» »

Ante Gotovina v Haagu

Ante Gotovina v Haagu

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3 4

Zeberdee ::

Glede na to, da nisem obremenjen s hrvati ali s srbi, me po videnem posnetku, ko general okrcava svoje polkovnike in ostale podrejene še bolj kot v procesu proti "ne priznajem ovog suda" zanima, če bo tudi tokrat nepristransko sodišče tako pristransko. Nekih dokazov proti gotovini ni (vsaj med brskanjem po spletu nisem prišel do njih), ta posnetek pa fanta ščiti.

Mislim, da vsi vemo, da bo obsojen. Heroj, kreten, medijski manipulator ali kar koli drugega. To je kaznovanje hrvaškega naroda in to v tistem času, ko na hrvaškem prihaja do ljudskega preobrata proti uniji. Ne vem, če je tako politično, pravno in ekonomsko prava pot.

Brane2 ::

Full ga ščiti.

Kaj preprečuje Ratku Mladiću da bi posnel z ekipo posnetek, kejr pošilja svoje ljudi u ku*ac in kako bi to lahko dokazovalo njegovo nedolžnost ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Poleg tega da si kot general odogovoren za dogajanje, tudi če nisi vedel za konkretna dejanja posameznih ljudi.

Če bi bilo drugače, nihče od visokih živin ne bi mogel končati v Haagu, če konkretno sam porinil nož v koga...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zeberdee ::

Ta film naj bi bil avtentičen. Bil objavljen veliko prej (mislim, da je bil prvič objavljen celo na nemski televiziji), kot je prišel gotovina med zlocince.

Sploh pa se da iz original filma vsaj priblizno dolociti cas snemanja.

Zeberdee ::

Drugič: Odgovoren si za ukaze. Vsaj pomoje. Ker drugače se prijavim v javno upravo in naredim pizdarijo, pa ode minister / ministerski predsednik.

Brane2 ::

Narobe. Dostikrat "ode" minister, ko kdo v njegovem resorju naredi piz*arijo.

ja, direktni krivec je kaznovan, seveda pa tudi folk nad njim, ki je bil odogovren za zadevo.

Tudi če ni neposredno ukazal "ubijte XY", pa bi vedel ali moral vedeti, kaj se bo zgodilo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

imagodei ::

@Brane2:

Minister mora odit, če je jasno (se mu dokaže), da je VEDE zaposlil evidentno nesposobne/nekompetentne ljudi, ki so zagrešili pizdarijo. Ker je on odgovoren za te ljudi.

V drugih primerih mora minister oditi samo, če ne ukrepa pravočasno (je vedel za težave, pa jih ni rešil/ni zamenjal odgovornih, kasneje pa odgovorni zagrešijo odmevno karafeko) oz. ne razreši odgovornih takoj, ko postane jasno, da so delo opravljali slabo/malomarno/bistveno pod pričakovanji.

V vseh teh primerih je minister objektivno odgovoren, kar pomeni, da če ni bil zmožen ali pripravljen pred odgovornost klicati subjektivno odgovornih, mora za njihove napake odgovarjat sam.

Nasprotno, če pravočasno pokliče na odgovornost osebno odgovorne ter jih v skladu s pooblastili sankcionira, se izogne objektivni odgovornosti.

Analogija z generali:

Če neka četa, za katero je odgovoren general, izvede etično čiščenje na nekem področju, general pa to ve in ne prepreči, je seveda objektivno odgovoren. Če odgovornih ne postavi pred vojaško sodišče, je edino prav, da se (kasneje) obtoži in obsodi njega. Če pa general odreagira, t.j. prepreči nadaljnje poboje in kliče pred odgovornost vodnika tiste čete, je sebe povsem legitimno opral objektivne odgovornosti. Če ne odreagirajo, so pravzaprav v nemilosti vsi, ki so neposredno nadrejeni temu vodniku/desetarju.

