» »

Sprememba zakona o RTV SLO

Sprememba zakona o RTV SLO

lufthammer ::

Sem gledal tole agitko po TV1 in me ne prepričajo.

Za državno TV bi morale biti reklame prepovedane, ali pa naročnina prostovoljna. Naj se odločijo in se prodajajo, če se znajo. Če jim mislijo dati proste roke pri obvezni naročnini, sem proti. Najprej bodo to "popravili" - na gor, seveda.

2000 honorarcev poleg vseh redno zaposlenih? A delajo program še za par drugih držav?

Naenkrat so manjšine, poleg vseh bivših Jugoslovanov, še Slovaki in Romuni! Počasi bo za nas prostora zmanjkalo, oz, bo samo še v dopoldanskem času.

Da le vidim tistega zavaljenega Berganta, mah s takimi ljudmi na RTV ne bo nikoli bolje.

Ti Nimic pa le pejd na referendum, tole je treba zminirat.

Obkroži proti, da se v besu ne boš slučajno zmotil.

Pšenični ::

"Nimic, verjetno se ne zavedaš, ampak slovenska desnica volitve izgublja zaradi takih, kot si ti (no, pa tudi taki kot telbanc nič ne prispevajo k morebitni zmagi:-)"

Slovenska desnica izgublja volitve zaradi prevlade leve opcije v medijih. Sicer se zadeva počasi obrača, saj ljudje vedno bolj verjamejo svojim praznim želodcem, kot "nenehnemu zatrjevanju, da se bližamo končni zmagi ob božiču".....

Ni kaj dodat, po Vegradu je na vrsti SCT, in ostali gradeniki.., potem sledijo še podizvajalci, kolikor jih je še ostalo.....in tako naprej....do zmage ob božiču...Mogoče bo v tej zmagi sodelovala tudi SAVA...Bohorič se je namreč zlo izkazal...

"Za državno TV bi morale biti reklame prepovedane, ali pa naročnina prostovoljna. Naj se odločijo in se prodajajo, če se znajo. Če jim mislijo dati proste roke pri obvezni naročnini, sem proti. Najprej bodo to "popravili" - na gor, seveda."

Se strinjam. Še bolje bi bilo, da bi RTV kar ukinili.

Sicer grem še na referendum, glede na razočaranje levih volilcev, ki prisegajo, da Pahorja ne bodo več volili, je potrebno le na volišča in zakon bo padu.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ni kaj dodat, po Vegradu je na vrsti SCT,
Kako je zdaj, bi morale banke dati garancijo SCT-ju, da izpelje libijski posel in izplava iz dolgov, ali ga je treba pustiti, da crkne, skupaj z delavci in podizvajalci? Ne sledim več dobro, kakšna je trenutno prava linija zavednega desničarja>:D

O.

Pšenični ::

"Kako je zdaj, bi morale banke dati garancijo SCT-ju, da izpelje libijski posel in izplava iz dolgov, ali ga je treba pustiti, da crkne, skupaj z delavci in podizvajalci? Ne sledim več dobro, kakšna je trenutno prava linija zavednega desničarja."

Ne pozabi, kdo je na oblasti. Torej na oblasti so tvoji, ki Zidarja ne bojo odstavli, (to bi morali že pred enim letom), ampak bojo pustili da bo vse propadlo. Torej sledimo liniji na oblasti in "sposobnemu" Pahorju.

Desničarji so v opoziciji, upam da ti je to jasno. Sicer je zadeva že tako zavožena, da banke za garancije nimajo denarja, še za dokapitalizacijo je vprašanje. Če ga ima država..

Torej vprašanje je, koliko so sploh še varni prihranki v NLB in kolko sploh še šteje jamstvo države za hranilne vloge.

V glavnem situacija se rapidno slabša.

Še tole,

Zanimivo bo spet spremljat raziskave o podpori strank. SD bo kmalu blizu praga za vstop v parlament.

Na to lahko rečem le...Pahor ti si naš...Le tako naprej...

Valvoline ::

Okapi je izjavil:

Ni kaj dodat, po Vegradu je na vrsti SCT,
Kako je zdaj, bi morale banke dati garancijo SCT-ju, da izpelje libijski posel in izplava iz dolgov, ali ga je treba pustiti, da crkne, skupaj z delavci in podizvajalci? Ne sledim več dobro, kakšna je trenutno prava linija zavednega desničarja>:D

O.

