» »

koga volit?

koga volit?

««
14 / 19
»»

borchi ::

> Teh vprašanj je gotovo še precej, ampak dokler nimamo odgovora vsaj na navedena vprašanja, toliko časa nam nič ne pomaga primerjava minimalne plače v Sloveniji in npr. v Španiji!

zato tudi nisem nič napletal o primerjavah med slovenijo in kom drugim. samo kako se neto in bruto giblje v sloveniji.
l'jga

AngelOfDeath ::

edit: Slovnica

nevone ::

Eh, no... Do sedaj sem šel še na vsake volitve, od kar sem polnoleten. Pa jih je bilo že kar nekaj od tedaj. Sporadično se udeležujem le referendumov, ker menim, da jih je bistveno preveč.

Povsem verjamem. Ne verjamem samo v posploševanja, ki jih navajaš.

Sploh veš, o čem teče beseda?

Prekleto dobro. A ti veš?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

nevone,

katera posploševanja? Lahko citiraš? (Hint: preden greš poiskat nek izsek, kjer sem se morda nejasno izrazil, ali greš trgat iz konteksta, preberi vsa moja sporočila.)
- Hoc est qui sumus -

nevone ::

katera posploševanja? Lahko citiraš?

Sem že.

(Hint: preden greš poiskat nek izsek, kjer sem se morda nejasno izrazil, ali greš trgat iz konteksta, preberi vsa moja sporočila.)

Sej sem jih veliko prebrala. A ne da se diskutirat tako, da poskušaš vse upoštevat. Enostavno ne moreš. Pač izpostaviš tisto, kar misliš, da je za komentirati.

Sej ne gre za napad na tvojo integriteto, ki je prav gotovo obsežnejša od enega citata, ki ga jaz izpostavim, ampak edino tako, da obravnavamo posamezne dele, se kakšna stvar izkristalizira, če pa greš preširoko pa stvar zvodeni. Imaš pa vedno možnost ugovarjat, če meniš, da je bil point preveč zgrešen.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Wox ::

LOL. Če so že zmagali komunisti, naj tega psihopata vtaknejo nazaj v celico na Metelkovi.
Commodore 64

poweroff ::

Hja, v tisto Celico bi tudi jaz šel sedaj ko je prenovljena. :D
sudo poweroff

imagodei ::

imagodei>> "katera posploševanja? Lahko citiraš?"

nevone> "Sem že."

imagodei>> "(Hint: preden greš poiskat nek izsek, kjer sem se morda nejasno izrazil, ali greš trgat iz konteksta, preberi vsa moja sporočila.)"

nevone> "Sej sem jih veliko prebrala. A ne da se diskutirat tako, da poskušaš vse upoštevat. Enostavno ne moreš. Pač izpostaviš tisto, kar misliš, da je za komentirati."

Hja, če bi vse prebrala, potem zdaj ne bi imela te debate. Ali pač? Tole je odgovor BW-ju, kjer sem menda čisto OK razložil, da nič ne posplošujem:
http://slo-tech.com/forum/t325163/p2083...

Torej preberi se ta odgovor, pa še enega pred tem, pa citiraj kaj iz teh dveh - kje je kakšno posploševanje. Res sem pa v prejšnjih odgovorih mal provociral. Pa sem že tudi to povedal.
- Hoc est qui sumus -

nevone ::

Res sem pa v prejšnjih odgovorih mal provociral. Pa sem že tudi to povedal.

In zato pričakuješ od mene, da ne bom komentirala? Ker si povedal, da provociraš?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

hokuto ::

ce se spravljas razbijat njegov argument, potem vsaj obdelaj celega, ker kar si ti odgovarjala ocitno zanemarja to njegovo vrstico, ki sem jo citiral. ali pa morda 2. svetovna vojna ne zadosti pogoju "dovolj hudo"?

Se pravi, zdaj mu je bilo dovolj hudo? Se pravi rabijo poziv?

