» »

ZDA se zopet mešajo v notranjo politiko suverene države

ZDA se zopet mešajo v notranjo politiko suverene države

«
1
2

||_^_|| ::

ZDA so Slovaški zagrozile, da bodo preprečile njen vstop v zvezo Nato, če bo nekdanji premier in sedanji opozicijski voditelj Vladimir Mečiar na septembrskih parlamentarnih volitvah zopet prišel na oblast.

vir: 24ur


Tega pa res več ne kaperam. Thomas razloži prosim.

luni ::

Ah, crtica-moz, saj to delajo samo za dobrobit slovaskega naroda, ker se jim pac tako smilijo in ne bi radi da bi se naprej tako trpeli. Kako pa ja ne razumes tako dobroscrnih in iskrenih namenov?
Artificial Intelligentia

para-site ::

demokracija je zakon.:D

||_^_|| ::

luni: :D

Thomas ::

Slovaki lahko volijo kogar hočejo.

NATO lahko povabi kogar hoče.

Kaj ni jasno?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Simpatizerji alkajde - samo bentite lahko.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

torej to nikakor ni vmešavanje v notranjo politiko suverene države, še manj pa izsiljevanje ali celo postavljanje nove (takšne ki bi jo mel Buš rad) oblasti?:))

Binji ::

||_^_||: neeeeee.:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

R0K ::

:\ Sam nekaj mene zanima. Ker sem pač bojl laik na tem podpročju.

A je NATO kao v 51% lasti Amerike, da lahko rečejo kar hočejo, čeprav so notri tudi velke evropske držae, ki bi z manjšiim problemi zravnale ameriko nič ne rečejo?

A se ne morej nič pritožit tej njihovi 'demokraciji', ki je že mal smešna?

Hvala :)

Thomas ::

Vsaka država ima možnost veta na vstop nove članice.

Tako tudi ZDA.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Princip nevmešavanje v notranje zadeve pomeni, da oblast navznoter dela kar hoče. Da tudi ljudstvo lahko poskusi neustavne ali protizakonite akcije.

Torej nekakšen sporazum s sosedom, da je njegova stvar, če tepe ženo in zlorablja otroke. V bifeju bo še zmeraj dobrodošel.

Ta princip - imenovan tudi prime directive v Zvezdnih stezah - je za v smeti.

Ja?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

Thomas

ima prav. EU blokada Heiderjevih svobodnjakov, ki bi drugače prevzeli vlado. EU in ZDA pritisk na Francijo in Le Pena. EU in ZDA pritisk na Berlusconija, ko se mu je zareklo nekaj rasističnih - moral se je opravičiti. Nenazadnje - posredovanje v Jugoslaviji.

Z Mečiarjem nimajo problema samo ZDA - ti še najmanj.Gre za populista in napol diktatorja rdeče-rjave barve. Bojijo se ga sosedi - predvsem Čehi in še bolj Madžari. EU je enkrat že izločila Slovaško s hitrega tira za članstvo, ko je na volitvah zmagal Mečiar in z zakonom prepovedal približno 500 000 Madžarom uporabljati njihov materin jezik za vsakodnevno(!!) medsebojno sporazumevanje. Da ne omenjamo šol, univerz itd. Še Miloševič je bil boljši. Policija, ki ga je enkrat že aretirala, raziskuje njegovo vpletenost v načrtovanje nameščanja eksploziva opozicijskim strankam, enkrat je tako želel razveljaviti opozicijske glasove zaradi "tehničnih napak", osumljen je ugrabitve sina prejšnjega slovaškega predsednika...

In vse to sem našel v 5 min googlanja :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ikarus ()

||_^_|| ::

Ikarus: pa so vse te informacije verodostojne? Kaj pa druga plat? obstaja?

Ikarus ::

Črtica - mož :-)

Vse to drži - da je populist, da je nacionalist, da jih v NATO niso sprejeli že ob prvi širitvi, da jih je EU dala na hladno, ko je postal Mečier premier, da je slovaška sprejela in kasneje razveljavila tisti zakon o madžarski manjšini, da je kot Miloševič želel obstruirati volitve in da jih zato nadzorujejo zunanji opazovalci....

