» »

HD codec

HD codec

1
2
3

hamurabi ::

Naredil sem tako, kot ste zgoraj svetovali, odkljukal interne filtre...a bi moral namesto ffdshov avdio codeca uporabiti AC3filter kodek? Edino s CCCP še nisem probal. Se bom morda še s tem malo poigral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamurabi ()

bluefish ::

poskusi.

jan01 ::

1.cccp ni kodek, ampak paket kodekov->če imaš že posnet najnovejši haali media splitter in ffdshow, ga ne rabiš.. FFdshowzloadej iz http://ffdshow-tryout.sourceforge.net
2. ac3 filter ne rabiš, saj ffdshow vse zna, le poglej, da je pod audio enabliran ac3, dts, ...
3. ko predvajaš s media player classicom z desnim klikni in izberi filters. Če predvajaš en hd rip, bo najbrž le ffshow audio dekoder, coreavc in haali(seveda poleg audio in video). Glej, da si ffdshowu(če nimaš dobrega procesorja) onemogočil dekodiranje h264 in posnel coreavc

hamurabi ::

Jan, kje natančno pa v ffdshowu disejblaš dekodiranje h264 in kaj si mislil s "posnel coreavc" saj ga že imam inštaliranga.

edit: ok našel sem. Zdaj mi pa še povejte ali v coreavc tudi isklopim h264 dekodiranje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamurabi ()

hamurabi ::

Vse sem probal in še vedno brez uspeha, tako da sem se že nekako sprijaznil z dejstvom, da s trenutno mašino pač ne bom mogel poganjat 1080 HD ripov. Imam pa še eno vprašanje. Po mnogih preverjanih in testiranjih imam PC in LCD trenutno povezana v clone načinu. Video vsebine mi LCD vedno prikaže v "full screen". Problem se pojavi prri podnapisih. Na PC monitorju jih prikazuje, na televizorju pač ne. PC monitor je nastavljan kot primary screen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamurabi ()

jan01 ::

Kater točno procesor pa imaš? S kom predvajaš?

hamurabi ::

Procesor je AMD 3400+ athlon, grafična 6600 GT, predvajam z Media player classic.

KoMar- ::

S tem ni možno predvajati 1080p.

bluefish ::

pravzaprav je. Nedavno nazaj sem imel še podobno konfiguracijo in je 1080p predvajalo brez težav. Seveda pa je bilo isaknje po filmu mučno počasno, predvajanje pa popolnoma ok brez zaostajanja zvoka. Sedaj imam X2 4200+ in seveda 1080p predvaja tekoče tudi brez pomagal v obliki CoreAVC,...

KoMar- ::

Jah, 1080p v kodeku H.264 ter z visokim bitrateom, kakršnega imajo rip-i velikosti DVD9 ali kar slike BluRaya / HD-DVDja, z Athlonom 3400+ pač ne boš mogel predvajati. Ni šans. Sem imel Pentium 4 3,4 GHz in ni zmogel, potem sem imel Pentium D 2,8 GHz in tudi ni zmogel, šele z E6600 vse dela, kot je treba :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

hamurabi ::

Sem se že sprijaznil z dejstvom, da bom gledal 720p vsebine, katerih slika je naravnost fantastična in vse teče lepo gladko, brez zatikanj. Glede na to, da mam HD ready TV pa itak ni nobene razlike. Aja, pa podnapise sem tudi zrihtal, sem pozabil dodati nekaj kodekov pod "external filters" in mi potem ni prikazovalo podnapisov na sekundarnem zaslonu. Če ima še kdo kakšne probleme s konfiguracijo kodekov... link

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamurabi ()

jure6j ::

Imam iste probleme kot hamurabi.Ko predvajam 1080p filme mi glas začne zaostajati za sliko po nekaj minutah.In tudi slika šteka.Imam procesor amd x2 4200+ 2GB rama in grafično nvidia 8800gt 512MB.Zanima me ali je procesor prešvoh za predvajanje teh filmov.Uporabljam pa 24"monitor.
Hvala za pomoč:D

bluefish ::

procesor je čisto OK. Katere kodeke imaš vse nameščene?

jure6j ::

