» »

Prenehanje kajenja

Prenehanje kajenja

Matev ::

najbolši motivator za prenehanje česarkoli je prazna denarnica

ampak pri kadilcih je to neučinkovito
ker oni bi zadimili lastno mamo če bi bilo treba

solatko ::

Matev - Si gdaj kadil?
Ne gre za motivacijo, enostavno se nekega dne naveličaš smradu, vendar je prenehanje povezano z dogajanji v podzavesti, na kar pa večina ljudi ne zna ali ne more uplivat. Lahko je govort, vendar iz izkušenj svojih odvajanj, lahko povem, da so me imeli vsi okoli mene poln k...c, po nekaj mučnih dneh vsakokratnega poizkusa prenehanja.
Po odvajanju s hipnozo, sem samo še bolj umirjen (tudi drugače nimam koleričnih nagnenj), telesno sem vsaj 2. stopnji na višjem nivoju, edino prebava se je malo spremenila, ker nikotin precej dobro deluje na odvajalni sistem, vendar ni problem, pridobil sem kake 3-4kg, ki pa gredo že lepo dol.
Delo krepa človeka

connel ::

Najraje imam nasvete od nekadilcev,...

St235 ::

Imam dve izkušnji glede kajenja. Kadila sta oba moja starša. Mati kakih 20, fotr 30 let, sedaj pa že 10 oba ne kadita več. Pri mat je šlo za zavestno odločitev in je morala potegnit črto. Se je odločila in ustrajala, ni pa pri tem rabila nikakršnih obližev, električnih cigaret in ne vem še česa. Ko sva se pogovarjala o tem, je rekla da edino kar ji je res manjkalo je blo zjutraj o kavi. Še vsaj leto po tistem ko je nehala ji je ob kavi nekaj manjkalo. Najhuje pa kot je omenil soldatko je motortika, ker roke preprosto ne vejo kam bi se dale in psiha. Sama fizična odvisnost je pri nikotinu samo izgovor. Pri fotru pa je bla zadeva drastično drugačna. Preprosto se je en dan odločil, da zapravi za cigarete čist preveč denarja (skadil je dve škatle na dan) in je nehal kupovat cigarete. Še par mesecev je kadil "dobiš", ko je kdo dal cigarete na mizo, potem pa tudi to več ne. Ko sva se pogovarjala o tem je rekal, da za njega so bli cigareti samo navada in da ni čutil nikakršne odvisnosti. "Dobiš" pa je prižagal bolj iz navade kot kakršnekoli potrebe in je brez težav šel iz dveh škatlic na dan na dva čika na teden. Nobenga od niju pa že vsaj 10 let nisemvidel z cigaretom.

Tako, da ja, da se nehat kadit brez ne vem kakšnih dragih pripomočkov/hipnoze/akupunkture, če se človek tako odloči. Placebo metode pa seveda lahko pri tem pomagajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Matev ::

Pa tekočina z visoko dozo nikotina kar dobro "zadane". Čutim. Zaenkrat sem zadovoljen in tokrat se pa res nadejam, da mi uspe zdržati. Po vseh do zdaj neuspešnih metodah in poskusih.


in kje je tu uspeh pri odvajanju od nikotina?

nevone ::

in kje je tu uspeh pri odvajanju od nikotina?


V resnici jaz ne vidim, da bi se on moral odvajat nikotina že kar v prvi fazi ali pa sploh.

Že, če se odreče dimu je naredil veliko.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

WizmoTo ::

Matev je izjavil:


in kje je tu uspeh pri odvajanju od nikotina?


Zanj ne prav veliko, je pa toliko bolje za tiste okoli njega :)

strup121 ::

tudi za njega je dosti bolje saj inhalira samo paro z nikotinom.

nevone ::

Samo vseeno mu priporočam, da se ne overdoza z nikotinom zdej na račun tistega dima, ki ga ni.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Le tako naprej! :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

traxxas ::

8.let je že mem odkar sem prižgal zadnjo cigareto.Zasvojen totalno. Kadit mi je pasal,kakšnih problemov nisem mel niti kašljal nisem.V opustitev me je nekako prisilila okolica in družina ki za to zasvojenost ni imela posluha.Tako sem se odločil prenehati.Dal sem si ene dva meseca časa za zakajane...O tem sem govoril s prijatelji in ostalimi,ki sem jih poznal,tako da bi mi bilo že nerodno da nebi storil obljubljenega.
Sedaj tudi ko pijem kavo na cigareto niti ne pomislim.Svaka mi čast.
Upam ,da tudi Vi uspete s prenehanjem te odvisnosti.

