» »

Šešelj - sodni performansi...

Šešelj - sodni performansi...

Okapi ::

Če ključni ljudje vedo, da jih čaka haaško sodišče (ali celo metak u čelo;-), trikrat premislijo, preden začno početi bedarije. Vsaj teorija, na kateri temelji haaško sodišče, je takšna.

Ljudje so, kakršni so. Nemci niso danes nič drugačni, kot so bili leta 1936, ko jih je nategnil Hitler. Slovenci niso danes nič drugačni, kot so bili leta 1941, ali 1945. Drugačne so samo okoliščine.

O.

donfilipo ::

Tako imenovana Platonova plemenita laž, ki jo politiki neprestano uporabljajo, mora imeti resnično plemenit namen. Če je namen laži 'Sveta Velika Srbija', VSI politologi in strategi realisti izven čustvenega srbstva, pa vidijo jasno, da je rezultat lahko le 200k mrtvih, obilo gorja in isti 'problem', multietnična skupnost (ki med drugim na svetu ni tako redka in po večini vendarle brez problemov deluje!), potem je s tako lažjo, mitom in ideologijo nekaj hudo narobe.

Nekateri miti, ali če hočete plemenite laži, že tisočletja čisto solidno delujejo. Pogoj je, da jih ljudje ne razkrinkajo ali občutijo, kot bolečo podlo prevaro!

Za te mite, ki delujejo blažilno in toležeče, bi lahko rekli, da so Platonske plemenite laži.
Za druge, pa moramo priznati, da so sicer iz iste vreče, ampak popoln nesmisel in norost. Na žalost je tako.

Se pa laži neprestano popravljajo in nepotrebni miti rušijo, ali izpolnijo.
En tak ne tako davno uresničen, a prej dolgo samo propagiran mit:

Mi ljudje združenih držav, se združujemo v popolnejšo unijo, da bi v njej zagotovili pravičnost, notranji mir, poskrbeli za splošno obrambo, pospešili splošno blagostanje, in zagotovili blagoslov svobode........

Ej dej tega zamorca opali ene dvakrat pa v ketne ga dej, a ne vidiš da imam pomemben govor:))

To je passe. Obama je živ dokaz!
Ampak na drugi strani pa...ali je 'home of the brave' (se tresejo gate v apacheju, pred fotoaparatom?)..and the land of the free (pri največjem številu arestantov pa še zdaleč ne največjem številu prebivalcev) ni spet en tak drug mit? Ki pa zanekrat deluje blagohotno?

Pa sem našel marjance, ki so dovolj bogati in veliki, da pikanja tujih komarjev niti ne preberejo:)) Skratka še najboljšo državo na svetu. Kako je šele drugje!!!

Osebno ne vidim nobene šanse, da bi se Šešljev mit, o Veliki Srbiji, kakorkoli uresničil. Gorivo dobiva le ob socialnih stiskah in splošni obupanosti ljudi, potem ko je bog umrl, lažni mesija umrl (ali so ga ubili neprijatelji:) nov odrešenik pa še ni prišel (ali je zaprt pri Pilatu:).

Do brezhibnega delovanja demokratičnega liberalnega sistema, pa manjka še generacija, ali celo dve. Ampak dobri duh je na tej poti in v potrpljenju drobnih korakov v to smer.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Brane2 ::

Okapi je izjavil:

Če ključni ljudje vedo, da jih čaka haaško sodišče (ali celo metak u čelo;-), trikrat premislijo, preden začno početi bedarije. Vsaj teorija, na kateri temelji haaško sodišče, je takšna.O.


TO za tega tipa ne velja čisto.

Če bi poslušal njegova izvajanja, bi videl, da je ravno on ( pa še kdo) svojo kariero naredil na osnovi zapora. Tip je toliko časa buzoriral oblast, da so ga zaprli v zloglasni zapor in razbijali ko kanto. NJegovi somišljeniki so pa skrbeli za publiciteto. Tako je svojo prepoznavnost kupoval z zlomljenimi rebri, modricami itd itd. Pač ni imel denarja za plačevanej reklame, pa tudi če bi ga imel, mu ne bi dali plac v medijih.

In NATANKO to počne tudi sedaj. In tega ne skriva, celo potanko razlaga detajle tega pristopa.

Kar se metka v čelo tiče, ni videti, da bi ga to kaj dosti ustrahovalo, vsaj kaže ne tega. Enkrat je trditev priče, da je bil ob času X na mestu Y ovrgel s tem, da je bil takrat na mestu W, kjer so ga poskusili ubiti z ročno bombo, pa jim ni ratalo ( in je tako to prišlo v časopis, na katerega se je skliceval). Pa ga ni kaj dosti sesulo, čeprav je bil lažje ranjen. Bussiness as usual, gremo dalje.

Zato pravim, da bi se ta sistem moral zamisliti nad tem, kaj počne, ker samo priliva olje na ogenj in poslabšuje zadeve.

Sam osebno se ne bi veliko sekiral, če bi se mu zgodil "nesporazumček" kot se je zgodil recimo Đinđiću.

Če pogledaš njegovo pričevanje o različnih umorih, med drugim Đinđićev, boš videl, da se sam maksimalno približa temu,d a bi reku "da, moji so ga počili" ali "vedel sem, kaj se pripravlja", vendar te meje ne prečka, čeprav je videti,d a se komaj zadržuje.

On sebe vidi kot "vpoklicanega sina naroda", take prijeme pa kot sprejemljivo prakso na poti do cilja. Če je sprejemljiva zanj, potem se ne mislim sekirati, če v okviru take prakse doživi kako nesrečo tudi sam.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

Kar se metka v čelo tiče, ni videti, da bi ga to kaj dosti ustrahovalo,
Ja, eni so pač zadrtifanatiki, ampak to jim težko štejemo v plus>:D

Zato pravim, da bi se ta sistem moral zamisliti nad tem, kaj počne, ker samo priliva olje na ogenj in poslabšuje zadeve.
Zato pa imajo rešitve, kot je bila recimo romunska s Causescujem, svoje prednosti. Krivda je evidentna, "proces" traja pol ure (Je kriv? Seveda je kriv?) in to je to. Idealne rešitve pa seveda ni.

Pa v resnici tudi metak u čelo ni nujno potreben, glede na to, da sem sicer proti smrtni kazni. Dovolj je dosmrtna ječa, brez možnosti pomilostitve in stikov z javnostjo. Za tiste pod 70 let pa še prisilno delo;) Plavščićka jo je recimo po mojem veliko prepoceni odnesla.

O.

Brane2 ::

Brane2 je izjavil:


Povabilo traja recimo uro. Potem bom postavil vprašanje, ki je vezano za tole, tako da takrat več ne šteje...



OK. Več ko ura je mimo.

RETORZIJA

Če primerjeate z ostalimi stvarmi, boste videli, da se ob tem dokumentiranem zagovoru retorzije v Vojvodini Šešelj zagovarja precej drugače.

