» »

Piramida!?

Piramida!?

1 2
3
4

jype ::

Usekni se, pa mi povej, kje vidiš v načrtih za omenjeno piramido tisto, kar vidiš na sliki Eifflovega stolpa.

Prosim.

Thomas ::

Preveč si žabofila.

Sej so povedali, da so zgradili stolp, folk pa v stampedo. No, vsaj "taosveščeni del". Tako kot pri nas.

Bo že kakšen Moldavski jure čez 10 let zatrjeval, da Moldavci ne bodo NIKOLI znali tako urediti okolice stožca, kot so Vipavci okolico piramide. Bo dajal ščavje in piramido v svarilo na net, moldavski jure.

Samo ... Moldavci verjetno ne premorejo takih asov v urbanistični osveščenosti kot mi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Žabofila?

No, glede na to da si razmeroma znanstven človek, bi se lahko vsaj malo poučil o urbanizmu, da bi se lahko šla debato. S takimi gostilniškimi izjavami se je pač absurdno bosti.

Dokler nimaš pojma, pa lahko poskusiš odgovoriti na vprašanje, zakaj je taka piramida dobra?

@LOL ::

jype: o my god. Ampak a ste nekateri res lahko tako zajedljivi;( Nič ni dobro. Najbolje da samo obnavljamo razne kozolce kot se je to delalo do sedaj, morda kaka brezpredmetna in predraga obnova vsakega pajzla ki se mu reče grad in od katerga ne bo veliko koristi. Če je to pot potem go ahead.

Glede stanovanj na zpančičevi: za koliko eur/m^2 bi se podražilo če bi šli urejati vse skupaj po tvojih standardih? Verjetno ne za malo kaj? Potrebno je poiskati neko optimalno razmerje. Pa govoriš o Ljubljani ki slovi kot eno najbolj "naravnih" mest v evropi (evo 1 km od centra imaš že gozd in hrib). V Londonu tega ne boš doživel kaj. Tako da tudi manjek zelenih površin na vsakem koraku ne moti.

hehe zdej bi Melanija Knaus oz. Trump lahko pripreljala Donalda da bi odobril kakšnega od svojih projektov tudi pri nas.

zakaj je taka piramida dobra?

bom kar vskočil. Zakaj ta piramida ni boljša od nekih nekoristnih pašnikov ki jih je povosd veliko, morde kakega silosa in podobnega. Vsekakor bi bila neka zanimivost kjer bi se naključni obiskovalci vsaj vstavili će ne ogledali. Če bi bila dovolj velika pa vsekakor že sama zanimivost dovolj velika.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Keyser Soze ::

Zakaj taka piramida ni dobra?

Simpl. Ker bo finančna polomija, napram boljše zastavljenemu projektu. Pa čeprav bodo to futuristični travniki z digitalno travco pa kvantnimi kravicami. Da vidimo kako hitro so jo sposobne prežvečit.

Edini argument, ki ga ima folk s piramido je to, da je boljša kot sedajšnji pašniki. Right. Ampak s piramido boste samo malo boljši pastirji. Nič več. Tako da, al se odločte za kakšen boljši projekt ki v sebi nosi dobro idejo, ali pa boste pač za dopolnilno dejavnost, da vam povrne vsaj začetne stroške, pasli kravce.:)
OM, F, G!

@LOL ::

No če gledaš samo na izkupiček od prodanih vstopnic za muzej -> potem je izguba>:D
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jype ::

@LOL> Če bi bila dovolj velika pa vsekakor že sama zanimivost dovolj velika.

Potem nasujmo največji kup gnoja na svetu, pa bo. Pa še ceneje bo in po enem tednu prebivalci smradu še čutili ne bodo več!

@LOL> Nič ni dobro.

Sem napisal, kaj je dobro. Ja, stanovanja bi se malenkostno podražila, če bi bila narejena tako, kot se spodobi. Hočeš rečt, da _morajo_ biti stanovanja poceni? Potem lahko kar povzamemo sovjetsko-kitajski urbanistični model - hitro, poceni in učinkovito. Če plačaš ekstra tudi fasado pobarvajo.

