» »

We come in peace...

We come in peace...

1 2
3
4 5

Thomas ::

Aggressor!

Scientific American je v svoji, posebej tej temi namenjeni številki - pred letom ali kaj takega - namenil središčno pozornost vprašanju: Kje so? Kako da jih ni.

Odgovore so iskali predvsem v smeri - 'zgleda, da blizu jih ni'. Skoraj 50 let projekta SETI - ni dalo nobenih rezultatov - ker jih pač dati ni moglo.

Kar trdim tudi jest.

Iz Saganove koncepcije gosto naseljene Galaksije - smo prišli na to, da najverjetneje smo kar sami. Ker če bi kdo še bil - bi galaksijo lahko že davno zavzel.

Preberi si Aggressor. Vsaj preden meni svetuješ isto.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

SETI ne odkrije nič ker nezemljani komunicirajo drugače - telepatsko. Tega pa SETI ne išče.

Thomas ::

Kar prenašajo - se res bojim, da je čista telepatija. Se reče - čisti nič. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Thomas, morda bi pa moral ti zadevo prebrati ponovno. Tema je imala (kot jo ima vsaka osrednja) v številki svoj sklop, v katerem je bil eden od člankov namenjen težavam pri komuniciranju. TISTO si preberi.

Je pa očitno na žalost popolnoma res, kar pravi Nemenej, saj drugače ne bi omenjal Saganove teorije kot absoluta, obenem pa kategorično zanikal telepatije. Preprosto naučiti se boš moral boljšega pristopa, saj tvoj niti znanstven ni.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Aggressor!

Ponovno te prav ljubeznivo vabim prebrati celo zadevo.

Jest Saganovega pogleda ne jemljem kot 'Absolut' - pač pa kot prevladujočo teorijo v znanstveni srenji pred 20 leti.

Danes pa vse bolj prevladuje skepticizem do tega, da naj bi bilo milijone civilizacij po naši galaksiji. Ker bi jih mnogo ZLAHKA odkrili.

Glede znanstvenosti telepatije - mi pa bereš misli. :D:D:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

A govorim v prazno?!? Tam nekje mora biti članek o tem, kako poteka oddajanje in pa zaznavanje radijskih valov, s katerimi naj bi se sporazumevali. TISTO preberi, da ne boš govoril o lasrskih žarkih in ne vem čem še.

Ostalo bom pa z veseljem spet prebral, čeprav lahko iz spomina potegnem, da je notri dosti vehementnih predpostavk. No, bomo videli.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Zdej, kje je podpisana interstelarna konvencija o uparabljanju le radijskih valov za iskanje drugih civilizacij in sporazumevanje med njimi - jest ne vem.

Laserski žarki se prav dobro vidijo - s prostim očesom na svetlobna leta daleč. Radarski valovi so takoj očitni vsakemu, ki jih zazna. Zaradi svoje relativne izrazitosti. TV signale - je mogoče dekodirati kar s TV sprejemniki.

Ritual SETI - ne more biti preveč tog - če nam je res do tega, da odkrijemo koga - če le je kje.

Drugo pa je, če samo vzdržujemo institucijo, ki temelji na znanju in predstavah preteklih destletij.

A sem že omenil, da v 19 stoletju, je Gauss hotel sejati pšenico na ogromnih površinah v obliki pitagorovega izreka. Da bi Marsovcem, v katere so takrat verjeli, potegnilo, da na Zemlji smo tudi pametni?

A sem pravu že kdaj, da Herschel je mislil, da so naseljene tudi sončne pege?

Ampak jest vam povem - v drugih Galaksijah so. Pa še to ne v vsaki.

Zaenkrat.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

upam, da bom docakal dan, ko se bomo s kaksno tujo civilizacijo srecal (j... ga, prevec scfi filmov v mladosti):D

AlchemY ::

ceprav je to malo verjetno, ampak do so tam zunaj v to sem pa preprican, ce ne v nasi galaksiji pa v drugih.

Aggressor ::

Thomas, povsod boš našel veliko razlag, zakaj ravno radijski valovi. Meni se ne da več. Preberi malo literature.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

No, meni se da še. Zakaj ravno radio valovi? TUDI radiovalovi. Toda - toda: Usmerjen laser se lepo vidi s prostim očesom - kakih 10 svetlobnih let daleč. Tak laser, kakršne imamo na Zemlji.

