» »

Imate orožje

Imate orožje

««
12 / 14
»»

oo7 ::

Star ata je lovec ima 5 pušk:)).(šrot,mauzarka,flobert,driling in za puška glinaste golobe).Ima orožni list tako,da je vse legalno.:PGremo pa velikokrat streljat tam kjer imajo lovci v gozdu za nastrel pušk.Pa še en nasvet če puške ne stisneš dobro k ramenu zna zelo bolet:)).

zdravc1974 ::

Razloži mi tisti člen ki govori o plinskem orožju,zdi se mi bolj ko ga berem bolj se mi zdi dvoje...da so ga na hitro napisali eni ki nimajo pojma o tem področju(kot se to pač v naši Sloveniji dogaja). Dve stvari ki notri pišejo mi ne 'potegnejo'...glede replik orožja pa same definicije plinske pištole. Vesel bi bil razlage :)

oo7 ::

Tale Rus z you tube pa ima vse vrste orožja ;).

Profesional Russian
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]
[ HASHodYouTube]

In se veliko njegovih videov z različnim puškam in celo taknom 8-).

oo7 ::

Najmočnejša pištola na svetu.
[ HASHodYouTube]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oo7 ()

St235 ::

Plinsko orožje:

Kategorija D v skladu z zakonom. Za orožje ne rabiš dovoljenja, mora pa bit prijavljeno.

Plinsko orožje so pištole in revolverji, ki izstreljujejo ali razpršujejo snovi v smeri cevi za onesposobitev posameznika.

definicija torej temelji na namenu/učinku in ne pogonskem sredstvu, kot bi lahko zmotno izhajali iz imena.

Še vedno pa ne vem kaj točno te zanima, tako da povej bolj konkretno kaj ti pri tej definiciji ni jasno.

zdravc1974 ::

Lakotnik29 hvala :)...hm to si verjetno že zasledil da imam 9mm blank pištolo z nastavkom za rakete,in sicer sem jo kupil proti koncu 2003 leta,samo z osebnim dokumentom,torej mi niso rekli v trgovini za nobeno prijavo saj je takrat tud ni blo treba prijavljat,no pustmo to...kolk sm jst prebral ta zakon o orožju pa razumel pod orožje ne spadajo replike pravega orožja in signalne pištole,moja plašilka je pa replika(berette)in je signalna kot piše v navodilih. In glede plinske pištole,moja bi bla plinska če bi uporabljal plinske naboje(polnjene z cs plinom,solzilcem) a mi je sosed povedal ki dela v trgovini z lovsko opremo da plinske naboje itak ne morem kupit brez dovoljenja za nabavo,saj jih tudi nimam kaj rabit :),so za obrambo proti napadalnim živalim. Moja pištola je pa v uporabi le 1x letno,za silvestra,potem pa itak roma v kovček :D. Sem pa vprašal glede te prijave pištole v Rojal.si in so mi prijazno rekli da se mene ta nov zakon iz leta 2005 ne tiče ker sem jo kupil prej...zdi se mi da ta zakon niso mogli bolj zakomplicirat,sej dobi človek občutek da ima res orožje doma :) čeprav temu ni tako. Kako razmišljaš ti o tem?

St235 ::

replike pravega orožja (ki pa ne služijo tej funkciji) in signalne pištole, kot je meni znano ni treba prijavljat. Med replike spadajo predvsem kakšne airsoft zadeve, strašilke in podobno. Načeloma pa je tako, če tvoja pištola omogoča (brez nekih predelav) izstreljevanje plinskih nabojev potem spada med plinsko orožje, ne glede na to ali ti to funkcijo uporabljaš in bi jo moral registrirat. To, da je kasneje prišlo do spremembe te tvoje obveze ne spremeni.

