» »

Xtreamer - IPTV predvajanje

Xtreamer - IPTV predvajanje

««
18 / 21
»»

telexdell ::

Kar se zakodira se mora dati tudi dekodirati. In računalnik je nadvse primerna stvar za takšno delo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

bimmer-mb ::

Če komu kak kanal ne dela naj preveri če je slučajno drug ip naslov po tej shemi http://sites.google.com/site/multicastt... jaz sem tako preveril HD kanale in ugotovil, da so bili naslovi spremenjeni.

peterpp ::

xport102 je izjavil:

na daljincu spodaj levo imaš subtitle tipko in vklopiš podnapis, je pa zelo moteče, da moraš to narediti po vsakem preklopu med programi. Ali mogoče kdo ve kako nastaviti, da bo vedno po preklopu vklopil X privzete SLO podanpise?

To pri meni na T-2 ne deluje, problem so seveda samo DVB podnapisi npr. pri Fox Crime (tisti programi, ki imajo podnapise zapečeno v sliko npr. Discovery seveda ni problem). Če sem na video wall in pritisnem "subtitles" potem se izpiše prečrtan krogec, kot da podnapisi niso na voljo. Če grem isti program pogledat preko menija xLive/Lokalna TV/uPnP/T-2 pa mi pri istem programu omogoča izbor podnapisov, ampak karkoli izberem podnapisov še vedno ni (s pritiskom na gumb "Subtitles" dobim na izbiro izbiro podnapisa (0/5 No subtitles, 1/5 N/A, 2/5 N/A, 3/5 N/A, 4/5 N/A, 5/5 N/A), a karkoli izberem se podnapisi še vedno ne prikažejo. Imam Xtreamer FW 2.6.0 in zadnji xlive (http://dl.dropbox.com/u/17198707/xLive..... Vključeni servisi so WEB, uPnP in FTP.

Sprašujem, ali komu na T-2 delujejo podnapisi npr. na Fox Crime (to je eden od programov, kjer podnapisi nisi del slike ampak ločen stream kot DVB-subtitles)? Po moje bi moral biti enak problem tudi na siol mpeg4, saj siol tudi nima več vtisnjenih podnapisov v sliko. Če je kdo na T-2, ki mu pri Fox Crime delajo podnapisi, ali mi lahko sporoči kateri FW ima naložen in katero verzijo xLive ima naloženo? Ker bi potem poskusil še s tisto kombinacijo... ker drugih idej mi je že zmanjkalo.

dsapac ::

Posodoblje xLive (beta v testni fazi):

http://forum.xtreamer.net/topic/18778-x...

Kaj je novega!

-Macrotube
-Live TV
-Xtreamer xLive HDD links: testi video na zahtevo z download moznostjo

lp, dsapac

P.S.
Please post for bugs

MiCkEyCE ::

Zdravo!

Kako je mogoče, da ko editiram playlisto v notepadu in zgolj zamenjam IP (copy/paste), mi jo potem na Xtreamerju ne pokaže več. Ko naložim osnovno Mišekovo skripto, mi lepo pokaže vse liste (ki pa seveda ne delajo), ko jih potem posodobim, pa zgine tista, ki sem jo modificiral. Lahko kdo objavi trenutno aktualno playlisto za SIOL, ki jo prebavlja njegov Xtreamer?

Lp Miha

GrMar ::

Problem je v notepadu, ker napiše dodatne znake. Editiraj v UltraEdit ali Notepad++.

dsapac ::

@vsi uporabniki: nova posodobitev

~zamenjane ikone
~predelan RTV SLO player
~pridodani nekateri paketi

http://forum.xtreamer.net/topic/18778-n...

dsapac ::

Nova posodobitev: http://forum.xtreamer.net/topic/18778-x...

lp, dsapac

dsapac ::

Spet nova posodobitev. Dolpoteg na prvi strani http://forum.xtreamer.net/topic/18778-x...

