» »

Prenehanje kajenja

Prenehanje kajenja

««
«
1 / 9
»»

kajpravis ::

Že dlje časa se trudim opustiti kajenje. Nekaj dni sem priden in pokadim le nekaj cigaret na dan, pridejo pa dnevi ko jih pokadim precej več. Nikakor ne najdem rešitve za popolno prenehanje kajenja. Zelo mi dišijo zjutraj, popoldan pa pogosto ne kadim. Manjka mi predvsem volje.
Zanima me, kako ste vi prenehali kaditi in morda tudi vaš recept. Vem pa, da brez volje ne bo uspeha.
Hvala!

gumby ::

nic manj kadit... nehas in to je to. trma zmaga :)
my brain hurts

roba87 ::

Prenehati kaditi zna bit zelo težavno... Enostavno si moreš v glavo vbit da ne smeš kaditi več ( to sem sicer probal tudi sam , pa mi ni pomagalo ker sem si vedno rekel zraven , eh enga še pol pa neham:) ).... Probaj z Nicortte obliži, če pomaga. Ma kdo izkušnje z nicorette obliži?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roba87 ()

MarkV ::

Odvisno zakaj kadiš. Če kadiš zaradi nikotina, se je odvaditi zelo enostavno.
Če kadiš "ker nimaš kam dati rok" oziroma iz navade, je že težko.
Če pa kadiš iz užitka, pa je že skoraj nemogoče, saj človek tisti užitek preveč pogreša.

Nicorette? Brezveze. Samo potuho daje in na koncu postaneš odvisen od nicorette, namesto od čikov. Res nima smisla z nekimi obliži.

Jaz sem bolj za to da ko končaš kaditi najdeš dejavnost, ki bo napolnila praznino zaradi cigaret. Eni ližejo lizike, čigumiji lahko tudi pomagajo, antistres žogice, itd...:D

nevone ::

Poskusi en dan cel dan kadit, brez prestanka. Mogoče se ti bodo uprle.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MadMax ::

Ne "poskušaj" nehat kadit dokler nisi prepričan, da si to zares želiš.
Ko se odločiš, nehaj, tako kot je reku gumby.
Pika.
Ne laži sam sebi s "samo še tega", "danes sem samo 3" in podobnim sranjem.
Na ta način sem po 25 letih nehal, tako da vem kaj se da in kaj ne.
Pa srečno pri "trmi" 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Buldožer ::

Max ma prav. Če hočeš nehat boš mogu naenkrat prenehat. Ponavadi je edina trajna abstinenca od cigaret popolna abstinenca. Lahko tudi, da ti ne bo uspelo v prvem poskusu, meni ni. Ampak že 3 leta nisem pritaknil cigarete.:D Kadim pa občasno cigare, glede na prej skoraj ne kadim več. Moraš si postavit jasno mejo, jst sem si jo pri tem, da ne bom nikoli več kadil cigaret.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Zgodovina sprememb…

icecube ::

Najlazje bos prenehal, takrat ko bos zbolel. Jaz sem tako najlazje nehal. Ko si bolan, ti cigareti prvih par dni sploh ne disijo prevec oziroma nimas nevem kake potrebe po njih. Po tistih parih dneh imas ene 2-dni malo krize, vendar se da potrpeti. Potem si iz tahudega ven. Edino moras pazit da ne prenehas nazaj kadit. Jaz sem po 1 letu brez kajenja ponovno zacel kadit. Zakaj? Zaradi zivcev.
Druga opcija je ta, da gres na akupunkturo. Do sedaj sem slisal za dva primera, ki sta bila uspesna oziroma za nobenega neuspesnega.
Tretja opcija, ki je malo kruta in baje ucinkovita je ta, da pojes (da, dobesedno) vse cigarete ki so v skatlici, ali pa ogorke. Naj se slisi se kako ogabno, vendar prav zagotovo pomaga. Potem niti pogledat ne bos vec mogel cigaret, kaj sele pokaditi.