Če pa misliš, da bo investitor kdaj imel interes SVOJ denar zapravljat za TVOJO okolico, si pa smešen. Investitor vendar investira zato, da kuje dobiček! Vsaka stvar, ki ni predpisana (pa žal prepogosto še kakšna, ki _JE_ predpisana) ne bo zgrajena/izvedena. Ker je brez ceneje.

Kdo bo taka bedna stanovanja kupil? Glede na povpraševanje pri nas ni videti, da bi stanovanja ostajala prazna, ne glede na to kako strahotno narobe so izvedena.

hamax ::

tipičn primer zadrtega slovenca.

Po čem tujci poznajo slovenijo? je ne!
(no mogoce nase rome)

In zdej tadam. Slovenija ima največji letalski muzej na svetu, ki je hkrati tudi največja piramida.
In evo ti turiste. No pa pejmo pogledat to o cemr govorijo.
Zasluz Adria, zasluzjo taksisti, hotelirji, gostinci, igralnice...

Jaz osebno sem mnenja, da je presezek v taki obliki dober, ker je poseben.
Nekateri so jamral da je piramida zlajnana. a je res?
kok največjih piramid pa je na svetu?
verjetno samo ena ;)

No vsak ima lahko svoje mnenje.

Thomas ::

> tipičn primer zadrtega slovenca.

Ni mi čisto jasno, koga si mislil. Če jureta, jypeta, kar IMO si, potem se strinjam. Zadrtost a la Slovenica.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Morda ne bi škodil še kakšen argument?

hamax: kaj je narobe z največjim kupom gnoja na svetu? Saj če imamo karkoli največjega na svetu bodo "hodili pogledat to o čemer govorijo", ane?

I feel Slovenia, pa tud drugač se bolj švoh počutim, pravjo.

hamax> Jaz osebno sem mnenja, da je presezek v taki obliki dober, ker je poseben.
hamax> Nekateri so jamral da je piramida zlajnana. a je res?
hamax> kok največjih piramid pa je na svetu?
hamax> verjetno samo ena ;)

Koliko ljudi bi si pa prišlo ogledat Eifflov stolp, če bi bil le-ta v Ajdovščini? Deset? Dvanajst? Devetnajst?

Po moje eden, če je leto dobro.

hamax> No vsak ima lahko svoje mnenje.

Tako je, tudi neuki imajo lahko svoje mnenje, strokovnjaki pa lahko imajo strokovno mnenje. Razlika je očitna, le da naša država vse preveč rada zanemarja strokovna mnenja. Beg možganov, ki se nam nonstop dogaja, je pač posledica zadrtosti, ki pa jo težko pripišeta meni, glede na to da ne vidita dlje od svojega nosa.

Thomas ::

Zadrti so recimo Avstrijci, ki so si zaprli zgrajeno JE. To je en tak lep primer zadrtosti.

Pri nas ga srečujemo predvsem kot odsotnost vsake velikopoteznosti. Oziroma kot sovražno nastopanje proti podjetnosti svojih rojakov.

Pa če se to skrivalo pod plaščem "urbanizma", "strokovnosti" in ostalih lepo zvenečih razlogov za foušijo, kot Zelenosti v primeru otoka pred Izolo, ali pa kot navadna trma brez razlogov.

Zadrt si jure. IMHO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Pri nas ga srečujemo predvsem kot odsotnost vsake velikopoteznosti. Oziroma kot sovražno nastopanje proti podjetnosti svojih rojakov.

Ja, ampak moja kritika to ni. Me nič ne moti piramida, če bo zgrajena velikopotezno (torej z vsem, kar k takemu projektu spada, česar pa očitno ni videti v dokumentaciji).

