» »

Prenehanje kajenja

Prenehanje kajenja

Limit-sky ::

Tudi mene zanima kontakt.

energetik ::

Izi je izjavil:

Niti pod razno, Za vsako človeško odločitev je potreben razlog.
Pri katerikoli zasvojenosti rabiš prekleto dober razlog, da nehaš. Dokler tega ni ne boš nehal.
Razlog mora biti tak, da te prisili v nehanje. Da je nekaj škodljivo NI dober razlog in preverjeno NE deluje.
To, da z gotovostjo veš, da boš zaradi kajenja čez N-let zbolel vsaj za eno boleznijo, zate ni zadosten razlog?
Poleg smrada, rumenih prstov na rokah, kašljanja, slabega okušanja in vonja? Ne vem, no, meni bi bili že to povsem zadostni razlogi za prenehanje.
Recimo jaz sem zasvojen s kavo, pa bi jo isti trenutek nehal piti, če mi kdo predstavi jasne dokaze, da bom zaradi tega zbolel. Verjetno je to veliko milejša zasvojenost, pa vendarle.

connel ::

solatko, mene tudi zanima

gendale ::

energetik je izjavil:

Izi je izjavil:

Niti pod razno, Za vsako človeško odločitev je potreben razlog.
Pri katerikoli zasvojenosti rabiš prekleto dober razlog, da nehaš. Dokler tega ni ne boš nehal.
Razlog mora biti tak, da te prisili v nehanje. Da je nekaj škodljivo NI dober razlog in preverjeno NE deluje.
To, da z gotovostjo veš, da boš zaradi kajenja čez N-let zbolel vsaj za eno boleznijo, zate ni zadosten razlog?
Poleg smrada, rumenih prstov na rokah, kašljanja, slabega okušanja in vonja? Ne vem, no, meni bi bili že to povsem zadostni razlogi za prenehanje.
Recimo jaz sem zasvojen s kavo, pa bi jo isti trenutek nehal piti, če mi kdo predstavi jasne dokaze, da bom zaradi tega zbolel. Verjetno je to veliko milejša zasvojenost, pa vendarle.

jaz sem proti kajenju, ampak tega z gotovostjo ne veš
vsi kadilci ne zbolijo/umrejo zaradi bolezni povezanih s kajenjem (je pa res da imaš kot kadilec veliko večjo verjetnost za dobit nekatere bolezni)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

solatko ::

Za vse, ki bi želeli prenehati kaditi, skoraj brez muke, tel.številka dr. Jurij Kolpakov je: 041-915-009.
Če se ne javi ob vašem klicanju, pomeni da je zaseden in vas bo kmalu poklical nazaj.

Tudi na googlu se najde nekaj člankov, ki dajo več informacij, so pa poleg njega še nekateri zdravniki ukvarjajo s to metodo - tudi uspešno (Celje, Bled...)

http://www.viva.si/Psihiatrija/1796/Pus...

Nasvet za vse, ki boste obiskali kakšnega od zdravnikov, ki uporabljajo hipnozo:

- morate se dejansko odločit, da je s kajenjem konec
- v razgovoru s hipnotizerjem, morate navesti težave, ki ste jih imeli, ko ste hoteli prenehati sami, brez pomoči (nemirne roke, potreba po cigareti med ustnicami, želja po hrani......), da bo v hipnozi, te probleme čimbolj omejil
- tudi če boste pozneje kašen cigaret prižgali, to ne pomeni, da ste začeli kaditi ponovno (tako ali tako, boste imeli občutek, kot da kadite prvič v življenju - ogaben okus, vrtoglavica, smrad...)
- če boste navedli prave probleme, težav z odvajanjem ne bo, saj enostavno ne boste imeli želje po cigareti
- v primeru, da je vaša razvada močna in dolgotrajna, se dogovorite še za eno seanso, če slučajno prva ne bi dokončno odpravila težav - cena je polovična za drugič

Lahko vam priznam, da sem bil pred terapijo zelo skeptičen, saj nisem dajal veliko možnosti hipnozi, potem pa sem bil izredno presenečen, saj si ves čas pri polni zavesti, veš in razumeš kaj ti pripoveduje, ko pa te iz na pol transa zbudi, enostavno nimaš več potrebe po kajenju. Neverjetno.
V enem letu, me niti enkrat ni prijelo, da bi prižgal cigaret, vsak dan pa sem kar z nekaj kadilci na kavicah, razni obiski, si včasih prižgejo kak cigaret (saj nisem postal tiran, ki bi kajenje sovražil, prej kadilce pomilujem, kako so neumni in kako sem bil sam neumen, da nisem to storil že prej).
Zredil sem se kakšne 3-4 kile, ker prebava deluje malo drugače, vendar bo sedaj pomlad in malo več gibanja to odneslo stran, jem pa enake stvari kot prej in glih toliko, nadomestkov za čike ne rabim.

