» »

koga volit?

koga volit?

««
13 / 19
»»

imagodei ::

imagodei>> "Nima veze, če sta Kučan pa Jankovič pozivala ljudi k zamenjavi vlade, kapiš? Tega tudi ne moreš primerjat z indoktrinacijo, ki se dogaja v cerkvah.

BW> "Hihi. Komot lahko, zakaj ne bi mogel? Kako pa ves kaksna indoktrinacija se dogaja v cerkvah? A si vsako nedeljo tam? :) Nehaj bluzit no."

Sem razložil zakaj. Pa ja, da tudi ti ne bereš selektivno, BW? Še enkrat, iz prejšnjega maila:
Jankovičevega ter Kučanovega poziva ne gre enačiti z indoktrinacijo v cerkvah - že zato ne, ker takšna indoktrinacija traja celo življenje. Kot je že jype povedal, so tudi predvidene kazni za tiste, ki ne upoštevajo navodil, drugačne v primeru cerkvene indoktirnacije ter v primeru J&K "indoktrinacije". J&K tudi nista sistematično (čeprav morda zgolj v dobri veri in po lastnem prepričanju) poudarjala vrednostnega sistema ene in druge opcije oz. razlik med njimi ter direktno oz. med vrsticami vlekla vzporednice med vrednotami leve volilne baze ter levo opcijo. Cerkveni dostojanstveniki to kontinuirano počno na pretežno desno usmerjeni populaciji. Ne samo tik pred volitvami, pač pa tudi 4 leta med volitvami.

T.i. Cerkvene indoktrinacije si ni treba predstavljat tako, da duhovnik z oltarja žuga ljudem, naj volijo SDS. Gre za veliko bolj subtilno indoktrinacijo, ki je bistvo vere. Duhovniki tega ne počnejo zato, ker bi si želeli, da bi volili SDS, pač pa zato, ker sami globoko verjamejo v tisto, kar učijo ljudi. Ne pravim, da je v tem kaj slabega per se, ampak ni si pa treba zatiskat oči - če veren in dovolj slediš nauku, potem nekako nimaš svobodne izbire, koga volit. Cerkev, krščanski nauk in duhovnik pač vernikom predstavljajo avtoriteto. Če pa sem zraven prišteješ še peščico duhovnikov, ki svojo avtoriteto zlorabljajo in svojim faranom bolj ali manj neposredno povedo, da bi bilo volit napačno politično opcijo greh...

Draw your own conclusions.
- Hoc est qui sumus -

T-h-o-r ::

haha, zgleda da bodo ponovni šteli :)

verjetno bodo šteli tolikokrat, dokler ne bodo janši našteli več (tako kot l. 2000 v usa)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

globoko grlo ::

MadMicka
podjetje plačuje glih tolk davkov kot 4 leta nazaj, niso nič nižji
jaz osebno sem tudi več dohodnine plačal

to mi gre res na jetra kaj folk bluzi
Ja, JJ je znižal davke, ampak zgornjim 10% folka, jaz pač nisem med temi.
Da o kulturi in sorodnih dejavnostih sploh ne govorim.

borchi ::

> haha, zgleda da bodo ponovni šteli :)

ma, sej ni nič slabega, če se še enkrat prešteje glasove, glede na to, da je rezultat zelo tesen. če so se zmotili, je s ponovnim štetjem popravljna HUDA napaka in je to za slovenijo samo dobro.

me pa zanima, če bo janša zastavil svoje osebno premoženje za stroške ponovnega štetja, če se slučajno rezultat ne spremeni. tako kot je pozival tiste, ki so zagovarjali uveljavitev protikorupcijske klavzule pri patriji, da naj zastavijo svoje osebno premoženje iz katerega se bo poplačala morebitna odškodnina za razdor pogodbe.

(glede na to kako načelen je janša, bi me zelo čudilo, da ne bi tega naredil)
l'jga

refosk ::

Če ne bi Virant nategnil javnih uslužbencev, bi pa mogoče zmagal Janša!

