» »

SiOL stari vs. novi naročniki

SiOL stari vs. novi naročniki

simoncek ::

To temo sem naredil zato, da povprašam stare SiOl-ove naročnike ADSL-a, kako se počutijo, ker plačujemo več kot novi naročniki.

Z prihodom ADSL2+, sem malo pregledal celotno ponudbo pri siolu in sem ugotovil, da imajo pri navadnem adsl-u novejši naročniki oz. naročniki z paketom SOLO manjšo naročnino kot stari naročniki (fizične osebe ali študentski paket). Zato sem napisal pismo, s katerim sem spraševal, zakaj je cena starih naročnikov višja od novih oz. zakaj je enak paket za fizične osebe dražji od paketa SOLO ( ki je prav tako paket za fizične osebe).

V odgovoru so mi pojasnili, da imamo stari naročniki modem v najemu in da zaradi tega plačujemo več. Ko sem klical na center za pomoč uporabnikov, da želim kupiti modem in zdajšnega vrniti, saj nočem plačevati najema modema in bi zato pričakoval nižjo ceno paketa oz. ceno SOLO paketa.

Operater mi je povedal, da ne gre za najem modema ampak je tak paket in da če želim lahko prekinem dosedanjo pogodbo in vzamem paket za 1 tolar ter se tako zavežem za 24 mesecev. Seveda sem ga prepričeval, da sem že njihov naročnik, ter da sem za priklop plačal takratinih 60000 SIT in da ne rabim odklopa ampak samo možnost, da preidem na SOLO paket brez dodatnih stroškov ali vezave, s tem da sam kupim modem. Seveda pa operaterji vztrajajo pri povedanem kot da bi bil na stari gramofonski plošči.

Menim, da je starih naročnikov kar precej in da se nočejo še enkrat vezat za 24 mesecev, zato jih sprašujem za njihovo mnenje?
Nelogično mi je, da stari naročniki plačajo več kot novi in so novi v boljšem položaju ( tako glede pogojnega isdn-ja, kot tudi naročnine). Potem bi morali tudi ob spremembi hitrosti spremeniti pogodbo in se zavezati za dodatnih 24 mesecev in aneks h pogodbi ni dovolj pa čeprav je.


Mogoče bi moralo zadevo preiskati center za varstvo potrošnikov ali še kdo drug.
simoncek

bosstjann ::

Seveda imaš možnost preiti na solo, brez vezave. Vzameš vso opremo se odpraviš v teletrogovino kupiš modem za 16 ali 30 tisoč izbereš samostojno montažo in greš domov. Vsaj tako si jest predstavljam prehod na solo, ampak se mi ne splača ker mam študentski paket ki je še vedno ugodnejši od novih.

mile ::

jah men so tud razlozil ,da moram obstojeco pogodbo prekinit in sklent novo, če se hočem znebit ISDN-ja.... banda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

simoncek ::

@bosstjann
Moram ti povedat da študentski paket ni cenejši od paketa solo, vsaj za paket 4Mbit ne, saj je cenejši za 320SIT. Pri navadnem paketu se pa pozna toliko bolj.
simoncek

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: simoncek ()

s56vpe ::

Jzt bom pa hmal prekinu pogodbo in slenil novo, samo ne več pri SiOLu >:D

mauzer ::

enako! SiOL smrdi do plafona! mi je žal da sem sploh šel kdaj tja, samo ko drugega ni bilo takrat ;(
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.

Gwanaroth ::

Jah, takrat smo placali 60.000 [ISDN + ADSL], zdaj dobis za 1 tolar. Jebat ga. Jst zdej placujem 8.500 za 2 MBit [sem stari narocnik]. Takoj, ko bo T-2 mogoc pri nas, presedlam brezpogojno.

Do takrat pa... 080 1000 :(
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gwanaroth ()

mauzer ::

Ahh T-2, ta tehnologija VDSL, bi še jo jaz preskočil za kakšno leto, ko bo (bolj) stabilno. Drugače pa pri nas triera.si samo se počakam do poletja da bodo G2 paketi omogočeni na mojem področju! :D
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.

Primoz78 ::

Meni so isto povedali na SIOL help desku...trenutno placujem 8.700 SIT (1mbit + IMAP postni predal)...kar je 1.500 SIT drazje od SOLO paketa...ponudili so mi pa prenehanje dosedanjega narocniskega razmerja in zacetek novega...SOLO z 24mesecno vezavo...mah nevem no. Sedaj sem dal poizvedbo za ADSL2+ (ker na zalost pri nas ne bo se en lep cas drugega ponudnika)...pa cakam na odgovor iz njihove strani. Vsekakor pa sem pripravljen it in kupit modem, sam da nisem na nic vezan!