Pa še tistim, ki so tako pametni, a sami niso nikoli kadili.
Ne dajajte nekih napotkov preko svojega razmišljanja, saj nimate niti najmanjših izkušenj.
Kadilcev zelo malo resno zboli, je pa med bolanimi veliko kadilcev in se tako postavljajo statistike.
Razvada kajenja, je zelo težko, v veliko primerih nerešljiva, saj so poleg čistega fizičnega užitka - vzet škatlico iz žepa, zbrati cigaret, poiskat vžigalnik, prižgat, prvi dim....., tu še močnejši psihični, ki čakajo globoko v podzavesti in udarijo z vso silo na plan, ko poizkusiš to razvado odstranit.
Tudi opozorilo zdravnikov, ima enak učinek, kot pri narkomanu, pijančku ali kakšnemu sladkornemu bolniku. Saj poizkušajo pa največkrat ne gre, saj se poleg živčnosti zaradi potreb po kajenju, pridruži še živčnost zaradi bolezni.
Poglejte si na Onkološki kliniki, koliko jih vlači tiste flaše s seboj in prižiga čik za čikom.
Tudi razna odvajanja s pomočjo nadomestkov, po navadi ne prinesejo rezultata.
Je pa tako, kot v vseh porah našega življenja, nekaterim rata tudi samim, vendar so muke skozi katere so morali, nepotrebne in so sigurno vredne več, kot daš za tisto eno - eno in pol urno terapijo.
Srečno odvajanje vsem, ki se boste odločili za ta korak. Izgubit nimate kaj.
Delo krepa človeka

JanK ::

Z veseljem lahko porocam se o enem zaenkrat uspesnem prenehanju kajenja - od 14. februarja.

In vsaj meni je skoraj gotovo pomagalo zdravilo Champix.

Ne morem trditi 100%, ampak ob zadnjem poskusu prenehanja kaditi pred nekaj leti sem dejansko imel fizicne posledice. Tokrat pa je slo vse skupaj tako zlahka, da bi skoraj raje, da bi bilo tezje in bi s tem imel vecji odpor do kakrsnekoli ideje, da bi zopet zacel.

solatko ::

Poizkusi s hipnozo, mene je po 40+ letih tudi do 3 škatlice na dan uspešno odvadila. Že več kot eno leto se mi ni pojavila želja za cigaretom.
Ena od veliko možnosti:
http://www.viva.si/Psihiatrija/1796/Pus...
Delo krepa človeka

Capitan999 ::

Sem probal tudi že s hipnozo - pa ni šlo. Na žalost.

Si probal smokeless? Novost, frišna zadeva na trgu. Zame je zakon. S tem sem pa za šalo nehal.

gzibret ::

Capitan999 je izjavil:

Si probal smokeless? Novost, frišna zadeva na trgu. Zame je zakon. S tem sem pa za šalo nehal.


Aha, in zgolj za ta post si se registriral. LOL.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Capitan999 ::

Smokeless? Povej, Capitan, kolk časa ne kadiš več? To, da si za šalo nehal, ne verjamem, ker ni stvari na svetu, da bi lahko za šalo nehal kadit.


Ne kadim več dobre pol leta. V primerjavi kaj sem doživljal, ko sem se trudil prenehati s pomočjo raznih nadomestkov, obližev, knjig in terapij, lahko sedaj rečem, da za šalo. Imel sem krizo le tretji dan, ko me je imelo, da bi prižgal navadno cigareto. Po tistem ni bilo več abstinenčne krize in želje po čiku. Ja, smokeless. Čisto nov koncept.

kmetek ::

Jaz mislim, da je morda edini način ta, da si že vnaprej določiš en dan, recimo novo leto, in se tistega dne na žurkah nagiftaš do amene...to pomeni galva rdeče najhujše cigarete do max in pokadiš vsaj 3-4 škatlice! Da ne boš niti pomislil 3 dni po novem letu. 2 dni boš itak imel mačka od drinke in ves okajen itd...potem pa nehaš. Tako sem jaz pred 7 leti naredil..vmes 2 prekinil in spet po nekem času začel, potem pa konec.

Včasih poredkoma kako cigaro (malo) pokadim ob kaki žurkici...to je pa vse. Cigarete = NO GO.

Capitan999 ::

Sem pred leti probal e cigareto - eno veliko sranje. KO se je pregrela, je kar za nekaj časa nehala delat. Ena baterija, pa zunaj na piru - ni zdržala.. Sem kupu še eno. Pa je lih tko zmanjkal, ko nisem bil doma. Itak, da greš po vsem tem kupit eno pravo škatlo... Ne vem, kako je s tabo, Capitan, ampak jaz sem strasten kadilec, rad kadim. A pamet mi pravi, da bo treba nehat.

A je glede tega Smokeless bolje? Po pravici prs.


Ravno zaradi takih problem E cigarete niso bile dovolj dobre, da bi jih lahko strasten kadilec uporabljal. Zakaj sem jaz z lahko vzdržal? Ker me smokeless ni pustil na cedilu v začetni fazi, ko sem rabil nekaj namesto čika. Pri smokeless je isto kot da vzameš s seboj 2 zavoja običnih čikov. Imaš "ta veliko" baterijo v škatlici s katero polniš male baterije, polega tega pa polnila za 2 zavoja v primerjavi s klasičnimi. Ni omejitev zaradi pregrevanja, isto uporabljaš kot navaden čik. Tehnologija gre naprej.
Ampak, vseeno si moraš želeti uporabljati nekaj drugega kot klasičen čik, ker se ti lahko zgodi, da pozabiš napolniti baterijo ali napolniti ustnike. Je potem treba potrpeti kake pol ure, da se baterija napolni.
V začetku sem uporabljal isto kot navaden čik. Otresal v pepelnik :-), šel ven kadit, ko sem vzel iz škatlice, sem prej povaljal prednji del... Samo, da mi je bilo isto kot kajenje.
To je ravno za tiste, ki so strastni in radi kadijo. Tudi sam sem bil tak.
Vsakdo drugače občuti in sprejema razliko. Jaz zagovarjam smokeless, ker je bilo to zame edinstvena rešitev pred tobakom.

