» »

180€ na mesec

180€ na mesec

1
2
3

Valvoline ::

Pa še to. lahka opravljam več poklicev.
Sem elektrotehnik,voznik z C,obvladam tut avtomehaniko. Pa mi nič ne pomaga,plača je 500-600e pr vseh naštetih poklicih. Če boš delal po 300ur na mesec,kar tudi sem včasih,zaslužiš več ja,sam da potem nisi več človk,ampak si suženj al pa kiborg

T0RN4D0 ::

Ojoj no, če si dober avtomehanik lahko potegneš 1000€ bruto... če si šalabajzer, delaš pač za 600€. Če se ti pa zdi da je 1200€ za sodnika preveč, si pa smešen. Sodniki bi moral imet 5x višje plače...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

black ice ::

Ojoj no, če si dober avtomehanik lahko potegneš 1000€ bruto... če si šalabajzer, delaš pač za 600€. Če se ti pa zdi da je 1200€ za sodnika preveč, si pa smešen. Sodniki bi moral imet 5x višje plače...

Mogoče pa ne dobiš možnosti za boljšo službo, čeravno si dober mehanik z 600€ plače?
Lastne delavnice pa ne postaviš gor kar čez noč.

1000e bruto je 600e neto,tolk zaslužim k si država pokasira svoje,če nisi vedel :D
Sodnik pripravnik sem napisal.... k sem jaz bil pripravnik sem delal za polovico minimalca,torej današnjih 200-250e. Zakaj pa naj ima sodnik in podobni 5x več k jaz ??? Zakaj nasploh da zasluži več ??? Sej je že to da ima doživljensko zagotovljen šiht in stolček dovolj.

TESKAn ::

Posamezniku torej ostane skorajda celotna plača. In le od njega je odvisno, kako bo sam skrbel za svojo pokojnino, zdravstveno zavarovanje, itd.

Sveta preproščina. Koliko ljudi si bo delalo zalogo za hude čase, torej čase, ko ne bodo več sposobni delat? Izjemno redki. Večini bo postalo pomembnejše, da imajo boljšega mercedesa od sosedovega bmwja. Hkrati boš pa naenkrat imel kup upokojencev, ki niso sposobni več delat, prihrankov pa nimajo, ker je njihov načrt temeljil na obveznih pokojninah. Šikanirat te ljudi samo zato, ker so živeli v drugem sistemu, je pa bolno.

A naj bi potem v Slo bili vsi doktorji in magistri al kaj. Pa vsi poslanci in ministri...

Face it. Nekatere službe izginjajo, ker je pri nas predrago, da bi jih še imeli. TO, da namesto, da si rečeš OK in se izobraziš za kaj drugega, donosnejšega, raje greš na cesto in od države zahtevaš, da podpira slabo plačana delovna mesta, je pa najmanj kratkovidno.

Kaj pa ustvarja sodnik in vsi državni paraziti po vrsti ????

Če se ne bi taki, kot si ti, tako radi tožarili, bi imeli sodniki pol manj dela.

Pol pa ti men povej oz definiraj kaj je zate fajna šiht,pa še kakšno podjetje kjer bi se ti zaposlil.(govorim seveda o zasebnem sektorju)

Jaz imam takega. Razvijam elektroniko, kar me veseli, hkrati pa imam dokaj svoboden delovni čas. Vse se da, če si pripravljen kaj naredit zato. Če pa od države zahtevaš, da ti zrihta tako službo...

Sem elektrotehnik,...

