» »

Full HD TV

Full HD TV

««
15 / 19
»»

trdoreh ::

marko_stamcar, vrjemi, da to niso neumnosti!

Lp, Jan

s1e2x3y, Pioneer 7. generacije, je ta plazma. Novo, 8. generaciju Kuro dobiš za isti denar. Najboljša plazma na trgu.

Lp, Jan

roCkY ::

Sedaj se že absolutno splača dat nekaj € za FHD neglede na trenutne vsebine. Blu-ray, HD DVD, 1080p igre, PC je vse kar je očem zelo prijazno in uporabno na 1080p. Če se sedaj ne rabi se bo čez mesec, leto. Pol bo pa ekran na pol uporaben. Enga tacga že imam.

martinsafar ::

Da se ne boste prepirali zaradi moje dileme.

Gre preprosto za to, da sem bil že popolnoma prepričan, da je dovolj dobra le tehnologija plazemskih televizorjev, potem pa sem potegnil naslednje zaključke. Ker imam trenutno samo laptop bom potreboval stacionarni računalnik (trdi disk močno trpi). Vsi predvajalniki (kiss in podbni) so vedno samo kompromis, z HD pogonom lahko počakam, da cene padejo. Torej se mi je zazdelo kar naenkrat logično, da bo potrebno in smiselno sestaviti HTPC, k temu pa paše LCD in ne plazma, pa smo tam: ne ljubi se mi zajebavati z burn-inom, ceno fullhd plasme etc. In sedaj še poslednje vprašanje: TV bom torej uporabljal njaprej izključno za filme, in sicer divx, dvd-ripe, HD -DVD in blueray ripe in občasno tudi za HD-DVD in Blueray diske ter seveda za browsanje po muli torrent straneh in konec koncev, če že imam vse na net priklopljeno tudi za net in mail. Od Tv-ja sem oddaljen točno 2 metra

HD ali HD ready LCD (37 do 42 inch) to je sedaj vprašanje.

Še enkrat hvala za odgovore.

hamurabi ::

Tudi sam nisem razumel tistih, ki so trdili da pri razdalji 2 m in pol in velikosti LCD-ja 37" ne rabiš full hd. V BB sem se lahko na lastne oči prepričal da je temu tako. Dva LCD-ja priklopljena na Blue-ray predvajalnik, en je bil full HD drugi pa HD ready in oba sta imela diagonalo 40" ali 46", ne vem točno. Če ne bi bila postavljena drug ob drugem, najbrž ne bi opazil razlike.

FHD je smiselno gledat na razdalji na kteri še normalno bereš text iz PC. Na večji razdalji oko ne zazna podrobnosti, ne zazna posamezne točke in s tem dodatnih detajlov slike! To je pri 46" cca. 1,6-1,8m.

harinho78 ::

s1e2x3y: glede digitalnega tunerja: na temi Plazma ali LCD je bilo že veliko povedanega o tem, gre pa nekako tako:

Če imaš kabelsko: ČE tvoj kabelski operater ponuja digitalne programe, se pravi, da po kablu prihajajo digitalni signali, potem ga rabiš, drugače ne. Pri nekaterih operaterjih je tako, da imajo OBOJE, se pravi, nekateri programi so digitalni in nekateri analogni, a če digitalnega tunerja nimaš, digitalnih ne vidiš. Pri informaciji o tem, kakšni signali prihajajo k tebi po kablu, ti po moje lahko pomaga samo tvoj operater.

Če imaš satelitsko: ČE sprejemaš digitalne satelitske programe, se pravi, da sta tvoj krožnik in tista škatla, ki pride poleg, sposobna sprejemati digitalno in to tudi delata, potem ga rabiš, drugače ne.

Če imaš/boš imel internetno televizijo, kot je npr. T2 ali SIOL, potem digitalnega tunerja NE RABIŠ.

radems ::

Sprejem prek antene-zemeljska digitalna:
Tisti ki kupujete LCD/plazmo sedaj lahko pozabite na sprejem naših državnih programov v digitalni tehniki, za sedaj ni zaslediti modela z vgrajenim DVB-T MPEG4/AVC1/H264 dekodirnikom,
bodo pa drugo leto kmalu na tržišču. Problem je ker se je večina EU držav do sedaj odločila za MPEG2 kar pa ni kompatibilno z MPEG4. Je pa zagotovo MPEG4 boljša odločitev. Za neučakane je
Clartech 5000 combo z dvojnim kanalnikom eden za DVB-T drugi za DVB-S. Vendar če se bo začelo programe kodirati kar se mogoče lahko tudi zgodi za določene tematske programe bo potrebno čez
kakšno leto ponovno kupovati novo škatla ali pa vsaj CI modul če ga naprava podpira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: radems ()