Pojma nimam.Vse kar sem naložil je bil nek codec pack za win xp.Pravkar sem naložil še poverDVD player -ta mi pa šteka še najbolj od vseh.Ali obstaja kak pack ki bi zajemal vse codece in ta sranja da bi mi kaj laufalo kot je treba.(se oproščam za jezik):D
Mam naložen vlc player bs player pa je pri vsakem nekaj narobe.Pri bs playerju ni zvoka pri vlc je pa oboje sam je slika neki popačena pa še zvok zaostaja.Neki me še zanima.Ko zalaufam ta 1080p film mi žre cpu-ja od 40-60%.Še eno vprašanje-Ali poverdvd player podpita mkv format.Ker ko ga poskušam zalaufat mi ga sploh ne odpre.V nastavitvah sem že nastavil tako kot da podpira vse tam naštete file.>:D

KoMar- ::

Ne, PowerDVD ne podpira MKV. Odstrani vse kodeke in namesti CoreAVC, ac3filter ter Haali splitter, pa ti bo vse lepo delalo.

Alexius Heristalski ::

Imam Bartona 2500+ in mi štekajo posnetki 720p (bitrate okoli 6500kbps). Je to normalno? Uporabljam MPC in CoreAVC.

gruntfürmich ::

jst uporabljam k-lite kodek pack, pa mi je čisto kul. predvaja vse, ima vse, tepejo se ne. zame je to edina pametna izbira, da mi ni treba laufat po straneh in gledat za zadnjimi izdajami raznih posameznih kodekov.
tukaj
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jure6j ::

Hvala vam .Zdaj mi vse deluje tekoče kot mora:P :\ :D

iverson3 ::

Torej na P4 3.0, Sapphire ATI Radeon HD 2600PRO, 512MB mi 1000p ne bo laufalo oz. mi ne laufa, ker sem že vse mogoče probal? Gledam z media classic playerjem, kodeki so K-lite codec pack. Pod internal filters vse odkljukano, pod external filters pod filtri še dodano: Null redender, CoreAvc video decoder, AC3 Parser filter in Halli media splitter.

jan01 ::

@iverson3
Na svojem procesorju 1080p ripe ne boš videlitak so pentium4 bolj slabi procesorji, glede na frekvenco...). Kupi si en moderen core2duo. Že serija E2xxx je dovolj(no odvisno kater, drigače pa jih itak lahko preprosto naviješ)

bluefish ::

1080p na tovrstni konfiguraciji verjetno res ne dela. 720p pa bi moralo.

iverson3 ::

720p dela normalno ja. Bomo ubodli v kratkem nov procesor, odvisno kako bo s financami. :D

Jan987 ::

Ok sem zamenjal računalo (4800+, asus m2a-vm hdmi, 1gb rama) skratka sistem ki bi moral predvajati hd 1080p filme v .mkv formatu. A jih ne. V VLC playerju se mi zatikajo. Ostalo dela vredu. V čem je problem?

KoMar- ::

Grr, a boš dal CoreAVC gor al kaj :) VLC uporablja libavc, ki je občutno počasnejši.

Jan987 ::

Ok sem rešil že samo z branjem teme. Sem dal tisti ''komunistični'' :) kodek cccp al kaj je že in vse dela BP.

neki4 ::

Tudi jaz sem pozitivno presenecen nad tole rusko robo. (prej sem vse kodeke odstranil). Moram reci da v bsplayerju dela 720 uredu, 1080 pa ni glih najbolj(Imam amd 3000+,cakam na x2 procesor, da bo vse spilalo kot treba).

neki4 ::

sem pa opazil, v primeru da gledam bbc dokumentarec in piše da je 720p, procesor sploh ni veliko zaseden, ko pa gledam isto 720p movie mi je pa prakticno 90-100% zaseden procesor.
V čem je finta?

bluefish ::

stopnja kompresije videa.

Si pa malo nepopolno napisal. Kje piše, da je 720p? Veliko dokumentarcev je namreč res v velikosti 720p, vendar pa so stisnjeni z uporabo Xvid in podobno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

KoMar- ::

Finta je v tem, da še vedno ne uporabljaš CoreAVC, ki je najboljši kodek za švoh procesorje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

neki4 ::

ja piše poleg 720 tudi xvid, sam nisem tega prej napisal, ker ni neke velike razlike bilo v kvaliteti?, pa sem mislu daje je vse polno 720.

pozitron ::

A se haali splitter sploh potrebuje, če je inštaliran ffdshow? Jst brez problemov predvajam 720p in 1080p z media player classic in ffdshow, ter nič drugega. Kaj točno ima haali splitter, kar ffdshow nima?