Samo trapasti alieni jih pa nimajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

kaj ce bi kaksnega aliena zadel s tem laserjem v oko, a ? lahko bi sprozili vojno,...vse pa tud ne moremo uporabit, hehehe:D:D

Thomas ::

Alchemy

Sirijancu bi se zazdelo, da je ena lučka zamigotala na nebu. Morda bi si rekel -

Zemljani spet delajo SETI - mat'r so otročji - a še ne vedo, da nas ni?!

ali pa

Nocoj jim posvetim nazaj!

:P:)):)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Zakaj bi z laserjem streljal kar nekam kjer ne veš kaj je?
To bi bilo uporabno za komunikacijo med vesoljsko ladjo na misiji na Mars in Zemljo. Nekakšen optični kabel brez kabla. Na drugi strani moraš imeti sprejemnik. Če nekdo vidi eno lučko na nebu se mu to ne bo zdelo čudno. Še posebej če nezemljani laserje uporabljajo za medsebojno komunikacijo.

Thomas ::

Ti z laserjem ne 'streljaš kar tako". Pač pa natančno v zvezdo - in planete okrog. Kot z enim orjaškim katodnim žarkom - po vseh bližnjih ozvezdjih. Zraven pa moduliraš še praštevilski niz - ali pa message: ANE KAKO SMO BRIHTNI ZEMLJANI!.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Kako pa pošlješ ta message? Po katerem standardu?

Thomas ::

Kako so pa nam Mayi in Egipčani pošiljali? Po kakšnih standardih? Pa smo dešifrirali vseeno!No ampak tisto tam pa niso ljudje - to je res! Zato jim je treba pomagat. Pošiljat dosti slikic. To se pa naredi takole:
Dolg impulz, 961 kratkih impulzov, Dolg impulz.


Potem paDolg impulz, 961 kratkih impulzov v dveh različnih barvah, Dolg impulz.Potem se pa alien usede dol in pobarva kvadrat 31X31 z obema barvama po vrsti. Dobi nekaj takega


Če pa ni tolk brihten, da bi skontal faktorizacijo 961 na 31X31 - ga pa raj pustmo pr mir.


In tko tudi je. Po moje on bakterija. Če je
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

je,je...:D:D>:D

Aggressor ::

Thomas, radijskim valovom v prid govori več dejstev:

-ker je vodik najbolj razširjen element v vesolju, je logično pričakovati, da ga poznajo VSE civilizacije, kar pomeni, da je možno pričakovati, da se bo največji del prometa vršil na frekvenci njegovega emisijskega spektra, skratka 1.42 GHz.

-tvoje laserske teorije so že zdavnaj opustili, ker laser v vesolju niti slučajno ne nese 10 svetlobnih let, ampak le nekaj ur, morda dni, ker je močno moten zaradi vsakovrstnih pojavov, od absorpcije, odbojev itd.

Preberi no tisti članek: SciAm, July 2000, stran44, članek z naslovom "Intergalactically speaking".

Pri tem, ko trdiš, da bi nezemljani ob opažanjih nedvomno odgovorili, zopet apriori prvzemaš, da so zelo podobni nam. Zopet sem prebral dotične članke v SciAm in ugotovil, da dejnakso ne govorijo tebi v prid. Gre preprosto za to, da domneve naslanjajo na predvidevanja, da so nezemljani nam izredno podobni, skratka, kolonizacijsko in imperialistično naravnani.

Prav tako je notri trditev, da bi vsako prisotnost nezemljanov na Zemlji mi takoj prepoznali, kar pa je absurd. Skratka, članek je soliden, vendar ima dejansko veljavo (torej, kaže na našo osamljenost v vesolju) le, če so nezemljani nam podobni. To pa ni tako nujno.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Mah Aggressor - kakor da jest nevemkako zagovarjam lasersko komunikacijo. Jest samo pravim, da že tako bi se dalo. Pa ne gre ne tako in ne drugače. Ker NIKOGAR NI - blizu okoli. Pa je potem čisto vseeno kaj uporabljaš - ne boš jih obudil v življenje.


Sciam - pa ne govoriva o isti številki zgleda. Bom preveru.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pramarko ::

Kolkr sm k fiziki hodu lohk recem, da je laser SNOP svetlobe in eni najbolj ozkousmerjenih laserjev, ki imajo na Zemlji premer 1mm osvetlijo ze na oddaljenosti Lune povrsino s premerom 5 m... povrhu so pa se absorpcije kot je ze agresor rekel.