SasoS ::

sony x3500 naj bi imel mpeg4 sprejemnik?

cekr ::

Na trgu sta dve seriji SONYev, ki preverjeno delujeta z našim DVB-T.
To sta X3000/3500 in W3000. Res,da sta ti dve seriji v malo višjem cenovnem razredu, vendar vse deluje odlično.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

X3500 he, he $ONY, a dela sploh še LCD TV po tem ko je prenehal z PC monitorji? Glede na ceno in konkurenco zagotovo slaba odločitev ampak očitno trenutno edina če se želi imeti vse v enem. A jo ima kdo na forumu to TV? Kot je razvidno iz testov Ima izredno dober videoprocesor z minimalnimi popačenji pri 100Hz. Verjetno trenutno najboljši med LCD-ji, ampak kot vedno pri Sony-ju so LCD matrike in hrbtna osvetlitev v praksi povprečne po nekaterih pričevanji o tej seriji pa celo porazno slabe glede na cenovni razred izdelka.Čeprav je bila x3500 na nekaterih testih zelo dobro ocenjena je prebijanje svetlobe skozi matriko tudi v tej seriji problem.

Slaba odločitev? Specifikacije so več kot impresivne...100Hz, bezhibno predvajanje 24p, 1:1 pixel mapping (tudi preko VGA) odlične barve in črnine...Na hdtvtest.co.uk je dobil model 40-x3500 oceno highly recommended kot eden najboljših LCDjev.

Praksa mi je pokazala da testi na internetu in celo kakšna EISA nagrada za najboljši tv sploh niso bistvenega pomena, sploh pa ne ko ga doma odpakiraš in začneš opažati napake, ki jih v testih niso omenjali.

radems, se strinjam ja, tv je treba v živo pogledat, highly recommended !:D

Lp, Jan

Ja v živo gledat ampak ne v kakšnem prodajalnem centru z razsvetljavo, priporočljiva je demo soba ker v temi se pokažejo določene napake katerih pri svetlobi ne opazimo. Sploh pa bomo verjetno večinoma filme gledali v temi ali poltemi.

Greš v BB in vprašaš kje majo stikala za luči, pol pa dalje po nakupih!:D :D :D

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

Al1000 ::

Ali mogoce kdo pozna dobavitelja PC Giga? Ima zelo konkurencne cene LCD in plazm.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Al1000 ()

bravissimo ::

hamburabi
model toshibe je "42C3502P" hdready.

Zgodovina sprememb…

[SkA] ::

radems, preden diplomiraš iz totalnih bedarij brez osnove, predlagam da si ogledaš enega izmed (verjetno mnogih) kvalitetnih testov X3500 serije: http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40X3500/ Če si boš vzel toliko časa, da boš prebral cel review pa potem še pogledal, katere preostale televizorje je Vincent s te strani še testiral, boš lahko hitro dobil zelo dobro sliko o tem kaj X3500 je in kaj ni. Pa tudi argument "na testih je vse drugače dokler ga v temno sobo doma ne postaviš" bo hitro padel v vode, glede na to kako Vincent testira TVje. Malo pobrskaj po strani in preberi kake članke, da boš dobil občutek o kompetentnosti opisovalca.

Popravi me če ni res, da je eno leto nazaj na LCD trgu veljal W2000 za precej dobro izbiro. Ob prihodu Samsungov M87 so za svojo ceno/kvaliteto poželi ogromno zanimanja. O kakih težavah z LCD panelami točno govoriš, če upoštevamo, da si Samsung in Sony delita tovarno panel in tehnologijo? Morda meniš, da je LG s Philipsom dlje?

Ni perfektni LCD, je pa trenutno najboljši (consumer) LCD TV na trgu. Ako meniš drugače, bi bilo pa zelo zanimivo slišati, katerega bi ti položil na ta prestol. Sicer pa MPEG4 dekodirnik najdeš še v W3000 in X3000.

