» »

København - podnebna konferenca ZN

København - podnebna konferenca ZN

dzinks63 ::

Plane delajo za 40 let v naprej in to kakšne. Zmanjšati emisije co2 :

Do leta 2050 pa bi morale razvite države emisije zmanjšati za med 80 in 95 odstotkov, globalno pa bi emisije morale pasti vsaj za 50 odstotkov glede na 1990.

Na kakšen način si prestavljajo to enormno zmanjšanje? Če je kaj takega možno, naj povedo, ker drugače tole nikakor ne more ratat, razen pod pogojem, da so res že zelo blizu fuzijskim elektrarnam ali pa sanjajo in delajo račune brez krčmarja, po domače povedano nakladajo.
A res mislijo, da se ne bomo več premikali in vse delali iz domačih foteljev, skratka ali bomo živeli v tehnološko naprednih super duper zaporih? S svobodo je potem konec, postali bomo sužnji samega sebe.

Zheegec ::

dzinks63 - se boš pa teleportal, kaj se bojiš :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Icematxyz ::

Ah nesmiselnost že res. Vse skupaj. Kdo rabi še eno temo z milijon sporočili. Jaz zagotovo ne. Sam podpiram podpis ker verjamem da je premik naprej. Pa tudi najverjetneje podpis pomeni konec teorije global warming takšno kot jo poznamo. In to komaj čakam. Ker bo ogromno fanatikov iz ene in druge strani izgubilo "redno" zaposlitev.

Ni več top 100 inštitutov niti več kos temu fanatizmu. Tu se strinjam!

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Več sporočil = bolje. Ampak tebe ne zanimajo dejstva. Tudi v redu, imaš vso pravico do tega. Sam pa nočem, da plačujem za nekaj, kar je čisti nesmisel, profit bodo imela edino nova podjetja ki se bodo ukvarjala s preprodajanjem CO2 kuponov (recimo Al Gore ima eno takšno podjetje).

Kaj točno bodo pa podpisali po tvojem in kako naj bi to pomenilo konec teorije global warminga? Global warming ni teorija, je samo teza. Do teorije še dolgo ne bo prišel, če sploh bo kdaj, vsaj na tak način, kot ti misliš (da segrevanje ozračja povzročamo mi) nikoli.

Pa povej mi, kako se spopadeš z dejstvom, da se že 10 let rahlo hladi (lahko tudi rečemo, da se NE greje, da bomo bolj nevtralni), tudi IPCC v ukradenih mejlih (mejl je bil star skoraj pol leta sicer) priznava, da ne vedo, zakaj se ne greje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Okapi ::

Na primer poneverjejo in fabricirajo podatke o globalnem segrevanju.
To jim je najprej potrebno dokazati, konkretno, s številkami, in komur se to dokaže, je bolj ali manj diskvalificiran. Dokažejo pa lahko samo drugi znanstveniki, in to slej ko prej tudi narediji.

Nihče ne trdi, da so znanstveniki brezgrešni svetniki. Znanstveniki iz krvi in mesa so sestavni del znanosti, znanstvena metoda kot taka pa je samo nek platonski ideal, ki v resničnem svetu sploh ne obstaja.

Napačno je tudi Thomasovo mnenje, da so znanstveniki samo neki redki geniji, med Slovenci v zadnjih 300 letih mogoče dva ali trije.

In kakorkoli obračaš, vse znanstvene zmote in stranpoti na koncu vedno popravijo edinole znanstveniki. Vsaj zaenkrat so še vse.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Icematxyz ::

Če se ne podpiše zadeva bodo pač posamezne države solirale. Bo pač Kallifornija delal to, Rusija to, Avstralija to EU pa spet nekaj po svojem...

Ampak kaj je smešno? Na nekam podnebnem vrhu se zadeva noče podpisati ker gre za laž. A po drugi strani potem pa ta iste države govorijo kako bodo one same zmanjšale emisije CO2.

Če je zadaj v vsaki državi Al Gore in njemu podobni ali ne ki s pomočjo politike doseže svoj cilj = služenje denarja pa to ničesar ne spremeni. To tudi če se zadeva sedaj ne podpiše ničesar ne spremeni. Bodo pač zadeve bolj decentralizirane. Bodo pa še vedno obstajale? Nenazadnje mi že plačujemo? In verjetno bomo tudi v prihodnje?