Itak je tam 90% zaposlenih tujcev z bolgarskimi plačami,kar naj crkne.Slovenija od tega libijskega posla ne bo imela prav NOBENE koristi,DDV-ja ne bo ker je posel v tujini,naših delavcev pravtako ne boš videl tam,državi ostane le puf na hrbtu ki ga bodo mogl spet davkoplačevalci vračat,ker bo denar čudežno izpuhtel kot ponavadi.
SCT-ju čimprej kjuč na vrata in Zidarja ter podobni na hladnem do smrti. Kolk je vseh nas stalo kartelno dogovarjanje gradbene mafije mislim da ni potrebno omenjat. Milijarde in milijarde preplačanih eu(na puf seveda),katerih še naši froci ne bodo mogl poplačat.

Mr.B ::

Okapi, začneš lepo s kartelnim dogovarjanjem, kar se trenutni oblasti zdi nič problematičnega. Tiste miljarde, danes obesite taiste ljudi za jajca.

Ampak Okapi, ti itak smatraš, če se nebi dogovarjali, nebi preživeli. Če ti temu vrjameš, pa gre to za dobro naroda, potem kar mirno spi naprej.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Ja, desničarji bi očitno veliko firmo uničili, samo zato, ker vam njen direktor ni všeč. Res modro in koristno za državo.;((

O.

Mr.B ::

Sej poznam tvoje komentarje na nepremičninski temi, ti raje plačuješ 2x dražje, za 2x večji sekret od stanovanja, samo da se tvoja investicija za prihodnost ne pokvari.

Zaradi budal kot ti, je stanje tako kot je. Namesto da bi jih povozila konkurenca raje daš 2 miljardi več za ceste, ki so roko na srce najslabše a najdražje. Enako roko na srce raje daš 2.5 miljardi EUR, da se nepremičninski trg ne sesuje. In na koncu ko potegneš črto, si dal NAJMANJ ko državljan v svojem sorazmerju davkov, hm koliko za podjetja, ki so propadla ? Zato pa se reče konkurenca, in tu nima veze Kitajska, čeprav skoraj verjetno trdiš da so za vse krivi Kitajci.8-)

No, sej bi rekel, da si za, če bi padlo kaj v tvoj žep. Hm a kaj je?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Kaj če bi malo brzdal svoj jezik. Ko sem zadnjič preverjal, je bilo žaljenje na tem forumu prepovedano.

O.

Mr.B ::

Okapi, v končni fazi, boš ti in tvoji otroci plačevali , no deli cca 18 miljar minusa s številom delovnih mest v gospodarstvu. Zanimiva cifra. Kaj misliš koliko bi stalo državo 4 leta šolanja v Franciji v Angliji v Nemčiji in Ameriki, za cca 1000 kosov uradnikov. Recimo vzemi kar lanskoletnih 2.5 miljarede EUR, za vzdrževanje gradbenih podjetij ki danes so že propadal, in še bodo. Ej za tak denar, bi profesorji hodili v Slovenijo izšolati take junce.
No Okapi bo dal samoprispevek za Zidarja, ker je ob milijon. Da takim ljudem ne moreš reči kaj drugega. Sreča pa je le ena, od leta 2012, kot kaže ne bom kolateralna škoda tup tup naroda.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Mr.B, ti bi očitno raje sam poplačal vse dolgove propadlega SCT-ja, samo da ne bi dobil že zrihtanega posla v Libiji, ki bi mu omogočil, da dolg odplača sam. Kot rečeno, izjemno modra odločitev, vredna klenega desničarja.

O.

Mr.B ::

Okapi, ne se polivat z dišečo vodico.
Libija, hm že za Bosno bomo plačali panele. Za Libijo pa ni Slovenske banke s kapitalom, ki bi lahko bila garancija, razen DARS-a....Edina ki lahko da garancije, je lahko država, samo khm le tega ni možna dati. Hm kaj šele , khm no kot praviš podprli bi Zidarja, praktično nič slovenskih delavcev, in nič prejetih davkov.
No ti bi raje podpiral Zidarja, ki je pripeljal podjetje v stanje kakršno je, kljub podarjenim miljardam...No vsaj plačo ima lepo. Koliko Slovenskih povprečnih plač že ?
Rešitev za SCT je ? Skesanje Zidarja, ki poe katerim ljudem so zidali tako kot poslovna darila. No zunaj kaznujejo take poslovneže za bistveno manjši drobiž, saj na koncu oškodujejo državo. Da državo v kateri tudi ti živiš, za katero smatraš da je podjetje. No do skesanja ne bo nič, saj bi ga v takem primeru izdalo zdravje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Sims ::