...ko prenehas kaditi, se ti spremeni bioritem. Paziti moras na tezo, ker se potem zacnes rediti. Prav tako se bos redil, ce bos jedel popolnoma iste obroke kot si jih med kajenjem. V tem primeru, se ti splaca zaceti ukvarjati s sportom, saj bos drugace hitro pridobil na kilazi.

SkIDiver ::

Mama je nehala kadit po 32 letih. Eno jutro je ob jutranji kavici zakašljala in si mislila "a mi je treba tega"? In to je bila prva cigareta iz novo odprte škatljice. Cigareto je ugasnila in rekla konec. Škatljica je bila na mizi terase še pol leta a ni nobenga pokadila. Po pol leta jo je sama zagnala proč. Maja pa je bilo 4 leta od kar je nehala kadit.

Je pa prej tudi že poskusila na način "še tega pa konec" pa ni bilo nikoli nič od tega:)

Morfejus1 ::

Jaz sem nehal prvega maja, ko je bila akcija opusti kajenje. Štiri dni je bila kriza (tresel sem se in podobno) potem pa je bilo kot da ne bi nikoli kadil.

Morfejus1 ::

Je pa fora samo v trmi. Teden dva je težko potem pa pozabiš na cigarete.

Tear_DR0P ::

če hočeš nehat kadit, morš nehat - konec je konec, nič ne velja "samo še tega"
moj deda je nehal, pa je 10 let zdržal brez, pa so ga živci vrgl, pa je reku , sam ta teden - no nikol več ni nehal

če rečeš konec je, je konec - for life, nikol več se ne smeš tolažit s sam še enga
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

kaktuss ::

Večkrat poskušal nehat nikol ratalo zmeraj je prišlo neki vmes oz sem našel en izgovor da sem prižgal .
No ko sem bil pa na pregledu pri zdravniku zarad prehlada pa sem ji omenil da bi rad nehal in mi je dala neke tablete dobijo se samo na recept ZIBAN in stanejo 20k če si imel gdaj kak napad epilepsije ali kaj podobnega strogo ne smeš jemati teh tablet... zato so tudi na recept vgavnem tablete delajo čudeže tudi zdravnica je rekal da jih večin neha kadit....

Vglavnem je pa tako 1 teden ko jih jemleš moraš še kadit potem po 1 mu tednu pa nehat odrezat in nikoli več prižgat to sem dosegel brez kakršnega problema in po enemu letu nisem prižgal nobene cigarete....

PS:
Naj povem pa da sem bil strastni kadilec pokadil sem po 2 škatli na dan in zjutraj če ob kavi slučajno nisem imel cigareta je bila to moja najhujša nočna mora.....

Saladin ::

Fotr je nehal kadit, ko mu enkrat ob bolezni niso več dišale. Tako je šlo par dni, potem pa se je odločil, da bo probal nehat.
Pa teden, pa mesec,...
Sedaj pa že leta ne kadi več ;)

Pomembne so dve stvari:
-Volja da nehaš (ko se enkrat pregrešiš je konec)
-Nadomestek za cigarete. Pri očetu so to sladkarije oz. stalno moraš imeti pri sebi nekaj za pod zob (čigumi, bonbon, keksi, zobotrebec...) Toliko, da se malo zaposli, da ima nekaj za delat in da ne postane živčen.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

nastyboy ::

če si rečeš :"Ne bom več kadil" je isto kot če si rečeš ne bom mislil na roza slona ..... itak da boš mislu... psihološko gledano moraš prvo na to stvar pomisiti, da si predstavljaš zraven še da ne boš mislu..... s takim načinom ne boš daleč prišel,.... lahko narediš kakšen poseben obred z zadnjo cigareto, lahko začneš plavati (moj kolega je tako nehal kaditi, ko je vidu kako ga matra, pa še zapravi ne več tolko) Lahko pa obiščeš kakšnega hipnotizerja,.... Po navadi po obisku tudi če probaš cigarete imaš občutek kot da imajo okus po zažgani plastiki...po navadi pa sploh niaš več želje po kajenju... Naredijo pa to dostikrat s takšno finto, da če drugi okrog tebe kadijo se počutiš fantastično, če pa si ti eno prižgeš, pa IZGUBIŠ ta občutek. Človeška psiha pa je tako nareta, da izgube težje prenaša kot pa če bi nekaj dobil. Naprimer če imaš avto ti manj pomeni to da bi mel pol marcedeza, kot pa da bi moral biti brez avta.