Fakultetna izobrazba? Takih primanjkuje po vseh podjetjih. Večina sošolcev, ki smo diplomirali pred kratkim, imamo 1000€+ plačo. Če pa si raje, kot da bi šel študirat, šel delat, živel pri starših in ves denar porabil za žuranje, fajn avto in nisi nič delal na tem, da bi se kaj novega naučil...potem si si pa sam kriv.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

IceIceBaby ::

A naj bi potem v Slo bili vsi doktorji in magistri al kaj. Pa vsi poslanci in ministri...
Al pa vsi državni paraziti? Kdo pa bo dejansko kaj delal?? Najbolj žalostno je da državni paraziti živijo prav na plečih tistih bogih delavcev,in jaz med njimi,k delajo za mizerno plačo .A je normalno npr zidar z večletno prakso da zasluži 600e na drugo stran pa sodnik pripravnik pa ima 1200e??Bog je zidarju dal zlate roke da nekaj z njimi ustvari...sam delam kot elektrotehnik na stroju za pvc folije,imam plačo 600e + plačan prevoz in regres. Kaj pa ustvarja sodnik in vsi državni paraziti po vrsti ???? Ne se hecat. Mal resno no.

Ni treba, da so vsi doktorji in magistri (čeprav bi bilo super).

Kaj ustvarja sodnik? Nekaj, kar je v naši družbi bolj iskano in bolj cenjeno kot tisto, kar ustvarja povprečen zidar.

Imaš tudi ljudi, ki polagajo ploščice ali knauf pa lahko zaslužijo še več kot sodniki.

Pol pa ti men povej oz definiraj kaj je zate fajna šiht,pa še kakšno podjetje kjer bi se ti zaposlil.(govorim seveda o zasebnem sektorju)
No ?? Pa povej.

Zame osebno je dobra služba takšna da nimaš šefa, da delaš 2 do 3 ure na dan ali še toliko ne in da dobiš plačano vsaj 3x povprečno slovensko plačo :) Delodajalci niso bili ravno zainteresirani za moje predloge tako, da sem moral sam nekaj naredit glede tega.

Sem pa že delal marsikaj, poslal sem že precej CVjev na firme... Vem, da se da s primernim nastopom dobit službo, tudi če ne izpolnjuješ 100% vseh pogojev. Tudi pri večjih, bolj togih firmah, pri manjših pa sploh.

Jaz imam takega. Razvijam elektroniko, kar me veseli, hkrati pa imam dokaj svoboden delovni čas. Vse se da, če si pripravljen kaj naredit zato. Če pa od države zahtevaš, da ti zrihta tako službo...

Dobro napisano :)

T0RN4D0 ::

Pardon, pomešu sem bruto in neto. Mislil sem izplačanih 1000€, torej neto. :8)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

solatko ::

kst - Ko prineseš potrdilo o zaposlitvi (vsaka trgovina ga zahteva), dobiš samo na toliko obrokov, kolikor časa imaš zaposlitev - tri mesece - tri obroke (za pralni stroj pri €500 ?), kako pa rešiš stanovanjski problem z zaposlitvijo za določen čas?
Vsakega človeka po dvajsetih + letih zaposlitve, težko pripraviš na šolanje (polna glava vsako dnevnih problemov). Ne bi bilo super, če bi imeli vsi diplomo, ker ne bi imel kdo delat, filozofije pa se ne da prodajat. Kdo bi pa potem sneg plužil na cestah?
Valvoline - se strinjam s teboj, od dela ni še nobem obogatel. Če si dovolj mlad, boš pač prisiljen nardit kakšen faks in potem iskati delo v tej smeri, ko pa ne bo imel več kdo delat (zadev, ki jih obvladaš), bo cena krepko zrasla.
T0RN4D0 - Dej se ti mal zamisli - če ne bo več novo ustvarjene vrednosti (če ti je sploh jasno, kje lahko to, novo dodano vrednost, sploh lahko ustvari), bodo imeli tudi sodniki zajamčene plače, saj ne bo denarja v proračun, ki se lahko fila samo iz novo ustvarjene in dodane vrednosti.
TESKAn - Če imaš €500 plače, si težko daš kaj na stran, a se ti ne zdi. Izreden študij je €4000 naprej letnik, koliko si jih lahko to privošči. Ne morejo vsi početi to, kar delaš ti. Nekdo ti mora tudi smeti počistit in, če ga ne boš dobro plačal, boš kmalu moral to početi sam. Ne moreš primerjati sebe, z nekvalificiranimi delavci, pomisli koliko tvojih sošolcev iz osnovne šole, je zaradi različnih razlogov odpadlo pred diplomo in kaj s temi, jih potolčemo, da ostanete samo diplomanti, enako stare, invalide...?

jype ::

Valvoline> Kaj pa ustvarja sodnik in vsi državni paraziti po vrsti ????