Danes dobil vabilo za referendum. Ker druga ko BB ne gledam :D, ne vem zakaj gre pri tem RTV.


zigam :: 4. dec 2010, 21:10:12citiraj
#
A lahko kdo u parih stavkih pove kaj se to sploh voli? Js sm dubu po pošti da bo treba volt pa se mi niti sanja ne o čem je to...K treba župaan volt usaj vem da se župana vol:D

Kot je soforumaš že vprašal, lahko nekdo v enem odstavku nekako pove, kaj pomni za in Kaj proti. Ali vsaj poda kakšno bo vprašanje na lističu?

Hvala.

gulfstream ::

Ne grem na referendum. Ni moje delo, da odločam o takih stvareh, za to imamo 90 pajacev v lepi zgradbi sredi Ljubljane. In na jetra mi gre, da prenašajo svojo odgovornost na folk, ki tako nima pojma za kaj se gre. Jebojih, komu pa se da prebrati 150 strani, kot da nimam kaj pametnejšega za delat v življenju:O

Da ne omenjamo koliko to sranje stane 8-O

kmetek ::

RTV je potrebno samo eno bombo orenk vržt....kaj oni naredijo program z 2000 zaposlenimi, tok jih skupaj vse komercialne nimajo v SLO.

Torej v obeh primerih mislijo dvigniti prispevek, samo to me zanima...

"Na javnem RTV se bo samo letos obrnilo 132 milijonov evrov, dobra dva odstotka več kot lani (glej graf). V lanski strukturi je RTV-prispevek pomenil skoraj 66 odstotkov vseh prihodkov (85 milijonov evrov), s proračunskim sofinanciranjem posameznih projektov pa se je v blagajno nacionalke nateklo še okoli 2,2 milijona evrov (1,7 odstotka celotnih prihodkov).

Z oglaševanjem je RTV zaslužil slabih 17 milijonov, kar pomeni 13 odstotkov vseh prihodkov. Pri odhodkih so bili največja postavka stroški dela, ki so presegali 59 milijonov, kar je skoraj polovica vseh odhodkov. RTV zaposluje 1.938 ljudi. "

= BRUHANJE.

In mi ljudje, papki kar plačamo, a ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Mr.B ::

Glede na zgodovino, je zakon en K. Samo ima pa eno dobro lastnost. Nekdo je bil tako neumen, in je sprejel zakon, kjer se odpove statusu javnega uslužbenca. To je bistvo, in samo zaradi tega glasujem za novo RTV.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako ::

Neumen? Ravno ta sprememba statusa (sedaj že rahlo nepriljubljenih) javnih uslužbencev je diverzija, prozorna ko selotejp. Računovodsko zmanjševanje JU z dodatnim bonusom "dinamično določenega RTV prispevka".

Nekdo je predlagal detonacijo visoko-eksplozivne naprave v zgradbi RTVS... glasujem ZA!
/\/\.K.

Okapi ::

RTV zaposluje 1.938 ljudi
Pa to sploh še ni najhujše. Imajo namreč še vsaj ene toliko honorarcev.

O.

TESKAn ::

Je kdo že razmišljal, če nimaš televizije prek interneta...in imaš to "nesrečo", da nimaš TVja z digitalnim tunerjem...in glede na to, da v zakonu piše v smislu, da so plačila prispevka oproščeni tisti, ki ne morejo spremljat enega od programov RTV...če se jaz odločim, da mi star TV zadošča, da ne bom kupoval digitalnega tunerja, bi me mogli oprostit tega prispevka. Ker moj TV sicer lahko lovi signale, samo kaj, ko zdaj to zaradi tehnike ni mogoče.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Okapi ::

Načeloma moraš plačevati naročnino že, če imaš samo pc in internet, ker lahko gledaš RTVSLO na njihovi spletni strani. Drugače pa ja, če nimaš digitalnega sprejemnika, ne moreš gledati tv in ti ni treba plačati naročnine.

O.

