» »

Volja - cenejši internet kot T-2?

Volja - cenejši internet kot T-2?

«
1
2 3

wifi4all ::

Slučajno sem se sprehajal po spletnih straneh Volje in nasel spletno stran z novim cenikom

kjer je med drugim zapisano

- - -
ADSL
INTERNET

Standardni* Skupni razvezan**
512/128 Kbit/s 5.900,00 SIT -
1024/256 Kbit/s 6.800,00 SIT 3.990,00 SIT
.
.
.

**Povezavo in internetni dostop zagotavlja Telekom Slovenije, Internetni dostop zagotavlja VOLJATEL

- - -
Po klicu na kontaktni telefon 01/6000.000 mi je bilo jasno, da imajo razvezan dostop, lahko se obdrzi tudi Telekomova stevilka...

Rok vezave 24m; predcasna prekinitev pogodbe: sorazmeren delez od 24.000 sit glede na 24m.

Rok za uvedbo je cca 30 dni.


Najbolj cudno mi je bilo to, ker zgleda, da imajo zanimivo ponudbo, vendar je sploh se ne oglasujejo...

Kaj pravite?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

#000000 ::

Kva da ne kaj pa je tole ??

wifi4all ::

poglej tale link
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

#000000 ::

OK. Že naročam. bye

Klemenn ::

torej, če je meni to jasno :

Možne hitrosti in način dostopa
Hitrost Način dostopa
Standardni* Skupni razvezani**
512/128 Kbit/s 5.900,00 -
1024/256 Kbit/s 6.800,00 3.990,00
2048/384 Kbit/s 8.600,00 -
4096/512 Kbit/s 10.600,00 6.190,00
8/1 Mbit/s*** - 7.790,00
20/1 Mbit/s*** - 12.990,00

*Povezavo in telefonski priključek zagotavlja Telekom Slovenije, Internetni dostop zagotavlja VOLJATEL.
**Povezavo in internet zagotavlja VOLJATEL, telefonski priključek zagotavlja Telekom Slovenije.

7.790,00 za adsl 8/1, če obdržimtelefon od telekoma (v mojem primeru ISDN)?

VOLJATEL DIREKT --> to pač ''se prijaviš'' in to je use...klice maš cenej...
tega čsit ne razumem, lahko kdo mau to bolj pojasni, kje je sploh poanata tega??!

wifi4all ::

standardni - kjer nimajo svojih namestitev na centralah
razvezan - kjer ima Volja svoje stvari

zakaj pa potem tolk tezijo T-2ju?


@jebediah: ja, naj bi bilo 7790 za 8/1, ce stanujes na obmocju, kjer imajo svojo opremo, sicer storitev naj ne bi bila mozna
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

steev ::

10/10 pri t-2 mi nekako izgleda nanjceneje (samo 10k sit). Slabost: trenutno (kmalu) samo v Kranju.
:|

kklemenss ::

voljatel naj b isel kmalu vdsl2 .... zato tudi dela svoje centrale itd... samo koliko casa bo se to... samo se kar hitro siri, 20/1 ponujajo samo tam, kjer imajo svojo centralo, samo za 13k je to nic... tako da.. ce ima kdo moznost naj se naorci ;) pa poroca

BlazP ::

kklemenss: Ja kje si pa to slisu da Voljatel bo ponujal VDSL2 v kratkem? Ce bi reku VDSL bi cist verjel. Pa prosim ne rect "tak sn slišo".

bond007 ::

No za mene je ta ponudba super in sem se že naročil. Sedaj pri siolu plačujem več kot 8 jurjev za 1mega/256k, tu pa dobim za 6 jurjev 4krat toliko downloada in 2krat toliko uploada. Upam samo, da mi bo stvar vlekla, ker sem 3km od centrale.

Končno ena prava ponudba za tiste, ki so predaleč za t-2, in jim je edina možnost bil siol. Ali volja omogoča, da z večimi ipji greš na net (da za dostop več računalnikov znotraj bajte uporabljaš samo switch) ?

flipflop ::

Zakaj mi javlja napako na njihovi poizvedbi? Piše da se številka in šifra ne ujemata. Številka je prava, šifra pa tudi pravilno prepisana s položnice...

