» »

Siol in njihove nove/stare laži in zavajanje kupcev

Siol in njihove nove/stare laži in zavajanje kupcev

«
1
2

Light Bearer ::

Že več mesecev smo priča zavajanju in lažem ki jih producira Siol z svojimi jumbo plakati, TV reklamami in nasploh neštetimi oglasi po vseh možnih medijih.

Primer:

"Siol, paket Pizzicato, nov ADSL paket sedaj po polovični ceni, za samo 9 EUR na mesec"

To da ta cena velja samo prve 3 mesece pa so nekako po svoji stari navadi pozabili omeniti oziroma so to omenili samo v komaj opaznem drobnem tisku. Še boljša pa je njihova manjša reklama v mnogih tiskanih medijih, kjer dejstvo da ta cena velja samo 3 mesece, ni omenjeno niti v komaj opaznem drobnem tisku. Vse kar tam piše je:

"ADSL, Siol ADSL od 9 EUR na mesec"

Omeniti velja še to da je tisti del ki omenja ceno poudarjen z dvakrat ali trikrat večjim fontom, tako da ljudem ja pade v oči "9 EUR", zaradi česar je vse skupaj še toliko bolj kriminalno.

Kje so organizacije za zaščito potrošnikov in ostali pristojni organi? Zakaj nobeden ne ukrepa proti temu skrajno lažnivemu reklamiranju?
"The world is a dangerous place. Not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein

alienalien ::

Jih ni in jih tudi ne bo:D
Siol= država
država pa krade ljudem.

NavadniNimda ::

Dobro napisano - ta naša "država" je tako narejena, da "se zna ko je ovdje gazda". Tako je že desetletja in desetletja. Menjajo se režimi in navade, menjajo se tudi načini nategovanja folka, ki jim še kar naprej naseda, prikoritniki ostajajo pa isti. In novinarji, ki v zaresnih državah o takih podlostih pišejo, raziskujejo in razkrinkavajo, se pri nas pač zatekajo k "neodvisnosti":D, podmazani s plavo-kuvertništvom.:O

dolegar ::

Mene tudi pogreje ko vidim SiOL-ove reklame, totalno zavajanje potrošnikov!!

Medica ::

:\ Ja najboljš da da vsako podjetje na jumbo plakate cenike :\ če je kupec pameten, zavrti številko in povpraša o takšni ponudbi. in to velja seveda za vse stroške, da se povpraša, če se pa ne pozanimate, je pa potem vaš problem an? Jumbo plakati so namenjeni oglaševanju, in če gledate tudi druge plakate tudi isto sranje (vidite), drugo pakovanje:)) ...temu se pravi marketing... ni časti med lopovi :D 0:) a.k.a. ni časti med prodajalci :D

Aja pr vas je tak... klanjamo se T2ju :D >:D oni so pa brez kančka zavajanja :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Medica ()

dolegar ::

...pozabil sem omenit, da me tudi reklama za kalgonit vrže iz tira :D ona ženščina tam je tako annoying da moram prešaltat na drugi kanal >:D

@Medica, itak, da folk sam izbira.... samo vseeno bi bli lahko korektni do raje. In siol je edini, ki zavaja. A bi moral potem AMIS rečt, da je pri njih internet zastonj?? zato ker ima naročnik prve 4 mesece brezplačno? :D

St@jler ::

nažalost se to pomojem ne tretira kot zavajanje, ker je zraven napisano pod kakšnimi pogoji (grda fora a vseeno). Zveza potroškikov ali pa kdorkoli bi lahko ukrepali če to nebi pisalo.
Sej samo zato pa to piše in to z najmanjšimi možnimi črkami.
pač tko je....:D

Medica ::

Hja, kaj piše vsak posamezeno podjetje na jumbo plakate, je pa njihova stvar, ampak tle pa Siol definitivno ni edini k malo zavaja potrošnike :)) k tle potem že gledamo vsa podjetja.... in kaj mi prvo pride na misel? Turistične agencije>:D

miko 55 ::

je zavajanje. ampak preden skleneš pogodbo lahko vprašaš koliko časa:D tole traja.