Rok22 ::

No fantje, prosim za pomoč.
Moj Xtreamer že vsaj leto dni ni bil prižgan. Včeraj je crknil SIOL-ov komunikator, pa bi začasno rad vzpostavil TV na xtreamerju. Pred časom sem to že uspel, verjetno pa so že kakšna druga navodila na voljo, se niti ne spomnim, kako je že šlo. nimam diska vgrajenega, kar pomeni, da moram verjetno imet USB ključek?
Je kdo tolk prijazen pa mi da link do zadnje obstoječih navodil za usposobit siol IP TV na xtreamerju.
Pa še to...trenutno imam nameščeno verzijo 2.2, pa bi rad namestil zadnjo verzjo, pa seveda kot se za xtreamer (šalabajzerje) spodobi, na njihovi spletni strani ne moreš DL-jat nobenega FW. res trapasto. Še kje kak link kako pridt do zadnje verzije 2.7?

@dsapac: klikam tvoje linke do posodobitev (nečesa, nevem še česa) pa seveda spet page vrže na trapasto odštevanje do 2. RD xtreamerja?

p.s.: strela pokurla tut eTrayz :(...a se to zadevo še da kje kupit? ima xtreamerPRO enako funcijo NASa? pa print serverja?

Tarzan ::

Bo treba počakat še teh 17 minut, da se naveličajo odštevat, potem boš lahko prišel verjetno do teme, kjer se dobi slovenski xLive. Če pa ne, potem pa naj se vtaknejo in zataknejo nekam :)

Rok22 ::

Tarzan je izjavil:

Bo treba počakat še teh 17 minut, da se naveličajo odštevat, potem boš lahko prišel verjetno do teme, kjer se dobi slovenski xLive. Če pa ne, potem pa naj se vtaknejo in zataknejo nekam :)


Ufff tole je bil pa hitr odgovor. Hvala.
Samo ta info... Slovenski xLive pa je? Ne spremljam ravno vec zadeve, pa jo ocitno bom spet moral:)

Rok22 ::

Ok, page je kasneje res deloval, kar pomeni, da sem brez težav prenesel FW za xtreamerja in ga tudi uspešno nadgradil! lohk rečem samo UAU! pred kakim letom, ko je tole prišlo ven, je bil SW precej bogi, počas je vse deloval. Zdej je zadeva vsaj zaenkrat super!
Še tale IP TV usposobim sem pa na nonju:)
Povejte mi samo kaj moram vpisat po IP, če bom v xtreamer vštekal kabel za IP TV iz siolovega modema? včas je blo treba neke IP-je vpisat. pa zdej? Vem fino bi blo, če bi bil multicast, da bi dobil preko istega kabla tako net kot tv (to je možno)?, samo to je že drugo poglavje, važno da čimprej usposobim SIOL TV, pol pa počas na ostalo.
Še to...pod katerim menijem se skriva IP TV za nas slovence?
Hvala za pomoč in kakšen namig.

vojmes ::

Zdravo.

Imam eno veliko prošnjo, a mi lahko kdo pove, glede na to, da sem totalni luzer kar se tiče tele tehnike, kako naj najdem tole misekovo datoteko (Xtreamer_iptv_0.4.2.zip ). Iščem jo po googlu pa je ne najde. Imam SIOL TV pa bi rad gledal TV preko njega, ker mi je izdihnil komunikator. Kolker sem razumel, se brez te datoteke ne da gleda IP TV preko XT.

Lp

misek ::

vojmes ::

Hvala misek, upam da mi uspe inštalacija po tvojih navodilih, če ne pa te bom prosil, da mi pomagaš.

Lp

vojmes ::

Evo uspelo mi je inštalirat zadevo, pokaže play listo, ko pa kliknem na rtv1.avi, pa ni nič. Menjal sem play listo, pa spet nič.Ko sem odstranu IPTV in ponovno naložu pa mi niti play liste ne pokaže več. Ne vem kaj naj še nardim, da bo laufalo. Kje sem ga zasral po domač povedan.


