» »

Vegetarijanstvo in ljubezen

Vegetarijanstvo in ljubezen

«
1
2 3 4

Saladin ::

Imaš srečo in najdeš pametno, zabavno in inteligentno dekle, ki se jih povrh vsega zdiš simpatičen. Gresta na zmenke, lepo se ujameta in pri romantični večerji ugotoviš, da je vegetarijanka (ti si pa seveda krvoločen barbar).

In potem malo razmišljaš.

Zadeva postane resna. Vselita se pod isti krov, idila na vrhuncu, le da je na vsakem meniju dolgocajtna zelena krama. Po enem tednu si seveda že čisto nor na kakšen dober zrezek ali paprikaš. Dekle seveda tega ne bo jedlo, pripravit pa ga tudi ne zna (ali noče).

Torej si vsaki drugi dan pripraviš sam svoj prepovedan greh. Nekako še gre, dokler ti služba ne omogoča čas da si sam skuhaš kosilo. Še hujše, imate kokoši doma in 2x na leto so ponavadi koline. Kdo jih bo zaklal in pripravil meso? Denarja za kupovanje že pripravljenega mesa pa ni oz. ga nočeš izdajati.

Rečejo, da ljubezen premaga vse, ampak na dolgi rok ne vidim drugega načina, kot da še sam postanem vegetarijanec (ideja, ki mi nikakor ni všeč) oz. da dekle prepričam v slasti dobrega zrezka.
Bi se morda kako drugače izšlo?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
  • spremenil: Saladin ()

Oxford ::

Tale razlika med vama izgleda kot velikanski prepad. Saj veš, kako pravijo: "Ljubezen gre skozi želodec." Dolgoročno - nekaj let - bo po moje tole polom. Zakaj bi se le en prilagajal? ;((

Dr Evil ::

Povej ji kakšna je situacija in če je uvidevna ti bo ugodila,če ne,te pač ljubezen očitno ni tako močna.

Poldi112 ::

>Kdo jih bo zaklal in pripravil meso?

Če jih ti kot mesojedec nisi sposoben kako potem to lahko pričakuješ od nje?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Fizikalko ::

Le zakaj bi ona ugodila tebi? Ona tudi tebe ne sili, da si vege. Po moje to nikakor ne more biti razlog za juše probleme.

Vikking ::

imate kokoši doma in 2x na leto so ponavadi koline. Kdo jih bo zaklal in pripravil meso?

Verjemi da imaš veliko manj dela če kupiš že spucanega pišeka, kot pa da ga sam zakolješ, kar ni niti problem zaklat (dobr kuro prjet pa ko glavo odrežeš fajn pol držat). Problem je pol s frdamane kure perje spucat in si ne želiš tega delat.

Sicer pa če pri tebi gre ljubezen skozi želodec, si urihti kuharco, babo ki ti pa vsiljuje svoj način prehrajevanja pa skensli.

A. Smith ::

Saladin, predstavil si zelo zanimivo temo o kateri sem tudi jaz precej razmišljal. IMHO je tako vezo najbolje odpikat, ker se na dolgi rok ne obnese.

O klanju kokoši: Ja, kuro zaklat ni težko. Ujameš (najtežji del), primeš za noge in zvrtiš po zraku da je omamljena, odbiješ glavo z nožem ali sekiro, omolsaš. Ampak vegeterijanka ne bo tega nikoli. Pravzaprav, če ji ta postopek opišeš tako, kot sem ga zdajle jaz:D , imaš kar dobro možnost, da se zate ne bo več zmenila.

Kdo od slo-techovcev je že imel takšno zvezo? Anyone?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

ajin ::

kaj ima ljubezen s hrano?

Tic ::

Sicer ni bla moja veza, ampak se ne obnese preveč :)
persona civitas ;>

Wox ::

To, da je ona vegeterjanka ti pa ne je še najmanjši problem. Glede na napisano imaš precej nazadnjaške oz. primitivne predstave o partnerstvu med moškim in žensko. Sicer ne vem, koliko si star, a tvoje razmišljanje je na nivoju 10 letnega otroka. Torej daj čusu čas in odrasti.
Commodore 64

BigWhale ::

Vsak naj si zase kuha. Pa je problem resen. Tolk bos pa ze dec, da si bos ujel tistga piscanca in si ga zaklal. Ce pa nisi, pa vrt prestihaj. :P

murphyboy11 ::

