» »

Piramida!?

Piramida!?

1 2 3
4
»

jype ::

Kako prosim?

Najprej me povabiš, naj skritiziram piramido v Kočevju, o kateri še nisem nikoli nič videl, ko pa ti pojasnim, da ne morem kritično presojat o zadevi, ki sploh še videl nisem, pa nenadoma mlatim prazno slamo?

Amen, ja.

@LOL ::

Sam zanimivo je še to kako nekateri tako besno šimfajo čez stvar ki je še v oblakih. Pa saj sploh ne date možnosti da zadeva uspe če je pa takoj obsojena na linč nekaterih:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jype ::

@LOL> Pa saj sploh ne date možnosti da zadeva uspe če je pa takoj obsojena na linč nekaterih

Vse, kar sem od piramide do zdaj videl, je bila njena sicer ustrezna umestitev v prostor, pa nikjer ne duha ne sluha o kakršnikoli integraciji z okoljem. Sicer občina pravi, da je "za to še prezgodaj", ampak vseeno k takemu idejnemu projektu spadata vsaj prometna shema in nekakšen coning. Pa ne zdaj jamrat, da "to še pride", ker sicer gre projekt že na pol mimo, ko se o tem začne razmišljat.

Samuel ::

oh daj no, a za piramido v Ajdovščini pa poznas vse relevantne podatke... lepo te prosim ;(

popolnoma nič ne poznaš, a vendarle imaš toliko povedati proti njej

@LOL ::

Verjetno jype še v Ajdovščini ni bil>:D
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jype ::

Mondeo> popolnoma nič ne poznaš, a vendarle imaš toliko povedati proti njej

Narobe. "Idejni projekt" sem imel priložnost ne le videt, celo poslušal sem lahko, kaj vse v njem manjka, da bi dobil pozitivno oceno.

Seveda pa v tej temi nisem nikjer napisal, da je piramida v Ajdovščini kar v vsakem primeru neustrezna, da me ne bo kdo slučajno narobe razumel.

@LOL> Verjetno jype še v Ajdovščini ni bil

To je res.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Samuel ::

pha.. ja to so idejni projekti, bravo si vendarle pogruntal

jype ::

Idejni projekti, na podlagi katerih se zbira soglasja in evropska sredstva.

Ni tako nedolžna reč, to.

Samuel ::

fajn to, torej napadaš samo idejo o piramidi..

pejt se zdaj še sabljat z mlini na veter...

jype ::

Samo idejo o piramidi, ki je dokumentirana v tistih papirjih.

Če to pametno popravijo in dopolnijo, potem so težave bistveno manjše in tudi sprejemljive.

Ko sem o zadevi prvič slišal (ko jo je propagiral Boscarol) se mi je zdela ideja fantastična (ker sem tudi sam letalski navdušenec).

Potem so me pa razočarali s povsem neambiciozno zastavljenimi načrti (razen piramide same, ki pa pač ni izolirana od svoje okolice in zato kot taka ne more funkcionirat tako dobro, kot bi lahko).

Velika škoda, da se potem mojo kritiko skuša ovreči kot "socializem", "fovšija" in "pojma nimaš", ko pa je še toliko drugih reči, o katerih bi lahko debatirali.

Samuel ::

fajn

torej sedaj pričakujem od tebe, da boš svojo energijo raje usmeril v dodelavo ideje o Piramidi-muzeju kot pa v nonšalantno odklanjanje take zares unikatne ideje kar ta piramida hočešnočeš je.

jype ::

Mondeo> torej sedaj pričakujem od tebe, da boš svojo energijo raje usmeril v dodelavo ideje o Piramidi-muzeju kot pa v nonšalantno odklanjanje take zares unikatne ideje kar ta piramida hočešnočeš je.

Nonšalantno odklanjanje? Morda me lahko celo citiraš?

Sam sem totalno nesposoben designer, zato bi se "dodelave ideje" raje vzdržal. Tudi usposobljen nisem za kaj takega.