Matev ::

se tistega dne na žurkah nagiftaš do amene..


zanimiv način odvajanja

solatko ::

nikolajs - Kakšno hipnozo in kje si probal, mene in ženo je doktor na linku, ki sem ti ga dal v 1,5 ure ubil voljo po cigareti. Brez kriz, zamenjave z drugo stvarjo (hrana, bomboni...), vseeno pa sem hitro pridobil nekaj kg viška, ker se prebava spremeni. Sedaj je tudi to že skozi in imam enako telesno težo, kot prej.
V primeru da prvič ne prime v redu, greš k istemu za pol cene še enkrat in garantiram ti, da boš nehal, če si se pač sam tako odločil.
Lahko pa poizkusiš tudi z akapunkturo, ki po podatkih ima tudi zelo dobre rezultate.
Delo krepa človeka

kmetek ::

Ja meni je uspelo potem v tretje, sem si pol leta tupil v glavo "po novem letu ne kadim več"...ponavljal vsak dan + skadil 3 škatlice marliče rdeče zagift do dna :D

solatko ::

In še sedaj si živčen in občasno trpiš na ta račun, v roku nekaj let, pa te bo nekaj znerviralo in boš zopet kadil.

Jaz nisem nič trpel, v 1uri in pol, je bilo za 80€ mojega kadilskega trpljenja konec. Za preizkus, sem po kakšne pol leta prižgal pri kavici en čik, ki pa sem ga po dveh dimih vrgel v sekret, saj mi je smrdel, kot tistim, ki kadijo prvič.

Zakaj bi se človek mučil, sebe in okolico, kot sem se tudi sam, pri prejšnjih poizkusih. S tako lahkoto, kot je šlo to, bi to naredil že pred 30-imi leti, ko sem se prvič poizkusil odvaditi, pa so me doma prosili, naj raje kadim naprej, saj tako nemogočega človeka ne bodo prenašali.

Glede na to, da je eden izmed velikih povzročiteljev raznih vrst raka tudi živčnost in posledično slabo počutje, vsakemu odsvetujem kakršne koli poizkuse prenehanja česar koli, kadar bi zato morali trpeti živci in splošno počutje. Naredili boste več škode, kot koristi.

Praviloma, bi se moral toliko časa odvajati, kolikor časa si kadil, na nepripravljen organizem it s takim frontalnim napadom, je na pol samomor, hipnoza in akapunktura, pa telo pripravita na to, da ne bo več strupa in blokirata centre, ki sporočajo, da je nekaj narobe, ker strupov an enkrat ni več.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

blackbfm ::

Eh hipnoza je v osnovi larifari. Deluje ja, če si vodljiv (da ne rečem naiven) in če niti približno nimaš pojma o njej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

solatko ::

blackclw - Spet ena trditev brez osnove. Vsak človek, lahko prepusti svojo glavo hipnotizerju, zato je pomembno, da se pri teh zadevah ne puščamo šarlatanom in doma naučenim hipnotizerjem.
Človek, katerega link sem dal višje, je zdravnik - psihiater, ki je bil eden od ustanoviteljev društva za uporabo hipnoze v zdravstvene namene. Prvo pravilo hipnoze je, da jo mora pacient dopustiti in dejansko prepustiš vodljivost drugi osebi. Ta ti pač sugerira v tvojo podzavest (ki je vzrok vseh odvisnosti), določene komande, ki jih slišiš in razmeš, saj gre za polhipnotično stanje. Podobna je avtohipnoza ali avtosugestija.
Tudi mene je pri tej metodi prepričal šele rezultat, žena pa je bila tako skeptična, da je počakala en teden, šele potem, ko je videla, da po toliko letih kajenja nimam dejansko nikakršne želje (ona je ta teden še veselo kadila, seveda iz obzirnosti zunaj), je šla še ona in to z enakim uspehom.
Cel potek in osnove hipnoze, ti gospod razloži preden se začne seansa, saj moraš sodelovati.
Predpogoj vsake take operacije je, da se v zavesti odločiš STOP. Hipnoza samo blokira podzavestni center, da te ne hebe želja. Meni je moral umiriti roke in ustnice, ženi pa časovno pogojeno kajenje - tole še nardim, potem pa prižgem. Oboje je uspelo, saj če ne bi, bi šel še enkrat. Postopek je neboleč, brez posledic, kemije in podobnih sranj, sorazmerno poceni 2,5 šteke Mallboro in v več kot 90%-ih uspešen.
Skupinske seanse na Hrvaškem, so baje uspešne v 60%-ih procentih.
Delo krepa človeka

JanK ::

solatko je izjavil:

Postopek je neboleč, brez posledic, kemije in podobnih sranj, sorazmerno poceni 2,5 šteke Mallboro in v več kot 90%-ih uspešen.
Skupinske seanse na Hrvaškem, so baje uspešne v 60%-ih procentih.