beri droben tisk ali pa pokličeš in vprašaš

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

NavadniNimda ::

Pa ne vem, če je ta pravi cajt sedaj tik pred novim letom, da se SiOLovce in Telekomovce takole zayebava. So namreč vsi presrani zaradi te "kao" združitve. Vedo, da bodo odpuščanja, premeščanja, nižje plače. Nekaj jih je že bilo v zadnjem cajtu. Seveda imajo tudi občasno sestanke, kjer jih komisarji in menađement prepričuje, da ni tako, da ne bo odpuščanj, da ne bo premeščanj. To pa je seveda popolnoma identično unim reklamnim plakatom gor!:D

Zgodovina sprememb…

ERGY ::

Lhk bi tud T-2 napisal, da ponujajo 1gbit po nizki ceni >:D

AntiFriz ::

saj jo.

Matheeew ::

Sam sm se že kar dobr navadu na te jumbo plakate...

Sicer pa dobrodošli v kapitalzmu; take in podobne prijeme se drugje uporablja že res lep čas.

Moje mnenje je, da bi morala sama zakonodaja poskrbeti, da bi bile opombe pod * spodobnega formata.

Drugače pa mislim, da je tale tema čist neprimerna za ta sklop foruma.

Za tistega, ki jo je odpru sklepam, da ne glede veliko okoli sebe, da tega ni:
1. prej opazil
2. opazil ogormno drugih primerov

Pa da tudi par "junakov" potem to hitro izkoristi za večno epsko bitko: T-2 vs. SiOL :\



oz. da ne bo zamere: SiOL vs T-2

NavadniNimda ::

Lhk bi tud T-2 napisal, da ponujajo 1gbit po nizki ceni
Tega se ne sme napisati v tej temi, saj je potrebno govoriti o zavajanju.:))

moglasi ::

Zavajanje.. vsekakor... Mene so za SIOLOV paket z televizijo prepričali z sloganom za kakovost slike...
Seveda.. pa vendarle.. potem sem vseeno malo potožil da je slika zelo skompresirana, ima kockice... res je .. nima šuma.. je pa zato zvok katastrofalno slab... in mi je tip na 080 1000 rekel: saj ni nihče rekel da je izvrsten zvok....



Ok, dost vas imam, pa sem TV odpovedal, spremenil v paket dvojček... že ene 10 dni nazaj..
pa takoj na T-2 šel (TV in telefon). Aha.. subvencija... sedaj pa mi bodo hoteli na SIOL aminota zaračunat... samo ga ne bom hotel plačat.. saj so mi ga zakodirali (brez mojega dovoljenja) in zaščitili z nekakšnimi passwordi..
..pazte.. MOJGA amonota, ne SIOLOVGA....
Pa še dnar bodo hoteli za njega... nak.. ne dam se kar tako!
Bil sem očitno ZAVEDEN s strani SIOLA...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: moglasi ()

alienalien ::

moglasi svetujem ti, da ti kar lepo plačaš, ker v nasprotnem primeru ti bodo zaračunali take mastne obresti, da ti tudi T-2 z 50% manjšo naročnino ne bo pomagal. Amino od siol-a ni nič zakodiran in se ga da normalno prodati seveda le siolovemu uporabniku. Tako smo naredil vsi in ni hudič, da ga tudi ti ne bi mogel prodati.

Light Bearer ::

Kar se tiče prvega oglasa bi zaradi drobnega tiska res težko tožil Siol za zavajanje, lahko pa bi jih tožil zaradi drugega oglasa, kjer drobnega tiska ni oziroma kjer piše samo "ADSL, Siol ADSL od 9 EUR na mesec". To da je 9 EUR samo prve tri mesece torej nikjer ni omenjeno. Siol bi torej moral odgovarjati za to.