Policijske zadeve so pa v preiskavi, kot sem napisal. Za nič ni bil obsojen. Ampak, je pametno voliti za predsednika kontroverznega možakarja, ki so ga specialci pred 2 letoma spektakularno aretirali in ki ga preiskuje policija za več zadev hkrati?

para-site ::

sej sploh ne vem, zakaj se spuščate v debate, kaj dela ta Mečiar. Če ga ljudje izvolijo, je to to. Nimaš ti kaj njim solit pamet, kaj je za njih dobro in kaj ne. Vsaka država(državljani) ima pravico izbrat takšno vlado, kot sama hoče. To je demokracija.
Potem je pa druga stvar, če kot posledico neprimernega vodenja države le-ta ni sprejeta v NATO. Potem lahko rečejo, sami ste si krivi, njih ste volili in to sranje zdej mate. Ne smejo pa se prej umešavat ZDA, kateri bi njim bil všeč v vladi in "grozit" s sankcijami. To je preveč.

Thomas ::

> Nimaš ti kaj njim solit pamet, kaj je za njih dobro in kaj ne

Prav. Potem naj pa ne jamrajo, če jih bo Mečiar poslal v kacete.

Oziroma - Zahod ni tak "brezbrižen prasec" - več.

To je bil pred II. svetovno vojno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Senitel ::

Se pravi nič groženj, nič opozoril, samo udarit :\... Cool taktika >:D!

Ikarus ::

Thomas

Oziroma - Zahod ni tak "brezbrižen prasec" - več.


Ti pa Žižek - sta to dobro opazila.

EU, ki je 10 let gledala Jugoslavijo, se pa tega še uči.

To paše med pozitivne aspekte globalizacije.

para-site ::

Že imajo svoje interese v tem območju.
Dobrodelna organizacija pa sigurno niso. Verjemi oz. ne prepričuj me obratno.

Ikarus ::

para-site

Slepo zavračanje-sovraštvo do vsakega migljaja ZDA (EU) je iracionalno in gre skozi le med podobno mislečimi.

Drugače pa je potrebno kaj argumentirati.

Je načelno dovoljeno mednarodni skupnosti vplivati na notranjo politiko neke države? Smo odobravali gospodarske sankcije EU, ko je kazalo, da bo v Avstriji prevzel oblast veliki ljubitelj windischmannov Heider? Smo odobravali usklajen pritisk Evropejcev na Francijo, ko se jim je zgodil Le Pen? Smo odobravali zahteve, da se Berlusconi opraviči za neprikriti rasizem?

Sovražiti je iracionalno - sklepati, da "so že neki interesi", ker gre vendar za ZDA - pa, brez argumentov, pobalinsko.

Kateri ameriški interesi pa so na Slovaškem?

para-site ::

Prvo bo treba neki ločit.
Kar se naših debat tiče, je res, da sem skoraj proti vsaki stvari, ki jo nardi ZDA (zato, ker se pogovarjamo samo o takih rečeh), nisem pa proti EU. EU ima po mojem dobre vzvode, ki nekako regulirajo sobivanje različnih narodov in so vsaj načeloma dobro uravnovešeni, seveda pa tudi EU ni perfektna. Je pa ena boljših alternativ za nas.

Jaz ne sovražim nikogar. jaz samo izražam moje mnenje, kaj se mi zdi prav in pravično. Ni pa nujno, da se tebi zdi prav to isto kot meni, ljudje smo različni.

Kar se tiče Slovaške pa ne poznam situacije dovolj dobro in sem o interesih ZDA tam sklepal na osnovi aktualnih dogajanj v svetu in navad zunanje politike ZDA. Torej nimam argumenta za to tezo, da ima ZDA na Slovaškem interes (bilokakšen) postavljati vlado po svoji meri, vendar se mi zdi smešno, da mi trdite, da se ZDA za to stvar zanima, ker jim je hudo za Slovake in samo oni vidijo njihovo zmoto in jim hočejo prijateljsko pomagati vendarle izbrati prave ljudi. Zunanja politika ZDA enostavno ni to. Sicer pa argument proti????

Ikarus ::

Poglej, para-site

Gre za več nesporazumov. Prvi je ta, da se mi zdi, da nekateri kršite fair-play. Ne gre zahtevati, da se nekaj kar verjame, ker so ti takšni pa takšni. To so babje čenče.

Drugo je, da sem zraven vtaknil še EU - zanalašč, ker dejansko utegne Slovaška zaradi tega Mečiarja izviseti in ker vem, da je tule veliko iracionalnega antiamerikanizma.