IMHO ne brez razloga.

Gre namreč za to, da je zagovarjal izselitev Hrvatov iz Srbije, ki bi pač zapustili svoje imetje in prišli v bajte srbskih beguncev, ki so pač zbežali od Tudjmana.

Stvar je v kakršnikoli obliki neprimerljiva že 20-temu, kaj šele 21-temu stoletju. Zato se Šešelj zagovarja na več ravneh. Prvič, kao treba je razumet tisti čas, drugič kao pristali bi na preselitev tudi ko bi hrvati dobili več, kot bi zapustili.

In če to ni zadosti, sledi tretjič- da to ni sovražni govor, ker on ni podžigal množic. "Samo" pozival je trenutno oblast, za kar pa kao ne more biti odgovoren, ker takrat pač ni bil na oblasti. :|
On the journey of life, I chose the psycho path.

WireMess ::

Jaz ne razmisljam z ritjo, ti pa razmisljas s svojimi predsodki. Ne dvomim, da ima Seselj svoje sposobnosti, pravim le, da me ne navdusujejo. Nevsezadnje so bili vsi zgodovinski krvoloki sposobni, tepcek pac ne pride dalec. Na to se je nanasal moj "pa kaj" - na dejstvo, da mi ni treba obcudovati nekoga le zato, ker je sposoben, ce je pri tem zival. In Seselj je zival, una brutta bestia, pa cetudi ima IQ 220 in precej znanja. Doslednost? Bullhsit, tudi Hitler in Stalin sta bila dosledna. Pa kaj?

Nisem bral vse teme, sem pa kasneje, ko sem ze napisal post, opazil, da nisem bil prvi, ki je zaznal tvojo fascinacijo in se z gnusom obrnil od nje.

Opazam pa se nekaj: fascinacija s Sesljem ima svoj namen. Poleg golega obcudovanja Seslja, je tu moc zaznati tudi prav poseben primer vsegliharjenja, prodal bi nam namrec rad, da je EU isto kot SFRJ. To je sorodno s pri nas bolj razsirjenim vsegliharstvom, ki se nanasa na slovensko dnevno (ter preteklo in polpreteklo) politiko. Sicer se tudi sam bojim, da ima togost in neucinkovitost EU birokracije kar nekaj skupnega z jugoslovansko, vseeno pa EU zato se ni Juga, pa ce si tega se tako zelis.

EDIT: Aha, po cem mislim, da je fasist? Vsi (nacional)socializmi temeljijo na nacionalizmu (npr. arijska rasa), ali pa na kaksni drugi imaginarni entiteti, kot je npr. delavski razred ipd., nobenega fasizma pa ne briga posameznik, clovek. Posameznik je le orodje za udejanjanje raznih psihopatskih nacrtov ala Velika Srbija, navaden kanon futer. Ce mislis, da je Seslju mar cloveka, si se zelo zajebal.

Pa brez zamere, drugace mislim da si zelo v redu fant, zato ne vzemi mojih kritik osebno.


Brane2 je izjavil:

A ti sploh analiziraš podatke ali te vodijo samo čustva in nič drugega ?

Razmišljat z ritjo je simpl. Vsi to počnejo. S pravilno uporabo glave le redki.


Meni je Šešelj zanimiv, ker:

- zna dosledno in logično braniti svojo stran. TO ŠE NE POMENI, DA IMA V VSEM PRAV.

- ker mu zgodovinska, književna, politična in pravna dejstva sploh niso tuja.

- ker je bil na drugi strani

- ker je napisal kar nekaj knjig- torej je masa njegovih pogledov in opisov dogodkov dokumentirana in dostopna javnosti

- ker je tip če nič drugega vsaj fanatično dosleden. Tip je težek nacionalist. Če laže, se ti že lahko dozdeva, zakaj laže. Tako kot Bin Ladna verjetno nikoli nihče ne bo osumil, da je šmrkal kokain medtem ko se je nabijal na kakem sadomazo gej partiju, tudi za tega lahko domnevaš, da mu vsaki meseni užitki verjetno niso prva prioriteta. Zanj je ideologija VSE.

- kot tak je recimo dragocen vir podatkov z "druge strani", ki jih lahko uporabimo kot "cross referenco" za presejavanje dreka iz "resnic", ki so nam jih doslej nemoteno servirali domači junaki.

In btw, tako kot je sam vprašal tribunal, po čem misliš, da je fašist ?

Skrajni nacionalist že- to sam ne samo priznava, to _povdarja_ kjerkoli se že pojavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WireMess ()

poweroff ::

WireMess je izjavil:

prodal bi nam namrec rad, da je EU isto kot SFRJ. To je sorodno s pri nas bolj razsirjenim vsegliharstvom, ki se nanasa na slovensko dnevno (ter preteklo in polpreteklo) politiko. Sicer se tudi sam bojim, da ima togost in neucinkovitost EU birokracije kar nekaj skupnega z jugoslovansko, vseeno pa EU zato se ni Juga, pa ce si tega se tako zelis.

EU birokracija in nedemokratičnost sprejemanja odločitev skozi Komisijo imajo več skupnega z Jugo kot z demokracijo.
sudo poweroff

Brane2 ::

WireMess je izjavil:

Jaz ne razmisljam z ritjo, ti pa razmisljas s svojimi predsodki.



In Seselj je zival, una brutta bestia, pa cetudi ima IQ 220 in precej znanja.


Pa brez zamere, drugace mislim da si zelo v redu fant, zato ne vzemi mojih kritik osebno.



Nisem bral vse teme, sem pa kasneje, ko sem ze napisal post, opazil, da nisem bil prvi, ki je zaznal tvojo fascinacijo in se z gnusom obrnil od nje.



Spet ti neki "misliš", čutiš, se fasciniraš ali ne fasciniraš, čutiš gnus itd itd.

Samo razmišljaš in utemeljuješ ne.


Opazam pa se nekaj: fascinacija s Sesljem ima svoj namen. Poleg golega obcudovanja Seslja, je tu moc zaznati tudi prav poseben primer vsegliharjenja, prodal bi nam namrec rad, da je EU isto kot SFRJ. To je sorodno s pri nas bolj razsirjenim vsegliharstvom, ki se nanasa na slovensko dnevno (ter preteklo in polpreteklo) politiko. Sicer se tudi sam bojim, da ima togost in neucinkovitost EU birokracije kar nekaj skupnega z jugoslovansko, vseeno pa EU zato se ni Juga, pa ce si tega se tako zelis.


Pozabu sem -poleg prejšnjega tudi "opažaš". Najprej praviš, da ti poskušam prodati SFREU kot SFRJ ( kje si to našel ?), nato da nikakor nista isti, takoj zatem pa da sta v bistvu v mnogočem podobni. Vse to opažaš naenkrat.


