» »

Xtreamer - IPTV predvajanje

Xtreamer - IPTV predvajanje

««
12 / 21
»»

laguna ::

Kakšen je password v xLive za 18+ vsebine? 4 znaki?

Password so 4 ničle, vendar pa v tem oddelku ne delajo xxl live, drugi pa se še kar osvežujejo.

LP
lagunaaaa

brabos ::

Najprej en lep pozdrav.
Sam uporabljam IPtv že od samega začetka,se pravi nekje od decembra lani in stvar deluje.
Sedaj pa je prišlo do problema.
Imam SIOL optiko in Prospero modem.Iz modema imam speljana data in video signal do 5-portnega switcha iz katerega potem en kabel na XT.Problem pa je nastal ko mi je zadeva kar naenkrat crknila....Ni delal telefon...niti TV....niti NET.Kdor ima SIOL ve kakšen je postopek...restart modeema-ne pomaga.Telekom pošlje tehnika,zamenja modem zadeva ista...drugi modem isto.Nakar sledi klic na centralo in sledi šok...enostavno so me odklopili brez kakršnega koli opozorila....??? Vzrok naj bi bila neka povratna napetost z moje linije zato jim je "metalo" centralo ven...?? Po odklopu vseh kablov iz switha so me priklopili nazaj in zadeva zopet dela in sicer 2xTV in Internet.Sseveda tehniku nisem povedal kaj vse imam zvezano na swith.
Sedaj pa me zanima ali je že kdo od vas imel kakšen podoben problem....
Nekje po logiki naj se data in video signal naj ne bi mešala....vendar mi je zadeva delala več kot sedem mesecev.
In kot prebiram imate tudi ostali podobno zvezano...vsaj tisti brez ruterja...
Sedaj se kar bojim priklopiti nazaj oba signala v switch da se zadeva ne ponovi...

Imate mogoče kakšno rešitev...naj priklopim ali ne...?
Pa še to,ali vam dela HBO in HBO Comedy...meni ne..ne vem zakaj.To vidim ko priklopim kabel direkt v XT.

LP brabos

slon ::

Brabos povej mi kako najpride po optiki napajanje iz tvojega sistema na njihovo centralo?
Torej oni so imeli problem za katerega niso vedeli in ko si ti težil so ugotovili, da jih nekaj v centrali zajebava. Zato ti kar mirno priklopi svoj sistem tako kot prej. Baje so shemo iptv spremenili, ker se pripravljajo novosti za semptember.( nov komunikator poglej temo na alterju).
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

misek ::

Morda pa so nazaj dobili večjo količino IP prometa. In so ga zaradi tega odklopili. Morda kar avtomatsko.

Krigl ::

Meni so se tudi pojavile težave in sicer mi cel kup kanalov ne dela. Imam navadnega Xtreamerja, ki je zelooo dolgo delal popolnoma brez tezav (imam SIOL), tako z mpeg4 kot z mpeg2 kanali. Pred kaksnim tednom pa je cel kup kanalov na mpeg4 crknilo. Posodobil sem firmware, na novo nalozil skripto 0.4.2 in stvar se ni spremenila. Vezave od ruterja do switcha in naprej do xtreamerja nisem spreminjal. So mi pa pred 14 dnevi morali zresitirati sinopeja (ne samo reset, amapka nekaj vec).

ima kdo podobne tezave?

lp andraz

Ted ::

Siol je spremenil IP naslove streamov. Potrebuješ novo listo kanalov.
Mah...

maxhoop ::

