» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
20 / 70
»»

Nikec3 ::

Berserker je izjavil:

Kaj če bi za lost odprli posebno temo ker mene kar glava boli ko se spomnim nerazumljivih epizod te serije. Kdaj bo nadaljevanje Caprice ? Al so vseskup skenslal.

Se strinjam glede Losta. Capricina prva sezona se nadaljuje 17. septembra, če bo bila druga sezona pa se še vedno ne ve.

Jst ::

DrM: če je cherrypicking zate najvišja forma komunikacije... good for you.

>care to elaborate?

Še enkrat si poglej tiste tri dele (ali dva), pa boš videl, da niso raznesli otoka, ampak so atomsko vrgli v tunel, da Dharma ne bi zgradila časovni stroj. To jim je uspelo, kar potrdi tudi Juliet (od Sawyerja rožica). Od takrat gledamo ... and now for something completely different .... another another alternate reality.

Sicer pa.. če so te alternate reality brez pomena, potem je to serija z največ filler deli. Vsaj za prvi dve sezoni se je tako izkazalo. Meaningless za zgodbo, super za filanje 40min.

No, lahko da bo The Plan v nedeljo res kaj pojasnil, a mislim, da se bo šlo samo okrog tega, kako ubiti smokeija.

Bomo raje debatirali ob koncu serije, jaz sem svoje mnenje povedal, zanimivo je brati mnenje drugih, končne sodbe pa pridejo. Škoda sidcer, da v to temo, ker tema za Lost obstaja, but nevermind, mene ne moti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Lion29 ::

Še enkrat si poglej tiste tri dele (ali dva), pa boš videl, da niso raznesli otoka, ampak so atomsko vrgli v tunel, da Dharma ne bi zgradila časovni stroj.

lol.. tunel? Pa recimo, da je tunel... in kje je ta tunel? Verjetno nekje v tvoji kleti?

in kaj mislis, naredi ena vodikova bomba takemu otoku oz. tvoji kleti? Na lostopediji pise, da lahko razvije od 6-8 megaton, kar je zadosti za popolno unicenje v radiusu vsaj 10km... Imas pa mogoce prav, da niso popolnoma unicli otok saj je ta lahko bil vecji kot 20km po dolzini, vsaj glede na razlicne epizode, kjer so holdi po par dni, da so prisli nekam na otoku)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Dr_M ::

DrM: če je cherrypicking zate najvišja forma komunikacije... good for you.

Sej pravim, nic osebnega ali kaj takega, ampak BSG res ni neki no.
Ok, ni slaba serija, mene je precej pritegnila, ampak nima pa nekega globljega pomena.
Lost zna bit vsaj zabaven.
Drugace pa nevem, ce si ti pravi clovek za razpravljanje o komunikaciji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kar se tice BSGja... pogledal mslim da 2 sezone in polovico 3je... pred kaksnim delom je "umrla" starbuck in zacenja se sojenje boltarju... tako bom reku... booooring.... nekaj delov je blo zanimivo, zdaj pa kr neki... ze skoraj2 meseca se odpravljam da bi gledal naprej, pa mi nekako ne znese... sem raje zacel gledat how I met your mother...tolko o neki kultni seriji... ne bom reku, da je slaba, ampak ima veliko vec potenciala, kot so prikazali

Lion29 je izjavil:

kar se tice BSGja... pogledal mslim da 2 sezone in polovico 3je... pred kaksnim delom je "umrla" starbuck in zacenja se sojenje boltarju... tako bom reku... booooring.... nekaj delov je blo zanimivo, zdaj pa kr neki... ze skoraj2 meseca se odpravljam da bi gledal naprej, pa mi nekako ne znese... sem raje zacel gledat how I met your mother...tolko o neki kultni seriji... ne bom reku, da je slaba, ampak ima veliko vec potenciala, kot so prikazali

Saj je vse stvar okusa, ampak, ko sem jaz prvič gledal BSG se mi je tudi zdela malo dolgočasna, čeprav sem v zgodbi užival. Ko sem pa pred kratkim serijo začel gledati še enkrat, pa se mi zdi fantastična. Mogoče ima kaj opraviti s tem, da sem še bil (pre)mlad ko sem jo prvič gledal.

SPOILERS!

Epizoda Subversion je bila frakkin awesome. Predvsem igranje Lou Diamonda Phillipsa in mučenje Rusha je bilo prvovrsteno. Kiva tudi ni preveč slaba, O'Neill na Destiny pa je tudi legendaren.