Zdaj še meni parcialno odgovarjaš. Res ne vem zakaj na vsak način hočeš na tej točki gradit nek nesporazum. A je kaj slabega, če je desno konzervativni blok bolj discipliniran glede volitev? Rekel sem namreč tudi: "ne moreš pa to razumeti, kot da je zdaj razlika ogromna". Ti pa operiraš kot, da ta razlika pomeni, da noben levo liberalni volilec ne gre na volitve, razen ob izjemnih priložnostih in da je bila letošnja udeležba izjemna. Pa je bila letos volilna udeležba morda res rekordna, izjemna? Niti slučajno, bila je do zdaj druga najnižja na parlamentarnih volitvah, in sicer 62%, kar je le 2% več od doslej najnižje udeležbe leta 2004 in kar 8% manj od tretjih najmanj obiskanih leta 2000. Skratka business as usual, govora je pa okoli te udeležbe kot da bi bila totalno izven vseh parametrov.

Kakšna vrednostna lestvica pa? Koliko pa je sploh lahko različna, pa da je obenem tudi kaj vredna? Lahko ne priznavaš celotne vrednostne lestvice, ampak tista, ki je kaj vredna, pač vsebuje vse, kar je kaj vredno. Držat se vsi vsega ne moremo, ampak lestvica je lahko precej kvalitetna, in ni potrebe (se pa seveda dogaja), da kdorkoli odstopa preveč od nje, pa liberalizem gor ali dol.

Ja je menda ja neka razlika med liberalci in konzervativci?! Zakaj pa so eni eno, drugi pa drugo? A kar tako, ker je enim lepša beseda liberalen, drugim pa konzervativen? Samoumevno je, da ljudje z drugačnim pogledom na svet, drugače vrednotijo določene zadeve. Spet razlike niso noč in dan, saj smo vsi del iste družbe, so pa. Morda si lahko pogledaš tole. Ampak še enkrat, res ne vem zakaj to problematiziraš. Meni se to zdi popolnoma normalno, pričakovano in nič slabega oz. da ni pri nobeni skupini kaj narobe/slabše, ker se pač razlikuje od druge.
doke!

imagodei ::

nevone> "In zato pričakuješ od mene, da ne bom komentirala? Ker si povedal, da provociraš?"

Thomasova šola, ni kaj (al je pa Thomas šel skozi tvojo...). Super znaš obračat besede.

Glavno, da sedaj beseda teče o komentiranju, namesto o dejanski vsebini mojega odgovora.

Bottom line: ti kar komentiraj, samo komentiraj tisto, kar je relevantno, ne tisto, kar sem napisal 10 odgovorov nazaj, kjer sem morda nerodno izrazil misel, nekaj na hitro zapisal... Vmes sem se že parkrat dopolnil in popravil. To komentiraj.
- Hoc est qui sumus -

Karaya 52 ::

Kresalova je za umik države iz gospodarstva, Pahor bi obdržal deleže a umaknil državne nadzornike (wtf???), Golobič pravi da bodo nadzorni sveti odločali o zamenjavi direktorjev... nadzorni sveti ki jih imenuje vlada. Tile trije so kompatibilni toliko kot Kučan in Janša... da ne omenjam še Desusa... Kaj jih sploh veže poleg alergične reakcije na JJ???

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Kaj jih sploh veže poleg alergične reakcije na JJ???


Potem veš kako močna alergija se je pojavila, da sedaj skup pašejo.

Hehe.

leinad ::

-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

jype ::

Karaya 52> Kresalova je za umik države iz gospodarstva

Jah, mnde je nismo volil k se tko lepo smehlja na plakatih, ane.

Karaya 52 ::

Icematxyz> Potem veš kako močna alergija se je pojavila, da sedaj skup pašejo.

Ampak to je otročje... kdo potegne najkrajšo... go figure.

Beblarjeva upa da ljudje že pakirajo kovčke, Pahor pravi da kadrovanja ne bo, vsaj ne v velikem obsegu. Zares bi uvedla finančno policijo, drugi bi zamrznili novi kazenski zakonik. Po drugi strani se ne bodo vmešavali v medije, napovedujejo pa spremenitev zakona o RTV.