Je pa na netu verjetno še kej več nasvetov glede odvajanja in ordinacij ki se s tem bavijo z odvajanjem s pomočjo hipnoze/sugestije..

linki
http://library.thinkquest.org/17360/tex...
http://www.ne-kadi.com/
http://www.psihiatricnaordinacija.net/s...

EMET ::

... al pa zberi 60 Eur, pa pojdi v Poreč, >> Dr. Rausch (Darko Rauš)
EMET is the truth ...

Daedalus ::

Zanima me, kako ste vi prenehali kaditi in morda tudi vaš recept. Vem pa, da brez volje ne bo uspeha.

En dan sem se spravil na bicikl in po 15 kilometrih skor crkno. Nakar sem popizdil in se ves besen na sebe odločil, da tak ne gre več naprej. Začel sem se ubadat s tekom in nehal kadit. Ni pa blo lahko...ampak sem (očitno) preživel. To je blo eno leto nazaj. Zdaj pa vsak drugi dan 4-5 kilometrov teka in si res ne znam predstavlat, da bi začel nazaj kadit. Ajde, tu pa tam si kak cigarilos skadim poleg kozarca dobrega rdečega, to je pa tud vse0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

nokia6310 ::

Zanimiva tema ni kaj.
Sam še ne mislim prenehat kadit problem je verjetno tudi v zalogi cigaret, ki jo premorem zanima pa me kako ste se odločili prenehat a ste kar odrezali danes pa konec?
Sam si tega ne predstavljam, čeprav nebi bilo slabo če bi nehal in se ne mislim ubadati s tem. Eno škatlo mam za 2 dni in se mi ne zdi pretirano.

GregiB ::

Bilo je 25. januarja 1997, ob 14:55. Pred dvema dnevoma mi je dohter "diagnosticiral" želodčni refluks... kilo na želodcu, po domače. Sedel sem v kuhinji stare mame. Po 9 letih kajenja po škatlico na dan sem iz žepa potegnil odprto škatlico takrat popularnih Milde 1. V njej je bilo še 17 cigaret. Pogledal sem na uro na steni, zato vem... Rekel sem si, tale je pa zadnji. Kadil sem ga 8 minut, ugasnil... Od tistega dne nisem pokadil niti enega, v bistvu nisem kadil ničesar, ne cigarete, pipe, cigare... nič. Edino tako se da.
Po 9 letih ne-kajenja moram povedati, da je to bila ena mojih absolutno najboljših življenskih odločitev. Počutim se neprimerno bolje, čeprav sem mislil, da je z menoj vse super, medtem, ko sem kadil...
Zdaj moram pa samo še pogruntati... kako se odvaditi pira...:P
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

mzidy ::

Ena neumesna:
Sem sicer nekadilec, ampak kako je pa s cigarami, včasih me mika, da bi s sošolci kako skadu pa me zanima, če si lahk od cigar kej odvisn?:8)

MarkV ::

O cigarah je bilo nekaj govora v tej temi. Cigaro najbolj uživaš ko si sam, ko se poučiš o njenem izvoru, prebereš njene lastnosti, poznaš znamko, velikost, se o cigarah dobro poučiš, itd. Predvsem je pomembno:
- da cigaro pravilno prižgeš
- da cigaro pravilno kadiš
- da ne kadiš na prazen želodec
- priporočljivo je prej pojesti kak močan obrok (meso)

Sicer pa je to tema o prenehanju kajenja. Če te zanima kaj več vprašaj v zgornji temi:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MarkV ()

gzibret ::

Če si nekadilec pol te bo cigara prbila tako, da ne boš vedel za sebe :D Pa še slabo ti zna bit, če boš preveč vdihoval dim. U glavnem ena ornk cigara je ultranikotinska doza :D

Probaj prvo s kakim mild cigarilosom. Dosti varneje, da se ti ne bo stvar zagravžala že ob prvem poskusu.
Vse je za neki dobr!

