» »

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10

««
4 / 22
»»

Icematxyz ::

To stran verjetno poznaš? Twinkle?

Drugače pa sodeč po temu (sicer dobro leto stara zadeva). V odgovorih najdeš:

there are plans for adding security mechanisms to the system to ensure privacy, but probably not ZRTP for various reasons I will not go into here. If you want the details I suggest going to #telepathy on the freenode IRC server.


Vir

Pa še malo bolj detajlna razlaga sledi, kar v naslednjem odgovoru. Se pravi v katero smer so šla razmišljanja dobro leto nazaj. V smer ZRTP kot kaže ne. Kako pa je danes s tem pa ne vem. Morda najbolje, da jih povprašaš glede tega na:

IRC channel: #telepathy on irc.freenode.net

Maystr ::

Poskusil mrežo obe varianti win->ubunut kot ubuntu->win, ne dela nobena. Neprestano ven meče okno za vpis gesla. Tudi če dodam geslo na win uporabnika ni razlike. Prav tako sem popravil nastavitve v sambi.

Tisto z grafičnim pomnilnikom je res.
Precesov je pa en kup. Odstranil sem potem še ubuntu one in prišel na nekaj čež 300mb. Če gdo ve še za katerega ki ni glih uporaben naj mi pove.

poweroff ::

Twinkle poznam, ampak mi je grd za pop***. Ekiga sicer ni dosti boljša... vendar bi najraje seveda imel zadevo implementirano v Empathy. Se pravi enoten odjemalec za vse.
sudo poweroff

Icematxyz ::

@Maystr

https://slo-tech.com/forum/t435460/p289...

Vsaj v eno smer zadeva potrjeno deluje. Tako da vsaj v eno smer Ubuntu -> Windows ne bi smel imeti težav.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Preverjeno deluje souporaba datotek Windows 7 "smb odjemalec" -> Ubuntu 10.10 "smb strežnik". Če natančno slediš navodilom:



Še enkrat. Ne mešat classic-shares in user-shares. Skoraj prepričan sem, da je to težava. Nepravilno nastavitve "classic-shares". Potem še pa "mešanje" vsega skupaj z "user-shares". Ker ni potrebno nikakršnega gesla dodajati pri user-shares. Za to se pa tudi samodejno namesti paket libpam-smbpass, ki poskrbi za to in te kot (Ubuntu) uporabnika doda samodejno.

(Rešitev 1):
Ker si verjetno po (mnogih) spletnih vodičih počel mnogo reči. In ker že imaš verjetno vse pakete nameščene. Najprej poskusi to. Vpiši v terminal:

sudo cp /usr/share/samba/smb.conf /etc/samba/smb.conf

Na to pa natančno sledi navodilom v video vodiču.

(Rešitev 2):
Ker preprosto ne vem, kaj vse si počel. In če rešitev 1 ne pomaga. Sveža namestitev Ubuntu 10.10 + natančno sledi navodilom video vodiča.

P.S. Pa ko boš res do konca naredil vse po video vodiču. Se pravi, ko bo mapa na Ubuntu že dokončno nastavljena za souporabo. Za to da bo 100% sprememba "zaznana" še preventivno vseeno enkrat ponovno zaženi računalnik. Na katerem je Ubuntu.

Zgodovina sprememb…

Maystr ::

Naredil sem vse po rešitvi 2. Na novo inštaliral sledil video vodiču. Ko sem prišel do konca sem še enkrat zagnal računalnik. Grem v windows v omrežna mesta kliknem na ubunut računalnik in mi ponavno vrže vn okno za vpis gesla. Ma naj gre vse nekam.

Icematxyz ::

Zdaj predvsem nič ne spreminjaj ročno. Vrže ti ven okno za vpis gesla. In če vpišeš uporabniško ime in geslo od uporabnika na Ubuntu. Se zgodi kaj?

Se pravi tisto uporabniško ime in geslo, kot ga imaš za vpis v Ubuntu sejo. Se pravi tisto sejo v kateri si izdelal "user-share".

Maystr ::

Ok zdaj če grem v windows in vpišem ime in geslo od ubunta pridem notr.

Obratno še vedno ne deluje...je to mogoče zaradi tega ker nimam nastavljenega gesla ali je treba to kje izklopit.

Ps: A pozna gdo kakšno dobro alternativo total commanderju iz windowsov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maystr ()

gsedej ::

Ja, imaš Gnome-commander ;)

Icematxyz ::

Ok zdaj če grem v windows in vpišem ime in geslo od ubunta pridem notr.