KandazaR ::

@globoko grlo zmanjšal se je davek na plače (oz letos se bo celo odpravil).

Mati ::

Volitve so mimo, treba priznat zmago levico in jim dati možnost. Račun bo izstavljen čez 4 leta, če ne prej.
Bojim pa se, da bo tale socialna vlada težko uskladila in nahranila vse apetite, ki se pojavljajo začenši z ljubljanskim čevapčičem do upokojencev, ki bodo hoteli svoj kos pogače, saj so uspeli izvoliti svojo stranko v vlado.
Moja največja skrb pri levih vladah je ta, da bodo uspešni in premožnejši morali vleči vlak iz katerega se bodo smejale sociale pričakujoče množice.
Ta vlak se tako dolgo premika, dokler se ta prvi ne začnejo spraševati, zakaj bi oni še dalje vlekli vlak. Ko se enkrat najdejo načini, kako se izognit prekomernemu plačevanju davkov, se vlak hitro ustavi in takrat takšna vlada ponavadi nima več rešitve.

Sicer se pa veselim spremljanja Pahorjevega pogajanja s sindikati, čevapčičem, Šroti,....;)

poweroff ::

Preden bluzimo o ponovnem štetju si je dobro pogledt zakonodajo, ki natančno določa v katerih primerih se gre ponovno šteti!

Kar zato, ker se enemu zdi, da je bil "oškodovan" pač ne. Šteje se samo, če so bile dovolj hude nepravilnosti - in to zapisniško ugotovljene oz. pravočasno prijavljene na dan volitev.
sudo poweroff

Poldi112 ::

No, Janša pač ne zna izgubiti. Se bom zelo smejal če se mu rezultat s ponovnim štetjem še zmanjša.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

Preden bluzimo o ponovnem štetju si je dobro pogledt zakonodajo, ki natančno določa v katerih primerih se gre ponovno šteti!


Maš pri roki kak link? Zaradi splošne razgledanosti pač :)
(In morebitnega pljuvanja debilne zakonodaje)
Zbogom in hvala za vse ribe

BigWhale ::

Draw your own conclusions.


Ja sem jih. Tvoji maili so v tejle temi podobni onim od PacificBluja in ramzesa v v drugih temah. Na zalost. Vidis stvari, ki jih pac vidis.

Cerkev uci nekatere vrednote. Stranke imajo svoj program s svojimi vrednotami. In nekatere izmed teh se prekrivajo. Nevem kaj je na tem tako spornega?

imagodei ::

BW> "Ja sem jih. Tvoji maili so v tejle temi podobni onim od PacificBluja in ramzesa v v drugih temah. Na zalost. Vidis stvari, ki jih pac vidis."

Abejžno... Vzemi si čas, pa res preberi moja sporočila glede tega. Ne govorim o nobenih zarotah. Če si pa zatiskaš oči pred tem, da Cerkev, njen nauk in duhovniki imajo vpliv na razmišljanje svojih vernikov, potem pa res ne morem pomagat. Ne pravim, da je ta vpliv univerzalen in da verniki na splošno s sektaško gorečnostjo slepo sledijo duhovnikom. Dejstvo pa je, da če od malih nog poslušaš o krščanskih vrednotah, boš veliko raje volil stranko, ki (vsaj trdi da) sledi krščanskim vrednotam. Bolj, kot si veren, bolj to velja.

Seveda se gorečemu verniku ne zdi, da voli stranko tudi zaradi vpliva vere, ker se je krščanska doktrina v npr. 20, 30 letih globoko zakoreninila v njegov vrednostni sistem in tem vrednotam zares verjame. S tem seveda ni nič narobe. Človek dela po svoji vesti.

Problematično je to v drugih pogledih.

Prvič zato, ker v modernih demokracijah želimo vero ločiti od države. Politično stranko voli zato, ker te je prepričal njen program, ne pa zato, ker imajo njeni vidni predstavniki opravljeno birmo, ali pa so člani Opus Dei.