EDIT: Aha, po cem mislim, da je fasist? Vsi (nacional)socializmi temeljijo na nacionalizmu (npr. arijska rasa), ali pa na kaksni drugi imaginarni entiteti, kot je npr. delavski razred ipd., nobenega fasizma pa ne briga posameznik, clovek. Posameznik je le orodje za udejanjanje raznih psihopatskih nacrtov ala Velika Srbija, navaden kanon futer. Ce mislis, da je Seslju mar cloveka, si se zelo zajebal.


Saj ne da trdim ali ne trdim nasprotno ampak a naj ti verjamem kar na besedo ?





BTW:Čisto tako za primerček verbalnega duela Šešelj:Nice(sodnik) :

KLIK!


BTW: Nice je po Miloševiću dobesedno hodil. Šešelj ga ne jebe 5%
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

tony1 ::



Človek je psiho^2. In svoj posel retorično obvlada. Pravzaprav razmišljam, da gre ob poslušanju take retorike za novodobnega Hitlerja.

Brane2 ::

Tisto o "prepričevanju" ti da misliti.

Drugače pa, ne vidim podobnosti s Hitlerjem. Tip pod "Veliko Srbijo" misli ozemlje, s katerim so Srbi šli v Kraljevino Slovencev, Hrvatov in Srbov in kasneje v Jugoslavijo ( tako staro kot novo ). Njegova logika je, če gremo narazen, fajn, ampak potem pač vzemimo vsak tisto, kar smo prinesli not- nekako tako , kot razvezi poročencev.

Ravno tako je s Hrvaško. Po njegovem ne samo, da velik del njenega ozemlja ne bi smel biti njen, ampak so potem še za dodatni udarec Srbom vzeli konstitutivnost. Se pravi, Srbi so najprej z gostilniškimi dogovori ( kot temu pravi Jelinčič ) zgubili svoje ozemlje, ki ga je dobila Republika Hrvaška. Kot tolažbo in neko varovanje pred zgodovinskimi grožnjami so jim rekli "ni panike, čeprav ste sedaj del Hrvaške, ste KONSTITUTIVNI NAROD, tako nihče ne more delati sistemskih sprememb brez vaše privolitve."
No, potem pride Tuđman na oblast in jim vzame še to- protipravno seveda.

Dodaj na to še njegove sedaj že javne načrte, kaj naj bi se zgodilo s srbsko manjšino in marsikaj ti bo jasno.

Zanimivo je tudi, kako javnost obravnava Izetbegovića. Tip je bil enak ali večji ekstremist od Šešlja. Obsojen je bil na daljšo zaporno kazen pred njim ( 14 let, Šešelj "samo" 8) in njegove knjige vsebujejo tone "zanimivih" citatov, ki jih s pridom uporablja Karadžić pri svoji obrambi.

Te knjige so baje programska platforma njegove stranke, vsebujejo pa v osnovi načrte za širitev Islama.

Šešelj celo pravi,d a so njega zaprli verjetno samo za zagotovitev nacionalnega ključa, potem ko so zaćorkirali Izetbegovića. Da ne izpade, da je YU federacija bolj nastrojena proti islamskim skrajnežem kot srbskim nacionalistom.
On the journey of life, I chose the psycho path.

donfilipo ::

Zadeva je zanimiva tudi s teoretičnega stališča. Know-howa. Tako po domače pri nas velja 'metak-u-čelo' (ker je, ne samo enkrat, omalovaževal Slovence)...ampak v resnici, pa če te zadeve zanimajo, imaš pa več plasti.

Šešelj je v delu Srbije še vedno mučenik in ikona. Politika nacionalizma Velike Srbije, še živi. Pomeni narod dogodke občuti kot krivico, ki so ji jo prizadeli 'zapadnjaki', ki niso pustili vojni naravnega toka. Brez vmešavanj.

Ubadam se s knjigo prve priče Anthonya Obershalla, kjer kar dobro razloži, kako v multietničnih skupnostih, lokalni politiki izkoristijo mehanizme (že preverjene), da dosežejo, da se dovčerajšnji sosedje začnejo najprej drug drugega ogibati in nato celo sovražiti. In znanstveno ugotovljena dejstva, se kar ujemajo z mojimi opažanji (in opažanji vseh starejših). Neko prijateljstvo je med etnijami, ko sem s recimo v Srbiji služil vojsko, bilo. Tudi v domači vasi se je nacionalizem razpasel veliko bolj po balkanski vojni. 'Bratstvo' je bilo kar znosna reč (razen morda fiskalno, zaradi socializma). Izpade in take taktike nacionalizma, je milica bodisi oklofutala (tudi sam sem jih v puberteti in prej ujel okoli ušes zaradi omalovaževanja 'ta spodnjih', na drugi strani, ni BILO TEORIJE za kakšno islamsko nacijo in wahabizem. Ampak zadeve je preganjal Titov totalitarizem. Ko tega ni, pa postane problem malce težji. Kako doseči, da razum v demokratični družbi prevlada nad nacionalizmi, ker vojne, kot vidimo kljub morju zločina, niso rešile praktično nobenega spora. Nemški okorni naciji, po tihem še vedno sanjajo o 'lebensraum' na vzhodu in žitnicah v Rusiji:), je pa ta ideologija že res precej mutirala do stopnje, ko se novega žida in sužnja (slawe-sklave:), še določa. Del Srbskega naroda pa pod ideologijo Srbske Radikalne Stranke, zgleda praktično še vedno zagovarja idejo Velike Srbije in mejo KOVK. In tu je zame en tak zanimiv problem. Imamo nacionalistično ideologijo, ki ima fašistične, se reče osvajalne in agresivne tendence.. in praktično nobenega učinkovitega mehanizma, to reč obsoditi in prepovedati. Kako je dejansko z tako imenovanim programom 'panislamizma', ki morda niti danes ni več samo problem Šešlja, ampak morda nekoč vse Evrope, pa po pravici povem tudi ne vem, dokler se ne informiram temeljito.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

misli ozemlje, s katerim so Srbi šli v Kraljevino Slovencev, Hrvatov in Srbov in kasneje v Jugoslavijo
Pa ti sploh veš, s katerim ozemljem je šla kraljevina Srbija v Jugoslavijo?

O.

Brane2 ::

Okapi je izjavil:

misli ozemlje, s katerim so Srbi šli v Kraljevino Slovencev, Hrvatov in Srbov in kasneje v Jugoslavijo
Pa ti sploh veš, s katerim ozemljem je šla kraljevina Srbija v Jugoslavijo?

O.


Ne. A v tej točki me to ŠE ne zanima. V njegovih izvajanjih ni omenjena samo kraljevina YU, poleg tega glede na njegov background domnevam, da tu ni zagrešil kakih iz letala vidnih napak. Če bo kaj, bo to verjetno treba iskati v nijansah.

