» »

Xtreamer - IPTV predvajanje

Xtreamer - IPTV predvajanje

««
13 / 21
»»

telexdell ::

misek je izjavil:

Žal se na VLAN-e skoraj da ne spoznam. Če mi kdo posreduje kakšne povezave kako to ljudje rešujejo na računalniku (saj tam imajo enak problem ali ne?) potem bi morda uredil za Xtreamer.

Tudi na računalniku zaenkrat še niso poštudirali. Je pa zanimivo, da če sedaj vodim IPTV signal po kablu in DATA signal po WiFi ob uporabi skripte 0.42 mi modem isto zablokira kot če bi signala združil v stikalu. Mar se ob uporabi skripte kakšen signal pošilja preko WiFi (ali obratno) in modem misli, da sta signala združena? (Na 2 laptopih mi identična vezava deluje BP).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

misek ::

Sem malce študiral te VLAN-e in ugotovil, da na Xtreamerju v kernelu sploh ni podpore za njih. To bi se verjetno dalo urediti. Poleg tega je potrebno vedeti VLAN ID številki za internet in za televizijo. Ali sta ti dve številki kje omenjeni v konfiguraciji modema?

Drugače pa samo eden od linkov za malce razumevanja: http://www.cyberciti.biz/tips/howto-con...

Update1: VLAN-i na Xtreamerju že omogočeni :)
Update2: Evo, takole nekako bi verjetno šlo: http://plasmahh.projectiwear.org/t_home...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Pesimist ::

hm vlan8 t-home hacks al trick sem pa vido v dd wrt firmweru ze kar v prvem setup screenu, takoj ko na pppoe prestavis. Mogoce deluje ce mas trunk v tem primeru v rutar spelano keri podpira dd wrt, in multicast odklukan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

tomi77 ::

zdravo,
nekako mi je uspelo postavit na noge iptv predvajanje preko switcha. Čeprav sem moral res neke čudne ip-je dat notri, da je zadeva začela delovat.
a je to uredu? ker ip sem dal 192.168.1.10 , 255.255.0.0. , in pod prehod 192.168.2.1 ...drugače vse kar sem sledil tukaj v forumu in dal v nastavitve...zadeva ni delovala...
...zanima me pa še zakaj v spisku kanalov (siol_tv_novi_mpeg4) ne deluje program šport tv 2?

p.s.: pa še to...kako se lahko sliko raztegne, da je čez cel ekran? meni osebno so moteči črni robovi in manjša slika...
je kakšna možnost, da recimo na HBO prikazuje podnapise?

LP
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomi77 ()

G-Rega ::

misek je izjavil:

Sem malce študiral te VLAN-e in ugotovil, da na Xtreamerju v kernelu sploh ni podpore za njih. To bi se verjetno dalo urediti. Poleg tega je potrebno vedeti VLAN ID številki za internet in za televizijo. Ali sta ti dve številki kje omenjeni v konfiguraciji modema?

Jaz sem imel doma enega tehnika od telekoma (SiOL-a), pa je rekel takole:
VLAN 1 je za internet, to je kot default
za televizijo pa je nekje 33400 (ne vem točno, ker sem pozabil). Sem ga hotel še enkrat poklicati, pa sem opazil, da nisem imel njegove GSM številke, ampak samo telekom stacionarno. Vsekakor pa bi se ta podatek dal izvedeti od enega od tehnikov

Sedaj malo bolj vejo, dva dni so pa kar menjali modeme, ker še sami niso vedeli kaj blokira porte.

tomi77: IP-ji sploh nimajo nobene veze, če priklopiš Xtreamer na video izhod. Če pa si video in internet izhoda združil, pa pričakuj, da ti bo v naslednjih dneh zmrznil modem, ker ti bojo nadgradili program, če imaš seveda SiOL. Če se to zgodi, odklopi vse zadnje priključke, počakaj vsaj minuto pri prižganem modemu in vse bo OK.
Kako se slika raztegne pa poglej v navodila Xtreamerja.

astras ::

@tomi glede raztegovanja slike poglej navodila TVja.. xtreamer's got nothing to do with it
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

astras je izjavil:

@tomi glede raztegovanja slike poglej navodila TVja.. xtreamer's got nothing to do with it

Tule se pa malo motiš. Tudi Xtreamer ima Zoom gumb, ki je celo precej bolj uporaben od tistega na TV.

rokp ::

G-Rega je izjavil:

za televizijo pa je nekje 33400 (ne vem točno, ker sem pozabil).

