» »

Kadilci naj ne hodijo na razgovor za službo

Kadilci naj ne hodijo na razgovor za službo

Temo vidijo: vsi

perci ::

Barakuda: Hočeš reči, da društvo, ki se ukvarja s protikadilskimi akcijami ne sme dati ven razpisa v katerem da za pogoj, da si nekadilec?

Odvisnost je slaba stvar. To nam je vsem jasno. In vpliva na karakterne značilnosti, pa če si še tako zatiskamo oči. Zakaj bi se slepili, da odvisnost od cigaret ne vpliva na delovno učinkovitost?

coldman ::

Nekaj iz prakse:

V družinskem podjetju je bil že nekaj časa nazaj zaposlen kadilec(oziroma je bilo več podobnih primerov). Dogovorjeno je bilo, da ima lahko x pavz po x časa in da ta čas nadoknadi izven delovnega časa. Vse lepo in prav. Ker seveda nad tem ne moreš imeti popolnega nadzora (skakati s štoparico okoli) se kaj kmalu pojavi problem, da so te pavze trajale dosti več časa pa tudi vsaj dvakrat pogostejše so bile kot v dogovoru. Bolj kot škodljivo do firme je to škodljivo in nepravično do drugih sodelavcev v kolektivu, ki ta čas delajo. V primeru prepovedi čik pavz zaposleni zagotovo ne bi bil sposoben za delo, pri katerem je potrebno biti precej dosleden in natančen. Trenutno, ko je celoten kolektiv popolnoma nekadilski teh problemov seveda ni. Pri zaposlovanju novega kadra nekadilstvo seveda ni pogoj, se pa vsaj v našem primeru avtomatko pojavi težava če je nekdo kadilec. Zato mislim, da je dovoljenje takšnih pogojev popolnoma upravičeno. Konec koncev pa je to tudi prispevek k zmanjšanju deleža kadilcev in s tem izboljšanju zdravja ljudi.

perci ::

Sej mam polno sodelavcev kadilcev. Vsi brez pardona hodjo parkrat na dan na čikpavze. Jst jih ne delam. Zakaj bi bili kadilci priviligirani? A ni dovolj ze to, da nam hodnike zasmrajajo?

perci ::

V primeru prepovedi čik pavz zaposleni zagotovo ne bi bil sposoben za delo, pri katerem je potrebno biti precej dosleden in natančen.
Seveda, da ne. Jasno, da nikotin in odsotnost le-tega vpliva na živčevje in s tem na storilnost. In zdej se tebi, Barakuda, zdi to ena taka osebna karakteristika, ki bi jo lahko dal skupaj s spolno usmerjenostjo ali barvo kože? Jaka muda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Barakuda1 ::

perci

a veš, da pride pri rednem treningu teka na daljše proge, do neke vrste zasvojenosti:) (efekt zlo podoben jemanju mamil - hhmm, verjetno to s pridom izkorišča tud dr. Rugl :D )

A pol, tud laufat ne smeš, ker si pol odvisnik.

#000000 ::

Ah vsak je z nečim "zasvojen" kolega npr. nekadilec da se zastopmo, večino delovnega časa pošilja maile "tiste video in pps, večinoma sex varijante" doma nima neta in mu je to v bistvu hoby oz. 'kako da ubijem vrijeme' od 6 do 2, in to ni mal mailov vsak dan jih cca pade v moj gmail vsaj 15-20 tko v paketih po 2-3 tud to je jeba, pomojem bi blo treba dat tud anex v pogodbo, V službenem času ne bom razpošiljal mass mail-ov ala. severina, paris hilton, ipd. :D

perci ::

a veš, da pride pri rednem treningu teka na daljše proge, do neke vrste zasvojenosti
A ti hočeš rečt, da tekači hodijo na tek-pavze? Pri tekačih se izloča seratonin, ki niti približno nima takega efekta kot nikotin. Bolj primerna primerjava bi bil alkohol. Si proti temu, da delodajalci ne zaposlujejo alkoholikov?

