» »

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

««
10 / 13
»»

r0b3rt ::

opiši kako imaš nastavljen wireless na routerju.

Grey ::

Wireless je nastavljen:
- Wireless Mode: Auto (najbrž tako podpira oba standarda hkrati b in g, ker sta še opciji g only in b only)
- fiksni kanal
- WPA-PSK/TKIP
- AP Mode: AP only
- dodal sem MAC naslov dlančnika in mu določil IP, ker mu je ruter ob auto nastavitvi dodelil nek čuden IP izven območja

Še kaj takega?

Grey ::

OK, malo manjka da bom dobil živčni zlom. Kako se lahko po*ukan prenosnik poveže (oz. napiše, da je povezan) ne morem pa dostopat do interneta niti do ruterja preko njegove wireless povezave!!!;((


PS: Ah...nevermind. Nov primer PEBKACa.:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

r0b3rt ::

poglej če imaš router nastavljen System Setup->Operation Mode: Home Gateway; če imaš morda vklopljen firewall in nimaš odprtih portov ipd.; nastavi si WPA-PSK/AES; če se ti router sploh poveže na internet... navajam zgolj možnosti kar bi utegnile biti vzrok "napake", malo se poglobi v nastavitve in se poigraj z njimi.

Grey ::

Sem zagnal EZSetup iz obupa in je čudežno vse začelo delovati. Pri nastavitvah pa nisem opazil sprememb...kr neki.

ferdo ::

navodila za uporabo routerja so zelo uporbna, ker v navodilih piše, č enaprava ne deluje preverite, č eje priklopljena v električno napeljavo...

Ta ruter je tako nezahteven, resnično. tle pa pišete, da boste dobili živčni zlom, zakaj še?, kaj bo ko boste imeli otroke?...:D

T-h-o-r ::

kateri ruter za domačo uporabo bi se najbolj splačalo kupiti? žični...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

steev ::

En star pentium1, 2 mrežni, 1 switch pa m0n0wall gor, da bo p2p letel. ;)
:|

T-h-o-r ::

ma ne, ni se mi še ene škatle dodatne neki met, ker je kriza s prostorom, rad bi mel klasičnega v eni mali škatlici:D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

KoMar- ::

Če koga zanima, kako si lahko z WL-500Gp postavi videonadzorni sistem, si lahko prebere moj vodič: http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=5&t=3228

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Klemenn ::

Exempt, Premium, Express, Standard, Bulk

mi lahko kdo tole razloži?

jELKO ::

WL-500gp
Problem je sledeč. Včeraj je še vse lepo normalno delovalo, danes zjutraj so lučke kar vse po vrsti utripale. Poskusil sem ga resetirat, vendar ne pomaga, saj do običajnega postopka po resetu ne pride. Medtem, od trenutka priklopa na elektriko, ves čas gorijo lučke za lan1-4 in se vmes ne ugasnejo. Gor je naložen, če se ne motim, WL500gp-1.9.2.7-7f firmware.

Zanima me, kako ga prebudim in ali v tem primeru z olegovim firmware lahko uveljevljam garancijo(mislim, da je še v garanciji)?

r0b3rt ::

ok, sem lastnik napravice wl-500w, naložil sem dd-wrt dd-wrt.v24_vpn_generic.bin in se mi pojavi problem: nikjer ne najdem funkcije za vklop sambe. Nekaj sem gledal po strani in če bi hotel imeti ftp server preko usb-ja in sambo, bi bili potrebni celi romani kode, tako da bi prosil, če kdo ve kakšno kratko in jedranto meto za rešitev problema. Kako pravzaprav vpišem to kodo, v gui command ne dela, tako da bi prosil, da mi nekdo še malo bolj razloži kako se ustvarja skripte, piše v njih in kar je potrebno.

jan01 ::

r0b3rt ::

pozabil napisat... kako se naštima remote desktop, ker ni nikjer funkcije virtual server, kot pri asus-ovem in oleg-ovem fw-ju?!

r0b3rt ::

sorry za double post... odkar imam na routerju dd-wrt mi preko wireless-a ne dela msn, na računalniku s sistemom vista mi javi error 81000301?!

Kpico ::

Jaz sem postal lastnik tudi tega routerja. Problem je, da imam jaz še en router in bi rad tega povezal na unega preko etherneta. Problem pa je, da tega ne znam nastaviti. Prosim če mi lahko kdo pove kako naj to nastavim.