Ne se hecat, no. Brez sodnikov te država komot strpa v sibirijo, kjer delaš za talar župe na dan, po 50 letih pa crkneš.

Državni aparat je prevelik in premalo učinkovit, ampak to ne pomeni, da bi bilo brez njega bolje.

Sicer se pa vedno lahko preseliš v demokratični Kongo ali pa v Somalijo - tam je države precej manj.

@kst... @teskan...
Po vaših postih edino kaj lahka sklepam je da sploh še v življenju niste nič delal in pravega šihta niste vidl.Verjetn ste vsak dan pr mamico in ateka in prosite za EEE.
Tisti elektrodiplomiranci @teskan 1000e neto lahka vidijo le v Lj in to verjetn spet pr kakšnem monopolistu ala ElektroLjubljana.
Res je da imam srednješolsko izobrazbo.
Ko pa sem enkrat pred leti bil na en razgovor za šiht,serviser medicinskih naprav je bilo delovno mesto,poleg mene je bilo tudi precej elektro diplomirancev tako k ti. Hec je bil da smo vsi dobil enak test znanja. Narisat grecov spoj oz usmerink in opisat njegovo delovanje,ter smo dobil eno elektricno shemo in smo mogl priblizno ugotoviti od cesa je.
Od 10tih diplomirancev ki so pršli na razgovor je samo 1 vedel narisat grecov spoj in povedat kako dela. Sem se skoraj razpokal od smeha.
No ko so nam povedal da je plača takratnih 80.000sit so vsi ven zbežal in jaz tudi.

@jype...
Nimam nič proti državnim aparatom.
Le trdim da imajo prevelike plače,preveč jih je,in dejansko polovica teh ne dela nič.A se strinjaš ??

Po vaših postih edino kaj lahka sklepam je da sploh še v življenju niste nič delal in pravega šihta niste vidl.Verjetn ste vsak dan pr mamico in ateka in prosite za EEE.

Tukaj se pa precej motiš. Jaz sem sistematično delal na tem, da pridem do trenutne točke. Sploh na začetku je bil v službi denar zadnjega pomena, veliko bolj sem cenil znanje, ki sem ga dobil. Danes se mi to obrestuje.

Pa še zdaj, ko že imam idealno "službo" na mesec zapravim nekaj 100€ za izobraževanje (od knjig, seminarjev do webinarjev). Trenutno se imam super, ampak, če bom ostal na tej točki je vprašanje, kaj bo čez par let.

Ko pa sem enkrat pred leti bil na en razgovor za šiht,serviser medicinskih naprav je bilo delovno mesto,poleg mene je bilo tudi precej elektro diplomirancev tako k ti.

Enkrat pred leti si bil na razgovoru pa lahko ocenjuješ splošno stanje? Če te resno zanima menjava službe pošlji 10 ali 20 prijav, ne pa po 1. razgovoru obupat.

No ko so nam povedal da je plača takratnih 80.000sit so vsi ven zbežal in jaz tudi.

Za tistega, ki nujno rabi denar je tudi to nekaj. Sicer se strinjam, da je to mizerna plača, ampak vsaj za hrano imaš, zraven pa nabiraš izkušnje in iščeš varjante kako dobit boljši položaj.

TESKAn ::

1. če je zate "pravi šiht" to, da osem ur z lopato kidaš pesek, potem ja, takega šihta še nisem imel.
2. svojih staršev že dooolgo nisem prosil za €. Najprej štipendija, sedaj plača.

Tisti elektrodiplomiranci @teskan 1000e neto lahka vidijo le v Lj in to verjetn spet pr kakšnem monopolistu ala ElektroLjubljana.

Iskra v Kranju je zate monopolist?