Na žalost je pri nas tak projekt vsak deseti, morda. Recimo eden dobrih velikopoteznih projektov je obča ureditev nabrežij Ljubljanice in Grubarjevega prekopa ali pa uporaben ljubljanski javni prevoz (ja, sorry, bolj se zanimam za Ljubljano, tu živim). Edina smola je, da se od takih dobrih projektov potem izvede enega od desetih, od tistih brez glave in repa pa bistveno več.

Thomas> Zadrt si jure. IMHO.

No, IMO si pa ti neracionalen. Povprečen impulziven potrošnik. Temu bi lahko rekel recimo "Top-shop aktivist".

Thomas> Pa če se to skrivalo pod plaščem "urbanizma", "strokovnosti" in ostalih lepo zvenečih razlogov za foušijo, kot Zelenosti v primeru otoka pred Izolo, ali pa kot navadna trma brez razlogov.

Na isti način lahko brez argumentov napademo vsako reč. Recimo "vojna v Iraku se dogaja zaradi foušije Busha, da ima Irak več nafte kot ZDA", čeprav so pravi vzroki za "project for the new american century" povsem drugje.

Ampak ti še vedno zagovarjaš Piramido, ker je "velikopotezna", jaz pa pravim, da v bistvu ni, da bi pa lahko bila. Potem bi jo morda celo podprl, ampak če bi dejansko bila velikopotezna, bi bila načrtovana ustrezneje. Recimo, za začetek manjka vse, o čemer sva govorila pri Eifflovem stolpu - ustrezna infrastruktura v obliki parkov, parkirišč, ustreznih študij o umestitvi objekta glede na pokrajino in take reči.

Glede na to da o fohu očitno ne veš prav dosti, naj ti postavim zanimivo vprašanje. A ti veš, zakaj je na ljubljanski obvoznici izvoz "Ljubljana - center" pri Trnovem?

V-i-p ::

Glede na to, kako se v večini še vedno razmišlja v naši kokoški, bi rekel samo to vsem tistim, ki nasprotujete takim in podobnim projektom: če narediš tako stvar, ima od tega denar država, ga ima ljudstvo. Dobi ga hotelir, natakar, kuharica, taksist, sobarica, čistilka, direktor, vodič in tako naprej, če pa imaš samo pašnik, pa ima od tega korist bolj malo ljudi. Imaš pa "tišino in mir", kot eni radi ponavljajo, ampak žal ne poznam človeka, ki lahko od tišine in mira živi. V Slovenijo je treba pripeljati takšne stvari. Še več...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Keyser Soze ::

Samo nekaj je dobra poraba. Nekaj je pa metanje denarja stran.

In moram rečt, da se strinjam z jypetom tule. Ste neke vrste "top-shop aktivistov".
Ne zanima vas estetika. ne funkcionalnost, ne dolgoročna ekonomska upravičenost.
Važn da dobr zgleda na zunaj, da ma dobro reklamo, pa da maš čez dva tedna spet vitko postavo brez nepotrebnih diet.:\

Pol pa ugotoviš, da je money-back guarantee potekla.:D
OM, F, G!

Thomas ::

"To je pa top shop roba", je eno tako "antipotrošniško, ozaveščeno, intelektualno" zavračanje vsake zadeve, ki ni ravno "podrti kozolec" ali pa "obnovljeni kozolec".

Vsega, kar bi bilo morda preveč "belosvetsko" ali "čezlužno".

Taki reči "cenzura" ne pusti k nam. Soze in yupe, dva tipična predstavnika tistega, čemur bi jaz rekel "prazno in odsluženo intelektualiziranje".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Ja, kar dobro si se opisal. Morda ti kje drugje leži pametovanje. Tole tule pa vidim da ni tvoja močna točka. Na žalost.

In od kje tebi podrti kozolec" in "obnovljeni kozolec"? Sem kaj spregledal ali imaš privide?

P.S.: Ni pa za pričakovat od tebe kaj več kot bluzenje in sprevračanje navajanj drugih sogovornikov. Sploh ko ti zmanjka argumentov.
OM, F, G!

perci ::

Mene zanima, zakaj se eni tolk bojite, da bo zadeva finančni polom? A boste vi investiral? Če se bo investitor zajebal je to njegov problem.