Gremo se slab global warming. Tako kot slab komunizem in slab kapitalizem. Prav tekmujemo v tem v čem smo lahko najslabši kot kaže. Sprejemamo rešitve a problema ne priznavamo. Kar je v bistvu neumnost. Potem nekdo zavestno krade? Nekdo je res idiot tu. Manjka odgovornosti kot vedno. Podpis - odgovornost - znanost. To podpiram. Ostalo se mi žal zdi vse slabše. In tudi je slabše.

Kot Slovencu pa tako ali tako a mi kaj drugega preostane? Saj pa mi že plačujemo in še bomo? Pa če podpišejo ali ne? Je tako? Razen pač če se "posodobimo". Naš denar tudi gre Al Goru v žep?

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Dobro, sva zaključila. Res se ti ne da dopovedati nič in brezveze citiram tvoje poste pa ti lepo selektivno odgovarjam - še vedno goniš naprej svoje in se ne oziraš na moje argumente. Pozdravljen!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jype ::

Gekobla ::

gekobla

Karaya 52 ::

"Znanstveniki opozarjajo da...", "znanstveniki so si enotni..." je repertoar medijev, ki znanstvenike povzdiguje v nekakšne preroke 21. stoletja, zlasti ko govorijo o črnih armagedon scenarijih. Me sploh ne čudi da ljudje nasedajo tej igri. Politikom ne verjamejo, slednji napadajo "preroke 21. stoletja", mediji zapakirajo in prodajo. Vse to pade ko znanstvenikom odgrnemo tančico svetosti. Mah... kupovanje zelenih odpustkov... A SO NORMALNI!? Does it ring any bell to you?

PaX_MaN ::

http://24ur.com/novice/svet/foto-lacni-...

To se je dogajalo že '77, torej ŠE PREDEN naj bi se ozračje začelo segrevati(jypov link en post višje).

Okapi ::

Za polarne medvede bi moral preverit, samci rjavih medvedov pa veselo pobijajo mladiče, če le uspejo kje kakšnega zalotiti na samem, brez mame, ki bi ga branila. Pa ni segrevanje kočevskih in snežniških gozdov za to krivo:P

O.

PaX_MaN ::

Zbodla me je vzorčno posledična trditev, jo citiram:
Po najnovejših podatkih naj bi se polarni medvedi zaradi pomanjkanja hrane zatekli h kanibalizmu. Vzrok za pomanjkanje hrane je segrevanje ozračja.

Pač, zavajajo, kurci eni.

username ::

Na primer poneverjejo in fabricirajo podatke o globalnem segrevanju.
To jim je najprej potrebno dokazati, konkretno, s številkami, in komur se to dokaže, je bolj ali manj diskvalificiran. Dokažejo pa lahko samo drugi znanstveniki, in to slej ko prej tudi narediji.
Ni treba nič več dokazovati, je popolnoma jasno iz leakanih dokumentov v aferi Climategate. Ne vem zakaj se delaš mono, da ne poznaš te zelo nedavne afere.

Dokažejo pa lahko samo drugi znanstveniki...
...
znanstvena metoda kot taka pa je samo nek platonski ideal, ki v resničnem svetu sploh ne obstaja.
...
vse znanstvene zmote in stranpoti na koncu vedno popravijo edinole znanstveniki.
Eh? Znanstvena metoda sploh ne obstaja? Ja kako pa potem vemo kaj je prava znanost in kdo je pravi znanstvenik?
A so znanstveniki pol kar eni samooklicani vrači al kako? (no saj za 'priznane klimatologe' ki vreščijo o GW, je to dejansko zelo dober opis, heh)

Napačno je tudi Thomasovo mnenje, da so znanstveniki samo neki redki geniji
Ampak tvoje zgoraj citirano umovanje je pa še bolj misteriozno glede tega, kaj znanstveniki sploh so...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Daedalus ::

V javnost pricurljal tajni >>danski dokument<<. Seveda vse z najboljšimi nameni in znanstveno podprto.

Eh? Znanstvena metoda sploh ne obstaja? Ja kako pa potem vemo kaj je prava znanost in kdo je pravi znanstvenik?
A so znanstveniki pol kar eni samooklicani vrači al kako?