Ko pa sem enkrat pred leti bil na en razgovor za šiht,serviser medicinskih naprav je bilo delovno mesto,poleg mene je bilo tudi precej elektro diplomirancev tako k ti. Hec je bil da smo vsi dobil enak test znanja. Narisat grecov spoj oz usmerink in opisat njegovo delovanje,ter smo dobil eno elektricno shemo in smo mogl priblizno ugotoviti od cesa je.
Od 10tih diplomirancev ki so pršli na razgovor je samo 1 vedel narisat grecov spoj in povedat kako dela. Sem se skoraj razpokal od smeha.

Si tudi ti eden od tistih, ki zvečer ob piru ugotavljate, kako smo izobraženi ljudje samo "paraziti, ki nimajo pojma"? Grec pa res ni neka huda znanost. Bi se pa verjetno jaz razpokal od smeha, ti pa čudno gledal, če bi dali za narisat PN spoj in pojasnit, kako deluje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

krneki0001 ::

Država ciganom da za vsakega otroka, ki hodi v šolo po 400 evrov na mesec + socialno pomoč malo več kot 240 evrov + otroške doklade okoli 140 do 150 evrov (skupaj okol 800 evrov na otroka), pa jim ni treba nič delat, niti niso nikol nič delali, pa tudi ne bodo. Slovencem, ki so se pa v službah poškodovali in so zdej invalidi pa dajo celih 180 do 200 evrov. UAAAAAAAU, dobr da niso vsi invalidi miljonarji ob takem denarju.

@ teskan..
Ok če je Iskra vzamem besedo nazaj.. :)
Čeprav se tam tut težko pride notr,napol državno bom reku.
Paraziti so javna uprava,sodstvo,šolstvo itn...
Vsi k so na proračunu.
Tebi svaka čast če res razvijaš elektroniko za Iskro.In teb podobnim.Sam pa verjem eni si lahka z diplome riti obrišejo,še za to niso sposobni.
Mah vseeno kriza je tu,prej ko slej se boš tut sam potegoval za parazitski šiht pr državno hobotnico brez skrbi.

perci ::

nebivedu: Ej, zdej je blo pa že dost tega zmišljevanja. 800 EUR na otroka, pa od kje tvoja glava sproducira te podatke?

opeter ::

Bom še sam pristavil svoj pisker.

Torej, sam zagovarjam teorijo bruto izplačila plačne postavke, neodvisno od vira zaposlitve. To prinaša ukinitev plačila prispevkov za socialno varnost, obvezno zdravstveno zavarovanje, davek na dohodek, skratka, delodajalec ti izplača čisto bruto plačo. In recimo, da se od tega bruto izplačila ustvari socialni fond v višini 5 odstotkov bruto plače, za potrebe ljudi, ki zaradi določenih dokazljvih razlogov niso zaposljivi.
Posamezniku torej ostane skorajda celotna plača. In le od njega je odvisno, kako bo sam skrbel za svojo pokojnino, zdravstveno zavarovanje, itd. Bi naenkrat večina ljudi finančno lažje zadihala, a?

Takole, čist posplošeno rečeno.

P.S.: Kako bi to vplivalo na cene storitev (zdravstvenih), birokratskih, well, to je pa že drugo vprašanje...

Nekje sem bral neko študijo, da ljudje v primeru, da jim od plače ne bi odbijali prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, sami (žal, velja za večino) ne bi vlagali v stran niti evrocentek. Večina torej ne bi šparala. Ko bi se folk postaral, pa bi pričakoval penzijo.

Valvoline> Kaj pa ustvarja sodnik in vsi državni paraziti po vrsti ????

Ne se hecat, no. Brez sodnikov te država komot strpa v sibirijo, kjer delaš za talar župe na dan, po 50 letih pa crkneš.

Državni aparat je prevelik in premalo učinkovit, ampak to ne pomeni, da bi bilo brez njega bolje.

Sicer se pa vedno lahko preseliš v demokratični Kongo ali pa v Somalijo - tam je države precej manj.

Torej, delovanje ustavne države (s kapitalizmom v ozadju) je pogojena s sodnim sistemom?
V primeru, da tega ne bi bilo, bi pa imeli kaj?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

nebivedu: Ej, zdej je blo pa že dost tega zmišljevanja. 800 EUR na otroka, pa od kje tvoja glava sproducira te podatke?

