» »

Hreščanje - digitalni izhod

Hreščanje - digitalni izhod

MortalL ::

Zdravo!

Pred dvema dnevoma se mi je zgodilo, da mi je pri poslušanju MP3jev naenkrat začelo dokaj močno hreščati in piskati v zvočnikih. Imam zvočno kartico Club 3D Theatron Agrippa DTS 7.1 in receiver Sony 710, povezan preko optike. Kartica je bila kupljena oktobra 2008 in do sedaj ni bilo problemov. Poskusil sem priklopiti tudi preko koaksialca in zadeva je podobna. Na isti kartici sem nato priklopil na analogni izhod in hreščanje je izginilo, prav tako na integrirani zvočni na plati. Predno diplomiram, ali je možno, da se te motnje pojavijo tudi na digitalnem izhodu oz. so motnje bolj verjetno programskega ali hardwerskega značaja?

Receiver deluje BP, saj pri drugih komponentah (TV, radio) ni problema.

LP
  • spremenil: MortalL ()

Čez vikend je bilo zanimivo, ugotovil sem, da je odpovedala tudi internet povezava (LAN integriran). Not sem dal novo mrežno kartico in prav tako se ne da povezati. Nastaviti zadevo znam, nikakor pa mi ne pinga routerja. Zanimivo je, da na drugem PCju, ki ima brezžično povezavo, internet deluje BP. Poskusil sem direkt povezati modem, prav tako brez uspeha. Ker sem sumil softwersko napako, sem na novo namestil WIN XP in tudi tukaj nisem uspel povezati LANa in zvočne (tukaj je sploh ne prepozna). Sumim matično, ima kdo morda kakšno idejo?

LP

solatko ::

Morda ti je nevihta sesula tudi modem ali router (stikalo za žično povezavo), zato ti na brezžični deluje. Poizkusi nabavt brezžično kartico, pa boš videl v čem je problem.

Nevihte v tistem casu ni bilo, pri žični povezavi me pa moti, ker sem poizkusil PC direkt priklopiti na modem, torej brez routerja in vseeno ni delovalo. Si bom pa sposodil brezzicni USB priključek, pa da vidimo če bo tako šlo. Vseeno mi je pa zelo čudno, saj se je naenkrat pojavilo precej čudnih simptomov, računalnik pa deluje razen omenjenega BP.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569295 (6124) c23po
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173213713 (57176) scipascapa
»

Router za uporabo Xtremerja z žično povezavo

Oddelek: Zvok in slika
193527 (2071) libreus
»

Linksys WRT54GL ne dela???

4011597 (9108) Kyou
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544093 (19633) imallears

Več podobnih tem