» »

kiborg

kiborg

1
2
»

pramarko ::

tha_man: a ti se ne bi počutil osamljenega, če bi se odcepil od človeštva (tudi interneta! :))? Pa čeprav najbrž nimaš tech-dodatkov.

pramarko ::

Kakšen pripomoček za možgane bo po vaše najprej prišel na trg?

- Memory extender? (za napamet se naučit vse možne tabele, pa Matrix v visoki kakovosti)
- Mind-o-phone? (že obrekovan nov način komuniciranja)
- Vision controller? (bi nam omogočil, da se osredotočimo na celotno vidno polje ali poljubni del, ne le na sredi - branje več vrstic naenkrat)
- Brain calc? (bi na pamet računali vse možno... pretežno numerično seveda)
- nekaj povsem drugega?

Sam še nimam mnenja.

darh ::

ker ljudje uporabljamo zelo majhen % možganov, bi bilo fino najprej extendat ta procent in pogledat kakšne možnosti bi se nam odprle...
Excuses are useless! Results are priceless!

Thomas ::

Žal to, da izkoriščamo le majhen del možganov ni res. Izkoriščamo kvečjemu manjši del naenkrat, sicer so pa aktivni celi možgani.

Tako da tukaj kruha na žalost ni.

Jest mislim da bo najprej "mind telefon".

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

darh ::

hmm ? ok..
danes ne napišem neč več, ker očitno klatim same neumnosti :D
Excuses are useless! Results are priceless!

Thomas ::

Sploh ne klatiš neumnosti. Samo dva napačna podatka si imel. To se lahko vsakemu naredi.

Keep posting!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

jah sej to zlo velik folka misl da sam en procentl mozganov uporablamo, čeprav res obstajajo tut deli možganov, ki jih zelo malo al pa sploh ne uporablamo, sam to je en mejhn del ce se jst ne motim :)
Sicer pa ne sekeri se ce si se zmotu sej se vsi kdaj(edin nš Thomas ma vedn prov hehehe:D)

Nazaj h temi :)
Zlo koristn bi bil tut kak prevajalni čip, tko da se te ti v prihodnosti recimo tujih jezikov sploh nov treba učit ker ti bo čip kr sproti prevajal en jezik v tvojga:)
Samo če bomo mel vse to(nesmrtnost, pamet, super intiligenca, matrix itd.) a bo gradnja protokola sploh potrebna? mislm ker če imaš v takem čipu že matrix in živiš po 400 let(kar bo nekoč z nanotechom možno) ti protokola in digitalizacije sploh ne rabiš več. Pa tut sam bi že bil nekevrste robot oz. cyborg z vsemi čipi v glav in po telesu
Les yeux sans visage

pramarko ::

Kaj je sploh protokol? Ne da se mi prebirati vseh tistih strani...

pramarko ::

Off-topic: sej če bi hkrati uporabljali 100% naših možganskih kapacitet, bi se nam itaq pregrela glava. Morali bi si namontirat en hud cooling system... zaenkrat se naši možgani ohranjajo na uporabni temperaturi tako kot intelovi mobile procesorji - ne delujejo na polni zmogljivosti.
Pa najbrž je še kakšen razlog za takšno nelovanje. Eden zelo važnih je po moje ta, da lahko tudi brez maximalne obremenitve zadovoljivo rešujejo naloge potrebne za preživetje.

Aspirinix ::

Thomasov mind telefon je delno že narejen. Samo da ni ravno mind telefon. Reklo bi se mu lahko zobofon. Neka študenta sta ga že izdelala in baje celo deluje. Vstavljan je v zob.
Tehnologija prihaja, sa mo vprašanje je kdo in kdaj jo bo sprejel.:\

Thomas ::

Uporaba možgan.

pramarko

V PROTOKOLu preberi samo zgodbico Hard Takeoff (PUSI) - pa boš imel predstavo, s kakšne sorte norci imaš opravka.

Aspirinx

Lepa reč! 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pramarko ::

Protokol == matrica??? Oz. vsaj podobno, če že ne enako???

Zakaj se ti zdi, da bomo najprej začeli vgrajevati mind-phone?
Po moje imamo večjo potrebo po mind extenderju, vprašanje pa je, če ni lažje narediti komunikacijskega dodatka. Kolikor vem je spomin razpršen po celih možganih, kar zelo oteži možnost razširjanja. Po drugi strani pa precej dobro vemo kje so govorni centri...
Pa v svetu komunikacij se obrača ogromno kapitala... hja, najbrž bomo res najprej dočakali mind-phone.