Seveda mora souporaba delati. Ni razloga, da nebi.

Obratno še vedno ne deluje...je to mogoče zaradi tega ker nimam nastavljenega gesla ali je treba to kje izklopit.


Zdaj pa spet, kako to počneš. Nekaj odgovorov nazaj sem napisal:

Ubuntu -> Windows 7

A pozna gdo kakšno dobro alternativo total commanderju iz windowsov?


Verjetno bo vprašanje bolj smiselno. Ko boš nekaj časa uporabljal Ubuntu. In dejansko vprašal, kako naj nekaj, kar lahko naredim v Total Commander naredim v Nautilus oziroma Ubuntu!

Maystr ::

Ja sem šel po tem tutorialu, sam kaj naj tam vpišem če pa nimam nastavljenega gesla za windows.

Ma fora je da sm se navadu delat tok da mam pogled na dve strani in potem datoteke in mape prenašam (da ne rabim glih kopirat pa take fore). Sam drgač ni panike bom mel zdaj tok pa naložil mogoče double commander ko bo vn iz bete.

PS; Hvala za vsa navodila in potrplenje. Sem bol ko ne začetnik v linuxu.

Icematxyz ::

Ma fora je da sm se navadu delat tok da mam pogled na dve strani


Kaj pa če odpreš Nautilus. In pritisneš funkcijsko tipko F3?

echoman ::

@Maystr: Zdi se mi, da se tega problema ne da rešiti ;) Tudi če karkoli vneseš kot uporabniško ime/geslo bo stvar delovala. Če resno potrebuješ prenašanje datotek, naredi novo particijo, katero lahko uporabiš kot mrežni disk. To pomeni, da ti ne bo potrebno vnašati gesla - ko boš na Win preslikal omrežne pogone in 1x vpisal geslo, ter kliknil naj si ga zapomni.

Sledi temu vodiču, če te zanima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echoman ()

Pyr0Beast ::

Ker je šel 10.04 inštal v /dev/null/ sem namestil 10.10. Moram reči da sem presnečen nad hitrostjo.
Porihtana je tudi osvetlitev ekrana, namesto da samo štela brightness nastavlja jakost backlighta.

YT nekako čudno ne šteka več in celoten sistem deluje rahlo bolj 'tekoč'.

EDIT: 9.04->10.04
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Še primer iz prakse. Uporaba, možnosti in zmožnosti distribucijskega kanala za (plačljivo) programje v Ubuntu.

Igrice Ubuntu



Vir slike

"For the last few months we’ve been working with Canonical, the company behind Ubuntu Linux, to be one of their featured products in the new Software Center being rolled out as part of the Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat" release".

Vendetta Online should appear in the new Software Center sometime next week. We were intended to be a debut partner with the OS launch (on 10/10/10), but a few delays popped up here and there; those have now been addressed and we’re confident you’ll see our title appear there in the near future."


Primer nakupa



Vir slike

Pa vaša aplikacija oziroma program?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

poweroff ::

Čista zmaga, če se zadeva uveljavi.
sudo poweroff

Icematxyz ::

Plačljiva aplikacija? Ne to pač ne!

Kaj pa programerji, kateri si želijo dober distribucijski kanal za njihovo programje. Preprosto ne želijo pa programa prodajati? In morda raje uporabnika pozovejo, da če se jim zdi njihova aplikacija uporabna, da se sami odločijo in določijo, če želijo kaj prispevati za nadaljen razvoj aplikacije? Mala malica:

A new method will be introduced to the Ubuntu Software Store to allow users to ‘sponsor a package’ for any amount they so wish via the in-place UbuntuOne payment structure.

Talking on the initiative Mark Shuttleworth said he hopes it will create a ‘vibrant, healthy ecosystem’ for application developers who will be able to use the funding to ‘raise their game’.


Vir

Pa še ena izmed novosti, ki se obeta v prihajajoči različici Ubuntu 11.04 kodno ime Natty Narwhal. Unity shell bo privzeto nastavljen in vključen tudi na namizni različici (ampak le tam, kjer je privzeto na voljo 3D podpora):

1+1=3



Vir slike

Unity shell



Vir slike

Tako, da Unity vmesnik bo slej kot prej preizkusila večina uporabnikov Ubuntu. In ne več le tisti uporabniki, ki so bolj navdušeni nad mobilno različico Ubuntu.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

dux ::

Za unity lahko rečem da sem z njim zelo zadovoljen in da je od avgusta zelo napredoval. Edina stvar, ki je moteča, je občasno počasna odzivnost na slabi strojni opremi (netbook). Vendar v 11.04 unity ne bo več uporabljal mutterja ampak hitrejši compiz.