OK, že dela, malo je bilo treba spremeniti številko s položnice. Očitno lahko imam samo Standardne pakete, kjer je 4Mbit/512kbit več kot 10.000 SIT.:(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Ibex ::

0 moreš izpustiti 07654321-01 more bit 7654321-01

Ibex ::

V Ljubljani od 8/1 naprej je možno samo na treh lokacijah.

wifi4all ::

nopes. ni samo na treh lokacijah, ampak na tem obmocju

http://www.volja.net/images/v3/map_ljub...
(za druga mesta preprosto zamenjaj "ljubljana" z imenom mesta)

zgleda, da v center LJ pokrili 2 centrali, ker se nadejajo prehoda poslovnih uporabnikov od konkurence k njim
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

flipflop ::

Skupni razvezani dostop ni možen povsod kjer je možen ADSL? Ta skupni razvezani dostop pomeni, da je treba še vedno imeti telekomov telefon poleg ADSL-a?

wifi4all ::

ja, ampak tko ohranis se vedno staro telefonsko... prav to, kar zgleda, da T1 dovoli Volji ne dovoli T-2ju
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

SasoS ::

ne, skupno razvezan dostop je možen samo kjer ponudnik namesti lastno opremo. ja, skupno razvezan pomeni da telekomov telefon obdžiš, tisti brez je polno razvezan.

zdaj ne vem kako je če si v tem območju, nisi pa vezan na to centralo (central je v ljubljani precej več)...te telekom prekabla ali storitev ni možna in je možna šele ko volja v tem primeru nadgradi tvojo centralo?

wifi4all ::

ce si v obmocju, kjer ima Volja 'svojo' centralo (narejeno kolokacijo) potem si lahko oni (Volja) skrbijo tudi za tvoj dostop do interneta (Skupno razvezan dostop)

ce pa nisi v tem obmocju, kot je (cca) vidno na zemljevidku pa ti preostane edino moznost, da vzames 'standard', ki je drazji od skupno razvezanega dostopa


*** Hitrosti nad 4 Mbit so trenutno možne samo na območjih, kjer ima Voljatel svoje centrale; Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Kranj, Novo mesto, Trbovlje, Koper, Nova Gorica, Postojna. Končna najvišja hitrost je odvisna od dolžine bakrenega voda (telefonske linije).
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wifi4all ()

flipflop ::

Ja jaz nisem niti blizu Ljubljane, 7 kilometrov iz Celja. Se mi je zdelo prelepo da bi bilo res.

bond007 ::

Eh jst sem se tut prehitro veselil. Brezveze. Pokritost majo nekaj takšnega kot t-2. Se pravi verjetno max 2km. Zgleda tudi volja uporablja VDSL ali nekaj podobnega. Žalosten sem:'( .

sicer sem oddaljen 3520m od centrale v Celju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

wifi4all ::

mogoce ze, da imajo isto pokritost kot T-2 (se mi zdi, da manjso), ampak KAKO IMAJO LAHKO V PONUDBI SKUPNO RAZVEZAN DOSTOP, T-2 PA NE ???
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Kami ::

Nikjer pa nepiše kakšno tehnologijo uporabal (vdsl?)

Razen, da tam na vlko piše ADSL kar pa je bulšit kr največji prenos je lahko 8 Mb / 1 Mb pri ADSl-u

bond007 ::

Nove informacije. Volja naj bi po nepreverjenih informacijah uporabljala VDSL2. Ki naj bi v eoriji delal do 4 ali celo 5km. Čudno, glede na to kakšna območja pokrivajo - bližje 2km kot pa 4 ali 5.

ADSL IN VDSL »NA KVADRAT«

Ponudba tehnologij hitrega dostopa v internet bo letos še pestrejša, kot je bila lani. Zdaj je, kot kaže, prišel čas, ne samo za ADSL 2+, ki smo ga pričakovali že konec lanskega leta, temveč tudi za popolnoma novo tehnologijo VDLS 2, katere končni standard je bil sprejet lansko leto.