Lp

astras ::

ohrani listo ki je bila iz leta 2009, potem pa si dolpotegni notepad++, preveri v obeh datotekah spremembe ipjev ter spremeni tiste ki so pac spremenjene in se enkrat nalozi preko misekove skripte..
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

vojmes ::

No zdej sem pa nardil štalo. Sem menjal play listo, tisto k jo uporabljam v Multicastu ko gledam na računalniku z misekovo, potem sem še enkrat naložil misekovo skripto in štala, grem pod UpNP in ne vidim več IPTV in normalno playliste. Probal sem z ukazom pobrisati vse IPTV in na novo inštalirat misekovo skripto in je isto. A mi lahko kdo pove kaj se lahko sedaj nardi. Aja pa še tole bi vprašal. Pri inštalaciji sem imel kabel vključen v internet port na SIOL-ovem modemu, po inštalaciji pa bi ga moral vklučiti v TV če bi hotel gledat TV al kako.

Lp

astras ::

na siolu meni tudi ni cisto jasno ker mam t-2... mogoce ce bi kdo povedal celoten postopek za xlive in za misekovo skripto ter priklop na modemu pri siolu? da bi vsi vedeli ki uporabljajo siol storitve..
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

vojmes ::

Evo naložil sem 2.7 FW, ponovno naložil misekovo skripto, pa mi spet ne pokaže IPTV. UPnP je vključeno, oz. vse aplikacije sem aktiviral. Bentiš..

vojmes ::

A mi res nihče ne more pomagat al ste vsi na dopustu.

CallMeAl ::

Urejanje playliste je lahko malo tricky. Poleg kodiranja .m3u datoteke (ki mora biti ANSI), je včasih skripti po mojih izkušnjah "moteča" tudi prisotnost programov na različnih portih (tista številka zraven IPja programa v playlisti). Jaz sem take programe pobrisal iz playliste in je potem delovalo.
Če ti ne uspe urediti, pa probaj še tole (če se še nisi, se boš moral registrirati na forumu). V tem modulu je vključen tudi IPTV in po mojih izkušnjah deluje odlično.

antonija ::

Poleg kodiranja .m3u datoteke (ki mora biti ANSI)
Tole preveri, ker vecina "pametnih" urejevalnikov texta takoj uporabi kaksno drugo kodiranja ko shranis file.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

astras ::

notepad++
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

vojmes ::

Pa sej pr men ni samo play lista problem, sploh mi ne pokaže IPTV ko inštaliram misekovo skripto. Samo ko sem jo prvič inštaliral mi je pokazalo pa ni delalo. Potem sem zamejal skripte z eno ki dela na računalniku (multicast) brez problemov, pa sem ga zgleda usral do daske. Po misekovih navodilih sem s pomočjo njegove skripte brisal vse IPTV in ponovno inštaliral, zdej pa mi sploh ne pokaže več IPTV. Pa še nekaj, a je za gledanje IPTV potrebno imet komunikacijski kabel vključen v TV portu na modemu al je lahko kr v tistem za internet?

Lp

CallMeAl ::

Najbolje, da flashaš Xtreamerja z emergency firmwareom (navodila imaš na uradni strani) - na ta način se boš znebil vseh nastavitev in boš štartal inštalacijo na čisto. Potem pa namestiš skripto.
Glede kablov pa je odvisno od tega, če imaš optiko/VDSL2 ali VDSL; prva dva imata IPTV in internet združeno, VDSL pa ima ločen IPTV port. Če imaš ločen port, potem moraš Xtreamerja priklopiti na IPTV port.

vojmes ::

Uh.to je blo pa hitro..bom storil tko pa javim

vojmes ::

CallMeAl...pomagaj, očitno sem presenil svoje sposobnosti. Snel sem ta emergency FW in ga razpakiral na kluček, kje pa ga sedaj zaženem. Ko sem šel pod sistem in potem posodobitev mi ga ne pokaže na klučku FW pa mi pokaže. Prosim, če mi lahko pomagaš, ker je tole pač preveč za moje znanje.