Thomas ::

MATRIX je v dramaturške namene bastardizirana Singularnost.

Uploadanje, Uraniumi, Singularnost in podobno so starejša ideja od filma, katerega ustvarjalci niso dojeli nekaj bistvenega.

Namreč, da so trupla v katera tlačiš elektrode povsem odveč. Niso dojeli niti, da zunanji svet potem lahko izgine. In niti tega, da ni potem razloga za kakršnekoli konflikte več.

Morda pa tudi so dojeli, vendar so mislili, da gledalci ne bi.

Je pa ta film pomemben, ker je bil eden prvih, ki naredi Star Treks za naivno koncepcijo.

O "peš prihodnosti", kjer ostane vse nekakšno modernizirano leto 1972 - pa jest ne bi niti razpravljal več.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DarkSite ::

Glede možganov

Na Discovery sem gledal eno oddajo pri kateri so 12 letni deklici odstranili pol možganov. Zdele glih ne vem katero polovico, levo ali desno. Ampak prazen prostor so napolnili z neko tekočino. Bistveno je, da po operaciji se je deklica vedla normalno. Nekaj dni po operaciji je ze hodila in opravljala vse obicajne stvari. Tudi razne matematicne probleme je se vedno lahko resevala.
Torej zgleda, da so spomin, miselni vzorci in ostale stvari razprsene po celih mozganih in niso samo na dolocem mestu(recimo leva polovica mozganov)
Kaj menite?

pramarko ::

Pardon, v bistvu sem imel v zvezi z enakostjo z matrico v mislih predvsem to, da bomo živeli v računalniško (če temu sploh lahko tako rečemo) simuliranem svetu. Pa saj matrica v bistvu sploh ni bila bastardizirana - ljudem je nudila virtualno naravno okolje, še prej pa je bila mišljena kot idealen svet.

Našel sem en link o singularnosti in tipo napoveduje, da bo singularnost nastopila v roku 30 let. Če ima prav, potem je razpravljanje o implantih res nevmesno.

Vendar jaz v to napoved precej dvomim. Dvomim najbrž zaradi tega, ker ne poznam stopnje razvoja AI, katero bo po pričakovanjih kmalu zamenjala superAI. Ne verjamem, da je AI tako razvit, da bi lahko v kratkem doživeli tisti prelom v razvoju... Ampak Thomas najbž bolje pozna AI sceno, tako da mu nikakor ne mislim oporekat.

Thomas ::

Ja, ne ne. Ti meni lahko kar oporekaš.

Mene sploh ne zanima, mam prav jest, maš prav ti, ma prav on - mene zanima samo, KAJ piše tisti, ki IMA prav.

By my best knowledge - in argumente sem na široko popisal tamle - bo do zloma krivulje navzgor vsekakor prišlo. Najverjetneje enkrat do 2020.

Zadeva pa je preveč pomembna, da bi spustili kakršenkoli dvom ven.

Vsako inteligentno oporekanje je pomembno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pramarko ::

Dark-Site: (sem laik, vendar sem že ene parkrat bil v hudi debati na to temo... beri z rezervo)
V "normalnih" razmerah se možgani ravijejo tako kot se - vzpostavijo se vidni, slušni, govorni, ipd. centri, kar pomeni, da se večina govornih operacij sprocesira v določenem delu možganov. Vendar so možgani zelo fleksibilna zadeva, tako da lahko večina možgan opravlja katerokoli nalogo. Zato je najbrž druga polovica možgan prevzela tudi vloge, ki bi jih imela odstranjena polovica. Najbrž pa so njeni možgani bili zato bolj obremenjeni kot bi bili sicer.

Thomas: na približno kakšni stopnji razvoja AI smo trenutno? V Wired-u sem bral že sicer o nekem simuliranem svetu z osebki, ki živijo vsak svoje življenje in se razmnožujejo, ampak je bila zadeva napram materialnem svetu še vedno kar poenostavljena.