trenutna shmea
232.4.1.1 --> SLO1
232.4.1.2 --> SLO2
232.4.1.3 --> Pop TV
232.4.1.4 --> Kanal A
232.4.1.5 --> TV3
232.4.5.1 --> HBO
232.4.2.1 --> TV1000
232.3.1.1 --> Hallmark
232.4.3.1 --> HBO Comedy
232.4.1.6 --> HRT1
232.4.1.7 --> HRT2
239.255.4.137 --> Planet TV
232.4.2.2 --> Disney
239.255.4.20 --> DSF
232.4.2.4 --> Šport TV 1
232.4.1.9 --> Info TV
232.4.2.5 --> CNN
232.4.2.6 --> FRANCE 24
232.4.2.7 --> BBC World
232.4.2.8 --> Discovery Channel
232.4.2.9 --> National Geographic
232.4.3.2 --> Viasat History
232.4.2.10 --> Animal Planet
232.4.3.3 --> JimJam
232.4.3.4 --> Disney XD
232.4.3.5 --> Kids CO
239.255.4.84 --> MTV Adria
232.4.3.6 --> Boomerang
232.4.2.12 --> Baby TV
232.4.2.13 --> Viva
232.4.3.8 --> MTV Rocks
232.4.3.7 --> MTV Dance
239.255.4.136 --> MTV 2
232.4.2.14 --> VH1
232.4.2.15 --> C Music
232.4.3.9 --> MTV Hits
232.4.3.10 --> VH1 Classic
232.4.1.10 --> Čarli TV
232.4.2.16 --> CMC
232.4.3.11 --> Nickelodeon
232.4.5.3 --> Cinemax
232.4.5.4 --> Cinemax 2
232.4.2.17 --> MGM
232.4.2.18 --> FOX Life
232.4.2.19 --> FOX Crime
232.4.3.12 --> Discovery Science
232.4.3.13 --> Discovery World
232.4.3.14 --> Explorer
232.4.3.15 --> Discovery T&L
232.4.2.20 --> Travel Channel
232.4.3.16 --> NG Wild
232.4.2.21 --> Reality
232.4.2.22 --> Discovery Investigation
232.4.1.11 --> Ard
232.4.3.17 --> Da Vinci Learning
232.4.3.18 --> The History Channel
232.4.3.19 --> DoQ
232.4.2.23 --> E!
232.4.3.20 --> The Style Network
232.4.2.24 --> SportKlub
232.4.3.21 --> SportKlub +
232.4.2.25 --> Eurosport
232.4.2.26 --> Eurosport 2
232.4.3.22 --> Extreme
239.255.4.164 --> ESPN America
232.4.3.23 --> ESPN Classic
232.4.3.24 --> Šport TV 2
232.4.4.1 --> Motors TV
232.4.4.2 --> Yacht & Sail
232.4.4.3 --> Poker Channel
232.4.1.12 --> TV Pika
232.4.1.13 --> TV Paprika
232.4.1.14 --> NET TV
232.4.1.15 --> RTS Maribor
239.255.4.72 --> SponkaTV
239.255.4.103 --> VTV
239.255.4.30 --> TV Koper
232.4.1.19 --> Golica Tv
239.255.4.56 --> Vaš Kanal
232.4.3.25 --> DM Sat
239.255.4.131 --> Mreža plus
232.4.1.22 --> RTS
232.4.2.28 --> Pink Plus
232.4.1.23 --> RTCG
232.4.1.24 --> RTK
232.4.1.25 --> MKTV
232.4.1.21 --> Hayat
239.255.4.79 --> ORF1
239.255.4.39 --> ORF2
232.4.1.28 --> RAI Uno
232.4.1.29 --> RAI Due
232.4.1.30 --> RAI Tre
239.255.4.67 --> TV Primorka
232.4.3.26 --> Bijeljina
232.4.3.27 --> Balkanika
232.4.1.32 --> TVE
232.4.2.29 --> Romantica
232.4.1.33 --> TV5
232.4.3.28 --> Trace TV
232.4.2.30 --> BBC Entertainment
232.4.2.31 --> EWTN
232.4.2.32 --> Sky News
232.4.3.29 --> EuroNews
232.4.3.30 --> Fashion TV (angleški)
239.255.4.132 --> Zone Club
232.4.2.33 --> Cartoon/TCM
232.4.1.34 --> ZDF
232.4.2.34 --> RTL
232.4.2.35 --> RTL II
232.4.2.36 --> Super RTL
232.4.3.32 --> VOX
232.4.3.33 --> N-tv
232.4.3.34 --> SAT1
232.4.3.35 --> Pro7
232.4.2.37 --> Kabel1
232.4.1.36 --> TV Petelin
232.4.1.41 --> SLO3
239.255.4.44 --> Planet Tv 2
239.255.3.10 --> Planet TV 2
232.4.1.43 --> Gea TV
232.4.2.3 --> Media Shop
232.4.2.39 --> Enka
232.4.3.38 --> Playboy TV
232.4.3.36 --> Free X TV
232.4.4.4 --> Spice
232.4.3.37 --> Free X TV2
232.4.4.5 --> Satisfaction Plus
232.4.4.8 --> SCT
232.4.4.6 --> X-Dream TV
232.4.4.7 --> Dorcel
232.4.4.9 --> Hustler TV
232.4.2.38 --> SCT

