» »

Xtreamer - IPTV predvajanje

Xtreamer - IPTV predvajanje

««
8 / 21
»»

misek ::

Poskusi :D

Hecam se. Če je narejen na Realtec osnovi potem verjetno ja. Na A.C. Ryan's Playon!HD zagotovo deluje. Vendar je postopek namestitve malce drugačen, saj nima web vmesnika.
A imaš telnet dostop da malo pogledaš po sistemu?

Blond ::

Če mi boš malo pomagal bova skupaj pogledala ;)
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

astras ::

@misek - pocasi bi lahko zacel ze racunat ;)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

RudeBw ::

Evo, danes dobil XT-ja, wi-fi deluje ko pesem, celo preko 4 leta starega Netgeara, razen zelo velikih filmov nad 6 GB in seveda 1080p se začne zatikanje. Se pa že 3 ure matram, da bi z direktno povezavo iz T-2 Switcha (Milan) na XT-ja usposobil IPTV. Sem vse naredil kot je bilo že stokrat napisano. V S99wlan_eth_activate sem ADD_ETH_INTERFACE popravil iz 0 na 1. vse ostalo sem pustil tako kot je. pognal skripto, ki je na koncu zahtevala reboot XT-ja. Naredim reboot, v nastavitvah pogledam omrežje, kjer je Wlan vklopljen (192.168.1.5), LAN pa izklopljen. Pod UPNP pokaže samo mapo PC-ja, ki pa je prazna. Še enkrat v omrežje - nastavim statični IP v LAN. Tam vnesem enake številke, kot jih ima misek v svoji skripti: ADDRESS=10.112.1.2
NETMASK=255.255.192.0
GATEWAY=10.112.0.1
pod DNS pa že nisem čisto siguren, zato sem pustil 127.0.0.1
Ko to naredim mi v UPNP pokaže t-2.m3u mapo, v njej pa listo programov, ki zgledako kot npr. SLO 1.avi in velikost vseh je 0 MB. Kje ga biksam. Sem razumel, da če postavim ADD_ETH_INTERFACE=1, da bosta hkrati delovala Wlan in Lan, pa očino deluje vedno samo eden. Morda pa nastavljam napačen IP in če že, kateri IP sploh moram vpisat, da bo to potem delalo?
Sem namreč vsem doma obljubil, kako bo to delovalo, sedaj pa imam problem zato prosim za malo vašega truda in pomoči.

brabos ::

RudeBwai

Se mi je dogajalo isti,samo pri Siolu.Pokazala lista programov pa brez odpiranja slike.Malo šaril po XT in je uspelo.V LAN nastavitvah sem vklopil DHCP IP in zadeva mi špila že kakšna 2 mesca brez problemov.Seveda mi je uspelo urediti tudi s pomočjo misek-a in ostalih na forumu.

lp brabos

telexdell ::

Da je velikost datotek 0 Mb je pravilno. Glede na opisano imaš tudi ptavilne nastavitve. Če ti prikaže play listo in nato spisek programov potem je napaka v play listi ali pa ne počakaš dovolj dolgo. Če si kaj šaril po play listi potem se ti mogoče ni shranila pravilno. Sam bi poskusil preko fakeshell deinstal programa, če sem kaj spreminjal play listo bi jo zamenjal z originalno Miškovo, ponovno instaliral, izklopil in nato vklopil Xtreamer ter počakal minutko ali dve. Potem pa užival ob gledanju IPTV.

PS-obstaja tudi ukaz update playlist vendar bi tega uporabljal šele ob kasnejših nadgradnjah playliste, ko bi mi stvar že delala.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Ja, hvala za nasvete. Telexdell, iz drop.io/Xtreamer_iptv/asset/ sem pobral Xtreamer_iptv_0.4.2.zip, jo razpakiral, dal na ključek tam popravil, kar sem napisal (pobrisal Siolove liste in enako tudi v skripti, tako da je ostala samo lista za t-2 in popravek v skripti iz 0 na 1. Ostalo sem pustil, kot je. Inštalacijo in deinštalacijo sem probal že vsaj trikrat, pa tudi prejšnjo misekovo verzijo sem probal, pa nič. Tako, da mislim, da imam nastavljene napačne mrežne nastavitve v XT-ju? Kaj bi lahko še probal?