Možnost popolne ali delne razveze lokalne zanke je dala ponudnikom dostopa v internet nov zagon ali, kot bi dejali, »krila«. Konec je dileme, ali bodo zgolj Telekomovi partnerji (mi smo jih označili za branjevce) in preprodajalci njegove storitve ali pa bodo ugriznili v kislo jabolko ter investirali v lastno opremo ter tako na trgu ponudili nove storitve in nove tehnologije. T2 se je prvi odločil za lastno pot, na kateri ne bo ostal osamljen. Za podoben korak so se odločili tudi pri Voljatelu. Res da nekoliko počasneje, saj so doslej izvedli kolokacijo na 12 objektih (Telekomovih centralah), kar nameravajo do konca tega leta povečati na vsaj 20 objektov. Morda veliko zanimivejše pa je, da postavljajo opremo, ki podpira različne tehnologije xDSL in tudi tehnologije, ki smo jih bili vajeni pri klasičnih telekomunikacijskih operaterjih.

Domačim uporabnikom sta namenjeni dve tehnologiji, in sicer ADSL 2+, ki jo po zadnjih informacijah (če tudi te niso zgrešene) namerava Siol ponuditi v tem mesecu, ter zadnji krik mode, tehnologija VDSL2. S tem namerava Voljatel resno konkurirati (z lastno opremo) tako Siolu kot ne nazadnje tudi T2-ju. Prednost druge različice tehnologije VDSL niso zgolj višje hitrosti prenosa podatkov, temveč tudi to, da je strojna oprema bolj prilagojena sobivanju z opremo klasičnih telekomunikacijskih operaterjev. Tako po prvih informacijah podjetja Voljatel, ne bi smelo prihajati do težav pri tako imenovani delno razvezani lokalni zanki (uporabnik obdrži klasični telefonski priključek).

SasoS ::

tehnologija je verjetno adsl2+ (zato maximalno 1Mb uploada)...
skupno razvezan dostop je možen zato, ker Telekom (s Siolom) tudi sam pripravlja Adsl2+ in "imajo" primerne razcepnike (bolje rečeno, lahko ponudijo iste pakete). T-2 lahko jutri da ven pakete z več uploada kar pomeni da naenkrat postane to manj zanimivo zato jih ovirajo. T-2 je rekel da bi za silo bili tudi te razcepniki dobri ampak telekom se boji da bi zaradi tega prišlo do zmanjšanja hitrosti pri vdsl uporabnikih...ista logika jim ne gre pri varovalkah :D

NavadniNimda ::

mogoce ze, da imajo isto pokritost kot T-2 (se mi zdi, da manjso), ampak KAKO IMAJO LAHKO V PONUDBI SKUPNO RAZVEZAN DOSTOP, T-2 PA NE ???

@WIFI4ALL - Morebiti pa zato, ker je bil šef službe za poslovne stranke na Telekomu še pred letom in pol zaposlen na Volji.;)

bond007 ::

Zgleda res ponujajo adsl2+, čeprav je čudno, zakaj imajo potem tako malo pokritost. adsl2+ naj bi delal vsaj na razdalji 5km, če še ne več. Imajo pa zaenkrat samo 20 central.

Konec meseca naj bi prišel ven siol z ponudbo adsl2+, to pa omogočal na preko 100 centralah. Vsekakor se obetajo bolši časi!

wifi4all ::

@bond007: to se malo ze ve... kaj pa njihove cene?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

kklemenss ::

BlazP ne se takoj razburjat...

tako kot je bond007 to sem slisal pa tudi od nekoga ki dela na voljatelu, ampak je vse neuradno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kklemenss ()

Wox ::

Malo off-topic pa vendar. V Firefoxu se mi stran od Volje sploh ne odpira pravilno. Zadeva dela samo v IE. :'(

Je pa oni paket 8/1 kar vabljiv za nekoga, ki hoče obdržati analogni ali ISDN telefon. Treba se je le še preselit v bližino kolokacije:D . Seveda pa upam, da tale voljin skupni razvezan dostop ne bo ostal le na papirju, kot v primeru T-2.
Commodore 64

Kami ::

Nikjer na strani nisem zasledil če se moreš za kako obdobje vezat za paket 20/1 ?

wishmaster ::

No vsaj neki dobrega za tiste ko ne moremo imeti VDSL-a, zarad oddaljenosti. Upam da bom pri 3 km lahk imel paket 8/1. Počakam še sam do objave siolovega cenika. Če bodo podobne cene ostanem na siolu, drugač pa adijo siol.

Kajzar ::

20/1 paket pri Volji je zelo vabljiv, čeprav je to ADSL2+ in ne VDSL; zelo me moti 24 mesečna vezava, če hoče človek imeti stroške priklopa 0 SIT. Edina uteha tej vezavi je lahko dejstvo, da ima Volja sigurno boljšo podporo strankam kot T-2. Prav tako pa Volja še zdaleč nima tako poceni minut pogovorov po Sloveniji in tujini kot T-2.