Te stranke so si programsko diametralno nasprotne. Očitno so jim skupne samo korenine in neka stara barva, ki bo vsak čas mavrična.

edit:

jype> Jah, mnde je nismo volil k se tko lepo smehlja na plakatih, ane.

Jasno, pri tem jo podpiram. Samo Pahor naj neha govorit o kompatibilnosti trojčka in po drugi strani nemogoči koaliciji z SDS. Zato pa je LDS dobila malo glasov... izdajajo se za leve v resnici pa...

Zgodovina sprememb…

borchi ::

> Te stranke so si programsko diametralno nasprotne.

s kakimi koalicijami te je šele janša pred volitvami strašil. to si ja mogu bit čist trd...
l'jga

WarpedGone ::

Kaj zdej, a se bomo zgovarjali al se bomo šli drugačno politkiko ™, spremembe ™?

Te stranke so si programsko diametralno nasprotne

Kdaj je bil pa to kak problem, ko je treba vladat?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

Karaya 52> Po drugi strani se ne bodo vmešavali v medije, napovedujejo pa spremenitev zakona o RTV.

Seveda. Saj je obstoječ zakon slab. Od njih pričakujem, da ga popravijo, če sem jih že volil.

Icematxyz ::

Pahor obljublja Slovenski BBC. Ampak če se spomnim 4 leta nazaj, kaj vse je obljubljal Vasko Simoniti na začetku prejšnega mandata se vprašam...?

Vsekakor pa obljube SDS, da bodo zmajnšali naročnino, uvedli 3 program in izboljšali kvaliteto programa lahko sedaj že označim za LE obljube. Realnost pa je popolnoma drugje.

Visoka naročnina, brez 3 programa, program pa sestavljajo stari dnevniki...

Torej 1 področje ki je bilo le predvolilna obljuba. Me zaniam kaj bo čez 4 leta z Pahorjevo predvolilno obljubo...

Zgodovina sprememb…

hokuto ::

Beblarjeva upa da ljudje že pakirajo kovčke, Pahor pravi da kadrovanja ne bo, vsaj ne v velikem obsegu. Zares bi uvedla finančno policijo, drugi bi zamrznili novi kazenski zakonik. Po drugi strani se ne bodo vmešavali v medije, napovedujejo pa spremenitev zakona o RTV.

Te stranke so si programsko diametralno nasprotne. Očitno so jim skupne samo korenine in neka stara barva, ki bo vsak čas mavrična.

Če je to kar si naštel problem, potem MOČNO pretiravaš in ne gre niti približno za diametralno nasprotnost.

1. Beblerjeva je kolikor sem jaz videl omenjala samo Romška in Brezigarjevo, kar definitivno ni velik obseg in se torej (še) ne tolče s Pahorjevimi izjavami. Poleg tega je Beblerjeva v isti stranki kot Pahor, torej to ne more biti medstrankarska razlika.
2. Uvedba finančne policije in nasprotovanje novemu kazenskemu zakoniku spet ni nujno nezdružljivo, ob tem, da nobena od teh zadev ni tako odločilnega pomena, da bi stvari stale ali padle z njima.
3. Sprememba slabega RTV zakona, tako da ta ne dopušča, ali vsaj zmanjša možnost vmešavanja v ta medij, spet ni v ničemer nezdružljiva z idejo nevmešavanja v medije, prej nasprotno.

Sicer pa, da so razlike je jasno, saj zato pa menda so tudi stranke ločene. Idiotsko z njihove strani bi kvečjemu bilo, če bi imele te stranke v vsem identične poglede, pa bi vseeno bile 3. Tvoj zelo šibko argumentiran prispevek o diametralni nasprotnosti tako več pove o tem kako prav iščeš nekaj nad čimer se lahko pritožuješ. Te stranke same zase pravijo, da so si bolj sorodne kot z drugimi, isto zanje pravijo (nekatere celo očitajo) konkurenčne stranke, tako da se boš moral precej bolj potrudit za dokazat tole tvojo vsaj zaenkrat kar smešno tezo o diametralni nasprotnosti.
doke!

