» »

We come in peace...

We come in peace...

«
1
2 3
...
5

ahac ::

A mislite, da obstaja kakšno življenje na drugih planetih? Alieni, pa to.
Zdaj nimam časa napisat svojega mnenja. Bom jutr.

ChiefThunder ::

Itaq, da obstajajo. Glede na velikost vesolja in majhnost ene uboge zemlje, bi blo čudno, če nebi obstajali. Slej ko prej bi morali naleteti nanje- ko bomo dovolj tehnološko razviti. Že naše osončje se nam zdi veliko, doslej pa smo pristali samo na ubogi luni. Sej pravm, tehnologija gre naprej; saj veste NASA pa te zadeve in kmalu bo potovanje v druga osončja postalo resničnost.

Quickbeam ::

Ja, mislim da alieni komaj čakajo da se začnemo vmešavat pa svinjat naokrog :))

boha ::

ne verjamem, da bomo kaj kmalu potovali v druga osončja. nasi še do marsa ne znese (s posadko), za kaj dlje je pa še večji adijo. kakšna revolucija v pogonu bi prav prišla, drugače bo luna vse kar je in bo...

za kaj več smo res še premladi in prezeleni...

ChiefThunder ::

Saj vem, tist "kmalu" je zlo relativen. Drugač je pa tema izredno zanimiva. Včas sem gledal star trek(vem, vem...), pa se je vse tolk realno in simpl zdelo; k bi blo vsaj res. Vendar... resničnost je eno, film pa eno.

tejo ::

Seveda, da obstajajo. A mislite, da je v celem vesolju samo na Zemlji življenje? To je nemogoče! Res je nemogoče, pa če verjamete, al pa ne! Življeneje obstaja tudi na drugih planetih, nekje v vesolju pač!!!

Tomi ::

Tole pišem že drugič, upam, da bo sedaj skript vzel post..
Torej, Drakova enačba pove, da je verjetnost, da nismo sami velika.. Samo je pa sedanja tehnika tako slaba, da ne bomo mogli še nekaj časa do tujih civilizacij...
Ko pa smo ravno pri vesolju.. Nasa ima načrte, da bi naredila nekaj 10 km visoke stolpe, od koder bi spuščali satelite in črpali energjo s pomočjo sončnih celic:D
Sicer je človek, ki je govoril, bil dokaj samozavesten, se mi projekt zdi zelo "v oblakih"..
metrodusa.blogspot.com

AlchemY ::

verjetno govoris o teoriji jadranja po vesolju

Rott-von-weiler ::

tu ste meni sezdi malo preveč x-filese gledali jaz verjamem v to kar vidim in občutim:O

A.J. ::

Življenje drugje v vesolju definitivno obstaja !
Zdaj je samo ševprašanje časa kdo bo koga prej odkril(ali pa če ga že celo je8-O). Sicer pa naj bi obstajala tudi skrivnostna skupina najvišjih članov vlade, vojske in znanstvenikov, ki izvajajo ameriški program za prikrivanje NLP jev in nezemljanov. In čisto možno, da to res obstaja, samo mi nič ne vemo>:D:'(>:D.Jaz raje ne bom več pisal o tem. Mogoče me pa že opazujejo:O.Eni ali pa drugi.:)

Thomas ::

Na tole temo smo se že enkrat pogovarjali.

No jest sem trdil naslednje: V naši Galaksiji - Rimski Cesti - ki obsega 400 milijard zvezd - najverjetneje ni NIKOGAR - razen nas.

Poglejte samo tole: Če bi leta 1001 - pred 1000 leti torej (ali kadarkoli kasneje) - okoli ene same zvezde bližje od 1000 ly krožil planet s toliko razvito civilizacijo, kot je danes naša, bi jih mi danes ZLAHKA odkrili.

MILIJARDO zvezd je v tej oddaljenosti ali bliže.

Če bi nas kdo v tej galaksiji prehitel za milijon let - bi bila ta že polna njegovih Uraniumov - ali česar že.

Milijon let, pa je samo 1/10000 starosti te galaksije. Zato če bi kdo bil - bi bil najverjetneje že zdavnaj tukaj. Pa uporabljal tele atome, ki zdaj precej brez veze leže naokoli.


Življenje in posebno civilizacija je redka in dragocena reč v tem vesolju.