Mr.B ::

V bistvu ne, če dokažeš da socialno nisi zmožen, ti ga priskrbi država. Plačuješ pa davek na elektriko :D
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

"Kaj če bi malo brzdal svoj jezik. Ko sem zadnjič preverjal, je bilo žaljenje na tem forumu prepovedano."

No, sicer se redko zelo redko strinjam z Okapijem, vendar sedaj ko počasi leva opcija izgublja tla pod nogami in jim korito izginja izpred nosa in se bliža čas njihovega obupa, sedaj smo desničarji lahko dosti bolj dobrohotni. In prizanesljivi. Do drugače mislečih, tud če so z nasprotne opcije, navsezadnje kam pa mislite da bodo prišli po uteho ko izgubijo volitve.

Ko smo pa že pri referendumu, no vsak pravi slovenec, bo glasoval proti. Sledečo nedeljo.

Okapi ::

Telbanc, a če boš na tem referendumu tudi popušil, kot si pri arbitražnem, te tudi ne bo tri mesece na forumu? Ker v tem primeru se bo pa splačalo potrudit do volišča>:D

O.

Karaya 52 ::

Sj ne morem verjet da država določenim skupinam šenka vmesnik. Kaj bo naslednji korak, nakup nove sedežne garniture? Ne gre za ceno ali količino, je samo znak napihnjenega socialnega balona.

Sicer pa, if you put a lipstick on a pig, it's still a pig. Včasih sem imel o hiši boljše mnenje. Da se obvezni prispevek določi z zakonom je v obstoječi ureditvi še najboljša stvar, usklajevanje z inflacijo pa daje vsemu skupaj z ozirom na prosti trg prav nadrealističen značaj. Še kruh nima te vrednosti.

TESKAn ::

V bistvu ne, če dokažeš da socialno nisi zmožen, ti ga priskrbi država. Plačuješ pa davek na elektriko

Kaj pa če ga nočem in nisem socialno ogrožen? Prisilit me ne morejo, če mi ga pa šenkajo - no, potem imajo pa vsi, ki so kupili sprejemnik za 40 EUR, kar solidno podlago, da zahtevajo, da jim RTV vrne teh 40 EUR.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matako ::

TESKAn je izjavil:

Je kdo že razmišljal, če nimaš televizije prek interneta...in imaš to "nesrečo", da nimaš TVja z digitalnim tunerjem...in glede na to, da v zakonu piše v smislu, da so plačila prispevka oproščeni tisti, ki ne morejo spremljat enega od programov RTV...če se jaz odločim, da mi star TV zadošča, da ne bom kupoval digitalnega tunerja, bi me mogli oprostit tega prispevka. Ker moj TV sicer lahko lovi signale, samo kaj, ko zdaj to zaradi tehnike ni mogoče.


Ne boš jih - barabe so stvar premislili. Pa itak, če vse propade, imajo v rokavu plačevanje prispevka samo za radio, ki mu pa enostavno ne uideš. Ker radio ima vsak, makar si vtakneš anteno v rit.

Je pa stvar vseeno vredna razmisleka... če se sabotira več oddajnikov po tistih hribih, ljudje ne bodo mogli spremljati programa, ne? Hmmm...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

TESKAn ::

Hm, sem vedel, da je prelepo, da bi bilo res...no, 31. člen zakona o RTV:
(2) Na območju, kjer se zaradi racionalnosti uporabe frekvenčnega prostora in finančnih sredstev ali iz drugih utemeljenih razlogov opusti pokrivanje območja s prizemeljskimi omrežji in je zagotovljeno sprejemanje le preko satelita oziroma preko kabelske mreže ali s pomočjo drugih tehnoloških rešitev, pod pogojem, da te tehnološke rešitve zagotavljajo sprejem programov v najmanj enaki kvaliteti kot prizemeljsko omrežje, so imetnice oziroma imetniki sprejemnikov zavezanke oziroma zavezanci (v nadaljnjem besedilu: zavezanci) za plačevanje prispevka pod pogojem, da jim RTV Slovenija z oprostitvijo oziroma z zmanjšanjem prispevka ali na drug ustrezen način prispeva najmanj polovico dodatnih stroškov za nabavo opreme za sprejemanje programov po satelitu oziroma po kabelskem omrežju ali z uporabo drugih tehnoloških rešitev skladno s tem zakonom.