Res je (da ne veš). Točne cifre tudi jaz ne vem, je pa zagotovo < 4096.

@grega kakor za koga oziroma odvisno od tvja ;) je pa seveda tudi zoom, tako kot si rekel..
lp

rokp je izjavil:

Res je (da ne veš). Točne cifre tudi jaz ne vem, je pa zagotovo < 4096.

Spremljaj tole temo, mogoče pa se pojavi odgovor.

bimmer-mb ::

Da sliko spraviš na cel zaslon uporabi na dalincu tipko 9 TVOUT, da preklopiš na PAL in takrat ti bo spremenilo sliko na cel zaslon.

Za združitev signala pa še kar dalje deluje navadno stikalo brez štekanja ali zamrznitev.

Zgodovina sprememb…

bimmer-mb je izjavil:

Za združitev signala pa še kar dalje deluje navadno stikalo brez štekanja ali zamrznitev.

Ne bo držalo. SiOL nadgrajuje počasi vse modeme. Tam kjer ti nadgradijo, ti popolnoma ugasnejo vsi LAN porti, telefonski priključek,... Ne dela nič. Se bo pokazalo

zdravo,
razmerje slike na xtreamerju sem rešu in hvala za nasvet...

nisem pa še rešu z programov Šport tv 2...v spisku siol_tv_novi_mpeg4 od Misek mi ga noče predvajat...?
zanima me pa še če je možno usposobit na xtreamerju podnapise pri programih HBO, Fox Crime, ...?

LP

bimmer-mb ::

G-Rega je izjavil:

bimmer-mb je izjavil:

Ne bo držalo. SiOL nadgrajuje počasi vse modeme. Tam kjer ti nadgradijo, ti popolnoma ugasnejo vsi LAN porti, telefonski priključek,... Ne dela nič. Se bo pokazalo

No zaenkrat še zmeraj deluje preko stikala in tako že več mesecev. In katera bi naj bila nova verzija Firmwar-a na kateri modemi nebi delovali?

Zgodovina sprememb…

joze67 ::

Matko je izjavil:

zadnji FW je 5.2.1-3.28-1.3

destroyer2k ::

Prosil bi če mi lahko kdo pomaga z iptv pri amis. Jaz sem inštaliratl za gledanje iptv na xtreamer (tudi uredil mac nasloc), ampak ne kapiram kako pa naj gledam programe preko xtreamer. Če mi kdo lahko mal raloži to (pač ne kapiram kako lahko gledam kanale, če nimam amis skripte,če jo rabim bi prosil za link).

Zgodovina sprememb…

joze67 je izjavil:

Matko je izjavil:

zadnji FW je 5.2.1-3.28-1.3

Jaz imam VDSL2 in je FW 5.2.1-3.26-1.66.31

Našel sem program Wireshark, ki snifa pakete na mreži. Po njegovem naj bi bil VLAN ID za video stream 3999.

802.1Q Virtual LAN, PRI: 4, CFI: 0, ID: 3999
Internet Protocol, Src: 95.176.246.71 (95.176.246.71), Dst: 232.4.1.1 (232.4.1.1)

Sicer sem na svojo mrežno vpisal ta ID, pa mi VLC ne dela, tako da lahko kdo poskusi na IPTV. Mišek?

Jaz bi težko poskusil, glede na to, da imam samo kabelsko in SAT.

G-Rega, poskusi nekaj podobnega kot tukaj: http://slo-tech.com/forum/t192967/p1242...