Thomas, ti trdis da alienov ni samo na predpostavki, da nismo dobili se nic dokazov o njihovem obstoju... Morda obstajajo, vendar so tako oddaljeni, da se vsakrsni signali, ki jih oddajajo (ce jih sploh) v vesolje na poti do Zemlje absorbirajo in razprsijo.

Thomas ::

Sej ravno to bi hoteli! Na razdalji svetlobne sekunde 5 m - na razdalji 300 milijonov svetlobnih sekund (ali 10 svetlobnih let) pa dober milijon kilometrov - toliko da se zlahka zadanejo planetni sistemi.

povrhu so pa se absorpcije kot je ze agresor rekel.

Ni praktično nobenih absorbcij! Večina svetlobe iz drugih zvezd do sem lepo pride! Razredči se - absorbira pa kaj malo.

ti trdis da alienov ni samo na predpostavki, da nismo dobili se nic dokazov o njihovem obstoju...

Pa smo jih že zelo iskali.

Morda obstajajo, vendar so tako oddaljeni, da se vsakrsni signali, ki jih oddajajo (ce jih sploh) v vesolje na poti do Zemlje absorbirajo in razprsijo.

Oddaljeni so - zelo oddaljeni kvečjemu. Ja kaj drugega pa jest trobim???

Absorbcije svetlobe - mi pa z Aggressorjem ne omenjajta preveč - če hočta, da smo še naprej prjatli.

Ker ... absorbpcija v medzvezdnem prostoru je ponavadi zanemarljiva. V smereh kamor ni - pa ne vidimo niti zvezd samih.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Praviš, da smo jih že zelo iskali. Hja, mogoče za naše pojme veliko, v velikosti vesolja in možnosti pa je to pljunek v morje. Že velikokrat sem omenil, da je iskanje SETI programa temelječe na preveč predpostavkah, pa tudi preveč usmerjeno, da bi lahko saom na podlagi tega karkoli trdili. To tudi sami vseskozi ponavljajo.

Glede svetlobe z zvezd. Malo si pozabil, Thomas, koliko energije bi bilo potrebne, če bi mi hoteli simulirati zvezdo. skratka, če bi mi hoteli narediti laser, ki bi imel moč doseči več sto svetlobnih let. Kar se absorpcije tiče, pa o tem kot dejavniku slabljenja signalov govorijo vseskozi vsepovsod.

Članke bom poskušal pa prebrati čimprej.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Aggressor ::

No, da, to je tističlanek, ki sem ga prebral "še enkrat". Komentar nanj je že v postih zgoraj.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Na določenih frekvencah, več kot simuliramo zvezdo. Že zdaj.

Ampak - ponavljam - ni moj point, da bi zdaj z laserjem - ali kakorkoli - poskušali komunicirat - samo pravim, da bi šlo do bližnjih zvezd celo z laserjem.

Ampak ponavljam, da je pointless.

Ja Aggressor - jest se s tistim člankom zelo strinjam - navaja podobne argumente kot jest tule: Kolonizacija Galaksije - je stvar relativno kratkega časa za vsako civilizacijo. Taka kolonizacija bi pa bila dobro vidna. Tudi na Zemlji. Pa ni.

Zato smo najverjetneje kar sami - daleč naokoli.

Pričakovanje radijskih signalov je najbrž zaman. Ti praviš kako malo da smo pregledali - poglej si - kar veliko smo že - pa nič.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Thomas, zopet si spregledal dejstvo, da nič ne vemo o morebitnem načinu obnašanja nezemljanov, zato je absurd naslanjati se le na Fermijev paradoks, češ, če so, zakaj jih pa ne vidimo. Preprosto premalo dejstev poznamo. Preberi še enkrat zadnji del članka, kjer tudi avtor to povsem prizna.

Prav tako pazljivo preberi še enkrat člančič o pregledovanju vesolja. Pokritost na tistile shemi predstavlja eno samo frekvenco. ENO SAMO. To zame ni dovolj. Tudi ne bi smelo biti za vsakega, ki se ima za znanstvenika.