To da je nategovanje z drobnim tiskom vseprisotno je seveda res, vendar pa je res tudi to da je vsaj na področju telekomunikacij, Siol/Telekom v tem nategovanju absolutni rekorder in mu konkurenca na tem področju ne seže niti do kolen. Lahko bi rekli da je Siol/Telekom, na področju telekomunikacij, sinonim za nategovanje z drobnim tiskom. Če k temu dodamo še dejstvo da je Siol/Telekom v lasti države, je vse skupaj še toliko huje. To da država nateguje svoje lastne ljudstvo je namreč nekaj najhujšega. Država bi morala biti pozitiven zgled ljudstvu, ne pa obratno. Če bi pri Siol/Telekomu šlo za privat kapital, bi človek to vsaj minimalno še zastopil, tako pa... Skrajni čas je torej da ljudje nekaj ukrenemo glede tega. Začnemo lahko tako da pri vsakem njihovem novem nategovanju, pošljemo prijavo na Zvezo potrošnikov Slovenije in Urad za varstvo potrošnikov, ter da seveda obvestimo medije, kateri potem zadevo lansirajo v javnost in s čimer se ustvari pritisk, kateri potem pogosto rezultira v prenehanju specifičnega zavajanja ali vsaj v njegovem zmanjšanju. Za kakšne večje spremembe oziroma za dokončen konec nategovanja potrošnikov, pa bo seveda potrebno zamenjati ljudi ki so odgovorni za te zadeve. Ampak to je potem že druga tema, katera seže globoko v politiko. Sicer pa vse kar sem povedal ne leti samo na Siol/Telekom, temveč nasploh na vse ki nategujejo in zavajajo potrošnike.
"The world is a dangerous place. Not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein

moglasi ::

Pa ga nočem prodat... in.. JE ZAKODIRAN ... če hočem AMINOTA preprogramirat .. in se HOČEM LOGIRAT v AMINOTa zahteva login .. in seveda password! SIOL mi preprečuje dostop do AMINOTA!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: moglasi ()

AntiFriz ::

In kaj bos potem počel ko bos prišel v amina?
Če ga daš takoj v oglas boš naredil največ.

butrca ::

Amio ni zakodiran, uporabniško ime in geslo sta takšna kot sta v navodilih za uporabo.
Ampak teh navodil pa ne dobiš zraven :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: butrca ()

moglasi ::

Kar ne dobim.. to mi je zamolčano.. torej mi je dostop onemogočen! Pozor.. o AMINOTU govorimo in ne o SAGEMU.
Kaj bom počel ž aminotom.. je čisto moja stvar.. kar želim... saj je MOJ!
In ga NE PRODAM!

Matheeew ::

@Moglasi: Moj nasvet je, da če se že rad razburjaš potem prej tudi kaj preberi. Torej preberi si pogodbo, splošne pogoje....na kratko vse kar si podpisal in s čimer si se strinjal.
Vem ne, a sm kar prepričan, da se je siol zavaroval pred takimi kot si ti.
Pri masi ne vem kok tisoč uporabnikov TV-ja si pač ne more privoščiti napake, na podlagi katere bi ostal brez pogodbenih kazni in bil nezavarovan pred tožbami.
Torej tople vode pač nisi odkril in kljub tvojemu mnenju boš pač plačal pogodbeno kazen. Ali pa ne pa kasneje plačaš še obresti. Imaš pravico, da AMINO ne prodaš. Sem prepričan da na kakšnemu delu stene prav lepo zgleda.0:)

@Light Bearer: sicer tudi sam ne maram 12 fontnega drobnega tiska na jumbo plakatih. Samo mi je pa jasno, da so to prijemi marketinga, ki izvirajo iz razvitejših držav in da Slovenija tukaj samo kopira.
Pomeni: zadeva je dovoljena in se prime; jasno ti je, da če ti tega ne narediš bo naredila konkurenca.

S tega vidika gre pač za nujno zlo razvoja.

Siol/Telekom v tem nategovanju absolutni rekorder in mu konkurenca na tem področju ne seže niti do kolen.

No ja, mene je že leto nazaj motila tabela, ki jo je imel t-2 na svoji strani in primerjava cen, ki jo je oglaševal. Za tiste, ki smo zadeve poznali je bilo lepo vidno, da primerjajo jabolka in hruške; razvezan in nerazvezan dostop. Vse cene seveda v svojo korist.