CallMeAl ::

Najprej preveri, da imaš navaden Xtreamer (torej ne PRO ali kakšno drugo verzijo, ki se izpišejo na seznamu pod Downloads na uradni strani). Če je tako, pojdi sem in preberi Emergency firmware download and installation instructions . Tam je vse jasno napisano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CallMeAl ()

telexdell ::

CallMeAl je izjavil:

Najbolje, da flashaš Xtreamerja z emergency firmwareom (navodila imaš na uradni strani) - na ta način se boš znebil vseh nastavitev in boš štartal inštalacijo na čisto. Potem pa namestiš skripto.
Glede kablov pa je odvisno od tega, če imaš optiko/VDSL2 ali VDSL; prva dva imata IPTV in internet združeno, VDSL pa ima ločen IPTV port. Če imaš ločen port, potem moraš Xtreamerja priklopiti na IPTV port.

Ne dajaj nasvetov, če stvar ne poznaš!!!!
ADSL in VDSL nima nobene veze z IPTV pri SIOL-u! SIOL ima združen signal v TRUNK portu za njihove BOX-e. Sam sem poskušal to usposobiti na Xtreamerju pa mi kljub pomoči na forumu to ni nikakor uspelo, čeprav je en uporabnik sporočil, da mu je to uspelo?!? Edina rešitev (vsaj zame)je Miškova skripta 0.42 kjer moraš vpisati IP od SIOL TV in obvezno vpisati MAC naslov predviden za AMIS(sam sem dal kar neke cifre), ker drugače SIOL modem zazna dva identična MAC naslova in se modem blokira (utripajo vse lučke na njem). Nato daš v en USB port WiFi anteno, kabel pa priključiš na VIDEO port modema. Po vklopu Xtreamerja potrebuje cca 5min, da lahko gledaš TV preko DLNA ali takoj, če jo gledaš preko RSS dodatka.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

astras ::

se pravi za uporabnike siola xtreamer razen preko m3u datoteke (miskova skripta) ni vec uporaben?
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

telexdell ::

astras je izjavil:

se pravi za uporabnike siola xtreamer razen preko m3u datoteke (miskova skripta) ni vec uporaben?

Ne! Preko Dsapac-ove prilagoditve RSS (XLive) SIOL IPTV prav lepo deluje!
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

astras ::

ti je mogoce za sestavit en "vodic za telebane" za siol? kar dosti uporabnikov tukaj sprasuje po tem, pa bi bilo po moje vredu da bi imeli vse na enem mestu, a?
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

bimmer-mb ::

Na SIOLu deluje tudi pri tistih kateri imajo posodobljen firmware (trunk port) do xtreamerja morate spravit samo VIDEO signal in NIČ druga. Na samem xtreamerju pa ročno vpišite IP naslov (poljuben) in potem mora zadeva delovat. Če vam pa kak video kanal ne deluje pa samo popravite IP naslov.

vojmes ::

No sem probal vse živo in mrtvo, kar ste napisal tukaj, pa nič. Grem na UPnP pa nič, mi sploh ne pokaže IPTV. Sem ročno nastavil IP in ga je sprejel, dela pa nič. Ne vem pa zakaj mi ko zalaufam stream, vrže neko rdečo masko in da mi da možnost iskanja nekakšnega faila, pa ni vse skupaj nič. Ko sem ga kupil mi je ta zadeva delovala, tko da xLive pri meni ne laufa. Ma še kdo kako idejo.

antonija ::

Si flashal z orignal FWjem in se enkrat probal celoten postopek tocno po navodilih?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

vojmes ::

Ja z originalom, pa ne gre.

antonija ::

Mas ziher prou kable zvezane, da ni vmes kaksen extra router/AP/switch ki bi delal probleme?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

vojmes ::

Nič od tega, vse XT-modem direkt..sej to mi je čudno, ko sem prvič naložil misekovo skripto je vse lepo pokazalo, delalo pač ne, ko pa sem potem to dol dal, z misekovo skripto in ponovno naložil, pa je bilo konc veselice. Potem sem posodobil FW na najnovejšo verzijo, pa spet isto nič se ne vidi, zato mi je čudno.

