» »

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Fr33man ::

Torej maja se nm izteče 2 let pr Siolu. Zdej plačujemo po 26 evrov brzino 1Mbit/s / 256 kbit/s ADSL. Zdej me pa zanima ali majo kako bolšo ponudbo trenutno za manjši denar, ali pa za isti dnar večjo brzino? Vidu sm pa da majo za to našo brzino še zmeri enako kaso 26 evrov. V glavnem ali bi se dal ubrat bolj optimalno rešitev? A bi se mi splačal menjat ponudnika? Namest siola-t2?:\

Ted ::

Če si na Telekomu se ti vedno splača menjat. Preveri še pri Amisu.
Mah...

Mitch ::

Pri T-2 bi te taista brzina stala 20 EUR oziroma 14 EUR, če obdržiš telefonijo pri Telekomu. Pa tudi vezat se več ne rabiš, tako da če nisi zadovoljen z njihovo storitvijo lahko kadarkoli odpoveš. Samo vprašanje pa je, če je na tvoji lokaciji sploh možen VDSL priključek...

LP, Mitch

Fr33man ::

Ne sej sm zadovolen, edin mogoče če bi se dal zmanšat strošek/povišat hitrost. A to bom meu kake ceramonije če zdej preneham z siolom in grem na t2? No mislm, na tem področju sem bol bos, tk da se ne znajdem glih med temi našimi ponudniki. Pa so mi neki govorl da maš sitnosti s siolom če prenehaš, pa da morš pol mesc čakat, da ti t2 pride prklopt. Za VDSL misl da ni sile, če ga ma sosed, pol mislm, da ga mam lhk tut js.

Matheeew ::

IMO

Če ti trenutna hitrost zadostuje poglej kateri ponudnik ti lahko ponudi nižjo ceno....Amis, Voljatel, T-2.

Če rabiš višjo hitrost potem najprej preveri ali ti Telekom nudi VDSL2 oz. optiko v bližnji prihodnosti. Pri večjih hitrostih so bolj konkurenčni kot pri nižjih.

Fr33man ::

Najcenej je T2 kukr sm ugotovu, obdržal bom isto hitrost. Ne vem pa kako je zdej s tem če se odjavm od Siola. A bom meu kake sitnosti? Kako je s telefonom pol, kok časa čakam na T2 posledično..... V čem je razlika med ADSL, VDSL, FTTH, ADSL 2+, VDSL2?:8)

iskra ::

Če daš poizvedbo pri T-2, boš morda v roku 3 tednov že priklopljen - odvisno od lokacije priključka. Upoštevaj še, da boš tik pred priklopom za ene tri dni v temi kar se neta in telefona tiče (glede tega so pri T-2 dokaj nesposobni in jim ne uspe zmanjšati te luknje). Priporočam ti polno razvezan dostop na T-2 -- vzameš net in telefon pri T-2. Obdržiš številko od Telekoma, plačaš pa nekaj manj. Tudi pogovori so cenejši.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Fr33man ::

Zdejle sm mal poklical na Siol, žalostno da jih z osnovnimi vprašanji spraviš v zadrego, no pa sej ni važn. V glavnem lahko nadgradim hitrost, to je ena opcija, ki sem jo zasledil tukaj, kar mi na osnovno ceno paketa pribije še nekaj evrov. Zdej deklina je rekla, da je stvar možna, če je tehnologija v kraju možna. Živim v Ivančni Gorici, tako da to ne bi smel bit problem, se mi zdi:\ , privlačen pa se mi zdi VDSL2 (5 / 2 Mbit/s). Na tej listi dostopnosti dostopnosti sm mal zmeden, a je zdej pr ns možn vse to? Mal majo čudn zastavlene trditve.

jurre ::

pojdi na stran moj.siol pa poglej na levi pod narocila, izberi nadgradnja na VDSL potem in ti bo izpisalo - ali da to ni mozno pri tebi, ali pa bos dobil seznam hitrosti, ki so mozne pri tebi.

Fr33man ::

Sm tm izbral (informativno): Želim podpisati novo pogodbo s Telekomom Slovenije (prehod pogodbe na nove storitve SiOL) -------> a bi bla to prava opcija če bi želu podalšat pogodbo in zamenjat brzino? V glavnem izbral sm hitrost 5/2, ki jo ponuja samo sistem VDSL2, in mi je na konc ko sm kraj tut vnesu napisal, "možnost interneta: DA", se pravi bi se dal v glavnem? A to morm spet pol plačat to montiranje?