Nisi resen, če primerjaš tek in kajenje, druzga ne morem rečt.

večino delovnega časa pošilja maile "tiste video in pps, večinoma sex varijante" doma nima neta in mu je to v bistvu hoby oz. 'kako da ubijem vrijeme
Vidiš, meni se tudi to ne zdi v redu. To ne spada v job description in zaposleni nima kaj tega delat.

OChack ::

brskanje po netu in maili kokr vem so prepovedani uradno, še clo na slo-techu je bla ena novica da so enga zarad tega odpustil, drugač pa po službah šefi kr morijo če vidjo da si izvn posla.
ja s tekom rataš tud zasvojen ker se neki hormoni vesleja in sproščanja sproščajo, sam to ne pomen da bom zdj vsako uro šov lavfat :)
....drugač pa alkoholikov se tud ne zaposluje :)
v nekaterih službah clo alkoteste opravlajo, če napihaš.....adijo
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

perci ::

Aja, Barakuda, neki si na pohanje namigval. Jst čist lepo povem, da nisem pohal že kako leto, če pa bi bil redni pohač, bi se mi zdelo pa čisto normalno, da me zaradi tega kdo noče zaposlit. Prav tako se mi ne bi zdelo fer, da nekoga ne zaposlijo pod pretvezo kadilstva, če enkrat na dva tedna prižge en čik (ne poznam dost takih).

Mam pa kolega, ki je reden (vsakodnevni) uživač trave, kar pomeni, da ima namesto čik-pavz poh-pavze in takega jst gotovo ne bi zaposlil.

Se pa strinjam, da bi postalo problematično dokazovanje vsega. Cel moj point je bil pravzaprav to, da kadilstva ne gre metati v isti koš z okoliščinami, ki jih Ustava (pa tudi EKČP) naštevata v določbi, ki prepoveduje diskriminacijo. Res ne vidim neke jasne paralele.

OChack ::

ja pohalice so obup to se strinjam :)

sicer pa podobna zadeva se dogaja, če si biv kdaj recimo kaznovan, nekej te ne uzamejo če vidjo da si ga srov, stvar je podobna kajenju, sam da se pol tj bojijo da anuš koga ubov al pa im pokradu pov firme >:D
Int€l inside, IDIOT Outside

Yossarian ::

Fantje, razmišljate v napačni smeri. Nikoli ne moreš za konkretno osebo reč, kako bo dejansko delalal oz. koliko bo kadila ali se ukvarjala s športom oz. kaj ste pač vse tukaj pisali. Gre se za to, da so pač nekatere negativnosti hoteli vnaprej izločiti (mislim glede izostanka zaradi morebitnih bolezni). Mogoče pa podjetje enostavno ne mara kadilcev:D
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Shaky ::

Zarečenega kruha se itak največ poje, tako da bom tudi jaz pristavil svoj piskrček v tej temi.
Prebral sem vsako mnenje, z nekaterimi sem se strinjal, z nekaterimi ne. Pri vsaki temi se zmeraj najdejo dve skupini nasprotno mislečih, ki skušajo na tak ali drugačen način, drug drugega prepričat, da nima prav. Tudi sam se ponavadi "postavim" na eno izmed strani.
Tokrat sem v dilemi, ker ne vem ali naj se postavim na stran kadilcev, ali nekadilcev. V čem je problem? Kadil sem 23 let in delovni proces ni trpel. Vedno je bila norma dosežena oz. presežena. Odkar delam v državni upravi nimam norme, delo je pa vseeno moralo biti opravljeno. In je tudi bilo! Tako kot je tudi sedaj, ko že več kot leto dni ne kadim! Nič ni drugače, nič se ni spremenilo. No ja, kak tolar v žepu ostane za kako drugo, bolj uporabno reč, ampak to je druga zgodba :D .
Skoraj ne verjamem, da kadilci niso sposobni zdržat cel šiht brez čika, če jim je to pogoj da obdržijo službo! Mislim, da se tudi z delodajalci da marsikaj zment. Če pa kdo resnično ne more zdržat (v kar dvomim), se pa vsak mora zavedat, da je s tem ogožena njegova eksistenca, in da posledice nosi sam!
Najbolj hinavsko pa je to, da ima vsaka država (in posledično EU), ogromen profit, ki ga prinaša davek na tobačne izdelke. Zakaj pa še nobena evropska država v popolnosti ni prepovedala prodajanje tobačnih izdelkov? Zato ker prinašajo prevelik profit! Predvsem tistim, ki prinašajo na plan take usmeritve in zakone, kot je ta o katerem debatiramo. Sicer pa, če je nekdo ekspert na nekem področju in če ga delodajalec ne bo zaposlil, ker kadi, si je pač sam kriv. Bo šel pa h konkurenci :D .