Moraš pa pazit, da se vsaka zloraba takega orožja lahko smatra kot, da je pravo. Drastičen primer: Če nekomu groziš z repliko, je popolnoma enako kot če to storiš s pravo pištolo.

zdravc1974 ::

Ja v Rojal.si so rekli da zakon mene ne zadeva ker za nazaj ni treba prijavljat,menda vejo...itak mi je pa neumno hodit zdaj okrog prijavljat nekaj kar nobenemu ne škodi :)in imet en kup 'papirnih' problemov,in ja,moja je signalna,strašilka saj piše tudi v navodilih-blank signal pistol 9mm magnum 99(model)replika Berette. In plinskih nabojev ne moreš kupit brez dovoljenja za nabavo,to sem se že pozanimal,torej problema ni. Čez kako leto se lahko naši 'pametnjakoviči' spomnejo pa bojo tud 6mm plinske in za prijavit samo zato ker imajo odprto cev :D,ma sej se vidi kdo zakone piše :). Moram se malce pohecat iz vse te zadeve...to je tako kot da bi smatrali da imaš doma nevarnega pitbulla,v resnici bi pa imel enega mešančka z malce večjim gobcem in zobovjem hehehe :)). Itak pa vem da nekomu grozit z repliko potegne za sabo kazensko odgovornost,nisem niti približno te sorte,fajn mi je le to da se za silvestra malce poveselim čeprav je res da 9mm poka da piska v ušesih:) zato mam zaščito sluha in oči pri vsaki uporabi. Hvala ti za informacije :)

St235 ::

Samo v vednost. To, da ob nakupu nisi rabil prijavit nečesa ne pomeni, da se zakon ne more spremenit oziroma, da zate ne more veljat, če se spremeni. Pri tebi pa ostaja bistveno vprašanje ali je orožje sposobno izstreljevat plinske naboje (to ali jih smeš kupit ali ne je irelavantno)

zdravc1974 ::

Ja vidi se da naše zakone o orožju pišejo sami 'strokovnjaki' ki jim je definicija samega omenjanja orožja 'španska vas' :),zato se ne bom obremenjeval :D kot se vsa ta leta nisem,če bi jo šel prijavljat bi se še spomnili da rabim zdravniški pa tečaj za uporabo...pa po registraciji bi ziher mel modre vsak teden na vratih,ne hvala :). Se pa zahvaljujem,malce bolj jasne se mi zdijo te zadeve :).

Mesar ::

Jaz mam orožje ja... avto. Pa kamen pod povštrom.
Your turn to burn!

zdravc1974 ::

Hehe Mesar :) a je kamen tud nevarno orožje :D?

Mesar ::

Ja ne vem, kakor za koga, jaz si ga nebi želel dobiti v glavo... sploh kakega malovečjega. Če nimaš noža na kolinah, lahko svijo zakoleš s kamnom. Po moje je orožje.
Your turn to burn!

mat xxl ::

Ali lahko kdo pojasni, kaj je plinsko orožje, ali so to metki z plinom, ali se pištola napolni z plinom in potem strelja krogle - metke ali kaj? Ker delovanje klasičnih pištol in orožja na metke polnjene z smodnikom ali drugimi vžigalnimi snovmi, kjer je na koncu krogla ali pa je ni, če gre za strašilko mi je jasna, kaj točno pa naj bi bilo plinsko orožje mi pa nekako ni povsem.

Mesar ::

not se pritisk naredi, ki se vujžge pa pride do male eksplozije pol pa zato nastane tlak pa vrže ven žogico.
Your turn to burn!

St235 ::

Plinsko orožje po slovenski zakonodaji so pištole in revolverji, ki izstreljujejo ali razpršujejo snovi v smeri cevi za onesposobitev posameznika. Tako, da o kakšnih kroiglicah in tlaku sanja Mesar ne vem.

Definicija plinskega orožja je torej vezana na izstrelek in ne na pogonsko sredstvo. Po domače povedano gre za orožje, ki izstreli oziroma razpiši solzile oziroma soroden plin.