Sicer 800 ne, okoli 400 pa že. Pravtako dobijo brezplačno malico, učbenike in prevoz do šole.
To mi je sosed razlagal, ki je rom. Osebno pa nimam problemov z njimi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

A slovenski otroci ne dobijo nič?

400 evrov je dodatek, ki ga vsak ciganski otrok lahko dobiva, če hodi v snovno šolo - povedano iz prve roke - socialna delavka, ki to ureja na socialni v grosuplju. Včasih (pred evrom) pa je bilo to 100.000 sit.

Poleg tega pa dobiva cigo za otroka še otroške doklade in socialno pomoč, kar skupaj z dodatkom za šolo znese okoli 800 evrov na mesec, poleg pa še zastonj prevoz, zastonj knjige in zastonj malica. Pač navadte se da smo slovenci manj vredna večina v sloveniji. In ja, za slovenske otroke pa ni nič, za invalide ni nič, vsi se morajo sami znajti, cigoti pa lagodno živijo.

Zgodovina sprememb…

imallears ::

Pa od kje 400€ na glavo???!!! Ker ok, brezplačno malico, učbenike pa prevoz do šole (za OŠ govorim -> prevoz majo VSI), to dobijo vsi, ki izpolnjujejo pogoje. V SŠ tud, če izpolnjuješ pogoje dobiš učbenike lahko zastonj(odvisn od šole kako majo zrihtan), pa regresirano prehrano, pa subvencijo za mesečno karto za vlak al pa bus.

Sam od kje 400€ na otroka? za kaj? mal far fetched tale cifra se ti ne zdi?
Mogoče 400€ za vse otroke =(4x100).

imallears ::

aha ok... če je pa tako pa nimam nič proti prot enim ornk demonstracijam. Ker 400€ za enga otroka,... WTF????!!!!!

Vanich ::

...dočim, na drugi strani pa:D : Linque

Užuvajmo v najbolj obdavčeni državi na svetu, zato da imajo prasci (pri koritu) vse zastonj.;((

Vanich ::

...ampak, po tretji strani bi se pa človek najraje zjokal:
*
Kako smo šenkali EU 8,7 milj. Eur :
*
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/...
*
*

Če kdo verjame, da za otroka dobiš 800 eur na mesec, se hudo moti. Kaj je pa nebiveduju povedala socialna delavka, me pa prav nič ne zanima. Ker si je nebivedu to preprosto izmislil, kot si na slo-techu vsak dan izmisljuje nove in nove nesmisle. Smo ga ze dostikrat ujeli na lazi, tudi tokrat ni nic drugace.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

kitzbrado ::

No, tale cifra se mi zdi previsoka, ampak ne slisimo prvic, da Cigani dobijo dodatek, ce njihovi otroci redno hodijo v osnovno solo. Dajmo se torej najprej zmeniti, koliko je resnice na tej izjavi, potem pa, ce bo sploh potrebno se, koliko tak dodatek znasa.

Pa od kje 400€ na glavo???!!! Ker ok, brezplačno malico, učbenike pa prevoz do šole (za OŠ govorim -> prevoz majo VSI), to dobijo vsi, ki izpolnjujejo pogoje. V SŠ tud, če izpolnjuješ pogoje dobiš učbenike lahko zastonj(odvisn od šole kako majo zrihtan), pa regresirano prehrano, pa subvencijo za mesečno karto za vlak al pa bus.

Sam od kje 400€ na otroka? za kaj? mal far fetched tale cifra se ti ne zdi?
Mogoče 400€ za vse otroke =(4x100).

4x100€ ja... you wish... 250+ (pomoje realna cifra, čeprav je možno tudi precej več).

kuglvinkl ::

to da dobijo nek denar, če hodijo v šolo, je res, vsaj bilo je pred časom. Namreč, poznam osebo, ki jih je popoldne učila. Kolk, pa ne vem.
Your focus determines your reallity

Ehm... ne bi rad zmotial, ampak ali tema ne govori o invalidih in o miloščini 180 € na mesec?

kitzbrado ::

Ehm... ne bi rad zmotial, ampak ali tema ne govori o invalidih in o miloščini 180 € na mesec?