Aja, še to. Tisti primeri izjav o "nervoznih" kadilcih in pa primerjanje s športniki, o tem kdaj drugič. Trenutno se mi ne da več prepričevat "prepričane", pa tudi tega namena nimam.

LP

Dare

Yossarian ::

Shaky, kar prav imaš, predvsem o prepričevanju prepričanih - jaz npr. nisem v nič prepričan. Strinjam se z dvoličnostjo vlad, ki omejujejo kajenje, na drugi strani pa pridno polnijo državno malho. Pozabil si samo dodat, da do popolne prepovedi prodaje ne pride tudi zaradi tega, ker bi to bil politični samomor.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

hamax ::

js mislm, da delouc nemore delat brez premorov. eni jih izkoristjo za brskanje po netu, drugi pa za cike.
problem so tisti, ki delajo oboje, temu se pa izognes tko, da ne uzames kadilcev :D

Shaky ::

@edenpač

Politike in njihov samomor sem namenoma izpustil, ker mi gre zadnjih nekaj let ob besedi politika ( ne glede na politično stran in stranko) pošteno na bruhanje. Se pa popolnoma strinjam tudi s tem kar si povedal.

LP

Dare

neres ::

Glede države in davkov na čike: a ni tako, da se za zdravljenje posledic kajenja porabi ogromno državnega denarja? Če se motim me popravite.

Poldi112 ::

Porabi se ogromno denarja, ampak ogromno se ga tudi pokasira na račun trošarin in izpada pokojnine zaradi krajše življenske dobe.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

#000000 ::

"Trditve, da je EU prižgala zeleno luč za zavrnitev zaposlitve kadilcu so napačne, pravijo v Bruslju."

Kva je zdej to ja al ne ??

poweroff ::

Perci: ti imaš podogbo, kjer piše, da moraš delati 8 ur na dan. Kadilec - sodelavec ima enako pogodbo. Plačana sta za 8 ur dela.

Ti ga oddelaš 8 ur, kadilec pa recimo 6 ur, ker je vmes 2 uri zapravil za čik pavzo.

Povej mi, kje si ti tukaj oškodovan?

Za delodajalca razumem, da je oškodovan, ampak kje so oškodovani sodelavci kadilca?


Poleg tega je meni vseeno, če nekdo kadi po 20 ur na dan. V delovnih prostorih NE SME kaditi, delo pa mora biti opravljeno. To sta edina pogoja. Če mu ob izpolnjevanju teh dveh pogojev uspe tudi kaditi je pa čisto njegov problem.
sudo poweroff

perci ::

Ti ga oddelaš 8 ur, kadilec pa recimo 6 ur, ker je vmes 2 uri zapravil za čik pavzo.
Povej mi, kje si ti tukaj oškodovan?

Oškodovan sem s tem, da njegovo delo naložijo meni.