V kolikor orožje neposredno s pomočjo plina (stisnjen zrak, co2) izstreljuje kroglice to NI plinsko orožje. Drugače pa skoraj vse strelno orožje temelji na temu, da s pomočjo potisnega plina izstreli naboj.

zdravc1974 ::

Mat xxl to glede naših zakonov o orožju ni nobenemu jasno,nisi prvi...meni za navadno strašilko govorijo da je plinska,pa ni,je signalna in od tega ne odstopam,če modrim ne bi bilo jasno bi jim navodila pokazal pa papirje :),sem pa glede tega razbral da je plinska tista s katero streljaš plinske naboje za obrambo(ponavadi pred živalmi),tiste ki pa izstreljujejo majhne plastične kroglice so pa airsoft pištole in imajo plinske bombice za pogonsko sredstvo(bombice z co2 plinom se dajejo v ročaj).

krneki0001 ::

ni ravno res. CO2 bombice se daje v zračne pištole kalibra 4.5mm. In te nimajo ravno plastičnih kuglc, ampak jeklene kuglice s premerom 4.5mm. Ta kuglica brez problema preluknja šipo avtomobila ali stekleno flašo.
Airsoft pištole pa imajo v nabojniku plastične kugle 6mm in rezervoar za plin, kamor ga stisneš iz flaše (polni se kot vžigalnik).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

guest #44 ::

krneki0001 je izjavil:

ni ravno res. CO2 bombice se daje v zračne pištole kalibra 4.5mm. In te nimajo ravno plastičnih kuglc, ampak jeklene kuglice s premerom 4.5mm. Ta kuglica brez problema preluknja šipo avtomobila ali stekleno flašo.
Airsoft pištole pa imajo v nabojniku plastične kugle 6mm in rezervoar za plin, kamor ga stisneš iz flaše (polni se kot vžigalnik).


Niso jeklene ampak svinčene. Sicer obstajajo ene ki imajo razne jeklene in druge dodatke ampak so šrot.

krneki0001 ::

Metki za navadne zračne pištole in puške so svinčeni in 5.5mm premera, ponavadi diabole in so oblikovani v špico ali pa s topim koncem (niso kugle), za CO2 pištole so jeklene kugle in 4.5mm v premeru.

Imam vse 3 vrste doma
- airsoft 6mm plastika
- zračka 5.5mm svinec
- zračka CO2 4.5mm jeklo
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

krneki0001 ::

Metki za navadne zračne pištole in puške so svinčeni in 4.5, 5.5 in 6.35mm premera, ponavadi diabole in so oblikovani v špico ali pa s topim koncem (kugle so bolj redkost), za CO2 pištole so pa jeklene kugle in 4.5mm v premeru.

Imam vse 3 vrste doma
- airsoft 6mm plastika (meri se v teži kuglice od 0.12g do 0.43g)
- zračka 5.5mm svinec (cal .22, izhodna hitrost do 175m/s )
- zračka CO2 4.5mm jeklo (cal .177, izhodna hitrost od 90 do 140m/s)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

St235 ::

zdravc1974 je izjavil:

Mat xxl to glede naših zakonov o orožju ni nobenemu jasno,nisi prvi...meni za navadno strašilko govorijo da je plinska,pa ni,je signalna in od tega ne odstopam,če modrim ne bi bilo jasno bi jim navodila pokazal pa papirje :),sem pa glede tega razbral da je plinska tista s katero streljaš plinske naboje za obrambo(ponavadi pred živalmi),tiste ki pa izstreljujejo majhne plastične kroglice so pa airsoft pištole in imajo plinske bombice za pogonsko sredstvo(bombice z co2 plinom se dajejo v ročaj).lol. Kdo ti govori ,da je strašilka plinska pištola? To če imaš ti za kolege ljudi, ki jim osnovni pojmi niso jasni ni ravno krivda zakona.