R0K ::

Ko boš pri sebi najdu enkrat dost velik razlog, da bi nehu kadit (ne zarad mame, punce, šefa), boš pač vrgu čike v smeti in se boš vsak dan zjutri zbudo dobre volje, ker boš prepričan, da je dons en dan več, ki ga lahko preživiš brez cigareta.

Rabiš razlog ... kr tko ne morš nehat kadit ... ker boš 'kr tko' začel nazaj :))

nevone ::

Jest predlagam, da nam vsak dan poročaš, če ti je uspelo tisti dan ne kaditi. Po tem, kar boš poročal, bomo poskušali vplivati nate, da boš bodisi vztrajal naprej, bodisi ponovno poskusil s prenehanjem.

Povedal boš, kdaj si imel krize, kako si jih premagal ali zakaj jih nisi mogel.

Pol bomo pa videli.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

robert512 ::

@gzibert

sploh ni tko, no vsaj pri meni ...

v zivljenju sem probal samo eno cigareto malboro light in sem bruhal, cel dan mi je bilo slabo.

ko sem prvic prizgal cigaro in to orng veliko mi ni blo cisto nic slabo, sicer sem cutu da me je malo prijelo ampak je bil to prijeten obcutek. res da je cigara prava nikotinska bomba, vendar se ta skozi sluznico bistveno manj absorbira kot skozi pljuca in cigare se praviloma NIKOLI ne kadi v pljuca !

vsekakor pa cigaro prizgat ko ti "zapase" .... zagotovo ti ne bo zapasalo na prazen zelodec !

Ponavadi ti zapase pozno popoldan ali zvecer, ko je ze ves direndaj mimo, praviloma po dobrem obroku v dobri druzbi ali ce si sam ...

roba87 ::

Tak malo za offtopic... Ali se prava cigara sploh inhalira?

Glede tebe robert pa nevem kak zdržiš v kakšnem diskotu al kafani, v katerem prakticno 3/4 udeležencev kadi....

MarkV ::

O cigarah sem vse razložil tukaj.

hamax ::

js po eni strani morm prej al slej nehat(astma), po drugi strani, mi je pa kajenje neizmeren uzitek.
da bi biu odvisen od nikotina...hja...to verjetno pride zraven, ampak ce mam pouno nafilan dan, niti pomislm ne, da bi mogu kadit.
ko pa delas kej tazga, kar ne zahteva ceuga tebe(gledanje tv-ja, poslusanje muske, sedenje v kaficu), pa postanem nervozn, ce ugotovim, da sm spraznu skatlo.

nehu bom verjetno, ko me bojo zacela pluca matrat(ja vem, takrt je ze prepozno).

boych ::

En post umes je čist mimo!
Kdo pravi da se, ko prenehaš kaditi, zaradi tega zrediš?? Ne zrediš se zaradi tega, ampak zato ker namesto da bi kadil, premetavaš hladilnik in nekaj iščeš! Jaz konkretno sem se za 12 kg zredil, ko sem ponovno začel nazaj kaditi!
Naj se še malo pohvalim, čez 11 dni bo 4 leta odkat sem opustil to razvado! Na vsem lepem sva se z mojo odločila, da pač ne bova več kadila in napol prazna škatlica in vžigalnik sta ostali tako dolgo na polici, dokler je ni pokadila kolegica, ko pride včasih na obisk!
Mogoče bi tudi pri tebi "palilo" da ti nekdo pomaga oz. istočasno s tabo preneha kaditi in potem, če si trmast tako kot midva z mojo punco, pač tekmujeta kdo bo dalj časa zdržal brez cigarete!
No upam, da ti bo uspelo, ker življenje brez cigarete ja nedvomno boljše kot življenje z cigareto! GOOD LUCK!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

