» »

best buy LCD TV sprejemnik

best buy LCD TV sprejemnik

arabc ::

Kako se vam zdi tale sprejemnik ?
A bi se dalo dobit kej boljšega v SLO za ta denar ?

A je popolnoma HD ready ?

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

LG 37LC2R

287.000 SIT (mimovrste z -38% popusta)

Calligula ::

Tevion, Hofer 40'' za 249.000 SIT. Samsungov zason. Se mogoce splaca pogledat mogoce.

delfinus ::

Do konca je HD ready :)) . Ce bos pa dosti navadni analogni signal gledal pa rajsi ubodi plazmo za isti denar in vecjim ekranom in se 80Gb HDD. TOle npr: Klik,

lp, D.

iskra ::

Jaz imam en hud problem. Za punco rihtam LCD TV 32 ali 37" in imam hude probleme pri iskanju sprejemnikov z digitalnim tunerjem IN DVI priklopom. Ima kdo kak nasvet?

Preference so na Philips in Samsung.

Zaenkrat sem si ogledal Philipsa 3771 ali 7331 in 32" verzijo tega istega ampak jih pri nas ni dobiti z digitalnim sprejemnikom. :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

arabc ::

Gledal(i) bom večinoma dvd-je in hd serije direkt z računalnika. Prek analognega (dokler ne pride optika do hiše) bomo gledali sam poročila in stara bo gledala kšne mehiške limonade ;) .

Grafično imam ati 1900 serijo z AVIVO tehnologijo.

PS. nimam pojma o povezovanju pc-ja s televizijo tko da bi prosu za kak nasvet kako najbolje izkoristit dan hardware.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arabc ()

iskra ::

Direkt priklop namesto monitorja in je :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

delfinus ::

Tako je preko VGA kabla. LAhko pa LCD/plazmo uporabis tudi kot secondary monitor, npr, ce imas vir prenosnik. Vendar pa je spet pomembno kaksen je vir. Za true HD je potrebna tudi vsebina v HD resoluciji.
Sam trenutno najvec uporabljam plazmo za gledanje filmov Divx preko Xbox (ni HD resolucija) s pomocjo RGB kabla in sem zelo zadovljen. LCD ni tako friendly do nizjih resolucij. Sem pa preko prenosnika na plazmo posiljal tudi HD vsebine, tam pa je tako kot da bi cez okno gledal.

lp, D.

arabc ::

Aha.. thnx za vse predloge sam meni še vedno ni vse jasno.

Ok kot sm že 1x povedu nimam pojma o TV-jih itd... poznam razliko med DVI in ostalimi priključki, nimam pa pojma kakšna je razlika med s-vga, itd.

kaj mislš s tem namesto monitorja ? ... mam 2xDVI izhod + tvout
VGA izhoda nimam... če je vga tole kar majo navadni nedigitalni LCD-ji in starejše grafične.

Tle je rit moje grafe tko da lahko vidite ktere izhode ima
http://shrani.si/o.php?rx1900boarofoi.j...
2xdvi + tvout (wtf to pomeni in v kaj vse se lahko pretvori mi ni jasno)

Tle je pa še ena fotka s vsemi kabli k pridejo zravn grafe.
http://www.elitebastards.com/pic.php?pi...

Žal nism dobu fotke priključkov LCD TV-ja.

Torej idealno bi bilo da bi bil DVI priključek na televiziji ? Al je čist ok da se priklopi prek tega tvout izhoda s tem kablom z okroglim priključkom k ma notr 4 pine in nek majhen plastičen pravokotni pin (temu se reče s-video ? ) o0 ??

btw kako se sklopi tole da ti izpiše spodaj vsakič k popraviš post ? -.-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arabc ()

iskra ::

VGA je tisti star priključek ja. Moder navadno. Za CRT monitorje in poceni LCD-je.

Poleg grafike si dobil (po sliki sodeč) še en DVI -> VGA konverter (črna zadeva spodaj desno), ki ga priklopiš na "rit" tvoje grafe in imaš običajen VGA izhod. Edini problem je, da moraš verjetno kje kake nastavitve spremenit.

Druga informacija, ki ti bo verjetno zelo koristila je, da je HDMI (tisti ploščat digitalni priključek, ki ga stavijo v vse nove TV-je) v bistvu enak DVI-ju, samo konverter rabiš kot je tisti DVI-VGA).

Nekateri TV-ji radi fašejo v rit tudi kar DVI priključke. Če boš torej vrtel več ali manj zadeve iz računalnika na 1366x768 resoluciji, se ti zelo splača LCD.