Bi lahko na podlagi tega člena vsakdo, ki je moral kupit digitalni sprejemnik in je že imel oz. ima televizor brez digitalnega sprejemnika, zahteval vrnitev polovice stroška? Ker:
- analogen signal se je nehal oddajat zaradi racionalnosti uporabe frekvenčnega prostora
- za sprejemanje digitalnega signala se potrebuje druge tehnološke rešitve, kot so zadostovale do sedaj
- digitalni signal je vsaj enako kvaliteten
- iz tega sledi, da ti morajo sfinancirat polovico stroškov za prilagoditev na digitalni signal ali pa nisi več zavezanec za plačevanje prispevka.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

roCkY ::

Lažje se odpovem vinjeti za RTV kot vinjeti za avtoceste. Prvi pa se sploh ne morem?!
Upam, da če bodo uvedli plačevanje po kilometru za avtoceste uvedejo tudi plačilo za TV na minuto.
Ravno ti, ki so spisali tale nov zakon o RTV govorijo o nepravičnosti avtocestnih vinjet.
RTV vinjeta pa je nenazadnje še konkretno dražja od avtocestne.

residual ::

@TESKAn
žal je tako, da bomo vse sami financirali in nato še plačevali prispevek, pa še reklame in politično progando bodo predvajali. Sicer pa radio še vedno lahko poslušaš... torej še vedno ti ostane vsaj mislim da 3,55EUR prispevka za RTV...

roCkY ::

če bodo morda "sčarali" satetiltko cestninjenje z dokaj veliko opreme
naj še za to naredijo zaprt sistem

kmetek ::

Če kdo doma prejema socialno pomoč, prepišite TV nanj in ste opravičeni plačila.

lexios ::

residual je izjavil:

@TESKAn
žal je tako, da bomo vse sami financirali in nato še plačevali prispevek, pa še reklame in politično progando bodo predvajali. Sicer pa radio še vedno lahko poslušaš... torej še vedno ti ostane vsaj mislim da 3,55EUR prispevka za RTV...


Sj pri davkih in RTV prispevku ne gre za novo stvar, le kdo je dobil na dom položnico v stari Jugi, ko so radijski valovi prešli v javno rabo!? Se pa je takrat točno vedelo kdo takšen sprejemnik ima in bolj natančno za kaj ta denar gre! Mission impossible vodit takšno statistiko danes! Zato smo se tule zgledovali po sosedih...

Npr., Österreichischen Rund-Funk, kjer nimajo nič manj zaposljenih, cca 3000-5000 (a pokrivajo precej širše področje in je njihov signal pojem kvalitete slovenskemu, še posebno DVB-S in HD ponudba...) in žal nimajo nič manj težav glede financiranja, če se ne motim pa znaša avstrijski obvezni prispevek kar tm cca. slabih 20 eurov!? Sj naš bo tud kmal poskočil!;)

Problem vidim predvsem v tem kaj zaboga z obveznim prispevkom, ki naj bi zagotavljal delovanje nekomercialne nacionalne RTV sheme, vse narod pod pretvezo "kulturne ustanove" še dodatno financira? Popevke? Sazas? Volilne kampanije? Proslave?

Evo vam lobiranje za nov zakon:

13 članov programskega sveta RTV Slovenija ugotavlja, da bi morali njeno financiranje v celoti prenesti na državni proračun. Svet ni želel sprejeti izjave kot uradne.

Člani programskega sveta Radiotelevizije Slovenija v pismu ugotavljajo, da ta "izgublja bitko s komercialnimi hišami, ker z vrednotami, h katerim jo zavezuje njen nacionalni značaj, ne more dobičkonosno konkurirati njihovim tržno naravnanim projektom, ki nimajo takih omejitev".

Kot pišejo, RTVS "ni gospodarsko podjetje, ampak izrazito kulturna ustanova velikanskega dometa, in vpliva ne le zato, ker posreduje dela umetniških vsebin, pač pa še posebno zato, ker goji - ker naj bi gojila - kulturo v najširšem smislu tega pojma".

V duhu teh pričakovanj je zato treba po njihovem prepričanju RTVS "razbremeniti nekulturne komercializacije, v kateri so reklame samo vrh ledene gore - in sicer tako, da preide njeno financiranje na skrb državnega proračuna neodvisno od te ali one vladajoče politične garniture," so zapisali.

Vir

Pazi, to ni zgolj nacionalni radio in tv, to je:

Izrazito kulturna ustanova velikanskega dometa... ki goji - naj bi gojila - kulturo v najširšem smislu?