Glede pogonskega sredstva pa imaš v grobem tri možnosti. Lahko je to plin (klasično strelno orožje, zračno orožje, co2...), tetiva (lok, lokosterel) ali pa vzmet. Tako, da če bi klasificiral plinske pištole glede na pogosnko sredstvo bi med plinsko orožje spadale tudi brzostrelke na eni strani in airsoft pištole na drugi strani. To bi šele bil idiotizem.

zdravc1974 ::

Nebivedu hvala za popravek :),nisem toliko v teh airsoft pa zračnih vodah...jezi me pa to da le naša Slovenija premore tako zapletene zakone o orožju,ki jih še povrh vsega 'vsakih 5 minut' spreminja kot v mojem primeru. Vglavnem od registracije moje plašilke/signalke ne bo nič :) ker se mi je še moj kolega policist smejal ko se mu pokazal zadevo,rekel je 'bejž no' je pa pripomnil naj ne 'razgrajam' ravno kje v naselju ker je poskusil dva strela in spoznal kako piska v ušesih :)). Lep pozdrav vsem na forumu :)

zdravc1974 ::

Ja Lakotnik29 sam si napisal da je moja blank replika plinska saj se da streljat plinske naboje(sem se vmes pozanimal)...je pa to ena neumnost,kolega je v Kanadi in ima tapravo plinsko Beretto pa mi pravi da je to pri njih normalno,le polnoletnost zahtevajo in nič drugega,nobene prijave nikamor ni potrebno,Slovenija ki pa 'teži' po zakonih ki jih imajo napredne države pa uzakoni tako bedarijo :)..blah! In da je plinska orožje glede na pogonsko sredstvo(naboje)..hm kdo pa pravi da so plinski le 9mm kalibra,čist lahko bi izdelovali tudi 6mm plinske in ker imajo vse take pištole odprto cev bi bil živ hudič na upravnih enotah ko bi narod to moral prijavit :D,ker kaj pa vemo kak zakon bodo spet čez kako leto uvedli naši strokovnjaki kalibra 'brcni v temo' :). No pa konc debate o tem,100% ne bom za nazaj nič prijavljal. Smejem se le in obenem jezim na take komplicirane zakone:P,če bi jst to pisal bi enostavno razdelil tisto kar je strelno orožje in tisto kar ni,strelno orožje bi bilo vse kar ma sredinski vžig in na koncu kroglo,ostalo bi pa dal pod replike oziroma kategorija športnih rekvizitov(zračne,loki,samostreli,start pištole 6mm in 9mm z prosto cevjo,airsoft...sej se da normalno uredit :) vse ne pa da narod vsake par let mešaš. Hvala na pomoči da bi razumel nerazumljivo :) sej vem da ni enostavno razlagat. No pa naj še 'forumaši' kako rečejo o tem :D

zdravc1974 ::

No naj se popravim...plinsko naj bi bilo po učinku/namenu kot si razložil a to z blank signalnimi 9mm nima zveze tud če je cev prosta ker namen ima recimo moja za streljanje raket za novo leto :) po učinku pa zelo hudičevo poči hehe :))

St235 ::

Neumnost je da ne pustimo vsakemu mulcu, da uporablja orožje, ki lahko izstreljuje plinske naboje, ki imajo za namen onesposobit človeka? In še večja neumnost je da zahtevamo od posameznika, da takšno orožje prijavi?

Kadana je pa jako slab primer glede na to, da imap tam lahko praktično karkoli manjše od topa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

zdravc1974 ::

No saj imaš prav a zgleda da Slovenija ne vleče zgledov po naprednih državah...drugače pa tudi sam ne odobravam da bi orožje mel vsak mulc,gre se le za to da bi meja za kaj takega kar nima zveze z orožjem bila 18+ za taprave zadeve je pa itak v zakonu poskrbljeno da ga ne dobi ravno vsak...pa 'point' vse te razprave ni v tem kaj je prav in kaj ne,je v tem da imamo pri nas zakone ki jih pišejo nestrokovni ljudje in to je velika napaka! No naj še kdo kaj napiše da malce oživimo debato :)

St235 ::

Sam, da se razumeva: orožje, ki izstreljuje naboje polnjene s plinom in ima za namen onesposobit osebo, ni nič takega?

Trditev, da sta Kanada in ZDA primera narpednih držav glede ravnanja z orožjem je naravnost smešno. Gre za v temelju različen pristop k obravnavi orožja, ki za naprednostnjo in razvojem države nima nič skupnega.