IOW: Noben nadrejen, najsi bo to v vojski ali izven nje, ne more biti kar avtomatično odgovoren za vsa dejanja svojih podrejenih. Problem nastane dejansko šele, ko nadrejeni izve za nesposobnost ali neprimerno obnašanje in ne odreagira v skladu s svojimi dolžnostmi.

EDIT: Typo
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Daedalus ::

Nekih dokazov proti gotovini ni (vsaj med brskanjem po spletu nisem prišel do njih), ta posnetek pa fanta ščiti.

Ja, sam res, kaj se ta Haag gre. Če ni dokazov na internetih, pol je Gotovina ziher nedolžn:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

imagodei:

Tipove enote so naredile sranje po oluji.

Kaj naj bi dokazovalo da je nedolžen ? To, da ni neposrednega dokaza, da je za to vedel ?

Kakšen hudiča je general, ki ne pozna svojih vojakov ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

MadMicka ::

imagodei, ni res, da je general objektivno odgovoren, če njegove čete izvajajo etično čiščenje, on pa to ve in ne prepreči. V takšnem primeru je krivdno odgovoren. Objektivno pa je odgovoren tudi v primeru, da ni vedel in ni mogel vedeti za izvajanje etičnega čiščenja.

Prav sicer imaš, da nihče ne more biti odgovoren za vsa dejanja podrejenih, ampak za izvajanje etičnega čiščenja je pa general gotovo odgovoren. Pa ne samo on. Tudi pokojni Tuđman npr. Takšna povelja, pa čeprav na neformalen način, prihajajo od vrha.

Arrivo ::

Poznam osebo, ki je sedaj direktor firme v Opatiji, leta 95 pa je bil vpoklican v hrvaško vojsko.

Pravi, da so jim bile zaukazane taka dejanja, ki se jih sedaj močno sramuje in da mu je popolnoma jasno zakaj mnogo bivših pripadnikov hrvaške vojske svoje življenje konča s samomorom.
Ja ja to drži !!!

imagodei ::

MadMicka

kar se pravne formulacije tiče, ne bi vedel. Verjetno res ni vse čisto tako, kot sem povedal, s takšnim izrazoslovjem itn. Objektivna odgovornost za vse stvari, ki jih počnejo tvoji podrejeni, je vseskozi prisotna, da. Kar sem mislil povedat, je to, da tebe, kot nadrejenega, nihče ne more klicati na odgovornost za dejanja tvojih podrejenih, če si (pozor: ČE SI) vseskozi ravnal v skladu s svojimi dolžnostmi in pristojnostmi nadrejenega.

Bistvo torej mora ostati, ne glede na terminologijo (se oproščam, če zvenim preveč laično). Primer: sem general, človek na mestu, in ne dovolim nobenega izživljanja nad civilisti ali POW. Nimam nobene tolerance za etnična čiščenja. In mi pride na uho, da je ena četa pod mojo komando izvedla etnično čiščenje. Če sedaj izvedem temeljito preiskavo v celotni poveljniški verigi in raziščem, kdo je ukazal čistiti, odgovorne pa postavim na vojaško sodišče (vključno s tistimi nadrejenimi, ki so to morda prikrivali oz. vedeli in ne preprečili - torej jih kličem na objektivno odgovornost), mi nobena normalna civilizirana družba ne more očitati, da sem storil karkoli narobe.

Če bi to dejanje tudi sam tajil, je jasno, da sem identificiran kot najvišji vzrok težave, kot človek, ki je z najvišjim rangom in pristojnostmi zamižal ter pogledal stran. Edino pravilno ter povsem upravičeno, da se me kliče na odgovornost pred mednarodno sodišče za vojne zločine.

EDIT: Za izvajanje etničnega čiščenja je, tako kot za vsa dejanja svojih podrejenih, vedno objektivno odgovoren (najvišji) nadrejeni. Ta objektiva odgovornost je (verjetno) tudi podlaga za kasnejšo krivdno odgovornost? Najbrž pa ne streljam mimo, če rečem, da je predpogoj za krivdno odgovornost prav pasivnost pri kaznovanju pravih krivcev?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

imagodei ::

Brane2,

nikoli nisem trdil, da Gotovina ni kriv.