Krigl ::

Hvala za informacijo. sem popravil in sedaj spet vse dela

lp andraz

Samo27 ::

Po posodobi SiOL m3u liste se je pojavila težava s podnapisi na IPTV. Vsakič jih moram ročno vklopiti, kar pa je seveda zelo tečno. Ali imate tudi drugi takšne težave?

telexdell ::

brabos je izjavil:

Najprej en lep pozdrav.
Sam uporabljam IPtv že od samega začetka,se pravi nekje od decembra lani in stvar deluje.
Imam SIOL optiko in Prospero modem.Iz modema imam speljana data in video signal do 5-portnega switcha iz katerega potem en kabel na XT.Problem pa je nastal ko mi je zadeva kar naenkrat crknila....Ni delal telefon...niti TV....niti NET.Kdor ima SIOL ve kakšen je postopek...restart modeema-ne pomaga.Telekom pošlje tehnika,zamenja modem zadeva ista...drugi modem isto.Nakar sledi klic na centralo in sledi šok...enostavno so me odklopili brez kakršnega koli opozorila....??? Vzrok naj bi bila neka povratna napetost z moje linije zato jim je "metalo" centralo ven...?? Po odklopu vseh kablov iz switha so me priklopili nazaj in zadeva zopet dela in sicer 2xTV in Internet.Sseveda tehniku nisem povedal kaj vse imam zvezano na swith.
Nekje po logiki naj se data in video signal naj ne bi mešala....vendar mi je zadeva delala več kot sedem mesecev.
Sedaj se kar bojim priklopiti nazaj oba signala v switch da se zadeva ne ponovi...

Pa še to,ali vam dela HBO in HBO Comedy...meni ne..ne vem zakaj.To vidim ko priklopim kabel direkt v XT.

LP brabos

Meni se je zgodila identična stvar vendar na VDSL2 modemu. Po pol leta spojitve Internet in IPTV signala preko stikala me kličejo iz centrale, da jim povzročam motnje. Pride tehnik na dom nekaj mešetari z več modemi na koncu pa mi razveže signala in trdi da je to vzrok za težavo. Da pa meni preko SIOL-ovega modema ne delujejo HTTPS povezave (npr. NLBklik) in dostopnost do spletnih strani (microsoft.com, file.siol.net) ali me konstantno meče iz spletnih strežnikov (npr. chess.yahoo.com) kljub večkratnim obvestilom preko maila tehnične pomoči njih očitno ne gane.
Krivda je pri meni kljub temu, da mi preko mojega routerja WL500gp vse spletne strani delujejo?!
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Matko ::

Samo27 je izjavil:

Po posodobi SiOL m3u liste se je pojavila težava s podnapisi na IPTV. Vsakič jih moram ročno vklopiti, kar pa je seveda zelo tečno. Ali imate tudi drugi takšne težave?

Ob prehodu na nove IP-je so spremenili način oddajanja podnapisov. Sedaj so večino ločeni in ne več zapečeni v sliko.

bircaboy ::

Jutri bom naročil Xtreamer Pro. Gre se mi samo za gledanje polne sheme na Siolu in pa filme bom filal izmenično z dvema 3.5" diskoma.
V sobo imam speljan kabel direkt iz modema( video) na STB.
Če v sobi montiram switch, bom lahko izbiral med STB in Xtreamer-jem ločeno?

Samo27 ::

bircaboy je izjavil:

V sobo imam speljan kabel direkt iz modema( video) na STB.
Če v sobi montiram switch, bom lahko izbiral med STB in Xtreamer-jem ločeno?