solatko ::

traxxas - Res si imaš pravico čestitat. Povej malo, kako je zgledalo to odvajanje, meni so namreč živci trpeli, od tega pa še vsa okolica. Sedaj sem nekadilec, vendar s pomočjo hipnoze. Kakšne si imel kaj stranske učinke - več hrane, nadomestki...., daj napiši malo več, boš dal energijo tistim revežem, ki so se tega podviga šele lotili.

nikolajs - ti pa zdrži, počasi se odvajaj tudi teh dodatnih opravil (balkon, gibi rok, ......., da ti ne bo želja po pravem dimu, pokvarila načrte).
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

traxxas ::

Ja,nism skoz na kompu,tko da ne sledim tolk dogajanju na forumih.Drugač pa kkšnih stranskih učinkov ni bilo,razen mogoče nervoza prvih nekaj dni.Jedel sem seveda večkrat po mal,tko da sem zapolnu mal tist čas!!.Posledice se vsekakor poznajo na teži,je šlo kar vstrajno gor 72-95.Sedaj sm na 90kgki jih skušam še dodatno zmanjšati z manjšimi količinami kruha,ki najbolj redi in pa seveda s športom.
Med prenehanjem kajenja sem bil skoraj vedno obkrožen s samimi kadilci,vendar je moja volja zmagala.
Morm pa povedat tudi to,da sm si nabavu nikotinske žvečke,ki pa so bile odvratne,tko da sem jih po ene 3.dnevih upustl.Samo voljo je treba pa vztrajat.Povejte čim večim da boste prenehal,sploh prijateljem kadilcem to je men velik pomagalo.
LP

dolenc ::

Sam te pol užge po hrbtu ko začneš nazaj :D

traxxas ::

Upam da ne bo potrebe.

J-e-r-r-y ::

Jaz danes neham. 8 še jih je v škatlici potem pa konec. Glavni problem mi je, da denarja imam dovolj, da si lahko privoščim škatlico na dan, a ko potem razmišljam mi je škoda, raje bi to zapravil za karkoli druga, pa vendar. V bistvu, ko zjutraj začnem kadit in čez dan vsak trenutek komaj čakam da neham, dokler ni 4ure, 5ur pavze, potem pa komaj čakam, da spet enega prižgem, al pa 3 :P.

Poskušam nehat že ene 2 meseca, vmes mi je ratalo za 1dan, 2dni tudi 3 dni kdaj in enkrat celo 13 dni skupaj in če zadevo sedaj premislim malo nazaj je bilo po 13 dnevih novega prižgat neokusno, neprijetno... mučenje samega sebe ali pa psihična navada, po 3, 4, 5 pa še naslednji dan kakšnega ob kavici pa sem že bil nazaj na stari poti. Sicer sem nekje zasledil, da fizična odvisnost od nikotina traja 1 teden, seveda odvisno od človeka.

Bomo videli kako bo šlo, če premorem dovolj volje in samo kontrole, predvsem ko sem živčen, ko nimam kaj z rokami in ko čakam kaj, takrat je najlažje enega skurit ali pa ko cel dan delaš ko norc pa misliš, da si zvečer upravičeno lahko privoščiš neko nagrado in se greš zakadit, nagrada pa taka.

Matev ::

Jaz danes neham. 8 še jih je v škatlici potem pa konec.


nasvet
vrzi stran teh 8

J-e-r-r-y ::

No, dva sem skadil, dva prelomil pa še enega skadil in ostanek vrgel stran, pa še to sem se z vsemi tremi dobesedno posilil. Sej verjetno večina ali pa samo jaz vsakega prižge z prazno obljubo, da se bo potem počutil boljše ampak če smo odkriti jaz lahko rečem da sem se boljše počutil pri enem od petih škatl pa še to vprašanje koliko je bila kriva psiha, že naslednji je bil kr neki, še naslednji pa več sploh ni pasal.