S čim konkretno že? Topshop komercialnim programom in ostalimi reklamami? EMO? Pevskim zborom? TV igranimi serijami (for Dummies)? Programom za manjšine? "Volilno kampanijo"? Sponzorstvom prireditev in "žurk"? Malce bodite pozorni kje vse se kot "sponzor" vse znajde RTVSlo... In kam vse odplakne davkoplačevalski denar! ;((

Če kaj razumem jih moti omejitev nacionalnega značaja oz. je problem le v financah, kot vedno! Najbrž jih kar se konkurenčnosti tiče ne bi motil kak posvečen žig, kot ga je v preteklosti imel Telekom! ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

djordjevic ::

lexios je izjavil:

S čim konkretno že? Topshop komercialnim programom in ostalimi reklamami?

Zdaj pa bodi pošten in povej, od kdaj naprej nas posiljujejo s top-shopom in praktično enakim obsegom kot (za nas brezplačne !) komercialne televizije. Povejva skupaj na glas. (V veliki meri) od sprejema super-duper, 'strokovnega' Grimsovega zakona. Za grem obkrožit že zato, ker nam je bil s trenutnim zakonom obljubljen boljši program. Heh, ja. Who the **** are you kidding?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Telbanc, a če boš na tem referendumu tudi popušil, kot si pri arbitražnem, te tudi ne bo tri mesece na forumu? Ker v tem primeru se bo pa splačalo potrudit do volišča"

Torej zgodi se naj ljudska volja. In ta bo "vsesplošen proti".

lexios ::

Se ti zaje****š?

...začetke "top shopa" pomnim še iz 90ih! Tist (v veliki meri) ne vem, če si ravno zasluži bit v oklepaju; da jih finančna bilanca še posebno j*b* od Grimsovega "strokovnega" zakona (in omejitev pri koritu) dalje je jasno, sicer danes ne bi niti razpravljali o tem!

Za grem obkrožit že zato, ker nam je bil s trenutnim zakonom obljubljen boljši program.


Velik ljubitelj Obzorja duha, Mostovi (Hidak), Maria, Eurosonga, TV igranih serij na nivoju PopTV telenovel... torej? Boljši program? :)) Najbrž vse tole in še več, verzija 2.0 pa še kakšna serija in oddaja (nenacionalnega značaja) ala Pink Tv in BigBrother več!;((

Who the **** are you kidding? Še risanke 18.45 so dobesedno For Dummies! Razvedrilni program je zanič (no prilagaja se pretežno 60,70+ letnikom), dobrih dokumentarcev in oddaj je čedalje manj! Se pa res občasno najdejo dobri (non-hollywood blushit) filmi, o čemer lahko na konkurenčnih Slo TV smao sanjaš, če smo že pošteni! Pa najbrž še kaj... Možnost izboljšav ogromno, politika programskega sveta pa vprašanje, če se bo dejansko dosti spremenila - pomojem ne pretirano! Ampak, ok, naj vsaj (do konca) zrihtajo kvalitetno oddajanje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

djordjevic ::

No, vidiš, sam si lepo napisal. Koji K nam je torej prinesel trenutni zakon, če je stanje takšno, kot ga opisuješ? In ja, sedmi pečat oz. sredine non-Hollywood uspešnice sicer so še, ampak dejansko bleda senca tega, kar se je sukalo tam nekje po letu 2000. In še nekaj. Nekoč smo imeli Sovo. Tisto so bili časi, ko si na nacionalki celo lahko pogledal kaj pametnega. In kar se tiče političnega vpliva - če si greš malo prebrat predlagane spremembe, vidiš, da bo imela politika dejansko manj (realne !!!) moči pri imenovanju ljudi. Kdor misli, da je trenutno zakon s tega vidika boljši, si presneto meče pesek v oči.
No grave is deep enough to keep us in chains.

lexios ::

Nekoč smo imeli Sovo. Tisto so bili časi, ko si na nacionalki celo lahko pogledal kaj pametnega.


To so bli časi! No, sam takrat smo mel tud Udbo, ne sam Sove!:))

djordjevic ::

Je bila Sova tudi že v časih, ko je naša preljuba rodna gruda postala samostojna.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Matako ::

Ne navdušujte se nad starimi oddajami! RTVS dripci že itak mislijo, da so nekaj posebnega ker imajo svoj uuuuu Arhiv v katerega tako radi zahajajo izdelovat patetične "nekomercialne programe".