Sedaj me bolj zanima odnos med stranmi- ali so bili Srbi res tako dominantno slabi in kakšno vlogo so tu igrali Hrvatje in celo muslimani...

Potem, ko se bom oborožil s kako knjigo ali petimi, bi se spustil v probleme meja itd...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kivi113 ::

tony1 je izjavil:


Človek je psiho^2. In svoj posel retorično obvlada. Pravzaprav razmišljam, da gre ob poslušanju take retorike za novodobnega Hitlerja.


Glede Srbske krajine govori resnico - Hrvati so Srbski narod na področju Knina in okolice pomanjšali v "narodno manjšino", šlo pa je mislim da za okoli 600.000 Hrvaških Srbov.

Glede jezika ima tudi prav. Isti jezik uporabljajo na Hrvaškem, v Bosni in v Srbiji.

Glede smrtne kazni, ima po svoje prav.

Glede Slovenije ima pa po mojem mnenju tudi prav.


Razpad Jugoslavije je bil (imo) v veliki meri zrežiran, zato Šešlja ne smemo kar tako odpisati z opazko, da je novodobni Hitler, psiho in ne vem kaj še. Ker če pogledamo katero koli etnično karto Balkana, vidimo, da so Srbi živeli tako v Bosni, na Hrvaškem, kot tudi na Kosovu. Na pretežnem delu Bosne in v Srbski krajini kot večinski del prebivalstva. Torej je osnova Velike Srbije precej relavantna zadeva, in v pravičnem ter demokratičnem sistemu bi se brez vojne ljudje sami lahko odločali, kam spadajo.

Seveda pa je posredoval zahod s svojimi mirovnimi operacijami. V Jugoslaviji so bili "relativno" uspešni - v primerjavi z Afganistanom in Irakom so pobili bistveno manj ljudi in natrosili manj osiromašenega urana. Sicer so razsuli tovarne in sistem ter pahnili Srbijo v revščino, ampak so se vsaj navidez pobrali ven in nam omogočili "svobodo" po zahodnem zgledu. Malo so tudi TV-fejkali koncentracijska taborišča. Velika napaka. Nizozemske mirovne sile pa so celo dopustile pomor v Srebrenici. Kateremu Šešelj oporeka. Tudi mene še niso prepričali, da je bilo tam kruto pobitih 8000 muslimanov.

"Mirovne operacije" zahoda so polomija. Ne gre za mirovne operacije, ampak za moderno obliko imperializma.


In da zdaj še s prstom pokažem na "glavnega krivca":

Although inflation had eaten away at earnings, the IMF ordered that wages be frozen at their mid-November 1989 level. Prices continued to rise unabated, and real wages collapsed by 41 percent in the first six months of 1990.

V času velike inflacije, ko smo dinarjem dodajali nove ničle in podobno, je IMF zahtevala zamrznitev plač, že pred tem pa so zahtevali zmanjšanje javnih izdatkov, oz. če izberemo moderen izraz, "austerity measures". Kruha in iger? Ja ko zmanjka za kruh (ali ga ni več na policah), se lahko vojna začne. In IMF je omogočila veliko krizo, izbruh nacionalizma, revanšizma in ostalo.

Pa še ena, glede nacionalizma. Po eni strani obstaja nek vpliv, da je nacionalizem negativen pojav in podobno. Slovenske nacionaliste se hitro označi za naciste/fašiste/skrajneže/whatever. Po drugi strani pa imajo največjo športno veljavo ravno državne reprezentance. Na tekmovanjih ponosno navijamo za "svoje". In ta tekmovanja so ogromen biznis, ogromen marketing, ogromen psihološki naboj itd. Gre za umetno ustvarjanje megle, za ustvarjanje zmede pri ljudeh, vprašanje je samo, ali namenoma ali slučajno.

Napisal sem par svojih razmišljanj. Rad bi opozoril vse nove bralce na to, da smo bili veš čas pod vplivom Slovenske verzije vojne v Jugoslaviji (aka Slovenske propagande), in da nam Dnevnike iz leta 91 predvajajo že par let. Gre za "zgodovino zmagovalcev", ne pa za resnično zgodovino. Določen del te zgodovine pa lahko pomaga razjasniti tudi Šešelj.

Aja, pa pri konfliktu seveda ne smemo prezreti, da gre tudi za "verske" vojne. Po eni izmed zgodbic naj bi S.Arabija zahtevala svojo muslimansko državo v Evropi v zameno za načrpano nafto zahodu. To naj bi postala BiH, vendar je muslimanskih volilcev v BiH samo 44%, Srbov 35% in Hrvatov okoli 20%. In ker gre za verski konflikt, si je dobro prebrati še kaj, kako in zakaj so nastali judovstvo, krščanstvo in islam. Prva in najmočnejša zarota :)

To so zgolj moje misli, in prosim, da se zadržite osebnih napadov, in diskutirajmo samo o posameznih točkah kar se da objektivno. Glede Slovenskega zunanjega dolga sem pa imel očitno kar prav, saj Finance pravijo, da je trenutna zadolženost kar 69 milijard. HiHi. Po ceni 10 euro za kvadratni meter slovenske zemlje je to tretjina Slovenije. Pa bo še nekaj časa trajalo, da pridemo do dna...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kivi113 ()

Bob Rock ::

Glede Srbske krajine govori resnico - Hrvati so Srbski narod na področju Knina in okolice pomanjšali v "narodno manjšino", šlo pa je mislim da za okoli 600.000 Hrvaških Srbov.

Srbi na Hrvaskem niso in se vedno ne zivijo v Srbiji ampak na Hrvaskem. Po kaki logiki bi jim moralo pripadati kaj vec kot manjsina? Vec kot avtonomna pokrajina, kar jim je bilo z G7 ponujeno in so zavrnili, je kaj? Odcepitev SAO krajine in prikljucitev k Srbiji?

Glede jezika ima tudi prav. Isti jezik uporabljajo na Hrvaškem, v Bosni in v Srbiji.

Ja in? To avtomatsko pomeni da vsi govorijo srbsko in samo srbsko in so avtomatko vsi Srbi???

Napisal sem par svojih razmišljanj. Rad bi opozoril vse nove bralce na to, da smo bili veš čas pod vplivom Slovenske verzije vojne v Jugoslaviji (aka Slovenske propagande), in da nam Dnevnike iz leta 91 predvajajo že par let. Gre za "zgodovino zmagovalcev", ne pa za resnično zgodovino. Določen del te zgodovine pa lahko pomaga razjasniti tudi Šešelj.