V glavnem mi je motivacija da neham ker se skoz počutim zbito, nekaj je že kava kriva ampak vem, da nisem bil tak ko sem bil še nekadilec. V določenih primerih se je lažje tolažit, gre to narobe, gre ono narobe, si živčen, za vse lahko prižgeš enega, pa problem nebo šel stran ampak misliš, da si se potolažil. Če pa potem pogledaš nazaj svoje življenje pa vidiš, da tako nisi nič rešil, samo zakajal si se.

Bomo vidli kako bo zvečer, samo da me tisti en ne premami, enega lahko ali pa tu in tam bo kakšnega je bedarija, ker sem že imel idejo, da bom skadil samo 3 škatle letno pa slej ko prej pride situacija ko se greš zakadit in potem reševat probleme, ki jih pač imaš.

pingo76 ::

Nehal sem kadit za natanko 2 leti ni pol. Pol pa se zaj...
Aynway, sem prenehal tak oda sem na grobo odrezal. Kompenziral pa sem z hrano in prigrizki. nabral 10Kg v rekordnem času. Nato vpisal v fitness, in spucal nesnago. Potem pa je bilo fajn. Zdrava prehrana in športarjenje je bilo odločilnega pomena.
Trenutno nimam motivacije da bi odrezal a nekaj mi pravi da bom to storil kmalu. Kajenje mi je še vedno užitek. Ker pa me pri športu in počutju čedalje bolj ovira računam da se temu kmalu odrečem permanentno. Je dober zaviralec apetita kar mi včasih celo ne sede preveč.
Škoda le, da sem se nategnil par let nazaj ko pa je bilo vsega hudega konec v par tednih. 2 meseca kasneje pa mi je bila misel na kajenje že fuj. Ob alkoholu dobiš hitro feeling, da bi enega zdihal po "moško" a kaj ko tudi alkohola ne konzumiram več in tako skušnjave ni. Kavica pa je postala brez čika brezvezna in sem šaltal takrat na zeleni čaj. Odlično!
Definitivno vpliva na psiho vsakega drugače. Meni je resnično manjkal "kick" ob vdihu močne cigarete.

Hvala za temo morda me premami in odrežem ta nepotrebni strošek in asfaltiranje telesa v kratkem. :)

ano-nimen ::

Mal zahec, mal zares: Tobak je dober za zdravje

Tralala999 ::

Vse se začne in konča pri volji....

solatko ::

Tralala999 - Si bil kdaj strasten kadilec?
Delo krepa človeka

Aston_11 ::

Tralala999 je izjavil:

Vse se začne in konča pri volji....


x2

Tisti, ki vedo točno, kdaj so nehali kaditi, so še vedno nevarni, da bi spet začeli.

Matev je izjavil:

Jaz danes neham. 8 še jih je v škatlici potem pa konec.


nasvet
vrzi stran teh 8


Taki, ki to trdijo, bi že nehali, če bi hoteli. Ker ne morejo, trdijo, da bi lahko takoj nehali. Neka tolažba je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Assass1n ::

Uff been there, en dan sm se odloču zdej mam pa dost tega, mel še ene 15 čikov dal v predal pa basta. Nism kadil pol kaksne 4 mesce nič, pol pa kaksnega k sm bil zuni pa kej spil. Kdaj pa kdaj me še prime pa pol čika skadim če je glih pjača v igri :) . Tko je ze slabe 2 leti, sm kr srečen da sem se "rešil" tega.
Če bi bli pa cnej, bi pa vrjetno še vedno kadil. Aja pa zredil sm se ene 10kil, pridejo prav sam pretvorit jih bo treba v mišice :D

Tko, da če hočš nehat se je treba sam zatrdno odločit pa je, slab tedn maš pol se pa popraviš!

Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

J-e-r-r-y ::

Metanje stran ni rešitev. Sem že stran zmetal XX škatlic in XX vžigalnikov pa ni kaj dosti pomagalo...

solatko ::

Kako je s prenehanjem kajenja, vemo samo nekdaj strastni kadilci. Lahko rečeš dost, dokler si pod škatlo na dan, potem pa je to vedno težje. Brez ustrezne psihične priprave sploh ne gre. Najbolj pa pomaga kakšna zelo huda gripa ali drugo priložnostno obolenje (sam kaj hudiča, ko mene tudi pljučnica z 40+ vročine ni prepričala - zdržal sem brez samo 2 dni, potem pa kljub davljenju ni šlo brez).