Ted ::

Vsekakor pa obljube SDS, da bodo zmajnšali naročnino, uvedli 3 program in izboljšali kvaliteto programa lahko sedaj že označim za LE obljube. Realnost pa je popolnoma drugje. Visoka naročnina, brez 3 programa, program pa sestavljajo stari dnevniki... Torej 1 področje ki je bilo le predvolilna obljuba. Me zaniam kaj bo čez 4 leta z Pahorjevo predvolilno obljubo...

Ne bo držalo. Tretji program je in obstaja, gledaš ga lahko preko satelita in večine kabelskih omrežij kot tudi po zraku v DVB-T.

Kvaliteta programa je seveda diskutabilna, če odmislim nekaj bedastih oddaj se mi ne zdi posebno slab oz. gotovo ne slabši kot prej, raje bi rekel da je enako ali nekaj manj slab :D kot prej. Naročnina pa resda ni nižja, obenem pa v 4-ih letih ni šla gor. Ponavadi smo bili priča dvigom naročnine vsako leto.
Mah...

nevone ::

Glavno, da sedaj beseda teče o komentiranju, namesto o dejanski vsebini mojega odgovora.

O načinu komentiranja nisem jaz začela razpravljat.

...kjer sem morda nerodno izrazil misel, nekaj na hitro zapisal...

Potem pa tako povej.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Ampak še enkrat, res ne vem zakaj to problematiziraš.

Ker levičarji veliko govorijo o strpnosti, ko pa gre za katoliške vernike v Sloveniji, pa ta strpnost pogori na celi črti.

Je pa seveda tako, da tule nas debatira več hkrati, in jaz ne odgovarjam izključno osebi, ampak bolj širšemu mempleksu. Tako da, tudi če sem kdaj zelo direktna, je to napad na neko idejo, in ne na človeka. Človek je nosilec idej, ampak ne izključno po svoji volji. Nekatere se ga primejo čisto mimogrede, in niti še niso dovolj premišljene.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

hokuto ::

Saj jaz nisem nič osebno vzel, zato pa sem rekel zakaj problematiziraš "to", namreč zame popolnoma neproblematično in velikokrat v praksi izkazano premiso, da je ena skupina volilcev načeloma pač bolj disciplinirana pri udeležbi na volitvah od druge. In v tem ne vidim nič slabega - ne za bolj disciplinirano, ne za manj. Pač tako njim ustreza in tako je - dokler ni noben prisiljen v tako ravnanje, ne vidim problema, če ravnajo drugače. Pa tudi nobene nestrpnosti ne vidim pri tem, če se ta premisa zapiše. Ne vem kje jo ti vidiš in zakaj kar enačaj med katoliškimi in desno konzervativnimi volilci. Ali strpnost do katoliških volilcev morda pomeni, da se jih niti omeniti ne sme, če že ne gre za pohvalo?

Meni se vse bolj zdi, da ti ne samo, da ne odgovarjaš osebi, ampak tudi zapisanemu ne, temveč temu kar te iz kaj vem kje, kaj vem kdaj in kaj vem zakaj žuli, pa četudi se le tangencialno dotika tu zapisanega.
doke!

jype ::

nevone> Ker levičarji veliko govorijo o strpnosti, ko pa gre za katoliške vernike v Sloveniji, pa ta strpnost pogori na celi črti.

Mislim, da se motiš. Strpnosti zmanjka, ko gre za priviligirano organizacijo tistih, ki katoliške vernike usmerjajo (na različne načine), brez vsakega javnega nadzora, pa kljub temu prejemajo proračunska sredstva.

imagodei ::

imagodei>> "Glavno, da sedaj beseda teče o komentiranju, namesto o dejanski vsebini mojega odgovora."

nevone> "O načinu komentiranja nisem jaz začela razpravljat."