Jaz sem samo odgovoril na tvojo argumentacijo o tem, da mora Minister oditi zaradi pizdarij podrejenih.

In še vedno stojim za tem, da mu ni treba, ne v vseh primerih. Le, če se dovolj jasno pokaže/dokaže, da je sam storil napako pri ugotavljanju pravih krivcev, če je prikrival dejstva, če je pogledal stran oz. če je že v štartu izbral za neko nalogo nekompetentno osebo.

Drugače pak ne. Če bi ministri (oz. katerikoli nadrejeni) kar odleteli za vsako pizdarijo, ki jo stori podrejeni, oz. bi celo tvegali kak kazenski pregon, potem bi redko našel junaka, ki bi si upal prevzeti takšno odgovornost.
- Hoc est qui sumus -

Pšenični ::

Odgovoren je za dejanja svojih podrejenih, saj je vedel kaj se bo zgodilo v primeru uspeha na fronti. Takrat je potrebno poslat naprej disciplinirane vojake oziroma vojaške formacije. Čeprav tisto kar se je v krajini takrat dogajalo sploh ni bila vojna(na koncu). Od kolega sestrična je povedala, bila je doli poročena , da so dve ali tri ure pred napadom dobili ukaz ,da se morajo umakniti.In so se eni bolj eni manj uspešno.

Če bi npr. krajina ali kar je že bila obstala do danes bi se po tej novi logiki v mednarodnih odnosih lahko celo odcepila. Tako pa so slike bežečih srbov na traktorjih hitro izginile z naših ekranov, saj so zahodne sile to akcijo potiho celo podprle.

Pa še hrvatom se je uspelo najprej med drugo svetovno vojno znebiti okoli 300.000 srbov, potem po koncu svetovne vojne okoli 500.000 italijanov, pred par leti spet 250.000 srbov. Ni kaj spretni politiki ni kaj.

Sedaj bodo s tem procesom proti generalu Gotovini spet oprali svojo kosmato vest. Kriv je pa stoprocentno, pač ni bil direktor kinodvorane ampak profesionalni vojak.

Sergio ::

telbanc: No zdej mi pa se povej svoje mnenje o aretaciji Karadzica in Mladica... :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

Najprej kako sem silly. Vidim temo in jo tolmačim kot "kva trapa spet eden, sej na Nizozemskem so evroti". Prvo sekundo.

Jaz mislim, da Gotovina je popolnoma nedolžen, pravno, če je samo "objektivno odgovoren".

Če ni izdal nobenega zločinskega ukaza, če je skušal preprečiti zločine po svojih najboljših močeh, potem je nedolžen.

Ne vem, če je ali če ni. A v takem primeru je.

"Objektivna odgovornost vodstva" ne more imeti nobenih pravnih posledic. Kot bi Janšo ali Turka sodili, ker se je nekemu tržnemu inšpektorju strgalo in je postrelil celo trgovino prodajalcev, ker so ... karkoli pač.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gavran ::

Še en pogled je tu pomemben: Oluja je bila POSLEDICA etničnega čiščenja ki ga je na HRVAŠKEM teritoriju izvajala t.i. "srpska autonomna oblast (v bistvu civilisti in policija)" in ne srbska vojska (preobražena JLA). Hrvaška vojska (ki jo recimo "predstavlja" Gotovina) je torej izvedla "silobran" in ne zločinsko dejanje - dejanja hrvaške vojske so bila izzvana!
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

jype ::

Moment mal!

Silobran ne deluje tako, da tebe en obstreli, ti mu pa čez en mesec ubiješ staro mamo.

Kar seveda nič ne pove o tem, koliko in česa so krivi generali, ki jim zdaj sodijo. Jaz tudi premalo poznam dogajanje, da bi si drznil na kogarkoli s prstom kazat.