Ah, pa z laserjem ne bi šlo tako lahko. Preberi no članek, ki sem ga predlagal. Očitno ga na netu ni, tako da greš lahko v CTK, če ni druge.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Aggressor

"zopet si spregledal dejstvo, da nič ne vemo o morebitnem načinu obnašanja nezemljanov"

Vemo, da bi bili, tako kot mi, produkt evolucije. Na tej osnovi lahko sklepamo marsikaj - recimo to, da so ekspanzivni, sicer že na svojem planetu ne bi preživeli.

"Pokritost na tistile shemi predstavlja eno samo frekvenco."

Ja, tisto, na kateri bi vsak pameten oddajal, če bi hotel, da se ga kar najbolje sliši.


"Ah, pa z laserjem ne bi šlo tako lahko. Preberi no članek, ki sem ga predlagal. Očitno ga na netu ni, tako da greš lahko v CTK, če ni druge"

Tolk pa ni pomembna tale zadeva z laserjem. Obrobna reč - raje naj bo po tvoje, kot da moram krevsati v CTK.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

Novo odkritje organskih molekul v globinah vesolja

San Francisco, 22.2.2001 (VTA) Mednarodna skupina strokovnjakov je v ponedeljek na letnem srečanju Ameriškega združenja za napredek znanosti (AAAS) v San Franciscu predstavila najnovejše odkritje kompleksih organskih molekul (benzena) v globinah vesolja. Odkritje temeljilo predvsem na opazovanjih evropskega Infrardečega vesoljskega observatorija ISO, ki je deloval med leti 1995 in 1998.

Obstajanje zapletenih organskih molekul v vesolju so astronomi že dalj časa napovedovali, saj so v bližini nekaterih zvezd in v oblakih plina in prahu ugodni pogoji za njihov nastanek. Podlaga za te napovedi so bila odkritja enostavnejših molekul, kot so ogljikov dioksid, voda, formaldehid, acetilen, etilni alkohol in še skoraj sto drugih vrst molekul. Vse od šestdesetih let so se kopičili dokazi, da je zapletene molekule mogoče najti tudi v vesolju in ne le na Zemlji. Od osnovnih gradnikov pa je le majhen korak do bolj zapletenih molekul, kot so nekatere aromatske spojine in celo aminokisline.

Skupina astronomov s španskega inštituta Instituto de Estructura de la Materia, ki jih vodi José Cernicharo, je v bližini umirajoče zvezde prva odkrila benzen, osnovni aromatski ogljikovodik. Osredotočili so se na opazovanje okolice neke zvezde na zadnji stopnji življenja. Zunanje plasti starih zvezd so namreč bogate z acetilenom in drugimi organskimi molekulami, zato so strokovnjaki predvidevali, da iz njih na določeni razvojni stopnji zvezde lahko nastanejo tudi benzenovi obroči. Potrditev te domneve in dokončno odkritje benzena je omenjena skupina astronomov objavila v strokovnih revijah v začetku tega leta.

Odkritje je zelo pomembno za razumevanje procesov nastanka zapletenih organskih molekul v vesolju. Benzen je morebitni vmesni člen med enostavnejšo kemijsko sestavo medzvezdnih oblakov in aminokislinami, ki so osnova za življenje. To sicer ne pomeni, da so astronomi dobili dokaz za obstoj življenja tudi v drugih predelih vesolja, toda predvsem potrditev domneve, da nastanek organskih molekul ni omejen le na pogoje, ki vladajo na našem planetu.

Dr.Miha ::

Seveda so nezemljani na zemlji že bili in tudi so (morebiti je kakšen od nas?):D

Jst verjamem da so nekje tam zgoraj!
:\:\:\
Za domovino z Nintendom naprej!

zetko ::

Pomojem poleg nas obstajajo še kkšne druge napredne civilizacije. Zakaj bi bli pa lih mi edini. Vesolje je tolk velk prostor da ga ne bomo nikol celga odkril. Pa če je npr na drugmu koncu vesloja ena sama civilizacija a ni kdo pomislu da je to mal predelč da bi jo odkril. Sicer so pa tut na marsu že najdl bakterije kar namiguje na to da "nismo sami" 8-)

Loki ::

Dr. Miha kaj pa bi delali oni med nami?