Senitel ::

Ivančna Gorica vsaj na tistem seznamu nima zvezdice, torej načeloma 5/2 ne bo šlo...
Sicer pa izbereš prehod na Telekom, izpolniš podatke ter izbereš željeno hitrost in potem na oni strai ko ti piše zgoraj "možnost interneta: DA" pogledaš spodaj če piše kaj z rdečo (možnost inderneta: DA tako ali tako piše praktično vsem).

DeletedUser ::

freud: Telekom še ne ponuja vdsl2 v Ivančni. Če si prav iz Ivančne pa bi rad višji upload pol
pejt na t-2 al pa počakaj na telekomov vdsl2. Če si mal bolj odaljen pol vzem Amis, ki ima
nižjo tarifo (cena za amis omrežje). Aja... Pa če boš šel na t-2 ne jemat tv-ja, ker pr
kolegu zajebava že na 100-150m zračne.

Fr33man ::

Kaj pa opcija ADSL2+ ? Se splača? Samo pol mam mesečno za 2048 / 384 dodatnih 6 evrov na 26 evrov podlage. :|
Pa še nečesa ne razumem (zdej če je tko da VDSL2 ni dostopen,je druga opcija T2 in VDSL, sklepajoč, ker ga ima sosed, se pravi bi ga lahko imel tut jst), kako je zdej s telefonom? 15.5. se mi izteče torej tiste 2 let pr Siolu, pr njih pa mam naročen telefon in internet. Torej če želim js zdej zamenjat ponudnika, lahko js kr že zdej oddam naročilo recimo pr T2 in pr njih naročim tako poljubno hitrost in telefon? Kako pa pol uredim z Siolom? Kaj pa je bol skupno ali polno razvezan dostop?

mmmato ::

Sploh se ti ni treba ubadat s siolom. Samo izpolni obrazc na strani od t-2ja, drugače moraš sam plačati telekomu za odklop.

Kaj pa je bol skupno ali polno razvezan dostop?

Tisti ta dražji (za 6 evrov) je dražji zato, ker je treba telekomu plačat za uporabo parice, če prekineš z njimi (brez pstn/isdn).

Imam že neki cajta t-2jevo optiko pred vrati, pa še vedno plačujem telekomu 6e. So rekli že pred cajtom da me bojo preklopli na optiko pa še vedno ni nič.

Fr33man ::

Še nečesa ne razumm. Ko smo naročil pred dvemi leti ADSL (naroču ga je fotr, ker je bla fixna mesečna cena ne glede na čas uporabe), je zdravn mogu naročit tut ISDN, da smo mel tut telefon. Tako zdej 2 leti plačujemo vsak mesec 2 položnice (1 za internet Siolu in 1 Telekomu Slovenije za telefon).
Zdej pa ko lahko spremenim obstoječi paket, pa vidm da lahko tut telefon naročim pri SIOLu. A to pomen potem, da bom plačeval tako za internet kot telefon samo SIOLu (posledično bi me najverjetneje pršlo to cenej)? Ne kapiram te povezave med Telekomom in SIOLom.

Senitel ::

To da je bilo treba kupit zraven še ISDN je bila pač politika Telekoma. A ni fajn prodat še ISDN priključek za kakšne 100K sit vsakemu, ki hoče imet ADSL? :\
Povezave med Telekomom in Siolom ni, ker je to itak bilo vedno eno in isto. Zadnji mesec al kolk je pa to tudi uradno pod isto streho. Za telefon imaš tri izbire PSTN, ISDN ali IP telefonija. Zdej ali imaš PSTN/ISDN + xDSL in plačuješ dve položnici (telefon + xDSL), ali pa imaš veleumno PSTN/ISDN + xDSL z IP telefonijo (in plačuješ še vedno dve položnici plus naročnino za še en telefon pri xDSL). Lahko pa vzameš razvezan dostop in imaš samo xDSL z možnostjo IP telefonije, pri čemer ti za xDSL računajo malo več, ker ti pač ne morejo več računat PSTN/ISDN priključka.
V vseh teh prehodih pa lahko obdržiš svojo telefonsko številko.