Malo smo sicer res offtopic, ampak ce se pogovarjamo o socialni podpori, potem se mi ne zdi tako narobe, ce znesek primerjamo z ostalimi primeri socialne podpore. IMHO seveda.

kitzbrado - Nadomestilo invalidu ni socialni transfer, saj si je ta plačeval, kolikor časa je delal, to je v prispevkih za SPIZ - pokojninsko in invalidsko zavarovanje (poglej zakon).

kopernik ::

No, večina nas sklene življenjsko zavarovanje v okviru katerega je lahko tudi postavka za invalidnost. Recimo za enih 50000€ premije niti ni tako drago to zavarovanje in s tako vsoto imaš dobrih 8 let 500€/mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kopernik ()

kopernik - dobro si preberi pogoje (drobni tisk v zavarovalni pogodbi, kdaj ti pripada invalidnina iz zavarovalne pogodbe).

Utk ::

Kaj pa ustvarja sodnik in vsi državni paraziti po vrsti ????

Če se ne bi taki, kot si ti, tako radi tožarili, bi imeli sodniki pol manj dela.

Hehe, in kaj pol če bi imeli pol manj dela? Bi jih zato imeli kaj manj? Bi zato imeli kaj manjše plačne? Ne, ne bi. Torej se kar tožarite še naprej, naj vsaj delajo nekaj, če že so tam.

Matev ::

>>> kdaj ti pripada invalidnina iz zavarovalne pogodbe

verjetno vsakokrat kakšen izgovor najdejo

poweroff ::

perci, ti pa le glej kaj govoris o nebiveduju! Da te ne bo volk ugriznil!!! :D
sudo poweroff

Samo pri poškodbi, invalidnost zaradi bolezni, ne dobiš nič.

Matthai: Volk je ostal pri bivši, tako da me ni strah.

Zgolj za ilustracijo: max otroški dodatek je trenutno 152 EUR.

Dodatek za nego otroka (ki ga dobiš za otroka s posebnimi potrebami, ne kar za vsakega cigančka), je 92 EUR.

V vrtec kot vem ciganski otroci ne hodijo, torej tam nič ne prišparajo.

Ok, pa še starševski dodatek, ki ga en starš dobiva eno leto po rojstvu otroka in znaša 189 EUR.

Kaj dobijo za to, da so popoldne v šoli, pa ne vem, ampak 400 EUR po glavi gotovo ne.

Pa da ne bo kdo narobe razumel. Tudi meni ciganske navade niso blizu in mi gre njihovo obnasanje (ki je posledica nesposobnosti nase policije) hudo na organ. Ampak vseeno se ne spodobi lagati in na podlagi teh laži spodbujati nacistične ideje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

dukenukem ::

tukaj se popolnoma strinjam z vsem, kar je napisal solatko

kuglvinkl ::

Tale nebivedu sodi taman v eno zakajeno pivnico. V takšne, kot so jih poznali v 30 letih prejšnjega stoletja.

dukenukem, po moje si hotu rečt perci (tut sam nimam kej dodat).
Your focus determines your reallity

poweroff ::

Matthai: Volk je ostal pri bivši, tako da me ni strah.

Hja, bullbarov se pa vseeno pazi. :P Pa kontrola teže zna bit tudi opasna. ;)
sudo poweroff

MadMicka ::

Glede plačevanja romskim otrokom, ki redno hodijo v šolo (oz. verjetno, ki redno končajo posamezni razred), dopuščam možnost, da zgolj zato njihovi starši dobijo dodatna denarna sredstva (bodisi občinska, bodisi državna, nemara celo evropska?). Temu se reče pozitivna diskriminacija.