Si malo prevec bral teorije o zaroti - soddelovanju med amerisko vlado in Nezemljani? - kar tudi ni logicno, saj ce bi Nezemljani hoteli zavzeti Zemljo (kolinizirati), bu morali pobiti (spreobrniti, porabiti za gostitelje) vse oz. vecino zemljanov, med drugim pa tudi zarotnike, kar pomeni, da bi ti s tem sodelovanjem v bistvu naredili skupinski samomor - saj dvomim, da bi jihOni pustili ziveti.Ahac tudi, ce bi komunicirali telepatsko, bi se morali prenasati kaksni valovi - po vsej verjetnosti radijski (ce se omejimo na doslej znane cloveku), ker imajo dolg doseg, ni nujno, da je pot med oddajnikom in sprejemnikom brez ovir..., kar vsaj v teoriji predstavlja moznost odkritja takih valov (ce bi jih okrepili in uporabili za komuniciranje z vesoljskimi ladjami), ce bi bili dovolj mocni, da bi jih lahko zaznali. V to, da bi bili, niti ne dvomim, ker gotovo kaksen Nezemljan za to ne bi uporabljal 1-wattnega oddajnika, ce bi bili ze tako napredni, da bi odkrili tak nacin komunikacije.ThomasZ enim omrezjem satelitov so enkrat nasli en signal, ki je imel vse lastnosti, da bi bil lahko nezemeljski. Prihajal je od zvezde Alpha Centauri (to nisem cist siguren - my best guess).Zanj so sicer rekli, da je umeten - iz nekega satelite, ampak tega, ali je to prava resnica, ne bomo odkrili verjetno nikoli.
I left my wallet in El Segundo

Dr.Miha ::

Roberto :Očitno sem res prebral preveč teh člankov in si ogledal preveč oddaj in filmov na to temo v mladosti....evo zej pa vpliva na mojo psiho >:D
Za domovino z Nintendom naprej!

Quickbeam ::

In kaj je s tem narobe?
Jaz mislim da je Thomas eden tistih vesoljcev, ki nas poskušajo prepričati da ne obstajajo

AlchemY ::

hehehe, good point >:D

bastadu ::

Moje mnenje je, da je poleg življenja na zemlji še tudi življenje drugje. Ampak ni nujno da so intelegentna tako kot mi. Ali pa tudi da so že izumrli, ali smo pa celo sami nezemljani. Nekateri pravijo da naj bi se človeštvo preselilo z drugih planetov... kdo ve.

Zanima me, če kdo ve kaj o teoriji ravnosti vesolja. Po TV-ju sem gledal na eni oddaji da je to tako, da če greš v vesolje točno (stvar teorije) naravnost prideš nazaj v startno točko. ql, a ne? 8-O
Ali pa če ma kdo povedati kaj o tem, da čas različno teče za nekoga ki je v vesolju in nekoga ki je na zemlji...

Thomas ::

Po moje, bi se program SETI moral osredotočiti na iskanje supercivilizacij (v oddaljenih) galaksijah.

V resnici, so to (izven projekta SETI - pa ni bistveno) tudi že poskušali.

Tarča so bile tako imenovane Dysonove sfere in druga "vesoljska čuda".

Predstavljajte si, da obdamo Sonce v oddaljenosti Marsa z votlo krogelno lupino. Živimo na notranji strani te krogle, kjer imamo jezera in travnike in gozdove na katerih živimo. Sonce je vedno v zenitu. Zato bi lahko bili tako daleč kot Mars - in bi bilo skoz ravno prav toplo. Zvezdno nebo, pa bi bilo pod našimi nogami. Lupina bi bila diamantna in prozorna ponekod. Zato bi recimo lahko plavali v plitvem jezercu in na dnu opazovali zvezde. Če bi se pa ozrli "navzgor" bi po celem nebu videli oddaljene kraje tega sveta - do 400 milijonov kilometrov "zračne" črte. Peš pa bi bilo lahko milijardo kilometrov do tja - in vsaj v načelu, bi tja lahko tako tudi šli. Svet površinsko velik kakih 10 milijard Zemelj.

En tak bolj primitiven Uranium, zamišljen daljnega leta 1956. Samo, materijala v Jupitru in ostalih planetih, je za to zgraditi - dovolj.

Na zunanji strani, pa bi ta Sfera sevala kot črno telo na temperaturi 300 K.