Drugič pa zato, ker se ne tako redko zares dogaja, da nižji in višji Cerkveni dostojanstveniki zelo direktno želijo vplivati na volilce. Če se ne spomniš spornih izjav Rodeta, je to tvoj bad. In dejstvo je, da če si bogaboječ faran, ki o politiki nima preveč izdelanega mnenja, ti izjava, da je "greh voliti levičarje", ne pušča nobenega dvoma več, koga boš volil.

Zdej pa - če sem zaradi tega podoben PacificBlue, pa naj bo. Jaz sem svoje povedal.
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Warped:
Zakon o volitvah v državni zbor (uradno prečiščeno besedilo) (ZVDZ-UPB1)

107. člen

Če volilna komisija volilne enote ugotovi takšne nepravilnosti pri glasovanju na volišču oziroma pri delu volilnega odbora, ki so ali bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, razveljavi glasovanje na volišču ter odredi ponovne volitve v obsegu, v katerem je bilo glasovanje razveljavljeno.
Če volilna komisija volilne enote ugotovi takšne nepravilnosti pri delu okrajne volilne komisije, ki so ali bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, sama ugotovi izid volitev v volilnem okraju.

108. člen

Če državna volilna komisija ugotovi takšne nepravilnosti pri delu volilne komisije volilne enote, ki so ali bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, sama ugotovi izid volitev v volilni enoti.

Se pravi, biti morajo take nepravilnosti, ki so ali bi lahko bistveno vplivale na izid volitev. Treba je pa vedeti tudi, da so pri štetju navzoči zaupniki strank, ki volilnim odborom, ki štejejo zelo gledajo pod prste. Tako da je cross checking kar močan.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Zdele sm najdu zapis v Delu, da naj bi nekje v 3. VE (Lj Vič) dovolili glasovati brez podpisa v volilni imenik. Baje se je ena ženska pritožila. Ampak je vse skup precej v stilu rekla-kazala. Uradnega nič.
Zbogom in hvala za vse ribe

poweroff ::

Zanimivo. Kaj pa tiste pildke zbirajo?
sudo poweroff

WarpedGone ::

>> Kaj pa tiste pildke zbirajo?

Tudi če jih, tisti pildek (verjetno misliš na vabila oz. obvestila, kje ma kdo svoje volišče) ni obvezen. Ti lahko prideš volit samo z osebnim dokumentom in je to povsem ok.

Baje bojo prešteli število glasovnic in število podpisov v imeniku. Če ne bo klapalo sledi ponovitev volitev na tem volišču?
Zbogom in hvala za vse ribe

T-h-o-r ::

iz tujine prišlo nekaj več kot 7500 glasovnic

edit: pozabil link: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

borchi ::

> Baje bojo prešteli število glasovnic in število podpisov v imeniku. Če ne bo klapalo sledi ponovitev volitev na tem volišču?

> Če volilna komisija volilne enote ugotovi takšne nepravilnosti pri delu okrajne volilne komisije, ki so ali bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, sama ugotovi izid volitev v volilnem okraju.

torej, predvidevam, da če se število glasovnic in število podpisov bistveno razlikuje in bi tako lahko bistveno vplivalo na izid volitev...
l'jga

WarpedGone ::

> sama ugotovi izid volitev v volilnem okraju.

No tule pa široko odprem oči.

Če se število glasovnic ne ujema s številom podpisov je prišlo do nepravilnosti v postopku za katerega je zadolžena ta volilna komisija. Nepravilnosti bo pa odpravila in pravilno ugotovila izid spet ta ista volilna komisija, ki je odgovorna za samo nepravilnosti? Kadija tuži, kadija sudi?

Kako naj sploh ugotovi pravilni izid? Z bajalico?
Kaj če je podpisov več kot glasovnic? Bojo ugotavljali kdo jih je skril ali le še enkrat prešteli tiste, ki jih majo? Manjkajoči pa sorry?
Kaj če je podpisov manj? Bodo upoštevali le toliko glasovnic kot je podpisov? Katerih ne bodo upoštevali?
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

>> sama ugotovi izid volitev v volilnem okraju.