Nekatri smo čike dobesedno jedl in taki dobro vemo, da brez pomoči take ali drugačne ne gre.

Tisti, ki trdite, da je to čisto enostavno - rečeš stop pa je, imate prav, jaz sem tako nehal najmanj 200x in vedno je držalo vsaj eno uro.
Dejte si rečt, računalnika in mobilnega telefona ne primem več v roke, stop, od tega trenutka naprej. Koliko vas je, ki bi to zmogli. Še za na dopust si kupujete male igrače, ki se lahko priklopijo praktično povsod, samo da ste na tekočem.
Približno tako je kadilcem, ne gre toliko za sam nikotin, kot za ustaljene gibe, navado, ritual pred prižiganjem, med kajenjem in po tem.
Seveda pa je lahko nehat tistim "kadilcem", ki iz afnarije pokadijo nekaj cigaret dnevno ali tedensko, ko pa si enkrat not, ni več na easy (seveda se tudi pri tej stvari najdejo izjeme, ki potrjujejo pravilo).
Delo krepa človeka

donfilipo ::

Danes je 10 dni. Prej sem pokadil 1 škatlo, ampak najmočnejših na dan.

Malce driske, obupna švohotnost, ja tudi malodušje, ampak tega sem že tako vajen, (hinavsko tako flash back-a po moje summa odvisnosti random do smrti, blago in občasno:)...... da summa sumarum lahko rečem pičkin dim.

In upam si trditi, da do prvega večjega konflikta s kakim ekstra idiotizmom, tudi ne bom spet začel.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

energetik ::

solatko je izjavil:

Dejte si rečt, računalnika in mobilnega telefona ne primem več v roke, stop, od tega trenutka naprej. Koliko vas je, ki bi to zmogli. Še za na dopust si kupujete male igrače, ki se lahko priklopijo praktično povsod, samo da ste na tekočem.
Brez skrbi, da bi kaj kmalu vrgel PC/mobi/... v kanto, če bi tako nedvoumno kot za cigarete prikazali dokaze, da mi bo ta PC/mobi/... z veliko verjetnostjo in močno uničil zdravje.

Matev ::

Dejte si rečt, računalnika in mobilnega telefona ne primem več v roke, stop, od tega trenutka naprej.


in greš živet v kako jamo

rediš ovce, ješ sir, piješ mleko in kadiš travco

solatko ::

energetik - Dokazano uničuje medsebojne odnose, družbeno življenje......., ni več pravih medčloveških stikov pa tudi zdravje se posledično uničuje. Boš pustil vse skupaj (recimo da stvari rabiš v službi, doma pa se jih odpovej), ne boš, ker po parih dnevih boš znorel, ker ne boš vedel kaj početi.

S cigareti, pri pravih kadilcih je podobno in kdor ni ozdravljeni odvisnik, nima pojma o tem, kaj kadilec med odvajanjem preživi.
Delo krepa človeka

noraguta ::

solatko je izjavil:

energetik - Dokazano uničuje medsebojne odnose, družbeno življenje......., ni več pravih medčloveških stikov pa tudi zdravje se posledično uničuje. Boš pustil vse skupaj (recimo da stvari rabiš v službi, doma pa se jih odpovej), ne boš, ker po parih dnevih boš znorel, ker ne boš vedel kaj početi.

S cigareti, pri pravih kadilcih je podobno in kdor ni ozdravljeni odvisnik, nima pojma o tem, kaj kadilec med odvajanjem preživi.

a dejno mir , dok rečeš keks lohk nehaš kadit. je pa tako kot z vsako navado. če se ti da pa če vidiš smisel. sam sem nehal za pol leta po enem preblisku po petih letih. potem sem pa začel nazaj ker mi preprosto paše. (najbolj smešno je pa bilo da sem med tem še vedno zjutraj kupoval cigarete v trafiki ter jih nosil s seboj).
samo razvite države kot so avstrija in švica itak vejo , da je treba kadit tudi v zaprtih prostorih, letako nazadnjaške družbe kot so naša preganjajo kajenje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

solatko ::

noraguta - pet let kajenja do ene škatle na dan, ni nič, ko pa vlečeš deset in več let, ko se tvoje življenje praktično vrti okoli cigaret pa nikakor ni lahko nehat. Tudi ti nisi neha, si samo pavziral in naslednjič, ko se boš odločil nehat, bo težje.
Imam veliko kolegov, ki so nehali, vendar so v povprečju postali popolnoma druge osebe. Praktično se bojijo v družbo, saj jih je vedno strah, da bodo ob popitem kozarčku, spet nezadržno privrele potisnjene želje.
Večini kadilcev vlečenje paše, zato je tudi težko nehat.
Oglasi se spet, ko boš nehal in ne boš imel nobene želje spet prižgat, ne glede na to ali paše ali smrdi.