DarkSite ::

>>Zato je najbrž druga polovica možgan prevzela tudi vloge, ki bi jih imela odstranjena polovica. Najbrž pa so njeni možgani bili zato bolj obremenjeni kot bi bili sicer.<<
Sej jest tud ne vem prevec o mozganih, vendar so prikazali, da ta deklica ni imela nobenih tezav po operaciji. Reči, da so mozgani sedaj pri njej bolj obremenjeni, mislim da takih dokazov se nimajo. Po moje bo samo ta deklica vedela, ce jo kaj ovira oz. bo opazila da se razlikuje od njenih vrstnikov. Znanost bo pa seveda vedela takrat, ko bomo imeli potrebno tehnologijo za proučevanje mozganov na nivoju atomov(nanotehnmologije). Takrat bomo lahko s pomočjo te tehnologije prekopirali celotne mozgane. Mozno, je da sedaj njeni mozgani garajo non-stop oz. vec kot so prej in se lahko nekega dne pregrejejo kot procesorji, ki so prevec naviti.:O

Aspirinix ::

Težka, tale s pol možgani. Vendar pa je nekdo zgoraj omenil, da so znani centri za dejavnosti oz. funkcije možgan. Če jih odstraniš, jih enostavno več ni. Ne gre mi v glavo kako je lahko pol punčara normalno funkcionirala.

Drugače pa je napredek kar lep v smeri kvantnega računalnika. Par let nazaj so se porodile prve ideje, letos al lani pa je že deloval računalnik s tremi ali štirimi qbiti. Ni hec, če računaš, da bodo pri kvantnem računalniku s 15 qbiti imeli konkretno procesorsko moč. Drugače pa: qubit

DarkSite ::

Aspirinix: Napisi v google: girl with half brain

Jest sem ta dogodek spremljal na TV. Bila je ena oddajo posvecena tej deklici. Prikazana je bila operacija(odstranitev polovice mozganov) in njeno okrevanje po operaciji. Sem pa prej napacno omenil njena leta, ni 12 letna ampak 7 letna.
Linkov je zelo veliko, zato mislim, da to ni nobena potegavscina. Posebno, če so vrteli to oddajo na Discovery and National G.

DarkSite ::

Aspirinix: Tale link si poglej!
Link

Thomas ::

Možgani imajo precej redundance. Tako da življenje z eno polovico možganov sploh ni taka redkost. Možgani so paren organ, tako kot pljuča ali ledvica. Čeprav možganski polovici sta nekoliko specializirani.

Lahko človek misli s pol zmanjšano redundanco? Očitno lahko. Tako kot lahko diha z enim pljučnim krilom. Priporočljivo pa ravno ni.

Kvantni računalniki so pa trenutno največ sedem qubitni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pramarko ::

Nisem še veliko prebral Protokola, ampak se mi zdi, da še ne bo tako hitro zaživel v polni pari. Tako da se mi zdi "peš prihodnost" še vedno aktualna (vsaj za našo generacijo).
Pa ne dvomim, da ne bomo imeli dovolj razvitega AI ali preslab HW. Po moje bo tisti hard takeoff glavni razlog, da na "peš prihodnost" še ne smemo pozabit.

Hehehe... danes sem se o Protokolu malo pogovarjal s fotrom :))... njegova prva asociacija: sej to je pa tk ku de bi mamile jedu! :D :D :D
On se ne bi bil pripravljen uploadat, k sm mu pa povedu, da sem jaz takoj za to, je pa to izzvenelo kot da sem izjavil, da sem peder. V stilu: sine, upam, da se motiš...

DarkSite ::

Tudi jest sem opazil, da ljudje ne sprejemajo te teme tako enostavno, čeprav jim vse razložiš. Kot sem rekel v enem postu, ko bodo ljudje začeli uporabljati Ai izdelke bodo ti postali nekaj vsakdanjega. Nekega dne se bo Ai približala oz. postala enakovredna človeku in šele potem se bo tudi tem ljudem zasvetila neka lučka nad glavo(rekli si bodo, mogoče je pa to tudi res o Singularnosti:D, kar je govoril naš pramarko )

Marjan ::

pramarko in DarkSite:
Tell me about it! Glede (ne)sprejemanja tehnološkega vrhunca in vse kar je z njim povezano.

Sem že dosti lekcij dobil, da se ljudje bojijo tehnologije.

Mogoče zaradi negativnih izkušenj...??!
:|

pramarko ::

Amm... po moje ta strah ne izvira iz negativnih izkušenj ampak preprosto iz dejstva, da strejši ljudje (oz. bolj odrasli, da ne bo užaljenosti:) ) enostavno niso tako dojemljivi za spremembe kakor mladi.
Pa tudi mlajši se "bojijo" tistega česar ne razumejo ali si ne znajo predstavljati.
V obeh taborih se bi nabralo po moje kar precej dvomljivcev.