Šele ob uvedbi VDSL/VDSL2 bo lahko Volja resno ogrožala T-2 na segmentu folka, ki jim ni mar kakšno telefonsko številko imajo, prej pa ne. Je pa vsekakor to dobrodošla konkurenca. Kmalu bo tudi Siol spustil cene, če ne ga bo Volja pokopala, ker bo posegla ravno na tisti segment folka, kamor T-2 še ne more prodreti; in sicer na tisti segment, kjer hočejo ljudje zadržati staro telefonsko številko: to so pa vse pravne osebe in velika večina fizičnih.

MEDENA ::

Plačevati 3000 SIT naročnine za en glupi telefon, ki ga ne potrebuješ. Veliko "fizičnih" ljudi bo to uvidelo, da nima smisla.

Alexius Heristalski ::

Meni napiše
Form adsl_not_possible not found!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Kajzar ::

Delno se strinjam s tabo Medena, delno pa ne. Res je, da je PSTN naročnina previsoka. Ne strinjam pa se, da ljudje ne potrebujejo PSTN-a. Dejstvo je, da je VoIP precej bolj nezanesljiv, vsaj v primeru izpada oskrbe z elektriko. Tudi kvaliteta zvoka je pri PSTN precej boljša.

Fizikalci se še lahko nekako sprijaznimo z nižjim nivojem kvalitete pri VoIP na račun precej nižje cene, medtem ko si pravne osebe ne morejo privoščiti tveganja, da jih stranke ne morejo poklicati. Za pravne osebe in za vse, ki hočejo biti 100% dosegljivi preko fiksnega telefona, je PSTN edina izbira. Se pa sigurno splača imeti zraven še VoIP, za cenejše klice navzven. Kombinacija PSTN in VoIP je dandanes sigurno najboljša izbira, da človek pride poceni skozi in da je 100% dosegljiv hkrati.

flipflop ::

Danes ko ima večina ljudi GSM se nekako navadni telefon ne splača več, se ti ne zdi?

BlazP ::

kajzar: Kaj je pa narobe z ADSL2+ v primerjavi z VDSL? Ze dejstvo, da ima ADSL2+ vec kot 3x vecji doseg govori temu v prid. Torej Volja lahko pokrije dalec vec uporabnikov z ADSL2+ kot z VDSL. Pa VDSL tudi na tistem slabem kilometru pa pol niti priblizno ne vlece toliko kot bi ljudje radi imeli in se hkrati tudi oglasuje na veliko.

shock ::

BlazP: A imaš kake konkretne podatke ali tako na pamet govoriš? Sprašujem zato ker na 1,5 km sem imel pri vdsl max hitrost 36/8 Mbit povezavo. Ta VDSL standart od T-2 ni navaden VDSL ampak VDSL na dolge razdalje. BTW ne mešat VDSL na dolge razdalje (long reach) z VDSL2.

Cinderela ::

Shock: Noja prej bi reko da majo extra short reach VDSL :\
Drugac pa kolko pa podalsa razdaljo 10 metrov?

Jaz sem dal povprasevanje za VDSL v preteklosti za paket 10/2 pa so mi napisali da bi kao nej slo 10/2 brez vseh dodatkov ali pa 1/1 z TVjem in ostalo saro kaj pac je. In sem 1600 metrov od centrale bek po zracni liniji. No Mocno dvomim v to ampak ni prislo nikoli do merjenja vec sej sem htel takrat telefon obdrzat in sevedno hocem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Malkec ::

Če si 1600 metrv zračne linije, to pomeni 2200m + žice. Čisto prav so ti odgovorili.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Hux ::

Prav so odgovorili da gre 10/2? Dvomim da gre kaj vec kot 1/256 na taki razdalji.