Podobno kot sedaj voljatel. TABELA. Ob taki primerjavi cen me prime srat. Najprej prekopiran prijem od Siola in potem primerjat cene. Svoje za 50% nižje od konkurence pa obične.:|

NavadniNimda ::

Jabolke pa hruške? Lani so bile cene razvezanega in nerazvezanega dostopa pri SiOLu ISTE. Torej?:D :D :D

Matheeew ::

Ne govorim direktno o Siolu...

Ja...siol ni imel ločenih cen. T-2 pa, ravno tako Voljatel. Sicer pa da ne govorim preveč...mislim, da tebi res ni težava pridt do te tabele. Pa si jo potem skupaj pogeldamo. Može?
Sicer če se motim jo boš dal gor v vsakem primeru, če pa imam prav pa...?

NavadniNimda ::

Jaz teh reči nimam, če pa bi jih imel, bi jih sproti pobrisal. V nobenem primeru je pa ne bom dal gor, saj gre za uradno tajnost (zdaj ko ni objavljena).

Vsekakor pa ni šlo za zavajanje, ampak za OBJEKTIVNO obveščanje folka o dejanskem stanju! ...in kako bo "SiOL lupil in olupil trg". Kar vprašaj tovariša, ki je sedaj še šef pri SiOLu - to so njegove besede!:D

Zgodovina sprememb…

Matheeew ::

Ehhh...nisem rekel, da maš...rekel sem da lahko dobiš...seveda če bi bil interes.... se bom pa delal, da si pri uradna tajnostpozabil dodat smeškota, beseda OBJEKTIVNO pa se ti je zatipkala.

EDIT: sicer je pa verjetno tudi za voljatelovce TOLE objektivno obveščanje

Te izjave žal ne poznam in je tudi precej izven konteksta...

O šefih,tovariših in politiki pa res ne bi debatiral...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matheeew ()

NavadniNimda ::

Tu je Voljatel precej bolj drzno nastopil, saj ima internet pakete za neverjetnih 25 SIT cenejše od T-2jevih. In to na vseh 14 lokacijah, ki jih ima v zakupu. Menim, da se jim s tako ceno ne da konkurirati!

Če me boš pa lovil na uradne tajnosti (:O), bom šel iskati po fajlih in še enkrat objavil uno tabelo, majkemi. In pol bo spet cela frka zaradi tega.:D

EDIT: sem šel gledat zdej cene iz MARCA 06 - dejansko je imel T-2 Skupno razvezan dostop 1/256 za 3.500, SiOL pa za 7.200. SiOL je potem spustil ceno, kar je dokaz, da je povpraševanje uporabnikov edino merilo obnašanja na trgu.

Zgodovina sprememb…

Medica ::

Nimda, zakaj na pamet govoriš? To kar po svoje sklepate kako in kaj. Siol ima take cene ker pač mora pokriti svoje stroške vzdrževanja in priklapljanja novih naročnikov, ter servisiranje... te pa lahko štejemo v parih mio SIT oz. po ta novem v € :D Ampak najlažje je govort nekaj na pamet.... Jaz ne zagovarjam Siola, ampak tako pač je. Slabe izkušnje z Telekomom v preteklosti dela svoje. Jaz jih še nimam. Lepa beseda, lepo mesto najde.:D

NavadniNimda ::

Od kje ti pa ideja, da na pamet govorim?!:O

alienalien ::

Čudno je, da ima samo Siol take velike stroške s priklopi in vzdrževanjem ostali ISP-ji pa ne. Očitno imajo samo pri Siolu&Telekom lačne in pohlepne žepe.

Medica ::

ej to so pa napačni nadrejeni. jaz osebno čakam da pride Telekom v zasebne roke :D Men je čist totalno mimo cena paket Solo - 6.230 :O :(

Simonx ::

jaz pa komajt čakam da propade,ker so tak za en kurac

Grey ::

@Light Bearer:
Menda ne kupuješ samo na podlagi reklam? Namreč to bi bilo zelo neumno.

