» »

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

««
2 / 13
»»

Slowhand ::

Napajanje ne bi smelo biti problem, ohišje ima zunanji napajalnik. Problemov ni tudi, če je disk priključen direktno na računalnik. Disk sem poskusil formatirat kot fat32 in ext2, pa ni kake razlike, poskusil sem tudi dostop preko ftp, vendar ni razlike, predvidevam, da je prblem ravno v nekompatibilnosti.

CCfly ::

Potem poskusi posodobiti firmware ali pa ga nadomesti z dd-wrt.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Slowhand ::

Firmware mam zadnji uradni, z dd-wrt pa se še nisem ubadal. Kako pa je potem z dd-wrt narejen samba server, se da ravno tako potimat kar z GUI al je treba kako drugače?

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slowhand ()

CCfly ::

Vmesnik je na nivoju.

Samba

PS. ne naredi iz ruterja opeke ;)

edit: Mimogrede jaz imam Linksys-a, tako da v praksi asus-a še nisem dobil pod kremplje.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CCfly ()

MeGreat ::

Ali je res da se pač ne da po končanem downloadu seedat na tem routerju(oziroma da samo downloada)..
Ali tale omejitev hitrosti deluje vredu, ali spušča kaj mimo?
Je kakšen firmware na katerem potem download/upload in router deluje stabilno
lp

alum ::

Do kake mere je sploh software na ruterju prilagodljiv.

Ga je možno zamenjati le z zamenjavo celotnega firmwara? Je možno kak software dodat (recimo kaj po svoji izbiri -- je na ruterju kaki primiteven OS oz. kaj podobnega)?

Na kak način je mogoče upravljati s programi? Le preko spletnega vmesnika ali je mogoče telnet dostop in upravljanje s programjem preko ukazne vrstice?

|SNap| ::

Rapsey ::

Če razmišljata o nakupu tega routerja vama odsvetujem. Res je da je bittorrent ne zna seedat, v bistvu je tako kot je narejeno popolnoma neuporabno. Do zdaj mi ni uspelo niti enega torrenta zagnat.
Da se gor dat custom firmware in nadomestit ta šit od torrenta, ki ga ima zdaj gor z ctorrent.

Nabavita si linksys.
Ta bedarija mi ne nese zanesljivo niti preko stanovanja in en meter stran je največja hitrost ki jo dosežem iz gor priklopljenega diska je 1800 kbyte/s (5mbit). Zadeva baje ne funkcionira dobro z intelovimi brezžičnimi karticami, ki pa so glej no glej v praktično vsakem prenosniku.
Tak sem jezen da bi najraje ta šit vrgel skozi okno.

MeGreat ::

jaz v bistvu sploh ne potrebujem tega brezžičnega, samo download z bittorrentom, in če se da naštimat z ctorrent, super :)

Big Poppa ::

Rapsey: enako razmišljam tudi jaz,mislim da ga bom še danes sesul v prafaktorje.Ker tako bednega kosa hardvera si pa še nisem lastil.V enem mesecu se mi ni uspelo še z nobeno wireless napravo povezat na ta usran router.Poskusil sem vse kar se je dalo,na koncu pa sem obupal.Sedaj pa mrzlično iščem račun da ga nesem nazaj in probam nekak rešit zadevo,preden se mi popolnoma zmeša.

MeGreat ::

priklopim disk, in ga ne prepozna, kje ti kaj napiše če ti ga prepozna, namreč gledam pod usb in piše da ni nobenega diska, disk stoposto nekaj dela..

Rapsey ::

Napiši v explorerju: \\192.168.1.1

Big Poppa ::

Končno se mi je uspelo povezat.Naložil sem dd-wrt in sedaj zadeva deluje brezhibno.

steev ::

Kako kaj tiskalniki delajo? In keri firmware mi priporcate, da bo stabilno?
:|

rapvirus ::

men cannon i350 lepo dela na zadnjem uradnem firmwaru. Mene pa zanima kok zgleda gui od dd-wrt. oziroma ce se isto lahko vse nastavi preko gui, ker o linuxu ne vem kaj dosti.

njok ::

DD-WRT GUI je svetlobna leta pred asusovim. Ne samo, da ponuja malo morje več funkcij, vse skupaj je veliko bolj urejeno in prijanzo.

Za premiume vzemite katerikoli v23 SP2 (najdes jih v mapi alpha untested, ceprav so dovolj stabilni). Naj bi delalo tudi z v24, ampak ne vem, kako se obnese.