@astras, potem ni več zanimivo ;). Kot sem enkrat že napisal to ne delam za denar ampak za veselje.
Lahko pa mi en prodajalec podari (ali pa posodi) en komad Xtreamerja. Samo je velika verjetnost, da ga bom pokvaril in se ne bo več boot-al :|. Tudi za recovery proceduro nisem siguren če bo prijela. Potem ostane še samo JTAG, za katerega pa ne vem ali sploh obstajajo navodila za Xtreamer.

@RudeBwai, ko je vklopljen WiFi na Xtreamerju vidiš LAN kot izklopljen, saj po privzetem ne zna delati oboje. Ampak z mojo skripto se v ozadju aktivira LAN, če je aktiviran WiFi. Da v UPnP vidiš mapo IPTV moraš počakati nekaj časa po rebootu (manj kot minuto - 10/20 s?).

Ko sem nehal uporabljati WiFi povezavo (vse spravil na kabel), sem prešel na skripto 4.1, saj mi je 4.2 včasih povzročala teževe (sem moral izklopiti WiFi v nastavitvah Xtreamerja pa izklopiti napravo pa...). Poskusi s skripto 4.1, če ti bo stvar delovala.

Najprej hvala za vašo pomoč, ker sam očitno ne bom rešil problema.
@misek: tako bi tudi pričakoval, samo ko je Wlan vklopljen se XT lepo poveže preko routerja s PC-jem in to dela. Seveda je LAN izklopljen in ko grem na UPNP pogledat vsebino je ta prazna, nobene mape, nič. Potem vklopim LAN, vpišem IP, ki je enak kot v tvoji skripti in sicer: ADDRESS=10.112.1.2; NETMASK=255.255.192.0; GATEWAY=10.112.0.1; DNS=127.0.0.1. Ko to omogočim se pod UPNP spet pojavi playlista z vsemi programi, ki pa ne delujejo (v zgornjem desnem kotu se ob pritisku tipke play ali OK, pokaže prečrtan rdeč krožec). Še enkrat naj povem, da je povezava direktna iz T-2 switcha na XT. V bistvu sem samo pretaknil mrežni kabel iz STB-ja v XT.
Ob rebootu XT-ja pa lahko čakam tudi pol ure, tako da čas definitivno izključimo. V bistviu sem prebral praktično že vse možne poste na to temo, pa prej ali slej vsem na koncu deluje, mene pa očitno neka finta zafrkava. Ja, pa še to iz T-2 switcha imam direktno povezavo tudi na PC(v eno od dveh mrežnih kartic) in tam vse deluje kot je treba (IP na pc-ju pa je 10.100.10.2 in to je vse kar sem moral vnest)

@RudeBwai, bom kasneje še enkrat v miru prebral kaj si napisal.
Če imaš Xtreamer za IPTV na kablu potem moraš samo vpisati prave podatke pod Network in to je to. Nobene druge znanosti.

@misek, ja če je to potem pa mi prosim svetuj kateri so tapravi podatki za Network. V prejšnjem postu sem napisal, da uporabljam kar tiste tvoje iz S99wlan_eth_activate, pa ne deluje???

Po večkratnem instal in uninstall postopku, mi je končno zadeva začela delovat; pc vsebine preko WLAN-a in IPTV preko kabla. Še enkrat hvala vsem za pomoč. Sedaj ko IPTV dela, pa me zanima ali je možno oziroma kako usposobit vklop podnapisov v programih, kjer so subsi svoj stream in niso del video signala. Meni namreč ne delajo. Če probam vključit podnapise na daljincu, mi izpiše not active ali nekaj podobnega (npr. HBO comedy). Na PC-ju s ProgDVB-jem to lepo dela in lahko izbiram jezikovni stream, ki je na voljo.
Druga zadeva pa je zvok, ki na začetku pri vsaki menjavi kanala potrebuje kar nekaj časa, da se "umiri". Prej pa ga stalno nekaj prekinja. Zanima me samo ali je to normalno ali pa je pri meni kakšna težava?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

sasostef ::

AMIS in IPTV preko Xtremerja!

