»

Novosti iz podjetja Meizu

Meizu Me - Meizu, kitajski proizvajalec kakovostnih multimedijskih predvajalnikov, je po lanskoletni splavitvi napovedal nadgradnjo svojega aktualnega modela miniplayer. Fizično se nova verzija, ki bo dobila pripono SE, ne bo dosti spremenila. Zmanjšali bodo debelino na 7 mm z zdajšnjih 10, podpora za datoteke ogg, flac, wav, wma in mp3 ostaja, dodali pa bodo boljšo podporo predvajanju video posnetkov, predvsem bo podprtih več video formatov, kar pomeni, da uporabnikom ne bo več potrebno prekodirati videa pred nalaganjem. Baterija naj bi pri poslušanju glasbe zdržala do 30 ur (sedaj 36 - očitno je tanjšanje zahtevalo majhen davek), med...

24 komentarjev

Zune s 4/8 GB flash pomnilnika do konca leta

Zune Scene - Že nekaj časa se govori o novih glasbenih predvajalnikih iz Microsoftove serije Zune. Zadnje govorice pravijo, da naj bi cenejši pripadnik s flash pomnilnikom (kodno ime: Draco) bil na voljo že med letošnjo praznično nakupovalno sezono, in sicer v 4- in 8-gigabajtnih različicah. Kapaciteta je tako direktno primerljiva s konkurenco, iPodom Nano, od katerega naj bi se novi Zune ločil po podpori predvajanja video posnetkov ter brezžičnih zmogljivostih. Vse skupaj so zaenkrat neuradni podatki, a avtorji pravijo, da so jih prejeli od zanesljivega vira znotraj samega Microsofta.

Izvorna novica.

6 komentarjev

Podatki o novem modelu Zune

Neowin - Različne spletne strani poročajo o podatkih, ki so se začeli pojavljati na spletu, dotikajo pa se naslednika ne preveč uspešnega Microsoftovega glasbenega predvajalnika, ki je bil ustvarjen kot direktna konkurenca zloglasnemu iPod-u. Še v letošnjem letu naj bi bila splavljena kar dva nova modela, eden bo imel isto poslanstvo kot obstoječi, drugi pa bo manjši, opremljen s flash pomnilnikom ter mišljen kot konkurenca iPod-u nano, iRiver-jevemu Clix-u in podobnim. Vir informacij naj bi bil eden od zaposlenih pri Microsoftu, ki dela na projektu Zune 2.0, več informacij lahko najdete v izvorni novici.

1 komentar

Microsoft Zune je na poti

Digital Trends - Microsoft je razkril nekaj dodatnih podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim multimedijskim predvajalnikom, ki naj bi bil konkurenca iPod-u. Gizmo z všečnim dizajnom bo v sebi skrival 30-gigabajten disk, bohotil se bo tudi s tripalčnim barvnim zaslonom (320x240), poslastica pa bo podpora za brezžično omrežje, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki izmenjevali glasbene datoteke. Zune, ki bo na voljo v črni, beli in rjavi (?) barvi, bo po besedah njegovih ustvarjalcev izšel dovolj hitro, da bo na voljo med božično nakupovalno mrzlico, zagotavljajo na Digital Trends.



DODATEK: [ MYTiX] se je ponovno izkazal in nam posredoval posnetek Zune-ovega vmesnika v akciji. Še enkrat hvala!

31 komentarjev

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

RealNetworks v težavah

Gambit - RealNetworks, podjetje znano po svojem multimedijskem predvajalniku RealOne, katerega druga verzija je bila predstavljena pred nekaj dnevi, je v težavah. Odpustili bodo 10% svoje delovne sile, ki sicer šteje 800 zaposlenih. Spremembe bodo stale 6 MIO dolarjev, namen pa je zmanšanje stroškov (jaz se zmanjševanja stroškov ne bi lotil z zapravljanjem šestih milijonov [:D]).

Aprila se je podjetje osredotočilo na dobavljanje rešitev kot so video infrastruktura, prezentacije in e-učenje za večja podjetja. Verjetno se poskušajo oddaljiti odvisnosti od internetnih uporabnikov, ki velikokrat neradi plačajo za programsko opremo in vsebine, ki jih lahko drugje dobijo zastonj. Težave so prav tako verjetno posledica konkurence na trgu predvajalnikov, kjer RealOne konkurira Microsoftovemu Media Playeryu, Applovemu Quick Timeu in brezplačnim predvajalnikom, kot je WinAmp. Upajmo, da ne bo zamrla še ena Microsoftova konkurenca.

S predvajalnikom RealOne si lahko ogledate tudi TV program SLO 1 in 2,...

2 komentarja