» »

Novosti iz podjetja Meizu

Novosti iz podjetja Meizu

Meizu Me - Meizu, kitajski proizvajalec kakovostnih multimedijskih predvajalnikov, je po lanskoletni splavitvi napovedal nadgradnjo svojega aktualnega modela miniplayer. Fizično se nova verzija, ki bo dobila pripono SE, ne bo dosti spremenila. Zmanjšali bodo debelino na 7 mm z zdajšnjih 10, podpora za datoteke ogg, flac, wav, wma in mp3 ostaja, dodali pa bodo boljšo podporo predvajanju video posnetkov, predvsem bo podprtih več video formatov, kar pomeni, da uporabnikom ne bo več potrebno prekodirati videa pred nalaganjem. Baterija naj bi pri poslušanju glasbe zdržala do 30 ur (sedaj 36 - očitno je tanjšanje zahtevalo majhen davek), med gledanjem videa (odvisno od ločljivosti) do 6 ur. Največja in verjetno tudi najbolj zanimiva novost pa bo TV izhod.

Če upoštevamo, da ima trenutna različica največ 8GB flash pomnilnika in da bodo v prihodnosti verjetno kapaciteto še povečali, bo počasi odklenkalo veliko predvajalnikom, ki so do sedaj krasili naše dnevne sobe.

Pokazali so tudi zadnjo verzijo M8 minione ki naj bi predstavljal konkurenco iPhoneu iz Appla. Glede na to, da gre za razvojni primerek, verjetno predvajalnika še nekaj časa ne bo v prodaji, je pa lepo videti, da bo tudi na tem področju konkurenca in bomo alternativci lahko prišli na svoj račun.

Izvorna novica.

24 komentarjev

iskra ::

Ta Meizu se mi vedno bolj dopade. Upam samo, da se pojavi kak pameten uvoznik pri nas ali kje blizu čez mejo.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

icko ::

Evo iso 2000 pa imamo Meizu si moral res sam spisat.
Bog je prvo sam sebi brado ustvaril.
:)
No kot sem že rekel preveliki gadgeti pač. (kam to daš ko si poleti v kratkih hlačah brez žepov in v majici ?):D

iso2000 ::

icko: Ja me je prav jezilo, ko se piše o vseh drugih predvajalnikih, tole je pa zgleda precej neznano pri nas... Jaz pa pravi navdušenec...
Pa saj zadeva ni tak velka!
No, podkožni implant res ni, no! :D
Lahko si ga obesiš okrog vratu, ima podobno zadevo kot kakšni mobiteli, da se da trak gor pritrdit...
Pa imajo še en model (M3) , ki je malček manjši od nano-ta. Tisto je pa res že majhna stvarca...

iskra ::

Man purse, gadget bag. Uporabljam torbice za moške že lep čas in pride super prav za zbasat noter fotoaparat, telefon, denarnico, ključe, mini stativ in daljinca za aparat. Sploh poleti.

Does that make me gay OR metrosexual?

Še primerjava moje torbice z zunanjim diskom in stativom:
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

BaRtMaN ::

Že od konca lanskega leta imam standardnega miniplayerja (M6) in je res zelo fajn zadevica. Sicer ga pestijo kakšne težave s sledilno ploščico, ki pa so bile v zadnjih firmmwarih zmanjšane...

Vsem navdušencem priporočam stran MeizuMe.

icko ::

Drugače imajo pa tukaj http://www.mp3-player.de/ kar nekaj tega le to ne vem kam je izginil Diamond ki je bil en od pionirjev mp3 predvajalnikov.. ali se motim.
lp

Pesimist ::

Je to kaka resna konkurenca nokiji N95 ker trenutno nameravam to nabavit kot multimedia napravo. Sem ze v cakalni vrsti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

MitjaP ::

Kako je pa lahko tale stvar konkurenca IPhone-u? Pr iPhone je predvajanje filmov stranska funkcija. Tule pa glavna. Če menite, da je cheapish skopiran design utemeljuje take zaključke, se gre za zdrzniti nad kakovostjo člankov in novic na tej strani.

iso2000 ::