Želel bi povedati, da tudi ta kombinacija deluje. Ob tej priložnosti pa bi se rad še zahvalil Mišku za izdatno pomoč, vzel si je kar nekaj časa...pa ne želim zdaj s tem namigovati, da ga zdaj vsi nadlegujte...

Pri meni je bila težava, da sem scripto S99wlan_eth_activate spreminjal kar v notepadu, le ta pa je potem spremeni format scripte iz UNIX v DOS in začele so se težave. Miško je bil potem tako prijazen in raziskoval zakaj meni zadeva ne deluje in rešil uganko.

Sicer kot verjetno Amisovci že veste je za razliko od SIOLa ali T2 pri AMISu IPTV vezan na MAC naslov, zato je potrebno v scripti nastaviti MAC od STBja. Žal seveda istočasno ne moreš uporabljati STBja in na Xtremerju spremljati IPTV, saj oba uporabljata isti MAC naslov. Meni vsaj na PCju ni uspelo, da bi zadevo spravil v tek z drugim MACom. Mi pa istočasno delujeta dva STBja. Žal pa en STB in ena mrežna na MAC naslov od odklopljenega STBja NE deluje - čeprav ni podvajanja MAC addresse.

Še enkrat hvala Mišku, da se tudi Amisovci lahko veselimo uporabe IPTV na Xtremerju!:)

Lep vikend

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasostef ()

Sedaj sem posnel nekaj oddaj z IPTV na Xtreamerju. Dvakrat od dveh poskusov se mi je zgodilo, da mi ni začelo snemati ob določeni uri (nastavil sem za isti dan kakšno urco naprej). Po deinstal in ponovnem instal ter stop/start deamon je snemalnik dela. Takrat, ko snemalnik ni snemal je deamon deloval, pa tudi servis IPTVREC je deloval. Sem pa od preizkusov ob prvi namestitvi,kjer je deloval "v nulo", namestil paket za ustavitev diska. Je možno, da ne začne delovati, ker notranji disk miruje?

PS-ob teh težavah, ko se oddaja ni začela snemati sem pogrešil gumbek za takojšnji start snemanja in nek indikator, da se oddaja res snema (sem moral gledati datoteko na disku).
PS1-Zadnič sem gledal oddajo od začetka medtem ko se snemanje še ni končalo. Gumbek za takojšnjo snemanje bi lahko služil tudi kot "time shifting"

Mhm, ja.... Se bom moral spet lotiti tega projekta. Nekaj malenkosti sem vmes že naredil. Sicer sem večji del delal na drugih stvareh, sedaj pa bo moral očitno priti na vrsto spet snemalnik. Drugače me boste preveč preklinjali, ker sem vam dal napol narejen izdelek. No, to bo tako ali tako ostal. Bom pa sedaj malce prebral poste za nazaj da vidim, kaj je treba še dodelati.

Veš @misek sem pred davnimi leti malo šušmaril z elektro instalacijami. Že takrat so mi rekli, ko enkrat instaliraš hišo si poročen z njo. In res! Me je pred kratkim klicala "stara" stranke ker ji je odpovedal pralni stroj. Češ saj si nam delal elektriko pre 20 leti.

Tako da pričakuj dolgo sodelovanje z nami>:D

Hudi... 20 let upgrade-ov. Me že sedaj boli glava :D

Nič, potem pa na delo.

Misek lahko pogledas še kako je z Patriotom Office Box ???
www.galea.si

Glede na včerajšnje izkušnje z AMIS IPTV bi najraje videl, da mi odpreš telnet in se sam konektam na njega in se razgledam. Bo šlo najhitreje. Ali pa uporabiva Teamviewer (tega sem včeraj uporabil).
Zaenkrat pa mi daj na ZS link na zadnji firmware, da ga odpakiram in vidim kaj je v njem.

piek ::

--- Finish it off if you started it! ---

Zunaj je Movie Jukebox v.1.0.0.6 BETA. Je že kdo sprobal?, ker se bojim da bo kakšna irreverzibilna verzija, ki je potem ne bo več mogoče nadgradit ...

antireal ::

misek - kaj naj bi bilo v 0.4.3 verziji drugače? Men nekak ne dela. Sem das staro verzijo nazaj pa deluje bp. ?

antireal, očitno nič, če sploh ne dela. Bila je ena posebna verzija za en test. Sem jo pozabil odstraniti (je že ni več ;)).

frenkb ::

RudeBw je izjavil:

Zunaj je Movie Jukebox v.1.0.0.6 BETA. Je že kdo sprobal?, ker se bojim da bo kakšna irreverzibilna verzija, ki je potem ne bo več mogoče nadgradit ...