Drugače pa si od torka dalje lastim 46" model, tako da če te kaj specifičnega zanima, lahko probam odgovorit na podlagi lastnih izkušenj (čeprav priznam, da jih v dveh dnevih res še ni veliko).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Bravissimo, kako si zadovoljem s tem modelom?

Glede na to [SkA] da ga imaš doma verjamem da kar sem napisal boli vendar nisem pisal kar nekaj bez veze. Teste tudi tistega na hdtvtest sem prebral in tudi glede na ta test napisal kar sem napisal. Opažanja o slabostih X3500 pa so od lastnikov in za to napisat ni potrebna nobena diploma.

bravissimo ::

hamurabi
s tv-jem sem zelo zadovoljen. imam siol tv in je slika dobra. vsekakor ni isto kot na stari katodni televiziji a je vseeno ok, odvisno od programov seveda. všeč mi je, ker so barve močnejše in se ne prelivajo, kot sem opazil pri drugih modelih, še posebej rdeča. divx so dobri, več ali manj pa gledam filme iz hd vsebin oz. v 720p resoluciji in je z eno besedo stvar "odlična". rač. je priklopljen s kablom "dvi-vga" (grafičlna na 1366x768). v bs playerju televizija lepo raztegne sliko čez cel ekran brez popačenja (to naredi odlično tudi s tv programi). tudi kot monitor za računalnik je super. z 2m lahko normalno srfaš po netu ali pač uporabljaš za druge reči. sicer pa gledam tv povprečno s 3,5 in sem zato vzel tega in ne full hd. pa še cena je ugodna. nisem pa še priklopil kak blue ray ali xbox360, ps3. ko bo tudi to bom napisal še o tem mnenje.
lp

bravissimo tudi ti imaš X3500, kako pa da imaš resolucijo le na 1366x768, razlog prešibka grafiča ali kaj drugega? A bi lahko poslikal zaslon v popolni temi z fotoaparatom z belim, modrim in črni ozadjem, črno ozadje tudi ko ni signala na vhodu če seveda imaš to možnost? :)) Prosil bi tudi [SkA-ja] če se ni preveč užalil, upam da ne.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: radems ()

toplakd ::

Bravissimo ima c3502. To je HdReady TV.
Aja, zadnjič sem mel priklopljen gor od kolega xbox360. Malo smo pognali FORZO in NFS Pro Street. Sem mislil kolega kar brez X360 domov nagnat :)

LP, Dejan

Bravissimo, hvala lepa za tako izčrpen odgovor, tudi sam bom verjetno kupil ta model, sicer njegovega manjšega brata (37"). Sem pa tudi sam mnenja, da s tem nakupom ne morem preveč zgrešit.

Radems, ne da si me užalil, ampak je veliko megle pri tvojih izjavah in če že, potem bi bilo lepo da tudi poveš o čem sploh govoriš (do sedaj si napisal samo neko burlesko o prebijanju svetlobe skozi matriko oziroma slabih panelah s strani sonyja in da ima veliko uporabniko težave z njim - na avforums je to ena najbolj vročih tem že mesec dni, na seznamu vrnjenih televizorjev pa samo ~10 lastnikov, kar je izredno malo proti številu "i just got it and it's amazing" posterjev) To da ima Sony težave s kvaliteto panelami se ne bova strinjala, sicer pa odromaj še malo v temo z računalniškimi LCDji pa poglej katere matrike so med drugim bolj zaželjene, res pa je da je serija W2000 prejšnje leto imela precejclouding-a. Tega ni več v pretirani meri, da bi motilo, moj TV nima opaznega cloudinga. Je pa res, da nekaterim baje variira z nastavitvami.

Precej ljudi si je težave povzročilo s slabimi nastavitvami, sploh DRC nastavitev je lahko bumerang (tearing, oz graining kot so nekateri temu rekli), kot sem tudi sam ugotovil (ko enkrat skapiraš, kako uporabljati, pa rata zadeva ultra uporabna za fine tuning).

Tako da te vabim, da ne flancaš in lepo konkretno napišeš te grozne probleme X3000/3000 serije, pa se lahko potem zares pogovoriva če so prisotne v večini.

Edit: šele sedaj opazil, bom se probal jutri popoldan potruditi in ti urediti slike, čeprav ne vidim pretirano poante, ker so poleg nastavitev TVja v igri še nastavitve grafične kartice. Da digitalca ne omenjam - niti pod razno nimam pojma kako narediti "real life" sliko. Boš imel več od tega, če se sprehodiš v kako Sony trgovino pa se tam zmeniš za real life prikaz.