AntiFriz ::

kaj naj pa jaz rečem ko ima 1mbit za 8060 al kolko ze - tist bonus ki je zdej... ce ga dobis za 6200 bodi srecen da ga sploh lahko :)

Senitel ::

Ja očitno ti paše met star paket, oziroma se ti zdi bogokletno vezat na novo na cenejši paket... Pismo saj so že skor dve leti ti novi paketi. :\

Medica ::

ja sevede..Siol bo propadu ja :D :D Optimist>:D

'FireSTORM' ::

reklamni napis je zato da se stranke privabi, ne pa zavede

ti bom povedal primer, ker sklepam pogodbe za SiOL DSL
stranka pride v trgovino, mel bi internet, mel bi internet
vredu, lahko, preverim možnosti, to pa to pa to gre, ostalo še ne
ok, dajte mi tega z 1mbit povezavo
sploh ne vpraša kolko je cena, nič, si mislim, ok tip že verjetno ve za vse pogoje in cene
vseeno mu skušam povedati pogoje, me prekine in reče, oprostite nimam časa, a lahko podpišem ker se mi zelo mudi
ok, natisnem pogodbo, podpiše, že leti, še dret sem se moral za njim da je svojo kopijo vzel in modem...
če tak greš nakupovat oz. sklepat pogodbo za dsl ali blio kaj si nasankal kak tu, tak tam

če pa ti prideš v trgovino
ja sem videl ta pa ta oglas, malo mi povejte kak je to, ti bo vsak prodajalec ki ma nekaj v glavi povedal to je pa tako in tako in če je to je potem to
zakaj vsak ki ma nekaj v glavi?
meni je v cilju da je moja stranka dobro postrežena in zadovoljna z tem kar jih lahko ponudim in ji pred nabavo dokaj dobro probam razložiti kako in kaj, ker nočem čez par tednov met v trgovini besnih strank ki se po vrsti pizdijo na mene kot da sem neka stres vreča kamor ljudje stresajo svoj stres

zavajanje bi blo to, če ti prideš k meni v trgovino, me vprašaš naj ti priporočam DSL za osnovnošolčka, npr. tvojega sina
ker nimaš dost pojma o tem, te nasankam za najdražjega z največjo možno hitrostjo
in ti zraven govorim, to rabit, to je ta pravo da sploh dela normalno, ostalo je vse sranje(se pardoniram)
to je zavajanje stranke, ne pa reklamni napis
Those penguins.... They sure aint normal....

Mavrik ::

Senitel: Problem je v tem da se nočemo več vezat za dve leti... še posebej zdaj ko se konkurenčne ponudbe tako izboljšujejo.
The truth is rarely pure and never simple.

'FireSTORM' ::

pa kaj mislite skakat med ponudniki levo in desno vsak mesec?
potem si pa tak večinoma skoraj vedno brez neta pa maš same papirje za urejat, hodit sem ter tja...žni škoda živcev?

izbereš enega in mu ostaneš zvest, vsaj nekaj časa, pa naj bo to siol, volja, amis ali t2 ali katerikoli drugi ponudnik

jaz osebno zagovarjam vezavo, in v mojem mišlenju bi jo vsi ponudniki mogli uvest
Those penguins.... They sure aint normal....

amigo_no1 ::

Ja vezavo in sicer za najmanj 10 let :\.

'FireSTORM' ::

tu vas tako moti vezava...
ko pa veselo kupujete pri mobitelu, simobilu ali katerem drugem operaterju pa vas vezava ne moti?
saj tudi mobitel in simobil si skačeta po prstih in vedno vsak ponudi nekaj dobrega

ne pravim 10 let, 1 leto bi bla prav lepa vezava
zakaj bi ti blo tako težko podpisat vezavo npr. pri t2 ko pa veš da boš pri njih več kot npr. leto ali dve leti

jaz sem se odločil za siol in brez problema podpisal vezavo, ker vem da v dveh letih nebo drugega ponudnika na moji lokaciji, z neko pametno ponudbo...
čakam pa seveda na optiko
in glede na to kako sem zadovoljen z siolom, ker bo t2 verjetno hitreje mi potegnil optiko, bom še pa počakal par mescev in videl če bo siol kazal kako zanimanje za optiko do končnega uporabnika oz. naročnika, če ne bom pa prisiljen prestopiti na t2 optiko
Those penguins.... They sure aint normal....