IČA ::

Po dvajsetih letih in dveh mesecih od prve prižgane cigarete, sem na novega leta dan prenehal s kajenjem. Dejansko nisem bil ne vem kako strasten/verižen kadilec, nekje pol škatlice dnevno, zadnje leto malo več.
Prvič poiskušam odvajanje zares in definitivno odločen. Seveda brez vsakih "pripomočkov" - čisti hardcore. Dvanajsti dan je danes. Krize so seveda kar pogoste, ampak nič takega, kar se ne bi dalo premostiti.
Žal je moja prijateljica/sotrpinka že podlegla in si parkrat prižgala, tako da mi malo manjka nekdo, ki bi razumel krize (pa saj dejansko ni tako hudo).
Potrebno je zaposliti telo (predvsem roke) in pa glavo. Navaditi se je potrebno na okolja in situacije, ki si jih prej zapolnil s cigareto.
Saj bo - upanje je veliko, motivacija pa še ne pada.:)
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

jype ::

gzibret> Probaj prvo s kakim mild cigarilosom. Dosti varneje, da se ti ne bo stvar zagravžala že ob prvem poskusu.

Če se mu, je to dobro, zato kar naj :)

Jaz sem pa dolgo časa imel težave s Kraš - Domaćica. Pa sem tudi opustil. Jabolka so bistveno cenejša, ko prideš k zobozdravniku.

Čmrlj ::

Če imaš punco, čimveč seksat:D da pozabiš na kajenje.Drugače pa je najbolje da si nekaj najdeš, ki te bo zamotilo takrat ko pomisliš na čik.

ajin ::

Ma dej kaksni slabici ste to, pustite da ste suznji. Sej ste vi upravljalci svojega telesa, vi odlocate, ne odloca telo.

Reces NE, in to je NE!
Preprosto.



Sem bil kadilec, in sem rekel NE!

kixs ::

Imel sem eno punco, ki je kadila. Kmalu se je odlocila, da bo nehala. In dejansko je res nehala in v casu, ko sva bila skupaj ni kadila (8 mesecev).

Sem jo takrat vprasal, ce je tezko brez. Pa je rekla, da ji sploh ni problem.

Zato mislim, ce res mislis nehat, bos nehal. Sicer pa se vedno najdejo izgovori, zakaj ne mores!

Pa srecno!

LP

OCCULT ::

No ,ko smo že pri tem jast sem kadil 15 let in od leta 2007 ne kadim več se pravi 12 dni:D :D :D rekel sem si,da nebom več in to je to tle je treba bit pa karakter bomo vidli kako bo.
Najslabše je ,ko je kaki žur pa , ko se kaj spije ma gre mimo tudi to jast nimam nevem kakih problemov,ker pravijo ,da najtežje je prvi mesec.
Se je treba pač samo odločit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Lp
Occult

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OCCULT ()

gruntfürmich ::

nekaj ljudi ki jih poznam je šlo nekam na hrvaško k nekem terapevtu - menda na hipnizo, in so prenehali kaditi.
če koga zanima, se lahko pozanimam in za kontakt in za učinkovitost.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

OCCULT ::

He he he k temu je šla moja mam pa so ga že zaprli, ker je tipo delal vse na črno in še kadi naprej to je bilo samo bla bla bla.
Samo denar je pobiral.
Je pa imel ogromno bajto pa denarja samo turisti in slovenci so hodili tja je imel po en autobus na dan na osebo je bilo pa 50 evrov si predstavljate koliko je služil na dan.Ni čudno, da so ga zaprli take bi jest zaprl za zmiraj.

