» »

uhajanje namizja, 2 monitorja in 1 tv

uhajanje namizja, 2 monitorja in 1 tv

vres.ales ::

Lp,
na windows 10 imam gor 2 monitorja in 1 TV. Zdaj se mi kar pogosto dogaja, da se mi namizje prestavi na TV, in glih na TV, ki je večinoma časa ugasnjen :)
TV je levo, sredinski monitor je izbran za glavni monitor (in se ne spremeni, tudi takrat, ko mi namizje odide na tv) desno pa še je ta drugi monitor. Grafična je Geforce GTX 740 Ti od Zotac. Na mini hdmi je tv, na dvi-ja pa monitorja.

Trenutno sem našel nek program, ki premakne vsa okna na glavni monitor, vendar mi vsak okna maksimira, ponavadi pa jih imam tolko odprtih, da mi gre na živce :)

Kako naj rešim to uhajanje namizja? Vprašajte, če še rabite kakšne podatke.

Hvala za odgovore

vres.ales ::

no do zdaj sem ugotovil naslednje:
ker je tv priklopljen preko hdmi ima neko prednost, ki mu jo določijo gonilniki od grafične. Ostala dva monitorja, ki pa sta na DVI pa se določata glede na to kateri se prej zbudi iz spanja. Tako, da je problem samo to, da se monitorji preklapljajo v spanje (kar pa je nujna funkcija!)

res nima nihče nič izkušenj s tem?

Lonsarg ::

Sleep načeloma deluje tako, da je monitor še vedno viden. Windows pa očitno okna postavlja na levi ekran kljub nastavitvi, da je desni glavni. Morda bi delovalo ok, če poksrbiš da je vedno prižgani glavni monitor čisto na levi.

Jaz sicer prisegam na to, da ročno nastavim na "PC Only" ko izklopim TV, ta PC Only bo zate mal težja, ker imaš 2 PC monitorja, lahko pa vseeno probaš. Če ne drugače bi gotovo delalo na tak način, da z Nvidia Control panelom shekaš da zazna oba PC monitorja kot en velik monitor(Fullscreen aplikacije bodo sicer v tem primeru čez oba se raztezale).

Skratka folk, 34" Ultrawide rocks kot nadomestilo dvem monitorjem, nobene črte vmes in nobenega zajebavanja z konfiguracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BorutK-73 ::

Si probal nastavit da je monitor primary screen?

vres.ales ::

Monitor je nastavljen kot primary screen ja.

Azgard dva monitorja uporabljam zato, da imam ločeni namizji za delo in ne zato, da bi blo vse skup večje. Kje pa je ta PC only nastavitev?

Lonsarg ::

"Pc Only" možnost jaz dobim pod Windows 10 Project nastavitvami.

Do njih se pride bodisi preko bližnice ("Win" + "P"), bodisi preko novega Quick Settings menija ko je desno pod notificationi.

BTW to sklepam da so samo bližnice do tistih "Multiplay displays" nastavitev do katerih prideš iz Display settings.

MacGyver141 ::

1. Pritisni WIN + P in pojdi v extend način. Nato odpri nvidia control panel in pod "set up multiple displays" obkljukaj tiste 2 monitorja, kot jih uporabljaš in stisneš apply.
2. Ko zgornji korak narediš, pritisni spet WIN + P in greš do "second screen only" ali "projector only" (odvisno, katere windowse imaš). Spet prižgeš nvidia control panel in obkljukaš sam TV.

To bi moral delati. Potem pa samo preklapljaš med monitorjema in TV na WIN + P.

vres.ales ::

Eh ne dela to, spozašteka mi vse tak, da je joj. Resolucije se lovijo kot nevem kaj, sploh pa rabim skoraj vsak dan, da imam vse troje prižgano, tako, da mi ne pride to v upoštev.
Pa še, ko dam možnost samo zaslon računalnika, mi vrže na TV

vres.ales ::

evo našel zelo enostaven način

okna lahko prestavljaš tako, da stisneš na ikono programa, ki je odprt potem pa windows tipka+shift+leva/desna tipka in prestavljaš okna po vseh monitorjih

tako, da nimam več težave s tem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z miškinim kurzorjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
5870 (762) boogie_xlr
»

asus m50vn povezava z lcd tv philips 32" (preko hdmi)

Oddelek: Pomoč in nasveti
6847 (760) FBR
»

povezava med TV in PC preko VGA ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
83123 (2880) jlpktnst
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318155 (11671) Ursus
»

[DivXviD] Predvajanje filmov iz PC na TV

Oddelek: Zvok in slika
265259 (3979) H_man

Več podobnih tem