Sej je Thomas lepo napisal. Znanstvena metoda je lahko tudi zgolj lepa maska za ideologijo. Poglej Lučko, ko arogantno tupi, da o GW pa lahko sam tapravi znanstveniki razlagajo. Taki neumni laiki, kot smo tu, pa naj jih častimo in verjamemo, ne pa si drznemo dvomiti v sveto Resnico. Prava znanost (pozitivistično gledano) je pa zgolj tista, ki lahko eksperimentalno s ponovitvami dokaže, da nekaj drži. Pa mislim, da je kr v manjšini.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Okapi ::

Ne vem zakaj se delaš mono, da ne poznaš te zelo nedavne afere.
To afero očitno poznam bolje od tebe. Med vso tisto e-pošto ni niti ene, ki bi dokazovala, da so kakšno konkretno meritev ponaredili. Marsikaj so mutili, ampak podatki (meritve) so vsi javni in dostopni tudi znanstvenikom, ki imajo drugačno mnenje in lahko z njimi dokazujejo, kar pač hočejo dokazati.

Če bi imeli nasprotniki človeškega vpliva na podnebne spremembe kakšne prepričljivejše dokaze od zagovornikov, bi bilo vse skupaj zelo hitro razrešeno. Tako pa je stvar nejasna in v takih primerih znanost žal nima dovolj učinkovitih orodij, ki bi preprečevali subjektivne ocene, vpliv politike ... Vse skupaj je recimo nekoliko podobno ekonomiji, kjer imaš tudi nekaj diametralno nasprotnih mnenj za izhod iz gospodarske krize.

O.

Daedalus ::

Če bi imeli nasprotniki človeškega vpliva na podnebne spremembe kakšne prepričljivejše dokaze od zagovornikov, bi bilo vse skupaj zelo hitro razrešeno.


Zagovorniki majo za sabo politiko. Nuff said. Zakaj je to dovolj, sem pa že nekaj malega napisal. Politika hoče kapitalu nazaj vkrasti del showa, obenem pa hočejo razvite države obdržati prednost pred razvijajočimi se državami. V takem mixu, pozabi na racionalno debato. Je ni. Je zgolj ideološko farbanje in misija z naslovom "Rešimo svet."
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zheegec ::

Marsikaj so mutili, ampak podatki (meritve) so vsi javni in dostopni tudi znanstvenikom, ki imajo drugačno mnenje in lahko z njimi dokazujejo, kar pač hočejo dokazati.

Večina surovih podatkov je že obdelanih z njihovo formulo, ki je osnovana na drevesnih obročih (letnicah, ali kakor koli je že to v slovenščini), direktni podatki od vsake posamezne postaje posebej pa niso na voljo. Če bi bili bi videli že cel kup neodvisnih grafov, pa jih ni. Tudi ne veš, katere postaje so postavljene v mestih, blizu klim in ostalih dejavnikov - sicer so jih našteli kar precej, ampak jih nočejo nehati uporabljati.
Če bi imeli nasprotniki človeškega vpliva na podnebne spremembe kakšne prepričljivejše dokaze od zagovornikov, bi bilo vse skupaj zelo hitro razrešeno.

Saj "dokazi" so, samo neobstoj je kar težko dokazati, že neobstoja Boga ne moremo dokazati, pa še je še več dokazov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dzinks63 ::

Celokupno vprašanje bi bilo, kakšne bi sploh naj bile taprave najbolj primerne GW temperature? Kaj bolj ustreza nam oziroma celemu planetu?

- temperature v času ledene dobe? - sigurno ne
- temperature v času rimskega imperija oziroma toplo obdobje srednjega veka? - to bi dobilo veliko podpore
- temperature v mali ledeni dobi pred par stoletji? - prav tako mislim, da nam nebi bilo preveč všeč
- ravno sedanje temperature? - to sigurno da, na te smo se najbolj privadili

Za neko primerno podnebje na celi zemlji, bi se državniki težko poenotili. Nekomu ustreza tako kot je sedaj, nekomu drugemu bi malo topleje, tretjemu pa hladneje. Klime človek ne more štelati (dobro, mogoče bi celo lahko, vendar bi bilo to ultra predrago in si tega zemljani ne moremo privoščiti). Če že bo prišlo do kompromisa, najrajši bi še vsi imeli sedanje stanje, saj so vsi nekako postavili vse temelje na sedanjo klimo. Vendar obdržato to stanje se nebo dalo , v parih stoletjih gredo temperature gor in dol in vse kar spada poleg.