Zahtevajte novo!
/\/\.K.

lexios ::

@djordjevič

Res je! Mogoče pa jih ravno v tem pogledu nacionalni značaj moti!? ;(( Dvomim sicer, ampak glede na to, da imaš danes možnost spremljat Sky, DigiTV, Premiere, Digitalb, TotalTv... vsebine, kjer se najde kakšna programska shema precej podobna nekdanji Sovi, o nacionalnem značaju - predvsem domačem - pa ni duha ne sluha...


Glede političnega vpliva - če bo par posameznikov manj v programskem svetu, dvomim da se le ta realno zmanjša! Obstajajo tudi drugi vzvodi vplivanja, še posebno so v tem pogledu zanimive in mogoče problematične novosti, kot npr. dodeljevanje novega statusa "samostojna pravna oseba javnega prava" RTV-ju in morebitne "čistke med posameznimi novinarji in ukinitve posameznih oddaj", kar novi zakon vsebinsko še bolj ekplicitno omogoča kot stari!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

djordjevic ::

lexios je izjavil:

in morebitne "čistke med posameznimi novinarji in ukinitve posameznih oddaj", kar novi zakon vsebinsko še bolj ekplicitno omogoča kot stari!

Elaborate on this, please. Sicer pa sem že zgoraj napisal, da noben zakon ni in ne bo popoln. Tale je imo vseeno precej boljši nadomestek trenutne katastrofe oz. remek dela (kakor za koga ;(().
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Svet je res preprost, v RTV zakonu predpišeš bolj kvaliteten program in voila! C'est ca! Po istem postopku se moramo lotiti drugih problemov tako bomo v roku enega leta našo kloako spremenili v pravi raj.

lexios ::

@djordjevič
...beri tm od 38. člena!;)

Se pa strinjam, so + in -, noben zakon ni popoln, ali nov zakon in status RTV-ju (s stališča nas - gledalcev in državljanov) res prinaša več +, kot - pa je za nas laike še vprašljivo! Kr sanjajte o kvalitetnem programu, razlogi za spremembe so drugje...

Aljaz1980 ::

Ko sem zadnjič preverjal, je bilo žaljenje na tem forumu prepovedano.

In pa zaželjeno je bilo utemeljeno argumentiranje in konstruktivne debate.
Ne pa da imaš 80% tehničnih tem, o tem kako so najbolše jabolke, linux ali kako si ga nekdo meče nad windowsi.

V temah, ki pa vsaj malo dišijo po politiki, imaš pa nakladanje o LEVIH in DESNIH, potem se še pa smejite Deusvoultu, ker je verski norček.
Ko bi le v sloveniji imeli leve ali desne, pa imamo samo une srednjo varijanto "poskrbi za svojo pizdo in kompanjone".
Levi prosim zamenjate besedo levo za kristjane in desno za muslimane. Desni pa storite nasprotno, vidite kakšne podobnosti z Deus-om?

Pravijo, da če mešaš drek dovolj dolgo ali pa ga prekladaš z levega na desni kup in obratno začne zaudarjati, tako kot zaudarja v parlimentu in zadnje čase že pošteno na slotechu.
Smešno je tudi da tako imenovani "levi" in "desni", tekmujete kdo lahko našteje več afer nasprotne frakcije.

energetik je izjavil:

A se komu da na kratko našteti spremembe pri novem zakonu o RTV, o katerem bomo glasovali 12.12.?
Ker tistih 20 strani zakona se mi nekako ne da prebirati in primerjati s starim. Torej samo bistvene spremembe, da se lahko odločimo ali za ali proti.

Sedaj pa se lahko posvetimo topiku in že enkrat argumentirano poveste zakaj glasovati proti, oziroma zakaj glasovati za na referendomu, kot je zanimalo že bralce prej.

Zakaj glasovati proti:
1
kor sem nekje zasledil naj bi novi zakon prinesel oddaje na RTV za vse države bivše jugoslavije. Torej oddaje v hrvaščini, srbščini... Že samo zaradi tega sem proti. Pa če je vse ostalo dobro sem proti.
Pa nimam nič proti ljudem iz držav bivše juge. Samo vseeno. Če hočejo gledati oddaje v srbščini... imajo za to internet, satelitsko. Dokler pa so v Sloveniji pa naj se prilagodijo. Že tako je veliko takih ki zna Slovensko toliko kot jaz kitajsko in se niti ne trudijo prilagoditi življenju v Sloveniji. Če bi jim pa še na državni TV predvajali vsebino v njihovem jeziku se pa sploh nikoli ne bodo naučili jezika. Na tak način bi jim samo govorili, da se bo večina prilagajala (neuradni) manjšini.