Kajzar ::

re flipflop

Imam mobilni telefon in VoIP. 80% pogovorov opravim z VoIP in 20% z mobilcem. Dejstvo je, da mobilna telefonija ni poceni, zato je treba imeti tudi PSTN in/ali VoIP. Odvisno je od vsakega posameznika kak življenjski stil ima, zase pa vem, da še kako rabim VoIP, ker ne mislim plačevati astronomskih računov za GSM.

re BlazP

Z ADSLx ni nič narobe, tehbnologija sama po sebi je čisto v redu. Bo pa kmalu postala prepočasna, že sedaj se to nakazuje. Največji problem ADSLx je hitrost pošiljanja podatkov gor (upload). Najvišja hitrost upload-a, ki sem jo pri katerem koli ponudniku ADSLx zasledil, je pičlih 1331 Kbps, kar je samo 166 KBps (poglejte si stran od podjetja Leaseweb). Hitrost upload-a bo čedalje pomembnejša pri internetu, še sploh pri bittorrent protokolu in za vse tiste, ki bodo pošiljali podatke na varno na razne strežnike, da jih ne bodo izgubili na nezanesljivih optičnih medijih. T-2 ima trenutno najvišjo hitrost upload-a na 10 Mbps, kar je 1280 Kbps, kar je precej zmogljiveje od ADSLx. (VDSL2 teoretično omogoča upload do 100 Mbps, v praksi po večini do 50 Mbps)

zavajon ::

Kakšne izkušnje imate z naročanjem Volja adsl? Koliko časa traja od oddaje naročila do priklopa? Ali pa funkcionirajo tako kot T-2?

lp

wifi4all ::

jst ne vem kako funkcionira T2, ampak mojo vlogo, ki sem jo oddal prejsnji teden preko weba so izgubili oz je sploh nimajo... sem se enkrat dal podatke

tehnicni support oz kontaktna telefonska se da hitro priklicat (01.6000 000)



zdej bom pa pocakal, da vidim kaksno ponudbo bo imel SiOL, ceprav se mi zdi, da ne kaksnih vecjih sprememb
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

borutz ::

sem vceraj klical na suport pa dal podatke
tako da sedaj cakam da mi posljejo pogodbo
potem pa pocakam na siol pa da vidim kaksna bo razlika
se pa treba na volji tud vezat za 2 leti ali pa placas 22.000 sit

lp

BoO ::

Za tiste, ki še vedno ne poznate razlike med ADSL in VDSL, ena primerjava:
Družina				Max. hitrost povezave, UL/DL (Mbps)
--------------------------------------------------------------------
ADSL				7 / 0,8
ADSL2				8 / 1
ADSL2plus			24 / 1
ADSL2-RE			8 / 1
VDSL				55 / 15
VDSL2-12 MHz dolgi doseg	55 / 30
VDSL2-30 MHz kratki doseg	100 / 100

S tem da hitrost pri VDSL2 zelo hitro pada. Pri 1,5 km je praktično enaka za vse. Tako da se lahko veselite le tisti blizu central.
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.

wishmaster ::

No to če gledaš po grafu je nerealno. Jaz sem imel SIOL TV 1 mesec pri 3 km od centrale in 2 Mega paket. Res je da nisem mogel na ful uploadat ali downloadat. Pri 1 mega bi mi najbrž delal vredu. Vse je odvisno od debeline parice, kvalitete voda ( da ni "zaštukan" ipd.).
So primerki ki imajo VDSL pri 2,5 km pa verjemi ali ne 10/2 paket. V praksi imajo okoli 9/1.4 Mbite. Ni vse v dolžini.

dean444 ::

No mene zanima za 1024/256 plačuješ samo 3990 sit. Če obdržiš cifro pri telekomu.
Kaj pa je s namestitvijo, če jo opraviš sam je = sit. Kaj sploh naredijo oni, mi ta zadeva ni čist jasna.
Kdo že uporablja te nove pakete, dobr delajo.
xy

wifi4all ::

ce si zadevo sam namestis ne placas za namestitev in opremo nic, ampak zgolj podpised vezavo za 24 mesecev

a kaj naredijo oni? ja, priklopijo te na svojo kolokacijo ;)
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

gensi ::

Pri ponudbah T-2 in Volje me moti to, ker ponujajo ugoden dostop le v največjih mestih.

Mislim, da bi veliko uporabnikov po vsej deželi rado zamenjalo operaterja. Sam čakam, da zaveje svež veter, a ni "čutiti" drugega kot Siola. Prav škoda.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135863 (19809) Bug
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222441 (1707) roscha
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117612 (9690) pizdindim
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036415 (15822) Primoz78
»

SiOL stari vs. novi naročniki

Oddelek: Omrežja in internet
182377 (1749) Primoz78

Več podobnih tem