Lahko pa napišem par idej, ki so se mi porodile, seveda. Integracija takšnega muzeja in 5. koridorja je super priložnost za povezat predivdeno traso hitre železnice po severnem delu vipavske doline, s čimer dobiš praktično direktno povezavo s Koprom, Postojno, Ljubljano in seveda naprej in nazaj. Posredi je še bližnja in železniško povezana dolina Soče, ki ponuja alpsko turistično ponudbo, Lipico kot (če ne bi zgradili golf igrišča) enega od Unescovih kulturnih spomenikov, bližino postojnske in škocjanskih jam, ter seveda obalo. Na podlagi danosti bi veljalo razmisliti tudi o posodobitvi cestnih prometnih povezav in možnostih za razvoj regionalnega turističnega središča, ki povezuje kulturne (Letalski muzej, Kobarid, Lipica, ...), športne (Soča, Mangart, ...), zabavne in ostale vsebine.

Ampak, dokler načrt tega ne vsebuje, je piramida zgolj neizkoriščena lokalna posebnost.

jype ::

Sem vedu, da takoj, ko bom kaj konstruktivnega napisal, bo debata takoj prenehala.

Smola pa taka.

nevone ::

No da ne boš tako razočaran. :)

>Lahko pa napišem par idej, ki so se mi porodile, seveda. Integracija takšnega muzeja in 5. koridorja je super priložnost za povezat predivdeno traso hitre železnice po severnem delu vipavske doline, s čimer dobiš praktično direktno povezavo s Koprom, Postojno, Ljubljano in seveda naprej in nazaj. Posredi je še bližnja in železniško povezana dolina Soče, ki ponuja alpsko turistično ponudbo, Lipico kot (če ne bi zgradili golf igrišča) enega od Unescovih kulturnih spomenikov, bližino postojnske in škocjanskih jam, ter seveda obalo. Na podlagi danosti bi veljalo razmisliti tudi o posodobitvi cestnih prometnih povezav in možnostih za razvoj regionalnega turističnega središča, ki povezuje kulturne (Letalski muzej, Kobarid, Lipica, ...), športne (Soča, Mangart, ...), zabavne in ostale vsebine.

V čem postavitev te piramide onemogoča izpolnitev vseh tvojih idej?

>Ampak, dokler načrt tega ne vsebuje, je piramida zgolj neizkoriščena lokalna posebnost.

Namesto da bi piramido izpostavil kot dober povod za nadaljni razvoj, hočeš povedat, da če ne boš zraven piramide nemudoma dobil še "čokoladke" potem naj vse skupaj odpade.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Namesto da bi piramido izpostavil kot dober povod za nadaljni razvoj, hočeš povedat, da če ne boš zraven piramide nemudoma dobil še "čokoladke" potem naj vse skupaj odpade.

Tako nekako. Jaz bi to ubesedil kot "če bo piramida sama sebi namen, potem je rajši ni".

Ker je "organski razvoj okoli centrov moči" iz mode že od konca srednjega veka naprej, saj se je izkazal za zelo neučinkovitega.

Gre pač za danes že minimalne standarde pri vsakem projektu, ki je večji od zasebne stanovanjske hiše. Ali hočete reči, da si država pridržuje pravico odločati o gradnjah zgolj za okras, ali pa morda celo namigujete, da bi bilo bolje, če bi lahko kdorkoli gradil karkoli, da je le lastnik zemljišča?

Jejheta.

nevone ::

Glej, pa kaj te tako boli ta piramida? Kaj bomo izgubili če jo zgradimo. Nič. Samo pridobili bomo.

Kaj pa bomo dobili, če je ne zgradimo. Tudi nič.

Je mar kdo predlagal kakšen boljši projekt, ki bi bil alternativa temu? Če je, dejmo primerjat, če ni, dejte se nehat preseravat.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Je mar kdo predlagal kakšen boljši projekt, ki bi bil alternativa temu? Če je, dejmo primerjat, če ni, dejte se nehat preseravat.

Seveda. Precej takih je. Pa ne le, da javnost zanje ne zve, celo država jih enostavno pomeče v smeti.

Za tem projektom pa stojijo poslovneži z resnimi sredstvi, kar take projekte naredi bistveno bolj realne.