Ja, na TV lahko priklopiš tudi tisti okrogel priključek, ki sliši na ime S-video. Vsaj navadno je to možno. Tukaj pa pride do problema, ker je ta zadeva popolnoma analogna in nimaš kaj dosti izbire glede resolucije.

Na mimovrste tudi piše kake priključke ima ta TV:
Scart - grd, star, glomazen
S-video - malo novejši, rumen, okrogel, 4 pini
AV - dva (bel in rdeč) chincha
2 x HDMI - manjša verzija DVI-ja
PC priključek - VGA
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

delfinus ::

Tvoj izbrani LCD ima 1xVGA in 1xHDMI in 1xYUV vhod, vsepovsod tukaj lahko peljes digitalni signal. Scart, SVHS, analog Video vhod ne omogocajo prenos digitalnega signala. Torej glede na tvojo kartico rabis ti DVI to VGA kabel (relativno ugodna cena, pomembno je da je na obeh koncih kabla moski vmesnik) ali pa DVI to HDMI (draga varianta). Razlika glede kvalitete je zanemarljiva. Pac prikljucis kabel na graficni, drug konec kabla pa v LCD oz plazmo in imas tvoj TV kot monitor, lahko pa to isto naredis, da plazmo pac uporabljas kot secondary monitor, pac kabel picis na prosto DVI mesto na tvoji graficni.

Na TV-OUT izhod graficne pozabi, saj to ni digitalni izhod ampak navadni analogni in je isto, kot da bi mel analogni videorekorder prikljucen preko navadnega video vhoda na LCD oz plazmi.

lp, D.

arabc ::

Najlepša hvala.

Sam še eno vprašanje. Kje bi lahko dobu 10m tega dvi-hdmi kabla ? A zna bit problem zaradi dolžine kabla ?


Kaj pa menite o tem monitorju ?
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...

Jst ne vidm neke razlike razn v izgledu ... ??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arabc ()

delfinus ::

Techtrade Ljubljana, tam jih zagotovo imajo. Kar se tice tega sprejemnika, ki ga avajas je slabsi in starejsi od prejsnjega. Ta sploh nima VGA niti DVI vhoda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

arabc ::

MA lih zdej sm gledu pa majo sam do 3 al 5m neki tazga ... nism opazu da bi meli kej na mero...

Sej a ne piše da ma hdmi vhod ? Pri prejšnjem pa tud ne piše da bi mel DVI, piše sam da ma PC priključek ...

A pol tale drugi ni vredu in nima možnosti priklopa na računalnik dvi-> Hdmi ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arabc ()

delfinus ::

LG 37LC2R je novejsi LCD v primerjavi z LG 37LZ55.

LG 37LC2R ima XD elektroniko za izboljsavo slike, tudi kontrast je boljsi glede na spcifikacije, zvocniski so malce mocnejsi.

Kakorkoli LG 37LZ55 lahko vseeno povezes preko DVI to HDMI. Po podatkih naj ta LCD ne bi imel DVI ali pa VGA vhoda. Podatki. DVI to HDMI pa bi slo seveda.

Poleg tega tudi podatki ne govorijo o RGB na scartu, docim na 37LC2R to je. Vsekakor pa ti prej svetujem, da si vse skupaj ogledas in primerjas LCD in plazmo in se potem odlocis kaj ti boljs pase. Sam, ce bi se se enkrat odlocal, kaj bi vzel, bi to bila se vedno plazma, vzel pa bi LG 42PC1RR, ker je cena zelo padla in ker ima prakticno vse in je dobila poleg tega se EISA nagrado za plazmo leta 2006/07.
.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

bond007 ::

Zakaj imajo tako čudno resolucijo tile HDtv ready lcdji? 1.366 x 768 - to ni nobena od hdtv resolucij. Se pravi dejansko je potem slika interpolirana. Ok recimo, da se iz malo večje razdalje to ne pozna, ampak vseeno je čudno. Uporablja kdo tukaj LCD monitor pri ne-native resoluciji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

billy ::

zato pa moraš imeti takšno TV ki je sposobna potem pretvorit signal...in da je 1:1 razmerje pixlov...čeprav je to najboljše da se nastavi pri decoderju kar če imaš kakšen domači HTPC...

Kaj pa LG 32LC25R...zadeva bi naj imeli kar 5000:1 kontrasta in je kar poceni...

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=C...