Drugo je pa to, da bodo piramido gotovo spremljala določena ureditev okolja. Noben ne bo hotel direkt iz usranega (ob dezevju) pasnika stopit direkt v piramido. To bo investitor ze poskrbel. Jst osebno bi se uno ogromno ameriško igralnico zraven stisnu. Pa lahko se uno 1km×1km×1km kocko poknemo zraven. Sem 100% za.

Podoben attitude je bil tudi, ko je občina v Bohinju hotela ladjico kupt za turiste fijakat gor pa dol po jezeru. Kako, da to kvari izgled Bohinja in podobne oslarije. No, hvala bogu se občinske oblasti niso dale in čolniček pluje gor in dol po jezeru, pa noben se ne sekira zanj.

Razumem pa, da bi nekateri vikendaši v Bohinju radi imeli neokrnjen Bohinj samo zase, pa se poceni, da bi bilo. Nene, prihaja vec turistov, visje cene in vec infrastrukture. Sorry.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Keyser Soze ::

Je** ga. Vsak ima pravico do svojega mnenja.
In če se meni zdi tale ideja tako pametna kot tista, da bi na novega A6 avanta tlačil originalni prtljažnik od 1969 VW hrošča bom to tudi povedal tule in za tem stal.
Pa če Thomas nameče za čelo štalo kravc pa ovc v to temo. Ostali pa še polno njivo kolerabe in eno nakladalko mrve. In pol vpijejo, da smo mi obremenjeni z ekologijo.

Ampak naj bo "največji" letalski muzej z modelarskimi replikami v obliki piramide. Wau. Sej ni za rečt, da ne bom celo sam šel tja kaj pogledat, čeprav imam filing, da bo precej zasoljena cena, da bodo vsaj približno povrnili stroške.

P.S.: Sej razumeš, pač vsak tolar, ki ga nekdo ponudi velja ponucat gospodarno in ga maksimalno izkoristit. To, da imaš tuje investitorje še ne pomeni, da "lahko" z zadevo delaš kot "prasc z mehom".
Kar se tiče pa čolna v Bohinju. Zarad mene mano lahko tud katamaran(na katerga bom šel rajši kt na eno barko), k te v minuti pripelje okol celga jezera. Itak se ne da lovit rib tam notr.:D
OM, F, G!

Thomas ::

> Itak se ne da lovit rib tam notr.

V Bohinjskem jezeru?

Pojma nimaš, miško.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Tist kar tam notr plava ni vredno matra. Res ne. Vse kar ni soškega al pa krškega je brezveze. Da bi mi pa tam peljal katamaran, bi pa res koga za jaj** na trnek dal.:D
OM, F, G!

jype ::

perci> Noben ne bo hotel direkt iz usranega (ob dezevju) pasnika stopit direkt v piramido. To bo investitor ze poskrbel.

How I wish that were true.

A si videl, kako zgleda po sloveniji infrastruktura pri takšnih objektih?

Nikakvo. Prvi primer je lahko kar BTC, ki je eden najmanj zavoženih projektov, pa vseeno zavožen. Zakaj je tam vsak večer tak prometni štofeljc? Zakaj je recimo parkirnih mest dovolj, nikoli pa ni dovolj ceste, da bi se lahko človek tudi premaknil? Ker investitor več zasluži od štacun kot od infrastrukture, seveda.

Taka zgradba (kot je piramida) pač neobhodno postane centralnega pomena za bližnji kraj in posledično je nujno, da se programe varstva in razvoja uskladi z gradnjo takšne reči. V Ajdovščini bodo zagotovo zadovoljni, če bo gradnja zadeve za seboj potegnila tudi prostorske rešitve, ki jim bodo omogočili še kaj drugega, kot da nekje na horizontu vidijo stekleno špico. Recimo fino bi jim bilo ponudit ustrezen prometni terminal, magar kar pod samo piramido, pa povezavo s "starim mestnim jedrom", kjer se država potrudi in omogoči razvoj gostinstva in hotelske dejavnosti (pa ne betonskih kock, tisti, ki hočejo spat v "sodobnih" bajtah, grejo lahko v Portorož z letalskim taksijem) in kmetom v okolici Ajdovščine ponudi resne subvencije, če svoje prikupne kmetije preuredijo v restavracije, sejne sobe, hostle in karkoli, kar ne smrdi.