> No tule pa široko odprem oči.

ja, kdo pa naj ugotovi izid volitev? janša? bo pač komisija ugotovila, da je potrebno volitve na tem volišču ponovit...

> Kako naj sploh ugotovi pravilni izid? Z bajalico?

s štetjem. in če se z intrumenti za kontrolo pravilnosti izvedbe volitev ne ugotovi takih napak, ki bi bistveno vplivale na izid volitev, se izid štetja potrdi.

sem prepričan, da če štiri leta ponavljajo štetje vseh glasovnic v sloveniji, da bodo v vsaki rundi dobili malenkost drugačen rezultat glasov za posamezno stranko. število mandatov v parlamentu pa za nobeno štetje ne bi bilo drugačno.
l'jga

WarpedGone ::

>> sem prepričan, da če štiri leta ponavljajo štetje vseh glasovnic v sloveniji

A nas zanimajo približni rezultati ali natančne številke? Princip je važn, ker drugače je dobra tut anketa v delu al pa telefonsko glasovanje.
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

> Manjkajoči pa sorry?

seveda! kako pa si predstavljaš? da bo volilna komisija, preden boš vrgel listek v skrinjico, raztegnila listek in preverila, da nisi vrgel neke xy plahte namesto glasovnice notr? imela body guarde, ki te bodo spremljali do boksa in nazaj in se prepričali, da si odvrgel glasovnico v skrinjico?!

huh, orto big brother!
l'jga

borchi ::

> A nas zanimajo približni rezultati ali natančne številke?

beyond reasonable doubt.

> Princip je važn

točno tako. princip volitev, ne princip kirurške natančnosti. treba je zagotoviti, da se zaradi napak pri volitvah ni narobe podelil noben stolček v parlamentu, vse ostalo je za zagrenjence, ki se ne morejo sprijaznit z rezultatom...
l'jga

Zeberdee ::

Janša si dela medvedjo uslugo in upa, da bodo volilci v 4 letih na to pozabili.

imagodei ::

Saj bodo (bomo). Politični spomin raje je kratek.
- Hoc est qui sumus -

Karaya 52 ::

Zato so pa Golobiča volili mladi. :))

T-h-o-r ::

mladi so volili jelinčiča
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zeberdee ::

Ne verjamem. 1

T-h-o-r ::

pojdi povprašat na kakšno SŠ in bruce

moji sošolci so vsi volili jelinčiča
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zeberdee ::

A to so mladi?

T-h-o-r ::

ja, nevem, a dijaki 4. letnikov niso mladi :)

potem pa tako: tisti, ki so šli 1. na parlamentarne volitve :)

seveda pa za tiste od 25---> ne vem
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ziga Dolhar ::

Matthai: ves morda, kje je dolocena obveznost podpisa (v volilni imenik, preden ti izrocijo volilni listic)?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

janša bo s 7k glasovi naredo 60k razlike
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Poldi112 ::

Kaj je s tabo, Thor, da identičen komentar daješ v 2 različni temi? Da potem jaz mislim da narobe klikam.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Icematxyz ::

Bili so pač sami v sebe prepričani preveč. Potem pa je balonček počil.

Že videno in še neštetokrat bo videno.

Smurf ::

mladi so volili jelinčiča

Zanimivo, od mojih prijateljov nobeden. Večina je volila sd nekaj sds (kakšen zares in lds). Starost v povprečju 21 let.

djordjevic ::

mladi so volili jelinčiča

Zanimivo, od mojih prijateljov nobeden.
There is a future. :)

MadMicka ::

globoko grlo, desničarska LDS, polna turbokapitalistov:

- je sprejela ZDR, ki je začel veljati 1.1.2003, s tem pa
odpravnine delavcem znižala iz 1/2 mesečne plače za vsako leto dela na 1/5 do 1/3, odvisno od delovne dobe
skrajšala odpovedne roke presežnim delavcem iz 6 mesecev na 1 do 5 mesecev, odvisno od delovne dobe
- je sprejala ZPIZ-1, s katerim je znižala nadomestila delovnim invalidom
- je spremenila ZZZPB, s katerim je brezposelnim skrajšala čas prejemanja nadomestila
- je realno znižala pokojnine upokojencem