Dnevniki iz leta 91 so IMO se vedno bolj objektivni, kot pa Vesti, ki razlagajo, da so Hrvati v Dubrovniku kurili gume, da bi lazno prikazali bombardiranje Srbov, da mecejo srbske otroke levom,...in podobno. Kot npr. to:
Aja, pa pri konfliktu seveda ne smemo prezreti, da gre tudi za "verske" vojne. Po eni izmed zgodbic naj bi S.Arabija zahtevala svojo muslimansko državo v Evropi v zameno za načrpano nafto zahodu.
:))
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

kivi113 ::

Bob Rock:

Glede prvih dveh točk: Samo komentiral sem Šešlja, da v podanem videu govori resnico, nič drugega. Ti si impliciral nekatere stvari, ki jih jaz ne omenjam, in o katerih ne razmišljam na tak način. Tako, da vprašaj tistega, ki misli na tak način, zakaj misli na tak način (..).

No, po tvojem mnenju so Dnevniki bolj objektivni od Vesti, jaz pa Vesti ne poznam, vem pa, da Dnevniki niso objektivni. Niti slučajno. Ampak vsakemu svoj IMO, ane :) Rek "Prva žrtev vojne je resnica" ni kar tako v brezveze.

Zgodbica o S.Ar. je pa pač še ena izmed zgodbic. V primerjavi z množico mitov in memov, ki smo jih deležni iz dneva v dan, kake velike škode ne more povzročiti.

gendale ::

Srbi na Hrvaskem niso in se vedno ne zivijo v Srbiji ampak na Hrvaskem. Po kaki logiki bi jim moralo pripadati kaj vec kot manjsina? Vec kot avtonomna pokrajina, kar jim je bilo z G7 ponujeno in so zavrnili, je kaj? Odcepitev SAO krajine in prikljucitev k Srbiji?

po isti kot se je kosovo odcepilo od srbije bi se lahko krajina odcepila od hrvaške in republika srpska od bosne

Matako ::

gendale je izjavil:

Srbi na Hrvaskem niso in se vedno ne zivijo v Srbiji ampak na Hrvaskem. Po kaki logiki bi jim moralo pripadati kaj vec kot manjsina? Vec kot avtonomna pokrajina, kar jim je bilo z G7 ponujeno in so zavrnili, je kaj? Odcepitev SAO krajine in prikljucitev k Srbiji?

po isti kot se je kosovo odcepilo od srbije bi se lahko krajina odcepila od hrvaške in republika srpska od bosne


Saj so poizkusili... in dobili po pički.

Liki tipa Šešelj ne štekajo, da je za srbsko stvar zdaj že prepozno. Tip naj se raje koncentrira na LASTNO obrambo na sodišču, ker kolikor je videti v glavnem sistematično poizkuša premakniti fokus z njegove obtožnice na "širši kontekst", ki se ponavadi konča v stilu "ampak saj Hrvati/Muslimani so tudi bla bla bla" - kot da bo NJEGOVEMU primeru kaj pomagalo. Ne vem, meni se to ne zdi nek juristični genij, no.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Liki tipa Šešelj se trudijo na svoj način pridobiti popularnost. Sestop iz borbenega v plemenitega in miroljubnega, po pridobljeni zmagi, ni nobena umetnost.

Na njegovo žalost, (in še mnogih Srbov) je pa poraženec. In tega sebi in svojim, ne bo nikoli priznal. Boj se spremenjen bije naprej, poraz se mora transformirati v zmago, pa če je potrebna žrtev, nič zato. Torej Šešelj se žrtvuje,...'križanje' je namesto ustrahujočega, en dolg proces, kjer on s svojimi retoričnimi sposobnostmi, samo pridobiva točke med Srbi, s tem, da bo sedel, je pa tako ali tako sprijaznjen. Pravna veščina, je proces prikazati kot nepravičen v okviru pravil, (jezik in ogromna količina materiala, pa naredi zadevo praktično skoraj neizvedljivo in pa drago:).
Dolg proces, mu je do nedavna dobro služil, a ko se razmere v Srbiji začno normalizirati, se bo to drastično spremenilo. Podobno, kot bodo vsaj moralno, 'naši junaci' obsojeni šele, ko in če se Sloveniji, zgodba o uspehu do konca podre. Pa se s Šešljem po 'zločinih seveda ne morejo primerjati.

Zahod do vojne, kakih posebno velikih interesov za balkan ni imel. Ker nismo zlati, nimamo nafte. Potegnili smo jih sem s kričanjem, vojno in res nevideno nagnusnimi zločini, praktično 'med brati', v osrčju Evrope. In ko so enkrat tu in so že zagonili težke miljone, bodo vtrajali na redu, ki ga vozijo s seboj, to je:

a)fašizmi se udarijo učikovito in opazno,
b)socializmi še bolj!:))

..... vztrajali trmasto!!!

Edina možna alternativa s podporo je Kitajski socializem, ki pa ga nihče niti pod razno v Evropi ne smatra kot alternativo.:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Ales ::

Karkoli si že človek lahko misli o Šešelju, to sojenje je navadna farsa. Kolikor sem seznanjen je vse skupaj prišlo tako daleč, da zdaj "prijatelj sodišča" ugotavlja, v kolikšni meri je tožilstvo ponarejalo dokaze in vplivalo na priče. Vse skupaj se zna še izkazati za veliko haško blamažo.

Kolikor sem (občasno) spremljal sojenje Šešelju imam vtis, da bi tipu že zdavnaj morali izreči sodbo, da ni kriv. Občasno je bilo prav zabavno spremljati patetične poskuse tožilstva, da popolnoma nedokazana dejstva obrne okrog in vrine v zapisnik. Ampak sodni senat je toliko uravnotežen, da jim to ni uspevalo, čeprav so imeli solidno pomoč ene sodnice.

Prav tako se mi zdi, da je Šešelj v Hagu končal po nalogu tedanje srbske oblasti - kar je seveda več kot ustrezalo tudi zahodu. Enostavno je bil preveč nevaren, hkrati pa bi ga bilo zelo težko likvidirati (in tudi politično izjemno negativno).

Idealno mesto zanj je bil torej Hag. Prav tako se mi zdi, da je to z navdušenjem vzel kot priliko za dokončni politični preboj in da je to tudi dodobra izkoristil. Ni pa po moje računal, da ga bodo tam brez sodbe držali celih 8 let (al kolko je že?).

Dejstvo je, da je tako dolgo sojenje navadna farsa. To je menda vsakomur lahko jasno. Vse kar mene še zanima je, ali bo iz Haga prišel živ ali v krsti. In če bo prišel živ, me zanima kako dolgo bo še ostal živ - dejansko dovolj, da pride na oblast?

V Srbiji je trenutno tako katastrofalna gospodarska in politična situacija, da prav kliče k "revolucionarni" spremembi oblasti... In potem bo iz trenutnega razpada sistema in vsesplošnega narodnega nezadovoljstva nastalo swashta...

Brane2 ::

Ravno spremljam live ffed odločbe tribunala o predlogu prekinitve procesa.