Rapsey ::

Za vse ki imate asusov frimware in priklopljen disk. Po default je ftp vklopljen, kot tudi anonymous dostop do diska preko interneta. Torej lahko vsak pride do vasih podatkov (lahko pise gor, brisat ne more).
Tisti ki so pisali software za ta router so za odstrel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rapsey ()

pingec ::

njok, a bi se dalo dobit direkt link? Pa ne zato ker se mi ne da poiskat ampak zato ker mi ni cist jasno kaj pobrat.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Big Poppa ::

Jaz sem naložil taprvega iz seznama:
dd wrt firmwares

steev ::

Kaj se potem ta router dobro obnese z DD-WRT firmwarom? Kaksne so kaj hitrosti kopiranje fajlov po mrezi. Recimo iz brezzicnega na zicnega in obratno. Ta DD-WRT ima podpora za tisklanike ali kako.

Lp
:|

njok ::

Big Poppa je dal v redu link.

DD-WRT ima USB podporo, ampak mislim da ne native. Ne vem kako deluje, ker se nisem probal. Ravno tako ne vem kaksne so hitrosti prenosa ker mi wireless dela obupno slabo. Ga bom poslal nazaj se ta teden.

Kar se tice vsega ostalega je DD-WRT odlicen. Paziti morate le, ce boste flashali nazaj na originalen firmware, da prej nastavite username in password, ker ima DD-WRT kriptirane podatke. Navodila so na njihovem forumu v eni sticky temi.

MeGreat ::

jaz sem updejtal z oleg firmware nakar sem ugotovil da sploh nima download-masterja, v telnet pa sigurno ne bom pisal.
Zdaj pa hočem na zadnji asus firmware updejtat in ne gre, nekaj uploada napiše počaakjte 80sekund, nato pa še zmeraj isti firmware..

njok ::

Če uploadaš prek web interfacea potem probaj z ASUS restoration utility.

borisov ::

Tudi sam imam omenjeni ruter, problem pa je da mi nikakor ne uspe povezati prenosnika s to zadevo. Vse nastavitve so na avto oziroma nič blokirano. LAN dvah računalnikov in prenosnika dela BP. Wireless kartica (oz čip) v prenosniku je RALINK RT61.
Problem pa je že v začetku, saj prenosnik sploh ne vidi omrežja, tko da se sploh nimam kak connectat. Probal sem tudi že ročno vnesti omrežje v softwaru od prenostika in ga aktivirati pa nič. Sedaj ne vem kje je nekaj narobe; na ruterju ali prenosniku. Vem tudi to, da mi doma na vrtu lovi moje omrežje in še od soseda (preizkušeno pred časom) s tem prenosnikom nobeno omrežje ni vidno.
Kakršen koli postopek kako naprej bi bil dobrodošel.(sem pa laik na tem področju)
Hvala

SasoS ::

Nekateri prenosniki imajo gumb s katerim aktiviraš brezžični sprejem. Prepričaj se da je wireless res vklopljen!

borisov ::

SasoS, ne morš verjet, ampa res ima gumb za vklop, hvala, zadeva rešena, tole pisanje že gre po wireless.
LP, Boris

alum ::

borisov,

poročaj kakšen je domet ruterja, prosim.

Lp.

borisov ::

Ja evo, pa smo tle; dela BP po celem stanovanju, na najbolj odaljeni točki je signala še 24%, me pa moti bol to, da se signal prekine, ko stopim po parih stopnicah skozi vhodna vrata. Do vrtne mize imam še 5m. Kaj storiti?? Ruter lahko še malo premikam po sobi (glede na dolžino LAN kablov in USB printerja) vendar s tem prav veliko gotovo ne bom naredil?
Kaj predlagate??

Rapsey ::

Če nabaviš asusovo wireless kartico bo dlje neslo...

borisov ::

Kaj pa brez dokupovanja(tud z intel pro nevemkajže lovi zunaj);a se kaj pozna če ruter postaviš npr na omaro, na bolj odprt del, a je signal kaj boljši če ja brez inkripcij itd...kaj je tisto prvo ki narediš?

Spajky ::

@ Rapsey : ma kakšno PcCard neki, najceneje UsbWifiKey + kaka konzerva ala Spajky :-) wifi USBkeY range Enhancers-boosters ´4 Dummies´ 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Slowhand ::

Če koga zanima, zunaj je nov firmware za router (verzija 1 9 7 0), vendar kakih bistvenih novosti ni

LP

krho ::

Tisti, ki uporabljete dd-wrt, ali zna zadeva config od asusovega firvera prebrat.
Se mi ne da še 1x prekucavat vseh MAC naslovov za prenosnike, ter port forwardow.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

steev ::

Ker olegov firmware nej dam gor. Ker res nikjer ne piše premium.