Tretji nesporazum je predpostavka, da se je treba v vsaki zadevi (pa nikakor ne politični, to se vleče kot čreva povsod) odločiti, ali imamo radi Ameriko ali ne. To so tudi babje čenče. Poglejmo, kaj delajo in razmišljajmo o tem.

Četrti nesporazum pa je, da hoče kdorkoli komurkoli kaj vsiljevati. Bodo pač imeli Mečiarja - ampak ZDA jih take v svoji dnevni sobi ne marajo.

Mene pri takih izpadih bolj skrbi, ko nas zafrkavajo kakšni Avstrijci z lipicanci ali nuklearko, Hrvati z mejo itd.

Thomas ::

> Kar se tiče Slovaške pa ne poznam situacije dovolj dobro

Kaj se pa potem sploh oglašaš?!

(Se pa že predpostavlja, da imaš eno sliko, če imaš tako vehementno stališče.)

Je Ikarus lepo povedal, kako je s Slovaško, Mečiarjem in vsem. Jest sem to (seveda) vse že prej vedel :)).

Pričakoval bi celo, da to morajo vedeti pa vsi - saj smo poslušali poročila o tem ... eno leto in več.

Opažam nekaj - več eden ve, bolj se strinja z mano (jest z njim) (v tehlehle političnih) debatah!

:)) 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

odnosi slovaki-hrvati so bili ze od nekdaj slabi. nekaj podobnega kot hrvati-srbi.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

para-site ::

>Poglejmo, kaj delajo in razmišljajmo o tem.

Točno to poskušam jst. Se pač z nekaterimi stvarmi ne strinjam in jih povem, Imam pa slehernega človeka enako rad, al je to Američan, Iračan, Maročan (fuzbal:D ), Slovenc...

>vsiljevati. Bodo pač imeli Mečiarja - ampak ZDA jih take v svoji dnevni sobi ne marajo.

to sem tudi jst reku u bistvu isto.

>skrbi, ko nas zafrkavajo kakšni Avstrijci z lipicanci ali nuklearko, Hrvati z mejo itd.

Tle se popolnoma strinjam, tudi mene skrbi to.

Thomas:
Kaj ti maš ta stavek
>Kaj se pa potem sploh oglašaš?!
kar v copy/paste, ker se v tvojih postih pogosto pojavlja. In ti naj bi bil moderator foruma. A ti sploh veš čemu je forum namenjen. Če ti ni kej prov, ti ni treba brat mojih postov. Jst bom še naprej veselo smetil:D

Aja, še neki. Če veliko veš, še ne pomeni, da vse, kar veš interpretiraš pravilno. To, da veliko veš je res, tvoja interpretacija je pa povsem druga zgodba, na žalost.:'(

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

para-site

> Če ti ni kej prov, ti ni treba brat mojih postov

Velja zate čisto isto!. 8-)

Treba seveda ni. Lahko jih pa. Lahko tudi povem, kaj si o njih mislim. In to tudi dobro utemeljim.

Hm, mislim da mora biti zate srečanje z nekom, kot je Ikarus - da sebe izvzamem - precejšen kulturni šok. Ker si inteligenten pa dovolj, da zaznaš, da tvoja "linija" le ni tako samoumevna, kot si mislil doslej.

Verjemi mi tudi, da moje interpretacije sploh niso švoh. Da zna biti, da boš moral nekoliko predelati politično solato. Da je ta, ki jo prodajaš trenutno, nekoliko ovenela in gnila.

Think hard - think again!

:)



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

ti, poglej kdaj si napisal tvoj zadnji post.
Če si tako zelo informiran, bi ob tej uri moral gledat dnevnik na poptv.
Brez zamere.:D

Thomas ::

Namesto POP TV ... bi vseeno priporočal SLO1 dnevnik.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

edini uporaben odgovor, ki ti ostane.
Sicer pa ne mislim zdej z enim besednim dvobojem, ker nima smisla.
Je pa bla novica na poptv dnevniku, da je nekdo s Cessno nevedoč preletel belo hišo in da so vsi panični evakuirali vse zaposlene, razen Bush je ostal v njegovi pisarni. Kaj je hotu dokazat ne vem, da je idiot mu je še enkrat popolnoma uspelo.
Kako je to mogoče, da lahko letalo preleti belo hišo neovirano mi ni jasno, dvom v varnost je tu na mestu. In nič ne pomaga, če potem tako glamurozno dve vojaški letali pospremita bogo cessno na letališče. Po toči je prepozno zvonit.