Prejšnjega nisem tako podrobno poslušal, a pri Vokvodini se je po pričakovanjih zatankilo natanko pri retorziji, ki je sodišče ni bilo pripravljeno kar tako pogoltniti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

donfilipo ::

Če sem pošten, tudi sam sem po tistem, kar sem pozorno preposlušal (nisem pa še prišel ne vem do kam, ker nisem dobro plačani sodnik:) se mi je zdelo, da Šešelj v procesu, dokaznem postopku dominira SUVERENO, in mu ne bodo mogli dokazati ničesar iz obtožnice.

Torej da sodijo velesrbskemu nacionalizmu, ki se je sprevrgel v nacizem (v delih ko vršiš poboje nad civili druge nacije) in neviđena barbarstva.

Ampak kot sem že rekel. Tudi navaden civilen postopek sojenja nekemu tatu, ki je oropal na črpalki 1600€, stane več, veliko več tako državo, kot tudi potem zapornika, in gre v bistvu za postopek, ki ima namen preplašiti druge, in če se slučajno da, tudi dotičnega obsojenega. Na žalost. Taka je narava prava.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Alencica ::

A kdo ve, kdaj bo znana razsodba?

Vanich ::

Vanich ::

Obstajajo mnenja, da je Vučić (od zahoda) za "nagrado" približevanja Rusiji in za obisk Putina v Beogradu dobil nagrado: his arch nemesis: Vojislava Šešelja.

donfilipo ::

Hm 10 let sojenje. A nima neke človekove pravice na sojenje v doglednem času? Pa čeprav je tudi sam zavlačeval postopke, ....tu je sodnik da drži tempo? Mislim slab vzgled za sodstvo:)

Torej Šešelj gre če gre verjeti linku k vragu8-)

Žal pa ne cela paleta vseh nacionalizmov po prostorih bivše juge z njim.
Je že res, da je srbski po tradiciji najglasnejši in je svoje čase (preko pr(o)ipadle JLA,..tudi bil najmočnejši,...ni pa edini, pa tudi edini nevaren ne.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Vanich ::

Tudi Zmago Jelinčič se pridružuje cirkusu: Njegovo izjavo je vredno prebrati v originalu: :D

...samo zgleda, da tale forum ne prebavlja cirilice. Je pa link do izjave zgoraj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Okapi ::

Za one koji ne čitaju kirilicu:

"Članovi Slovenske nacionalne stranke, a pogotovo ja osobno, mislimo da je euro parlament skupina budala koji skaču kako Ameri sviraju! Sve dobro gospodinu Šešelju i svima vama."

jusv ::

Hvala za prevod.
Ta Plemeniti je res plemenit, zlasti s takšnimi bedastimi izjavami.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Vanich ::

Šešelj se mora vrniti v Hag - zato, "da bodo lahko ocenili, če ga lahko takoj za tem zopet ispustijo". Cirkus. :D

Brane22 ::

Mislim, da je vlada že prej rekla, da bo te vrste zahteve ignorirala.

Kar se nje tiče, je bila stvar zaključena z zahtevo po izpustitvi in se s tem naprej ne bo ukvarjala.

Vanich ::

Brane22 je izjavil:

Mislim, da je vlada že prej rekla, da bo te vrste zahteve ignorirala.

Kar se nje tiče, je bila stvar zaključena z zahtevo po izpustitvi in se s tem naprej ne bo ukvarjala.


Rekli so, ja, samo jih bodo pritisnili. Bomo videli. Show must go on!

Vanich ::

Vanich je izjavil:

Brane22 je izjavil:

Mislim, da je vlada že prej rekla, da bo te vrste zahteve ignorirala.

Kar se nje tiče, je bila stvar zaključena z zahtevo po izpustitvi in se s tem naprej ne bo ukvarjala.


Rekli so, ja, samo jih bodo pritisnili. Bomo videli. Show must go on!


Kaj je izjavil minister za notranje zadeve Srbije glede možne aretacije Šešelja konec lanskega leta:

Srna - 25.12.2014 14:00
Stefanović: Neka Hag sam hapsi Šešelja

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je eventualno hapšenje lidera SRS-a Vojislava Šešelja posao za Haški tribunal, a ne za Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Govoreći o mogućnosti da Hag uputi nalog za hapšenje Šešelja, Stefanović je rekao da je Hag sve odluke o lideru SRS-a donosio sam i da moguće hapšenje "nije posao MUP-a Srbije", prenose beogradski mediji.

"Tribunal nas nije ništa ni pitao, niti obaveštavao, niti je tražio bilo kakve garancije. Slobodno mogu da nastave da se bave njime i da se međusobno dogovaraju kao i do sada", poručio je Stefanović.

Brane22 ::

ne verjamem, da oni lahko še koga efektivno pritisnejo.

Njihov čas je mimo. In BTW Šeki je čedalje bolj popularen, čeprav se ga na vse kriplje trudijo držati stran od vplivnejših medijev. Počasi prihaja tudi v gledane oddaje in ni brez odmevov.

Mogoče je tudi v tem del te panike, da mora nujno v Haag, čeprav se velika večina njegovih izjav in debat nanaša na kriminalno poslovanje tekoče oblasti.

Gledal sem njegove intervjuje za recimo albanske medije in bral komentarje prenekaterega pozitivno presenečenega albanca recimo. Stvari so daleč od teh, kot jih obupano poskušajo narisati kojekakvi "demokrati", domači in tuji...

Vanich ::

Obstaja še druga teoretična možnost: pred kratkim je Srbija podpisala sporazum IPAP z NATOm, po katerem NATO na teritoriji Srbiji uživa popolno imuniteto in se lahko gibljejo kjerkoli in uporabljajo katerekoli vojne inštalacije Srbije.

Tako bi ga lahko aretiral kar NATO, Vučić si pa prikladno opere roke - "nisam ga ja hapsio".

Brane22 ::

Vanich je izjavil:

Obstaja še druga teoretična možnost: pred kratkim je Srbija podpisala sporazum IPAP z NATOm, po katerem NATO na teritoriji Srbiji uživa popolno imuniteto in se lahko gibljejo kjerkoli in uporabljajo katerekoli vojne inštalacije Srbije.

Tako bi ga lahko aretiral kar NATO, Vučić si pa prikladno opere roke - "nisam ga ja hapsio".


Folku bi se utrgalo. Že tako ga majo dosti in se obupano drži z novičkami o tem ali onem "revolucionarnem" dealu.

Ob tem sprazumu je moral Dačić kar nekaj mahati z rokami, da bi prikazal da to kao ni nič izven ostalih dealov.
Če bi se tega lotili tako, bi bilo hitro konec in NATO in vlade in še česa.

Vanich ::

Brane22 je izjavil:

Vanich je izjavil:

Obstaja še druga teoretična možnost: pred kratkim je Srbija podpisala sporazum IPAP z NATOm, po katerem NATO na teritoriji Srbiji uživa popolno imuniteto in se lahko gibljejo kjerkoli in uporabljajo katerekoli vojne inštalacije Srbije.