Do takrat pa daj mir ti, jaz namreč po hipnozi, že leto in pol, nimam nobene potrebe več po cigareti, niti slučajno pa me ne moti, če cela družba okoli mene vleče.
Se mi samo smilijo (vedno je v takih družbah nekaj takih, ki so že nekajkrat nehali, a enostavno niso zdržali pritiska podzavesti, to pa je bistvo), ker še vedno mečejo veliko količino denarja v luft in v davčno blagajno.
Delo krepa človeka

noraguta ::

ne sekeri se tolk , če si nehu. če že govoriš o hipnozi je to itak sugestivno etc.. pa stem še nisi presegel želje po sesanju , akoravno delaš reklamo za tele šušmarje. če se pa tebi smilijo ljudje kateri počnejo taisto kar si ti do nedavna, potem pa vso srečo stari. končno si ODRASTEL in razumen mož , kateri je moralna in ekonomska entiteta. skorajda si slavnica stvarstvu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

pingo76 ::

Po 16 letih škatle in pol dnevenega minimuma... ni bilo tako zaj... kot bi si kdo mislil. Zdržal sem 2 leti in pol a se kmalu zaj... in si rekel eh pa bom naprej fural... Parterka (nova) je kadila in meni je ugajalo. Prva 3 čike sem s težavo spravil dol čeprav nekaj užitka je le bilo. Oh kak vosu sem bil. Zdaj pa taisto dekle ki se je nadgradilo v ženo pa vztraja naj neham, ona pa je itak že... Bom, a čakam da postane želja po prenehanju izrazitejša, drugače je BISTVENO težje. Sploh pa ob sodelavcih ki the vako urco in pol vlečejeo ven malo prezračit pljuča. Če ni želje po prenehanju bo težka. Vsem ki bi želeli nehati zato ker ni kul kaditi in nimajo resnično želje po tem uspelo najbrž ne bo. Ostalim pa zelo verjrtno bo.

@nny ::

Edina uspešna terapija je, da sploh ne začneš kaditi. Vsi bivši kadilci, kar jih poznam, imajo take ali drugačne težave. S preveliko težo, živčnostjo, postanejo nedružabni, (pre)hudo nestrpni do ostalih kadilcev, se vržejo v šport do fanatizma in poškodb, postanejo zasvojeni s kakšno drugo rečjo. Kajenje je prekleto draga razvada, v finančnem, zdravstvenem, časovnem, karakternem smislu.

[Michael] ::

Je kdo prebral knjigo od Allena Carra - Končno Nekadilci?
Jaz jo prebral in mi je bilo lažje prenehati oz. relativno lahko.
7. oktobra bo en mesec od kar sem prenehal.

solatko ::

noraguta - Vsaka razvada se prične in konča v podzavesti. Nisem šel k šarlatanu, temveč k priznanemu zdraviniku, ki se na medicinski osnovi ukvarja z odvisnostmi raznih vrst, v zdravstvenem domu Nova Gorica. S hipnozo vpliva na podzavest (enako kot postopek z akapunkturo) in dejansko nehaš razmišljat o želji po čiku. Dobro je nehat tako, saj ene razvade ne nadomestiš z drugo, kar je največji problem. Ljudje, ki obvladajo avtosugestijo, si tak postopek lahko izvedejo sami, vendar je to zelo težko. Ne gre zato ali je nekdo odrasel ali ne, temveč za najlažji način, za prenehanje te nepotrebne razvade.
[Michael] - Ta knjiga je super nateg, samo nekaj nas je opazilo, da je kmalu od začetka napisal, da se je on odvadil s pomočjo hipnoze, potem pa je ne omeni več. Ker sem sam dal skozi ta postopek, mi je način s katerim nateguje miljone ljudi po svetu s to knjigo, popolnoma jasen. Žena je poskušala najmanj 10x po navodilih, šele ko je uspela s pomočjo hipnoze, ji je padel v oči ta zapis. Kaj čmo, nekateri so pač iznajdljivi, drugi pa nasedejo, ker tistih začetnih stavkov ne berejo tako pozorno, kot poznejša "navodila in napotke".