Ampak to ni naš stil. To je preveč dolgoročno. Naj bo piramida, potem se bo pa že našel kak investitor, ki bo poleg postavil kičast baročni dvorec in notri naredil hotel, od enega soseda bo pa smrdelo po prašičih, od drugega pa po tovarni plastičnih izdelkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

perci ::

A se ti ne zdi to problem investitorja? Sej če bo tko slabo kot praviš (da bo po prašičih smrdelo), verjetno ljudi ne bo blizu in bo investitor popušil. Misliš, da investitor serje denar, da bi ga tako lahkomiselno zapravljal?

_marko ::

->Prvi primer je lahko kar BTC, ki je eden najmanj zavoženih projektov, pa vseeno zavožen.

Raje mam (po tvoje) zavožen BTC, kot pa da BTCja sploh ni...
In če bi ljudje tolj jamrali ga mogoče tud nebi bilo....

edit:
Kar pa seveda ne pomeni, da so izboljšave izključene...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

Keyser Soze ::

Kar pa seveda ne pomeni, da so izboljšave izključene...


Jp, pomeni. Ker ne bo več sredstev.:\
OM, F, G!

jype ::

perci> A se ti ne zdi to problem investitorja? Sej če bo tko slabo kot praviš (da bo po prašičih smrdelo), verjetno ljudi ne bo blizu in bo investitor popušil. Misliš, da investitor serje denar, da bi ga tako lahkomiselno zapravljal?

Ti si kupil flat, kjer ni bilo vse tko, kot je investitor obljubil. Ampak zdaj si lastnik. Investitorju se, razen ob tožbah, jebe.

Nikakor to ni izključno problem investitorja, čeprav je lahko tudi njegov. Država namreč regulira te reči z namenom, da se delajo učinkoviteje, kot v "free market". Recimo, zaradi države ne razkopava ceste vsak dan drug telekom, pa da je od Ljubljane do Maribora samo ena železniška progra, namesto petih, pa da ne potrebujemo šestih pristanišč na obali.

In če država že vpliva na take reči, je prav, da vpliva strokovno utemeljeno. Recimo tako, kot to počne v pravzaprav večini primerov, ko se naredi razpis za celostno rešitev (in se ga potem tudi upošteva in je investitor tudi obvezan izpolniti take načrte, če želi graditi).

Thomas ::

> Država namreč regulira te reči z namenom, da se delajo učinkoviteje, kot v "free market".

Isn't this lovely? Fuckin lovely!

Mati država naj drži svojo starševsko roko nad vsakim poslom, da bo dovolj socialistično, nikoli nič narobe in tako naprej?

Ojej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

Milton Friedman - Free to chooce.

Pogooglajte, preberite, preglejte...
Še vedno se kolca enim po socializmu ...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

perci ::

Ti si kupil flat, kjer ni bilo vse tko, kot je investitor obljubil. Ampak zdaj si lastnik. Investitorju se, razen ob tožbah, jebe.
Zato tudi tožim investitorja (bolje rečeno prodajalca, investitorj je drug). Za to sem sicer moral riskirat par deset jurjev, ki jih bom dobil sele cez kakih 5 let, ampak jebiga. Hell, mogoce bom sel pa se na Evropsko sodišče za človekove pravice, kjer bom kak evro pokasiral zaradi odrekanja pravice do sojenja v razumnem roku.

Hocem rect, da je vsekakor bolje, da je moj flet bil zgrajen (četudi z nekaj kapitalnimi napakami), kot da sploh ne bi bil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

jype ::

Thomas> Mati država naj drži svojo starševsko roko nad vsakim poslom, da bo dovolj socialistično, nikoli nič narobe in tako naprej?