Sicer pa sem predvsem govoril s stališča delodajalca, kar boš videl, če boš šel gledat nazaj moje poste. Jasno, da se mene kot delavca neposredno to ne tiče. Ne zdi se mi grešno že samo razmišljanje o tem, da bi morda delodajalcem priznal pravico, da če ne želijo, ne zaposlujejo kadilcev.

In nesmiselne se mi zdijo primerjave tele kadilske "diskriminacije" s spolno, rasno, in versko diskriminacijo.

BluPhenix ::

Matthai, če delata na isti stvari in mora do določenega roka ven, si oškodovan, saj ponavadi delaš še del njegovega dela. Ok, glede pogodbe, res nisi direktno oškodovan .. ampak ... za 2 uri dela manj dobi isto plačo kot ti. To je tako posredno oškodovanje. Pol najboljše, da si še jaz jamljem pavze in bulim skozi okno, ali pa grem malo pred vhod posedeti. Verjetno bi se kaj kmalu zgodilo, da bi ljudje začeli opravljati za mojim hrbtom v stilu: "Glej tega, kaj si pa misli, kr vstane in gre za 10 min ven" ... tudi od kadilcev.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Poldi112 ::

Jaz se trudim delati take, 5-10 minutne pavze vsako uro. Dostikrat mi ne uspe, ker pozabim nanje, posledica je pa da me potem začnejo boleti oči, ramena, in se spomnim da že 5 ur negibno bulim v monitor.
Kratke pavze niso slabe. Zvišajo ti efektivnost.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

ampak ... za 2 uri dela manj dobi isto plačo kot ti. To je tako posredno oškodovanje. Pol najboljše, da si še jaz jamljem pavze in bulim skozi okno, ali pa grem malo pred vhod posedeti. Verjetno bi se kaj kmalu zgodilo, da bi ljudje začeli opravljati za mojim hrbtom v stilu: "Glej tega, kaj si pa misli, kr vstane in gre za 10 min ven" ... tudi od kadilcev.

Tudi povprečen Američan za enako delo dobi desetkrat večjo plačo in višji standard kot Arabec. Le kaj si misli ta Američan, da takole lepo živi. Je torej Arabec oškodovan - in s strani koga? Je torej terorizem upravičen???

Zanimiva logika je to, kaj?
sudo poweroff

perci ::

Matthai :\.

BluPhenix ::

Ja ... se strinjam s percijem ... ta odgovor je bil, na žalost, kar neki. Matthai, vem da si sposoben boljšega in me nekako čudi da pride ena taka izjava s tvoje strani.

Torej praviš da naj kar presedim 8 ur brez da delam nič?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Barakuda1 ::

In nesmiselne se mi zdijo primerjave tele kadilske "diskriminacije" s spolno, rasno, in versko diskriminacijo.


V primerjavi z njimi res, v primerjavi s naslednjimi kategorijami:

- športnik

- politik

- lovec (če ga ne okvalificiraš kot šprt)

- vegeterjanci (posebaj izpostavljam

pa so primerjave že bistveno bolj smiselne.


Da pojasnim za kaj gre.

Posebej se bom osredotočil na vegeterjance.
Vegeterjanstvo ja odločitev za uživanje določene hrane, tako kot je odločitev kadilca, da bo pač kadil.

V zgodovini so vegetarjanci že bili preganjani (tudi mučeni). RKC jih je naprimer izobčila in to izobčenje ni do dandanes preklicano.

Očitno torej gre za neko ciljno skupino, za katero so v zgodovini že imeli pomisleke (kaj pomisleke) a jih sankcionirati zaradi njihovih raz/navad ali ne. Danes sicer verjetno to nikomur več ne pade na pamet, ali pač.

Ker vegetarjanci niso decidirano zapisani, a mi pol poskuša kdo dopovedat, da se pa njih zgolj zato ker so vegetarjanci na tej podlagi sme diskriminirat.

Dajmo se no malce zresnit.

Kajenje je definitivno razvada (in to slaba). A je komu smrdljiva al ne, je za razmišljanje o diskriminicaji povsem brez pomena.