8-)

Tolk samo rečm.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Elemen_T ::

Jest pravim da smo obsojeni na propad na zemlji...Nikoli se ne bomo prebili niti iz našega osončja saj bi za to potrebovali hitrost ki bi mogla iti krepko čez svetlobno...to pa kakor vsi veste zakon o relativnosti prepoveduje...

Mars (ali mogoče celo kak drug planet) je ena izmed malo šans...če bi mars zbombardiral z vsemi jedrskimi bombami ki jih naš svet premore bi se bojda naredila gor atmosfera...vendar tukaj gre za milione let...in mi tega prav gotovo ne bomo doživeli...saj bo do takrat zemlja šla v franže.

Še ena možnost:
Narediti plovilo (ogromno) kateri pogon naj bi deloval na principu izgorevanja vodika...v končni fazi mogoče celo fuzije. Tako bi pač na to plovilo vselili nekaj ljudekov (obeh spolov)...gor bi se potem razvijalo življenje...zraven pa bi potovali v daljne kraje. na tak način bi lahko plovilo potovalo na tisoče let (iz generacijo v generacijo)...dobr...mogoč je ta opcija mal naivna8-)Sam vseeno...

Thomas ::

Naivno je misliti, da bomo naredili t.i. generacijsko vesoljsko ladjo - življenja pa ne bomo znali podaljšati na milijon let naprimer. Tak način razmišljanja - je naiven.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatson ::

Naivno je sploh kaj razmišljati, kajti itaq smo z domnevanji verjetno daaaleč od resnice...

Elemen_T ::

Thomas: Tako plovilo bi teoretično lahko bilo...tudi v praktiki bi bilo to čez nekaj 10,100 let možno...kaj misliš da so ljudje v 10 stoletju tut pomislil da bodo lahko prižigal in ugašal luči...al pa...da ne govorimo o genomu...

Ljudje pa itak da ne bomo mogli živeti 1 000 000 let...če sem te tukaj prav razumel?

lp

Thomas ::

Nee ... jest sem hotu rečt tkole:

SF - ki predvidi generacijsko vesoljsko ladjo in ki hkrati ne predvidi možnosti, da eno samo življenje traja milijon let - je slepa na eno oko.

V resnici je oboje možno. Ampak oboje je precej premalo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

Jest pa mislim, da smo ljudje premalo inteligentni, da bi imeli čast spoznati kakšno višjo (pa ne po postavi) raso (postavite se v njihovo kožo, če lohka). Tudi najpametnejši zemljani še vedno govorijo velike neumnosti (a ne Thomas >:D)

Bomo pa prej ko slej spoznali kakšno prav prijazno vesoljsko plesen... :(

Thomas ::

Hja Yohan - je ena pomankljivost v tvojem načinu razmišljanja. Namreč - če bi Oni bili tako pametni - bi preoblikovali že lep konec Vesolja po svojih potrebah. Vključno z našo Zemljo! :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Elemen_T ::

Če v naši galaxiji ni naprednih živih bitij in če so izključno v drugih je relativno težko da bi sploh priši do našega plaenta in ga...prebolikovali.

Thomas ::

No zagotovo Elemen_T. Samo Yohana sem jest razumu, da je mislu malo bližje.

Toda, takrat, ko se bomo srečali z Drugimi, bodo ti od Daleč. Milijardo svetlobnih let morda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MRtwister ::

na marsu so dobili vodo8-O>:D

Thomas ::

Ej - pa kaj? Vodo? Vode maš v kometih kukr češ. Kaj boš s tisto vodo?

Mislim - a smo Beduini al kaj? Skoz se eden dere "Vodo so najdl, vodo so najdl!"

Hehe .. tista voda ne pomen nč. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Elemen_T ::

Na marsu voda že dolgo je...vendar veš kakšna je če je gori skoro absolutna 0la.

Senitel ::

He, he, he... Jest pa pravim da X-COM (sej poznate right?) rula >:D...

tejo ::

Neki sem bral, da so mogoče vesoljci tudi na zemlji, samo jih ne vidimo, ker živijo v drugem časovnem obdobju, recimo v letu 15474.