Tako da boriti se z naravo na svetovnem nivoju pač ne gre, človeštvo zaenkrat enostavno nima toliko sredtev, tehnologije, energije da bi kaj takega lahko speljalo. Človeštvu ne preostane nič drugega, kot da se sproti prilagaja stanju kakršno pač bo. Sedanje stanje sploh ni slabo, celo super je, problemi se bodo začeli, ko bo zemlja začela drseti v ledeno dobo, takrat pa bo potrebno dobro pljuniti v roke, da bo človeštvo brez občutnih katastrof preživelo. Tehnologija in ves razvoj bo čez čas toliko napredoval, da se bo dalo tudi ledeno dobo čez cca 10000let normalno preživeti.

Kaj pa bodo dejansko sprejemali v Københavnu, je pa res eno veliko vprašanje. Rdeča nit bo vsekakor, na kakšen način in za koliko obdavčiti in oglobiti prebivalstvo, da bi se v fond nateklo čimveč denarja. Znanstveniki so brez sredstev in sedaj so iznašli magično formulo kako priti do njih.

Delale se bodo študije. raziskave, pisali elaborati, vendar vse to bo mešanje megle in vremena, katastrof in temperatur s tem ne bodo mogli zajeziti. Nekaj koristi se lahko pričakuje na drugih vzporednih področjih, proti sami materi naravi pa je človek nemočen.

username ::

To afero očitno poznam bolje od tebe. Med vso tisto e-pošto ni niti ene, ki bi dokazovala, da so kakšno konkretno meritev ponaredili. Marsikaj so mutili
"Nič niso ponaredili, so pa marsikaj mutili"?
Vsakomur je jasno, da to ne gre skupaj.

Ali so ponaredili ali pa niso ponaredili.
Ali so mutili ali pa niso mutili.

Samo to je važno.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Okapi ::

Ponaredka (da bi si nekdo izmislil meritve ali namesto izmerjenih 30 stopinj napisal 31) niso AFAIK dokazali še nobenega. Mutenje pa seveda so - recimo pritiske na urednike znanstvenih revij in podobno.

O.

redo ::

Kako? A potem ni noter bilo selektivnega ad-hoc izbiranja podatkov in raznih fudge faktorjev, da bi dobili želen rezultat?

PacificBlue ::

V javnost pricurljal tajni danski dokument


Izjemno nevaren osnutek"
Osnutek daje izvršilni nadzor nad financami podnebnih sprememb Svetovni banki, opušča kjotski protokol - edini pravno zavezujoč sporazum o zmanjšanju izpustov -, in vse finačne pomoči revnejšim državam v boju s podnebnimi spremembami bi pogojevala z ukrepi. Dokument je neki višji diplomat opisal kot "izjemno nevarnega za države v razvoju."

Zaupna analiza besedila kaže veliko nelagodje glede posameznih točk. Še zlasti, ker naj bi:
- prisililo države v razvoju, da privolijo v specifično zmanjšanje izpustov in sprejmejo ukrepe, ki niso bili del izvirnega ZN-ovega sporazuma;
- še nadalje razdelilo revne države z ustvarjenjem nove kategorije držav v razvoju, imenovanih "najranljivejše";
- oslabilo ZN-ovo vlogo pri financah za reševanje podnebnih sprememb,
- ne dupuščalo revnim državam, da izpuščajo več kot 1,44 tone CO2-ja na osebo do leta 2050, medtem ko bi bogate države lahko izpustile 2,67 tone.


http://www.rtvslo.si/okolje/tajni-dogov...

To kar sem že opozarjal na tem forumu, vloga ZN se bo zmanjšala in nadzor bo prevzel odbor voden s strani svetovne banke. Pri vsem tem igra okolje še najmanjšo vlogo..