Ne vidim nobenih ovir (razen nezadostna pasovna širina). Na SiOL-u prijaviš dodaten TV, v kolikor tega že nimaš.

bkolbic ::

ZDRAVO.
Odkar so siolovci spremenili IP, mi xtreamer ne predvaja več programov, razen nekaterih. Snel sem si mpeg 4 listo za vlc, pa nič. Piše neveljavna datoteka. Help.
Stara .m3u je v obliki:
#EXTINF:0,6 - HBO
http://127.0.0.1:81/udp/239.255.4.47:50...
Nova pa:
#EXTINF:6,HBO
#EXTTV:Filmski;angleški;HBO
udp://@239.255.4.47:5002
Kaj je to? zakaj nista enaki?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bkolbic ()

Torej?
Ima kdorkoli odgovor, v kakšni obliki mora biti playlista za xtreamer za SIOL mpeg4?
Prosim

Najlepša hvala. Probam danes

bircaboy ::

Naložen imam SloPackV4.4.3 in mi Siol ne dela. Ali moram ročno popraviti IP-je in kako naj to naredim?

Release Note FW Ver2.4.1 (from Ver2.4.0)

New Features:
1. Full control functionality (like media library) for online playback
- Now user can see full info, can skip +30 Sec/+3 min (http only), can zoom dynamically or can use subtitle for online playback
Online update. Morda sedaj delujejo podnapisi za iptv pod rss.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

gzii ::

Delujejo ;)

tonisir ::

Zdravo
Ali ima kateri xtreamerja na T2 optika.Na pc mi deluje preko VLC ,na xtreamerju pa ne dela.Vidim vso play listo vendar ne predvaja,pokaže prečtran krogec.
A ma kter kako idejo?
Lp

fp4492 ::

Pozdravljeni,

se opravičujem, ker bom uletel z off topicom. Torej, po menjavi IP-jev mi ne delajo podnapisi na mojem IPTV predvajalniku HDI Dune Prime 3.0. Mi lahko kdo pomaga, kaj bi moral dodati v playlisto? Ko pritisnem subtitles na daljincu, dobim samo meni za nastavljanje velikosti, lokacije, ... Zanimivo je tudi to, da podnapisi delujejo na domačih kanalih, ne delujejo pa na tujih (npr. Fox Life, Discovery Channel, HBO, ...)

Če ti podnapisi delujejo na domačih kanalih potem nimaš kaj storiti.

GrMar ::

Domači kanali imajo podnapise zapečene v sliko, tuji pa imajo DVB podnapise.

Pesimist ::

telexdell je izjavil:

brabos je izjavil:

Najprej en lep pozdrav.

LP brabos

Meni se je zgodila identična stvar vendar na VDSL2 modemu. Po pol leta spojitve Internet in IPTV signala preko stikala me kličejo iz centrale, da jim povzročam motnje. Pride tehnik na dom nekaj mešetari z več modemi na koncu pa mi razveže signala in trdi da je to vzrok za težavo. Da pa meni preko SIOL-ovega modema ne delujejo HTTPS povezave (npr. NLBklik) in dostopnost do spletnih strani (microsoft.com, file.siol.net) ali me konstantno meče iz spletnih strežnikov (npr. chess.yahoo.com) kljub večkratnim obvestilom preko maila tehnične pomoči njih očitno ne gane.
Krivda je pri meni kljub temu, da mi preko mojega routerja WL500gp vse spletne strani delujejo?!

To je sicer offtopic ampak vseeno.

Pomoje je problem v tem, da cim ti multicast vklopis, torej tv kanal se ta posilja preko internet kabla nazaj siolu. Multicast se namres posilja na vse strani, vse lane, in z tem ga avtomaticno posiljas nazaj v centralo ker ga switch tudi preusmeri nazaj pa internet kablu oz portu.

Zakaj so to komaj zdaj ugotovili oz je crknilo ti nevem povedat. Mozno da kaksna nova bugasta, obcutlivejsa oprema.