V konketnem primeru (kadilcev), torej zaidemo v polje naslednejga razmišljanja

Ali je sprejemljiva in dopustna diskriminacija ali družbeno izobčenje zgolj zaradi razvad ciljne skupine, če te razvade ne vplivajo na delovni proces.

In še, zakaj ne vzdrži primerjava med alkoholikom in zasvojencem z mamili in kadilcem.

Preprosto.
Alkohilik je že v stadiju razvade, ko zaradi le te, ni več sposoben opravljati dela.

Enako velja tudi za zasvojence z mamili.

Razlog je torej v nesposobnosti opravljanja dela in ne v samem dejstvu, da uživa alkohol ali nedovoljene substance.

Če temu ne bi bilo tako, potem ...raje ne pomislim kolk delovnih mest bi se sprostilo širom zahodne civilizacije:D .

Če bi se torej pokazalo, da je kadilec do te mere zasvojen s cigareti, da je ogroženo opravljanje posameznega dela, je to nekaj povsem drugega, kot pa če se ga v naprej izloča zaradi njegove razvade, ki je nenazadnje njegova zasebna stvar.

Delodajalec ima sicer vso pravico prepovedati kajenje na delovnem mestu, in če se delavec te prepovedi ne drži ...noga, ni problem.

Ne more pa v naprej nekoga diskriminirati zaradi njegovih osebnih in zasebnih razvad.

Sicer si pa poglejmo (za primerjavo) protidiskriminacijsko določbo Ustave RS.


14. člen

(enakost pred zakonom)

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Razvade (takšne in drugačne) so zajete tudi v slovenski ustavi. Če posamezne razvade in navade niso posebaj takstativno naštete, še ne pomeni, da jih ta določba ne pokriva.

Če nekaterim nekdo še tako "smrdi", njihov "nos" pač nima pravnega varstva v smeri diskriminacije.

Nenazadnje, men tud metro-cepci "smrdijo". Kr na bruhanje mi gre, ko pomislim, na njihovo preseravanje. Ampak, zato jih še ne bi diskriminiral;)

p.s.
Sicer pa je do takšne ugotovitve, očitno prišla tudi evropska komisija.

Križarji zoper razvade človeštva (posebej kadilskega), zgleda da vas je evropska komisija pustla na cedilu, hmmm, mrbt pa je pršla sama k pameti, kar bo bolj verjetno.

Kako si sicer drugače razlagati njeno zadnje stališče

Dejstvo, da evropska zakonodaja pri vrstah diskriminacije izrecno ne omenja kadilcev, še ne pomeni, da komisija takšno diskriminacijo odobrava. Vse oblike diskriminacije, ki niso zajete v evropski zakonodaji, sodijo v pristojnost držav članic,


Komisija resda spodbuja čisto okolje na delovnem mestu kot ukrep za zaščito zdravja nekadilcev in kadilcev, vendar to nikakor ne pomeni, da podpira diskriminacijo kadilcev

hamax ::

js poznam primer krke.
v stavbi se ne kadi, v okolici stavbe(last krke) se ne kadi.
kadi se lahko le med malico cca. 50m od stavbe.

a naj zdej oni v razpis napisejo, da ne sprejemajo kadilcev, al da se med delovnim casom, razen med malico, ne kadi?
kadilec ki misli, da ni sposoben zdrzati 4h brez cigareta, se na razpis pac ne pijavi.

Barakuda1 ::

hamax

vsakdo, ki se poteguje za službo, je tudi v naprej seznanjej z določenimi dolžnostmi, kot tudi prepovedmi.

Če med prepovedi spada tudi kajenje na delovnem mestu, kot tudi navznoter celotnega kompleksa neke tovarne, je to pač prepoved.

Če jo delavec krši...kot sem že rekel...ni blema...noga.