Hvala za odgovore!

r0b3rt ::

poglej kakšen imaš ip za dostop do drugega routerja, normalno ju povežeš preko etherneta, le da pri temu nastaviš mode na router.

Kpico ::

Težava je, ker še nikoli nisem povezoval dveh routerjevmed seboj. Zdaj mi je uspelo povezati, še vedno imam težavo, da ne morem na internet. Router se mi logira na internet, tiskalnik mi tudi dela, pingam lahko router, a dostopa pa še vedno nimam. Vrjetno je nekje napaka v DNS? Če ima kdo predloge, s čimer se naj še poigram.

r0b3rt ::

poskusi se povezati na stran preko ip-ja in sicer za naslov vnesi 89.143.249.33

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0b3rt ()

Kpico ::

Na 89.143.249.33 ne morem pingat. Vse štiri poskise mi izgubi. In noben paket se ne vrne nazaj. Tako, da sploh ne morem pingat ven.

r0b3rt ::

torej problem ni v dns-ju. mogoče si že napisal... poglej kako je s firewall-om, drugače pa poskusi nastavit na gateway.

Kpico ::

Jaz imam občutek, da sm kupil enga fauliranga, ker sem ga ze tok nastavlu pa ni nič od njega. Ga bom zamenju za novega enakega.

KoMar- ::

Itak, router je kriv, da se tebi ne da navodil brat ;)

jELKO ::

Pozdravljeni. Zanima me,če se je že kdo srečal s sledečo težavo na tem routerju. Stvar je taka, da ko router priklopim na štrom gorijo vse lučke LAN in lučka za WAN, medtem sta POWER in WLAN mrtvi. Poskušal sem s HARD-RESET(masa antene in 10pin), pa tudi to ni pomagalo. A je še kakšna varianta, da router oživim?

 ASUS WL500gp

ASUS WL500gp

r0b3rt ::

pwr ponavadi utripa če ni software-a gor, oz., je prišlo do kreša.... povej kaj si delal?

krho ::

Če imaš gor dd-wrt je power lampa mrtva. No razen, če ti je uspelo gor dat v24 katerikoli je že zadnji RC...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

jELKO ::

Nč posebnega nisem delal. Stvar je zvečer delovala, zrutraj pa ne duha ne sluha. Prvi korak je bil, da sem odklopu s štroma, naslednj reset, še hard reset in vse skupi ni nč pomagalo. Gor je naložel Olegov 1.9.2.7-7g FW. Problem je, ker mi router ne dodeli DHCP-ja in ne IP-ja, v bistvu skozi kaže, da je UTP kabelj odklopljen, neglede na kateri LAN port priklopim. A je pomembno pri hard resetu, kako žičko maš al kaj podobnega? Ker mi je čudno, da se nič ne zgodi(ni nobene motnje na lučkah), ko priklopim štrom.

r0b3rt ::

naredi reset pa restore (asus-ov software)...

jELKO ::

naredi reset pa restore (asus-ov software)...

Sej to bi že naredil, če bi mi reset gumb delal in če bi mi dodelilo IP, potem bi imel tudi kam flešat, tako pa napiše, da ne najde ali da ni pravi IP. Problem je, ker mi ob priklopu na štrom delujejo samo lučke, kot so prikazane na zgornji sliki.

xxsyt ::

Asus WL500gP, 2PCja preko njega ter disk na routerju. Med PCji share disk in share mape se lepo vidijo, preko wirelessa s dlančnikom pa mi prikaže le PCje in tisti disk, do datotek v share mapah pa nikakor ne morem dostopati;




Ne vem, če so krive nastavitve na dlančniku ali kaj s routerjem? Firmware je Olegov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xxsyt ()

r0b3rt ::

dvomim da so nastavitve, pri povezavi med mobiteli in routerji se znajo pojavljati težave, za primer: ko se je sošolec v šoli povezal na wireless, se je wireless sesul vsem, ki so bili povezani preko nootebook-ov.