Kako to misliš ni point debate kaj je prav in kaj ne? A ti bi rad debato v kateri vsi kričimo, da je zakon slab pa čeprav pravzaprav razen lastne funkcionalne nepismenosti nimamo nobenega argumenta?

Kaj točno je nestrokovnega v tem, da je potrebno plinsko orožje prijavit? Nobeden ne zahteva dovoljenj kot za pravo zadevo, je pa očitno zakonodajaledc ocenil, da je takšno orožje vseeno dovolj nevarno, da je potreno vodit evidenco o njemu. In če mene vprašaš je popolnoma pravilno, da se vodi evidenca o orožju ,ki je sposobno na daljavo onesposobit človeka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

zdravc1974 ::

Funkcionalno nepismeni so bili tisti ki so zakon pisali,točno bi morali določit kaj sploh je orožje in kaj ne,sam trdiš da signalne pištole in replik originalov orožja ni potrebno prijavit in pol pride ven da je 9mm signalka plinsko 'orožje' pa se sploh ne čudim pol da narod ne razume...in še to-vsa ta leta nazaj je bilo vredu,naenkrat pa zdaj od leta 2005 ni več ker je nekdo 'ocenil' po svoji pameti da je potrebno stat na upravni enoti v vrsti(pomoje še kako takso plačat)in čakat en kup papirjev ki jih sam ne rabiš,rabijo jih le da bi ob vsakem incidentu ki bi se recimo zgodil v bližini tebi policija zvonila na vratih...to je bistvo tega kot sem sam dojel. In se strinjam s tem da se zadeve evidentirajo ampak tiste ki so res orožje po učinku in namenu. Pa pustimo države kot so ZDA pa ostale ki imajo 'liberalne' zakone o orožju...napredek se meri v gospodarstvu in ne po zakonih. Sploh pa ima naša Slovenija en kup drugih problemov a pustimo to za druge teme :). Se ti opravičujem če je kaka jeza glede te teme...to ni bil moj namen. Lep dan :)

Avenger ::

Če je na signalni pištoli možno uporabit plinske naboje, potem je to orožje, tudi če rabiš nevemkakšno dovoljenje za plinske naboje. Ne vem no, meni se je zdel zakon o orožju zelo praktično napisan in z jasnim namenom, da se prepreči zlorabe.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

zdravc1974 ::

Avenger zlorabe so zmeraj možne in se tudi dogajajo ne glede na zakone,gre se le za definicijo kaj je orožje in kaj ne,tu so ga 'zapletli'...in se strinjam da pač orožja ne dobi vsak in prav je da se vsakega preveri preden mu izdajo dovoljenje ampak ne pa za vsako reč ki je malce podobna originalu.

St235 ::

Še vedno pa en vem kaj je nerazumljivega v zakonu?

Če pištola omgoča izstreljevanje plinskih nabojev potem je plinsko orožje. Vsak, ki stavka ni sposoben razumet je funkcionalno nepismen.

To da imaš pa ti nekakšne osebne zamere proti slvoenski zakonodaji pa ni stvar te teme. Zakon o orožju je po moje mmenju napisan v skladu z splošnimi smernicami v evropi in je primerljiv z zakonodajo drugih evropskih držav. Lahko pa nas seveda razsvetliš, kaj je v zakonu slabega in kaj konkretno imajo ostali boljše.

To, da je pištolo, ki namenjena temu, da na daljavo onesposobiš odraslega človeka potrebno prijavit je pozitivna stran zakona.

Ravno tako ne rabiš nikakršnih dovoljen za "kopije" orožja, kar ti lahko potrdi vsaj, ki ima airsoft orožje.

In ja še vedno trdim, da signalnih pištol in replik ni potrebno prijavit. Je pa potrebno prijavit pištolo, ki lahko izstreljuje plinske naboje. Res ne vem kakšen doktorat rabiš da boš to razumel.

in še to-vsa ta leta nazaj je bilo vredu,naenkrat pa zdaj od leta 2005 ni več ker je nekdo 'ocenil' po svoji pameti da je potrebno stat na upravni enoti v vrsti(pomoje še kako takso plačat)in čakat en kup papirjev ki jih sam ne rabiš,rabijo jih le da bi ob vsakem incidentu ki bi se recimo zgodil v bližini tebi policija zvonila na vratih.