Pšenični ::

"telbanc: No zdej mi pa se povej svoje mnenje o aretaciji Karadzica in Mladica"

Zanje velja isto kot za Gotovino. Druge možnosti ni in ne sme biti.

Barakuda1 ::

Vsakokrat znova sem presenečen, kako bi nekateri nekaj na pamet pre/sodili, ne da jih sploh zanima v čem je problem.

Kaj ko bi si najprej bolj natačno pogledali obtožnico zoper generala Gotovino in soobdolžene Ivana Čermaka in Mladena Markača, ter šele potem kakšno rekli.


Mimogrede. Pravni standar o odgovornisti (kazenski) poveljujočih, tako imenovana"Poveljniška odgovornost", je že sprejeta in utemeljena.

Če temu ne bi bilo tako, potem skoraj nobenemu generalu ne bi mogli sodit.

Daedalus ::

Hrvaška vojska (ki jo recimo "predstavlja" Gotovina) je torej izvedla "silobran" in ne zločinsko dejanje - dejanja hrvaške vojske so bila izzvana!

Bod no resn...:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gavran ::

Sem resn. Balvan revolucija anybody? Kdo je začel in kako? A se Hrvaška ne bi smela branit? Ne moremo z istim metrom meriti lnapadalca in tistega ki brani svoje.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Zeberdee ::

Pa sej tukaj ni silobran v tezi ampak etnično čiščenje. Vsi vemo da so "enote za hitro posredovanje" iz drugega kota kot nevihta pritisnile in "spucale" krajinske srbe z lokacij.

Še ena dobra karikatura je bila na to temo v delu, ravno v času nevihte.

Pšenični ::

“Sem resn. Balvan revolucija anybody? Kdo je začel in kako? A se Hrvaška ne bi smela branit? Ne moremo z istim metrom meriti lnapadalca in tistega ki brani svoje.”

Glej srbi so se hrvatov patološko bali in jih niso marali. Hrvati pa srbov tudi ne. Vzrok,? Srbov so hrvati med 2 svetovno vojno precej pobili. Pobijali so jih kot mačke. Na vse možne načine kot si jih lahko misliš.
Zdej ste vsi zagovorniki takega ravnanja zadovoljni , saj srbi sedaj predstavljajo še neko folklorno znamenitost na hrvaškem.

Hrvaška je imela zmeraj spretne politike in prave prijatelje. Npr. Zdaj so zamrznili ERC pa se že sliši ploskanje iz evrope in seveda slovenskih ritoliznikov. Hrvati so se vsaj naučili da imperiji nastajajo in propadajo. Slovenci pa gremo v vsako združbo če lahko tako rečem EU , kot bi šli za zmeraj. Hrvati lahko zmeraj odmrznejo ERC in kaj bo nam ostalo. Žlica morja v piranskem zalivu, Hrvati pa se spet širijo na tuj račun. Lahko bodo izkoriščali celoten ERC, iskali plin nafto. Mi pa se slinimo ko samo zamrznejo ekološko ribolovno cono.

Hrvati so iz vsake vojne potegnili maximum, rešili so se najprej precej srbov med drugo svetovno vojno, pa italijanov po njej. Pa na kateri strain so bili.

Kar se tiče Gotovine je na nek način junak-za hrvate seveda, tragičen seveda saj ga je politika zlorabila. Mislim da je vedel kaj se bo zgodilo po zlomu krajine. Zakaj ni ukrepal, to bo za zmeraj ostalo vprašanje. Tega tudi v Hagu ne bodo izvedeli.

Zeberdee ::

Malo si zašel, pa vseeno imaš nekaj pametnega. Bi lahko bil ZERP samo eden izmed "kratkotrajnih" vzvodov (en korak nazaj, 3 naprej)?

Pšenični ::

Misliš erc? Potem je odgovor, ja.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Pa sej tukaj ni silobran v tezi ampak etnično čiščenje. Vsi vemo da so "enote za hitro posredovanje" iz drugega kota kot nevihta pritisnile in "spucale" krajinske srbe z lokacij.