Ne, tega pa nisem rekel.

Ampak, da bi ti morali razbit polovico mesta, ker bi rad zamenjal ponudnika električne energije in je zato treba postaviti nov daljnovod, je absurdno. Zato država poskrbi, da je omrežje, čeravno v zasebnem upravljanju, dostopno trgu pod približno enakimi pogoji. Taka je vsaj ideja.

perci> Hocem rect, da je vsekakor bolje, da je moj flet bil zgrajen (četudi z nekaj kapitalnimi napakami), kot da sploh ne bi bil.

Ja, ziher. Ampak pri nas je že tako, da potem skoraj vse zgradijo s kapitalnimi napakami. Zakaj že? Kdo ima od tega korist? Investitor, ker ga potem tožarijo? Kupci? Posredniki? Ja, posredniki verjetno še največ.

Narobe. Point sodobnega gospodarstva je "cutting out the middle men".

_marko> Še vedno se kolca enim po socializmu ...

Res? Komu pa?

gzibret ::

Jaz sem tudi ZA. Čim večja, tem bolje :D

Kaj pa ima en turist v SLO za videt razen lipicancev in Pkraških lukenj? V tole piramido bi drli turisti, dopoldne Postojna, popoldne Vipava ali pa obratno.

Pa še breskev in vina bi lahko prodali dosti več in po dosti višji ceni, če bi naredili piramido. Definitivno.

Celje je bolj napredno. Kmalu bodo začeli graditi nov hotel in 100-metrski razgledni stolp. In vsi te naložbe POZDRAVLJAJO, ne pa da robantijo okoli najboljše kmetijske zemlje in ne vem česa še.
Vse je za neki dobr!

borchi ::

se strinjam. če so zračunali, da bo to dnarje ven bruhalo, go go go...

sicer je zadnje čase postalo popularno in s strani vlade podprto, da lokalci vzamejo zakon v svoje roke, tako da ni nujno, da bodo investitorji na koncu bridko jokali... ker ne bodo mogli niti začet. :\
l'jga

jype ::

gzibret> Kaj pa ima en turist v SLO za videt razen lipicancev in Pkraških lukenj? V tole piramido bi drli turisti, dopoldne Postojna, popoldne Vipava ali pa obratno.

Res? Vse, kar je treba, je zadevo postavit, potem pa turisti kar derejo not?

No ja,..

It's called "wishful thinking".

Tut če so zračunal, da se to nevemkok splača, naj kar zračunajo, kako se splača _najbolj_, preden začnejo gradit.

gzibret ::

Kaj imaš pa drugače za pokazat? Wajdoušno, Uotlco? Sej ni nič. En Štanjel, ki se bo podrl vsak cajt. Pa en kup medvedov pa kraške luknje, nafilane s smetmi in kostmi.

Takšen je pač svet, da ljudje derejo gledat "disneylande" - dal v narekovaje, saj veste, kaj sem s tem mislil. Če ne vložiš nič, denar ne bo začel padat iz neba. Nikoli.
Vse je za neki dobr!

@LOL ::

Fak ej upam da ne bodo spet greepeacovci in podobna sodrga ter neki člani raznih nevladnih organizacij (ki kot po spisku prihajajo iz FDV-> jih poznam nekaj) nekaj preprečevali gradnjo te novodobne Keopsove piramide.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jype ::

gzibret> Takšen je pač svet, da ljudje derejo gledat "disneylande" - dal v narekovaje, saj veste, kaj sem s tem mislil. Če ne vložiš nič, denar ne bo začel padat iz neba. Nikoli.

Hotel sem rečt, da ni nujno, da taka reč prinese turiste, ne da imamo zdaj turistov že preveč.

Saj imamo že v Ljubljani "mega turistično znamenitost", poleg nje pa še vzpenjačo, v katero je šlo denarja tolk, da je smešno. Pa kaj imajo turisti od nje?