KoMar- ::

ffdshow je skupek kodekov, Haali je pa splitter za MKV, TS, EVO, M2TS,... formate datotek. To sta dve čisto različni stvari. Brez Haalija se z večino predvajalnikov teh formatov ne da predvajati.

pozitron ::

Z mediaplayer classic in ffdshow se očitno da. Se pravi potem haali ne potrebujem? Al bo z njim kej manjša cpu poraba? Zdej mam okrog 20-30% pri 720p z e8200 in 7900gs.

KoMar- ::

Če ti dela brez, potem ga res ne rabiš, ja ;) Razlike v obremenitvi procesorja ne bo, ker Haali ni kodek, ok?

pozitron ::

Ok, hvala.

jan01 ::

Je razlika, ker je gabestov splitter v media player classicu dokaj zastarel.

Tr0n ::

mmmato ::

Sem inšatliral cccp in mi sedaj na A xp1,8GHz in r9600pro dela 720p, prej se mi je s codecom v vlcju zatikalo. 1080p pa začne štekat po kakšni minuti :D

unit3d ::

Za predvajanje hd vsebin uporabljam mpc, nameščen pa imam tudi CoreAVC, Haali Media Splitter, ffdshow in AC3 Filter in vse dela odlično. Imam le en problem in sicer, ko gledam kakšne hd serije na lcd-tvju, se zgodi, da moram glasnost tv-ja povečati toliko, da v ozadju slišim nekakšne šume. Zanimivo, da se to dogaja samo pri nekaterih serijah, ki se končajo z .x264-CTU :D
Pri ostalih aktivnostih, zvok deluje normalno. Ali je možno to šumenje odpravit na kak način, ker je zelo nadležno, s podnapisi pa ne želim gledati.

KoMar- ::

V ac3filtru povečaj gain.

jan01 ::

Media Player Classic – Homecinema -media player classic z vsemi kodeki

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

mmmato ::

S CCCp in wmp classic želim predvajat .mkv 720p file. Wmp mi noče odpret podnapisov. Kako se da to rešit?

pozitron ::

V media player classic pejt pod view/options/output/ nastavi na WMR9 renderless.

djpiky ::

Na mojem HTPCju imam problemček. Naložen je windows media center. Naložen imam bsplyer in vse potrebne kodeke za predvajanje HD. Hd filmi delajo tekoče in normalno. Tudi v wmp deluje film tekoče. Problem pa nastane ko hočem iz WMC uporabniškega vmesnika zagnati film. Film sicer prepozna vendar napiše da ti tip filma ni podprt. Kako bi rešil problem kajti potrebno kodeki so že nameščeni?

Alexius Heristalski ::

Morda manjka Haali Media Splitter?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

KoMar- ::

Hja, izpustil si ravno ključni del - da hočeš prevajati MKV, mar ne? No, da bi se ti .mkv fajli pokazali v MCEju, moraš malce spremeniti register. O tem sem nekaj napisal na svojem blogu (stamcar.com), kar tam poišči.

jan01 ::

@djpiky
Pretentaj wmc tako, da končnico preimenuješ v avi. Itak potem računalnik pri izbiri splitterjev, kodekov ne gleda na končnico...

mmmato ::

jan01 ::

Če imate dober prcesor rabite samo Media Player Classic – Homecinema in haali media splitter in nič drugega.

bluefish ::

ja, to menim, da je samoumevno.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD na PC-ju, minimalne zahteve?

Oddelek: Zvok in slika
456034 (3207) zavajon
»

Predvajanje 720p in 1080p posnetkov

Oddelek: Zvok in slika
173465 (2704) biasko
»

Koliko Ghz CPU za .mkv ?

Oddelek: Programska oprema
403103 (3103) jan01
»

HD predvajanje filma- zaostajanje zvoka!

Oddelek: Zvok in slika
293278 (2870) Golden eye
»

Filmi: 1080p ter graficna

Oddelek: Zvok in slika
182205 (1776) bluefish

Več podobnih tem