Verjetno tistega kjer pise WL-500g, ne?
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

njok ::

Od tistega kar je na download strani nic ne pase gor. Trenutno je v pripravi nova verzija za premiume (prejsnja je bila odstranjena ker je povzrocila prevec tezav). Link na forum.

steev ::

Sem ze opazil. Hvala ti. So pa velik problemi z updejtanjem teh firmwareov. Cel dan sem se zajebaval. Čeprav mi tiskalnik in disk (ftp, lan) vredu delata. Wlan je pa slab, morem se se malo poigrati.
:|

Lee ::

Kar sem glede kompatibilnosti asusovega routerja WL-500g Premium z intelovimi mrežnimi karticami našel veliko napisanega, celo to da sploh ne deluje, kar me zelo čudi, saj imam dva IBM Think Pad prenosnika z intelovimi wireless mrežnimi katicami in na obeh laufam gor wireless brez problema in pišem ta post prek wirelessa. Prvo kaj vam lahko svetujem je da nič ne nastavljate avtomatsko, ampak vse ročno, saj lahko tako najhitrej najdeš napako, samo moraš iti lepo po vrsti in si vzeti par uric za poštimat, če ne znate sami ga poštimat, dajte poklicat nekoga ki se spozna na routerje in ga ve dobro naštimat. Kot sem že omenil mam dva laptopa R50e in Z60m z obema dostopam prek omenjenega routerja. Po nastavitvi routerja sem nastavil najprej R50e z intelovo pro/wireless 2200BG, tako da sem ročno vnesel ip.je in dns-e in zadeva je takoj delala. Pri Z60m z intelovo pro/wireless 2915ABG sem imel malo več problemov, ker mi z ročnimi nastavitvami ip-jev in dns-ov ni hotelo delovati, potem sem nastavil avtomatsko, vendar še mi potem spet ni delovalo. Potem sem se zopet konektal na router in pri wireless nastavitvah nastavil izbiro kanalov iz 6 na avtomatsko in zadeva je zalaufala takoj po restartu routerja. Po usposodobitvi wireless povezav sem update-al firmware iz 1.9.6.9 na 1.9.7.0 in zadeva še zdaj laufa, laufa pa na kanalu 1. Upam, da sem komu pomagal rešiti problem. Kar se pa povečanja dometa tiče, pa sem že zasledil nasvet kako ga povečati, enostavno žrtvuješ hitrost za domet. Jaz mam 3 routerje D-LINK DI-514, SIEMES SE505+ REAPETER in sedaj še ASUS WL-500G PREMIUM. Kar se asusa in d-linka tiče je to eno in isto samo je kišta malo drugače oblikovana. Hotel sem kupiti d-linka DI-724U, vendar ga pri nas nisem mogel najti, pa sem zasledil tega in je očitno isto sr... samo je drugo pakovanje.

Pri bittorrent downloadu me moti samo to, da po koncu prenosa ne skopira iz incomplete v complete, če pa jih dol potegem in jih poskusim zagnat pa mi javi napako. Prve štiri je lepo dol potegnil ostalo pa ostaja v incomplete, čeprav je kompletno.

To je zaenkrat vse kar sem se ukvarjal s tem routerjem. Domet bom meril, ko bom popisal vse mac adrese, in nastavil pasovne širine, ter print server, ker še nisem imel se časa s tem ukvarjati. Glede dometa je odvisno tudi to, koliko železja so vam zmetali v stene in v betonsko ploščo, če vam slabo nese router skozi steno, se morate pogovoriti z vašim zidarjem. :D :D Če je stena betonska potem je noter ziher noter nekaj železja (bloki, stolpnice), pri navadnih hišah pa pa se včasi na vsake toliko metrov postavi nosilni betonski steber, ki glejga zlomka ima spet noter betonsko železo, betonske plošče pa so itak polne železja. :D :D Če gradite hišo malo povejte zidarju, da mora šparat z železom, da bo wireless laufal, saj tako ali tako gradite hišo samo zase, otroci pa si naj svojo postavjo. >:D >:D

amigo_no1 ::

@borisov
Mere stanovanja so ?

Climber ::

Men nikakor ne uspe da bi mi ta router začel downloadat na prenosn disk.

Problem nastane v Download masterju ko dam connect in mi napiše Network error pa še kar nekaj alinej.

Kako formatiram disk v datotečni sistem EXT2? A moram disk razdelit na particije.

Hvala

pa čimprej naj kdo pomaga ker bi rad kej dol potegnu.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

Climber ::

Še zmeraj mi ne downloada.

Ko dam v Download masterju connect mi napiše:

Network error!

The following are possible reasons:

1.There's no USB storage device being plugged
2.You may plug the unsupported usb storage device.
3.You may plug the usb storage device into the wrong usb port.
4.You my not enable the selection "Enable Download Master" in the web configuration page

Nobene povezave ni mogoče vzpostaviti, ker jo ciljni računalnik aktivno zavrača

Winsock description: Winscok 2.0
Winsock status: Running

Nimam pojma kaj naredit.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

Lee ::

Men je tudi to sporočilo izpisalo na začetku, potem sem pa malo počakal in še enkrat dal conect in je zadeva delala, ker je malo bol počasen računalnik.