Imaš za karkoli od naštetega kakeršen koli vir? Al samo tako malo nabijaš v tri dni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

zdravc1974 ::

Vse skupaj mi je že smešno a naj bo :) še ena na ta račun...kaj pa če je plinski naboj tak da ga lahko izstreliš z 6mm startno? Jo prijaviš na UE :)?

Sicer pa ima tema naslov 'ali imate orožje' in da neham s tem bom mirno odgovoril,ne nimam. Vsem lep dan :)

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Vse kar dokazuješ je, da nimaš pojma o materiji. kaliber orožja nima nič z klasifikacijo ali je nekaj plinska pištola.

Po tvoje bi torej fukcionalčen zakon moral imet 2000 strani in noter slike vsake možne pištole in zraven z rdečo in zelo napisano ali je orožje ali ne? Pri čemer seveda tisto kar imaš ti ne sme bit orožje drugače je zakon slab.

zdravc1974 ::

Sem že prej v postu napisal kako bi sam razvrstil te zadeve,tako da to temo zaključujem.

onitam ::

krneki0001 je izjavil:

Metki za navadne zračne pištole in puške so svinčeni in 4.5, 5.5 in 6.35mm premera, ponavadi diabole in so oblikovani v špico ali pa s topim koncem (kugle so bolj redkost), za CO2 pištole so pa jeklene kugle in 4.5mm v premeru.

Imam vse 3 vrste doma
- airsoft 6mm plastika (meri se v teži kuglice od 0.12g do 0.43g)
- zračka 5.5mm svinec (cal .22, izhodna hitrost do 175m/s )
- zračka CO2 4.5mm jeklo (cal .177, izhodna hitrost od 90 do 140m/s)Zračne na CO2 (ali samo stisnjen zrak;pritisk v sistemu 65bar) imajo izhodno hitrost okrog 175m/s
Slednje se uporabljajo za športno zračno strelstvo. Imajo pa dokaj mahjno energijo (7,5J).
bleh

krneki0001 ::

onitam je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Metki za navadne zračne pištole in puške so svinčeni in 4.5, 5.5 in 6.35mm premera, ponavadi diabole in so oblikovani v špico ali pa s topim koncem (kugle so bolj redkost), za CO2 pištole so pa jeklene kugle in 4.5mm v premeru.

Imam vse 3 vrste doma
- airsoft 6mm plastika (meri se v teži kuglice od 0.12g do 0.43g)
- zračka 5.5mm svinec (cal .22, izhodna hitrost do 175m/s )
- zračka CO2 4.5mm jeklo (cal .177, izhodna hitrost od 90 do 140m/s)Zračne na CO2 (ali samo stisnjen zrak;pritisk v sistemu 65bar) imajo izhodno hitrost okrog 175m/s
Slednje se uporabljajo za športno zračno strelstvo. Imajo pa dokaj mahjno energijo (7,5J).


kaliibra 5.5mm najbrž?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

oo7 ::

Tole je fina zadeva :O.

onitam ::

krneki0001 je izjavil:

onitam je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Metki za navadne zračne pištole in puške so svinčeni in 4.5, 5.5 in 6.35mm premera, ponavadi diabole in so oblikovani v špico ali pa s topim koncem (kugle so bolj redkost), za CO2 pištole so pa jeklene kugle in 4.5mm v premeru.

Imam vse 3 vrste doma
- airsoft 6mm plastika (meri se v teži kuglice od 0.12g do 0.43g)
- zračka 5.5mm svinec (cal .22, izhodna hitrost do 175m/s )
- zračka CO2 4.5mm jeklo (cal .177, izhodna hitrost od 90 do 140m/s)Zračne na CO2 (ali samo stisnjen zrak;pritisk v sistemu 65bar) imajo izhodno hitrost okrog 175m/s
Slednje se uporabljajo za športno zračno strelstvo. Imajo pa dokaj mahjno energijo (7,5J).


kaliibra 5.5mm najbrž?4.5 (.177)
http://www.carl-walther.de/cw.php?lang=...
bleh

Mesar ::

cel set takih...pa en Über lok ;((
Your turn to burn!