Thomas ::

Karkoli se zgodi, zate je "Bush idiot".

Dej se ti malo vprašaj, od kod ti to slepo sovraštvo.

Racionaliziraš ga z vsem (ne)mogočim. S Hirošimo, Nagasakijem, nafto na Aljaski ... ampak to so precej bedni argumenti. Ko vam jih skušam predstaviti kot take - je ogenj v strehi.

Od kod tak strah?

:\

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Thomas:
Od kod tak strah?

Strah je od tega, da je voditelj vojaško najmočnejše države na svetu kokainski odvisnik, ki ima splošno izobrazbo na nivoju slovenskega četrtošolca. Slednjega mi tebi ni treba dokazovati, ker je to znano dejstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

para-site ::

Thomas, si me očitno zamenjal z nekom drugim, jaz nisem omenjal Hirošime in podobno.
In nisem kriv, da mi gre vedno na smeh, ko poročajo o Bushu. Se ni zastonj prijel izraz bušizem.:D :D :D

Thomas ::

burekar

Tole "splošno znano" je sila varljivo.

Misliti, da si pametnejši od cele ameriške administracije - pa katastrofalna napaka, ki je nekatere stala življenja.

Nekatere pa samo osmešila.

Odvisno, na kakšen način je bil podan "izziv".

Meni verjemi, da so (z Bushem vred in na čelu) - resničen in ne namišljen - "dream team".

Zadovoljno se jim smejat kakšni tepčki da so - je neumno. So že zmagali.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

para-site

> Namreč, če si terorist je to po defaultu slabo, če pa mečeš atomske, (ki imajo isto posledico- to so mrtvi ljudje) si pa rešitelj in oh in sploh human in moralno čist

> si me očitno zamenjal z nekom drugim, jaz nisem omenjal Hirošime in podobno

Kaj zdej? :D


8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

OK, vzamem nazaj besedo, sem že pozabu na to

Thomas ::

para-site

Si že pomislil, da tisti, ki ne pozabljamo toliko, ki stvari tudi (očitno) bolje poznamo .. da bi utegnili imeti tudi bolj prav?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

ti, sem ti že povedal o besednem dvoboju, sicer pa se mi zdi neumno zgubljat cajt s tem, da bom razglabljal kdo ma bolj prav na podlagi pomnjenja podatkov.
Sej tvoje poste je zanimivo brat, samo kdaj pa vsečeš totalno mimo.

Rajši povej, kaj si misliš o tej novici, ki sem jo omenu.
Je Amerika varna? Ima smisel, da ZDA namenja tolikšna sredstva za obrambo in nacionalno varnost, potem pa Cessna hladnokrvno preleti belo hišo? Bi morali biti odgovorni za ta spodrsljaj kaznovani? Ali je NATO tudi tako luknjičav?

Thomas ::

para-site

Če že drozaš vame ...

Če se je to res zgodilo, so najbrž vedeli, da gre za pilota v težavah.

Niso ga cinično sestrelili - pa bi ga skoraj gotovo lahko.

Nič, še en dokaz, da so vaše teorije - trhle.

8-)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

verjamem, da si ultrainformiran in da ti moram zato jaz, ki itak nič ne vem in vse pozabim, razlagat potek zgodbe.:D
Torej, pilot ni bil v težavah, belo hišo so zato evakuirali za probo, simulacijo, test...yeah right...zmeda je bla, ker so nesposobni
Prvo priznaš, da z novico nisi seznanjen, potem pa že veš, da bi ga lahko sestrelili, da je imel pilot težave....veš, problem pri tebi je to, ker druge, ko komentirajo nekaj, o čemer niso 100%, na forumu zabiješ s tvojo izjavo

>Kaj se pa potem sploh oglašaš?!

potem pa ti isto počneš z obrnjenimi vlogami.
Jaz bom bolj kulturen in ti tega ne bom reku nazaj, čeprav me mika, da bi ti:D
Rajši odgovori na vprašanja v mojem prejšnjem postu, ki so širša in boljša od tega crapa, ki ga zganjava.

||_^_|| ::

Seveda, najbrž so vedeli da gre za pilota v težavah, sploh so to vedeli po tem ko jim ni uspelo vzpostaviti zveze z letalom.:D

Thomas ::

Letel je nekaj kilometrov proč.

