Forum » Pomoč in nasveti » povezava med TV in PC preko VGA ne dela
povezava med TV in PC preko VGA ne dela
daljinec ::
Imam TV LG star eno leto (zadaj so vsi priključki HDMI, RGB PC, ...), dva notebooka in VGA kabel. Povezal sem notebook in TV, na TV s pomočjo daljinca poiskal RGP PC in ga izbral, potem pa se na ekranu TV takoj pojavi desno zgoraj napis RGB PC, sekundo za tem napisom pa še napis "ni signala".
Ko kabel iztaknem (ali vtaknem) iz TV ali notebooka, se v notebooku zasliši kratek pisk (kot takrat, ko nepravilno iztakneš USB ključ).
Kakšna ideja, zakaj na TV ne morem videti isto vsebino kot na notebooku? Kaj naj naredim?
Ko kabel iztaknem (ali vtaknem) iz TV ali notebooka, se v notebooku zasliši kratek pisk (kot takrat, ko nepravilno iztakneš USB ključ).
Kakšna ideja, zakaj na TV ne morem videti isto vsebino kot na notebooku? Kaj naj naredim?
- spremenil: daljinec ()
ender ::
Vklopi VGA izhod na prenosniku (po tistem, ko ga priključiš na TV).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Jankolovski ::
A pa si naštimal pri grafiki klon sliko ali kaj? Setup multiple displays je ponavadi in si pol tam naštimaš clon! pol pa probaj pa prej more bit kabl prklučen na tv!
Sem zelo slab pri nastavitvah računalnika. Ali mi lahko napišeš kako naj nastavim to na računalniku? Verjetno grem na START, potem NASTAVITVE (SETTINGS), potem NADZORNA PLOŠČA (CONTROL PANEL). Kaj pa potem? Hvala v naprej za odgovor.
fosil ::
U bistvu kar na namizju klikšen z desnim miškinim gumbom in daš properties oziroma display properties in potem tam nastavljaš.
Tako je!
Kaksno grafično pa imaš GeForce (nVidia) ali Radeon (Ati)???
1)Pri nvidia imaš pri uri zeleno ikono nVidia klikneš desni gumb na miški ter izbereš control panel, če ikone tam nimaš jo imaš v control panelu pod NVIDIA Control Panel.
2)Ko si notri greš skoraj čisto nakonec kjer ti piše Set up multiple-displays
3)TV in PC naj bosta povezana z kablom da grafika zazna multiple displays
4) Ko ti zazna naštimaš pri multiple displays TV use CLONE (clone-pomeni ista slika kot na PC monitorju se ti bo prikazala na TV-ju)
5)Shraniš spremenjene nastavitve resetiraš PC
6)Sprobaš če dela
Podobno mora biti pri Radeonu greš ATI Display Settings in naštimaš kot pri Nvidia!
1)Pri nvidia imaš pri uri zeleno ikono nVidia klikneš desni gumb na miški ter izbereš control panel, če ikone tam nimaš jo imaš v control panelu pod NVIDIA Control Panel.
2)Ko si notri greš skoraj čisto nakonec kjer ti piše Set up multiple-displays
3)TV in PC naj bosta povezana z kablom da grafika zazna multiple displays
4) Ko ti zazna naštimaš pri multiple displays TV use CLONE (clone-pomeni ista slika kot na PC monitorju se ti bo prikazala na TV-ju)
5)Shraniš spremenjene nastavitve resetiraš PC
6)Sprobaš če dela
Podobno mora biti pri Radeonu greš ATI Display Settings in naštimaš kot pri Nvidia!
Jankolovski, hvala za obširen odgovor. Sicer sem med tem že rešil zadevo tako, da sem nastavil "extended monitor" (start - nastavitve - nadzorna plošča - zaslon - klik na ekranček 2 - klik pred napis "Razširi namizje programa Windows na ta monitor" - uporabi). V bistvu sta potem monitor na notebooku in TV kot en dolgi monitor. Nato jaz prižgem na zaslonu notebooka film, ki se mi začne predvajati v manjšem kvadratku, ta kvadratek z miško odnesem na ekran TV in tam ga dvakrat kliknem, tako da se mi posnetek začne predvajati preko celega zaslona TV. Na računalniku pa lahko istočasno delam kar hočem. Zanimiva rešitev.
No evo vsak dan se eden neki novga nauči hehe tokrat si se ti!
Če boš šel pa po mojih navodilih boš pa dobil oba ista ekrana na obeh monitorju in TV-ju!
Treba je sam mal poiskat in najdeš, vse naj bi bilo logično in u izi!
Če boš šel pa po mojih navodilih boš pa dobil oba ista ekrana na obeh monitorju in TV-ju!
Treba je sam mal poiskat in najdeš, vse naj bi bilo logično in u izi!
jlpktnst ::
Heh, sumim da imam enak LG TV - M237WD, sedaj pa še moj problemček :)
Ugotovil sem da je ko povežem PC->LCD preko HDMI *obupna* kvaliteta pisave. Ravno toliko so piksli zamaknjeni da je skoraj nemogoče brati fonte ki so manjši od 14.
Potem sem se seveda malo igračkal v nastavitvah in ugotovil, da še najboljše sliko dobim če dam "just scan" nastavitev. Potem pa se porodi vprašanje zakaj je opcija "izvorno" oz domnevam da gre za source resolution siva? Saj hdmi = DVI. Poleg tega domnevam da če bom povezal s hdmi->dvi kablom, da bo slika normalna. Bom to preizkusil kmalu.
VGA kabel pa seveda da lepšo sliko (brez zvoka). PC pač nima 5.1 izhoda za zvok, preko hdmi pa je sposoben pošiljat signal :) Zanimiva zmeda ne. Torej za delo moram imet VGA povezavo, za filme morem pa pretaknit na HDMI...
Če ma kdo kakšno idejo tu naj pove, domnevam pa da mi ni pomoči.
Ugotovil sem da je ko povežem PC->LCD preko HDMI *obupna* kvaliteta pisave. Ravno toliko so piksli zamaknjeni da je skoraj nemogoče brati fonte ki so manjši od 14.
Potem sem se seveda malo igračkal v nastavitvah in ugotovil, da še najboljše sliko dobim če dam "just scan" nastavitev. Potem pa se porodi vprašanje zakaj je opcija "izvorno" oz domnevam da gre za source resolution siva? Saj hdmi = DVI. Poleg tega domnevam da če bom povezal s hdmi->dvi kablom, da bo slika normalna. Bom to preizkusil kmalu.
VGA kabel pa seveda da lepšo sliko (brez zvoka). PC pač nima 5.1 izhoda za zvok, preko hdmi pa je sposoben pošiljat signal :) Zanimiva zmeda ne. Torej za delo moram imet VGA povezavo, za filme morem pa pretaknit na HDMI...
Če ma kdo kakšno idejo tu naj pove, domnevam pa da mi ni pomoči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 583585 (22914) | Dominator |
» | 2 grafični v prenosniku?Oddelek: Strojna oprema | 4222 (2568) | Stari89 |
» | uhajanje namizja, 2 monitorja in 1 tvOddelek: Pomoč in nasveti | 1039 (682) | vres.ales |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23655 (14959) | al3n |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17375 (10260) | GrimReaper |