» »

Hrana pred in po treningu

Hrana pred in po treningu

Davidoff ::

Pozdravljeni!

Ker vem, da je moje vprašanje predvsem široko, se bom skušal najprej malo omejit. Igram nogomet in smo trenutno v samih pripravah na tekmovalno sezono, kar posledično prinaša kar nekaj mišičnega mačka po samih treningih. Ker bi rad izgubil kak kilogram, NE bi pa rad pridobil mišične mase vas sprašujem kaj naj zaužijem po samem treningu da nasitim mišice, oz. kaj pred samim treningu da ga lažje prenesem...Čez teden imam 4 intenzivne treninge, ki trajajo ~1,45min se začnejo ob 19 uri ter eno tekmo.

Ker verjamem, da imate oz. ste imeli že kakšne podobne izkušnje vas prosim za kakšno informacijo, napotek, menu :)...Hvala!

Po treningu spijem pivo tako da izhodišče že imam :).
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

fraising ::

Po treningu rabiš hitre OH ter B!
Mešanica glukoze + malto ter izolat wheya je no1. izbira takoj po treningu.
po cca 1-1:30h pojej trd obrok ki vsebuje P + OH (pasta+tuna), kruh+mleko+malo wheya itd...

Pred treningom pojej nekaj B ter OH ( sam preferiran iz sadja ).

andromedar ::

Kaj pa če bi rad minimalno shujšal (in ne pridobil mišične mase) z "normalno" prehrano?

Sam ne palim toliko na predelane dodatke ala glukoza, dekstroza in izolate česarkoli.

(sprašujem za sebe)


Hvala
Eh?

dolenc ::

Andromedar, izloči sladkarije, sokove, pij vodo, pa si že naredil veliko. Če dodaš pa še kardio vadbo si pa zmagal :)

Jst po kolesarski furi spijem čokoladno mleko za regenaracijo, pivo pa tudi ni napačno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

unit3d ::

Če želiš izgubiti na teži, moraš napraviti kalorični deficit, kar pomeni, da moraš porabiti več kalorij kot pa jih vneseš. Ne potrebuješ nobenih dodatkov k prehrani, le prehrano si moraš urediti! Ogljikove hidrate jej okoli treninga, se pravi več pred in manj po treningu, saj telo potrebuje gorivo. Čez dan pa jih pojej čim manj. Res bi ti priporočal, da si vsaj približno izračunaš koliko kalorij tvoje telo potrebuje na dan treninga in koliko na ostale dneve, kjer je telesna aktivnost minimalna.

jrtjtejtt ::

david:

s takim urnikom se ne sekirat, da bi se zredil, razen če nisi genetsko ekstremno nagnjen k debelosti. za hujšanje je čas priprav zelo neroden, ker potrebuješ energijo. kot je blo že rečeno bi si moral zračunati natančno potreben vnos energije. če boš jedel premalo OH bodo priprave nekoristne, še več skodljive, ker regeneracija mišič ne bo mogoča, tudi pomanjkanje beljakovin po treningu lahko pripelje do tega, da mišice kurijo same sebe.

recimo en teden si zapisuj vse kar boš jedel in se redno tehtaj zjutraj, pa boš videl kaka je situacija. potem lahko jemlješ stran ali dodajaš. vsekakor pa priporočam kompleksne OH nekaj ur pred treningom in eno mešanco OH in beljakovin po treningu. pa izotonik med treningom (voda, morska sol in limona, je en tak simpl izotonik)

Garibaldi ::

Po treningu le nekaj beljakovin + drobiž OH lih, da pospešiš regeneracijo. Da bi pridobival mišično maso pa ni straha. Da bi ti to uspelo bi rabil povečan vnos pametnih kalorij, lepo urejeno prehrano in pravi mišični stimulus, da povzročiš hipertrofijo in povečanje mase (uteži ali hujši kratkotrajni fizični napori npr. šprintanje).