Po drugi strani pa je SDS odpravila davek na izplačane plače in tako razbremenila delodajalce oz. podjetja ter s spremembo davčne zakonodaje dosegla, da so delavci pri isti bruto plači začeli prejemati višjo neto plačo. Od kje tebi podatek, da so razbremenili samo 10% najbogatejših, ne vem, vem pa, da je takšen podatek hudo napačen.

Če govorimo tradicionalno o levičarjih, kot tistih, ki želijo večjih kos družbene pogače za revnejše, potem je LDS desničarska, SDS pa levičarska.

borchi ::

> Po drugi strani pa je SDS odpravila davek na izplačane plače in tako razbremenila delodajalce oz. podjetja ter s spremembo davčne zakonodaje dosegla, da so delavci pri isti bruto plači začeli prejemati višjo neto plačo.

kar se v večini, roko na srce, ni zgodilo (višja neto plača ob ISTI bruto plači). zgodilo se je ravno tisto kar smo MadMicki dopovedovali pred dvema letoma, da se bo zgodilo. dejansko so bila razbremenjena podjetja. poglejte si tole publikacijo, ki je sicer že bila polinkana na forumu. takrat je sicer en 'vrhunski analitik' na forumu komentirali, da je znižanje (oz. manj kot za inflacijo povečanje) bruto plače iz kolektivne pogodbe dokaz o skorumpiranosti sindikalistov. ampak to ni poin tule.

resnica je, da je sindikalistom uspelo (po pameti ali pa nesposobnosti) enkrat ne pljunit v svojo skledo. dobili so realno malenkost višje plače (kar je prav, ker je rast produktivnost nizka) in delodajalci izplačujejo realno nižje bruto plače.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

poweroff ::

Warped: če se tisti, ki se je pritožil ne strinja z odločitvijo volilne komisije, se lahko pritoži naprej. Mislim da na upravno sodišče, nisem pa ziher.

Glede podpisa v volilni imenik pa ne vem (od časov, ko sem bil v občinski volilni komisiji je preteklo že mnogo vode), ampak kot sem rekel: volilca preverijo z osebnim dokumentom in zraven so zaupniki strank, ki lahko takoj opozorijo na sporen postopek.

Je pa moje osebno mnenje, da je bolje, da se preveri čisto vse da se odstrani vsaka senca dvoma. Saj vemo kakšni očitki so bili v ZDA po Floridi...
sudo poweroff

djordjevic ::

No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

volilca preverijo z osebnim dokumentom in zraven so zaupniki strank, ki lahko takoj opozorijo na sporen postopek.


Mene niso. Pa me ni nihce v komisiji poznal. :)

Mercier ::

Mene niso. Pa me ni nihce v komisiji poznal. :)


Ko sem se preselil, sem mislil, da me tu nihče ne pozna in da sem nikogaršnja briga. >:D

MadMicka ::

borchi, ne razumem tvoje poante. Direktni učinek spremenjenih dohodninskih stopenj je bil v višjih neto plačah ob istih bruto plačah. Je tako ali ni tako? Na samo rast bruto plač pa v normalni državi seveda vpliva gospodarska rast in inflacija. Posredni učinek spremenjenih dohodninskih stopenj pa lahko na dolgi rok do neke mere razbremeni podjetje v smislu, da dlje časa ne višajo bruto plač, ker se je delavcem ob isti bruto plači neto plača že zvišala. Ampak tedaj so prvi dni vsi po vrsti, po vseh časopisih itd., razno razni strokovnjaki napačno zatrjevali, da spremenjena dohodninska lestvica razbremenjuje podjetje. Razen v nekaterih podjetjih, kjer so zgolj direktorji podpisali nove pogodbe za nižje bruto plače, tako da so imeli neto plačo enako, podjetja niso bila v ničemer razbremenjena.