Jaz sem podobno naredo, Prospero port 4 je na video ter na njem 8 port switch. Iz tega switcha sem imel 2 kabla na 2 sagema. 1 kabl pa v ruter na lan port. Iz rutera sem pa mel se en lan port povezan z siol data port, da je bil ruter in modem bridgan, sej drugace ne spravim pppoe skoz ruter. To je pa ista vezava kot tvoja. Multicast se je posiljal logicno nazaj v modem in na siol. Mene sicer niso odklopli sej mi je v trenutku oz kar hitro crkno TV stream na vseh napravah in sem sam odstrano bridge zacasno.

Zdaj pa imam vezavo preko dveh mreznih kart. Siol data v ruter wan in siol tv v ruter lan. Bridgano pa nimam vec ruter in siol modem, sej drugace bi naredo isto vezavo kot prej. Zato pa imam se en siol data port v mrezno 2 zaradi pppoe.

Resitev za tvoj in moj problem je ze na vidiku. Ce imas modem z + oznako, bo v par dneh mozena nastavitev trunk na portak. Ta bo omogocala istocasno posiljanje data in video skoz 1 port.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

vunzvraga ::

Pesimist je izjavil:

Resitev za tvoj in moj problem je ze na vidiku. Ce imas modem z + oznako, bo v par dneh mozena nastavitev trunk na portak. Ta bo omogocala istocasno posiljanje data in video skoz 1 port.

Pesimist - lahko mal bolj poveš, kaj si imel v mislih v zgornjem odstavku? Siolo-ov modem s + oznako? trunk na portak??

lp
A

plattfuss ::

Pojavil se mi je problem. Pri FW 2.4 mi je iptv 0.4.1 delal, po posodobitvi na FW 2.4.1 pa je stvar prenehala.
Tudi pri inštalaciji Emergency firmware-a in naknadne inštalacije IPTV skripte (0.4.1 ali 0.4.1+update ali 0.4.2) mi sedaj med uPNP ne najde več iptv-ja.
Preko xLive SLO 4.4.3 mi iptv deluje B.P.
Kaj sem "zaj***"?

vunzvraga je izjavil:

Pesimist je izjavil:

Pesimist - lahko mal bolj poveš, kaj si imel v mislih v zgornjem odstavku? Siolo-ov modem s + oznako? trunk na portak??

lp
A

Zdaj ko so uvedli te nove SiolBoxe bodo modemi imeli moznost Trunk funkcije po updejtu, kateri se vrsi te dni. To pomeni da bo skoz en port in en utp kabel sel Video in Internet signal istocasno. To je potrebno za SiolBox ki omogoca internet in IPTV, ter ima samo en LAN vhod. Za to funkcijo pa rabis enega od teh novejsih + modemov katerega dobis ce narocis SiolBox. Lahko probas tudi kr tak vprasat za zamenjavo. Mogoce ti uspe, to nevem.

Zgodovina sprememb…

bigshocker ::

Pesimist je izjavil:

vunzvraga je izjavil:

Pesimist je izjavil:

lp
A

Zdaj ko so uvedli te nove SiolBoxe bodo modemi imeli moznost Trunk funkcije po updejtu, kateri se vrsi te dni. To pomeni da bo skoz en port in en utp kabel sel Video in Internet signal istocasno. To je potrebno za SiolBox ki omogoca internet in IPTV, ter ima samo en LAN vhod. Za to funkcijo pa rabis enega od teh novejsih + modemov katerega dobis ce narocis SiolBox. Lahko probas tudi kr tak vprasat za zamenjavo. Mogoce ti uspe, to nevem.

Jaz imam Prospero632+ Home Gateway FW 5.1.22-3.20-1.3 menjali so mi ga ravno včeraj in nisem zasledil nobene nove funkcije. Ve mogoče kdo kaj več o tej nastavitvi ki bi zelo prav prišla.

Tudi mene pa zanima kako vklopiti permanentno podnapise na xtreamerju da ni potrebno vsakič jih posebaj vklapljat.

LP

poglej pod port nastavitve. Trunk. Ce ne pa idi na forum tezit da ti nej upgrejdajo modem.