Kljub vsemu pa je slišati tudi, da ta osnutek že dolgo obstaja, in da v njem ni nič novega, zaskrbljujoče pa je, da je t.i. osnutek sporazuma tajen.
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Glede ledu in topljenje le tega, meni pove največ to, da je prva jedrska podmornica (nautilus) avgusta leta 1958 preplula pod ledom v 96 urah celoten severni pol. Danes pri isti hitrosti, bi potreboval nekaj več kot 12 ur več za isto pot, ker je ledu več kot leta 1958.

TESKAn ::

Marsikaj so mutili, ampak podatki (meritve) so vsi javni in dostopni tudi znanstvenikom, ki imajo drugačno mnenje in lahko z njimi dokazujejo, kar pač hočejo dokazati.


Ja? Kaj pa izogibanje FOIA prošnjam in govorjenje, da podatke raje uničijo, kot jih dajo v roke skeptikom?

Če bi imeli nasprotniki človeškega vpliva na podnebne spremembe kakšne prepričljivejše dokaze od zagovornikov, bi bilo vse skupaj zelo hitro razrešeno.

Tudi, če te nasprotna stran šikanira na vsakem koraku (grožnje revijam, če bi si drznile objavit nasprotno mnenje)?

Mutenje pa seveda so - recimo pritiske na urednike znanstvenih revij in podobno.


To ni dovolj, da bi stopili malo nazaj in razmislili vso zadevo, predvsem pa videli _vse_ podatke, ne samo izbranih in vsake posebej, ne skupaj spetih za "dramatični efekt"?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Okapi ::

Hotel sem povedati le to, da niso ponarejali podatkov, ampak samo mutili z njimi. Kar je seveda dovolj slabo, ampak človek se ne sme spustiti na njihovo raven in trditi nekaj, kar ni res (ali vsaj ni dokazano).

O.

Zheegec ::

najprej morajo oni dokazati, da bi bilo globalno vreme drugačno, če ne bi bilo človeka.

Torej morajo biti študije vedno opremljene z neobdelanimi surovimi podatki, na voljo jih morajo dati tudi za nazaj. Dokazati morajo, kaj je v preteklosti povzročalo globalne spremembe in dokazati, da ti dejavniki ne obstajajo več - izključiti morajo torej vpliv zunanjih dejavnikov.

Potem pa še izključiti (tudi za nazaj) vse vremenske postaje na mestih, kjer bi lahko bil njihov rezultat dvomljiv - v naseljenih področjih in tam, kjer se je okolica naravno ali umetno spremenila (sploh zaradi sekanja gozdov). Pa ponovno (pravilno) kalibrirati satelite za merjenje temperature - za to glejte moj link na prvi strani te teme.

Pa še marsikaj se lahko spomnimo, kar je trenutno narobe...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Double_J ::

Dve šivanki...

Snohman ::

Sem ravnokar hotel nalepiti tole. Sej vsi vemo kam pes taco moli.

jype ::

No kaj zdej... A se bomo začel borit proti tektonskim premikom, al ne bo nč?

Zheegec ::

Jaz sem za! Dol z gradbenim lobijem, ki podpira tektonske premike da potem obogati s postavljanjem nove infrastrukture!
Ste vedeli, da se je od obdobja industrijske revolucije naprej število potresov povečalo za 7,15%?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Legend(SLO) ::

In kaj oz. koga bomo okrivil za povečanje?
krneki

username ::

Ste vedeli, da se je od obdobja industrijske revolucije naprej število potresov povečalo za 7,15%?

In kaj oz. koga bomo okrivil za povečanje?
To je pa ja jasno.

Kaj? Radijske sprejemnike in mobitele.

Koga? Bogate seveda (=vsakdo ki ima več kot 1000 EUR mesečnega prihodka)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Kaj? Radijske sprejemnike in mobitele.

Evo, odlična ideja. Sam sem sicer mislil pralne stroje, ker rukajo cel planet, ko sučejo boben, ampak mobiteli so bolj ideološka finta (pralne stroje smo mel v komunizmu, mobitelov pa ne!), tko da bodo še bolj ustrezni.