Looooooka ::

cist simple:
smrdlivga klosarja ne bos sprejel v sluzbo dokler se ne umije obrije in oblece cista oblacila...je njegov izgleda pac slab za biznis.
isto se lahko aplicira na kadilca...face it vsi smrdite po cigaretih in ce lastniku firme ta vonj ne odgovarja ma pravico zahtevat kandidate izven tega hmm vonja?
mislm da ti ce si privat firma tud noben ne more ocitat ce hocs zaposlit tajnico in ne tajnika.
v bistvu za vsa ta pravila mislm da bi kar se tice zasebnih firm mogla bit dopustna kar se drzavnih firm tice pa pac ne.V drzavni firmi bi moral biti edini problem nepotrebna izobrazba al pa kksne hude motnje(alkoholik,ki zamuja v sluzbo in podobno)...
Ce pa jst odprem lastno firmo mam pravico zaposlit tud folk glede na barvo njihovih las...mogoce mam pac nacrt da bo to del marketinga.Mamo v Sloveniji firme,ki majo pisarno crno...vse moske v crno oblecene pa tajnico,ki more pridt v sluzbo oblecena v belo.Vozijo pa vsi crne audije kokr se spomnm.In kaj majo od tega?...a fucking cool image.

#000000 ::

Kera firma je to ?? neka darkerska varijanta al kwa. No sej dobr vc bistu če tolk polagajo na imiđ, sam da ni to vse kar delajo. LP

Gandalfar ::

ime firme?

klemen22 ::

v bistvu za vsa ta pravila mislm da bi kar se tice zasebnih firm mogla bit dopustna kar se drzavnih firm tice pa pac ne.

Ah pa ne spet no. Poglej, ravno državne firme bi morale biti ostalim za zgled:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

poweroff ::

Hočem povedati da s tem, ko nekdo drug izkorišča dobroto ali naivnost nekoga tretjega JAZ nisem nikakor oškodovan. Samo ZDI se mi, da sem v neenakopravnem položaju, ker tudi jaz ne izkoriščam.

Samo to ne drži.
sudo poweroff

Loki ::

imamo par kadilcev na sihtu.. v 8h gredo ponavadi na 1-2 odmora za cik, brez kave + se eno (kakor kdaj) na malici. tezi nihce, ker na splosno dobro delajo.
I left my wallet in El Segundo

Duke Nukem ::

okej ,ne dovolim kadit na delovnem mestu, če gre za petrolovega pobca k tanka gorivo ,ali kake vnetljive snovi ,drugje pa povsod pušijo k turki ;) to da v kaki firmi zaposlujejo samo nekadilce ,si je pa zamisliv en izkoriščevalec kateri misli da bo mel 100% efekte ure ,za nikakve plače
2600@3000barton,1GbPatriot-GF6800gt,160Gb hitachi,Logitech Z 5500 :)

perci ::

Hočem povedati da s tem, ko nekdo drug izkorišča dobroto ali naivnost nekoga tretjega JAZ nisem nikakor oškodovan. Samo ZDI se mi, da sem v neenakopravnem položaju, ker tudi jaz ne izkoriščam.

Samo to ne drži.
Ni nujno. Če delo prevali nate, potem te je oškodoval.

Šefu se ne bo dal ukvarjat s kadilcem, da bi mu težil naj opravi delo. Raje ga bo poturil nekomu za katerega ve, da ga bo zanesljivo opravil. Namerno preveč posplošujem, ne mislim, da so vsi kadilci enaki.