Matek ::

Firestorm, tebi ocitno ni popolnoma jasna logika vezave.

Ponavadi gre za to, da ti v zameno za neko subvencijo vrnes zvestobo (oz te prisilijo vanjo >:D ). Torej, siol rece - mi ti pridemo zmontirat, damo ti modem in ostalo, vse zastonj, ti moras pa ostati pri nas vsaj dve leti. Simobil in mobitel receta isto - mi ti damo mobitel, ki stane v trgovini 300 evrov, za 50 evrov, v zameno za naso subvencijo bos pa ti naslednji dve leti imel narocnino pri nas. Tako te stvari potekajo.

Ce ne zelis vezave, se lahko se vedno odlocis, da bos sam kupil mobitel po polni ceni in potem pri enem od mobilnih ponudnikov sklenil narocnino brez vezave. Enako lahko Siolu placas toliko in toliko denarja za priklop in potem nisi vezan za dve leti.

In kaj je tu problem? Da smo se nekateri uporabniki prikljucili na siol ze pred casom, ko se ni dalo izvesti opcije za en tolar z vezavo, ce si hotel ADSL, si moral placati najprej za ISDN paket, ce ga se nisi imel, potem pa se za priklop ADSLja (to zadnje je stalo mislim da okoli 30 tisocakov). S tem smo vse stroske lepo pokrili in ni bilo razloga za kakrsnokoli vezavo. Zdaj, po nekaj letih, pa hocemo iti na nove pakete (pazi to, vsa napeljava je ze urejena, imamo gesla, modeme, VSE), za kar morajo na siolu samo nekajkrat klikniti, oni pa bi nas radi zaradi tega vezali nase za 2 leti. In kaj dobimo v zameno? Nic... Zakaj potem vezava?

Kako bi se pocutil, ce bi prisel na Simobil s svojim telefonom sklenit narocnino, pa bi ti oni rekli, da jo moras skleniti vsaj za 2 leti, ce ne bos placal pogodbeno kazen.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Grey ::

Matek:
Saj je prej FireSTORM lepo povedal...isto je pri mobitelih. Vezava poteče, kupiš nov mobitel in se moraš vezat spet za n let. Je pa res, da T2 daje brez vezave zastonj...to se mi zdi skrajno nelogično.

BendeR ::

Tudi to je sredstvo, da pridobiš več uporabnikov. ;)
:=)

CCfly ::

Pravilo recipročnosti.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Mr.B ::

Beri drobni tisk, ali podobno.
Bodite resni Siol, T2, Volja itd se poserjejo na uporabnika. Tisto 30 let sem pri vas, sedaj pa me ******************. So bili časi, ko ni bilo druge izbire, pa če na tak način pridobijo na profitu, je to toliko bolje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

perci ::

Bil sem naročnik siola. Plačeval sem še ta stare pakete (dražje). Vmes so v skladu s splošnimi pogoji vsake tolko podražili cene. Potem so uvedli nove (cenejše) pakete. Triple, duo in te fore. Ker sem si zelel iti na cenejsi paket sem vprasal na siolu, kako lahko to uredim.

Povedali so mi, da moram prekiniti staro pogodbo, plačati pogodbeno kazen in skleniti novo pogodbo ter se spet vezati za dve leti.

In pol en men firestorm pravi, da je to normalno? Ja, je ja, pri Siolu. V glavnem, tudi če bo t2 kar naenkrat drazji od siola, ne grem nazaj. Zakaj? Ker me tako jebanje strank v glavo dobro pogreje in ponudnik me lahko tako okol prinese samo enkrat.

V glavnem, raj sem brez neta, kot da sem pri siolu.

perci ::

Aja, ni isto kot pri mobitelih. Jst lahko med vezavo menjam pakete in zato ne plačam pogodbenen kazni. Jasno?

moglasi ::

Kar je SIOL delal do sedaj je bila svinjarija. Izkoriščanje monopola do konca.. in še več.
Sedaj se nekaj popravljajo.. ali je to prepozno pa ne vem.