Če lahko grejo peš na Hochosterwitz in jih je tam vsako leto bistveno več, kot pri nas, ja, hudimana, nekdo je nekaj naredil narobe!

Če bo piramida, naj bo najprej razpis za natečaj, potem naj se pa zrihta celotno Ajdovščino. Ne pa, da se samo kar tako v tri dni zida, na koncu pa zgleda kot, a nisem že enkrat rekel, kitajsko predmestje.

nurmaln ::

Saj imamo že v Ljubljani "mega turistično znamenitost", poleg nje pa še vzpenjačo, v katero je šlo denarja tolk, da je smešno.
Za vzpenjačo je bil porabljen javni denar s katerim se po pravilu dela kot svinja z mehom.
Za piramido bodo prispevala zasebna podjetja zato ni bojazni da boš ti za kaj prikrajšan. Ne skrbi, podjetniki bodo že poskrbeli, da bo stvar prinesla kak tolar ali dva, če bodo ugotovili, da se ne splača pa tako ali tako ne bo nihče investiral.

Če bo piramida, naj bo najprej razpis za natečaj, potem naj se pa zrihta celotno Ajdovščino.
To men zgleda tko nekak kot da bi mi rekel: "Če mi hočeš dat brezplačen prenosni računalnik, da bom lažje delal in živel, potem mi moraš dati zraven še stanovanje, avto in pisarno, drugače prenosnika ne vzamem".
Veseli bi mogli bit, da jim nekdo pripelje turiste, službe, promocijo, denar. Ne pa sam jamrat pa jamrat pa jamrat.

jype ::

nurmaln> Veseli bi mogli bit, da jim nekdo pripelje turiste, službe, promocijo, denar. Ne pa sam jamrat pa jamrat pa jamrat.

Tako delajo v tretjem svetu. Če se identificirate kot tretji svet, fino. Naj bo tako.

Če se ne, potem pa naj se investitor prilagodi programom, ki so postavljeni. Če se z njimi ne strinja, lahko nanje tudi vpliva.

Nikakor pa ne vidim, kako se piramida, ki je trenutno stvar debate, lahko Ajdovščini splača. Saj z njo sploh povezana ni. Ajdovci ne le da nimajo nič od nje, še škodo jim bo delala. Vse dokler ne bo projekt zastavljen tako, da postane piramida del celotnega načrta.

Pa itak ne bo, ker tam letajo ptiči, ker je vodovarstveno območje in ker so Slovenci preveč zavistni, da bi se lahko zmenili za tak program. "Če jaz nimam nič od tega, naj bo zanič".

perci ::

Ajdovci ne le da nimajo nič od nje, še škodo jim bo delala.
Ne le Ajdovci, vsi bomo imeli kaj od tega.

Samuel ::

jype.. mi prosim zaupaš koliko Ajdovcev se vozi v Ljubljano delat ali se je tja preselilo v zadnjih desetih letih.. in ali ti živiš tam ali v Ljubljani?

jype ::

To se sliši tako Reaganovsko, da je prav žalostno.

Zanimivo, da se ljudi, ki se ne strinjajo z državnim prostorskim planiranjem, tako radi obregnejo ob to, da za gradbeno dovoljenje potrebuješ soglasja sosedov in žegen države.

Če naj imajo vsi kaj od tega, potem bo država že poskrbela, da bo spoštovani investitor sodeloval z občino in omogočil razvoj dejavnosti tudi izven območja zgradbe. Poslušal bo pripombe sosedov, ki imajo tam hišico in ne želijo imet pred nosom tiste piramide in jim ponudil rešitve. Ampak ker je naloga investitorja služiti denar, se pač mora za to pobrigat država. Investitor, upam, ni tako usekan, da bi na lastne stroške špilal zlato ribico.

jype ::

Mondeo> jype.. mi prosim zaupaš koliko Ajdovcev se vozi v Ljubljano delat ali se je tja preselilo v zadnjih desetih letih.. in ali ti živiš tam ali v Ljubljani?