Sem preveril z Wiresharkom in mi tudi da naslov 3999. Če na modemu nastavim TRUNK port in je v mrežni kartici pod VLAN vrednost 0 potem mi deluje kot DATA. Če dam vrednost 3999 pa se mi v Multicastu prikaže promet (2.9Mb) slike, kot tudi interneta pa ni. Poskušal sem tudi vpisovati fiksne IP v nastavitev mrežne kartice pa je rezultat enak.
Bi rekel, da je storjen prvi korak na poti do želenega cilja- gledati TV in surfati po enem kablu.

Potrebno je na eni kartici nastaviti 2 VLAN-a in za vsak VLAN vpisati svoj IP naslov. Kako to storiti na Linuxu je prikazano na linkih, ki sem jih dal. Za Win pa ne vem.

OK.d ::

misek ali je kaj v planu google tv na xt-ju, ali bo sploh možno?
LPOK.d

Nisem zasledil tega. Dvomim, glede na to da je to Google-ova zadeva.

zdravo,
se opravičujem...verjetno jaz ne razumem dobro in bi res rabil pomoč...nikakor mi ne uspe vzpostavit istočasno wi-fi (za mrežo) in kabel (za IPTV)...torej...
1)v wordu sem spremenil nastavitev v S99wlan_eth_activate (ETH=1, in ip-je za podatke IPTV preko kabla, ip naslov, 255.255.0.0., in gateway) pravilno?
2) install IPTV ALL...pravilno?
3)v xtreamerju sem vklopil WI-FI povezavo?
4)torej bi moralo avtomatsko prepoznat IPTV povezavo preko kabla...drži?

no..meni nikakor to ne vzpostavi...in lahko le preko nastavitev vklapljam eno ali drugo...

lepo bi prosil za pomoč

hvala

nobeden mi ne zna odgovorit in pomagat za zgornji post??? :(

tomi77 je izjavil:

nobeden mi ne zna odgovorit in pomagat za zgornji post??? :(

Če že hočeš:
1. Kot je bilo že opisano v mnogih postih, se za urejanje Linux datotek uporabljajo kateri drugi programi, tako da je dobro, če ti sploh kaj dela, kar si uredil z Wordom. Vse nastavitve so bile že X-krat napisane in v glavnem vsem delajo, tako da je težava verjetno kje drugje.
4. A imaš sigurno vklopljen kabel v Video izhod na modemu?

Baje pa, da če imaš SiOL in imaš že nadgrajen modem, omogočenje obeh povezav (eno internet in eno video) tudi blokira modem, čeprav je en priklop na kabel, en pa na wireless.

A mi lahko kdo pomaga. Sem nalozil iptv skripto prej tudi uredil datoteko z gateway, mac itd. sedaj pa ne kapiram kako naj zazenem iptv, ce ni nikjer amis zagonske datoteke (samo t-2 in siol je).

Mrko ::

A je mogoče že kdo naredu datoteko, kjer so notri tudi novi PINK programi?

Mi nobeden ne more pomagati?

vrossi46 ::

Pa ne moreš od amisa ki je kabelski operater

vrossi46

Malo si pomešal glede tega.

Opsss sorry

misek,eno vprasanje pa ceprav je verjetno ze bilo omenjeno v forumu,a se da gledat IPTV preko Wi-Fi?

Ahiles ::

A kdo ve kako posodobis playlisto sem probal zamenjat v playlist/T-2/blabla.m3u pa ni nobenega haska zgleda skripta nekam drugam shrani listo

vrossi46, ne bi vedel.
Ahiles, ko zamenjaš datoteko še enkrat poženi install.

DrSergioDJ ::

eno vprašanje čisto na hitro..

zadeva dela tudi če sploh nisi naročen na T-2 tv?