Točno tako. Zapelji se malo po onih krajih - je zelo jasno vidno, kje so živeli Srbi. Silobran my ass. Pa tud če bi mel čisto rpav - od kdaj je silobran izgovor za uporabo čisto vseh možnih sredstev proti napadalcu? Če mi nekdo v gostilni grozi z zobotrebcem, ga lahk po tvojem umirim s strelom v glavo? Vse strani v balkanskih klanjih majo svoje okostnjake, sam priznati jih je malo bolj težko. Me tud zanima, kaj bojo z Glavašem in njegovimi okostnjaki (pobijanje srbskih civilistov).

p.s. - typo edit
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Zeberdee ::

Evo, pa smo skorajda sklenili krog.

Thomas ::

Jah ... jasno. Zločini so bili, kdo je kriv in koga bodo kaznovali ... se bo videlo.

Vztrajam pa naprej pri tem, da poveljniška odgovornost NE MORE biti neomejena. Tukaj neke meje so. Da odjemlješ grehe podrejenih v vsakem primeru, oziroma da se ti avtomatsko prevajajo po hiearhiji gor, je ena velika neumnost.

Če se s tem strinjajo ali ne vsi (Slotech) pravniki, me ne zamudi niti 5 minut.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Vztrajam pa naprej pri tem, da poveljniška odgovornost NE MORE biti neomejena. Tukaj neke meje so. Da odjemlješ grehe podrejenih v vsakem primeru, oziroma da se ti avtomatsko prevajajo po hiearhiji gor, je ena velika neumnost.


Poveljniška odgovornost ne ekskulpira krivdne odgovornosti podrejeneh, pač pa le poleg individualne odgovornosti podrejenih posameznikov, zaostruje odgovornost tudi do poveljujočih.

In tega si niso izmislili slo-tech pravniki, pač pa mednarodno sodišče v Hagu (od katerega bi bil rad Tomas spet bolj brihtn, al kaj)

Thomas ::

Zame niso neskončno brihtni niti v Hagu, nisti Slotech pravniki.

Glede tega se jim upam in želim oporekati. Sorry, but no sorry!

Sicer pa nisem rekel, da jo eskapulira, prej "avtomatično prevaja navzgor". To je zame neumnost, pa se zaklinjaj na kar češ, Barakuda1.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Neumnost ali ne, velja vseeno. Če ti to ni všeč. se pač zavzemaj za drugačne rešitve. Meni se to zdi precej OK rešitev, ker s tem vsaj delno prisiliš vojaške voditelje, da malo mislijo. Če ne bi se itak sam "stran obrnili" in bili odgovorni točno nič. Na srečo temu ni tako. Šefe voda je pač odgovoren za svoje vojake, njihovo dobro delo, pa takrat, ko delajo slabo. Linija poveljevanja pač. V hierarhiji se pač ve, kdo pije in kdo plača.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gavran ::

Ko že omenjaš linijo poveljevanja - Haaško sodišče je že pri sojenju nekemu drugemu Hrvatu (ne spomnim se imena) ugotovilo dve liniji poveljevanja - tisto normalno in pa vzporedno, neformalno.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Thomas ::

Absolutno. Će se zgodi kaj takega, potem poveljnik sigurno ni odgovoren.

Očitno Hag le ni tko neumen. Kdo drug mogoče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Očitno Hag le ni tko neumen. Kdo drug mogoče.


Očitno tud nekdo ni tolk pametn kot se dela.