M1_Abrams ::

No, sedaj sem si še nabavil Tonfo - za verjetne demonstracije )
PHP & MySQL

BCSman ::

pozna kdo kako tujo spletno trgovino, kjer bi se za malo denarja dobilo kitajske zračne pištole 4.5 v stilu norconie s2 recimo? http://www.polis.lv/index.php?part=9&pa...

Looooooka ::

Avenger je izjavil:

Če je na signalni pištoli možno uporabit plinske naboje, potem je to orožje, tudi če rabiš nevemkakšno dovoljenje za plinske naboje. Ne vem no, meni se je zdel zakon o orožju zelo praktično napisan in z jasnim namenom, da se prepreči zlorabe.

Sure.
Ce pistolo kupim po delih carina tega ne smatra kot orozje :D
Drugace mamo pa mi cisto vredu zakon...za razliko od americanov, kjer lahko orozje kupi vsak kreten.
Pri nas mora vsaj na tecaj...pa v evidenco...pa policija se pride mal razgledat ce si probleticen pri sosedih...v glavnem vse OK.
Najvecja luknja, problem in izjema so seveda razna lovska drustva in lahkota s katero ti pijanci pridejo do dovoljenja za nosenje in streljanje s pusko :)

_commandos_ ::

Looooooka je izjavil:

Avenger je izjavil:

Če je na signalni pištoli možno uporabit plinske naboje, potem je to orožje, tudi če rabiš nevemkakšno dovoljenje za plinske naboje. Ne vem no, meni se je zdel zakon o orožju zelo praktično napisan in z jasnim namenom, da se prepreči zlorabe.

Sure.
Ce pistolo kupim po delih carina tega ne smatra kot orozje :D

za zaklep in cev boš moral carini pokazati nabavno dovoljenje

cortez ::

Goflja - edino orožje ki ga uporabljam.

Halfdead987 ::

En LAW 80,če me napadejo s tanki.
En AWP,če mi vlada naroči koga dol snet.
In pa SPAS12,če se prikažejo kakšni zombiji.

mailer ::

Tudi če imaš orožje pri nas niti ni primernih strelišč, da bi ga lahko uporabljal. Z airsoft replikami se nam pa ne da igrat. Bolje, da kupiš kakšnega Barneta pa greš lahko v bližnji gozd in upaš, da ne zadaneš kakšnega borovničarja.

fantasycamp ::

Ali bi v slo lahko spremenili politiko nošenja orožja? Če bi imeli strelišča bi lahko ljudje vadil in kupovali.

Zanimivo je da lokostrel ni isto kot pištola čeprav ima večjo kinetično moč preboja in je nekaj kar vsak lahko kupi, imeti pištolo za obrambo pa kriminalno dejanje, torej moraš okol hodil kot William Tell.

Halfdead987 ::

@fantasycamp
Po tvoji logiki bi morali še kuhinjske nože prepovedati.

fantasycamp ::

Halfdead987 je izjavil:

@fantasycamp
Po tvoji logiki bi morali še kuhinjske nože prepovedati.


hm a kuhinjski nož ti lahko natančno vržeš v daljavo? Logika, lol, kot drugo jaz nisem proti orožju, samo samostrel je še bolj nevaren kot pištola saj je neslišen in ima večjo moč penetracije.
««
12 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posest orožja (strani: 1 2 3 443 44 45 46 )

Oddelek: Problemi človeštva
2289339948 (41205) gruntfürmich
»

Novo streljanje v Ameriki (Oregon) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18528898 (16648) c3p0
»

Strelišče - kje, kako, možnosti in pravila

Oddelek: Loža
197094 (6200) cegu

Več podobnih tem