Se pa ne strinjam z omejitvijo na bogate. Po moje lahko tut revne molzemo, saj gre pri tem vendar za blaginjo celega planeta (torej tudi revnih)!

username ::

Jype, ne razumeš. (spet :))

Mobiteli in radijski sprejemniki zato, ker jih ima skoraj vsak. Če ne mobija, pa radio.
Glede bogatih - to ni omejitev. Molzli bomo vse, ker kot rečeno ima skoraj vsakdo mobitel ali vsaj radio. Bogati prasci pa bodo plačevali poleg tega še dodatno.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Bogati prasci pa bodo plačevali poleg tega še dodatno.

No, to se pa absolutno strinjam. Vsak mora po svojih močeh prostovoljno prispevat k ohranitvi planeta, or else...

Nadalje pa predlagam, (da ne bomo po nepotrebnem obremenjevali ljudi,) da se konferenca na Vanuatuju izvaja vsake tri mesece in se tako sproti ocenjuje napredek.

BigWhale ::

Jaz predlagam davek na avtomobile s sirokimi gumami, med speljevanjem ful prispevajo k premikom tektonskih plosc! Saj vsi vemo: akcija - reakcija. Tisto trenje med gumo in tlemi ne pride kar iz nic! Enostavno to ne gre kr tko, da bomo tkole prehitro speljevali in to s sirokimi gumami.

Tle si folk kupuje in tuna dobre avte, v indoneziji pa tsunamiji!!! Obdavcit! In zmanjsat silo s katero sme avto pospesevati!

T0RN4D0 ::

Fantje, ne se prepirat, rajš tri različne agencije ustanovit. In prodajat protipotresne kupone.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

dzinks63 ::

Al Gore pravi, da bo severni tečaj brez ledu že leta 2014.

COPENHAGEN – New computer modeling suggests the Arctic Ocean may be nearly ice-free in the summertime as early as 2014, Al Gore said Monday at the U.N. climate conference. This new projection, following several years of dramatic retreat by polar sea ice, suggests that the ice cap may nearly vanish in the summer much sooner than the year 2030, as was forecast by a U.S. government agency eight months ago.

Ali je to možno? Kaj je v ozadju? Ali misli še enkrat kandidirati za predsednika?

Tr0n ::

We are all gonna ... oh wait. :(

Zheegec ::

Že leta 2014? Pričakoval bi, da bi dajal "napovedi" na takšna leta, da bo takrat že 100% od starosti prej umrl. Čez 4 leta mu bomo pa lahko to metali v obraz, da tudi približno ni imel prav. Anyway - bookmark :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

drejc ::

Al Gore pravi, da bo severni tečaj brez ledu že leta 2014.

COPENHAGEN – New computer modeling suggests the Arctic Ocean may be nearly ice-free in the summertime as early as 2014, Al Gore said Monday at the U.N. climate conference. This new projection, following several years of dramatic retreat by polar sea ice, suggests that the ice cap may nearly vanish in the summer much sooner than the year 2030, as was forecast by a U.S. government agency eight months ago.

Ali je to možno? Kaj je v ozadju? Ali misli še enkrat kandidirati za predsednika?


A to pomen Waterworld come true? >:D
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

PacificBlue ::

Ja prvo se bo zgodil Waterworld,potem 2012 in še na koncu Alien vs Predator:D


Samo tole je pa že šokantno, kake bedarije govori Al Gore:

Something truly remarkable happened at Copenhagen yesterday

Mr Gore, speaking at the Copenhagen climate change summit, stated the latest research showed that the Arctic could be completely ice-free in five years.

In his speech, Mr Gore told the conference: "These figures are fresh. Some of the models suggest to Dr [Wieslav] Maslowski that there is a 75 per cent chance that the entire north polar ice cap, during the summer months, could be completely ice-free within five to seven years."

However, the climatologist whose work Mr Gore was relying upon dropped the former Vice-President in the water with an icy blast.

"It's unclear to me how this figure was arrived at," Dr Maslowski said. "I would never try to estimate likelihood at anything as exact as this."

Mr Gore's office later admitted that the 75 per cent figure was one used by Dr Maslowksi as a "ballpark figure" several years ago in a conversation with Mr Gore.


http://blogs.telegraph.co.uk/news/james...