Za vse, ki bi res radi nehali, si preberite tole:
http://www.viva.si/Psihiatrija/1796/Pus...
Delo krepa človeka

[Michael] ::

Tudi jaz sem to opazil ampak me to ni zmotilo.
Ne vem zakaj bi bil nateg, če nekomu ne uspe. Kaj pa tistim, ki je pomagala knjiga?
Meni je všeč, da te v knjigi ne graja preveč in da te vzpodbudi k prenehanju, ker sam tako hočeš, da se osvobodiš zasvojenosti.
Pred to knjigo se nikoli nisem imel za zasvojenca. Večino ljudi omenja, da so cigareti razvada, pa to le ni.
Knjigo sem si izposodil v knjižnici tako, da nisem imel nobenih stroškov s prenehanjem. Če je to nateg, je res poceni :D

solatko ::

Bistvo cele knjige je, prenehanje, avtor pa je to dosegel s hipnozo in ne z napotki iz knjige. Če uporabiš hipnozo pri strokovnjaku, ne rabiš knjige, ecigaret, nikorett ali kaj podobnega. Enostavno se ti želja v podzavesti ugasne in nimaš nobene želje več, da bi ponovno začel. Sam sem po parih mesecih namerno poizkusil in sem potegnil samo dva dima, pa sem se počutil, kot popoln začetnik, nobenega užitka, samo smrad in želja po bruhanju. Me pa sploh ne moti, če sem v popolnoma zakajenem prostoru, med samimi kadilci, tudi malo več popite pijače, mi ne vzpodbudi željo po kajenju. Res je to mojih najbolje vloženih 80€, kolikor je stala seansa (če se slučajno ponesreči, v nekaj procentih pri starih kadilcih, je druga terapija za polovično ceno).
Res je po enem letu in pol, fantastičen občutek, da ni nikakršne potrebe po tem smradu. Priporočam vsem, ki bi radi nehali, da se poslužijo te metode (je kar nekaj zdravnikov v Sloveniji, ki se ukvarjajo s tem, ali pa akapunkture, ki deluje na enakem principu - uplivati na podzavest). Kadar se dejansko odločiš nehat, je uspeh garantiran.
Delo krepa človeka

J-e-r-r-y ::

Da bi se razčesno na 2 dela, spet smo nazaj, tokrat na škatli pa pol dnevno. Zgleda, da bom res moral razčistit pri sebi par stvari ampak najtežje je že vsako jutro, ko študiraš, da se sploh nima smisla vstat ampak bom še malo ležal če ne grem na čik, pa potem zvečer, ko rata malo sila, cel dan si se odrekal, cel dan si delal, na koncu pa niti ene male nagradice ne moreš? Pol pa vse skupaj nekam... Malce čudno razmišljanje ja, pa vendar, povrh vsega pa tista nagradica, če je to en vodi v tri, ti trije pa naslednji dan v celo škatlo.

Eh...

Konlov ::

[Michael] je izjavil:

Je kdo prebral knjigo od Allena Carra - Končno Nekadilci?
Jaz jo prebral in mi je bilo lažje prenehati oz. relativno lahko.
7. oktobra bo en mesec od kar sem prenehal.

Meni pa se ni dalo cele brat. Ni v mojem stilu. 4 leta brez bo kmalu......

solatko ::