MRtwister ::

3 kamen od sonca rox

ahac ::

Zdaj pa še moje mnenje:

Nezemljani seveda obstajajo in tudi obiskujejo Zemljo!
Vesolje je tako veliko, da ne morejo / jim ni treba celega preoblikovati po svojih potrebah. Na Zemlji pa proučujejo ljudi, tako kot mi npr. kakšne živali (jih uspavamo, preučimo, označimo in spustimo). Verjetno ste že slišali za mankajoči člen v razvoju človeka. Kaj pa če so prav nezemljani genetsko preoblikovali praljudi v naše prednike?8-O

V večini opisov so NLPji opisani približno enako.
Zemljo so obiskovali že pred 2000 in več leti. Če berete kakšne stare zapiske o NLPjih opazite, da so se včasih NLPji svetili v rumeni ali oranžni barvi (npr. v srednjem veku). Sedaj pa so ponavadi srebrne barve. V tem času so nezemljani seveda izboljšali svojo tehnologijo.
Če pa nas proučujejo že toliko časa je možno, da se njihova tehnologija razvija počasneje kot naša in jih bomo v nekaj stoletjih tehnološko prehiteli. Saj ni nujno, da so intelegentnejši od nas. Lahko, da so manj intelegentni, ampak njihova cela rasa obstaja dalj časa kot ljudje.
Verjamam da je en NLP strmoglavil v Roswellu in da Ameriška vojska v Area 51 proučuje njihovo tehnologijo. V teh 50 letih so pa verjetno ugotovili bolj malo.
Gre za nezemljane, ki jim pravijo "Grays" zaradi sive barve njihove kože.

SETI in podobni projekti seveda nikoli ne bodo odkrili njihovih signalov. To je tako, kot bi Indijanci v Sloveniji iskali dimne signale, kot dokaz da obstajamo. Verjetno komunicirajo na kakšen drugačen način (npr. telepatsko).

Uraniuma nezemljani seveda niso zgradili ker se zavedajo, da je to neumnost.
>:D

Elemen_T ::

Hmm ahac...hm...nevem no...ahm...
to je bolj tako irealistično napisano.

Thomas ::

Ahac!

Mi je prav žal - ampak EDEN od naju - živi v deluzivnem svetu. Če ne ti - pa jest.

Sej - to se strinjava - ane? :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rookie ::

Jest pa mislim da zivljenja ni nikjer drugje kot na zemlji.Ce bi bilko bi se sigurno ze kaj pojavljajo al pa kej podbnga.Nic ni.Sprjaznte se s tem da ni nic.NLP pa roswel je vse ena laz.Jest bom sele verjeu ko bom vidu na lastne oci.Ker folk laze da je noro.Sej neki casa se je clo govoril da NASA sploh se ni stopila na luno !Tuki v teh temah govori vsak svojo zgodbo.Kermu verjeti .! Ce se pa motm glede zivljenja v vesolju pa kr povejte.:\
Boste vidl kaj vm bomo naredil v Braziliji.Ferrari in Schumacher zakon !!!!! 1

MRtwister ::

tretji kamen od sonca se vedno rox:D

Loki ::

Glede na velikost (do sedaj znano) in na ugibanja znanstvenikov o velikosti in startosti le-tega bi bilo po moje smesno trditi, da druga vrsta zivljenja (vsaj podobno razvita kot nasa) ne obstaja.

Za SETI tut jaz nekoliko dvomim, da bo kaj odkril, ne toliko zaradi koncepta (distributed internet supercomputer) ampak predvsem zaradi ogromno omejitev (recimo Arecibo ne more spremljat vsega neba, vesolje okoli nas je zelo kontaminirano z radio valovi, premalo zmogljivi racunalniki, da bi lahko bli podatki z Areciba 100% izkorisceni...), kar pa recimo mene ne odvraca od tega, da bi gnal SETI-ja na svojem racunalniku.

Vesolje je tako veliko, da ne morejo / jim ni treba celega preoblikovati po svojih potrebah.


Noben ne pravi, da bi morali preoblikovaiti celo vesolje.
Se zmerej je lazje (ce je civilizacija dovolj napredna) narediti dolocene modifikacije v blizini njihovih rodnih planetov (planeta) kot pa preiskati ogromno svetlobnih let prostora, da bi nasli koticek, ki jim ustreza.

Recimo enkrat sem videl en clanek, kako bi znanstveniki lahko umetno ustvarili crno luknjo kaksne 1-2 svetlobnega leta stran od Zemlje, ki bi pozirala Zemljine (in verjetno tudi Marsove) odpadke, kot produkt tega pa bi vracala energijo, ki bi jo lahko na Zemlji koristno uporabili.

My point: se zmerej je (ce tehnologija dopusca) lazje in ceneje ustvariti crno luknjo kot pa posiljati vesoljske ladje v neznano v upanju, da bi nasle en soncni sistem, kjer bi bli planet, primeren za bivanje (oz. bi se ga lahko dal naredit z terrareformingom), 1 svetlobno leto stran pa majhna crna luknja.