BlackHole ::

Mene pa zanimajo prednosti plazem pred LCD-ji, ker koliko vidim nekateri še vedno trdijo da so plazme boljši nakup trenutno.
LP Marko

bond007 ::

Ja to že .. pač prikažejo lahko hdtv sliko, s tem da pač interpolirajo sliko na manjšo resolucijo. Zelo podobno, kot če gledaš ne-native resolucijo na lcd monitorju. To je pomoje zguba kvalitete. Je pa verjetno res, da se od daleč niti ne pozna tako zelo.

delfinus ::

BlackHole nekaj na kratko:
+zame lepsi barvni kontrasti,
+boljsi level crne barve,
+vecji vidni kot,
+ni mrtvih pikslov,
+neprimerljivo lepsa slika ob gledanju navadnega analognegnega signala,
+nizja cena pri vecjem ekranu

- vecja poraba,
- ce se dolgo gleda eno sliko pride pri novejsih modelih le zgolj samo do screen retentiona - to ni burn in. Odpravi se ga ze s tem, ce imamo vklopljeno ali fukncijo orbiter, ki sliko vsake toliko casa malce premakne ali pa z white wash, ki je vklopljen nekaj sekund. S cisto belo barvo se morebitni odtisi preprosto odplaknejo z zaslona.

iskra ::

1366 x 768 znese za 720p, kar je za današnje potrebe gledanja DVD-jev več kot dovolj. 1080i/p TV-sprejemniki so daleč predragi trenutno. Sam sem si ogledal par DVD-jev na 720p na LCD TV-ju in slika je res fenomenalna. Fotografije iz dig. aparata so tudi odlične.

Plazme imajo navadno neke čudne resolucije alla 1024x768 (1280x1024, 1024x1080, nekatere 42" tudi 852x480??). Razmerje stranic pa 16:10 - podolgovati piksli? Ne hvala. Slika iz računalnika zgleda na plazmi ogabna in ni podobna nobeni reči.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

delfinus ::

Ne vem kaj si gledal iskra, katero plazmo in kaksen vir in ob kaksni konfiguraciji, samo pri meni je na plazmi, prenos slike iz prenosnika preko VGA kabla, na resoluciji 1024x768 slika naravnost fenomenalna.

fr1k ::

Tudi jaz imam iste pomisleke kot iskra. Ne more biti drugače kot da ima plazma v resoluciji 1024x768 (to je razmerje 4:3) na površini zaslona ki je sicer v razmerju 16:9 podolgovate pixle. Torej, če gledaš na plazmi digitalno fotko v native resoluciji 1024x768 je posledica razvlečena slika, ali ne :\. Je že kdo to probal, koliko se pozna v praksi ???
LP

delfinus ::

Res je pri plazmi imas desktop iz PCja razvlecen. Za gledanje slike moras preklopiti na 4:3 format, da sliko vidis v native formatu. Vendar pa tudi na LCDju bo pri gledanju fotografije, ki je 4:3 format, levo in desno prazen prostor. Prednost je edino, da ne bo potrebno na daljincu pritisniti 4:3 in desktop ne bo razvlecen. Torej LCD TV je primeren kot nadomestek za monitor, ampak koliko je to uporabno v praksi glede na karakteristike aparatov je pa spet drugo.

Druga zgodba je pa spet z video signalom, za kar so ti aparati primarno narejeni.

BlackHole ::

Kaj pa razlike med posameznimi modeli (recimo LCD-jev Philips). Najcenejši je okrog 200.000 (32") pa vse taj do 450.000 (tu nekje). Kakšne so zdaj tu noter dejanske razlike v kvaliteti prikaza slike in to?
LP Marko

delfinus ::

Tu pa so kvecjemu ralike, da drazji modeli podpirajo 1080p resolucijo, kar pomeni resolucijo 1920x1080 progressive, potem razni dodatki kot so ambilight, izboljsan pixelplus, dodatki kot so citalci kartic, boljs kakovostne elektronske komponente in posledicno bolj ostra slika.

Zako ::

Zanima me samo glede tega LCDTV 37LC2RR, in sicer me zanima garancija z mrtve pike.
Koliko mrtvih pik je potrebno za zamenjavo TV-ja?

Hvala

LP
Zako je zakon!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962570896 (10225) Dominator
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219805 (9318) kozorog
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117840 (34827) Kovalchuk
»

Zelo zelo čuden problem...PC->Plasma

Oddelek: Zvok in slika
332923 (1786) PrideLess
»

Plasma TV LG 42PC1RR

Oddelek: Kaj kupiti
256701 (4495) servo

Več podobnih tem