Ne o načinu komentiranje, nevone. O samem komentiranju si začela ti debato.

imagodei>> "...kjer sem morda nerodno izrazil misel, nekaj na hitro zapisal..."

nevone> "Potem pa tako povej."

Saj sem. Večkrat. V tej temi in v temi Volitve. Če dejansko bi prebrala vse moje odgovore, bi bila tale debata absolutno odveč. Ker pa (v času prvega komentiranja) nisi prebrala, pa se zdaj črvičiš ven (namesto da bi preprosto rekla, da si vmes prebrala vse moje odgovore in da ti je pa zdaj ali vse jasno, ali pa ostaja nerazčiščeno še nekaj drugega), piševa o mojih odgovorih namesto o vsebini teme.

Kaj torej hočeš? Da še enkrat povem, da sem v prvih odgovorih bil morda premalo ekspliciten? Hmmm, OK, ampak potem še enkrat tudi tole: Preberi moje ostale, kasnejše odgovore!
- Hoc est qui sumus -

KandazaR ::

Meni pa je zelo zanimivo kako se zadnje čase problematizira neuvrstitev nsi-ja v parlament in pa slab rezultat sls-a. Še bolj mi je smešno da to govorijo levo usmerjeni ljudje (npr kučan). Tudi analitiki in komentatorji so vsi mnenja da je potrebna krščansko-demokratska stranka v sloveniji. Osebno pa menim da so si vsi sami zafurali neuvrstitev v parlament in da zmanjšanje število strank v parlamentu niti ni tako slabo. Predvsem pa izpadajo stranke brez jasnega programa. Pa če bi jaz odločal bi volilni prag dvignil iz sedanjih 4% na najmanj 6%.

OChack ::

so zmagal rdeči :)
zdej bo đamija v LJ in boste že ob 5h zjutrej mel pesm budnico ;)
Int€l inside, IDIOT Outside

hamax ::

Nic bolj motece kot zvonovi... Ali pac?

poweroff ::

Po drugi strani se ne bodo vmešavali v medije, napovedujejo pa spremenitev zakona o RTV.

Da, ker zakon omogoča poseganje v medije.

Je pa verjetno kriza, ker levica nima tako eminentnih medijskih strokovnjakov, ki medijski zakon spišejo z zamahom (leve) roke, kot je to storil Grims. >:D
sudo poweroff

T-h-o-r ::

grims nima leve in desne roke, on ima obe desni
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

KandazaR> Pa če bi jaz odločal bi volilni prag dvignil iz sedanjih 4% na najmanj 6%.

Torej bi imeli v parlamentu samo 4 stranke. Ne vem ali je to dobro ali slabo.

hokuto; bolj se sprašujem kaj je njihov skupni imenovalec! Tega v programu pač ne vidim, lahko mi pa ti pokažeš. Mi pa marsikaj pride na pamet o skupnem imenovalcu... pa raje ne pišem, ker to ravno vodi v blokovsko delitev. Pa vendar, kaj je to... nek kapital, ideologija, "ker so za partizane",... ... JJ ... Kučan... Raje ne razmišljam o tem.

http://www.vest.si/2008/09/25/novinarji...

Zeberdee ::

Slabo bi bilo, ker potem Janša nikoli v življenju ne bi bil predsednik vlade, ker bi potreboval 50%.

T-h-o-r ::

 what did i do?

what did i do?

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

d0rK ::

Thor, vsakic ko vidim da ima politicna tema nov odgovor in je le-ta tvoj ze kr vem da bo neka brezvezna sala ali satira.


Jz bi se mau zamislu. =)

T-h-o-r ::

torej, povedano z besedami, ki jih janša na glas ne izreče, jih je pa zato mojca kucler dolinar: lahko pa se vprašamo na tem mestu, ali imajo volivci res zmerom prav.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Volivce se mora upoštevat. Če imajo prav ali ne... to je tabu tema za politike.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

"Volivce se mora upoštevat. Če imajo prav ali ne"

točno, vendar pa janši (trenutno)to ne diši preveč
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

SDS je vložila pritožbo zaradi napak ki so se dogajale na voliščih. Kje vidita z Goebblesom problem? Tukaj se ne postavlja pod vprašaj želja volilcev. Nehajte z demagogijo, volitve so mimo.

poweroff ::

Ja, Kucler Dolinarjeva pa se je javno vprašala ali imajo volilci res zmerom prav!