K temu pa seveda spada nujna strokovna kritika, ki, če se jo upošteva v pravi meri, naredi razliko med bananaprojektom in projektom, ki je vreden izvedbe še za koga drugega kot za neposredno okoriščene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Samuel ::

hehe..lol glede konstruktivnega etc.. res lol (ni blo časa fant).

torej veliko projetkov je boljših od tega, pa ne le, da javnost zanje ne zve, celo država jih enostavno pomeče v smeti.

in ti jype poznaš vse te fantomske projekte, ki jih nihče ne pozna...

glej, si pač proti, ker je to pač trenutno moderno.. saj bi tud jaz lahko pisal v tvojem stilu, pa Thomas tud.. najlažje je kritizirat ,saj poznamo, kaj pravijo za kritike.. sto stvari si lahko izmislimo, kaj bi blo treba okrog tega projetka narest.. stalo bi verjetno kako miliardo evrov, sam problem je v tem, ker tolk dnarja pa spet ni na voljo...

jype ::

Mondeo> in ti jype poznaš vse te fantomske projekte, ki jih nihče ne pozna...

Ja, precej jih vidim. Ni res, da jih nihče ne pozna, le nihče se ne spravi k realizaciji. Država vsako leto porabi smešne vsote denarja za razpise, katerih rezultati, čeprav javni, ostanejo v arhivih in jih nihče ne povoha.

Mondeo> najlažje je kritizirat

Ni videt. "To je super ideja" je očitno lažje rečt, pa še za podlago imaš lahko le en časopisni članek, ki o vsem skupaj vsebuje le informacijo o obliki in lokaciji objekta.

Mondeo> sto stvari si lahko izmislimo, kaj bi blo treba okrog tega projetka narest.. stalo bi verjetno kako miliardo evrov, sam problem je v tem, ker tolk dnarja pa spet ni na voljo...

Ne, ni treba vsega postavit. Zarad mene lahko postavijo izključno samo piramido. Ampak naj bo postavljena tako, da bo v načrtih osnutek za vse, kar spada zraven. Da ne bo potem tako kot to počnejo na kitajskem, kjer vsako leto podrejo smešno količino gradenj in jih na novo zgradijo "malo naprej dol po reki" ali kaj podobnega. No, oni imajo denar (in praktično zastonj delovno silo) za take traparije, mi pa pač ne, zato je seveda smiselno vsako reč temeljito skritizirat vnaprej.

BTW, videl sem dokumentacijo za Øresund/Öresund. Samo en most, sredi morja, bi človek mislil. Pa kaj še. Skoraj polovica Danske in skoraj četrtina Švedske je noter, pa pri njih je najbolj zabavno to, da takim projektom potem dejansko sledijo, ko prostor razvijajo naprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

matejv ::

jamiroq ::

fascinantno kako je pri tem letalskem muzeju piramida postala dejanska vsebina, letala pa so le forma. če bi letala bila komu dejansko pomembna (tu ciljam predvsem na "plemenitega"), ne bi dopustili, da bodoči eksponati po sloveniji gnijejo, kar jih niso še predelali v konzerve, oz. kar jih niso, kos po kos, pobrali razni "ljubitelji" letalstva. ali pa da v ajdovščini prodajo letalo aero 145 (eno od petih še obstoječih, btw), ker pač nimajo dovolj denarja za vzdrževanje.

koyotee ::

vse kar sem iz te teme pobral je da je jype enkrat za piramido, enkrat proti, spet drugic bi bilo najbolje da postavimo najvecji hlev na svetu...
jaz pravim, pocakmo kaksna bo piramida, ce ze bo, potem pa se bo lahko kaj vec povedalo o tem kaj manjka, in kaj bi bilo se dobro uredit. Podpiram to, da stvar zgradijo, veliko bolj kot pa eno "gnilo" gondolo na grad v lj... 0:)
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

www.wee.com - čuri muri ?

Oddelek: Loža
3410526 (5052) KTr1sk
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48889395 (66859) GizmoX
»

Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22715183 (11743) world

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829291 (23875) Stepni Volk
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26617181 (14141) GaPe

Več podobnih tem