Tako bi ga lahko aretiral kar NATO, Vučić si pa prikladno opere roke - "nisam ga ja hapsio".


Folku bi se utrgalo. Že tako ga majo dosti in se obupano drži z novičkami o tem ali onem "revolucionarnem" dealu.

Ob tem sprazumu je moral Dačić kar nekaj mahati z rokami, da bi prikazal da to kao ni nič izven ostalih dealov.
Če bi se tega lotili tako, bi bilo hitro konec in NATO in vlade in še česa.


Če ga pa ne bodo aretirali, bodo pa v Hagu in EU šli vsi totalno apeshit.
No, počakajmo, pa bomo videli. Cirkus bo v vsakem primeru.8-)

Brane22 ::

Martin Krpan ::

Ali kot bi rekel Balaševič "nekad ih puštali (norce) za vikend , sad jih puštajo pravo pred kamere.:D

sensei ::

Upamo na čim več javnih provokacij. Zgražanje haaga je vedno zabavno.

Vanich ::

Totalno šalabajzerstvo in politikanstvo haškega tožilstva - so vsaj konsistentni v tem.:D

Odluka Haškog tribunala po predmetu V. Šešelja nema pravnu snagu

Žalbeno veće[1] MTBJ zaključilo je da je Pretresno veće napravilo pravnu grešku kada je odbacilo žalbu tužioca Serđa Bramerca i da treba da vrati V. Šešelja u Hag.[3]
Ova odluka je doneta sa tako ozbiljnim kršenjem pravnih normi samog tribunala, da zahteva posebno razmatranje.

Podsećamo da je žalba tužilaštva bila usmerena na odluku Pretresnog veća da odbaci zahtev tužilaštva da V. Šešelja vrate nazad u zatvor tribunala. Pretresno veće je jasno obrazložilo svoju odluku: tužilaštvo je prekoračilo rok za predaju žalbe i sada je kasno za povratak.[4] U pravu postoji jasno pravilo za vreme predaje žalbe, poznato kao rok za ulaganje žalbe. Analogno pravilo postoji i u Haškom tribunalu: za podnošenje žalbe daje se određeni rok i taj rok je tužilaštvo propustilo. Generalno, pravo na predaju žalbe nije neograničeno. Tako, na primer, postoji pravilo za dozvolu da se Sudskom veću podnese žalba. Međutim, sva ta pravila su odjednom "zaboravljena" i tužilaštvo je počelo da deluje tako kao da za njih ne postoje nikakva pravila. Najvažnija stvar u ovom slučaju jeste to da je takođe počelo sa radom i Žalbeno veće!

Žalbeno veće je na najpažljiviji način izučilo argumente tužioca S. Bramerca, ali je potpuno ignorisalo argumente Pretresnog veća. Uprkos činjenici što je Pretresno veće jasno stavilo do znanja da je tužilaštvo izgubilo proceduralno pravo na predaju žalbe, Žalbeno veće to jednostavno "nije primetilo". To je prvo grubo kršenje pravila procedure tribunala. To kršenje govori o tome da je Žalbeno veće tribunala (tačnije - njegova većina i o tome podrobnije u daljem tekstu) htelo da preinači odluku Pretresnog veća po svaku cenu, čak preduzimajući protiv pravila!

Potom je Žalbeno veće navelo da navodno Pretresno veće nije na pravi način reagovalo na argumente tužilaštva, da izjava profesora V. Šešelja da se on "neće dobrovoljno vratiti u tribunal" predstavlja kršenje uslova prevremenog oslobađanja. Logika Žalbenog veća je smešna. To veće je izjavilo da je tužilaštvo tražilo da se utvrdi da izjava V. Šešelja predstavlja kršenje uslova privremenog oslobađanja, a Pretresno veće je navodno razmatralo drugo pitanje - i to upravo: da je V. Šešelj narušio uslove privremenog oslobađanja. Čitalac može dugo pronicati u ovo izuzetno dostignuće pravne misli i shvatiti u čemu je razlika, ali Žalbeno veće nije moglo da smisli ništa bolje. Upravo ta navodna zamena argumenata je i postala "pravna greška" po tvrdnji Žalbenog veća MTBJ, što podrazumeva poništenje odluke, u skladu sa pravilima procedure tribunala. U stvari je očigledno da zamenu čini samo Žalbeno veće i čini to tako nespretno da taj falsifikat prosto bode oči.


Međutim, Žalbeno veće čini i drugo grubo kršenje sopstvenih pravila MTBJ. Žalbeno veće donosi odluku da Šešelj mora da se vrati u Hag. Međutim, pravo na privremeno oslobađanje ili njegov prekid ima samo Pretresno veće. Na taj način Žalbeno veće je jednostavno uzurpiralo pravo koje mu ne pripada. To kršenje predstavlja istinski skandal. Zbog toga su dvojica sudija iz sastava Žalbenog veća - ruski sudija Bahtijar Tuzmuhamedov i sudija iz Gane Kofi Afande - protestvovali. U zajedničkom nesaglasnom mišljenju, ove sudije su izjavile da delovanje većine sudija u veću ne odgovara "ni pravu, ni logici".


Čak i ako "zaboravimo" na prvo kršenje Žalbenog veća, opet se maksimum prava kojim je ono ovladalo ogleda u odluci da Pretresno veće mora da preispita svoju sopstvenu odluku na osnovu greške koju je utvrdilo Žalbeno veće. Međutim, ovaj drugi prekršaj je učinjen sa predumišljajem. Jer u stvari Žalbeno veće realno nije ustanovilo nikakvu grešku i Pretresno veće bi to znalo bolje od svih. Upravo zbog toga Žalbeno veće i čini drugo kršenje (uzurpaciju punomoćja koju ima isključivo Pretresno veće) i donosi odluku o prekidu privremenog oslobađanja V. Šešelja.

Grubost ovih kršenja ukazuje na to da je odluka Žalbenog veća politička. Troje sudija Haškog tribunala je htelo da donese tu odluku po svaku cenu i mora se priznati da su svoj zadatak obavili prilično primitivno. Sudije se nisu potrudile čak ni da kako-tako objasne svoje postupke. Oni su jednostavno "naložili" što govori o njihovoj kvalifikaciji. Međutim, u pravu postoji pravilo po kome zakonsku snagu imaju samo odluke punomoćnih organa koje su donete u okvirima njihove kompetencije. Ukoliko ovaj ili onaj organ donese odluku koja direktno krši pravne norme, onda ta odluka nema pravnu snagu. Žalbeno veće nije imalo pravo da donese odluku o ukidanju privremenog oslobađanja V. Šešelja. To može učiniti jedino Pretresno veće. Donoseći odluku o povratku V. Šešelja u zatvor, Žalbeno veće čak nije ni pomenulo tešku bolest V. Šešelja. Takva neodgovornost i apsolutna pravna neutemeljenost lišavaju odluku Žalbenog veća pravne snage. Vlada Srbije nije u obavezi da ispuni ovu odluku Žalbenog veća u vezi sa prekoračenjem punomoćja koje je učinilo Žalbeno veće MTBJ po Statutu i Pravilima procedure i dokazivanja.