Al Gore has made lots of money by lecturing us all about being green. Some say he's become the world's first "carbon billionaire".
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

donfilipo ::

Samo malo za razmislek o znanosti, medijih, interpretaciji in manipuliranju:

Led. Koliko ga je ne polih. Ni treba da si znanstvenik, da bi ugotovil ali ga je več, manj ali enako:) Zadeva izgleda kmečko enostavna. Pa ni. V igri ni samo znanost. Znanost bi služila tudi skupini GW skeptikov in nekateri to tudi počno. Pomeni, da kot je nekdo zapisal, imamo tezo, ki še zdaleč NI FAKT!

Preprosti podatki o ledu, ki bi jih morali znati raztolmačiti otročički v 1.razredu, so si v medijih diametralno nasprotni in kot taki jasno oblikujejo javno mnenje o GW. Če govorimo o tem, ali nekaj raste, ali se manjša, bi pričakovali da ne samo znanstveniki, pač pa normalni kmečki ljudje, pravilno ugotovijo stanje. No ker niha, se trende da prikazati, kakor hočeš. Pomeni ne gre več pri vsem tem za znanost. V igri je ena največjih manipulacij v zgodovini človeštva. Zakaj?

Preprosto zato, ker bi dejstvo, da CO2 lahko uniči civilizacijo, najbolj napredne dele te civilizacije naredilo za 'kanibale'. Simple as that. In trendi so potem večslojni.

a)Sprejmemo izvorni greh (GW is true:) in se kesamo, a se 'kanibalizmu' ne odpovemo, ker pač ne gre ekonomsko, pač pa ga poskušamo predvsem prepovedati pri lačnih in pri sebi omejiti:)

b)Zanikamo izvorni greh (GW is false) in preziramo vsako kesanje ali obdavčevanje na račun fikcije, s tem pa kljub nekaterim znakom o potencialni možnosti pravilnosti teze GW, enostavno čudovito efektivno zatlačimo dejstvo, da smo najbolj razvite družbe tudi največji kanibali in da bi nas filozofija 'grabi što više možeš' lahko na koncu tudi drago stala:)

Možne so seveda tudi druge kombinacije, recimo: GW teza sicer deloma drži, a nikakor posledice ne bodo drastične, še posebej za razvite države ne, nasprotno.... po 20 letnem obdobju razvoja 'less CO2' industrije, stimulirane s strani zakonodaje, (sama ekološka zavest, ne bi preprečila firmi Petrosrup da ne bi izpuščala gifta diretkno v vaš čaj, če bi bilo to najceneje:), bodo tehnološko najrazvitejše države, samo še povečale razliko med razvitimi in nerazvitimi, prav s prodajo takrat že udomačene lessCO2 tehnologije in z njo povezane zakonodaje :)

Tako da imamo v igri dejansko kar teološko vprašanje, ali najmanj eno temeljnih filozofskih vprašanj, kjer se bojim, da nam niti znanost niti mediji ne bodo nič pomagali, da bi videli pravo resnico. Zdi se mi, da je zadnji navedeni kompromis najracionalnejše vedenje in zelo podoben ontologiji kristjana, ki sicer duhovniku še zdaleč ne verjame niti tretjine, a je za globoko tolažbo in star ritual pripravljen nekaj malega tudi plačati. In seveda utrdi upanje, da mu bo jeezus, dober kot ga predstavi cerkev, na koncu tudi odpustil:)

Rodil se je nov kšeft, ne glede na to, ali GW je ali GW ni:) Povsem dovolj je samo sum ali teza, da bi znal biti:) Greed is good? Or is truth the god?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Tr0n ::

"Kseft" so iz tega naredli politiki in podjetniki. Stroka samo opozarja na to, kar se pac dogaja.

Nic pa ne skodi, da se pocasi preide na manj intrusive energije.

Thomas ::

"Stroka" laže ko pes teče, ne pa "opozarja".