Še ena (zame osebno bolj) zanimiva stvar, ki jo bo imel 11.04, je integracija Zeitgeista.
Upanje je v nasih odlocitvah

ManDriver ::

Icematxyz je izjavil:

ManDriver je izjavil:

A je mogoče že kdo preizkusil "headless", torej no screen boot na 10.10? Me zanima če je to že porihtano "out of the box".


Če se ne motim sva na Lucid Lynx to reševala nekako takole: KMS na OFF + Vesa + custom xorg.conf?

Zdaj nisem preveril, kako se obnaša zadeva, če se na "headless" server povežeš preko oddaljene povezave. Ampak tako na hitro eden test (odprto kodni grafični gonilniki + "sveže nameščen" Maverick Meerkat).

Maverick Meerkat "headless" server out of the box? Upal bi si (po tem hitrem testu) reči, da se ti je morda želja celo izpolnila. Poskusi skratka. In poročaj.


Včeraj naredil distro upgrade iz 10.04 na 10.10. Po nadgradnji izginil GUI, ki ga tudi "ročno" ni bilo možno zagnati. Nato naredil clean install, na katerem vino server nikakor nisem mogel usposobiti, o boot-u brez monitorja out of the box pa lahko le sanjam.Opazil tudi precej manjših bug-ov, ki pa niso tako kritični, pa vendarle ne krepijo zaupanja.... Tako da "prehajam" nazaj na 10.04. Zakaj za vraga z vsako novo verzijo podrejo vse tisto, kar dela?
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

bluefish ::

Eh, sem danes poskušal testirati Unity v VB, pa zaradi OpenGL ne gre. Sodeč po debatah nisem prvi.

Icematxyz ::

bluefish je izjavil:

Eh, sem danes poskušal testirati Unity v VB, pa zaradi OpenGL ne gre. Sodeč po debatah nisem prvi.


Če ne dela 3D podpora. Ne dela Unity.

Zakaj za vraga z vsako novo verzijo podrejo vse tisto, kar dela?


Ne vem zakaj imaš takšne težave. Ko sva poskušala Lucid Lynx se ni "zbudila" na mojem računalniku "headless". Maverick Meerkat pa se. Grafična kartica nVidia. Verjetno tukaj pride do razlik?

Icematxyz ::

Če se že pogovarjamo o Unity. Primer v katero smer gre integracija z Gwibber:



OMG

Skratka se bom pustil presenetiti in počakal na Ubuntu 11.04. Na to pa si bom ustvaril mnenje. Se pravi. Mnenje ali bom v Ubuntu 11.04 uporabljal Unity ali ne. Za Touch Screen naprave. Skoraj ni z moje strani neke dileme že sedaj. Klasično namizje na stacionarnem računalniku pa bom videl, kako se bodo odrezali!

Nov privzet "set" ikon pa napovedujejo za Ubuntu 12.04. S tem, da bi že kaj malega se lahko znašlo tudi v Natty Narwhal.

Bomo videli, če bo jim uspelo. In bodo se uspešno lahko kosali s kakšnim zelo priljubljenim "packom" ikon, kot je na primer:

Faenza Icon



Faenza icon pack set

Zelo me osebno veseli, da se zelo velik poudarek zadnje čase v GNU/Linux ekosistemu daje tudi na oblikovanje. Se pravi odlično programje + odlično oblikovanje gresta lepo skupaj z roko v roki.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Sims ::

"Nov privzet "set" ikon pa napovedujejo za Ubuntu 12.04"

Je tukaj že kaj vidno. Kakšna slikica ali podobno? Uporabljam Faenza in je res cool. Dolgo sem se iskal. S Faenza sem se našel :D

Icematxyz ::

Bo v teh šestih mesecih že kaj konkretno vidnega da. Nenazadnje sodelovanje in povratna informacija je in (tudi v obdobju razvoja "icon seta", ki prihaja) bo zaželjena.