Matko ::

bigshocker je izjavil:

Jaz imam Prospero632+ Home Gateway FW 5.1.22-3.20-1.3 menjali so mi ga ravno včeraj in nisem zasledil nobene nove funkcije.

zadnji FW je 5.2.1-3.28-1.3

tam so možnosti:
Port Configuration: Setup

Select one of available options bellow for port ethernet1.

data - select this if you have computer connected to this port
video - select this if you have Set Top Box connected to this port
voice - select this if you have VoIP phone connected to this port
trunk - select this if you have multifuncion device connected to this port (TRUNK port)
VPN - select this if you use Virtual Private Networking on this port
nothing - select this if you do not want to use this port

In če nastaviš na "trunk" dela na Xtreamer-ju IPTV in internet po enem kablu?

moglo bi saj v tem je fora.

Zgodovina sprememb…

Pesimist je izjavil:

moglo bi saj v tem je fora.

Ja, to jaz tut vem. Samo so na uradnem forumu nekaj pisali okrog tega in nikjer še nisem zasledil, da bi kdo to potrdil.

bigshocker ::

Super bom zatežil da mi ga nadgradijo .. potem pa veselo stestirat Trunk opcijo. Potem na Xtreamerju končno lahko hkrati uporabljamo voIP in splet. Baje da se pripravlja že FW z opero. Bom pa poskusil še amino tako skonfigurirat da bo deloval net na njem.

Aja ste ugotovili kako se naredi da so podnapisi vedno vključeni na mpeg4?

Zgodovina sprememb…

CallMeAl ::

plattfuss je izjavil:

Pojavil se mi je problem. Pri FW 2.4 mi je iptv 0.4.1 delal, po posodobitvi na FW 2.4.1 pa je stvar prenehala.
Tudi pri inštalaciji Emergency firmware-a in naknadne inštalacije IPTV skripte (0.4.1 ali 0.4.1+update ali 0.4.2) mi sedaj med uPNP ne najde več iptv-ja.
Preko xLive SLO 4.4.3 mi iptv deluje B.P.
Kaj sem "zaj***"?

Tudi sam se ukvarjam s podobnimi problemi. Zaenkrat sem opazil, da je skripta ZELO občutljiva na format playliste. Jaz sem si namreč oblikoval svojo s prilagojenim zaporedjem programov (T2). Sem jo konvertiral v ANSI in downgradeal FW na 2.3.3 in mi še vedno ni delalo. S playlisto, ki je priložena verziji 0.4.2 pa se IPTV pojavi med UPnP.
Se bom do konca tega tedna še malo poigral, ko bo čas. Z Notepad++ sem testiral kodiranje - če prav razumem, mora biti ANSI ali pa Convert to UTF-8 without BOM.
Si tudi ti ob flashanju kaj spreminjal playlisto?

plattfuss ::

Po flashanju nisem speminjal playliste.

laguna ::

Pozdravljeni

Jaz za spreminjanje m3u datotek ter ostalih "textovnih" datotek uporabljam wordpad, saj ta notpad izgleda v samo datoteko napiše neke dodatne znake. Torej vzemi originalno skripto in tisto poskusi popravit z wordpadom, pri meni je popravljanje z wordpadom vedno delalo, za notpadom pa kakorkoli sem spreminjal nastavitve datotek nikoli.

LP
lagunaaaa

uvz123 ::

@Laguna: Zakaj misliš, da so Windowsi tako luknjasti? Če enega txt editorja ne znajo poštimat, le kako bodo potem operacijski sistem?!

Kar se pa tiče Notepada, pa ta ob shranitvi playliste na začetku zapiše tri bajte (EF BB BF). Ti trije bajti pa so ravno začetek vsake UTF8 tekstovne datoteke. Notepadu se očitno sfuzla, kot se mu sfuzla še v nešteto drugih primerih: http://hack5.blogspot.com/2008/04/funny...

Uspel sem ugotoviti v čem je problem. Uporabil sem playlisto, ki sem jo dobil na T2 forumu (link), ki vsebuje med drugim naslednje vrstice:
...
#EXTINF:0,12 - CineStar TV
udp://@239.1.1.1:1234
...
#EXTINF:0,63 - MTV Adria
udp://@239.1.1.6:1234
...
#EXTINF:0,88 - Discovery Science
udp://@239.1.1.55:1234
#EXTINF:0,89 - Discovery World
udp://@239.1.1.54:1234
#EXTINF:0,90 - Discovery T & L
udp://@239.1.1.56:1234
...

