Forum » Pomoč in nasveti » Težave s small office network
Težave s small office network
robertinjo ::
Pozdrav, imam težavo in sicer na router sem imel priklopljene štiri PC-je ter zunanji disk, vendar router se je pokvaril in sem ga moral namestiti. Pred okvaro je omrežje delalo brezhibno. Vsi PCji so bili vključeni v omrežje ter vsi printerji so bili sherani, ter zunanji disk je deloval kot back-up, kjer smo vsi lahko svoje datoteke nalagali gor, da so bile vedno na voljo.
Ampak po menjavi routerja, prejšnji je bil ASUS-ov sedaj sem pa nabavil LINKSYS WRT160N pa nastane sledeče težava. Povežem kable kos se more in osnovne nastavitve na routerju nastavim tako da so vsi računalniki povezani in maili ter internet dela brez težav. Nato želim postaviti ponono mrežo in naredim na vsakem računalniku ponovno workgrup(seveda pri vseh navedem isto ime work groupa), računalnik resetiram in enkrat se vidi da so vsi v tej skupini drugič da ni noben in ko želim klikniti na posamezni drug računalnik v tej skupini mi napiše: Workgroup is not accessible. YOU might not have permission to use this network resorce. Contact the administrator of this server to find out if you have access premissions. The specified network name is no longer available.
In zdaj več ne vem kako naprej, glede da ni prvič ki postavljam taka omrežja in glede da pred menjavo routerja je vse delalo ne vem kaj več klikniti. Kak nasvet? Aja zunanji disk niti nisem še ga uspel ponovno usposobiti preko routerja vendar disk dela če ga direkt na usb port priklopim od PCja.
Ampak po menjavi routerja, prejšnji je bil ASUS-ov sedaj sem pa nabavil LINKSYS WRT160N pa nastane sledeče težava. Povežem kable kos se more in osnovne nastavitve na routerju nastavim tako da so vsi računalniki povezani in maili ter internet dela brez težav. Nato želim postaviti ponono mrežo in naredim na vsakem računalniku ponovno workgrup(seveda pri vseh navedem isto ime work groupa), računalnik resetiram in enkrat se vidi da so vsi v tej skupini drugič da ni noben in ko želim klikniti na posamezni drug računalnik v tej skupini mi napiše: Workgroup is not accessible. YOU might not have permission to use this network resorce. Contact the administrator of this server to find out if you have access premissions. The specified network name is no longer available.
In zdaj več ne vem kako naprej, glede da ni prvič ki postavljam taka omrežja in glede da pred menjavo routerja je vse delalo ne vem kaj več klikniti. Kak nasvet? Aja zunanji disk niti nisem še ga uspel ponovno usposobiti preko routerja vendar disk dela če ga direkt na usb port priklopim od PCja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4 … 102 103 104 105 )Oddelek: Zvok in slika | 756062 (31754) | bbobst |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83302 (15063) | brez-imenko |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 213770 (57233) | scipascapa |
» | Kateri router kupiti? Linksys,Belkin ali Buffalo?Oddelek: Kaj kupiti | 2537 (1616) | micoboy |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 258111 (72203) | dope1337 |