Infrardeči sateliti so iskali tudi take pojave na nebu - a jih niso našli - vsaj blizu jih ni!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Roberto
ce se omejimo na doslej znane cloveku
Pač komunicirajo z eno vrsto valov, ki nam ni znana.
Misliš, da bi ljudje pred 100 leti našli signale GSM omrežja?
Kaj bi nezemljani delali med nami?
Kaj pa mi delamo recimo na Antarktiki? Preučujemo vse, kar znamo. Vrtamo v led in zemljo. Raznim polarnim medvedom dajemo oddajnike, da jim lahko sledimo, itd.
Zakaj nezemljani ne bi z nami delali isto?
Brez veze, da zavzamejo Zemljo. V vesolju je dovolj prostora za njih. Tudi Američani so Indijancem pustili rezervate. Zemlja bo pa v prihodnosti rezervat za ljudi. Ali pa celo naše osončje.
Mogoče pa nezemljani (oz. nekatere rase) uporabljajo telepatijo za medsebojno komunikacijo tako kot mi govor. Če lahko te signale nekako okrepijo lahko komunicirajo tudi na daljše razdalje, zato da se ne motijo med seboj pa so ti signali v nekem frekvenčnem območji, ki ga brez posebnih naprav ne zaznavajo. Mi pa še manj.
bastadu
Čas različno teče če se premikaš z različno hitrostjo. Ni pomembno kje si. Važna je hitrost. V bistvu je tudi Zemlja v vesolju.
Thomas
Zanimiva teorija, vendar površine v velikosti 10 miljard zemlje še dolgo ne bomo potrebovali. Veliko bolj primerno je kolonizirati druge planete in postavljati vesoljske postaje.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bastadu ::

ahac
V eni enciklopediji sem prebral, da je čas odvisen tudi od težnosti. Tako da čas za nekoga, ki je na vrhi neke gore in nekoga, ki je ob morju, teče različno. Seveda so razlike tukaj minimalne in jih lahko izmerimo le z zelo natančnimi urami.

XtX ::

Thomas, enkrat sem ti v neki futuristicni bluz-debati ze izdavil neko grenko in ti malce moralo izbil, ampak, ej, nic osebnega.
Menim, da si razgledan in vecinoma delujes zelo premisljeno, a ti pri takih debatah kot je tale okrog alienov ne dam prav ker si omejen na eno dimenzijo. Pravis, da ce bi nezemljani obstajali bi jih ze odkrili (???).
To je tvoja teorija, kajti jaz ne razumem kako bos odkril nekaj kar ne vidis.
Teorija, da tisto kar ne vidis pac enostavno ne obstaja, pa je se bolj bedasta.

Ne razumem zakaj si predstavljate nezemljane kot fizicna bitja, ki jih moramo opaziti, sicer jih ni?? :|

Quickbeam ::

Zato ker je bolj interesantno, kaj ti bo alien ki ga ne vidiš? Še vkrast jim nič ne moremo, kake dobre tehnologije :D
Zakaj sploh iščemo aliene? Menda bi radi kaj od njih? Smo pa res naivni hehe

Thomas ::

Bastadu - res je kar si prebral, vendar je precej irelevantno za naš problem.

Ahac

Za dovolj razvito tehnologijo - je problem Dysonove sfere - ne dosti težji od vesoljskih postaj.

Zato bi vsaka supercivilizacija v kozmično zanemarljivem času naredila vsaj toliko. Vsaj Dysonovo sfero, ker v 1000 letih ob par % letni rasti prebivalstva - bi jo rabili. Da bi se pa "držali nazaj" in "šparali materijal" - ni v skladu s tem kako so sploh prišli sem. Po evoluciji.

Iskat (zelo začasne) vmesne rešitve vesoljskih postaj - je pa loterija živa.

XtX

"Thomas, enkrat sem ti v neki futuristicni bluz-debati ze izdavil neko grenko in ti malce moralo izbil"

Hehe ... ni imelo željenega učinka. "Žal"!

"Pravis, da ce bi nezemljani obstajali bi jih ze odkrili (???). "

Pravim, da najverjetneje - če bi bili v naši ali bližnjih galaksijah - skoraj zagotovo.

"To je tvoja teorija, kajti jaz ne razumem kako bos odkril nekaj kar ne vidis. "

Dobr si reku! (samo smisla nima)

"zakaj si predstavljate nezemljane kot fizicna bitja, ki jih moramo opaziti, sicer jih ni?? "

Hja - čisto nemogoče morda ni, no. Samo neee ... neee. (hm ... zdej razumem tudi tvoj prejšnji stavek)

Ampak ... ampak, če govoriš o nekakšnem paralelnem svetu, ki s temle nima nobene zveze - potem je to irelevantno. Če pa ima zvezo - potem bi se moralo poznati tudi to. Najbrž še bolj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Tole bo bolj za Thomasa:

Kaj ko bi za telepatijo uporabljali quantum entangelment? Recimo, da ga določena bitja obvladajo. Dejanjsko ni vmes nikakršnih zaprek, informacija je instantna.