Jaz sem naredil tako, da sem vzel zunanji trdi disk in ga sformatiral z programom partition manager v fat32, da lahko disk odklopim z routerja in ga priklopim na laptop in potegnem dol ter zapečem. Partition manager priporočam tudi za formatiranje v ext2, saj naredi tudi del prostora za swap, samo nisem poskusil kako dela s tem formatom.
Potem sem disk prilopil na router in router si je sam naredil potrebne datoteke za download in potem sem inštaliral download manager in se konektal na disk in potegnil dol torente in zadeva je funkcionirala, vendar mi večjih datotek ne skopira iz incomplete v complete, zakaj ne vem, za manjše datoteke zadeva dela super.

LP

Climber ::

Najlepša hvala za nasvete.
Sedaj tudi meni deluje in vleče dol.
Tale Partition manager je res dober program.

Hvala.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

damijan666 ::

Zdravo vsi!

Jst mam tud probleme s tem Premiumom, kupil sem da dva tedna nazaj z asusovo kartico vred in glede dometa je blo tudi veliko sivih las, pa imam samo dve stene vmes, ker si delim adsl povezavo z frendom, drugače piše da signal izredno upade, če je stena iz armiranega betona.

Zdej pa še druge težave, smo ga djal na home gateway, kjer bi morale NAT settings delovati, ampak kako?
Tale p... sploh ne reagira na ta, kar not vpišem, sm dal staticf IP, zdej je pa še bolj v pizdi.
Povezava je 11Mbps, samo je pa internet povezava prek emule in torrenta(qtorrent)
izredno počasna, prej mi je vleklo tudi po130-140KBps, zdej pa samo 10-20KBps.
Če rabte še kakšne informacije glede mojih nastavitev, postavitev mi povejte, bmo popoldne gor, kr grem zdej na šiht.
Prosim za pomoč, da se mi to zrihta, ker bom rajši drugače šel pa ga zabrisal čez okno dle kot je njegov domet.

amigo_no1 ::

To s.r.a.n.j.e od Premiuma prodaj in kupi

ali:
LINKSYS WRT54GL
http://tinyurl.com/8b9ap

ali
ASUS WL 500g Deluxe
http://tinyurl.com/78hov


seznam cen:
http://ceneje.si/asus-router-wl-500g-de...
http://ceneje.si/linksys-brezzicni-usme...

jan01 ::

1. pri asusu zamenjajte firmware z dd-wrt http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php (v23 sp2)
2.glede samostojnega loadanja in problemov z njim: ljudje, vi si sploh ne predstavljate kompliciranosti(v prog. smislu) te stvari...
****
Dobri routerji so še(in jih dd-wrt tudi podpia) od buffalo(WHR-G54S, WHR-HP-G54, in še kak)

Climber ::

ASUS WL-500G PREMIUM mi downloada, ni mi pa jasno zakaj ne downloada če računalnik ugasnem.

Vesel bi bil kakšnega nasveta.

Aja pa še to, zakaj imam velik torrent fajlov napisano Qued, a zato ker nabira najprej tiste ki oddajajo in šele potem začne dol vlečt.

Hvala za čimprejšni odgovor.

A je kater od teh dveh ruterjev tak da lahko vlečeš dol na prenosn disk in maš ugasnen komp?

ASUS WL 500g Deluxe al pa LINKSYS WRT54GL.

A lahko naložim tale firmware http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php (v23 sp2)
na mojga ASUS WL-500G PREMIUM in bo vse ok?
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

Climber ::

jan01 kero verzijo morm pa dol potegnt za ASUS WL500G Premium?

- micro
- mini
- standard
- voip
- vpn

Kakšna je pa razlika med original firmwareom in tem dd-wrt? Jest nimam pojma.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

steev ::

Climber, tukaj imas firmware, ki spada k premium-u. Seveda pri DL-janju izberi asus.
:|

Climber ::

Hvala Steev, samo še zmer ne vem katera je prava datoteka za Premiuma:

- micro
- mini
- standard
- voip
- vpn

?
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

krho ::

AFAIK katerokoli. Jaz bom dal standard, ko se spomnim, kaj za vraga sem nastavil za preshared password pri Wireless, ker se mi ne da še 1x prenosnikov nastavljat.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
««
2 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710027 (3446) bimmer-mb
»

Asus RT-N16 DD-WRT print server

Oddelek: Omrežja in internet
61054 (944) errhec
»

Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharing

Oddelek: Omrežja in internet
96716 (3120) coyotee
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415106 (12853) neres
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433469 (2234) trnvpeti

Več podobnih tem