"Stroka" je ena hecna beseda. Ceh je bolj ustrezna. Vsaj v tem in še kakšnem drugem primeru.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AtaStrudl ::

Stroka v glavnem molci. Resni klimatologi so se iz tega cirkusa obupani umaknili ze pred casom. V IPCC je zelo malo klimatologov, v glavnem sedijo tam "eko" aktivisti brez kaksnih resnih strokovnih referenc na tem podrocju. Nastopajo pa seveda kot "ta glavni" znanstveniki...
Stvar je lepo opisnana v knjigi Booker,North: Scared to Death Continuum books 2007

krneki0001 ::

Včeraj ponoči
- Moskva -30 stopinj celzija
- Sever kanade - 46,3 stopinje celzija

Očitno se zemlja orenk segreva, ja!

username ::

Teorija globalnega segrevanja se sesuva kot hišica iz kart, zasedanje Centralnega komiteja za boj proti posledicam Sončevih peg pa se je sprevrglo v brezvsebinsko jajcanje o tem, kdo bo kaj ukrenil in komu kaj podaril, ne da bi še ostala trohica realne podlage za to (saj je že prej ni bilo, ampak sedaj je to že mnogim jasno, ki jim donedavna še ni bilo).

Vztrajanje pri čvekanju o 'globalnem gretju' in budaljenje o CO2 v teh razmerah pomeni le dvoje:
- ali si povsem neinformiran
- ali slepo veruješ še naprej (to je že psihiatrični vidik warmerstva)
- ali si politik, ki zaradi inercije še vedno goni naprej warmersko-CO2 mantro, ki mu zagotavlja dve za politike nujni stvari - temo, o kateri lahko pleteničijo, ter izgovor za j*banje sodržavljanov in nabijanje davkov

Seveda trume protestnikov to ne moti - eni od njih so klinični primeri iz druge alinee zgoraj ali so enostavno tako zdolgočaseni/neinventivni, da ne najdejo pametnejših stvari v svojem življenju za počet;
drugi pa so navadna nasilna sodrga, ki ima 'ekologijo' le kot izgovor za razbijanje - ti bodo zadovoljili svojo potrebo po divjanju, vmes jih bodo pa policaji nekaj nalomili (oz. kot bi rekel naš Brane2 - dali jim bodo par zdravilnih, kakovostnih, odmerjenih šutov na pi*ko, za popravljanje značaja - ampak dvomim da se bo kaj popravil).

Vmes pa se počasi meša tudi samemu vrhovnemu vraču Alu Goru, ker bo očitno svetovno ljudstvo počasi morda vendarle spregledalo, kakšen nateg je bil to vse skupaj. Zato že dobesedno nori in meče ven neke apokaliptične napovedi o polarnem ledu, sklicujoč se na nekega znanstvenika - slednji pa ga začudeno gladko zajebe, da tega pa ni zapisal:
Times Online: Inconvenient truth for Al Gore as his North Pole sums don't add up

... Mr Gore told: "...Some of the models suggest to Dr [Wieslav] Maslowski that there is a 75 per cent chance that the entire north polar ice cap, during the summer months, could be completely ice-free within five to seven years
However, the climatologist whose work Mr Gore was relying upon dropped the former Vice-President in the water with an icy blast.

"It's unclear to me how this figure was arrived at," Dr Maslowski said
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

PacificBlue ::

Vztrajanje pri čvekanju o 'globalnem gretju' in budaljenje o CO2 v teh razmerah pomeni le dvoje:
- ali si povsem neinformiran
- ali slepo veruješ še naprej (to je že psihiatrični vidik warmerstva)
- ali si politik, ki zaradi inercije še vedno goni naprej warmersko-CO2 mantro, ki mu zagotavlja dve za politike nujni stvari - temo, o kateri lahko pleteničijo, ter izgovor za j*banje sodržavljanov in nabijanje davkov


No sicer pomeni to troje, ampak dobr no:)

To kar si napisal bi morali dat na plakate in jih razobesit po državi, da ja nebi ker naš politik ali kvazi znastvenik še gonil svoje naprej. Prvo in drugo alinejo se še da podravit, najbolj me skrbi tista druga..:)
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leto 2019 drugo najtoplejše leto (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16027243 (23333) BigWhale
»

Leto 2014 najtoplejše v zgodovini organiziranih meritev

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4115772 (12179) Rotty
»

Wikileaks: email sporočila med raziskovalci klimatskih sprememb

Oddelek: Problemi človeštva
303052 (2240) AtaStrudl
»

za in proti TOPLI GREDI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1458748 (6488) jype
»

Errors in science (11. najzanimivejša tema) (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
946313 (4388) antonija

Več podobnih tem