» »

Povezava VGA na HDTV preko HDMI

Povezava VGA na HDTV preko HDMI

1
2
»

Okapi ::

Odvisno od televizorja. Načeloma gre 1920 x 1080 brez problema po VGA, je pa res, da nekateri starejši fullHD televizorji na VGA podpirajo samo manjše ločljivosti.

O.

Relanium ::

Mam še js eno vprašanje
Imam Xbox 360 ki ima HDMI izhod,Na manjši monitor pa je priključen preko VGA kabla ki se dobi za xbox
Rad bi imel priključen še drugi monitor (ne naenkrat) večji LCD za takrat ko ni zaseden, drugače pa preklopim na manjšega

1 možnost je da pretvorim HDMI v DVI, sam mam pa DVI že zaseden (to rabim obdržat) tak da mi ostane še VGA
Zdaj vem da je signal pol digitalen, ampak če bi spremenil obliko konektorja v VGA, bi ga prebavil monitor?
(Samsung SyncMaster 226BW)

2 možnost pa je komponentni izhod na xboxu, pa pretvorba tega v VGA, to bi delalo?

A res noben ne ve ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

kozorog ::

teddy81 je izjavil:

Meni na LG LCD 37LF2500 preko VGA kabla slika deluje perfektno... FULL HD kakovost...odlična.

Je pa kul, da ima ta tv usb in lahko priklopim zunanji disk in direktno preko tvja gledam filme.

VGA pa čist zadostuje.


Točno to,čisto zadostuje ,ker sam če tv popira in se ujame s pc-jem potem je slika odlična,pa še player pravi in nastavitve(shaders-sharpeni razni filtri)prave nardit,pa te sllika na rit hiti,celo nekdo ,ki ima prek hdmi-če nezna nastavitev dat pravih in če tv ni pripravljen sodelovat ma slabšo sliko kot prek vga,kar je res čusno za slišat ,ampak je res.

"Jaz imam tudi na FullHD televizorju VGA priključek, pa nisem mogel nastaviti 1080 resolucije, kar sem po svoje pričakoval, saj to ni po standardih.

Torej, je kakšna finta, da bi lahko računalnik prepričal, da daje sliko iz VGA na VGA v fullhd ločljivosti? "

Čudno meni je najboljša ločljivost bila z vga kablom na plasmo in na lcd starejših modelov,Gonila sta tud HD in Full HD perfektno,celo 1:1 pixel mapping je podpiralo z vga kablom,ampak samo z tistim ,ki ima vse pine v konektorju in ne da eden manjka,kot jih sedaj nekje prodajajo,tako ,da so najboljši tisti stari vga kabli (beli ali s plavo kapico,kjer imajo vse pine in podpirajo tudi Full HD).Pa povem ,da mam sedaj novejšo plazmo pa mam problem (z drugim računalnikom),ker nima vga in ima označen le HDMI-PC vhod ,ampak tv podpira fullHD ,ampak je ne pokaže cel cel ekran prek HDMI-kabla.Stara plazma je mela vga in je pokazala čez cel ekran preko vga kabla full HD lepšo sliko kot pa prek HDMI-a.Vem neverjetno ,ampak tako je in še dan danes mam lepše windowse prek vga kabla na mojem starem lcd-u kot pa prek hdmi-a kabla.Je pa res ,da edino ,kar je so morda barve bolj izrazite pri HDMI-ampak ta stari tv mi ne prenese HDMI povezavo z pc-ker ne pokaže pravilno resolucije niti 1360p ,niti 1366p ne pokaže pravilno z HDMI kablom(kar je čudno).Je pa res ,da sem imel na istem tv-ju na xp resolucijo prek vga 1366p pravilno,sedaj z wind. 7 prek vga pa 1360p pokaže pravilno in ne 1366p-ta resolucija se vidi ,da odreže malo slike na wind. 7. kar me čist čudi zakaj tako,na xp je pa podpiralo 1366p pravilno.Zgleda ,da je vse odvisno od TV-ja samega kaj zmore oz. kako je narejen in kao se prebere z pc-jem oz. grafično.

Jaz ,če mam možnost zaenkrat negrem iz VGA na HDMI,ker mije trenutno boljše prek VGA.

Novi tv so sedaj vsi zaj. ker majo po 4 HDMI in eden je označen ,da je HDMI(PC) ,ampak bilo bi boljše ,da majo rajši 3 HDMI vhoda in enega VGA(pa potem sam zbereš kaj ti boljše se vidi in hočeš prek česa met vklopleno ali prek vga ali prek HDMI-a,tako pa na novejših tv-jih si prisiljen imeti prek označenega hdmi(pc) vhoda) ,ampak novejši televizorji LCD in Plazme sedaj več ne izdelujejo sploh VGA vhodov ,kar je -minus.

VGA zame zakon.Sam mora met vse pine kabel.Vam povem ,da se sami windowsi lepše vidijo z VGA kablom , kot prek HDMI kabla,slika video ma pa vsak svoj okus...barve morda malo bolj poudari HDMI kabel ,same windowse pa meni ne.In seveda ,da podpira 1:1 pixel mapping prek VGA kabla z vsemi pini in si zmagal je slika perfektna tud Full HD preko računalnika seveda.Da pa ne govorim o nastavitvah playerja,če pa tega nimaš nastavljenega kako treba(in grafike..) ti pa ne pomaga noben 1.4 HDMI kabel in podprt ekran z 1:1 pixel mappingom..in nevem kaj...
Pa ,če se nemotim morda je odvisno tud od zmogljivosti pc-ja in večkrat so problemi glih z prenosnimi računalniki-nisem pa čist ziher.Ponavadi kakor sem vidu z kištami vse dela ,z premnsnimi pa vedno nekaj ne.Odvisno je od vsega to.

Meni vglavnem stari LCD prek VGA kabla pokaže boljše in bolj pravilno sliko oz. resolucijo kot pa prek HDMI kabla.Zaenkrat ostajam na VGA ker sem zadovolen z sliko svojo.Majo ljudje boljši tv prek HDMI,pa ko so bli pri meni so rekli pa ti maš boljšo sliko kot pri meni doma na mojem tv-ju zvezano na pc...???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962559652 (11911) Dominator
»

VGA na HDMI? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5927415 (14411) KTr1sk
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523178 (14482) al3n
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

Oddelek: Zvok in slika
114379 (4228) Saladin
»

DVI vs VGA

Oddelek: Zvok in slika
154634 (4129) KoMar-

Več podobnih tem