Berserker ::

Zanimiv del, telford pa se je že od začetka izgledal kot izdajalec.

Berserker je izjavil:

Zanimiv del, telford pa se je že od začetka izgledal kot izdajalec.

Ja, ampak izdajalec je zato, ker so mu LA oprali možgane. Sicer pa mi je bil Telford prvič v tej sezoni zanimiv, drugače je bel vedno tečen. Ta del pojasni veliko iz epizode Earth, kjer je Telford na vsak način želel posadko spraviti domov, oziroma čimdlje ostati na ladji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Stopnjevanje napetosti v tem delu sgu je res dobro izvedeno.

Sam sem upal, da bo LA na kakšen drugačen način prišla na Destiny. Recimo tako kot smo mi Zemljani imeli pomoč Asgardov, bi lahko zgodba povedala, da je LA v paktu z kakšno drugo raso. Tako bi si v zgodbi naredili precej frej prostora. Ampak tudi to je kul.

LA se opira na zapuščino goauldov. So nekakšna banda ki je zapomnila praznino po orijih in goauldih, po mojem bodo alieni streljali na oboje, če pride do boja bo zanimivo kako bo destiny pomalicala skupino hatak.

fosil ::

Mah tale LA so kar iz rokava potegnil. Iz bande roparjev so se kar v hipu prelevil v tehnološko blazno napredno skupino, ki obvlada vso guauldsko tehnologijo. Očitno je to mala malca, sam pogledaš specifikacije pa mimogrede zgradiš vesoljsko ladjo ali karkoli drugega, tud če nimaš nobenega predznanja.
Tako je!

Berserker je izjavil:

LA se opira na zapuščino goauldov. So nekakšna banda ki je zapomnila praznino po orijih in goauldih, po mojem bodo alieni streljali na oboje, če pride do boja bo zanimivo kako bo destiny pomalicala skupino hatak.

In kako naj pridejo hataki do Destiny, glede na to, da je Destiny nekaj milijard svetlobnih let od naše galaksije?

Zgodovina sprememb…

Mr_Globus ::

goauldi imajo genetski spomin ;)

Okapi ::

Mah, pridejo v čisto novo galaksijo, ukvarjati se morajo pa z vohuni in negativci iz naše. Še nikoli ni par kamenčkov tako zelo pokvarilo cele sci-fi serije;(

O.

Jap, še v nobeni stargate seriji se ni tok dogajanja odvijal na zemlji, čeprav so ravno v tej seriji najbolj stran od zemlje.
Tako je!

Ne razumem, kaj je bilo tako slabega pri kamnih v tej epizodi. Meni pa je tak način uporabe kamnov zelo dobra ideja, dokler ne rabimo zaradi njih spremljati življenja Camile Wray in njene drage.

Okapi ::

Kamni so slabi, ker če jih ne bi bilo, bi morali raziskovati planete v tej novi galaksiji, spoznavati kakšne nove civilizacije, nenavadne aliene ... Skratka, kamni so boooooring.

O.

Ja, problem je ker se zarad kamnov nadaljuje zgodba iz SG1, namesto da bi se dogajalo kaj novega.
Tako je!

Nikec3 je izjavil:

Berserker je izjavil:

In kako naj pridejo hataki do Destiny, glede na to, da je Destiny nekaj milijard svetlobnih let od naše galaksije?

Ne rabijo priti do destiny, dovolj bo če destiny uspe prit nazaj galaksijo. Na koncu serije bodo vrjetno nazaj prišli. LA so sicer res boring bolj zanimivo bi bilo da bi na njih prežal kakšen goauld z drugačno taktiko (vstavi ime kakšnega boga egipčanskega boga ki še ni bil uporabljen). Baal pa Anubis sta bla zanimiva ostali so bli za nasmejat.

tej kamni so bli zame ravno najvecji vzrok, da sem nehal gledat serijo.... po parih komentarjih zgoraj, sem celo upal, da so sli na bolje, ker so bili res pozitivni... in pol spet pravite, da se vedno upodabljajo te kamne... BEDA

Lucian Alliance v SG-1 je tečna in neorganizirana, v SGU pa so predstavljeni veliko bolj organizirano in ne tako otročje.

Zdaj sta na vrsti se samo dva dela, je možno da jih združeno predvajajo ?

Zgodovina sprememb…

Verjetno ja. Treba na spored pogledati.