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Ginginova ::

Jaz se sploh več ne sekiram okrog Siola. Od jutri bom namreč bivši stari Siolov naročnik in novi T-2jev naročnik :D :P :D

To, da so pri Siolu hoteli stare naročnike naplahtat na nove pakete v zameno za 2 letni aneks, pa mi je takoj zasmrdelo. Seveda, v tem času (poletje 2005), so se že začele širit govorice o novem konkurentu, ki je kasneje postal znan pod imenom T-2 in sem si rekel, da raje počakam še par mesecev. In nisem se motil. >:D

Je pa res, da vsi niso v dometu pokritosti T-2. :\

Ogo

Malner ::

Modem sploh ni last Siola ampak Telekoma. Jaz sem šel s Siola na Sinfoniko. Čakal sem en mesec, da so na Telekomu naredili poizvedbo, ce je ADSL pri meni mogoč klub temu, da sem imel ASDL že 3 leta. Kar naenkrat je SIOL nehal delovati, ker so me odklopili brez obvestila. Poklical sem na Sinfoniko, dobil uporabniško ime in geslo ter se enostavno priklopil na ADSL. Povedali so mi tudi, da se bo pri meni oglasil Telekomovec in zamenjal modem. Čakal sem en teden pa ni bilo nič. potem me je poklical brat in me vprašal, če mi ADSL dela normalno. Siol ADS je bil napisan na njegovo ime in zato so Telekomovci klicali njega. Ko sem rekel, da dela OK, se tudi Telekomovcem ni več dalo zamenjati modema in so me pustili pri miru.

Kajzar ::

ADSL scena je v razsulu, ker je Telekom prepozno spustil konkurenco v igro. Konkurenca še nima razvite internetne televizije, zato Siol močno dominira na segmentu ADSL. Voljatel naj bi čez nekaj mesecev ponudila tudi iptv in je pričakovati prvo resno konkurenco Siolu na ADSL sferi. Sinfonika in Amis sta totalna outsiderja, ker ponujata samo internetni dostop, ki sam po sebi potrebam trga ne zadošča več. Voljatel Siolu uspešno konkurira na področju voip.

Pri Voljatelu je prehod med standardnim in razvezanim dostopom brezplačen, brez dodatne vezave. Prav tako imajo naročniki modeme zgolj v uporabi, kar je bolje kot če bi bili lastniki. Pri prekinitvi pogodbe se plača samo sorazmerni del stroškov priklopa, kar ni nek strašen znesek (strošek kazni se zmanjšuje za približno 1000 SIT na mesec). Skrajni čas je, da tudi Siol dobi resnega konkurenta na ADSL področju, ker VDSL pokriva dosti manjši del prebivalstva kot ADSL.

Moj kolega zaradi staršev ne more odklopiti PSTN linije, in ima lahko zaradi tega samo ADSL. Seveda bo šel k Voljatelu. Nima živcev čakati, kdaj po skupni razvezani dostop za VDSL deloval, čeprav je samo kakih 500 metrov od centrale T-2.

simoncek ::

Zgleda da bom tudi sam preskočil na vdsl ko bo možno obdržati isdn, vendar me pa moti dolga časovna doba preklopa s strani t2. Kdo sploh opravi preklop, ker so mi takrat preklopili telekomovci in ne siolovci?
In upam da bom srečni naročnik vdsl-a in da ne bo nobenih problemov.
simoncek

krho ::

Pogodba s Siolom mi poteče čez 2 meseca. Takrat pa samo adijo Siol... T2 vabi..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

zee ::

@krho: verjetno že lahko pošlješ poizvedbo in začneš postopek ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Primoz78 ::

Pogodba s Siolom mi poteče čez 2 meseca. Takrat pa samo adijo Siol... T2 vabi..


...meni tud...a me T-2 ne vabi ker ni na voljo pri nas :'( in tudi ne bo se en lep cas. Verjetno bom kar obdrzal sledeco povezavo le paket bom spremenu...a brez vezave, ker mi je 8.700 SIT mal prevec za 1mbit linijo...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

matotej ::

Če se nočeš vezati, moraš vzeti paket po polni ceni.
Tiste akcije za 1sit(ali 5400 sit) so pod pogojem, da se vežeš za 2 leti.

Ampak, če vam strela skur modem, morte sami kupt novega! Ker
je sedaj vaša lastnina. Pri starih paketih ga pa samo zamenjajo.

lp

Kajzar ::

@Primoz78:

Ob vezavi 24 mesečni pri Volji, ne bi bil lastnik opreme. Če se ti oprema skuri, ti jo zamenjajo brezplačno. Če se pa nočeš vezati, imata pa Siol in Voljatel iste pogoje: prodajo ti modem ne glede na to, ali že imaš svojega ali ne - tržna naravnanost na višku >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kajzar ()

Primoz78 ::

...Volja mi ne nudi hitrosti nad 4mbit...cena za 4mbit pa je ista kot pri SIOL-u...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T2 vs AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
444561 (3353) snoopy20
»

Aktivacija popusta pri siolu

Oddelek: Omrežja in internet
353213 (1755) Gill
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036380 (15787) Primoz78
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916629 (9085) Wox
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433803 (2354) Brane2

Več podobnih tem