Icematxyz ::

Še nekaj o Unity:

Icematxyz ::

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

WarpedGone ::

Predvidevam da ta Unity pa Asus T101MT (multitouch touchscreen) ne sodelujeta sploh? Maš touchpad pa miško in konec?
Obračanje zaslona in tocuhscreena tut sploh ne?
Zbogom in hvala za vse ribe

Icematxyz ::

Ne bit tako črnogled. Ni zaenkrat out-of-the-box. Lahko pa se malo poigraš:

https://help.ubuntu.com/community/T101MT

WarpedGone ::

Kogar piči kača se boji zvite vrvi.
Ne pozabt da se z Ubuntujem ubadam od verzije 6.04 naprej. In s čisto vsako verzijo do sedaj sm mel take probleme da sm na konc reku FuckIt in šel nazaj na winse.
Edit: Aha, vidm, ja. Ob vsakem updatu bo torej tačskrin crknu, js pa na roke klofal drug drajver. Neuporabno™ torej. Z rotacijo je pa povsem enako sranje kot pred tremi leti, lastne skripte ki delajo en teden.

Skratka NoGo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Indeed. Dokler zadeva ne rata tako inteligentna da se uporabnik ne rabi zezati samo da sistem dela, Ubuntu ne bo imel kaj preveč svetle prihodnosti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CHAOS ::

Ubuntu je zadeva za "second comp". Skratka primarni je ali Windows ali pa OSX zadeva. Ubuntu pa poganjaš na kakšnem compu za novičke, mogoče le virtualcu, kjer ni neke škode, če se vse skup sesuje in je potreben reinstall. Ga imaš namesto Lego kock. ;)
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

KaRkY ::

@CHAOS uporabljam Ubuntu za kot edini OS doma in nimam nobenih težav z njim(na začetku sem jih mel ampak za to je kriv ATI ne Ubuntu). In bi osebno prej rekel da bi Winse mel kot "second comp", ker vse kar rabim dela v Ubuntu.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

poweroff ::

Enako je pri meni. Za resno delo uporabljam Ubuntu. Za igrice so pa Winsi... ker pa igric ne igram, nimam potrebe po Winsih.
sudo poweroff

CHAOS ::

Seveda se zmeraj najdejo entuziasti, ki bodo rekli, da pa je to ok in da oni uporabljajo kakšno izmed linux distribucij že od pamtiveka. Tako za hec sem pogledal, kdaj je bilo prvič, ko sem okusil eno izmed distribucij - Red Hat 4.x in to sega tja v leto 96/97. Od takrat naprej sem redno ob večjih spremembah preizkušal nove različice. Danes z veseljem poganjam na netbook-u že kakšno leto Ubuntu in si niti ne predstavljam, da bi tja gor vtaknil windows (sem ga odstranil takoj, ko sem ga dobil v roke). Ampak, seveda vedno obstaja nek ampak, se prerado pripeti, da ob kakšni izmed nadgradenj kaj odpove in se je potrebno prebijat skozi proces odpravljanja napake ali pa kar enostavno na novo vse skup postavit. Za veliko večino uporabnikov to seveda ne pride v poštev. Za vse entuziaste pa občasen izlet v drobovje sistema predstavlja kvečjemu samo še en razlog več zakaj JA. In taki rinejo stvar skozi iteracije naprej in na boljše.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Pyr0Beast ::

Meni izlet v drobovje pomeni izguba časa.

Moram pa pohvalit 10.10, skoraj celo uro dlje (50 minut) drži na bateriji.
Namesto tam 1:35 sedaj drži 2:25
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

poweroff ::

Jaz imam pa zanimiv problem na netbooku. Gor ima msicer običajen Ubuntu, ki pa se zadnje čase občasno zbudi v Clearlooks temo. Ko se potem odlogiram in ponovno logiram, je pa običajna tema vključena... Je še kdo opazil podoben problem?
sudo poweroff

Icematxyz ::

WarpedGone je izjavil:

Aha, vidm, ja. Ob vsakem updatu bo torej tačskrin crknu, js pa na roke klofal drug drajver. Neuporabno™ torej.
Skratka NoGo.


No ja. Daleč od tega, da .deb paket ne bi bil uporaben. Ampak ok. Če ga nočeš namestiti.

The latest linux kernel, used for the 10.10 Ubuntu distribution, contains already the eGalax driver. Kernel 2.6.35 was successfully tested, but there are a few bugs that don't let the touchscreen working properly. The instructions above contain workarounds for these bugs, they are listed here for completeness. Once they are fixed in Ubuntu, those workarounds can be removed.