borchi ::

@MadMicka: a si pogledal link? bruto plače po kolektivnih pogodbah so realno nižje, neto pa realno višje (sicer ne vem ali so se povišale vsaj za tudi tisto skromno rast produktivnosti). ergo, podjetja so bila nekaj razbremenjena. me je sicer presenetilo, da se je to poznalo tako hitro, ampak očitno, če so podatki v linku pravilni, je temu tako.

ja, sej vem, ti govoriš o direktnem učinku. ampak že v nizkoinflacijskem obdobju inflacija hitro nagrize tisti višji neto, kaj šele v sloveniji v tem obdobju. v sloveniji je v enem letu inflacija postorila vse za kar si ti pred dvema letoma trdil, da noben pravnik ne more... (no pa še marsikaj slabega tudi zraven, jasno)

> Mene niso. Pa me ni nihce v komisiji poznal. :)

EVO! še en glas SDS-u vzet...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

nevone ::

Dejstvo je tudi, da so desničarji v povprečju bolj gorečni pri svojih ideologijah. Če ne verjamete, se spomnite na "gospoda" Tomása de Torquemada, pa na križarske vojne in podobno. Levičarjem te goreče pripadnosti manjka. Si upam trdit, da je čustvena gorečnost (oz. pomanjkanje le te) razlog, zakaj se volitev povprečno udeležuje več desničarjev, kot levičarjev. Levi tabor se "mobilizira" šele, ko mu je dovolj hudo in ko ga vztrajno pozivajo k temu.


Kakšna traparija. Kako goreči so levičarji, smo lahko videli v Sloveniji, ne tako dolgo nazaj. Ja, ima Cerkev nekoliko krvavo preteklost, a so jim levičarji, kljub novejšim časom, kar pridno sledili.

Torej če pogledamo malo zgodovino, so levičarji tisti, ki so zadnji zganjali teror nad ljudmi. Je pa očitno tako, da se levičarjem nekako lažje odpušča, oziroma imajo boljši PR, kot bi rekel Matthai.

Pa tudi simbolna rdeča barva je bistveno bolj goreča, kot črna duhovniška.

Tako da, ocenjevati desničarje, kot bolj goreče, zaradi njihove vere je zelo za lase privlečeno in je samo še eno od posploševanj, ki ne pove nič, oziroma nesramno zavaja.

Me pa zanima, kam boste uvrstili muslimane, ki se bodo zbirali v džamiji v našem glavnem mestu. Jih boste kaj ocenjevali, da so preveč goreči, ali pač ne, ker upate na njihove glasove.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

hokuto ::

Levi tabor se "mobilizira" šele, ko mu je dovolj hudo in ko ga vztrajno pozivajo k temu.


Kakšna traparija. Kako goreči so levičarji, smo lahko videli v Sloveniji, ne tako dolgo nazaj. Ja, ima Cerkev nekoliko krvavo preteklost, a so jim levičarji, kljub novejšim časom, kar pridno sledili.

ce se spravljas razbijat njegov argument, potem vsaj obdelaj celega, ker kar si ti odgovarjala ocitno zanemarja to njegovo vrstico, ki sem jo citiral. ali pa morda 2. svetovna vojna ne zadosti pogoju "dovolj hudo"?

praktično za celo zahodno civilizacijo velja, da je načeloma desno konzervativni blok bolj discipliniran kar se udeležbe na volitvah tiče, kot pa levo liberalni, kar pa seveda ne pomeni nujno, da se to na vsakih volitvah prevede v zmago desnih strank. že samo to recimo, da so za bolj liberalne osebke (tu imam v mislih predvsem družbeno liberalnost, da ne bo kdo dlakocepil okoli ekonomske) volitve pravica, za bolj konzervativne pa dolžnost, ima svoj učinek na udeležbo. ne moreš pa to razumeti, kot da je zdaj razlika ogromna (v smislu na volitve hodi 90% konzervativnih, pa samo 10% liberalnih), ker to ni, je pa relevantna in vsaj potencialno odločilna, ko npr ni močnejših dejavnikov. jaz sploh ne vem v čem je tu problem, a ni popolnoma normalno, da se različni pogledi na svet in različna vrednostna lestvica prevedejo v različno početje?
doke!

nevone ::

ce se spravljas razbijat njegov argument, potem vsaj obdelaj celega, ker kar si ti odgovarjala ocitno zanemarja to njegovo vrstico, ki sem jo citiral. ali pa morda 2. svetovna vojna ne zadosti pogoju "dovolj hudo"?