Za tele uspesnosti bos moral pa podati kak vir, drugace pravim: bullshit. Posebej v luci tegale grafa
Horizontalna os pove koliko je vsaka metoda boljsa od prenehanja brez vsake pomoci, za kar je uspesnost manj od 10% po 10 mesecih.

Ne pozabi, da uspesnost ni to, da ne prizges po enem dnevu ali tednu, ampak ce cez eno leto ne kadis vec!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

gumby ::

Odloči se, da boš nehal, to je cela znanost...
Fizična odvisnost te mine po par dneh, naprej je pa vse "v glavi". Ni treba doktorata delat iz tega...
my brain hurts

solatko ::

JanK - Poglej, ne rabim grafa, zame in za ženo je dovolj, da več kot eno leto, nisva imela želje po cigareti, ko pa sem iz čistega firbca prižgal, sem imel občutek, kot da kadim prvič v življenju. Smrdeče, kašljajoče in prav nikakršnega užitka, poleg tega pa vsak mesec 400€+ v proračunu.
Ne zanimajo me grafi in statistika, sem pač dal podatek, ki se nahaja na nekem medicinskem forumu in se mi ne da ukvarjat s statistiko.
Tako lahko, kot je s hipnozo potekalo odvajanje kajenja, mi ni uspela še nobena stvar v življenju.
Pred seanso sem bil velik skeptik, ko pa je bilo konec, sem imel občutek, da bo zdaj, zdaj želja nazaj, pa nič.
Iz ordinacije sem šel mimo bufeta in bi skoraj kozlal, ko mi je v nos prišel tisti smrad pepelnikov in dima kadilcev. Tak grozen občutek, je trajal cca en teden, potem je postalo tudi bivanje poleg kadilcev znosno, sedaj pa me praktično ne moti. Vem pa da tega smrada ne bom več dostikrat prižgal v življenju.
Zdi se mi, da morajo te zadeve potekati individualno, saj moraš pred seanso predstaviti vse svoje strahove, naučene kretnje ob prižiganu in vlečenju, ker nikotin ni glavno, kar te tera, da vlečeš, mene je bolj mučil občutek odvečnih rok, praznih ustnic, naučenih gibov, ko sem se nekajkrat sam poizkušal odvadit.
Te stranske stvari, ti mora v podzavesti pospravit na stran, sicer se želja vrne, seveda pa je predpogoj vsega, sodelovanje med seanso, odločitev, da tega sranja mora biti konec in ti potem telo ob umirjeni podzavesti, pusti prenehati, brez problema. Mene samo zdravje ni oviralo, enostavno, se mi je zdelo, da sem dal tej državi že preveč denarja iz naslova trošarin 40+ kajenja 3škatle/dan, najdražjih cigaret.
Toliko je bolj pametnih stvari, ki jih lahko kupiš za ta v dim spuščeni denar - pa nekaterim še škodi.
Delo krepa človeka

JanK ::

Glej, ne pravim, da vama z zeno ni pomagala hipnoza. Tako, kot noben ne bo pravil, da meni ni pomagala tableta. Pa naj bo to placebo, kemija, karkoli. In cestitam vama in zelim (tako, kot sebi), da se bomo lahko cez leto spet "slisali" in potrdili, da se vedno ne kadimo.

Ampak ne zavajati kadilcev, ki bi si morda zeleli nehati, da hipnoza pomaga v 80% primerih, ker to preprosto ni res. In ce gredo s taksnim pricakovanjem k hipnotizerju in njim to ne pomaga, si lahko mislijo, da so brezupen primer.

Sam si vedno zelim najbolj natancnih informacij in sem se, preden sem se odlocil nehati kaditi, precej dobro pozanimal kaj deluje, kako deluje, kako uspesno deluje in kaj bi verjetno meni najbolje pomagalo. Zaenkrat kaze, da sem dobro zadel - pa to ni bila hipnoza.

solatko ::

JanK - do danes sem vsakemu kadilcu, ki ga imam za kolikor toliko kolega ali znanca, svetoval, hipnozo, ko se začudi, da ne kadim več. Deset jih je poklicalo (za te vem) in so postali nekadilci, tako da jim bom še naprej to svetoval, saj je napram drugim metodam (kjer gre tudi verjetno bolj za služenje denarja, kot pa pomoč odvajanju), tudi najbolj prodajana knjiga je čisti nateg, če spregledaš skromno omembo hipnoze, kmalu po začetku.
Sedaj bi tudi jaz lahko napisal kakšno knjigo in z njo mastno služil, pa mi ni jasno, katero metodo naj izberem, saj mora imeti za kolikor toliko visoko ceno, vsaj 100 strani.