SasoS ::

ENAK problem ;(( Včeraj vse delalo, danes pridem domov...samo še žmrka. Matr sm jezen!! ;(( ;(( Router je imel uptima pol leta, sploh ne vem kdaj sem nazadnje kaj spreminjal na njemu, tako da je zihr nekaj šlo. Mogoče bi probal zamenjati adapter ampak nikjer ne piše kakšno polariteto ima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

SasoS ::

Rešeno. Napajalc. Še sreča da ima switch enakega :)). Mimogrede, polariteta je standardna, + notri ;)

Grey ::

Kako se nastavi printer na temu ruterju? Printa sicer kolikor toliko normalno, ampak v statusu mi vedno kaže, "Printer is not responding" čeprav printer printa. Ink Statusa se tudi ne vidi. Je pa Canon iP4200.

steev ::

Daj si gor dd-wrt pejt ene 5 strani nazaj v tej temi, kjer je napisan vodič o nastavljanju printerja.
:|

zee ::

Doma sem imel enak problem in se je pokazalo, da je problem v samem tiskalniku in njegovih gonilnikih, ki ne predvidevajo tovrstnega priklopa.

Tiskalnik mi je tiskal, to je pa tudi vse, saj recimo nisem mogel nastavljati dvostranskega tiskanja, tiskanja dve pomanjšanih strani A4 na eno A4 stran, itd. itd.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

delfinus ::

Imam ta router in imam eno vprasanje. Kater port je potrebno odpreti za DCC send and receive in DCC chat na mIRC. Se kaksna nastavitev v mIRC? tnx, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

r0b3rt ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0b3rt ()

Zico ::

Pozdravljeni,
imam problem in sicer wl500g premium in Canon MP500 funkcija skeniranja ne dela, pravi da ne najde scanerja. Kako nastavit zadevo da bo delovala, ker printanje dela bp?
Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zico ()

CaqKa ::

mislim da tole ni bilo nikoli mišljeno da bi spustil usb totalno skozi. verjetno se nuca n a routerju tudi driver za skeniranje, ker trenutno imaš samo za printanje.

r0b3rt ::

mislim da je ravno v tej debati napisano,da načeloma ne dobiš povratne informacije...kot ti je povedal CaqKa,bi moral dobiti gonilnike za linux okolje in jih namestit na router (nisem pa prepričan če bi delovalo)

rapvirus ::

še moj problem. router se je kar naenkrat začel izklapljati in vkljapljati v ritmu.. power led utripa, kot če si v recowery mode le da ko se izklopi power se izklopijo vse ledice (kakor da bi potegnu vn napajalni kabel).. kakor se spomnim pri restore ostale gorijo normalno. ali se motim

r0b3rt ::

modem se ti je krešnu...probi izklop za ~15s...če si pa kj firmware rihtu maš pa ko ga zalaufaš par s časa da ga "pohekaš"

-ziga- ::

Imam Asus WL-500g premium in mi je crknil adapter. Kje bi ga lahko dobil. Če že ne originalnega pa kompatibilnega. Na uradnem servisu jih ne prodajo, če ne gre za garancijo.

KoMar- ::

Ja poglej gor na adapter, koliko V in koliko mA je... potem pa kupiš enga univerzalnega in je problem rešen.

SasoS ::

@rapvirus: ravno tako poglej za nov adapter.

rapvirus ::

da nadaljujem mojo teževo :). Router je bil sedaj ugasnjen cel dan. Sedaj sm ga spet uštekal in pow3er led sploh ne gori.. gorijo pa vse lan in wan lučke (nepretrgoma). device finder mi ne najde naprave

r0b3rt ::

a si kdaj slišu za erase flash? kaj narediš če se ti sesujejo winsi?

rapvirus ::

a bi se dalo odgovort brez vprašanja? am drugač sm držal un reset gumb 30 sek če to mogoče misliš. routerja pa ne morm pingat oziroma če računalnik povežem na router se sploh nč ne zgodi (bi moglo se kao povezat v omrežje?). tok da prosim za kak bol konstrukrtiven nasvet. Am winse bi pač še enkrat naložu. Sam razlika je da do compa mam dostop in lahko notr vržem cd do routerja pa na žalost ne morem
««
10 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710076 (3495) bimmer-mb
»

Asus RT-N16 DD-WRT print server

Oddelek: Omrežja in internet
61064 (954) errhec
»

Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharing

Oddelek: Omrežja in internet
96730 (3134) coyotee
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415173 (12920) neres
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433484 (2249) trnvpeti

Več podobnih tem