---

Po priporočilu gledalcev serije Flashpoint, sem jo začel spremljati tudi jaz. Serija je kar zanimiva, ampak nikakor se ne morem znebiti vprašanja, zakaj za vraga bi določena skupina sploh želela Global Blackout? Za posameznike še razumem, saj če vidiš v bližnjo prihodnost, to lahko izkoristiš. Kot je bilo omenjeno v seriji, za trgovanje na borzi, recimo. Ampak zakaj bi hoteli, da *vsi* ljudje vidijo prihodnost?

Pogledal sem season finale in konec je bil kar v redu. Oziroma zadnji trije deli so dobro stopnjevali napetost. V okvirju povprečne serije, po mojem mnenju.

Kar me je razžalostilo je pa najava, da so serijo ukinili. Škoda. Upam, da ni dokončno ukinjena, ker če je, potem je bil Finale brezveze. Ostal je namreč velik cliffhanger, katerega razplet ne bomo nikoli videli.

Mi pa ni žal, da sem serijo začel spremljati. Refreshing, glede na to, da je večino serij proceduralnih.

To govoriš o Flashpoint ali FlashForward?
Tako je!

Gregor P ::

Kok zamerim tistemu, ki je zmetal vse ZF serije v eno temo; tako moram sedaj spremljati vse te serije, če sploh hočem spremljati debato tukaj:D:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Stargate ima ta teden pavzo, vrne se naslednji teden 4.6. z Incursion Part 1, 11.6. pa sledi še drugi del.

Mislil sem FlashForward, seveda. Typo v gornjem odgovoru. Naj še kdo pokomentira to serijo...

---

Glede SGU: Nikec3 prav povedal o sporedu. Meni se zdi škoda, da nista oba dela skupaj. Konec maja imajo američani nek praznik, če se ne motim. Morda pa zato pavza ta teden.

edit: Memorial Day je na zadnji ponedeljek v maju. Torej to leto bo 31.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Jst je izjavil:

Mislil sem FlashForward, seveda. Typo v gornjem odgovoru. Naj še kdo pokomentira to serijo...

FF tema

loki0101 ::

Gregor P je izjavil:

Kok zamerim tistemu, ki je zmetal vse ZF serije v eno temo; tako moram sedaj spremljati vse te serije, če sploh hočem spremljati debato tukaj:D:P

Meni pa se prav zaradi tega ta tema zdi najbolj zanimiva. Drugod ne dobiš takšne globine v debatah. Sicer pa je vse bolj orientirano na znanost v znanstveni fantastiki; kar je kul!

Veliko mnenj o različnih temah in serijah je eden od razlogov, da sploh berem mnenja na forumu.

Lahko pa sam odpreš novo temo, ki bo samo govorila o SGU.

Jst je izjavil:

Serija je kar zanimiva, ampak nikakor se ne morem znebiti vprašanja, zakaj za vraga bi določena skupina sploh želela Global Blackout?

Saj mislim, da je bil prvi blackout nesreča. Zaradi dveh istočasnih eksperimentov je postal global ... Ne?

To je bila najprej tema, ki je govorila samo o SGU in so jo nato spremenili;)

Problem je v tem, da tukaj lahko zveš že vnaprej, kaj se je zgodilo v nekem delu tretje serije, čeprav je še nisi videl (recimo, da si jo želiš ogledati drugič ipd.); težko je kar tako ignorirati te komentarje (sam recimo ne želim zvedeti že vnaprej vsega, mi nekako pokvari veselje do gledanja) :D

Kar pomeni, da moraš gledati prav vse dele tu omenjenih serij, sicer nisi na tekočem z debato8-)

Ampak brez skrbi, saj bom preživel:P

P.S.: npr. se spomnim, ko so v nekem drugem filmu povedali nadvse pomembno informacijo o filmu 6. čut, kar ti je dobesedno uničilo ogled tega filma (sicer ne meni, ampak kolegu).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Spoilers suck.

SGU: Zadnja dva dela bi morala biti predvajana skupaj. Predzadnji del, oziroma konec predzadnjega dela, je čisto uničil napetost, ki so jo (dokaj ponesrečeno, po mojem mnenju) ustvarjali. Čeprav sem fan sci/fi, bi raje videl nadaljevanje FF, kot SGU. Pri SGU naj končajo to sezono, potem pa za zaključek posnamejo STV film. BI bilo bolje, kot pa da gledamo slabo izvedene neizvirne ideje.