Zgodovina sprememb…

Vrbic ::

Dobro fantje, Sony gor -Sony dol. Kaj pa drugi LCD TV?
Zelo rad bi kaj zvedel recimo o modelih LG-ja, zlasti ta novejših LG 42LY95 in LG 42LY99. Ali kdo kaj ve o teh?
LP
Vrbic

ironmaiden ::

Tukaj imaš LG test http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0...

Mene pri vstopnih LCD-jih moti slab prikaz črne barve in ta ni nobena izjema.

99 nisem nikjer zasledil, žal...95 pa ima probleme tudi z 24p

Radems, kot sem ti obljubil, sem naredil slike. Žal fotoaparat noče sodelovati z menoj, tudi ko sem odstranil njegov profil barv barve ostajajo drugačne (vsaj na mojem LCD monitorju) kot so v živo. Snežno bela zgleda ko sprana siva, pri sliki črne pa je vse skupaj za odtenek preveč črno, kot je v resnici (maš "bel" kvadratek vmes za referenco). Da ne omenim, da so vse slike malce "fishy eyes" z nekimi čudnimi valovi v sredini, sem verjetno stal preblizu samo se mi ne da ponoviti vaje - upoštevaj povedano pač. :)

Tako da bo verjetno bolje, če se sprehodiš do kakega demo centra, če hočeš realn vpogled. Vseeno, obljuba dela dolg tako da:

Bela, ki je izpadla siva: http://www4.slikomat.com/07/1214/n82-bela-k.jpg
Zelena: http://www4.slikomat.com/07/1214/q28-zelena.jpg
Modra: http://www4.slikomat.com/07/1214/1d3-modra.jpg
Rdeca: http://www4.slikomat.com/07/1214/mom-rdeca.jpg
Rdeca z lucjo: http://www4.slikomat.com/07/1214/uuy-rdeca-.jpg (kot primerjava, kako fotoaparat po svoje odtenke jemlje zaradi osvetlitve ter kako je slika povsod ukrivljena zaradi bljižine)
Crna: http://www4.slikomat.com/07/1214/fwu-crna.jpg

s1e2x3y ::

Radems!
Kaj pri hudiču si sedaj iz teh slik ugotovil? Bog ti pomagaj, če na trak način kupuješ TV!

Verjetno je pričakoval bolj realne (profi) slike, žal nimam ne znanja ne nekaj posebno kvalitetnega digitalca - kar sem ugotovil šele, ko sem se spravil poizkusit naredit slike :P . :)

Zgodovina sprememb…

Ni problem v slikah. Še manj pa v tvoji TV.

Problem je v mišljenju, da bo dobil idealno TV preko "nekega" foruma. Ne gre to tako. Kot bi iskal žensko za poročit preko neta. Ma daj! |O
Pojdi v trgovino, preglej kvaliteto slik, različne modele, naredi si par zapiskov... Izberi dva ali tri "kandidate"... Potem pojdi še enkrat na forum in vprašaj še za malenkosti, ki ti bodo pomagale pri končni odločitvi.

Ne pa "...pošlji mi slike..." 8-O

Problem je ker določenih modelov enostavno ni v slo NIKJER za videt. Nas je kar nekaj, ki smo šli v nabavo bolj kot ne v temo na osnovi forumov in takih in drugačnih "testov".
Za vsak izdelek pa se bo najdlo dolečono število nezadovoljnih in zadovoljnih uporabnikov. Treba pa je vedet, da se po forumih kritike pišejo precej hitreje kot pohvale.

Sony ima od ponudnikov verjetno najširšo paleto. Zato je res velika neumnost in traparija pisat take in celotno paleto v en koš metat čeprav se potem sklicuje na objave sem in tja za določen model.

Popolnoma superiornega izdelka dostopnega v danem trenutku širšemu krogu uporabnikov pa itak ni in ne bo nikoli na trgu. Sploh pri artiklih kjer poteka razvoj s skoraj svetlobno hitrostjo.

Najprej sem sicer pomislil ali dotični uporabnik ni prodajalec zastopnik ktere firme. Pa vidim iz vsega napisanega, da samo skuša buče prodajat.

Melanholija ::

SAMSUNG LE 40F86 Full HD 100Hz za 1600€ se splača?