Žena je poizkusila s knjigo (šele po odločitvi za hipnozo, ji je padel ta podatek v oči), z vsemi oblikami nicorette, elektronsko cigareto...., pa ji ni pomagalo popolnoma nič, tudi neke tablete ji je predpisal doktor, skratka vse živo, vse je fajn koštalo, rezultata pa nobenga.
Jaz se vsaj s kemijo nisem matral, sem pač mislil, da imam zadosti močno voljo, pa je odpovedala, ker enostavno nisem vedel kam z rokami, kaj vtaknit v usta (spraznil sem kemični svinčnik in ga žulil, dokler ga nisem zamenjal s polnim in sem imel lepo plav klun), živci so bili na psu, vožnje avtomobila so se iz uživanja spremenile v muko, skratka, težko se je odvadit kajenja, brez pomoči tako, da ne bi trpela družina, okolica, posel, pa tudi zdravje.
Sedaj mi vozilo lepo diši, saj je pepelnik prestal zadnje čiščenje več kot leto nazaj, včasih sem od LJ do MB ali do KP skadil tudi do 10 cigaret in sem imel občutek, da me bo tu najbolj mikalo, pa nič, enostavno je želja po čiku izginila, če pa se bi slučajno vrnila, sem pred prvim prižganim čikom zaradi nje, pri hipnotizerju.
Je pa vrjetno tako, kot z vsemi zadevami, nekdo posel obvlada bolje, drugi slabše, nekomu koristi ena metoda, drugemu druga in v nobenem primeru, kadilcev ne zavajam, saj bodo morali sami narediti prvi korak in polno sodelovati, če hočejo uspeh. Če zamolčijo en razlog, zaradi katerega jim do sedaj ni uspelo, bo ta razlog ostal še vedno in je velika verjetnost, da bo spet prevladal.
Tudi sam, si vedno želim informacij in ravno o prenehanju kajenja, oziroma metodah za dosego cilja, jih je ničkoliko. Z ženo pač prisegava na hipnozo pri strokovnjaku (univerzitetna zdravniška izobrazba + priznan hipnotizer, v medicinske namene). Tudi za te učinkovite metode se najdejo sestavki, je pa res, da sestavki s pomočjo kemije, nekih skupinskih terapij...., seveda vse s precej visoko ceno, prevladujejo.
Lej, tebe osebno sestavki o hipnozi, ki so na voljo, niso prepričali, mene ni prepričalo nešteto metod, ker sem v svoji okolici videl, da so bolj kot ne, odrekanje in lomljenje živcev, da se v večini cigaret zamenja za kakšno drugo, sicer malo manj škodljivo, zato pa za obliko telesa nič kaj prijazn nadomestek, da se moraš potem celo življenje pazit, da slučajno kakšnega ne prižgeš, da se ti popolnoma zmeša prebava, da postajaš lačen sredi noči, da cigarete sanjaš, da je želja po prižiganju, pri večini tudi po mnogih letih zelo velika....., pa tudi žena je izjavila, če bo uspelo pri meni, da vsaj en teden ne bom prižgal in da zraven ne bom tečen in nemogoč, bo prepričana, da zadeva deluje. Kolegi še danes težko verjamejo, da je to šlo tako na izi, saj so me vsi poznali, kot nepoboljšljivega kadilca, ki bi včasih za cigaret ubijal.
Sedaj pa res uživam v dobri hrani, parfumi, ki jih uporabljajo ženske imajo popolnoma drugačen, bolj prijeten vonj, okus določene hrane, ki jo imam rad, je popolnoma drugačen, kot prej in sem začel uživati tudi v hrani (jem bolj malo, a toliko okusneje), kozarček po kosilu res dobrega vinčka, mi šele sedaj pokaže, zakaj je neko vino 30 in več €, drugo pa dobiš za 1-2€, prej je bilo vino pač vino, brez neke hude razlike v okusu in vonju.
Seveda pa ima to tudi slabe strani, saj mi pokvarjena hrana smrdi nekaj krat bolj, kakšna zažgana zadeva ima grozen okus, čutim ali je v hrani zadosti začimb in če so skladne........, je pa za enkrat več dobrih lastnosti prenehanja, le zakaj ni bilo interneta pred 30 in več leti.
Delo krepa človeka

Capitan999 ::

Solatko - mogoče sem čuden, mogoče nisem po jusu, ampak res nič ne pomaga. Pred leti sem bil na hipnozi v Poreču, potem v Celju. Abstinenčna kriza vsakič, volje zmanjkalo. Tudi akupunktura v Mariboru..., ne vem, a sem res obsojen na čike do konca, al kaj. Enostavno imam voljo, da neham, potem pa spet tako željo, da prižgem.. da ne vem, kako se bom odlepil od te klinčeve odvisnosti. Prav jezen sem že sam nase,.

Capitan - razmišljam o Smokeless - pa me nekako ne prepriča. Ne verjamem več nakladancijam, kako je neki super. Prevečkrat sem se opekel, ko sem planil po novosti, potem bil pa razočaran. Je treba za vsako stvar kr neki dnarja navršt, pa če ne deluje, spet skozi okno:-(

Nikolajs, poglej si link http://smokeless.si preberi več o tem. Glede na moje izkušnje ni nakladanjcij, je zelo realno napisano. Volja je vsekakor potrebna! Če se pa še odločiš, ti pa s smokeless lahko uspe kot je meni. Sem upošteval navodila za uporabo in dejansko sem sedaj svoboden človek, ki ne pogreša ne cigarete, ne dima - obdržal sem staro navado, stopnjo nikotina zmanjševal in tudi uporabo smokeless. Iz navade jo uporabljam le še ob kavi ali ob kakem pivu z breznikotinskim polnilom, ker mi tako paše. Zakaj pe ne?