Primer: sedaj sem naročen, imam 2 STB-ja. Odjavim TV, vrnem STB-je - lahko še vedno gledam T2 tv preko xtreamerja?
...

amper ::

Ne
Brez naročnine ne bo delovalo.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

DrSergioDJ ::

Potem pa še eno vprašanje...
Če obdržim naročnino, obdržim en STB (oz. vrnem in vzamem tisto naročnino "lasten STB), je vseeno, če imam več (2) xtreamerjev (u bistvu imam xtreamerja in pch a-200) - bo delalo na obeh?
...

trnvpeti ::

lahko vrnes oba stbja
in placujes narocnino(kao imas svoj stb)

uvz123 ::

Ne moreš, ker bodo hoteli vedeti, kateri STB imaš in ga tudi vnesli v svojo bazo. Drugače zadeva sploh ne bo delovala. Nič ceneje te ne bo prišlo, če obdržiš en STB, vendar ga ne uporabljaš.

res je. ne mores. lp

trnvpeti ::

kaj pa ce sem na t-2. imam pa en siol amino 103(ali pa si sposodim)
ali mi ga bodo skonfigurirali?

in kaj je, ce povem da pac imam xtreamer? kaj je narobe s tem?

trnvpeti je izjavil:

kaj pa ce sem na t-2. imam pa en siol amino 103(ali pa si sposodim)
ali mi ga bodo skonfigurirali?

in kaj je, ce povem da pac imam xtreamer? kaj je narobe s tem?

A ni en TV vmesnik že vračunan v ceno 9€/mesec? Drugače pa jim ne rabiš nič govoriti. Na omrežje lahko priključiš vsako opremo, katera izpolnjuje splošne standarde (znak CE ipd) in morebitne dodatne zahteve T-2. V praksi to pomeni, da daš na linijo, in če dela ter od ponudnika ne dobiš obvestila je OK.

narobe s tem je da imas z xtreamerjem odprto celotno shemo...

D-PaX ::

Mi lahko kdo pošlje Xtreamer_iptv_0.4.2.zip
Paxy

D-PaX ::

hvala
Paxy

rap3r ::

Jaz se pa danes že 4 uri matram kako bi naredil stream iz VLC-ja na Xtreamer.

PC:192.168.1.90 (izklopil FW)
XT:192.168.1.100

Nastavitve local_pc.m3u:
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - VLC local PC direct (90)
http://192.168.1.90:1234

#EXTINF:0,1 - VLC local PC direct (30)
http://10.0.0.30:1234

#EXTINF:0,2 - VLC local PC through udpxy
http://192.168.1.90:81/udp/239.1.1.115:...

Kako nastavim VLC za HTTP:
Media->streaming->capture device izberem desktop->stream
Pod destinations izberem HTTP->add->izklopim transcoding->port vpišem 1234->path vpišem 192.168.1.90
Kliknem na stream, zadeva začne strimati ampak na extrimerju se ne zgodi nič, probal sem tudi iz laptopa predvajati ta stream pa se tud nič ne zgodi. Probal sem na laptopu narediti stream in predvajati na računalniku pa isto ne deluje.

Probal sem tudi preko UDP pa je čist isti problem.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo, glede na to, da gre za notranji promet potem router nebi smel bit problem.

V path za HTTP vpišem samo 192.168.1.90, je potrebno vpisati kaj drugeg?

Prosim za pomoč, res nimam več ideje kaj bi lahko bilo, pregledal sem vse možne forume pa nisem najdel nč pametnega.

Hvala
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Navodila za VLC: How to stream from VLC player
Nato v RSS dodaj en item:
    <item>
      <title>VLC</title>
      <link>http://192.168.1.90:1234</link>
      <enclosure type="video/mp2" url="http://192.168.1.90:1234" />
    </item>
Pa bo špilalo.

rap3r ::

Mišek, a brez transcodinga pa negre?

Raje bi tudi uporabil UDP ali HTTP in pa local pc v IPTV kot pa MMSH.

V extremer live menu.rss sem na koncu dodal to kar si napisal, imam ikonco, ampak ko kliknem se vrti tisti rdeč krogec in to je to.

VLC mi na računalniku kjer strimam brez problema kaže kaj strima.

A bi bil lahko kkšn network problem al pa kej druzga, ker sm res probu zdej že usako stvar k sm jo najdu.

Kkšna ideja?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
««
13 / 21
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204756109 (31801) bbobst
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710338 (3757) bimmer-mb
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715260 (5823) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

380106715 (23082) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127221 (51421) Looooooka

Več podobnih tem