[1] U sastavu Ž.V. su sudije V. Sekule (Tanzanija), A. Ramaroson (Madagaskar), H. Han (Pakistan), B. Tuzmuhamedova (Rusija) i K. Afande (Gana).
[2] U sastav P.V. ulaze sudije Ž.-K. Antoneti (Francuska), F. Latanci (Italija) i M. Niang (Senegal).
[3] Prosecutor v. Vojislav Seselj. [Appeals Chamber] Decision on Prosecution Appeal Against the Decision on the Prosecution Motion to Revoke the Provisional Release of the Accused. 30 March 2015 // http://icty.org/x/cases/seselj/acdec/en...
[4] The Prosecutor v. Vojislav Šešelj. [Trial Chamber] Decision on Prosecution Motion to Revoke Provisional Release. 13 January 2015 // http://www.icty.org/x/cases/seselj/tdec...

fantasycamp ::



Zdaj je šel predaleč!
Srbija mora odreagirat na to!

On misli da bo s tem dobil patriote na svojo stran, komentarji na b92 niso glih spodbudni!
http://www.b92.net/info/komentari.php?n...

Brane22 ::

Na b92 ni ravno veliko patriotov.

In tip ima prav. Na pravi način vzbuja pozornost in kuha zadeve.

Oblast mu ne pusti na medije in tistih par pogumnežev, ki ga povabijo, mu ne pustijo do besede, ko tema nanese na občutljive točke, recimo kriminal sedanje oblasti.

Z večino izjav je kar se mene tiče, zadel v črno.

In koneckoncev, povzroča tudi kritične obrate na oblasti, ki daje izjave, ki si jih drugače ne bi upala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

poweroff ::

Se pravi malce trola in bolestno išče pozornost. Ko je bil sam na oblasti je pa počel isto. Če bi prišel na oblast še enkrat, bi bil verjetno še bistveno slabši od teh, ki jih kritizira.

Kakšen je sploh njegov program? Razen samohvale in pljuvanja po nasprotnikih?
sudo poweroff

Brane22 ::

Njegov program se v 80% ujema z Radulovićevim ( "U se i u svoje kljuse"), naslednjih 20% pa v intenziviranju sodelovanja z Rusi in odklonom od politike in "donacij" EU.

poweroff ::

Talk is cheap. Ko bi bilo pa treba uvesti kakšne ekonomske ukrepe in napisati kakšen zakon, bi se pa zgodilo kaj?
sudo poweroff

Brane22 ::

Bi se pa zgodilo to kar Šeki pravi. Če se ne bi, bi kmalu nekomu spodrsnilo na bananinem olupku itd.

Ni veliko demokracije topogledno v SRS.

Glede moči volje imaš Šekijevo pričevanje, kako se je "srečal" s slavnim Arkanom, potem ko mu je na vodilnem TV šovu v živo zabrusil, da je večkrat nosil štumfe na glavi kot na nogah. Ni jih veliko, ki bi to preživelo.

Šeki je. Bil je, kot pravi, dober s svojim Browningnom, a nikjer na Arkanovem nivoju, sploh ob upoštevanju spremstva. Ko mu je Arkan pozneje v neki temačni ulici lepo razložil, da je za njim dolga vrsta trupel, Šeki pa ni ubil še nikogar, mu je ta pred pričami mirno odvrnil "OK, potem bom začel pri tebi.".

Talk is cheap. Prison is not. In tip ima za seboj več let življenja v zaporu zaradi svojih prepričanj, kot jih imaš verjetno ti nasploh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

Brane22 ::

BTW: Tega mogoče mnogi ne vedo, a Šeki je ZAHTEVAL, da se pojavi pred Hagom.

No, uradni timetable je bil ta, da bo nabil Dansko kraljico na k**c, potem bi se pa ustavil še na sojenju.

A vmes je prišlo do spremembe urnika, zadržali so ga na sojenju, Danska je pa dobila kralja, torej je ta del protokola odpadel.

Martin Krpan ::

fantasycamp je izjavil:



Zdaj je šel predaleč!
Srbija mora odreagirat na to!

On misli da bo s tem dobil patriote na svojo stran, komentarji na b92 niso glih spodbudni!
http://www.b92.net/info/komentari.php?n...


Moral bi sežgati še srbsko zastavo in skandirati čez četnike. Aja , ne (sme) more ker je sam četnik!
Če si že tako želi sojenja naj se odpravi v Sarajevo , prepričan sem , da mu bodo željo z veseljem izpolnili. Si pa Šeki zasluži le 7.62 u čelo po hitrem postopku in nič drugega.8-)

Brane22 nikar se preveč ne pali na norca in nacista Šekija. Saj veš kako pravijo ,iste sorte ptiči skupaj letajo.:D

Brane22 ::

Martin Krpan je izjavil:


Moral bi sežgati še srbsko zastavo in skandirati čez četnike. Aja , ne (sme) more ker je sam četnik!


Zakaj bi "moral" ? Tip ni samo četnik ampak četniški vojvoda. Ki pravi, da je večina gradiva o četnikih čista propaganda zmagovalcev. Partizani top-shit, ostali so izdajalci.


Če si že tako želi sojenja naj se odpravi v Sarajevo , prepričan sem , da mu bodo željo z veseljem izpolnili. Si pa Šeki zasluži le 7.62 u čelo po hitrem postopku in nič drugega.8-)


Šeki ne bi imel problemov s tem. Ne samo v Sarajevo, tudi v Prištino in drugam. Pa ga ne pustijo. Ne sme izven meja. Na vprašanje, kaj če ga ubijejo, pravi da nima namena bežati. Če bi ga kdo rad počil, naj.

Imaš pa zanimivo pričevanje enega iz ekipe zabranjeno Pušenje - Dr. Karajlić, ki je Sarajlijam nedavno tega lepo odprl oči in jim sesul v obraz par stvari, ki jih zelo neradi slišijo.


Brane22 nikar se preveč ne pali na norca in nacista Šekija. Saj veš kako pravijo ,iste sorte ptiči skupaj letajo.


Od kdaj je on "nacist" ?

N1 Pressing: Nele Karajlić (25.02.2015.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojislav Šešelj od Haaga zahteva €12M odškodnino...

Oddelek: Problemi človeštva
131730 (1331) flbroker
»

Ratko Mladić bo dobil sobo v Haagu... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8213930 (10323) nuclear
»

Uvedba srbščine v OŠ - jezikovno in kulturno nasilje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12915644 (13504) w00tnes

Več podobnih tem