Matev ::

in kako naj bi e-cigarea odvadila človeka kaditi

saj je enako kot cigaret - zgolj dima nima in jo lahko kadiš v zaprtih prostorih

če mene vprašaš je še huje kot navaden čik - ker ti ta e-cigaret omogoča da pušiš neomejeno

gruntfürmich ::

vse je v glavi. trdno moraš biti prepričan da boš nehal kadit, pa boš lahko sam nehal ali pa ti bodo metode kot so hipnoza pomagale.
če mencaš in si pussy boš kadil naprej.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Matev ::

Tudi v službi v pisarni? (pri nas v firmi nas vsak dan bolj grdo gledajo, ko hodimo ven na čik...)


ti bodo ta tvoj e-čik nekam zabili
če ga boš kaj preveč otresal okoli

čik je čik
pa če se kadi z njega ali ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

WarpedGone ::

Tole obsojanje in zaničevanje ljudi, katerim še ni uspelo prenehat, ne pelje nikamor.
Več kot o kadilcu, pove o sodniku samem.

IIRC obstaja en velik kup zelo različnih mehanizmov v možganih, kjer nikotin lahko prime. Praktično pri vsakem kadilcu je v akciji drugačna kombinacija teh mehanizmov. Zato neka metoda enemu pomaga, pri drugemu pa na veliko faila. En se enostavno odloči in uspe, drug se odloči in "pada" nazaj. To ni posledica močnega in šibkega karakterja, kot se zelo rado ocenjuje, ampak posledica različno močnih in vztrajnih "cravingov" po nikotinu.

Kdor bi rad nehal kadit nima druge, kot da išče metodo, ki bo pomagala njemu. Če jih 25 ni pomagalo, bo mogoče 26. pa pomagala. Pri vseh je pa res, da se jih je treba lotit resno in iskreno.

Pussy nikoli ne sprejme, da je pussy. Moraš bit karakterno zelo močna oseba, da sprejmeš da si pussy. Kar pa zopet pomeni da nisi. Vsak ma svoje "napake" s katerimi živi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Matev ::

Tole obsojanje in zaničevanje ljudi, katerim še ni uspelo prenehat, ne pelje nikamor.


kaj pa spoštovanje kadilcev do soljudi
nikakvo

WarpedGone ::

Posploševanje je znak "enostavnosti v glavi".
Ja, obstajajo tut nespoštljivi kadilci. Čisto vsi moji kadilski prijatelji ne sodijo med nje. Vsak kadi le, ko se prepriča da dim nikogar ne bo motil.

Žal obstajajo tut nekadilci, ki bi se lahko mal pogosteje stuširali in pogosteje zamenjali prepotene nogavice. Zadnje čase me bistveno bolj moti telesni smrad, kot pa cigaretni dim.
Zbogom in hvala za vse ribe

Capitan999 ::

Capitan,
sem si ogledal stran, se nagibam, da probam še Smokeless. Če se odvadim dima, sem glede na moje pokajene čike na dan, zmagal. Samo še eno vprašanje imam - a se Smokeless res lahko uporablja povsod? Tudi v službi v pisarni? (pri nas v firmi nas vsak dan bolj grdo gledajo, ko hodimo ven na čik...)


Nikolajs,

s Smokeless pa res ni omejitev. Uporabljam ga lahko povsod. Pazi, celo v čakalnici pri zdravniku. :-) Ljudje me pa debelo gledajo... In se čudijo, da med. sestra nič ne reče... :-)
Ne spomnem se točno kje sem bral o tej polemiki; v glavnem, zaključek je bil tak, da zakon prepoveduje uporabo tobaka in tobačnih izdelkov v skupnih zaprtih prostorih, na delavnih mestih, lokalih, restavracijah... Elektronska cigareta pa ne spada med tobačne izdelke in je zato dovoljena povsod. Jasno, da tudi na delovnih mestih.
Zakaj? Ni dima, ni smradu in s tem ni pasivnega kajenja za ostale zaposlene. Nikogar s tem ne motiš. (Razen nestrpnežev, ki jih pa itak vse moti.) Je pa fino, ker ti pozimi ni treba na mraz, ker nisi nervozen, ko čakaš na naslednjo "čik pavzo", ker se počutiš isto kot nekadilec.
Ko se odločiš, da res nehaš in hkrati vztrajaš pri tem, ti bo enkrat sigurno uspelo. Ena izmed možnosti je tudi s pomočjo smokeless, ki se je meni osebno pokazala za čarobno rešitev prenehanja kajenja.