Ah, da, pa XtX pa povsem prav, bedaki smo, če mislimo, da so nezemljani nujno vezani na takšen svet, kot ga dojemamo mi. Glede na to, da vesolje še premalo poznamo, da bi karkoli gotovega vedeli o paralelnih svetovih, se tudi ne da trditi, da bi zagotovo zaznali zvezo med njimi, kar trdi Thomas.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Ja Aggressor

To BI šlo. Tako kot ge televizija ali pa bencinski motor. Samo sem skeptičen, da bi biološki sistemi z evolucijo prišli do enega ali drugega ali tretjega.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Skrajni čas je da se naredi iskalec. Komaj sem našel tale post. :D

Najnovejše novice na to temo!
Marsovci so!

Če pa je resnična pa presodite sami.
8-)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

R0K ::

Zame vesolci ne obstajajo.Dokler ga ne vidim na lastne oči ne verjamem da obstajajo!?!

PS : Jeronimo napisal si prvi post po točno 100 dnevih:D

abcde7 ::

..zame tud ne... Ma to so si tisti ludje zmislni, da so jih vidli!

kuzifix ::

Mal pozn sm tole temo opazu :D pa vseh postov tud nism bral ... Sam kar se mene tice, nekaj, nekdo sigurno se obstaja poleg nas. Da bi obstajalo zivljenje samo nekemu delcu prahu (v vesoljskih merilih) se mi ne zdi ravno prevec verjetno...
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

Elemen_T ::

Heh...mogoče spet kaka medijska potegavščina>:D
Nevem nevem. Če bi res vidli zunajzemeljsko plovilo, bi osebje tega plovila verjetno moralo biti tako pametno, da bi videlo zemljo (in njene naravne ter umetne dobrine). Tako bi se nam tudi pribljižali in NASA bi za to takoj vedela. Nič ne rečem - mogoče SETI za to ve, vendar tega ne razkrijejo javnosti.
Jaz sem vseeno mnenja da nezemljanov v našem osončju ni in jih verjetno nikoli ne bo, kajti raziskano je, da v našem osončju verjetno ni drugih inteligentnih bitij, razen nas...če bi bili, bi nas verjetno že našli.
Če pa so omenjeni nezemljani izven našega osončja, pa nimajo šanse, da pridejo k nam, saj bi, tudi če bi se gibali s svetlobno hitrostjo k nam prišli čez par 100 let. To je možno kvečjemu, če te stvori lahko živijo 400, 500 mogoče celo 1000 let.
Naj povem še to, da se noben živ organizem ne more niti pribljižati gibanju svetlobne hitrosti (kaj šele gibati se s svetlobno hitrostjo) - če bi bilo to možno, bi se podrlo nekaj temeljnih, najbolj pomembnih in dokazanih zakonov. Npr: Zakon o ohranitvi materije, relativnostni zakon , slednji se mogoče malo maje, pa nič za to.

Skratka, larifari.

Filo ::

Ja jest tud nisem lih vseh postov prebral.
Če že nezemljani obstajajo, mi lih ne vemo nič o njihovem napredku civilizacije.To se pravi je čisto možno, da prvič poznajo nekakšno ukrivjenje prostora, drugič imajo zvezdna vrata (NPR.) kot iz filma Star gate, tretjič so lahko itaq že med nami, kot opazovalci ali kr koli, četrtič so lahko, tako rekoč, še opice in je le še uprašanje časa kdaj jih bomo odkril. Ker jest mislm, da mora obstajati življenje, kajti vesolje je neskončno oz. mi je že težko razumeti, da je vesolje neskončno in se kljub temu širi!?! Kaj šele če obstaja življenje!?! :|
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje po vesolju...

Oddelek: Znanost in tehnologija
464616 (938) 111111111111
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48864627 (42091) GizmoX
»

atlantida (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19130822 (25039) Mipe

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25319928 (13677) Ziga Dolhar

Več podobnih tem