Nasvet. Če želiš shujšati in ne pridobiti mišične mase si moraš urediti prehrano. Izločiš moko, sladkorje, pretirane maščobe in preobilne obroke.
Z beljakovinami tudi ne rabiš pretiravati saj za nomalno kvalitetno regeneracijo rabiš 1/4 tistega kar bi ti svetoval kak bodybuilder.
5 obrokov na dan pametno izbranih pa bo šlo počasi dol. Ponavadi je problem ugotoviti le koliko Kcal tvoj organizme rabi za vzdrževanje trenutnega stanja. Nato odščipneš ene 15-20% pa gre lepo počasi dol. Z 2000 Kcal dnevno glede na napor bi bilo zagotovo že krepko hujšanje na grobo. Informacij pa si dal premalo da bi se dalo približati dejanskim potrebam.

Za lažji trening pa 2 ure prej pojej lažji obrok z nekaj beljakovinami in kake ovsene kosmiče ki ti bodo dalj časa služili kot vir energije (in tako zmanjšali možnost, da se ti bodo ti OH kopičili kot maščobna zaloga zaradi presežka sladkorja v krvi). Pa še lepo "light" se boš počutil.

Tody ::

Pa kaj ko bi enkrat za spremembo nehal govorit o H B in OH-jih. Povejte naravnost pojej purana/piščanca 300 g skute... whatever.

Človek se počuti kot da bi bral kak recept za neka čudna zdravila.

martincek1 ::

Moderatorji ultra-hitro zaklepajo teme o teh rečeh - recimo da bo ta vzdržala kakšen dan.

Imam sledeč problem: Od kar zjutraj za zajtrk pojem 100g ovsenih kosmičev in 2dl mleka, me pogosto napenja. Sem 90% prepričan da je to to, sploh ker me ponavadi napenja le po fižolu, od kar jem kosmiče pa non-stop. Kupujem tiste klasik ovsene iz Tuša(iste kot iz Mercatorja, le da so cenejši). Ima mogoče kdo podobno težavo in mu je pomagalo uživanje kosmičev druge znamke?

Pojem pa sedaj s tem obrokom sedaj res mnogo več beljakovin in vlaknin kot pred tem - ta hrana naj bi bila kriva za to. Mnogi omenjajo pomanjkanje komzumiranje sadja - pojem ga ogromno.

lp

Zgodovina sprememb…

jype ::

martincheq> Ima mogoče kdo podobno težavo

A imaš morda laktozno intoleranco? Ta se praviloma kaže v napenjanju.

martincheq> Pojem pa sedaj s tem obrokom sedaj res mnogo več beljakovin in vlaknin kot pred tem - ta hrana naj bi bila kriva za to. Mnogi omenjajo pomanjkanje komzumiranje sadja - pojem ga ogromno.

Poskusi kosmiče namočit v vodo (ja, nagravžen okus) ali sadni sok (jaz to ves čas jem, ker mleko slabo prenašam).

martincek1 ::

>A imaš morda laktozno intoleranco?
Nope, brez mleka težko zdržim kakšen dan.

>Poskusi kosmiče namočit v vodo.
Bom poizkusil. Upam da bo jutri bolj mirno. :)

Zgodovina sprememb…

nomad_soul ::

100g kosmičev + 1,5dcl vode, daš v mikrovalovko dokler kosmiči ne nabreknejo and there you go :D

3man ::

Ja, kosmiči se v vsakem primeru napnejo, ko jih daš v tekočino (osmoza). To pomeni, da če jih ne boš pred zaužitjem, se bodo oni napeli v tebi (oz tisto zgriženo, skoraj mokasto, kar prileti v želodec in tanko črevo). Pri hladnem mleku si lahko opazil, da to poteka zelo počasi, medtem ko z vročim konkretno hitreje. Torej, če se ne želiš odpovedat mleku predlagam (kot predhodniki), da si zadevo pogreješ al pa namočiš mislije čez noč.
Dober tek ;)

alpha1 ::

Jaz kupujem tiste iz Hoferja v modri pakungi in so čist vredu.

Aldo ::

Kosmiče si skuhaš v vodi, mehkejši so in še okus je boljši.

gruntfürmich ::

kaj pa če prešaltaš na ovsene kosmiče in si jih normalno skuhaš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere proteine?? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
800112178 (1339) J.McLane
»

Kako se zrediti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24772873 (63108) thramos
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037439 (27844) CleanPower
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730185 (20295) Avenger
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910896 (9049) BlazP

Več podobnih tem