» »

RealNetworks v težavah

RealNetworks v težavah

Gambit - RealNetworks, podjetje znano po svojem multimedijskem predvajalniku RealOne, katerega druga verzija je bila predstavljena pred nekaj dnevi, je v težavah. Odpustili bodo 10% svoje delovne sile, ki sicer šteje 800 zaposlenih. Spremembe bodo stale 6 MIO dolarjev, namen pa je zmanšanje stroškov (jaz se zmanjševanja stroškov ne bi lotil z zapravljanjem šestih milijonov [:D]).

Aprila se je podjetje osredotočilo na dobavljanje rešitev kot so video infrastruktura, prezentacije in e-učenje za večja podjetja. Verjetno se poskušajo oddaljiti odvisnosti od internetnih uporabnikov, ki velikokrat neradi plačajo za programsko opremo in vsebine, ki jih lahko drugje dobijo zastonj. Težave so prav tako verjetno posledica konkurence na trgu predvajalnikov, kjer RealOne konkurira Microsoftovemu Media Playeryu, Applovemu Quick Timeu in brezplačnim predvajalnikom, kot je WinAmp. Upajmo, da ne bo zamrla še ena Microsoftova konkurenca.

S predvajalnikom RealOne si lahko ogledate tudi TV program SLO 1 in 2, POP TVja, in A Kanala.

2 komentarja

JurijTurnsek ::

real one player mi nikoli bil všeč, media player mi je veliko bojl in kar boli me misel na vse nadloge real one-a in sem vesel da propadajo...>:D

živel quicktime!
http://www.slatnaskejta.com

Beat-O ::

Meni osebno tudi ni najbolj všeč, vendar več kot je konkurence, bolj se podjetja potrudijo za kvaliteten izdelek, cene so nižje (oz. zastonj:)) ). Predstavljaj si kako grozno bi bilo, pče bi bil na voljo le Windows Media Player;(( . Konkurenca je absolutno nujna! Za streaming pa je po mojem mnenju RealOne njaboljši.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RealPlayer stream problemi

Oddelek: Zvok in slika
91136 (987) Coupe
»

Audio cd ne dela na cd-romu

Oddelek: Pomoč in nasveti
91210 (1102) Han
»

.mov > s čim odpret

Oddelek: Zvok in slika
5776 (730) Vikking
»

Spremembe Internet Explorerja

Oddelek: Novice / Brskalniki
152113 (2113) noraguta
»

System : Brez katerih programov si ga ne morete zamisliti !

Oddelek: Programska oprema
272704 (2124) tigrr

Več podobnih tem