To, da pa kadilstvo ne vpliva na delovni proces, je pa metanje peska v oči. Pri nekaterih res ne. Po drugi strani tudi kajenje trave pri nekaterih ne vpliva na delo. Vem za primere heroinskih odvisnikov, ki normalno hodijo v sluzbo. Osebna okoliščina, ane Barakuda :\.

klemen22 ::

No še malo in nam bodo na razgovorih za job že merili inteligenčni kvoceient
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

perci ::

Klemen, kje pa ti živiš? Veliko firm te da na iq testiranje pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi.

klemen22 ::

Pravim temu tako da bo to nek predpogoj za vsako malo bolj kompetentno službo. Tako kot je sedaj vozniški izpit za avto, formalna izobrazba in verjetno v prihodnosti še IQ testiranje obvezno -> neke vrste zdravniški
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Gandalfar ::

Ja sej, zakaj pa ne bi bil?

klemen22 ::

Torej poglej: ne velja kao da je pri človeku precej cenjena delavnost, pridnost itd. Torej IQ testiranje pa to upošteva nekak na 0% (no spet odvisno od testov he). Torej zakaj potem sploh spodbujat mladež k delavnosti in pridnosti v šoli če jih bodo pa potem na recimo že prvem razgovoru za službo dali na en tester in jih lahko tudi tovrstno zamorili. Kljub pridnosti in delavnosti. TOrej je potem bedarija govoriti da je delavnost 90%, brihtnost pa 10; prej obratno. Ni rečeno da nek človek ne ustreza pogojem če mu malo zmanjka pri testiranju AMPAK je nasplošno zelo marljiv!

(se oproščam za malce nerazumljiv post, sem še malce zaspan pa mi glava še ne dela 100/uro;) )
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

BigWhale ::

V prihodnje se raje zbudi in napisi post, ko ti bo glava delala.

Daedalus ::

Ja, IQ test je pa res objektivno merilo iznajdljivosti, delovnih navad, sposobnosti delovanja v teamu, poprejšnjih izkušenj, vodstvenih ali koordinatorskih sposobnosti kandidata...če še tistega, kaj naj bi meril, ne zna zmeriti niti približno natančno. Poleg tega bo pameten delodajalec razpisne pogoje postavil tako, da ne bojo lih debili hodli na razgovor...če je pa tako "pameten" da bo pri tem plačeval še IQ testiranja, pol si pa naj rajši sam privošči eno IQ testiranje - zna bit, da bo kaj presenetljivega odkril.

Perci - tole tvoje posploševanje je mim, on a large scale. Sploh ne vem, zakaj vztrajaš pri njem, če pa sam priznavaš, da je mimo. Sicer pa tole ni blo mišljeno tolko debata o kadilcih na delovnem mestu, ampak o simple načelu (ki sta ga do zdaj zakapirala IIRC sam Barakuda, pa Stepni), kako daleč se lahko delodajalec vpikuje v zasebno življenje delavca in s tem povezane navade, razvade, hobije.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Deadalus, glej, če kajenje ne vpliva na delo, potem se strinjam s tabo. Žal pa ne poznam nobenega kadilca pri katerem kajenje ne bi vplivalo na delo. Tak je to.

Poldi112 ::

Jaz se pa čisto strinjam s Percijem. Res je da nikogar ne briga kaj kadilec dela doma, ampak večina kadilcev (vsi ki jih poznam) pač ne kadi samo doma. To ni kot šport, ki ga prakticiraš v prostem času. In po katerem ne smrdiš. In ki je zdrav in pozitivno vpliva na tvoje počutje in posledično delovne sposobnosti.
In kako deluje en strasten kadilec brez svojega čika? Po moje da ne preveč produktivno. Isto gre za kavo.
Pa da se ponovim, mene ne motijo. Osebno bi brez problema zaposlil tudi kadilca, ker se mi zdijo drugi kriteriji precej pomembnejši. Ampak da delodajalca ne sme zanimati, ker naj bi bilo to čisto zasebna stvar, pa pač ni res.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

#000000 ::

Jezus kristus, kdaj si bote vtepli že v glavo, da je bruselj tole zadevo že demantiral, pred kakim dnevom je bilo to "res da na 24 kur" ampak vseeno, so dejali fantje iz EU da ni blo mišljeno čist dobesedno in, da se nad tem zgražajo tudi evro borci proti kajenju, ki so borci, vi pa ste samo navadna blebetala, če vas tolk moti kajenje se organizirajte in ga probajte prepovedat (ne vem kak referendum ipd.)