Just my two cents.
I left my wallet in El Segundo

MRB0rYS ::

100%
b0rys

Thomas ::

Heh MRBORIS ...



Tle u Sloveniji mamo dost Čukov, pa Čehov. pa Čminškov ... pa takih, ki se pišejo na 'Č'.



Pa zato ni 100%, da je na Portugalskem sploh kakšen.



Evo - Roberto je pa spet en tak, ki pa razmišlja po moje (zelo) inteligentno - se pa kljub temu ne strinjam v celoti z njim.



"Glede na velikost (do sedaj znano) in na ugibanja znanstvenikov o velikosti in startosti le-tega bi bilo po moje smesno trditi, da druga vrsta zivljenja (vsaj podobno razvita kot nasa) ne obstaja. "



Že mogoče, da je vesolje absolutno precej staro. Kakih 15 milijard let. Toda to je šele 1/10000 njegove stelarne dobe - življenje pa potrebuje za svoj vzpon ponavadi precej več, kot tukaj na Zemlji. Zato to nekoč BO smešno trditi. Zdaj še ni.



"Vesolje je tako veliko, da ne morejo / jim ni treba celega preoblikovati po svojih potrebah."




takole bi blo prav:



Vesolje je tako veliko, pa tako mlado še hkrati, da še nis(m)o mogli celega preoblikovati po svojih potrebah.




Ampak, ko se nekje Uranium pojavi - se začno pojavljati še v njegovi okolici. Ta mehur Uraniumov - se potem širi s hitrostjo svetlobe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Quickbeam ::

Hehe svetovni inženirci se trudijo pomanjšat računalnike kolikor se da, Thomas bi pa rad mel računalnik, ki zasede celo vesolje. Moj je pa VEČJI kot tvoj HAHA

Thomas ::

Ti simons - če bi ti bral PROTOKOL - bi vedu, da sem že parkrat poudaru, da ne gre za en velik računalnik, pač pa za množico avtonomnih processing nodov. Tako, da je kalkulativna moč maximalna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Quickbeam ::

Ja seveda, gruča serverjev potem.
Jaz sem stvar pač malo poenostavil ampak dejstvo pa ostaja, torej velik računalnik (ali več).

Thomas ti praviš da bi Uranium uspela spravit skupaj vsaka civilizacija (recimo da so še kakšna druga inteligentna bitja nekje v vesolju)? Pogoj je, da pride do singularnosti?
In ta Uranium se potem širi čez celo vesolje?
Zanima me kaj bi se zgodilo z nami če bi kdo drug naredil Uranium in bi se le ta razširil, bi nas pogoltnil? Bi postali njegovi prebivalci in dalje živeli znotraj Uraniuma?
Pa če bi ga naredili mi, bi asimilirali ostale morebitne prebivalce vesolja?

Bi lahko še par vprašanj natroso ampak ne bom preveč gnjavo... :D

Quickbeam ::

Aha še to...
To kar sem napisal zgoraj pa pripelje do dveh možnosti:
1) alieni so in so nas že ujeli v svoj Uranium
2) alienov sploh ni

Zanimivo :P

Thomas ::


simons!

Dobr veš, da komej čakam, da me kdo zagnjav. Posebno še, če sploh ni neumno, kar on trdi.

"bi Uranium uspela spravit skupaj vsaka civilizacija"

Ja ... samo če bi imela dovolj časa, da se izkoplje iz mulja svojega planeta - in naprej. Toda za to, je potrebno veliko časa. Celo v primeri s trenutno starostjo vesolja.

"kaj bi se zgodilo z nami če bi kdo drug naredil Uranium in bi se le ta razširil, bi nas pogoltnil?"

Ja. Ni pa nujno, da bi to pomenilo naš konec. Ker, kdor gre osvajat Vesolje - boljš da je prijazen. Sicer ga lahko kje pričaka močnejši.

Toda, da bi prišel kakšen extraterestialen Uranium sem, bi bilo treba čakati najbrž še milijarde let.

Mi bomo morali ravnati enako preudarno. Po PROTOKOLU.

;):D8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MRtwister ::

tretji kamen od sonca se vedno rox

Thomas ::

Ma dej ti twister mister - se mau skulirej.