Kje pa si to našel ?

@frenkb: Tukaj
Sam nisem še nič sprobaval, ker mi malwarebytes javlja, da gre za nekega trojanca ...???

Zgodovina sprememb…

Pozdravljeni,
potrebujem vašo pomoč. Že nekaj časa se resno ukvarjam s snemalnikom. Ugotovil sem, da moram daemon narediti na novo, saj je stara verzija preveč skvačkana.

In sedaj problem: Kako naj se lotevam dodajanja programov za snemanje, kar se tiče prekrivanj? Naj to dopuščam ali ne? Primer, na seznamu je že program. Dodamo novega pred njim in konec novega je za začetkom starega. Kaj narediti v tem primeru? Dovoliti vnos ali ne? Kateri program naj se v tem primeru posname cel? Prvi ali drugi?

Lahko malo premislite in napišite, kako bi vam najbolj ustrezalo. Bi mi precej pomagalo...

Ker delam na novo bi mogoče podprl tudi snemanje dveh kanalov hkrati. Je že kdo gledal sočasno dva programa na PC-ju? Deluje?

Na PCju je možno gledati več programov hkrati, vendar le če linija in grafika to omogočata.
Sam sem imel tudi 6 različnih programov odprtih, optika 100/30 je zdržala, vendar je hardware pokleknil.
drugače pa 2 ali tri deluje BP, seveda morajo to odmisliti tisti na ADSL povezavah.
www.galea.si

Torej bi sploh šlo snemati 2 streama hkrati na Xtreamer-ju (ali na eTRAYz-ju)? Predpostvljam da ja.

pa vprašam drugače .... kako prepričati Patriot Office Box, da bo snemal v mrežo ???
www.galea.si

Kaj bi rad?

snemal tv program na disk na strežniku v mreži
www.galea.si

A Patriot Office Box je tudi snemalnik?

@misek glede snemanja ob prekrivanju bi predlagal neki marker, s katerim bi lahko prepovedal prekrivanje časa snemanja. Če bi dovolil pa bi se naj snemalo več kanalov hkrati.
Pa razmisli, da bi dodal neki gumb za takojšnji začetek snemanja. Tako bi Xtreamer imel funkcijo time-shiftinga.

Zgodovina sprememb…

Na PC-ju uporabljam za gledanje in snemanje IPTV (10/10-optika) ProgDVB pro, preko katerega lahko hkrati spremljam 7 programov in jih lahko hkrati tudi snemam. Vsak se posname kot svoja datoteka (.mpg ali celo .TS) Ali je to možno z XT-jem nisem siguren (takšna propustnost, kot jo imam sam, očitno to dovoljuje). bi se pa strinjal, da če snemaš dva programa in se prekrivata, da se omogoči, da se vsak posname neodvisno od drugega. Če pa kateri zaradi omejitve prenosa ne bodo deležni te bonitete je to pač treba nekje izrecno povdarit. ProgDVB, ki ga sam uporabljam ima npr. brezplačno različico in plačljivo, kjer brezplačna podpira samo ogled in snemanje enega programa, plačljiva pa pri moji hitrosti podpira 7 programov in še ogled HD programov, ki jih brezplačna ne.
Tako, da se splača probat naredit podporo za snemanje več programov hkrati (neodvisno od časa snemanja-se lahko tudi časovno prekrivajo).

Zgodovina sprememb…

kaka ::

Zanima me kako vam deluje preko xtreaimerja IPTV.Ker HDTVslovenija večinoma kocka, drugi HD programi veliko bolje laufajo , imam pa T-2 programe...

kaka je izjavil:

Zanima me kako vam deluje preko xtreaimerja IPTV.Ker HDTVslovenija večinoma kocka, drugi HD programi veliko bolje laufajo , imam pa T-2 programe...