J-e-r-r-y - Osebno te popolnoma razumem. Bil sem na istem. Nekajkrat sem prišel na 5 cigaret dnevno, vendar je vedno nekaj v meni povzročilo, da je kmalu količina dosegla normalno 2-3 škatlice. Tebe mučijo trenutki, ko si sam sebi podeliš nagrado za počutje, pri meni pa je delovala nemirnost rok, saj enostavno nisem vedel kam z njimi.
Če bi se res rad odvadil, brez stresov, pritiskov na živce, avtokontrol, v sebi sprejmi sklep o prenehanju. Potem se dogovori z enim od slovenskih zdravnikov, ki se ukvarjajo s hipnozo, za seanso, katere cilj naj bi bil, dokončno prenehanje.
V razgovoru pred seanso, se pogovoriš o težavah pri dosedanjih poizkusih in hipnoza bo usmerjena na podzavestne impulze, ki ti ne pustijo prenehati.
Veliko želja in potreb se namreč ustvari v podzavesti, na katero, razen oseb, ki se načrtno ukvarjajo z avtosugestijo, nimamo kakšnega večjega upliva. Organizem in zavest te impulze, enostavno sprejmejo in ubogajo. Zelo je pomembno, da v zavesti sprejmeš odločitev o prenehanju kajenja, vse ostalo je potem s hipnozo, popolnoma enostavno. Zgubiš željo za kajenjem, podzavest ti ne tolče več po možganih, o neki neodložljivi potrebi, prižiganja cigarete.
Res občudujem ljudi, ki jim, brez stranskih posledic, uspe opustiti to navado v trenutku in potem to nadaljevati do konca. Takih je izredno malo, večina pa ima take ali drugačne posledice, tako na fizičnem kot psihičnem področju. Nemalo je takih, ki zaradi svojih traum postanejo smrtni sovražniki kadilcev, iz čiste nevoščljivosti, češ ti lahko, jaz pa ne smem. Izogibajo se druženju s kolegi, ki še kadijo, doma naredijo klinično čisto stanovanje, v katerem noben predmet ne sme spominjati na preteklo navado, da ne govorim o pridobljeni telesni teži, slabem počutju in podobno.

Pri meni doma je vse ostalo kot prej. Še vedno so po stanovanju pepelniki, ki pa služijo bolj v okras (kristalni) in le ob obiskih, svojemu prvotnemu namenu. Sicer se poizkušajo kolegi, zaradi solidarnosti zadržati, vendar ob kakšnem taroku ali daljši zabavici, to enostavno ne gre, saj njihov organizem to enostavno zahteva.

Ko se stanovanje sprazni, sledi dobro zračenje, zavese se pač pošprica s kakšnim odstranjevalcem vonjav in z ženo živia naprej srečno in družabno, brezcigaretno življenje.

Razne odvajalne terapije v nekakšnih skupnostih Kalimerotov so enostavno bullshit, poberejo ogromno denarja, rezultati pa so nikakršni.

Jaz sem se odločil, po 40+ letih kajenja, da s tem prekinem, izključno zaradi denarja, nikoli v življenju nisem imel zdravstvenih težav, zaradi tega. Sedaj hranim denar v višini cene prej pokajenih cigaret in že po dveh mesecih "varčevanja" se je nabral zajeten kupček, ki sva ga z ženo zapravila popolnoma zase. Verjemi, da je občutek ob zapravljanju tako, od ust odtrganega denarja boljši, kot zadovoljstvo ob vseh prižganih čikih.
S takim načinom spremembe, odpadejo vse dileme okoli kajenja. Če privarčevani denar roma v družinski proračun, se po navadi pojavijo taka vprašanja, čemu sploh služim, če si ne morem nič privoščit. Privošči si boljši dopust, boljši avto, nov računalnik..........., pač tisto, kar sicer ne bi mogel kupiti zase osebno, ker ne bi bilo denarja, saj si ga zapravil za brezvezno pošiljanje v zrak.
To, da si s privarčevanim lahko kupiš, kar hočeš, je najboljša motivacija. Ob količini, katero sva skadila z ženo, je to krepko čez 4k€/leto.
Delo krepa človeka

nevone ::

Tole z namenjanjem denarja od cigaret za nekaj drugega se mi zdi zanimiv pristop.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Aston_11 ::

Med tem, da nehaš in med tem, da se odločiš, da nehaš je velika razlika. In nato zgubljaš energijo s tem, da se odločitve držiš in se boriš sam s sabo dokler sebe ne premagaš....

Sicer vidim, da kadilci, ki pokadite škatlico ali več na dan, kadilcev, ki pokadijo manj kot škatlico na dan, ne štejete za resne kadilce. Čeprav je prenehanje pri slednjih ravno tako težko kot pri prvih.

Jaz sem bil pri slednjih in sem imel enake odločitve in enake metode. Neučinkovite, jasno.