MitjaP: Glede na izkušnje z miniplayer-jem in primerjavo z iPod nano-m ti lahko povem, da vsaj do sedaj meizu izdelki niso niti cheap niti nekvalitetni, kar ti trdiš. Ali si že probal kakšen meizu predvajalnik? Če še nisi, ne vem kako lahko trdiš da so zadeve cheap. Tudi iPhona verjetno še nisi probal, kako lahko trdiš da je dober?
Zase lahko trdim, da mi je miniplayer precej bolj všeč kot iPod nano.. Sicer sem pa o tem že pisal v temi na forumu.
Poleg tega moraš biti pravi vizionar, če na osnovi ene slikce razvojne faze naprave zaključiš o njenih funkcijah itd.
Meizu se dobi tudi pri nas, vendar je bil link brisan iz novice, tako da kogar zanima, naj malo pobrska.

MitjaP ::

užaljenemu isu2000: vsak ponaredek je že per se cheap. In to zato, ker se niso mogli spomniti kaj boljšega ali pa vsaj drugačnega v designu.

Jaz pa nisem nikjer omenjal iPod nano ali kterikoli iPod, samo iPhone, btw.

iso2000 ::

No, ja da priplezam malo z drevesa: :D
Očitno imava različno mnenje o tem kaj pomeni cheap. Ma nisem užaljen, samo vem kaj imam od meiz-a sedaj in se mi ne zdi cheap. No, najini definiciji sta različni, tako da ne morem trditi da se tebi playerji ne bi zdeli cheap.
Prosim preberi še enkrat prvi stavek mojega "užaljenega" posta. Jaz sem napisal, da glede na trenutno primerjavo izdelkov obeh proizvajalcev, izdelki ne enega ne drugega niso cheap. In glede na to, da se telefonov ali karkoli že ti gizmoti bodo, še ne da primerjati, sem pač napisal na primeru predvajalnikov.

opeter ::

MitjaP, ali misliš, da so dizajn res skopirali? Podoben je že, ampak kakšen naj bo sploh prenosni glasbeni oz. multimedijski predvajalnik? Vsi imajo stop, play/pause in naprej oz. nazaj. Kake druge večje revolucijo v tej razporeditvi zaenkrat ne vidim.

Dokler ne bom sam imel priložnosti, da bi držal in preizkusil takšno napravo v praksi, pa se ne bom spuščal na nivo, da kritiziram vsevprek, le zato, ker ni Apple-ov izdelek. Cheap ali ne, pač živimo v potrošniški družbi.

M.B. ::

Slovenski zastopnik - LCR.si.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

destroyer2k ::

Ma zaka jamrate s tem kopiranjem.

Povejte mi eno stvar. A vi bi raje dal več denarja za en izdelek je je bil prvi naret kasneje pa pride zelo podoben izdelek pa cenejši pa recimo v funkcijah enak. In za katerega bi se odločili. Za dražjega ali cenejšega.

Liker ::

@destroyer2k:

Ja kako ne razumes no!
To ni APPLE, to ni THE FIRMA. Je kr en kitrajski ponaredek narejen napol iz plastike napol iz predelane cloveske koze.
Aja, a sem omenu da je kitajski, pa da jih najbrz izdelujejo zasuznjeni otroci, ki so pomoznosti se izpostavljeni pedofilom!!!!!!!!!!111!!!ONeONE.
Se njihov CEO ma tak sumljiv ime, bog ve ce sploh zna anglesko, in vsekakor ni hip, kot veliki idol Steve.
A da ma vec feature-jev?
Kako ima lahko kaksna stvar sploh vec feature-jev od iPhone-a no!!!!!!11!!!


>:D
Ce bo tole rdece sploh ne bom presenecen.

Cena je pa kar kul :)
EUR100 za 2G mp3, oz. EUR50 ceneje od THE FIRME!!!!11!

P.S.: bravo iso2000, ce ma lahko THE FIRMA novice, pol lahko tudi tale firma ;)
edit:"pravopis"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Liker ()

MitjaP ::

Liker, se ti kje zdraviš, pa ne vedo, da si tuki?