Negativnih izkušenj (in odpor do določenih stvari) pa ne moreš posploševati na strah pred razvojem.

larpo ::

No, jaz mislim, da bi morali vsi, ki se navdušujemo nad novimi tehnologijami, imeti v mislih tudi recimo temu negativne izkušnje, ker tele težko, da so drugačne:

Alfred Nobel je govoril, da bojo njegove tovarne dinamita porok miru na svetu.

Vendar ni živel dovolj dolgo, da bi izkusil prvo svetovno vojno in videl svojo zmoto.

Albert Einstein je ob koncu druge svetovne vojne, po obeh atomskih bombah na Japonsko, kar naravnost rekel, da je Nobelova dediščina, sklad za promocijo svetovnega miru, izraz želje po odkupu in olajšanju vesti za znani "dosežek". Govoril je o odgovornosti znanstvenika družbi ... o avtorjih atomske bombe...


Tako da, ne se jezit in grdo gledat tistih, ki imajo "en tak strah" pred tehnologijo ;)

:)

Thomas ::

Prvič so menili, da vojn ne bo več, ko so Rimljani izumili balisto.




Ker da bo vsaka vojna prestrašna. Tako so potem mislili za skoraj vsak izum na področju oborožitve - in ne samo za dinamit in atomsko bombo.

Zaradi slednje, pa res imamo že dolgo v glavnem mir.

Najbolj nasilni pa so bili časi, ko so imeli samo loke in puščice in ko še ni bilo držav. Pobijanje v neolitiku - 5000 let nazaj - je bilo neprimerljivo z današnjim.



Zato jest ne bi postavljal na odgovornost toliko znanstvenikov, kot samo divjo človeško naravo. Ta je za izboljšat. Tehnološko, se razume. Ker drugače v resnici niti ne gre.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

larpo ::

Hvala, Thomas, da si me dopolnil. Lepa slikca:\ .

Saj tudi Einstein ni klical na odgovornost nikogar. Govoril je o situaciji, v kateri so bili izumitelji atomske bombe. Jaz mislim, da je sprejel nase (znanstvenike) tisto odgovornost, ki jo ti nekako zmanjšuješ. Da imajo neko odgovornost do družbe. Jaz mislim, da je s tem tudi pokazal, da ni osnov za kakršnokoli znanstveno nečimrnost. Nobela je izpostavil, ker pri njemu je bila ta dilema takšna, da imamo danes (tudi) Nobelovo nagrado za mir.

Meni osebno izgovarjanje na divjo človeško naravo ni všeč. Treba je sprejet odgovornost. Sprejemaš ali zavračaš? Da ali ne?

Pobijanje v neolitiku je bilo res najbž nekako bolj kruto, kot je bilo v komaj-preteklih vojnah. Samo tako tehnično gledanje ni niti primerno niti koristno. Poleg tega je bilo med in po drugi svetovnovni vojni ogromno število ljudi ubitih na bolj krute načine, kot si jih lahko zamisliš. Lahko da celo več, kot je štela ena celotna populacija ljudi na zemlji pet tisoč let nazaj. Že trpljenje enega samega človeka pa je itak verjetno sploh največje možno trpljenje ljudi.


:)

ksmith ::

mene zanima, kaj bi vi delali s superračunalnikom v glavi? pomojem hitrost ni pogoj oz. garancija za srečo.

pračlovek je rabil 15 minut za zakurit ogenj, mi rabimo 2 sekundi za pritisnit stikalo za luč in centralno kurjavo. a smo zato srečnejši?;)

Valentin ::

Mogoče tehnologija res ni garancija za srečo.

Ampak, dokler bo v službi človeka in mi bo olajševala vsakdanje življenje, bom kar zadovoljen.

To je pa tudi nekaj, se ti ne zdi, Mocio?


Thomas ::

Kogar osrečuje kurjenje ognjev na način kamene dobe ... naj kar lepo izvoli.

Tudi če mu je 19. stoletje tako pri srcu ... naj izvoli.

Meni je všeč ultratehnologija in jo bom tudi izvolil.

:D

p.s.

Zakaj hudiča ne odprejo nazadnjaki v Loži enga topica o vrlinah primitivnega sveta. "Več let nazaj - bolje je bilo!".