Nato sem prenehal kaditi in sicer mi je ostalo enih 4 ali 8 čikov v škatlici na polici. In tam so še vedno, če jih ni kdo vrgel proč. Brez vsake odločitve, ki bi se jo moral držati. In tako sta minili dve leti do dolgočasenja v Slovenski vojski, kjer se je vsak odmor izkoristil za čik. Kadilo se je torej dnevno, razen med vikendi, ko sem bil doma. Takrat nisem.

Ko je bilo dolgočasenja v SV konec, od česar je že enih 12 do 13 let, je bilo tudi čikov konec.

Sedanja klasifikacija ali sem ali nisem kadilec, ali bi me ponovno zasvojilo ali ne, je totalno brez veze, ker na čike niti ne pomislim, poleg tega da mi smrdijo.

Isto sem naredil letos s pivom, ker se je totalno pokvarilo, vina ne maram, žganega še manj, po radlerjih me boli glava.

robida ::

solatko je izjavil:

noraguta - pet let kajenja do ene škatle na dan, ni nič, ko pa vlečeš deset in več let, ko se tvoje življenje praktično vrti okoli cigaret pa nikakor ni lahko nehat. Tudi ti nisi neha, si samo pavziral in naslednjič, ko se boš odločil nehat, bo težje.
Imam veliko kolegov, ki so nehali, vendar so v povprečju postali popolnoma druge osebe. Praktično se bojijo v družbo, saj jih je vedno strah, da bodo ob popitem kozarčku, spet nezadržno privrele potisnjene želje.
Večini kadilcev vlečenje paše, zato je tudi težko nehat.
Oglasi se spet, ko boš nehal in ne boš imel nobene želje spet prižgat, ne glede na to ali paše ali smrdi.

Do takrat pa daj mir ti, jaz namreč po hipnozi, že leto in pol, nimam nobene potrebe več po cigareti, niti slučajno pa me ne moti, če cela družba okoli mene vleče.
Se mi samo smilijo (vedno je v takih družbah nekaj takih, ki so že nekajkrat nehali, a enostavno niso zdržali pritiska podzavesti, to pa je bistvo), ker še vedno mečejo veliko količino denarja v luft in v davčno blagajno.

Kadil 27 let po škatlico na dan. NE KADIM 2 meseca. Zaenkrat vse OK. Pa brez hipnoze, ker sem se sam prepričal, da kajenje ne vodi nikamor.

energetik ::

Kadilci, ki "morajo" kaditi zunaj na mrazu niso nič bolj diskriminirani kot jaz, ki se npr. ne smem z mopedom vozit po Cityparku. Torej niso diskriminirani, noben ne sme kaditi v lokalu.

Sicer pa lepo, da si nehal s cigaretami, čeprav verjetno moraš zdaj začeti z zmanjševanjem količine nikotina v e-cigareti, verjetno je tvoj cilj tudi prenehanje odvisnosti?

Matev ::

Trenutno sem vesel, da sem dosegel prvi, najpomembnejši cilj. Prenehal sem kaditi.


naj te razžalostim

nisi prenehaj kaditi
si zgolj tip kajenja zamenjal

kot bi šel iz pipe na fajfo ...

WarpedGone ::

Gumijasta pljuča dobiš zarad katrana in ne zarad nikotina.
Zbogom in hvala za vse ribe

Matev ::

Gumijasta pljuča dobiš zarad katrana in ne zarad nikotina.


a odvisen si od nikotina

in nikotin je tisti ki te vleče ven pri -15 stopinjah
da prižgeš en čik, pa naj bo to e-čik ali k-čik (klasik-čik)

WarpedGone ::

Pa kaj? Koga druzga pa vleče plezat pod zemljo/po skalah/po ledu, skakat iz avijona/stolpov/previsov ipd, itd. Če lahko uživa v nikotinu brez da si preparira pljuča.. Go for it!

Vsi smo odvisneži, le nad nekaterimi odvisnosti se zmrdujemo, nad drugimi pa ne.
Zbogom in hvala za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107400 (41549) Limona
»

Kadilci

Oddelek: Loža
143608 (2900) Aston_11
»

prenehal bom kaditi.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
666960 (4378) Ramon dekers
»

Kajenje..... ZAKAJ?!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19814872 (11044) mali tapravi
»

parodija na cigaretne nalepke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
505504 (4415) Dr_M

Več podobnih tem