Preden spet nadaljuje s svojimi "pametnimi" komentarji, naj si še enkrat prebere moj prvi post na to temo, potem pa si ogleda še naslednji link, predvsem s poudarkom na členu 7/3 MKSJ

p.s.
Da boš leže našel, še pomoč. Išči pod
PREDMET DOKMANOVIĆ (IT-95-13) "Vukovarska bolnica";)

Edit: dodan p.s.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

ANGEL_B ::

Sicer za gotovino sam nevem kaj tocno je nardil, samo dejstvo je pac da so hrvati nad srbi izvedli genocid.
Pa da nebo pomote, nisem niti na strani srbov niti na strani hrvatov, so pa zal eni in drugi pobijali civiliste in po moje mje prav da se odgovornim sodi.
Drugace pa pri zaznih voditeljih v obliki generalov al pa predsednikov... je pac tak da oni prevzemajo odgovornost za podrejene in si lahko kaznovan tudi za zlocine ki jih sam nisi ukazal... To je pac roziko pri sluzbah kjer si vodja oz. neka odgovorna oseba.

Drugace pa bi si po mojem sojenje se bolj zasluzil kaksen Bush in Blair... ki sta na podlagi lazi izacela vojno v iraku in zaradi te lazi je umrlo kup ljudi in se zgodila cela vrsta afer v obliki ugrabljanja ljudi, mucenja ljudi, zapiranja ljudi brez pravicnega sojenja... Zal pa tega ne obsojamo, ampak celo sodelujemo pri vsem tem.

Avby ::

Mislim da se v Hagu čisto konkretno dela na stvareh. Dokazi ki podpirjao subjektivno odgovornost.

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

djordjevic ::

Pravilno, da tudi Hrvatje fašejo pošteno kazen. Morda, morda se bo potem laže diskutiralo o 'kot solza čisti' domovinski vojne z njihove strani. Vojni zločini nad civilisti niso, ne morejo in ne smejo biti pojem (samo)obrambe.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Vanich ::

Hrčki v masovni psihozi...

disturbing pictures!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Vanich ::

djordjevic je izjavil:

Pravilno, da tudi Hrvatje fašejo pošteno kazen. Morda, morda se bo potem laže diskutiralo o 'kot solza čisti' domovinski vojne z njihove strani. Vojni zločini nad civilisti niso, ne morejo in ne smejo biti pojem (samo)obrambe.


Ne gre se samo zato.
Edina njihova "svetinja" je sedaj tudi uradno, z haško sodbo, proglašena za: "udruženi zločinački poduhvat", (kako bi tole prevedu? združeni zločinski podvig?) akterji tega zločina so pa poleg naštetih generalov tudi njihov predsednik Tuđman in pa minister za obrambo Šušak. (ki je bil, mimogrede, notoričen ustaš in član vseh možnih ustaških organizacij v dijaspori že od 70-ih dalje - poslan na Hrvaško in financiran s strani frančiškanov v Norvalu v Kanadi)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Pšenični ::

Primer za psihiatrijo. Mislim na unega z šipo....

Kar se tiče hrvatov-svoj cilj so dosegli. Krajina je očiščena srbov, dobili so svojo napolfašistično državo. Zato je tud prav da grejo v Evropo. Da se naučijo manir.

Je pa res, sedaj so tudi hrvati dobili žegenj, da so zganjali fašizem....

Sicer če ne bi Nemci in pol Evrope hodilo k njim na morje, bi oni videli Evropo čez 100 let ali pa nikoli...

Zgodovina sprememb…

negot ::

Lepa naša-večina generalov v zaporu,bivši predsednik vlade in največje stranke prav tako,večina ministrov tudi ali pa v preiskavi,pa taaako ponosni so nanjo....

Vanich ::

Pšenični je izjavil:

Primer za psihiatrijo. Mislim na unega z šipo....

Kar se tiče hrvatov-svoj cilj so dosegli. Krajina je očiščena srbov, dobili so svojo napolfašistično državo. Zato je tud prav da grejo v Evropo. Da se naučijo manir.

Je pa res, sedaj so tudi hrvati dobili žegenj, da so zganjali fašizem....

Sicer če ne bi Nemci in pol Evrope hodilo k njim na morje, bi oni videli Evropo čez 100 let ali pa nikoli...



Ma, ni to osamljen primer. To je masovna psihoza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

mtosev ::

Vanich je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Primer za psihiatrijo. Mislim na unega z šipo....