Če ti kockajo IPTV programi definitivno ni kriv Xtreamer. Kriva je tvoja oddaljenost od centrale in kvaliteta in propustnost linije.

Po mojem je malo tudi kriv Xtreamer , ker če preklopim na HBO in vklopim podnapise začne kockat...
Drugače imam xtreamer kabelsko direkt vkloplen v modem..

astras ::

ne more bit kriv xtreamer v takem primeru kot si ga ti navedel
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

pumaxx ::

kaka je izjavil:

Po mojem je malo tudi kriv Xtreamer , ker če preklopim na HBO in vklopim podnapise začne kockat...
Drugače imam xtreamer kabelsko direkt vkloplen v modem..

Kako to misliš, vklopim podnapise na HBO. A mogoče delajo na Xtreamer-ju?

Meni delajo brez problemov...Na daljincu pritisnem tipko subtitle , tam ko piše vklopi podnapise dam na daljincu puščica gor in dol , potrdim OK , ko mi napiše 1/NA spet potrdim in čez čas delujejo..

Misek. .... zaj pa samo še pogruntaj kako IPTV spravit v razne NET TVje pa si zmagovalec.

LP
Blond
www.galea.si

Lahko to še kdo potrdi glede DVB podnapisov. Če ja, bi imel vprašanje za Miseka. Pri pocornu preko udpxy ne predvaja podnapisov, ali je mogoče urediti podnapise tudi za popcorna?

@Blond, o čemu ti to govoriš? Malce obširneje prosim :D

@pumaxx, udpxy programa se jaz nisem dotikal niti ne prevajal in sem vzel kar en binary iz Interneta. Lahko pogledaš, katero verzijo uporabljaš tam?

udpxy je verzije 1.0 ki se ga instalira z NMT Community Software Installer-jem

pumaxx, poskusi zamenjati udpxy iz mojega zipa?

Ja zgleda je težava v tem, ker popcorn ne podpira podnapisov iz TS-a. Probal sem posneti RAW TS z VLCem na HBOju in z VLCem lahko na posnetku vklopim podnapis, preko popcorna pa ga ni. Lahko tak posnetek mogoče kdo poskusi zagnat na Xtreamer-ju, da se prepričam v to?

Misek .... evo malo obširneje. .... televizoji imajo vglavnem že LAN port in vedno več pomnilnika.
V teh televizojih so DLNA odjemalci, ki pobirajo slike, video, itd...

Zdaj pa je treba samo še pogruntat kak tvoj IPTV not spravit in lahko STBje vržemo v kanto.

Jaz imam Samsungov LED. Ti kaj koristi, če ti njegov firmware pošljem ???

Blond
www.galea.si

Blond, najprej pošlji en TV :D Naslov dobiš na ZS.

Dvomim da ti bo to uspelo. Poskusi najti kakšen link, kjer je opisano hackanje takega TV oz. firmware-a pa pogledam. Ampak dvomim da je tako razširljiv.

Veliko bolj enostavno bi bilo na router (z DD-WRT) namestiti en UPnP/DLNA server (morda kar ushare) in udpxy program. Tega sem že videl teči na routerjih. Je pa s tem DLNA kar nekaj problemov, saj je standardiziran samo v narekovajih.

A na TV preko DLNA vidiš Xtreamer? Verjetno ne, kar ta ushare na Xtreamerju ni preveden s to podporo. Verjetno bi bil potreben malo boljši UPnP/DLNA server. Npr. Mediatomb.

Za vse bi bilo potrebno malce sprobati. Torej, pošljite en TV z DLNA podporo in en dober router. Ali pa to isto poskusi kdo izmed vas.

TV ti bom bolj težko poslal .... ;) se za svojga sem komaj našparal-

xtreamerja tudi nimam ;) ker mi ni bil všeč ... zato sem vzel Patriotov Office Box,

Router in DDWRT ... tudi tega nimam ;) ker sem nabavil Buffalo WZR-HP-G300NH, kjer je DDWRT še WIP (working in progress) ;)

tak da še bom malo mogo počakat ;)
www.galea.si
««
8 / 21
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204756135 (31827) bbobst
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710338 (3757) bimmer-mb
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715260 (5823) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

380106717 (23084) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127224 (51424) Looooooka

Več podobnih tem