BlueRunner ::

Perci, ne pri SiOL-u ni nič normalnega...

Stari paketi, kot se jim je reklo, so bili dveh kategorij: najemni in plačljivi... za plačljive se ne spomnim, da se bi jih ravno veliko prodalo, pri najemnih pa je Telekom (in ne SiOL) najprej zahteval ISDN kar je stalo X SIT, nato pa je SiOL za montažo (in ne za modem) zaračunal še dodatnih Y SIT. Na koncu pa si tako imel svoj ADSL na modemu, ki je bil še vedno last SiOL-a. Če hočeš takšno pogodbo prekiniti, jim bodisi plačaš oderuško ceno za tistega starega XpressLink-a, ali pa jim ga porineš v vrečko in rečeš: "izvolite nazaj."

Novi paketi po enaki analogiji tudi prihajajo v dveh kategorijah: z vezavo in brez vezave. Ker SiOL sedaj dejansko modem proda kot del paketa, se z v primeru vezave vežeš tako, kot se vežeš pri mobitelih. Razlika pa je v primerih, da plačaš vse, brez vezave, kjer ti SiOL po stari mentaliteti še vedno rine svojo lastno napravo, ki mu jo moraš plačati. To sicer ima neko svojo logiko (SiOL bo potem to napravo še vedno vzdrževal, tako kot jo vzdržuje vsem ostalim), hkrati pa ni ravno "čista" logika: SiOL ne ponuja golega priključka (samo SIM kartico), izbira naprav je mizerna (mobitelov je malo morje), pa še težave z prosto uporabo naprave imaš potem - ne dajo ti vseh gesel za nadzor (kakor da bi bili vsi mobiteli kupljeni v Mobitelovi trgovini zaklenjeni samo zato, ker so bili kupljeni v napačni trgovini).

Do tukaj so zadeve dokaj jasne, sedaj pa ti povem veliko skrivnost: tisti na 080-1000 nima pojma o temu kakšno pogodbo imaš. Tistim se tudi sanja ne o čemu jim govoriš, če jim poskušaš pojasniti karkoli. Tisto so pač samo študenti, ki so jih lepo naučili kaj morajo govoriti in nič drugega. Za njih obstajajo samo in samo paketi z vezavo in nikakršni drugačni. Ti ti bi rekli, da moraš plačati odpoved tudi, če jih pokličeš in vprašaš kako odpovedati VPN na dveh lokacijah. Menda so nekoč obstajali tudi takšni, ki so vedeli kaj več o "pogodbenih vprašanjih", vendar je to danes verjetno samo še urbana legenda.

Tisti iz naročniške službe, ki so na SiOL-u redno zaposleni, vedo pa že veliko več. Načeloma vedo skoraj vedno pravilno oceniti kakšno pogodbo imaš, razen za stare pogodbe, kjer so bile zadeve totalno zmešane (časi direktovanja Krambergerja so itak bili sama zmeda in monopolistično preseravanje - menda so imeli samo v enem letu kar 8 različnih pogodb za ADSL). Edini način, da ugotovijo kakšni so pogoji za prekinitev tvoje stare pogodbe (plačilo/vračilo opreme, ali pa nič od tega) je ta, da poiščejo njeno kopijo in jo preberejo. Če se boš po telefonu trdo pogajal, boš to tudi dosegel, sicer pa bodo to storili šele takrat, ko bodo dobili tvojo odpoved naročniškega razmerja.

Če se tako vrnem nazaj na začetek: "Ne, pri SiOL-u ni nič normalnega..."
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1877560476 (164) ruski76
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135794 (19740) Bug
»

voljaDSL zavajanje?

Oddelek: Omrežja in internet
162092 (1173) sejmon
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036356 (15763) Primoz78
»

SiOL stari vs. novi naročniki

Oddelek: Omrežja in internet
182372 (1744) Primoz78

Več podobnih tem