astras ::

da nimas kak usb kljuc/disk, ki ima dosti podatkov vkljucen?
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

vojmes ::

ne, vse izključeno, pa vendar nč ne dela...ko bi lahko pobrisal vse nastavitve, mogoče bi potem spet šlo

barbo ::

Trenutno se odločam za nakup Xtreamerja predvsem za gledanje IPTV (T-2). Zanima pa me sledeče, kakšna je hitrost preklaplanja med programi. Gledal sem en video na youtubu, gre za SIOL TV, in se mi zdi da počasi preklaplja med programi.

LP
_______________________________________________
q6600 | GA P35 DS3 | 4x 1GB OCZ Gold
Saphire HD3870 | Hitachi 320GB SATAII | Chieftec 550W

Vanadium ::

To tudi mene zanim koliko hitro preklaplja.

barbo ::

Zdravo, imam eno vprašanje glede skripte za iptv. Ali je možno gledat iptv preko wifi? Jaz imam nastavljen router z ddwrt in naloženo skripto na router udpxy in mi dela iptv na računalniku super. Edino v playlisto sem moral preurediti v tem smislu http://192.168.1.1:1234/udp/239.1.1.9:5... Naložil sem skripto od miskota na XTja in mi v upnp ne pokaže nič, razen sheranih datotek ki so na mojem pc-ju. Probal sem tudi z xLive kjer imaš localTV in tam mi preko kabla dela iptv, vendar preko wifija ne, je pa tudi v xlive preurejena playlista v smislu http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.9:5000 Ali ima kdo kako idejo da bi to delalo preko wifi
_______________________________________________
q6600 | GA P35 DS3 | 4x 1GB OCZ Gold
Saphire HD3870 | Hitachi 320GB SATAII | Chieftec 550W

jstok84 ::

xport102 je izjavil:

ha, jaz sem testiral in mi dela trunking
situacija: xtreamer v 2.5.4, Siol trunk port
vse skupaj sem po misekovih navodilih nalozil na Xa in vse ukaze dodal v /etc/inet.d/S99udpxy startup skripto, da mi dela tudi po rebootu...

dela vse bp, lp

Lp, a poves se meni kako si to naredil, bi bil zelo hvalezen??

barbo ::

Imam problem z IPTV na Xtreamerju. Na ddwrt routerju imam naložen udpxy. Vse skupaj prenašam preko wifi na xtreamerja. Na PCju in telefonu (android) mi dela zadeva prfektno, tut HDji. Na Xtreamerju mi pa na SD programih slika frizne in se ustavi. Na HDjih se mi to še ni pojavlo (zanimivo). Prilagam posnetek za lažje razumevanje. Isto se tut pojavlja če mam Xtreamerja preko kabla priključeno na router. Če je direkt na Vood od T-2, se to ne dogaja.
Nevem več kje naj iščem napako, al na Xtreamerju al routerju.
_______________________________________________
q6600 | GA P35 DS3 | 4x 1GB OCZ Gold
Saphire HD3870 | Hitachi 320GB SATAII | Chieftec 550W

2CrazyFish ::

Kako je sedaj s tem IPTV na Xtreamerju?
Paketa ki ga objavlja dsapac ni mogoče dobiti, na Xtreamerjevi xtreamering strani je tudi nedelujoč link...

Rad bi gledal Siol TV na Xtreamerju Mk1. Se to še da?
Če lahko kdo pokaže smer.

Najlepša hvala!
LP

astras ::

skripta od mišeka, poisci par postov nazaj link
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

bimmer-mb ::

Tukaj imate link http://dl.dropbox.com/u/45583851/xLive....

Dajmo malo ta xlive počistit vse nepotrebne navlake. Itak nič od tega ni delovalo več kot par dni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bimmer-mb ()
««
18 / 21
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204744583 (20275) bbobst
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710050 (3469) bimmer-mb
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715131 (5694) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105236 (21603) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122323 (46523) Looooooka

Več podobnih tem