» »

Težave laptop HP

Težave laptop HP

Ahra ::

Problem se je začel par dni nazaj. Prenosniku (HP 6715b) je začel na vsake toliko časa ugašati zaslon a ostalo je še vedno delovalo. Da sem zaslon prižgal nazaj je bilo potrebno prenosnik ugasniti(s tipko za vklop). To se je začelo dogajati vse pogosteje. Ko sem hotel ponovno zagnati prenosnik mi je že pri bootanju ugasnil zaslon oz zamrznil računalnik zato je bilo potrebno malo počakati in po prbl. pol ure znova prižgati. A sedaj je pa prišlo tako daleč da v večini primerov sploh ne pridem dlje kot do hp logota oz do začetka bootanja Windows Viste (tudi če je računalnik hladen).

Po prebiranju forumov sem posumil da je šla luč v zaslonu... a se vidi da je zaslon v nekem standby stanju(ni čisto temen) ter nalaganje se ustavi oz. zmrzne. Posumil sem tudi pregrevanje saj sem že nekaj časa ugotavljal, da se vse bolj greje, a se sedaj tudi po več urnem čakanju ne prižge?

Kaj bi bilo lahko narobe ? Grafična kartica ? Matična plošča?

Hvala za vsak predlog.

solatko ::

Če ni več v garanciji, ga razdri (na hp-jevi strani potegni dol service manual - navodila za servis, je od točke do točke lepo napisano in narisano, kako se stvari streže), dobro očisti vse dele, preglej konektorje, kondenzatorje...., očisti prah, potem pa lepo pazljivo sestavi in boš videl - problematičena je povezava grafična - zaslon, ker je tako nekako čudno zvita in stisnjena, se pa pri vsakem odpiranju in zapiranju rahlo lomi, tako da je tam verjetno problem.

misek ::

Mhm, podoben problem ima brat z nx7300. Med delom zaslon postane bel ali pa črn, vse ostalo deluje. Če ga spravim v hibernacijo in nazaj v delovanje pa je spet ok. Za nedoločen čas.
Tvoj primer je verjetno v pregrevanju, saj si napisal, da moraš čakati pol ure.

Ahra ::

Eko nesu na servis in so ugotovil de je šla grafična... ki je integrirana :S. Za popravilo bi računali 333 € kar je preveč. Na ebayu sem gledu za novo (rabljeno) matično plato ter stanejo okoli 200 € + poštnina kar je že spet velik plus še riziko de ne bo kul. Sedaj imam možnost nekako poceni popraviti ali pa prodati še dobre dele (a bo težava s kupcem).

A kdo mogoče pozna še kakšno drugo rešitev ? Vidu sem da obstajajo zunaje grafične (ExpressCard)a dvomim da bi se dalo s tem rešet. Vsak predlog je dobrodošel!

P.S: Obstaja kakšna možnost za prenos podatkov z diska na laptopu, ne da bi ga vgradil v drug prenosnik ? USB vmesnik ?

shark_nm ::

zadaj imaš vijak odpreš in viloa trdi disk se samo sname ven. Če nimaš nikjer laptopa, v katerega bi vstavil disk poišči zunanji priključek za diske na usb.

KTr1sk ::

A se ti pojavlja podobno kakor pri meni Prenosnik toshiba ampak zdaj deluje ze dolgo brezhibno redko se zgodi da zatrese sliko in samo malo pomigam zaslon in je spet vredu, razen crta je cez ekran.
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Pyr0Beast ::

Če se ugaša zaslon -> mrkne osvetlitev, je pogosto inverter kriv
Če komp zmrzuje -> pregrevanje

Te zadeve niso narejene za daljše delovanje 2 leti, brez da bi ga vsaj enkrat vmes očistil in na novo nanesel termalno pasto.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ricardo23 ::

Mam laptop ki je star cca. 4 leta, HP nx6125. Do zdej ni blo res nobenih problemov z njim, zadnje čase pa če laufa recimo 2 ure in ga ugasnem je problem z ponovnim zagonom. Slišim da se disk zalaufa za 1 sekundo in potem comp crkne in se ponovno zalaufa. In to se zgodi kar ene parkrat. Nato morm počakat da se ohladi.

A je to problem s pregrevanjem ali so tu še kaki drugi problemi?
Bi mogoče pomagalo če bi računalnik očistil znotraj.(ventilator,...)

Pyr0Beast ::

Pregrevanje ? Morebiti. Lahko tudi počasno umiranje elektronike.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ricardo23 ::

Bi tud sam reku da je bl druga možnost :)

solatko ::

Laptop po navodilih lepo razdri, očisti, zamenjaj termalno pasto, sestavi, na novo naloži OS in zadeva bo veselo delala še par let. Ko misli elektronika crknit, crkne in ne crkuje na obroke, razen kondenzatorjev in baterije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik, zelene črte na zaslonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
233998 (1059) Han
»

pregrevanje prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
341674 (1147) mulc007
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7518491 (14066) Zheegec
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352768 (2084) userf480
»

HP8710w zamenjava grafike

Oddelek: Strojna oprema
312115 (1610) _koki_

Več podobnih tem