Nimaš ti kej človeka sodit po tem al kadi al ne, če je prepovedano kadit v službenih prostorih je prepovedano, in basta, potem pač al nau kadiu al pa ne bo delal. Ne pa neke tralala blebetanja kolk je šport zdrav pa kolk ne smrdiš pa kolk je to za delo škodljivo ipd.

Torej vse kar lahko narediš je da poveš, kajenje je pri nas prepovedano, in če boste kršili prepoved letite. Da bi pa že na začetku delal selekcijo pa se ne sme "ne še" ampak če bo to ratal in se bo to lahko delalo, potem se bo počasi začelo delat vse, si gey, ti navš delal pr nas, si po veroizpovedi musliman, ti navš delu pr nas, k ne ješ svinjine, če ne ješ svinjine nimaš moči da bi opravljal tole delo, torej navš delu pr nas. Si iz familije kjer so bli starši v partiji al pa si bil tudi ti/ al pa pr ta belih, ja ti navš delal pr nas in tako dalje.

Možnosti je ogromno in če se bo prijela ena, se bodo ostale same po sebi, da pa bi delodajalci najraš vidli če bi lahko upravljali še s tvojim privat življenjem pa se itak ve, naj cela familija kupuje v naših trgovinah če ne letiš, al pa če se še kdo sponme certifikatov, tisti ki ga ne bo vložil pri nas ima večje šanse da postane višek in gre na čakanje, pa še kej bi se najdl.

klik LP

poweroff ::

Seveda. Naša življenska naloga je, da ustvarjamo dobiček za delodajalca. Temu mora biti podrejeno naše celo življenje - tudi zasebno.
sudo poweroff

BigWhale ::

Kajenje na delovnem mestu ni zasebno zivljenje.

#000000 ::

Aja kajenje na določenih mestih med malco, ali ob pavzah, ni delovno mesto oz. ko si na pavzi, nisi v delovnem procesu, med samim delom pa tko nikjer ne smeš-moreš kadit.

Ko smo glih pri "kaji" Je, pušenje kurca s strani sodelavke na službenem wc ju med malco, stvar delodajalca ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Daedalus ::

Kajenje na delovnem mestu ni zasebno zivljenje.

Se strinjam. Se ga prepove in kdor ne spoštuje prepovedi - leti.


Sam od kdaj je kajenje doma/izven delovnega okolja stvar delodajalca?

A pol je pitje alkohola doma tud stvar delodajalca? Sej veš - se napiješ, pa se spotakneš in padeš po stopnicah - instant narejena škoda. Ni te na delo, pa gipsanje, preglede pri dohtarju, plačevanje bolniške... Nič, ko bom jaz delal razpis za svojo firmo, bom vnaprej od*jebal pivce viskija, ker so snobi in ne znajo delat v ekipi. Pa še resno so ogroženi - kaj če rata alkoholik pa mi hodi zadet na šiht?

Za vse tiste, ki pa bojo prišli v drugi krog bom pa odredil odvzem krvi pa sample urina - če bi se slučajno kak ljubitelj Đonija Šetaća prešvercal vmes. Da seveda tisoč in enega nadležnega vprašanja o zasebnem življenje, testov IQ-ja pa čustvene inteligence, pa vprašanj o načrtih v prihodnosti sploh ne omenim. So takoreč del železnega repertoarja kadrovske.

A je zdaj jasno, kje je problem?

p.s. - namerno pretiravam, da se ne bo kdo obešal na to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenehanje kajenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
431102841 (27237) Ajrina
»

Škodljivost kajenja vs škodljivost alkohola (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12118680 (15776) Master_Yoda
»

Kaksen je v vasi firmi praksa pri kratkih pavzah

Oddelek: Loža
445877 (4301) Dr_M
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666516 (4920) Beli_Zajcek

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871213 (40368) BigWhale

Več podobnih tem