Meni je pa bil Incursion Part 1 čisto zelo vredu, čeprav sem jezen, ker je bila bitka v mlečni cesti zelo slabo prikazana, eno sceno ko Hammond skoči v hiperdrive, pa so kar kopirali iz The Ark OF Truth. Pa mogoče je zavzemanje ladje trajalo malo premalo časa.

karafeka ::

Pa dej no, tile klepci so gor na destiny že koliko časa ? Pol leta? Potem pa pridejo lucianci, pa z levo roko zasedejo ladjo. Malo za lase privlečeno. Eno malo bolj dostojno obrambo bi pa ja pričakoval, izpadlo pa je tako, da so vsi skupaj eni civili, ki še nikoli prej niso streljali s puško, pa da lucianci bolj poznajo ladjo, kot pa oni.

XsenO ::

Lucianci so imeli tehnologijo s katero so lahko odpirali vrata, ki jo "naši" niso pričakovali + približni layout ladje so dobili verjetno od Telforda.
1 + 1 = 1

+ bolj realno je to, kot pa Lucian Alliance pri SG-1, kjer so bili totalni idioti, in jih je lahko Mitchel sam premagal 20.

karafeka ::

XsenO je izjavil:

Lucianci so imeli tehnologijo s katero so lahko odpirali vrata, ki jo "naši" niso pričakovali + približni layout ladje so dobili verjetno od Telforda.

Ja od kod so pa zdaj kar naenkrat dobili to napravo ? Klepci na destiny še zdaj ne vejo skoraj nič o ladji (recimo, da bi jo lahko manevrirali), oni pa s sabo privlečejo kompatibilno napravo, ki odpira zaklenjena vrata.... A jim je telford poslal ena vrata, da so jih preštudirali ? :) V kateri epizodi ? :)

Infinity ::

karafeka je izjavil:

Ja od kod so pa zdaj kar naenkrat dobili to napravo ? Klepci na destiny še zdaj ne vejo skoraj nič o ladji (recimo, da bi jo lahko manevrirali), oni pa s sabo privlečejo kompatibilno napravo, ki odpira zaklenjena vrata.... A jim je telford poslal ena vrata, da so jih preštudirali ? :) V kateri epizodi ? :)

glede na to d je vrjetn design vrat enak kot na kakšnih drugih (ladjah, stavbah, "vstavi željeno") ni težko ali narediti ali pa nekje dobiti zadevo.

karafeka je izjavil:

XsenO je izjavil:

Upam, da bomo to in pa zakaj so sploh prišli na Destiny zvedeli v drugi sezoni, vendar pa je dejstvo, da LA ve več o Destiny kot Zemlja. Verjetno so v mlečni cesti našli, kakšno podatkovno bazo, ter v resnici vedo kakšen je namen Destiny. Dvomim da so pisci tako zabiti, da bi poslali LA na Destiny brez razloga.

Ja vrjetno bo to, jaz si zadevo zamišljam takole, LA je izvedela za Destiny, ker niso imeli takšne opreme so poslali vohune med USAF na Icarus planet, ko bi jim zadeva ratala bi nepričkovano napadli, ker je planet razneslo so morali začet drugače. Telford je izdajal iformacije in načrt, evo zdaj se pa naenkrat znajdejo na Destiny s pomočjo telforda.
Jaz menim da je bil LA slabo predstavljen in zastavljen sovražnik toliko da zapolni praznino med goauldi. Ker bi bilo potratno delat na novem sovražniku so za SGU kar LA uporabili in jih naredili za resno grožnjo z močnim vodstvom.

Zgodovina sprememb…

Ne vem, če je kdo že omenil, razen "kvalitete" zgodbe same:D, ampak morda tiste napake v računalniku ipd. povzroča "duh" tistega znanstvenika Franklina ujetega v računalniškem sistemu ladje, ki je je izginil v tisti sobi s stolom (v delu Sabotage)

Pomojem je tudi on povzročil upepelitev LA vojaka. Si pa ne znajo izmislit pametnega orožja za LA v rokah rokujejo kr z famasom.

Berserker je izjavil:

Pomojem je tudi on povzročil upepelitev LA vojaka. Si pa ne znajo izmislit pametnega orožja za LA v rokah rokujejo kr z famasom.

Mislim, da je bil malo prilagojen famas. Pri BSG je šele bila kriza z Zemeljskimi puškami.