Živim v Ljubljani. Tudi tukaj imamo "vsi nekaj od" vsake neumnosti, ki jo nekdo dovoli postavit, pa je jasno, da to še zdaleč ni res.

Samuel ::

oh ljuba duša... ti živiš v Ljubljani.....

daj pol podpri predlog, da bo tale piramida stala v Kočevju... mamo samo cigane, nekaj medvedov in 90% občine je gozd..

a boš? al boš tud proti?

jype ::

Proti čemu?

Jaz sem zgolj proti taki piramidi, kjer ima investitor povsem proste roke, da naredi (in pomembno je tisto, česar _ne_ naredi, če se ga v to ne prisili) skrpucalo iz vsega okoli piramide.

Če zrihtajo ustrezen projekt, zakaj pa ne? Če ga ne zrihtajo, potem ne že zato, ker se bo gradnja vlekla skozi tisoč enih pritožbenih postopkov ljudi, ki bodo trdili, da so oškodovani, pa na koncu bodo vsi jamrali, da so zaslužili manj, kot so želeli.

V Kočevju bi bolje sedel v okolje ogromen adrenalinski park :)

Samuel ::

glede Kočevja.. prav zagotovo veš kaj bi sem pasalo.. verjetno niti dvakrat nisi bil tukaj, pha

glede projekta.. jah tak projekt se pa verjetno ne dela brez planskega načrta in vsega kar pride zraven, a?
sploh, če je v večini podprt z Evropskim denarjem.

@LOL ::

No zanimivo da VEDNO ampak VEDNO šimfajo čez take projekte neki Ljubljančani kakor je Jype. :\
pa kaj je zate sploh dobro? In oo ja regija bo imela od te piramide ogromno. Komu mečeš pesek v oči - sebi?
Bodi vsaj vesel da se nekaj celo morda naredi, ti pa sam šimfaš pa šimfaš. Ker škodit zagotovo ne more. Lahko kvečjemu pripomore regiji kot taki.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

jype ::

Mondeo> glede Kočevja.. prav zagotovo veš kaj bi sem pasalo.. verjetno niti dvakrat nisi bil tukaj, pha

No, tule si zgrešil. Kočevje poznam in sem tam vsaj nekajkrat letno, pa tudi kak teden sem že preživel tam in taval po gozdovih in pazil na šolsko mularijo.

Ampak vseeno sem prepričan, da bi ustrezno skonstruiran adrenalinski park med Kočevjem in Kočevsko Reko bil super obiskana zadeva, pa tudi ne predstavljam si investitorja, ki bi v sodelovanju z državo (ki bi poskrbela za razne PVOje, dovoljenja in prometne povezave, ki bi na podlagi razvoja regije bila močno subvencionirana iz evropskih skladov) lahko pri takem projektu izgubil. Je pa res, da bi ljudi v Kočevju verjetno še težje prepričal za kaj takega, kot Ajdovce za piramido.

@LOL> Ker škodit zagotovo ne more.

Kako učena trditev. Zagotovo ne more škodit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Včasih sem mislil, da je jype idealen človek za plansko gospodarstvo.

Spremenil sem mnenje. On je idealen za plansko recesijo in planski zastoj.

Ni edini, žal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samuel ::

glej.. za Kočevje je najboljša ta piramida.

si za piramido v Kočevju ali proti?

jype ::

Mondeo> si za piramido v Kočevju ali proti?

Lahko prej vidim vsaj idejno zasnovo? Ali naj kar iz glave rečem nekaj neumnega?

Thomas pa ne razume slovensko.

Samuel ::

jype, torej mlatiš prazno slamo o stvari, ki je sploh ne poznaš.

amen
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

www.wee.com - čuri muri ?

Oddelek: Loža
3410526 (5052) KTr1sk
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48889384 (66848) GizmoX
»

Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22715183 (11743) world

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829289 (23873) Stepni Volk
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26617178 (14138) GaPe

Več podobnih tem