Calligulla ::

Ce koga za 400 Eurov zanima nov Toshiba A2 HD DVD player, se mi lahko javi na ZS. LAN priklop, upconversion za obicajne DVDje, 1080i (ni razlike med 1080p zaradi nacina kako LCD TVji in plazme sprejemajo oz obdelajo signal)...

Nevem zakaj bi nekdo kupil ta player. Prvič to je ameriška verzija in ne bere evropskih DVDjev. Drugič, za ta denar oz. manj dobiš novejši model. Tretjič za 300 evrov dobiš evropsko verzijo tega playerja in to iz trgovine.

Samo tolko, lp!
Jan

Calligulla ::

Prosil bi te za link evropske verzije za 300 Eurov.

LP

Toshiba HD-E1 je isti model, samo da je narejen za evropski trg. Dobiš ga v nemčiji za 220 evrov, torej tudi pri nas za kaj podobnega.

Lp, Jan

KoMar- ::

V razmislek: Tisti, ki na vsak način hočete vgrajen H.264 DVB-T... če boste imeli dodatne zvočnike in HTPC (kar je trenutno edini pameten način za gledanje HD vsebin), vam ne bo čisto nič koristil.

Modri dirkač ::

Ha?
Everybody lies!

Po logiki maš HTPC priklopljen na zvočnike, ane? No, kako boš pa potem zvok iz DVB-T tunerja spravil na te zvočnike? :-P

Modri dirkač ::

Kaj pa če imaš TV priklopljen na zvočnike oz. na HTPC z digital out?
Everybody lies!

Če imaš tak TV, potem ql... ampak večinoma nimajo digital out...

cekr ::

Ne vem, kaj iščeš probleme v DVB-T. Meni čisto lepo deluje v vseh pogledih. Problem je samo v tem, da je slika iz analognega vira boljša kot pa iz digitalnega. Bodo morali malo popravit bps.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Kar nekaj modelov plazm sem pregledal, kar nekaj foruma prebral, pa še ne najdem enega podatka.
Kakšna je v praksi razlika med resolucijama 1024 x 768 in 1365 x 768 ? Hvala.

marko_stamcar po tej tvoji logiki ti tudi analogni tuner v TVju nič ne pomaga. Če imaš TV in HTPC in želiš imeti oba priklopljena na zunanje zvočnike, pač kupiš ustrezni reciever. Glede na to da boš iz TV tunerja zaenkrat še vedno dobil največ dolby pro logic, zadostujeta stereo činča.
Digitalni priključek pa uporabiš za HTPC. Problem rešen, ane?

s1e2x3y v obeh primerih gre za nekvadratne pixle, sicer pa je brezveze da se s tem obremenjuješ, ker je na koncu odvisno od kvalitete procesorja v TVju, kako "lepa" bo slika. Tako da se raje osredotoči na to, kako sliko televizor da od sebe na različnih signalih, kot pa koliko ima native resolucijo.

Zgodovina sprememb…

No, plazma z resolucijo 1365 x 768 ima dovolj pikslov za pravilen prikaz 720p HD filmov, tista s 1024 x 768 pa ne.

Rahlo zavajujoča izjava, ker si potem preveč ljudi misli, da taka plazma ni sposobna prikazati 720p signala. Dejstvo je da v obeh primerih ne gre za "1:1 pixel mapping" torej se dogaja scaling, tako da je dejanska kvaliteta slike odvisno od procesorja za obdelavo slike v TVju. Zdaj pa ti meni povej, a tebe bolj gane da "ni dovolj pixlov" ali to da je slika fantastična? Pioneerjev 42" HD ready Kuro trenutno še vedno po sliki potolče več ali manj vse LCDje, pa ima teoretično manj pixlov kot HD ready LCD. Kot primer.

V vsakem primeru št. pixlov na HD ready televizorju ni nek podatek, na katerega bi se sploh mogel ozirati. Na koncu boš gledal končni rezultat televizorja in to naj bo tisto, kar te zanima.

Zgodovina sprememb…

Dobr, potem tudi moj ex-dlančnik z resolucijo 320 x 240 lahko po tvojem z dobrimi procesnimi filtri kvalitetno prikazuje 720p sliko. Št. pikslov je pri kvalitetnih HD vsebinah še kako pomembno.
««
15 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5333883 (30691) nendzi
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334921 (30519) popster
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

6922872 (20777) Yoni

HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )

6114844 (10220) Akssi
»

Nakup LCD TV HD ali HD ready