Našteti programi imajo v tej playlisti napačno naveden port (namesto 1234 bi moralo biti 5000, kot pri ostalih programih). Poleg tega sem CineStar odstranil, ker naslov 239.1.1.1 tudi nekako ni hotel iti skozi. Tako popravljeno playlisto sem s programom Notepad++ kodiral v ANSI in deluje kot je treba tako z Xtreamer kot Xtreamer PRO (oboje na najnovejši verziji 2.4.1, flashano v emergency načinu).

Upam, da komu tole prav pride...

1234 = OK

gzii je izjavil:

1234 = OK

Priznam, da tega nisem posebej preverjal. Ampak po odstranitvi teh programov, je zadeva začela delovati. Možno pa, da bi bilo dovolj že, če bi odstranil samo Cinestar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gzii ()

tomi77 ::

@misek,
mi veš povedat zakaj mi noče downloadat Xtreamer_iptv_0.4.2.zip iz strani http://drop.io/Xtreamer_iptv ...mi napiše da je nek limit 1000 prenosov...
...a se lahko pobere še kje drugje ta datoteka?

lp
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

Očitno je bilo preseženo število prenosov.

http://dl.dropbox.com/u/8224157/xtreame...

@gzii
Tole je verjetno VLC? Očitno je torej naslov pravilen. Pri meni je bil problem, da mi Xtreamer ni prikazal playliste (oz. se IPTV sploh ni prikazal med UPNP) dokler nisem odstranil vseh na portu 1234.

Meni pa se je pojavil čuden problem. Pred kakšnim mesecem ali dvema se mi je začel modem sesuvati, če sem na stikalu združil IPTV in Data signal (SIOL TV), zato sem na Xtreamer naložil skripto 0.42 in IPTV predvajal preko kabla, internet pa preko antence. Sedaj so mi zamenjali modem zaradi Box-a in ta se mi resetira takoj, ko se mi na Xtreamerju vključi WiFi signal ob hkratnem priklopu kabla. Ob identični vezavi na dveh laptopih (internet brezžično, IPTV preko mrežne kartice) pa teh težav ni.
Bi lahko bila težava v FW in kakšnih nastavitvah v skripti ali je prišlo do okvare na Xtreamerju?

tomi77 ::

pozdravljeni,
vprašal bi če v Xtreamer_iptv_0.4.2 je že vključena nova siol tv shema...ali je treba shemo posodobit?
nikako mi ne uspe usposobit siol tv na xtreamerju...lepo pridem v spisek kanalov...vendar ko kliknem na program mi vse skupaj ne zažene (rdeč prečrtan krogec)...
...poiskusil sem z vsemi nasveti v forumu glede ip-jev...pa mi nikakor ne zažene..
poskusil sem preko switcha direktno iz modema...kakor tudi preko ruckusa...pa ne gre...
kakšen nasvet?
hvala vsem..lp
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

G-Rega ::

Po novem je SiOL nadgradil modeme, tako da ne moreš več imeti en port TV in en port interneta na isti switch, saj ti potem cel modem povsem zablokira. Tako ni možno več imeti IPTV in pa internet po istem dratu.

So pa dodali trunk port, kjer je to že skupaj, a je na dveh VLANih, tako da če priklopiš na tak port internet sicer dela, IPTV pa ne.

Bi se mogoče kdo pozabaval s temi VLAN-i (na Linux-u je to baje enostavno) in bi naredil tale IPTV, da bi deloval?

Žal se na VLAN-e skoraj da ne spoznam. Če mi kdo posreduje kakšne povezave kako to ljudje rešujejo na računalniku (saj tam imajo enak problem ali ne?) potem bi morda uredil za Xtreamer.
««
12 / 21
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204756118 (31810) bbobst
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710338 (3757) bimmer-mb
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715260 (5823) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

380106716 (23083) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127221 (51421) Looooooka

Več podobnih tem