Se pravi, zdaj mu je bilo dovolj hudo? Se pravi rabijo poziv?

jaz sploh ne vem v čem je tu problem, a ni popolnoma normalno, da se različni pogledi na svet in različna vrednostna lestvica prevedejo v različno početje?

Kakšna vrednostna lestvica pa? Koliko pa je sploh lahko različna, pa da je obenem tudi kaj vredna? Lahko ne priznavaš celotne vrednostne lestvice, ampak tista, ki je kaj vredna, pač vsebuje vse, kar je kaj vredno. Držat se vsi vsega ne moremo, ampak lestvica je lahko precej kvalitetna, in ni potrebe (se pa seveda dogaja), da kdorkoli odstopa preveč od nje, pa liberalizem gor ali dol.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MadMicka ::

borchi, tisti link sem bolj preletel. Gre za primerjavo plač, kot so se usklajevale med posameznimi socialnimi partnerji v nekaterih panogah. Ampak, v Sloveniji za marsikatero, da ne rečem, za večino podjetji ne velja nobena kolektivna pogodba, razen ene revšne, ki določa zgolj regres pa jubilejno pa še nekaj malenkosti.

V linku so prikazane primerjalno tudi minimalne plače. Pa se ustavimo na tem mestu. Prikazane so bruto minimalne plače. Hudičevo težko je to primerjati med posameznimi državami! Jaz sicer teh zadev ne poznam, tako da, če ima kdo kak koristen link...
Postavljajo se vprašanja kot npr.:
- ali v vseh državah poleg delavca iz bruto plače plačujejo podjetja še dodatno prispevke in v kakšnem procentu (bruto bruto plača - kar dviguje davčno obremenitev plače)
- ali se v vseh državah plačuje malica in stroški vožnje in to neobdavčeno (kar znižuje davčno obremenitev plače)
- ali imjo v vseh državah obvezno izplačilo regresa za letni dopust, solidarnostnih pomoči, jubiljenih nagrad itd. kar na letni ravni dvigne (minimalno) plačo

Teh vprašanj je gotovo še precej, ampak dokler nimamo odgovora vsaj na navedena vprašanja, toliko časa nam nič ne pomaga primerjava minimalne plače v Sloveniji in npr. v Španiji!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

imagodei ::

nevone> "Se pravi, zdaj mu je bilo dovolj hudo? Se pravi rabijo poziv? "

Eh, no... Do sedaj sem šel še na vsake volitve, od kar sem polnoleten. Pa jih je bilo že kar nekaj od tedaj. Sporadično se udeležujem le referendumov, ker menim, da jih je bistveno preveč.

nevone> "Kakšna vrednostna lestvica pa? Koliko pa je sploh lahko različna, pa da je obenem tudi kaj vredna? Lahko ne priznavaš celotne vrednostne lestvice, ampak tista, ki je kaj vredna, pač vsebuje vse, kar je kaj vredno. Držat se vsi vsega ne moremo, ampak lestvica je lahko precej kvalitetna, in ni potrebe (se pa seveda dogaja), da kdorkoli odstopa preveč od nje, pa liberalizem gor ali dol. "

Sploh veš, o čem teče beseda?
- Hoc est qui sumus -
««
13 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150937 (44222) Keyser Soze
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

Oddelek: Loža
161939 (1453) Zeberdee
»

Volitve se bližajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8220781 (19400) T-h-o-r
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49028329 (18368) iration

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736915 (5389) Gandalfar

Več podobnih tem