Matev ::

Je pa fino, ker ti pozimi ni treba na mraz, ker nisi nervozen, ko čakaš na naslednjo "čik pavzo", ker se počutiš isto kot nekadilec.


izgleda kot ideal za kadilce

kako naj bi te to potem odvrnilo od kajenja je verjetno znano samo prodajalcu

Capitan999 ::

Osnovni problem kajenja je negativni vpliv na zdravje. Na lastno zdravje in na zdravje bližnjih oz. "pasivnih kadilcev". Ker pri uporabi smokeless ni substanc, škodljivih za zdravje, s tem nič več ne ogrožaš sebe oz. drugih.
Podobnost uporabe e cigarete s kajenjem je pa zgolj psihološki namen, da še naprej delaš isto kot si prej, vsaj v začetni fazi. Prvi dnevi in tedni so najhujši pri odvajanju. Kasneje se pa sam odločiš ali potrebuješ sploh še nikotin ali ne.
Najboljše pa je, da se ne obremenjujem več, ko uporabljam smokeless. Se smatram za nekadilca, ker se iz smokeless ne kadi dim = nekadilec.
Se mi je zgodilo, da sem pozabil doma. Skoraj cel dan sem zdržal brez, brez krize, kar mi je dalo vedeti, da nisem več odvisen od nikotina in od takrat sem začel uporabljati polnila brez nikotina. Enostavno mi je všeč ritual kajenja.

gzibret ::

Naj še jaz dodam svoj piskerček.

Ker sem imel že poln kufer kajenja, in boleče izkušnje z nehovanjem nekaj let nazaj, sem si rekel, da bom probal to čudo. Kupil sem pa pri konkurenci od Capitana999 :D, Smouchi. No, zgodba...

Kadil sem recimo 10 let. Potem sem rekel, da bom nehal. Pri prvem odvajanju sem trpel kot žival nekaj tednov, in tudi čigumiji niso pomagali. Ampak sem zdržal, in jaz osel čez 3 leta spet prižgem čik, in v trenutku sem spet postal kadilec za nadaljnja 3 leta. In boleče odvajanje prvikrat mi je kar jemalo pogum za ponoven poizkus.

No, konnčno dobim eno dovolj močno motivacijo (punca je nehala kadit), da še jaz poskusim. No, odvajanje s tem elektronskim hudičem je potekalo dosti manj travmatično, kot z nicorette čigumiji. Prve dni sem sicer še vedno bil kot razjarjen lev, oči na pecljih za cigarete ipd... Samo sem se s tistim malo pomiril, čeprav sem rabil predvsem zvečer kar 10 ali 20 minutne seanse neprekinjenega puhanja tiste megle. Sedaj, po dobrih treh tednih, je že ok. Sploh se ne sekiram preveč, če onega hudiča pozabim doma, ker je itak samo nek dim za pussije ;) Sicer še paše potegnit, predvsem zvečer, ali ob pivu, ampak me niti ne moti, če ne vlečem več.

Dim je pa takšen, da je bolj podoben dihanju zimske megle v Ljubljani, kot pa kakšnemu pravemu čiku. Sicer nič ne smrdi, pribije pa tudi precej slabo (tudi medium kartuše, močnih nisem poskušal). Nima katrana. Je pa še vedno megla, in niti približno podobno pravemu čiku.

Kašelj se mi je umiril, diham lažje. Je pa vseeno tale dim malo dražeč. Po dolgih seansah kajenja začne grlo pečti, tista megla pa draži (tak suh kašelj). Vendar je to sedaj minilo, ker niti ne vlečem več veliko, nekaj vdihov na dan, glih toliko, da je. Sicer bi naj bil dim uparjen propilen-glikol, ki naj ne bi bil strupen (nek derivat alkoholiziranega škroba), vendar mene je vseeno dražilo. Če pa potegnem črto s cigaretami, pa ni to draženje nič v primerjavi s katranom v pravih čikih.

SUMMA. še vedno se mi zalušta cigaret, ampak tole je kar fajni nadomestek. Sem trpel bistveno manj, kot s čigumiji. Bi pa lahko morda začel z dozami z veliko nikotina, ker so medium kartuše en kur*, da ne govorim o low kartušah, katere imam sedaj. Sploh se nič ne čuti.... Ampak važno je, da že skoraj 4 tedne nisem prižgal čika 8-)

No, toliko. Če pa še koga kaj zanima, pa naj le vpraša.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

gzibret ::

Ja, se strinjam. Vendar nisem bil jaz nikoli nek verižni kadilec. V zadnjem času sem pokadil 2 škatli na teden talahkih čikov, kar sicer ni veliko, ampak vseeno preveč. Se pa strinjam s tabo, da bi bila nekemu verižnemu kadilcu tale elektronska cigareta skoraj tako, kot bi dihal jesensko meglo.

Moti pa me pri smokeless robi, da je draga ko hudič. 100+evrov za poceni kitajsko robo, ne hvala. Smouchi s polnilcem je bila 17 evrov, kar sem še pripravljen dati za to, da poskusim nekaj. Ampak 100+ evrov pa ne bi dajal zgolj za poskušnjo.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

energetik ::

Pa kako ta e-čik sploh deluje, a to naredi tako meglico, kot ultrazvočni vlažilnik zraka? In potem se ta meglica absorbira v pljučih?

gzibret ::

Ej, nimam pojma. Po mojem je ta megla nekaj podobnega kot ona megla v diskačih in na koncertih. V glavnem, imaš baterijo in neko žarilno nitko, ki segreje tekočino in se upari v dim. To je v glavnem to.