Bo se pač zadeva uredila "sama po sebi" s kakšno nadgradnjo. Kakor komu paše skratka. Celo dobro je v tem primeru. Bi si upal trditi. Da se ob nadgradnji jedra mora na novo namestiti ustrezen .deb paket. Zakaj? Ker potem ne rabiš sam ročno "povrniti" stanja na privzeto. Se pravi, če novo jedro vsebuje popravke na tem področju. In "workaround" ni več potreben. Bi sam "workaround" lahko povzročal težave?

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Hum, zdaj sem uspel doseči ponovljivost zanimive težave, ki jo lahko opišem.

Na laptopu imam rt2860 wireless chipset, ki ima težave s povezovanjem v WPA/WPA2 omrežja. Bug se vleče že dolgo časa, v 10.10 je bil pa dokončno odpravljen.

Vsaj tako sem mislil.

Potem sem pa parkrat poupdatal sistem, in izkazalo se je, da temu ni tako. Sem pa opazil zanimivo stvar. Včasih, ko zaženem prenosnik, se namesto privzete teme naloži Clearlooks tema. Skratka, namizje izgleda precej "škatlasto" in modro. A v tem primeru se mi prenosnik lepo poveže na Eduroam.

Ko pa dam logout (ne restart) in se nazaj prijavim v sejo, se naloži privzeta tema (Radiance), v Eduroam pa se noče več povezati. Poleg tega mi občasno tudi pada povezava na domači WPA2 router. Potrebno se je ponovno povezati, pa zadeve spet dela kakšnih 20 minut.

Na hitro bi rekel, da ni problem v kernelu, pač pa nekje drugje. Kakšna ideja?
sudo poweroff

Icematxyz ::

Kot prvo glede "wireless":

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour...

Predvsem zadnji odgovor si preberi. Kot kaže so v Maverick Meerkat prvič privzeto vključili rt2860pci namesto rt2860sta kernel modula za tvojo strojno opremo. Zdaj pa bom bolj ugibal. Izvedi ponovni zagon. Celo ugasnil in vklopil bi naj prenosnik v tem primeru. Praviš, da včasih se vpišeš v sejo in je privzeto na voljo Radiance. Včasih pa Clearlooks. V enem primeru "Wireless" dela v drugem pa ne. Jaz bi po vpisu v sejo za oba primera v terminal vpisal:

lspci -k

In primerjaj stanje. Se pravi primerjal bi kateri kernel modul se naloži in če je v obeh primerih enak. Domnevam da ni enak. Potem bo rešitev morda v tem, da boš določen modul dal v "blacklist".

Si nadgradil ali sveže namestil Ubuntu 10.10?

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

V obeh primerih napiše Kernel driver in use: rt2860pci. Ostalih razlik še nisem gledal bolj natančno...

Aja, sem pa nadgradil.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

System ::

Verjetno problem zaradi nadgradnje...

Icematxyz ::

Morda bi kakšno težavo odpravila sveža namestitev. Vsekakor je možno. Ampak v tvojem primeru bi še jaz poskusil, kako se obnese rt2860sta.

I have had to (after apport collected the system information) stop modules; rt2800pci, rt2800lib, rt2x00lib, rt2x00pci and rt2x00usb, then restart the rt2860sta module. Blacklisting the modules and restarting the computer also works fine.


1.) Na zagnanem OS:
lsmod

Ali pa kaj takšnega:
lsmod | grep rt2

Preveriš "prisotnost" teh modulov. In jih potem, kar dinamično naložiš/razložiš(? :)). Nekaj takšnega torej v tvojem primeru:
sudo modprobe -r rt2800pci
sudo modprobe -r rt2800lib
sudo modprobe -r rt2x00lib
sudo modprobe -r rt2x00pci
sudo modprobe -r rt2x00usb
sudo modprobe -r rt2860sta
sudo modprobe rt2860sta


Vse to početje je seveda po "ponovnem zagonu" izničeno.