Lp
Occult

Gr0unD Zer0 ::

moja taktika je bla, da sem si kupil najbolj gnile čike kaj sem jih poznal(west blue). ko mi je zjebalo želodec ter čreva in se mi ni dalo na školjki sedet nonstop, sem pa nehal...
(sicer me vsaki dan vleče da bi prižgal, ampak to še bo kar lep cajt).
pa ne si kupovat čikov, ne fehtat... če niaš, ne moreš kadit
easy as pie

pa če boš koga vprašo če je tezko bojo vsi rekli da ne... dejansko pa je tezko...
vsaj meni je skušnjava vsaki dan: si mislis, saj eden gor al dol...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

OCCULT - k temu tipu sta šla ena dva ko jih poznam, in še danes ne kadita. tako da ne govorit da to ne učinkuje in ne zavajat ljudi, samo zaradi tega ker tvoji mami ni pomagal in ker si mu fauš denarja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Nejc Pintar ::

Sem šel stavit da en tedn ne bom kadil.
3 dni je mimo, malo čudno kašljam, potreba po čikih pa je velika:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

Ce si en teden zdrzal, pa dej se dva, pa tri, potem pa bo mesec, potem pa se ne splaca kadit ..
Vztrajaj do konca, bodi mocen in pokazi da si ti gospodar.. Ne ena bedna kemikalija..

GO GO GO GO GO !!!!

Gr0unD Zer0 ::

pri meni je 12 dni brez čika...
:D
včasih še me prime da bi kakega skadil, ampak ni več tak močna želja kot pred enim tednom

Roadkill ::

Lepo, da se začenja nek antiodvisniški val tukaj na slo-techu.
Jaz zaenkrat še kadim, je pa v planu, da neham, ko bo čas pravi.

Sem pa že dvakrat poskusno nehal kadit. To je zgledalo tako, da sem za dva meseca nehal kadit, čeprav nisem imel namena nehati. Le zanimalo me je kakšen je občutek. Obakrat je bilo drugi mesec huje kot prvi.
Ampak če imaš vsaj malo motivacije, potem se vse da.

Še kdo od vas sanja, da kadi? Jaz sem se konstantno zbujal z občutkom krivde, da sem prejšnji večer pokadil dve škatli čikov, pa sem potem ugotovil, da se mi je samo sanjalo, kako kadim kot turk.
Ü

Gr0unD Zer0 ::

poskusno je blo pri meni že kolko krat...
zdaj pa je pač tisto prigovarjanje od kolega panjegove sestre prijelo v glavi
malo je tudi prispevala zjebana prebava, ter overdose cigaretov... 2,5 škatle v eni noči.

'FireSTORM' ::

ma nevem
meni zadnje čase ful ne paše kadit
ko jih nimam me sploh ne vleče da bi jih šel kupit
ko pa jih mam pa na vsake tri urega enega prižgem, skadim mogoče do pol in me mine
tako da mislim da bom jaz letos kar počasi nehal kadit

ampak ko sem pa vsipan(pijan za neštajerce) pa še kako paše:D
Those penguins.... They sure aint normal....

pivo ::

fireSTORM:same here

tako da po 4ih letih sem tudi sam nehal kadit...sploh ni panike,pač si rečeš da boš nehal in nehaš,simple as that ;)
Če pa nočeš nehat boš našel pa 100 izgovorov in samo-še-tega momentov.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

robert512 ::

kaj pa clovek dozivlja ko neha kaditi ?

mislim kaksni so simptomi, gre samo za hudo zeljo po cigareti ali se v organizmu dogaja se kaj vec, torej razni glavoboli, depresija, ... ?

steev ::

Vcerej sem 'nehal' kadit. Bomo videli kaksno bostanje.
:|

MEDENA ::

go go steev.....sosed skoraj >:D

pivo ::

robert512:čisto odvisno od človeka do človeka,nekateri so bili bolj "odvisni", drugi manj.
meni ni predstavljalo to nobene posebne krize, razen želje po cigareti prvi teden...drugi teden je že lažje.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
««
«
1 / 9
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107402 (41551) Limona
»

Kadilci

Oddelek: Loža
143609 (2901) Aston_11
»

prenehal bom kaditi.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
666961 (4379) Ramon dekers
»

Kajenje..... ZAKAJ?!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19814874 (11046) mali tapravi
»

parodija na cigaretne nalepke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
505505 (4416) Dr_M

Več podobnih tem