» »

T2 tv in racunalniski monitor LCD ali prek PCja

T2 tv in racunalniski monitor LCD ali prek PCja

Racunalnik ::

Ali lahko iz tiste motoroline skatle namesto scarta v tv dam v racunalniski LCD, tako da sploh nerabim tvja ampak gledam preko LCD monitorja sliko?
Ma L,R sound, scart, video cinch in s-video prikljucke.Za monitor bi vrjetno rabil kaksen konverter,imam dvi in navaden vga za priklop.
Ali pa ce bi se dalo skatlo na pc vezat in da bi prek pcja predvajal sliko na LCD monitroju, se da? To zdanje bi mi bilo se najbolj vsec.

msjr ::

Rabiš s-video (composite) -> VGA konverter. Tale je v akciji za 49$, drugače so konverterji okoli 100$, recimo tukaj

tempoFlow ::

V primeru, da želiš povezati set top box (STB - motorolina škatla) direktno z LCD monitorjem, potrebuješ video na VGA konverter. To je škatlica, nakatero na eni strani priklopiš STB, na drugi pa monitor. Te zadeve niso pretirano poceni (okoli 50 - 100€) - http://www.svideo.com/video2vga.html.
Druga možnost je priklop STB-ja na računalnik, za kar potrebuješ v računalniku TV kartico, kjer na video vhod (s-video ali cinch) povežeš potem STB.

mte ::

tempoFlow: precej boljše kot druga možnost je da gledaš tv na računalniku brez stbja in tv kartice s pomočjo VLC in imaš tako direkten digitalni signal brez pretvarjanja (lepša slika).

Ampak na ta način nimaš tistih menujev od STBja in sporedov, daljinca si moraš pa posebej usposobit, tako da je uporabnost tega odvisna od drugih dejavnikov.
lp

Racunalnik ::

Kako se pa nastima ta VLC, za enkrat bi bilo cist vredu,mene tisti meniji kej prevec ne ganejo, spored pa ce ze, si ga ogledam ze prej na netu.

Prosim za navodila, sej kanale pa lahko z misko vrjetno saltas, sej mam brezzicno.

mte ::

Hm ja, pozabil sem omeniti da rabiš router (switch ne bo ok), v kolikor nisi na optiki. Pri tem mora biti internet izhod iz modema vezan na router v WAN (kot je običajno), TV izhod iz modema pa v enega izmed LAN vhodov na routerju. Pri tem se sicer postavi vprašanje varnosti, saj na ta način izpostaviš lokalno mrežo (ne vem komu, ampak sem prepričan da tisti ki to zna izkoristit, ima bolj pametno delo od brskanja po neznanih tujih mrežah), ampak jaz samo pazim da ne sharam ravno vsega po vrsti, pa je. Mogoče bo kdo drugi kaj več znal povedati.

No, potem samo poiščeš Neuradni T-2 forum, na njem najdeš playlisto za VLC in to je to. Potem si lahko še prilagodiš playlisto tako da odstraniš nepotrebne kanale in si nastaviš možnost snemanja najbolj pogostih kanalov in si zmagal.

lp

Racunalnik ::

Mam optiko 10/10,njihov switch al karkoli je to crne barve z nekaj porti,pc, je vredu?

ganimed ::

V redu. Na neuradnem T-2 forumu imaš vodič. Je sicer malo zastarel, ampak za gledanje TV preko VLCje še vedno dober.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ganimed ()

Racunalnik ::

Sem nalozil VLC, vzel playlisto in dela brez problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 IPTV na računalniku - pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
3214982 (4924) DennisDee
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019228561 (96233) telexdell
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105459 (21826) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483123019 (47219) Looooooka
»

T2 televizija na prenosniku

Oddelek: Omrežja in internet
139164 (5689) energetik

Več podobnih tem