Ampak, kretenom, ki tulijo, češ, cigani dobijo, mi pa ne, povem, da ko bodo šli živet v bajto brez vode in brez elektrike in bodo brez rednih dohodkov, bodo tudo oni dobili par sto EUR na mesec in to ZASTONJ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Glede plačevanja romskim otrokom, ki redno hodijo v šolo (oz. verjetno, ki redno končajo posamezni razred), dopuščam možnost, da zgolj zato njihovi starši dobijo dodatna denarna sredstva (bodisi občinska, bodisi državna, nemara celo evropska?). Temu se reče pozitivna diskriminacija.

Ampak, kretenom, ki tulijo, češ, cigani dobijo, mi pa ne, povem, da ko bodo šli živet v bajto brez vode in brez elektrike in bodo brez rednih dohodkov, bodo tudo oni dobili par sto EUR na mesec in to ZASTONJ.

Problem je ko si ti cigani zrihtajo "bajto" na račun države, nabavijo "merđoje" in se igrajo "đeke".
Nekaj v smislu: glej koliko imam jaz pa nisem delal nič, poglej se paver koliko imaš pa ti, ki delaš kot vsak normalen človek. V tem je problem.

Če bo šlo tako naprej se bom preimenoval v Horvata/Šarkezija/younameit in veselo užival v sadovih državljanov RS.

Pomoč dati tistim, ki jo potrebujejo - ne pa vsaki lenobi.

Tear_DR0P ::

dejte no - od te pomoči se prav bedno živi - puste bogim ljudem pa četudi jim pravite cigani vsaj to uborno pomoč - nekateri se na podlagi tega vseeno poberejo in asimilirajo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Če kdo verjame, da za otroka dobiš 800 eur na mesec, se hudo moti. Kaj je pa nebiveduju povedala socialna delavka, me pa prav nič ne zanima. Ker si je nebivedu to preprosto izmislil, kot si na slo-techu vsak dan izmisljuje nove in nove nesmisle. Smo ga ze dostikrat ujeli na lazi, tudi tokrat ni nic drugace.

Perci, ne, na otroka ne dobiš tok denarja, če si slovenec, če pa si rom, pa dobiš 400 evrov dodatka, če si spravil otroka do tega, da hodi redno v šolo in tudi je ves čas v šoli. Poleg pa še otroške doklade in ostale dobrine.

Zakaj bi šli normalni ljudje živet v bajto brez vode. Mi moramo plačat vodovod, oni pa ga ne plačajo. Če bi ga plačali, bi imeli tudi vodo. Enako velja za elektriko. Naj legalizirajo hiše, plačajo prispevke za vodovod in elektriko in bodo imeli vodo in elektriko.
Če bi cigani hoteli delat, bi vsi imeli službe, vendar svojih dolžnosti do države ne izpolnjujejo, poznajo pa vsako dolžnost države do njih in vse izkoriščajo, da lahko lagodno živijo.

In kreten tukaj si samo ti, ki jih podpiraš v tem, da izkoriščajo državo in s tem tebe, ko vsak mesec plačuješ davke in socialo, da oni lagodno živijo.

Torej ugotovitev je sledeča - cigani so najpametnejši v tej državi - za nobeno korist niso, nič davkov ne plačajo, za zahvalo, da jih lahko imamo, pa še denar iz proračuna dobijo. Ostali bomo rabil še 500 let, da bomo prišli na njihov IQ.

Niso najpametnejši, poznajo pa v potankost svoje pravice, svojih dolžnosti pa ne izpolnjujejo. Jim jih ni treba, v kar jih nekateri celo spodbujajo s tem ko jih pomilujejo in jih zagovarjajo na vsakem koraku.

V glavnem znajo iskoristit vse malenkosti, v svojo korist.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekarnost in zdravje: Kaj je bolniški dopust? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8111064 (8831) gruntfürmich
»

Socialna pomoč še vedno sramotnih 229 evrov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32574187 (65361) jype
»

540 prostih delovnih mest in 103.831 iskalcev zaposlitve (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

49580474 (70469) lexios
»

Dvig mesečne socialne pomoči na 449,66 eur (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26989613 (73497) gruntfürmich
»

Davek na nestarševstvo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26113609 (8899) djordjevic

Več podobnih tem