Liker ::

No no, ce ne dojames sarkazma, ti vsekakor ni pomoci...

in tale ">:D" znakec oznacuje konec (in/ali zacetek) sarkazma v mojem postu.

Drugace pa sem se res nekaj casa zdravil na Studencu, ker sem zaklal ene par Apple in Linux fanboi-ev. Sam so me dobr porihtal, zdej samo se THE FIRMA in pa OSS zame. Na kej drugega sploh vec ne pomislim...
>:D

Malo ontopic: Za resno primerjavo priporocam da si vse v zivo ogledas, preskusis in potem sodis, jaz sem bil tudi enkrat presenecen ko sem primerjal Hi-Fi komponente (receiver in CD) od ene XY firme in od Technicsa. Recimo samo da Technics ni niti slucajno opravicil svoje skoraj 4x visje cene. (ce bi gledal na kvaliteto zvoka in izdelave bi bil Technics lahko najvec 50% drazji). Aja, jaz sem bil do takrat zagret zagovornik Technicsa :))

AtaStrumf ::

MitjaP tisti, ki smo tukaj ze nekaj casa vemo, da si zagret fanboi od Applea, tako da ne vem kaj bluzis tu. Vzami svojega iPoda in splezaj na drevo pa se zjokaj tam. Ostali bomo rade volje pogledali se kam drugam. Hvala bogi da nismo vsi fashion victims, tako kot nekateri ;).

MitjaP ::

Tisti, ki bi me poznali in spremljali, kaj pišem na www.jabuk.si, bi vedeli, da nisem tako zelo zagret, ampak opozarjam tudi na dejstva.
Tvoja izjava je pa seveda subjektivna, kolikor je le mogoče bilo to izvleči iz mojih neosebnih odgovorov. Zanimivo mi je, da neprestano ljudje tukaj, na tem forumu poskušajo o stvareh obračunavat na osebni ravni, kot da nikoli ne bi preživeli osnovne in srednje šole ;) Mogoče so to nekateri počeli tudi na faxu ali še počnejo, ker ga še vedno obiskujejo in še niso doštudirali, kolikor se pa spomnim svojega, pa pri nas ni bilo tako.

MitjaP ::

Aja, pa še tole smrkec: iPoda nikoli nisem imel in ga nikoli ne bom imel, ker mi je neuporabna naprava, kot so neuporabni vsi mp3 ali mp4 predvajalniki. Za svojo ceno dajo veliko premalo od sebe.

kitajcek ::

jaz grem zdaj 09.04.2008 na kitajsko in bom preveril za Meizu M8 miniONE telefon in jih bom prinesel v SLOvenijo cca. 15 kom kdo bo hotel me bo poiskal.

LP
Kitajcek

Dr_M ::

Kok pa to pride dnarja?!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

strictom ::

kitajcek, prispari mi enga minione.V sloveniji jih ni za dobit. Še na ebayu so skopi z njimi.

Pa nasvet, preden jih kupiš, jih vse temeljito stestiraj. Na parih straneh sem bral da jih je kr en kup k jih ne dela.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

BaRtMaN ::

Zadeva še ni zunaj. Sem gledal intervju z zastopnikom Meizu-ja na CeBIT-u in sploh niso imel delujočega prototipa!

Predstavili so le eno ogromno integrirano vezje, na katerem je bilo vse pricinjeno.

Tako da po mojem je zadeva še kakšnega pol leta oddaljena od prodaje na Kitajskem, kaj šele po ostalih delih sveta. Jaz sem svojega M6 nabavil preko eBay-a s Tajvana in sem ga šele pol leta po tem videl v evropskih spletnih trgovinah. No, mogoče bo zdaj ta zakasnitev manjša, ker je bil to prvi Meizujev boljši produkt.

EDIT: No, morda so pa le bližje končnemu izdelku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Zvok in slika
2330253191 (67283) dope1337
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209321002 (46346) cryptozaver
»

Program za avto download podnapisov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21729624 (16131) KontraCepec
»

Izšel VLC 1.0.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
11614848 (9669) MrStein

Več podobnih tem