Sem rekel - če je res.

Pa ni bilo tako, kot si ti rekel. Nad Belo hišo bi ga seveda LAHKO sestrelili.

> najbrž so vedeli da gre za pilota v težavah

Ja ... zgleda da so domnevali tako.


Ne se prehitro veselit! :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Meni verjemi, da so (z Bushem vred in na čelu) - resničen in ne namišljen - "dream team".


Osebno nimam čisto nič proti Georgu. Ampak ko se spomnim intervujev z njim in pa njegovih izjav, se pa zamislim:
-Talibani so rock skupina
-Putin je kanadski zunanji minister
-v Braziliji ni črnskega prebivalstva
...

Mislim, da bodo za ZDA in preostali svet tisti, ki imajo George-a na vrvicah poskrbeli DOSTI boljše kot pa Clintonovi kolegi. Ampak, če je že maskota, naj bo vsaj spodobna...

para-site ::

Še enkrat si preberi zgodbo, potem pa postaj kakšen drugi link, ki bo govoril tebi v prid. Če ne pa samo naslov:
>Plane intercept near White House not timely
Med drugim je bila na pop neka gospa, ki je dala izjavo(in bila je v bljižini bele hiše), da je šlo letalo "right over white house"...

In ne vem, kako lahko še vedno trmasto vstrajaš na svojem. Jaz sem tudi trmast(vsaj tako pravijo), vendar ko zgrešim, priznam napako. Priznaj jo še ti.

Thomas ::

Citiram sebe:


    Če že drozaš vame ...

    Če se je to res zgodilo, so najbrž vedeli, da gre za pilota v težavah.

    Niso ga cinično sestrelili - pa bi ga skoraj gotovo lahko.

    Nič, še en dokaz, da so vaše teorije - trhle.



Kaj sem narobe reku? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Opažam nekaj - več eden ve, bolj se strinja z mano (jest z njim) (v tehlehle političnih) debatah!


ufff, zopet kompleksi manjvrednosti, ni mu dovolj, da mu priznamo, da je zelo razgledan, inteligenten itd, on mora biti tudi najboljši filozof, zgodovinar, analitik,... In kar je najbolj ironično: tako je dober, da se mora kar sam hvalit - saj veste: Dobro blago se samo hvali :D

Thomas ::

A to ti ostane? Obravnavanje (značaja) bogega mene?

Rajš me pusti pri miru ... in razmisli o argumentih v temi. NE samo mojih.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

prvi stavek ok.
drugi je pač stavek, tvoje predvidevanje...
tretji neumnost
četrti bwahahaha

Sicer pa je blo mišljeno na naslednji tvoj post od tega, ki ga navajaš, in ti to dobro veš, samo se delaš neumnega, da bi dokazal, da se nisi zmotil.

Problem je v tem, ko te nekaj konkretno vprašam, ti pa bi se samo pričkal in dokazoval svoj prav iz nemogočih situacij. Besede že znaš obračat, jaz pa te spet pozivam, da mi podaš tvoje stališče o varnosti Amerike in na splošno o tem incidentu. me zanima, kako bo reagiral na takšno stvar nekdo, ki mu je Bushega administracija všeč.

perci ::

Tvojih argumentov ne komentiram, ker so po pravici povedano slabi in nevredni komentarja.

Tvoja psiha pa je zanimiva in vredna preučevanja.

Thomas ::

Aha, drugi moj post je čudn - citiram sebe:


    Letel je nekaj kilometrov proč.

    Sem rekel - če je res.

    Pa ni bilo tako, kot si ti rekel. Nad Belo hišo bi ga seveda LAHKO sestrelili.

    > najbrž so vedeli da gre za pilota v težavah

    Ja ... zgleda da so domnevali tako.


    Ne se prehitro veselit!



Kaj sem TU narobe napisal?

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

ma se mi ne da več, ti se zajebavaš iz samega sebe, zadosti je
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pripravlja se mednarodni incident

Oddelek: Problemi človeštva
242210 (1515) Barakuda1
»

Resnica Pentagona? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16314194 (10412) BigWhale
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17610132 (7821) Thomas
»

imuniteta ameriških vojakov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1537480 (5815) Thomas
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117926 (6467) freserovski

Več podobnih tem