2.) Sprememba, ki se uveljavi s ponovnim zagonom. In ostane trajna.
gksudo gedit /etc/modprobe.d/rt2800pci-disable.conf

In vneseš (in shraneš):
blacklist rt2800pci

Na to še pa vpišeš v terminal:
sudo update-initramfs -u

Povrneš stanje tako, da izbrišeš rt2800pci-disable.conf datoteko in poženeš v terminalu ukaz:
sudo update-initramfs -u

P.S. Ker imamo radi slovnico. Modul najprej seveda naložiš. Kaj pa potem. Ga razložiš? ;)

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Bom poskusil jutri. V bistvu je pa tako, da je neposredno po upgradu delalo, imam občutek, da so bili vmes neki popravki. Sicer pa je dodaten problem v tem, da uporabljam crypto diske, v tem primeru je clean install pač nekoliko bolj kompliciran...
sudo poweroff

Icematxyz ::

Danes je na voljo kar izdaten paket posodobitev. Firefox, OpenJDK (krpanje varnostnih lukenj, o katerih se je govorilo zadnje dni). Potem Evolution vidim, da ima kar nekaj paketov na voljo za posodobitev. Se pravi, ko smo se v tej temi pogovarjali o namestitvi "proposed" paketov za to, da je Evolution deloval z Exchange 2007. Mislim, da bi sedaj tista zadeva morala delovati out-of-the-box!

Drugače pa še pred kratkim je izšla nova različica MeeGo 1.1

In-Vehicle



Handset



Notebook



Zakaj, kar v tej temi to omenjam. Predvsem zaradi programja, ki ga večina Ubuntu uporabnikov pozna:

Banshee for MeeGo predvajalnik



Evolution Express



Predelan Nautilus



Za VoIP in IM MeeGo uporablja Telepathy framework.

Vir

Se zdijo Ubuntu uporabniku te zadeve poznane? Oba tudi temeljita na Linux. Ubuntu uporablja .deb MeeGo pa .rpm pakete. BTRFS je privzet datotečni sistem v MeeGo. Prav tako si v Ubuntu utira pot in bo kaj kmalu tudi v Ubuntu postal privzet datotečni sistem. MeeGo obljublja podporo tako za QT, GTK kot Clutter toolkit. Prav tako bo oba možno poganjati tako na ARM kot x86 arhitekturi. Spoznaš enega, poznaš oba?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Pyr0Beast ::

10.10 S3 dela z današnjim updatom kernela ! :)

KONČNO !
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zero0ne ::

Icematxyz je izjavil:

BTRFS je privzet datotečni sistem v MeeGo. Prav tako si v Ubuntu utira pot in bo kaj kmalu tudi v Ubuntu postal privzet datotečni sistem.


Zakaj?

Zakaj zakaj ZAKAJ?

Komaj smo prešli na ext4, čemu skakanje z enega eksperimentalnega FSja na drugega? Pred kratkim se mi je dokončno sesul 64GB sistemski SSD na ext4, tako da bom preskočil inovacijo na tem področju in lepo ostal na ext3 še nekaj časa. In s tem, da je ext4 baje zdaj "stabilen", BTRFS pa je še v globoki beti.
uname -o

Icematxyz ::

No saj Canonical je zelo previden pri napovedih, kdaj bo BTRFS privzet FS. In resnici na ljubo, treba je vedeti, da na tem področju zagotovo ne bo prvi.

Icematxyz ::

No, ker bo v Ubuntu 11.04 najverjetneje privzeto na voljo:

Banshee



Menim, da ni nič narobe, če ga začnete preizkušati, če še ga seveda niste.

http://banshee.fm/

Sam sem namestil, kar verzijo Banshee 1.8 z njihove uradne spletne strani. V programskem središču je na voljo starejša verzija. Pri ročni namestitvi je seveda tudi vzdrževanje "ročno"! Nova verzija ima tudi možnost integracije z SoundMenu. Pa sam sem izključil vtičnike, kateri samodejno snemajo s spleta ovitke albumov in podobno.

Včasih se pojavi vprašanje. Kaj ima GNU/Linux, kar nima Windows. No v tem trenutku (Banshee 1.8) ni nič narobe, če se reče, da ima Banshee!

Zgodovina sprememb…

dux ::

Dolgo so rabili za odstranitev Rhythmbox.
Upanje je v nasih odlocitvah

šernk ::

to je bil pa res čas, da rhythmbox zamenjajo z nečim drugim kar ima vsaj EQ že vgrajen, ne pa da ga morš s pluginom dodajat.

pa to ne morš verjet...v 10.04 nisem na noben način uspel usposobit zvočnikov prek digitalnega kanala, na 10.10 pa dela brez kaj tikat :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
««
4 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1057313056 (23) MrStein
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Operacijski sistemi
813180771 (146710) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
999133561 (96447) Icematxyz
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
981166569 (139216) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20648146 (38008) Icematxyz

Več podobnih tem