Sej, če nič ne zastopiš, še ni treba, da motiš druge. (sej ti že u šoli tko povedo - ane?)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bober ::

che Thomas ne bi bil tko neumn, bi mu she kdo zameru!! LOL! >:D>:D>:D

Thomas ::

Bober ... bober ... pejt ti mau drevesa glodat nazaj u tisto mlako. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Twister bi rad čim hitreje dobil full zvezdic pa nima nič pametnega za povedat. Tud taki morjo bit.

Bober je pa verjetno en uporabnik foruma, ki se je šel under-cover.



Thomas

Mi je prav žal - ampak EDEN od naju - živi v deluzivnem svetu. Če ne ti - pa jest

Prvič se strinjam s tabo:D



Če bi nezemljani lahko naredili Uranium bi bil že tukaj. Ampak se ga ne da narediti.

:))

Drugače naj bi pa tukaj debatirali o nezemljanih in ne o protokolu.

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Thomas ::

Vsaki civilizaciji se slejkoprej zgodi Singularnost. In potem se začne s svetlobno hitrostjo širiti iz svojega izhodišča.

Ampak teleh 15 milijard let ni tako veliko, da bi se po evolucijskem algoritmu to prav mnogim zgodilo. Niti, da bi prišli tako blizu Singularnosti, kot smo mi.

Če pa eni vesoljski kavboji že gredo prej na pot, kot do Singularnosti (najverjetneje v matičnem osončju) pride - jih ta kmalu ujame in prehiti.

Baratati z aliensi nima nobenega smisla, če se ne zavedamo teh singularijskih in horizontskih efektov.

Zato pa SETI nč ne najde. Koga pa misliš - Ahac?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Loki ::

Hja, ampak ce so bili nekoc tudi alieni na nasi razvojni stopnji (z nekimi razumnimi odstopanji), je tudi velika verjetnost, da so poslali kaksen signal v vesolje, da obstajajo..., alpa satelit.
I left my wallet in El Segundo

Thomas ::

Hja Roberto, če so bli, če so utegnili biti že - glede na relativno mladost Vesolja. Tukaj v bližini že ne. Preveč zlahka bi jih opazili - tako kot praviš - če jih že ne bi (sledov) odplavila Expoding Singularity. Z nami vred.



Ni pa čisto izključeno, da tam, kjer mi vidimo zvezdno nebo - se nam v resnici bliža maskirana Singularnost.



Samo tale naša, ki nastaja na Zemlji - bo tukaj (še) precej prej. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

orkan ::

Moje mnenje:
Kot ste ze nekateri omenili, tudi jaz verjamem v nezemeljsko obliko življenja. In verjamem tudi v to da so NLP-ji padli na Zemljo. Ker če bi to bila laž AREA 51 ne bi bila takšna velika skrivnost. In če se prav spomnim je bilo pred približno 2 letoma mislim da v ANGLIJI (mogoče se motim) ko so se narisali, nekakšni čudni krogi na žitnem polju in travnikih. Takrat je vso NASO to spravilo na noge, takoj so zaščitili območje, katerega so stražili (baje) celo ameriški specialci. Potem pa so vso zadevo za javnost zamrznili in se o tem ni nikoli več nič govorilo, kaj je zares naredilo kroge.
Tako da moje mnenje je: ŽIVLJENJE DRUGJE OBSTAJA in nas je že obiskalo. Samo nekatere vlade (ameriška) tega nočejo priznati, ker bi med javnostjo povzročile PANIKO.

Aja, še to glede AREA 51. Nekoč se je en novinar baje vtihotapil v to območje in naredil nekaj posnetkov NLP-ja, ki je tam v bazi, ampak mu je potem vlada slike takoj zasegla in vso stvar zanikala, ter se izogibala z odgovori da je to vse: TOP SECRET!!!!
;((;((
Lp Orkan!!

Thomas ::

orkan!

Ti si tud na un stran - definitivno. Na un stran realnosti.

Sam ti drgač najbrž nč ne fali - sam pozab tele senzacionalistične traparije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMax ::

Ja, saj je lepo un pr MIB povedu: pred 1000 leti je bla zemlja sredisce vesolja, pred 100 leti je bla ploscata, danes ni nezemljanov... :D
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje po vesolju...

Oddelek: Znanost in tehnologija
465466 (1788) 111111111111
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48888536 (66000) GizmoX
»

atlantida (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19139688 (33905) Mipe

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25325756 (19505) Ziga Dolhar

Več podobnih tem