Ne vem zakaj bi bil to problem saj pri vegetarjanstvu imaš zelo velik širok izbor hrane veliko večji kot pri mesu .... Moti me pa to ker si napisal kot da je njena naloga da more ona zmeraj skuhat in ti nevem zaklat kuro ... halo taka zveza je pomoje čisto mogoča jast sem s svojo že 6 let se odlično dopolnjujeva in uživava samo da je pri meni malo drugače sem jast vegi ona pa ne tako da mislim da je taka veza čist o.k....
lp

whatever ::

Poznam enga ki se je nekaj trudil okol ene vegetarjanke in se je odločil jo prepričevat v svoj prav, da je vegetarjanstvo brezveze in nesmiselno (pri tem ne vem ali iz istih razlogov kot Saladin). Stvar se ni obnesla. Kaj vam gre enim to tak v nos; če je največji problem med vama v tem, da se ne strinjata samo v načinu prehranjevanja, je to super. Konec koncev, če se ti že tako lušta tistega zrezka, si ga niti ne rabiš sam pripravljat, ampak greš lepo ven jest in je problem rešen. Go for it in ne kompliciraj kjer ni treba!
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

Dr Evil ::

Zakaj mora ona kuhat?

Zakaj pa ona ne kosi,živine nafutra,preorje njive,kolje itd?:\

murphyboy11 ::

nimam kmetije tako da ti ne morem na to odgovorit ... če recimo nisi KMET pa imaš recimo normalno povprečno življenje pač oba hodita v službo prideta recimo ob 5 ih popoldne domov pa ne vidim razloga zakaj bi morala samo ona kuhat sj ni tvoj pes na povodcu ki ti more ustreščt ko se teb dvigne ampak je človeško bitje tako kot ti .... :S:S:S

madviper ::

@Saladin

Pri teb je problem, da gre ljubezen čez želodec. Kr če bi jo ti res mel rad, ne bi razmišljal o taki bedariji, kot je ta, da je ona vegi. Kr naj bo.

Boš vido, ko bo pr 50 zgledla kot da jih ma 35 ;) .

To, da pa si ti odvisen od zrezka, pa se da tud prilagodit. Če že mora ona kuhat (mal butast, ampak vseen) ji ti vsaj prines sestavine. Ampak ti povem, da vegiji ne morejo pripravlat mesa. Prvič za to kr ga ne jejo in drugič zato kr ne vejo kak.

Priporočam ti da si sam vse lepo pripraviš, če se že ne moreš prilagodit. Ti pa povem, da je vegi načih prehranjevanja dost bolj pester.

P.S.: Aja nisem vegi, jih pa zastopim, čeprav oni mene ne :P
I'd like to do something crazy!

Ziga Dolhar ::

Kako je ne-mesni način prehranjevanja lahko pestrejši od tudi-mesnega?
https://dolhar.si/

bajsibajsi ::

Sam ne jem mesa, moja draga pa. Skupaj sva ze vec let in s tem nikoli nisva imela problemov. V takem primeru (vsaj pri nama) precej pomaga nevsiljevanje svojega prepricanja med dvema razlicno misljocima osebama.

CARNE E CRIME!

p.s. @Saladin, vegetarijanska prehrana ni samo zelenje in pa v tvojem post ne vidim nikakrsnega govora o ljubezni, odrasti se malo zacuti pravo ljubezen do ljubljene osebe in bos videl, da vama take in podobne reci ne bodo nikoli stale na poti vajine ljubezni.

p.s.p.s. moja draga zna odlicno pripraviti vegetarijanski golaz in segedin brez mesa in kakrsnihkoli mesnih dodatkov.

madviper ::

@Ziga Dolhar

Kaj ti najprej pade na pamet ko omenim vegiterjanjce. Najbrž solata :D A se ti slučajno sanja kolk vrst solat poznamo in na kak način se jih da skup zmešat.

Ampak to so sam solate, ke je še pa vse drugo. Zna bit kr pestra, seveda če se ti jo da pripravlat.
I'd like to do something crazy!

Tic ::

madviper: Offtopic si. ;)
persona civitas ;>

Ziga Dolhar ::

madviper, še enkrat:

> Kako je ne-mesni način prehranjevanja lahko pestrejši od tudi-mesnega?
https://dolhar.si/

Poldi112 ::

V teoriji ni, v praksi pa pogosto. Enostavno so vegetarjanci v povprečju bolj razgledani na področju hrane. Z malo pretiravanja ti vsak dan ješ zrezek in krompir, vegetarjanec pa vsak dan drug tip zelenjave, za katero ti sploh ne veš da obstaja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Nejc Pintar ::

To je res, vegeterijanska prehrana je podmnožica nevegetrejianske.