Kar se tiče hrvatov-svoj cilj so dosegli. Krajina je očiščena srbov, dobili so svojo napolfašistično državo. Zato je tud prav da grejo v Evropo. Da se naučijo manir.

Je pa res, sedaj so tudi hrvati dobili žegenj, da so zganjali fašizem....

Sicer če ne bi Nemci in pol Evrope hodilo k njim na morje, bi oni videli Evropo čez 100 let ali pa nikoli...



Ma, ni to osamljen primer. To je masovna psihoza.

No ja.Enako je bilo v Srbiji.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Thomas ::

Kaj jaz mislim? Da so bili Hrvati neumni, ker so izročili generala Gotovino. Srbi so bili pametnejši in Mladića niso.

Zdej bodo pa Hrvati pametni in ne bodo spustili Srbije v EU, tako da je Krajina njihova, Srbov v glavnem ne bo nazaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mtosev ::

Saj ga niso hrvati dali. Španci so ga aretirali na Kanarskih otokih.Remember?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Thomas ::

Seveda, ker ga Hrvati niso imeli doma. So ga hoteli dati v Hag. Če bi ga ščitili doma, tako kot Srbi Mladića, potem ne bi bežal po svetu in ga Španci ne bi nikoli prijeli.

Drugače rečeno. Srbija je Mladićeva trdnjava, Hrvaška ni bila isto za Gotovino.

Je pa res, da Srbija je izročila skoraj vse druge, vključno z Miloševićem.

No, Hrvaška je dosegla vse svoje cilje in žrtvovala Gotovino in Markača. Srbiji je pa ostal samo Mladić.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

"Saj ga niso hrvati dali. Španci so ga aretirali na Kanarskih otokih.Remember?"

Dali so ga hrvati. Enega za 350.000 srbov, ki jih ne bo nikoli več nazaj.

Grdo rečeno so naredili "dober bizniz". Drgač pa je zadeva dolgoročno zadeva slaba za državo. Pečat fašistov se zgleda vrača.

Srbija bo šla v EU, prvič zato, ker se zna doli iz revšćine, ki je posledica bombandiranja kaj skuhat. Ko narod ne bo mogel več, bo spet pokalo. Srbije se še zmeraj boji cela evropa. V Bosni se bo po moje kmalu začelo dogajat. Srbija hoče kompenzacijo za Kosovo in zdejle je prilika....da Dodika malo naščuvajo....

Evropa je zdej v finančnem k...u. Z Američani se tepejo že v tretji vojni. Mislim da so NAtovci pišli na rob zmogljivosti. Sploh ker so arabci popizdili.
In morajo skoz gledat dol. Izrael brez Evrope in Amerike popuši v enem tednu. Tkko da nekej resursov jim mora ostat še za bližnji vzhod. Sploh ker se Iran dviga.

Heh, Evropa se pa gre zaradi norega Sarkozija zajebavat z Gadafijem....

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Thomas je izjavil:

Seveda, ker ga Hrvati niso imeli doma. So ga hoteli dati v Hag. Če bi ga ščitili doma, tako kot Srbi Mladića, potem ne bi bežal po svetu in ga Španci ne bi nikoli prijeli.

Drugače rečeno. Srbija je Mladićeva trdnjava, Hrvaška ni bila isto za Gotovino.

Je pa res, da Srbija je izročila skoraj vse druge, vključno z Miloševićem.

No, Hrvaška je dosegla vse svoje cilje in žrtvovala Gotovino in Markača. Srbiji je pa ostal samo Mladić.

So se ga "elegantno" rešili. Če bi ga direktno predali bi se verjetno večina hrvatov uprla.:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Republika Srpska (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25349429 (44120) bluefish
»

Šešelj - sodni performansi... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34262957 (43906) fantasycamp
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17412961 (9196) Doman
»

Ujeli Anteja Gotovino v Španiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645981 (4310) Thomas
»

Se rabi Hrvaška opravičiti za zločine med operacijo Nevihta? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1949886 (7620) Daedalus

Več podobnih tem