Se moram strinjat, nazadnje ko sem gledal na zemljevid živim v Sloveniji, ne pa v hrvaškobosanskemsrbskočrnogorskemromunskoslovaškoalbanskem slovenistanu.

2
Po novem zakonu bodo reklame, no saj so že sedaj, samo jih je malo. Da bo pa tako kot na Pop in ostalih, pa še plačeval bom prispevek za to! Ne hvala.

3
Uslužbenci ne bodo več v plačilnem sistemu javnega sektorja. Kar je dobro right? Ja samo prispevek bodo lahko poljubno višali. Že sedaj je 13 €, ne pa da bodo še to višali.

Zakaj glasovati za:
1
Obljubljajo boljši program.Je temu res tako?
Moj vidik je nekako takšen:
Toliko je bilo l.2005 povedanega o izboljšavah in kvalitetnem programu ter vsebini, pa večjih sprememb po zadnji RTV reformi žal nisem opazil! No tokrat so razlogi drugje... Najbrž jim je tudi že potegnilo, da je letni proračun RTV-ja premajhen za financiranje Eme, slavnostnih proslav in prireditev, pevskih zborov... Po vrhu vsega pa še za prehod na digitalno in s časom HD vsebino! Naročnina za 3 programe (ki jih večina urbanih prebivalcev niti povoha ne več, ker imajo 90% časa prešaltano na "Pobrijo" in "Roza") bo kmalu na ravni [full] Total Tv ali celo Sky programske sheme, da o primerjavi v raznoliki in kvalitetni vsebini ali sliki ne govorimo!

Prej je bilo eno običajno sranje, tole bo najbrž eno običajno sranje... Kaj nam je potem storiti? Izbirati manjše sranje med sranjem je praktično nemogoče.

Zakaj nimamo boljšega programa že sedaj, pa magari v manjši meri?

Zgodovina sprememb…

milica ::

Rtv prispevek se po novem zakonu usklajuje z inflacijo:
Spreminja se tudi rtv prispevek. Ta je po obstoječem zakonu fiksen, znaša 12 evrov mesečno. Po novem bo osnova rtv prispevka sicer ostala enaka, vendar pa se bo usklajevala z rastjo cen življenjskih potrebščin. Usklajevanje prispevka z inflacijo bo potekalo enkrat letno glede na uradne podatke iz predhodnega leta. Usklajeni zneski pa se začnejo obračunavati od začetka aprila tekočega leta do konca marca naslednjega koledarskega leta.

roCkY ::

Ali niso še neka stranska vrata? Ne najdem kje sem bral.
Državni zbor lahko poviša prispevek največ do 10% v enem letu ob nekih pogojih. ?

Okapi ::

Mogoče bi ob tem veljalo spomniti, s kakšno prevaro je SDS dobila prvi referendum o RTV. Na veliko so obljubljali znižanje prispevka. Do katerega seveda ni nikoli prišlo.

O.

Phil ::

Okapi je izjavil:

Mogoče bi ob tem veljalo spomniti, s kakšno prevaro je SDS dobila prvi referendum o RTV. Na veliko so obljubljali znižanje prispevka. Do katerega seveda ni nikoli prišlo.


Zamrznitev višine + inflacija?

lexios ::

@Okapi
heh, sj to posredno (z onim vračilom financ pisanim v zakonu) pobudniki in nekateri tule na forumu (poleg izboljšanja programa) obljubljajo tudi zdaj!;((

Karaya 52 ::

Bi bilo super če bi plače vedno sledile inflaciji, RTV prispevek je zgleda uber alles, čakam da nam vsilijo še trošarino na prispevek (medijsko onesnaževanje).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izigravanje pravice do referenduma ter drugih pravic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18020068 (18144) Ziga Dolhar
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042478 (35395) Karaya 52
»

Kako lahko ljudje vplivamo na ukrepe od vlade in ...

Oddelek: Problemi človeštva
282380 (1744) TESKAn
»

Referendum o RTV (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35953654 (48172) Brane2

Več podobnih tem