Prve sezone je konec. Zadnja epizoda se mi je zdela dobra, z nadpovprečnim koncem. V drugi sezoni pa upam na več potovanja z vrati in več odkrivanja novih stvari.

Trailer za drugo sezono:

Zgodovina sprememb…

IceBoX ::

Zadnjega dela še nisem pogledal, ga pa imam namen danes :). Jaz tudi upam na kaj več potovanj, ne pa da so samo na tisti ladji. Res je, da je serija različna od prejšnjih Stargate serij in da je v ospredju zgodba, ampak malo akcije nikoli ne škodi.

Sem videl že bednejše cliffhangerje, ta je pa tej seriji kar primeren. Upam, da Cloe in Scott umreta. Camile Wray naj stori samomor. Kiva naj spenka Evereta celo epizodo in on postanje njen sex slave, Kiva pa glavna na ladji. Greer pa naj pobije malo civilov - mu je v karakterju. Pa mora se nekaj nenavadnega zgoditi na Destiny - recimo medtem, ko so ščit na eni strani ladje oslabili, sedaj je čas za akcijo za Blue Aliene. Da zjebejo ladjo toliko, da bodo čimveč odvisni od potovanj na planete.

Aja, pa v naslednji sezoni naj se že nehajo epizode z začetkom "oh my god, we're all gonna die situacije," ki so pa nato rešeni z KrNeki (ali sooooo obvious/predictable) rešitvijo.

Sicer pa, zakaj niso že takoj, ko je Lucian Alliance prišla na ladjo, tam spustili ravno toliko kisika, da nastopi stanje zmedenosti, izgube ravnotežja,... itd.. Potem bi bil problem rešen. Vsi LA živi, nevarnost končana.

Carterjeva bi shekala tist anastetik, ki so ga našli na enem planetu in spustila v atmosfero (kristal narobe zabiješ drugam, pa je) v del ladje, kjer je LA.

Teli so čisto neiznajdljivi.

Glede na to, da je bilo letos veliko serij skenslanih, me veseli, da je vsaj SGU preživel... :/

Jst je izjavil:

Sem videl že bednejše cliffhangerje, ta je pa tej seriji kar primeren. Upam, da Cloe in Scott umreta. Camile Wray naj stori samomor. Kiva naj spenka Evereta celo epizodo in on postanje njen sex slave, Kiva pa glavna na ladji. Greer pa naj pobije malo civilov - mu je v karakterju. Pa mora se nekaj nenavadnega zgoditi na Destiny - recimo medtem, ko so ščit na eni strani ladje oslabili, sedaj je čas za akcijo za Blue Aliene. Da zjebejo ladjo toliko, da bodo čimveč odvisni od potovanj na planete.

Definitivno sezona, ki bi jo rad videl;)

globoko grlo ::

kr neki tale žajfnca, tolk dolgočasne zaeve že dolg ne, je kandidat za lost2

Pa a res mislijo, da lahko tko na suho nategujejo folk? A nas imajo za res tok neumne, da bomo kr dol popadal, ker so vse pustil v zraku viset?

KRNEKI tale SGU!!!

ps. nej se že začnejo dol dajat pa mal akcije, ne pa oh, kolk me boli ... ja bogica, sej te mam rad ....

Tisto zgoraj quotano sem napisal čisto v afektu, ko sem razmišljal o sezoni, kjer ne bi bilo preveč/vse stvari just too much obvious.

Rusheva vloga je popolnoma neizkoriščena. Zgleda nam, gledalcem, kot da za tisto konzolo sedi in sedi in sedi, nato se sprička z Youngom, kjer pove nekaj racionalnega, ko se pa zgodi pizdarija na ladji, pa potrebujejo inženirja iz zemlje, da popravi FTL drive, ker je kao ancient expert.

In potem spet tam sedi v kotu za svojo konzolo.

Ma čutim na vodi v kolenu, da bi on rad pripeljal svojo ženo nazaj (ker je umrla, če se kdo ne spomni), in temu posveča največ pozornosti. Pomoje bi znala biti kakšna epizoda namenjena temu.

Ladje so pa raziskali... koliko... 1/10? In zato, ker je RUSH to svetoval, naj ne hodijo po ladji. Rush!!!

Ne gre mi ta njegova vloga nikakor skupaj.
««
20 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126793099 (17708) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148472 (13808) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511821 (9252) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512747 (10902) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112817 (9997) Brane2

Več podobnih tem