Fr33man ::

Hvala Senitel za ta pojasnila. Se pravi zdj če prek neta tole uredim, grem pod moj siol/naročila/označim da sem že naročnik/želim podpisati novo pogodbo? (al samo sprememba obstoječe)? In v rubriko vpišem nekak tkole, če sm te prov razumeu:

Informativni podatki o želenih storitvah:

Tip dostopa: * RAZVEZAN DOSTOP
SiOL internet: * NPR. 1/256
SiOL telefonija: * NPR. OSNOVNI
Kabelska televizija: * NE ŽELIM
SiOL TV: *NE ŽELIM

In to pošlem. A mi oni polej poleg tega še kej dodatnga računajo? Priklop al pa ta prehod na razvezan dostop? Pa recimo če izberem zdej namest ADSL, ADSL 2+ a to oni spet računajo priklop tega?

Senitel ::

Ti ne izbereš ADSL, ADSL 2+ ali VDSL2. Ti izbereš samo hitrost. Ker je po novem modem spet v Telekomovi lasti, ti ga bodo v primeru razpoložljivosti in tvojega naročila za pohitritev linije recimo na VDSL2 hitrosti, pač zamenjal.
Zdej če izbereš podpis nove pogodbe s Telekomom te bo to stalo okrog 40€ in ne boš več imel nobene vezave (čeprav se mi zdi da je tudi sedaj nimaš več), če izbereš spremembo obstoječe potem pa vprašanje, če te bodo spustil na razvezan dostop, pa tudi čez 10 let (če sklepam po tem kako dolgo že jaz čakam na ADSL :\), ko bo VDSL2 pri tebi ne boš mogel samo nadgradit.

Pa še opozorilo: Pri Telekomu (Siolu) za IP telefonijo ne boš mogel uporabljati obstoječega ISDN telefonskega aparata ampak si boš moral kupit PSTN telefon ali pa prav IP telefon. T-2 na drugi strani ponuja tudi adapterje za ISDN telefone.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

Fr33man ::

In pol me totalno oskubjo!;(

Pol grem raj na T2, če se le da (skupni stroški pr SIOLu so pol vrtoglavi). Pa se spet pojavjo vprašanja. Kaj je polej s to mojo pogodbo pr SIOLu, kr velja do 15.5 (mislm zihr bojo kej težil mi)?Pa kako pol s telefonom?
Matr bi blo enostavno, da bi lahko samo enostavno naroču pa čao. A lahko to js sm naročim zdej kr T2, nek ugoden paket, pa na SIOL enostavn pozabm, sm pol kk rešt telefon (številko)?

roscha ::

Preveč kompliciraš. Na T-2 strani izpolni obrazec za priklop.

Tel. priključka ne ohraniš, preneseš pa številko. Naročiš hitrost, varnostni paket predlagam nizka varnost, tv kakor želiš, pri telefoniji izbereš ISDN vmesnik. To je v grobem to.

Za vse raznorazne odjave pooblasti T-2.

Predno bo zadeva dejansko priključena bo tudi 15.5. že mimo, tako da te nima glede Siola iun kazni kaj skrbet.


Lp!

Fr33man ::

Se pravi mi da T2 svoj modem in svoj telefon, pri čemer ponucajo trenutn prklučk ISDN. Pol bom meu skupen račun za internet in telefon in ne bom meu nič z Telekomom? Sprašujem k se nočm nikjer zajebat:D .

DixieFlatline ::

Jest ti tud T-2 priporočam, tako glede cene kot kvalitete. Samo ne naročat kakih norih hitrosti+ npr. 3 televizij, če nisi na optiki. Ker baker je ponekod noro slabo vzdrževan in v slabem stanju.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

roscha ::

V uporabo dobiš modem in ISDN vmesnik. Telefone uporabiš svoje obstoječe. Če naročiš tudi TV en vmesnik dobiš v uporabo brezplačno, naslednje lahko najameš. Sploh pa vse piše na T-2 strani. Je težko prebrat?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310663 (9365) Lonsarg
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135793 (19739) Bug
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117570 (9648) pizdindim
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036353 (15760) Primoz78
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916616 (9072) Wox

Več podobnih tem