Je pa po mojem res propilen glikol. Ima tak sladkast okus.
Vse je za neki dobr!

lonz ::

Ja, mislim da je ultrazvočni uparjalnik. Podobno kot disko megla. Men je tale elektronski čik fino pomagal pri odvajalni krizi. Pa sem bil ornk kadilc. Zdej bo počas 3 leta odkar ne vlečem več.
...arrrrrr, shiver me timbers...

oracle ::

solatko je izjavil:

Nasvet za vse, ki boste obiskali kakšnega od zdravnikov, ki uporabljajo hipnozo:

- morate se dejansko odločit, da je s kajenjem konec

Ko se dejansko ODLOČIŠ, ne potrebuješ nobene pomoči več:)

Problem je ker ljudje vidijo in želijo rezultat, nočejo pa stopiti na pot do njega. Isto je s hujšanjem.

lonz ::

Če nisi trdno odločen, ti še šus dopamina v možgane ne bo pomagal. Volja je edini faktor; vse ostalo so pripomočki. Nihče ni nikoli rekel, da je enostavno nehat. Se ti pa poplača čez kak mesec (ali manj) ko spoznaš, da je najhuje mimo.
...arrrrrr, shiver me timbers...

gruntfürmich ::

Tkole je. Ni važn, kolk stane, plačam tud 1000 eur, če me to pripelje do prenehanja. Sem vrgel stran dvakrat po 17 eur za smouchi, ker ni bila uporabna zadeva, da o obližih nicotette sploh ne govorim, kaj šele, kolk gre za čike....

to mislim da je osnovna napaka. SAM moraš biti odločen da boš nehal, ne da rečeš za tole terapijo/napravo/obliž pa dam tudi 1000€ če me odvadi kajenja...
sam moraš biti tisti vzrok, kateri te bo odvadil. ostalo so samo pripomočki za lajšanje krize.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Matev ::

SAM moraš biti odločen da boš nehal, ne da rečeš za tole terapijo/napravo/obliž pa dam tudi 1000€ če me odvadi kajenja...


to je pa današnja miselnost
ko modeli mislijo da se vse kupi

...
jok

Bananovec ::

Po mojem nisi naredil nič, zamenjal si le embalažo.
Da ne bom izpadel kot neki pesimist, ti rečem to. Vztrajaj pa ti bo uspelo.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Matev ::

začnem z uporabo elektronske cigarete


hmm

kot bi se odvisnik od pokra, želel ozdraviti z igranjem spletnega pokra

nevone ::

Mah no, en korak je. Ker dim pri cigaretah naj bi bil bolj škodljiv kot sam nikotin, čeprav je nikotin tisti, ki te zasvoji.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Matev ::

Ker dim pri cigaretah naj bi bil bolj škodljiv kot sam nikotin, čeprav je nikotin tisti, ki te zasvoji.


in če te nikotin zasvoji

kako pričakuješ, da se boš odvadil od nikotina, z e-cigareto?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

nevone ::

kako pričakuješ, da se boš odvadil od nikotina, z e-cigareto?


Že če se odreče tistega dima je veliko naredil. Z nikotinom se lahko spopade v drugi fazi. Ali pa sploh ne.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

kocba ::

Ce si resnicno zelis odresit tega bremena, ti priporocam kaj takega

Najbolj kruta klinika za odvajanje

Pyr0Beast ::

Kajenje je 'way of life'. Ni lahkih rešitev tu.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

solatko ::

Kot uspešen nekadilec, po 40+ kajenja, priporočam hipnozo, saj po enem letu in pol brez cigaret ne čutim nikakršnih stranskih motenj, pa tudi želja po cigareti se ni pojavila.
Pri odvajanju od kajenja sploh ni pomembna zasvojenost, temveč navada v gibih rok, ustnic in psihično počutje, ko potegneš dim. Vem, da nasvete daje veliko nekadilcev, kot bivši kadilec pa točno vem, kje so problemi odvajanja.
Tisti, ki so se odvadili brez kakršne koli pomoči, so še nekaj let čutili željo po cigareti, vsaj večina bivših kadilcev, v razgovorih to prizna. Praktično se popolnoma ne odpovedo, oziroma ne izgubijo želje nikoli. Nekateri začnejo celo po nekajletni abstinenci, ponovno kaditi.
Ko enkrat padeš v to navado, je izredno težko nehat, tudi e-cigareta ni kaj bolj uspešna od vlečenja kemičnih svinčnikov ali kakega drugega nadomestka. Z raznimi obliži, tabletami in podobnim, služijo namesto tobačne industrije, farmacevti.
Hipnoza in akapunktura sta dva načina, ki imata zelo lep procent uspešnosti.
Oba z ženo sva bila strastna kadilca tudi do 3 škatle na dan, pa sva oba z eno terapijo, prenehala, bistvo je pa, da cigarete ni nadomestila kakšna druga razvada (bomboni, čokolada, hrana.....).
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107401 (41550) Limona
»

Kadilci

Oddelek: Loža
143608 (2900) Aston_11
»

prenehal bom kaditi.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
666960 (4378) Ramon dekers
»

Kajenje..... ZAKAJ?!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19814874 (11046) mali tapravi
»

parodija na cigaretne nalepke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
505504 (4415) Dr_M

Več podobnih tem