Kar se pa pritožb zaradi podpisov tiče - bedarija totalna.

Ve se koliko je bilo vseh glasovnic, ve se koliko je bilo oddanih in koliko jih je praznih. Seštevek slednjih dveh cifer mora biti enak prvi cifri. To je vse. Število podpisov je irelevantno.
sudo poweroff

perci ::

Ja, Kucler Dolinarjeva pa se je javno vprašala ali imajo volilci res zmerom prav!


Kar je res. Recimo, volivci, ki so volili Hitlerja, so imeli narobe. Jasno kot beli dan.

Pa vendar je ta njena pripomba v relativno demokratičnem času neokusna.

borchi ::

> Ve se koliko je bilo vseh glasovnic, ve se koliko je bilo oddanih in koliko jih je praznih. Seštevek slednjih dveh cifer mora biti enak prvi cifri. To je vse. Število podpisov je irelevantno.

?! kaj pa, če je tako kot misli WarpedOne, da je SD vzela prazne glasovnice volilni komisiji in jih izpolnila?

sicer, da pomisliš na kaj takega, pove precej o tebi, ampak vseeno.

btw, a kdo ve, ali je podpis obvezen že o nekdaj? jaz se pravzaprav ne spomnim, da sem se v preteklosti podpisoval ob volitvah. za zadnje predsedniške se mi zdi, da sem se podpisal?! hmmm, lahko, da so v prejšnjem okraju bili glede tega manj resni, prinesel si dokument, človek te je v seznamu prečrtal in si dobil glasovnica...
l'jga

drejc ::

2 leti je to
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

WarpedGone ::

>> da je SD vzela prazne glasovnice

Ne, to je absurd oz. "teorija zarote".
Lahko pa se je v ekipci našel kak zagretež, ki je hotu "pomagat".
Zbogom in hvala za vse ribe

hamax ::

Morda, le da je bil pred stirimi leti bolj uspesen.

WarpedGone ::

>> Morda, le da je bil pred stirimi leti bolj uspesen.

Stvari, ki niso OK je treba izboljšat.
Recimo odpravit luknjo, ki omogoča argumente v slogu "podpis itak ni potreben, ker ne vpliva na izid". Al pa nepreverjene glasovnice iz tujine.
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

> Lahko pa se je v ekipci našel kak zagretež, ki je hotu "pomagat".

pa ravno SDju? kaj pa če je pomagal SDSu?

ampak 'temna senca nad zmago SDja' pa ostaja, ccc...
l'jga

WarpedGone ::

>> pa ravno SDju? kaj pa če je pomagal SDSu?

Morda je pomagal NSi-ju? Horrors!
Meni "smrdi" ostro odstopanje navzdol v številu neveljavnih glasovnic v obeh Lj volilnih enotah (1,33% naspram 1,8% v preostali Sloveniji) ob sočasnem direkt kontra izidu kot v ostali Sloveniji z izjemo postojnske VE in še relativno visokem število oddanih glasovnic v Lj (ne mormo trdit da je to res volilna udeležba, ker ni podpisov).
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

zanimivo se mi pa zdi kako različen je odnos do volitev oz. spoštovanja tega instrumenta med recimo pahorjem in janšo. janša je prepričan, da so mu 'ukradli' volitve z nepodpisi, pahor pa v nedogled ponavlja, da je treba počakat na (mnogo bolj sporne) glasovnice iz tujine, ker da teoretično mu lahko vzamejo zmago...
l'jga
««
14 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150238 (43523) Keyser Soze
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

Oddelek: Loža
161877 (1391) Zeberdee
»

Volitve se bližajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8220583 (19202) T-h-o-r
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027341 (17380) iration

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736699 (5173) Gandalfar

Več podobnih tem