Ker, kot je eden že omenil - nimajo kaj povedat. Edino tukajle se lahko šlepajo, da napišejo tisti svoj:


"Pa smo kaj srečnejši zaradi tega, ker nas ne operirajo več brez narkoze?!"


Bedno in patetično. :|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pramarko ::

mocio: Po moje ti nisi sposoben preživeti en mesec na način kakor so živeli v kameni dobi - praktično brez tehnoloških pripomočkov.

Zaradi razvoja tehnologije nismo direktno srečnejši, smo pa zaradi tega posredno srečnejši. Posredno zato, ker nam omogoča lažje preživetje, oz. bolje, življenje.
Ne vem kako lahko razmišljaš o tem, da je bil en pramarko v kameni dobi enako srečen kot sem trenutno jaz. On se je moral za preživetje boriti in je že samo ob iskanju hrane dostikrat izpostavljal svoje življenje (Ti si v Mercatorju zaradi sistema oprtega na tehnologijo precej bolj varen). Ko je prvi pramarko izumil sekiro z ostrim kamnom je ta sekira pomenila razvoj tehnologije. Očitno je bil tisti pramarko s sekiro bolj srečen kakor brez nje, saj bi jo sicer ne uporabljal.

Vedno se obdrži tisto, kar je boljše za naše bivanje. Doslej je bila to večinoma bolj in bolj razvita tehnologija. Ne vidim razloga, da bi ne bilo več tako.

Če pa računalnika v glavi ne bomo rabili, ali nas bo celo oviral, ga bomo pač zavrnili, ne bo uspel. Marsikaj je že tako obležalo na tehnološkem smetišču. Mi tule samo izražamo MNENJE, da superračunalniki ne bodo obležali na smetišču ampak v naših glavah (če ne bo prej nastopila singularnost:\).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pramarko ()

ksmith ::

thomas: hotel sm reči, da važno da uživaš v življenju (ne glede na čas in stopnjo razvoja). zato upam, da uporabljaš svoj gsm s takim navdušenjem, kot gledaš na bonbončke, ki jih bo prinesla tehnologija prihodnosti.(gsm je bil nekoč ultratehnologija).

raje si brez narkoze amputiram glavo, kot da bi v življenju ne užival.



Thomas ::

Nobeno relativiziranje časov, me nič ne gane. SAMO razvoj tehnološke civilizacije nas je (kolikor nas je že) rešil pred:

- da večina otrok umre še majhnih

- da je življenje kratko, zelo naporno, nasilno in bolhato ter ušivo

- splošno in vsestransko nepismenostjo in omejenostjo

Toliko dosedaj imamo reči hvala razvoju znanosti, tehnologije, prava ... in tudi politike.

Moti me, ker si ljudje predstavljajo kameno dobo idealistično. Ali pa Srednji vek. Ali pa Moskvo 1937. Ali pa Irak 2002.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ksmith ::

pramarko: nove tehnologije nam sicer lajšajo delo, povprečno dosegamo večjo starost...
srečo pa si najde vsak sam in mu jo lahko tehnologija deloma ojača oz. podaljša trajanje. zmotno pa je mišljenje, da nas tehnologija osrečuje. (deloma gre tudi zaradi tega prepričanja tehnologija naprej)
to prepričanje je posredno povzročilo tudi marsikateri samomor. in verjamem, da v praveku ni bilo več samomorov in depresivnih ljudi kot danes.

in da me ne bo še kdo napak razumel: nism proti razvoju ampak za razvoj: tehnologije,razuma in človeškega duha.

anima sana in corpore sano

ksmith ::

thomas: kdo si predstavlja kameno dobo, moskvo... idealistično?

Thomas ::

Kar se tiče samomorov, ne vem od kod ti ideja, da jih je danes več, ko je tehnologija razvitejša. Po tej logiki bi jih moralo biti največ v Ameriki, pa jih je 2,5X manj kot v Sloveniji. Per capita, se razume.

> v praveku ni bilo več samomorov

So jih pojedle divje živali, lakota in bolezni toliko več. Da "smo nesrečni zaradi civilizacije" - je samo še en mit. Romantiziranje preteklosti.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

mocio

> kdo si predstavlja kameno dobo, moskvo... idealistično?

