» »

Obvestilo Mestnega redarstva

Obvestilo Mestnega redarstva

bozicek ::

Ce se ne motim je bilo nekje tukaj govora o tem, ampak do 6 strani nisem nic nasel, kar bi se po naslovu teme navezovalo na to.

No, danes sem dobil obvestilo Mestnega redarstva LJ za napacno parkiranje.
Parkiral sem 19.5 pred Krizankami. Kar me cudi; tisti dan nisem dobil nobenega listka (obvestila), samo poloznico danes (41 evrov), kjer je moja registrska in datum.

Sedaj me zanima? Ali naj jaz to sploh placam? Ker, kot je nekje debata tekla (nisem povsem ziher za ta forum), da ce ti stvari ne dajo osebno v roke (tu je misljeno obvestilo redarstva), ampak samo zataknejo za sipo (kar pri meni sploh ni bilo), da lahko vse skupaj nekam posljes. Celo po zakonu, ce se ne motim

Predlogi dobrodosli
Darila letos samo za poredne

zavajon ::

Najverjetneje ti je nekdo tisto obvestilo redarstva vzel, kar pa itak ni relevantno. To obvestilo o prekršku pa si dobil priporočeno.
Če ne misliš plačati, se moraš pritožiti v 8 dneh, ampak nikar se ne zgovarjaj, da ti niso nalepili obvestila na šipo, ne bo vžgalo, najti moraš kakšen boljši razlog.
Če si parkiral pred Križankami imaš srečo, da nisi dobil lisic.

lp

#000000 ::

Pejt raj plačat tistih 40 € ker po 8 dneh bo treba dat 80€, če ne boš plačal ne tako ne tako, ti bodo na koncu sodno izterjali teh 80€ s pribitki tko da lahko komot pristaneš na 480 ali celo več, baje gredo po novem tudi zamudne obresti v nenormalne višave.

Tko da res bolj plačat, ker oni bodo vedno verjeli redarju da ti je dal listek za brisalc, v vsakem primeru pa ti bodo po poteku 8 dni (če ne bo plačano) poslali plačilni nalog, tko da takrat ne boš mogu rečt "nisam vedo" ipd. LP

ThinMan ::

Preprosto napišeš v ugovor da je vozilo opravljal ožji družinski član za katerega pa po zakonu nisi dolžan dajati osebnih podatkov!


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

nastyboy ::

Ne vem če to drži, meni se zdi da če je vozilo upravljal nekdo drug, da si dolžen dati podatke kdo, sicer si v nasprotnem primeru ti kriv...

Lahko pa proba pa poroča potem kako je bilo

zee ::

mislim, da se ne splaca, ker imas z drzavo (MOL-om) takoj >>41 EUR stroskov.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

leonius ::

Iz kazni za parkiranje(10k) pred KI, kazen narastla na 120E, +20E stroškov DURSA, +30E deblokada računa.
Včasih so avtomatsko z računa dol vzeli če si mel dnar, sedaj pa zaklenejo, da še pol banka ma nekaj od tvoje kazni!;(

Se splača sproti poravnavat..
IMHO

V-i-p ::

No, redarju bodo verjeli že zato, ker mora avto poslikat in imajo slike v arhivu, kjer se lepo vidi registrska številka vozila, ki je v prekršku in tudi lokacija kje je bilo parkirano vozilo. Če pa nisi dobil za brisalec obvestila je to lahko zaradi vetra, lahko ti ga je kdo vzel dol, lahko je bilo karkoli, zato dobiš še priporočeno pošto na dom. Kar se pa tiče tistega, je vozil družinski član pa to ne gre več, ker če ne poveš itak plača lastnik vozila, na katerega je avto registriran in jih malo briga ali poveš ali ne. Plačaj pa rajši zato, ker če ne plačaš boš ob naslednji registraciji imel probleme... Le še več stroškov bo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

opeter ::

Drugič raje hodi peš. Manj stroškov boš imel, pa še kondicijo dobil.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bond007 ::

Sicer sam še nisem mel podobnih problemov, ampak vseeno lahko malo svetujem. Plačaj vsekakor takoj in se naknadno pritoži.. Tako ne boš imel skrbi s tem koliko ti bojo kasneje vzeli... Tako, kot so zgoraj povedali, je včasih užgalo, da je avto pač v tistem času vozil oz parkiral nekdo drug - mogoče star družinski prijatlelj Amir Fukodanovič iz Srbije. Seveda je takoj po tem dogodu odpotoval nazaj v Srbijo... >:D

Sicer moje mnenje je, da če je samo 40€ nima smisla si neki zmišljevat, če veš, da si bil kriv. Pač plačaš in mirno spiš...

benqx ::

NEPREVERJENO:
V pritožbo napiš, da je avto v tem času uporabljal eden od tvojih ožjih družinskih članov.Ker pa baje, v ustavi piše da v kazenskem postopku proti ožjemu družinskemu članu ni potrebno pričati, morajo sedaj, oni tebi dokazati, kdo je avto tam parkiral.

Ted ::

ZVCP:

Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

Dokažeš pa lahko z izjavo priče.
Mah...

steev ::

Drugic tablce dol pober.
:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397527 (15393) UganiKdo
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766143929 (26141) solatko
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30187707 (52703) Darko!
»

LPP obvestilo - parkiranje

Oddelek: Na cesti
255547 (4305) SeMiNeSanja
»

Obvestilo Redarstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
619197 (6825) globoko grlo

Več podobnih tem