Kameno dobo ti, Moskvo pa stalin in tito.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DarkSite ::

Thomas, koliko qubitni bi morali biti Quantni računalniki, da bi bili enakovredni celotnim možganom ali polovičnim možganom?
Kot si rekel so sedaj največ 7 qubitni.
Katerega leta bi bili približno enaki po zmogljivosti z človeškimi možgani(lahko so celotni ali polovični)

ksmith ::

thomas: prosim beri moje odgovore bolj pazljivo:

jast samo predpostavljam, da je bilo nekoč enako število samomorov kot danes. to pomeni, daje bilo nekoč enako število zelo zelo nezadovoljnih ljudi kot danes. če praviš, da je v ameriki malo samomorov, jast pravim da jih je na japonskem veliko in da jih je v skandinaviji spet malo. a lahko potem še trdiš da je tehnološka razvitost garancija za srečo?

ne idealiziram kamene dobe. šeenkrat napišem: ne glede na čas(kamena doba, sedanjost, prihodnjost s čipi v glavi...) in stopnjo razvoja je vsak lahko zelo srečen. in to je pesem, ki jo pišem že odvsega začetka. zgleda, da ne preveč uspešno, ker me nihče ne razume in si vsi napačno razlagate moje stavke.

še eno vprašanje: kdo je bolj srečen, ti ko zagledaš na cesti punco svojih sanj ali tvoj prapravnuk, ki bo opazil virtualno odslikavo punce svojih sanj v virtualnem mestu s pomočjo njegovih elektronskih vsadkov?

pomoje bosta oba zelo zelo vesela.
(namesto tvojega prapravnuka si lahko predstavljaš prapravnuka od tvojega prapravnuka ali dečka s konca 17 stoletja ali pračloveka ali marsovca ali tvoje staršev...)

Lucifer Tanatos ::

Kar je mocio hotu povedat je to da maš ti lohka nevem kok čipov v telesu, pa če nimaš vse ga pošlihtanga v glav, še vedn nisi srečen. Tehnologija ti ne more zagotoviti sreče, srečo si moramo sami ustvart. Tehnologija ti res zelo olajša živlenje sam samo zato ker jem boljšo hrano, bols spim in sm bl razgledan kot bi bil v kameni dobi ne pomeni da sm lahko bolj srečen. Saj ne neposredno :), vse to deluje nate le posredno.
Sam mam osebno raj hudo bejbo kot pa kak kvantn računalnik v glavi:D.
Mism da mi tut ni potrebno povdarjat da močno podpiram tehnološki razvoj:)
Les yeux sans visage

tha_man ::

> Sam mam osebno raj hudo bejbo kot pa kak kvantn računalnik v glavi

S tem se pa moram strinjati! :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Thomas ::

Mislim, da bi 50 qubitni računalnik že imel tako procesorsko moč, kot jo imajo človeški možgani. Procesorsko moč.

To če je pravilna zgornja Moravčeva meja. Če pa je spodnja prava, potem pa že 40 qubitni.

Sploh se pa to, da maš recimo milijardo qubitni računalnik v glavi, nikakor ne izključuje s tem, da maš še eno hudo bejbo. Kakšne samo pesmice bi ji znal napisat. Besides ... bi znala ona imet tudi toliko qubitov v glavi ... pol si pa brez enega manj ... nekonkurenčen.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

hehehe how do you do it :D
k recmo da mas prov, ceprov ti tist komp v glav nc ne pomaga ce si drgac en les :) pa tut vprasanje ce bi zenska razumela vse tiste pesmice k jih je un kalkič napisu :)
Če bi mela pa ona kvantn komp notr, hm no ja v postelji ji pomojem nebi daju tok vecje prednosti:D
Les yeux sans visage

Phil ::

Tist z deklico, ki so ji pol mozganov ven odrezali, jaz tut ne razumem. Vceraj je bla na SLO 1 dokumentarna oddaja o mozganih.V njej je pokazalo eno zensko, ki si je poskodovala samo en del mozganov, pa zato ne more prepoznavati glasbe. Zakaj se pri njej za prepoznavanje glasbe ne uporabi nek drug del mozganov???
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nanotehnologija in nevrobiologija.

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
304173 (3250) madviper
»

Telepatija

Oddelek: Znanost in tehnologija
473395 (2492) Saladin
»

Večno življenje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
39320421 (14598) Thomas
»

hitrost možganov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15613700 (10511) BigWhale
»

World's first brain prosthesis revealed

Oddelek: Znanost in tehnologija
351922 (1316) P_Nut

Več podobnih tem