Drugače pa poldi: ti znam narest meso na milijon in en način. Moje meso praktično izgleda vsakič drugače, glede na to kaj je na zalogi v hladilniku.
Lahko je biti prvi, če si edini!

BluPhenix ::

Z malo pretiravanja ti vsak dan ješ zrezek in krompir


Ja in z malo pretiravanja jedo oni vsak dan zelenje.

Sej ne me razumet narobe, vem kaj hočeš povedat le da si se malo nerodno izrazil. Pač vegetarijanci uživajo veliko vrst zelenja (sem štejem tudi kar ni zeleno), ki ga mešajo na različne načine. Ampak je tudi mesojedni človek vseeno bolj raznolik kot to zgleda od daleč. lahko gre res 3x za isti zrezek, ki pa je pripravljen na 3 različne načine. Pa pustmo to, da niso niti vsi deli enaki zrezki. Pač odvisno s katerega dela je ima drugačen okus in ostale stvari. Tako da ne gre primerjati v stilu: ok ti ješ radič in zelenjavo, jaz pa jem govedino in svinjino. Tak pristop velikokrat ubirajo vegetarjanci za prikaz kako je mesni meni monoton. Pri sebi menjajo verzijo zelenja, pri mesu pa celo kategorijo. Bolj bi bilo na mestu: ti ješ radič in solato, jaz jem kare in zarebrnico. Torej je treba primerjati skupine in podprodukte v skupinah, ne podprodukte z skupinami.


IMO, res avtor malo preveč dobesedno jemlje "ljubezen gre skozi želodec". Pač prilagodiš se. V bistvu bi se morala oba v zvezi prilagajat, ampak ona se me more, ker pač ne je mesa. Ti pa ješ meso in zelenjavo, se pravi se moraš ti manj odrekati. Lepo se zmenita. Pri meni je bila recimo punca veliko časa vegetarijanka. To je sicer bila preden sva se spoznala, sedaj je spet začela jesti tudi nekaj mesa. Ne je ga vsak dan, njej je recimo 3x na teden dovolj. Kako smo zrihtali, pač z mešano prehrano. Ko kuha ona jemo bolj vege, ko kuham jaz jemo tudi kaj mesnega (čeprav ne vedno). Če pa se zgodi da ona hoče vege in jaz si tisti dan zaželim meso pa se zgodi naslednje: 1) ne jeva doma, torej si vsak izbere kar bi jedel 2) si jaz polek njenega kosila spečem še en zrezek, sej to je zelo hitro narejeno in so problemi rešeni.

Če imaš take probleme že zaradi hrane si ne predstavljam kako bo, ko pride kakšna resna stvar na dan, taka ko se ne da tako lepo usklajevati.

Se pa 100% strinjam z Nejcem P. Vegetarijanski meni ne more biti bolj raznolik kot tudi mesni. Pač že po logiki ne gre.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Đisus, kolko prepira :)

Kot prvo - nimam dekleta vegetarijanke, ampak sem se ob pogovoru z eno malo zamislil.

Dokler sta oba mlada, brez večjih obeznosti oz. z svobodnim urnikom, tudi sam ne vidim večjih težav. Oba si skuhata zase oz. dekle zelenjavo (pod to mislim ostale ne-mesne proizvode) za oba, sam pa si še meso pripravim.
Pa tudi ne mislim je prepričevat ali silit v mesene užitke. Ampak prav tako jaz ne mislim postati izključno vegetarijanec.

Problema vidim v glavnem v dveh situacijah:

-Morda sem malo staromoden, ampak če bi imel klasično službo do treh, štirih, medtem ko je npr. dekle doma (bodisi slučajno, bodisi družina in otroci) bi rad videl topel obrok na mizi, ko pridem domov (stvar dogovora, seveda). Če to preneseš na leta, medtem ko si navajen vsak drug dan jesti meso, potem vidite težavo.

-Koline. Folk tukaj očitno ne ve, kaj pomenijo koline. Piščanc je še najmanjši problem in bi se tega tudi sam naučil. Govorim o kolinah prašičev, kjer imaš skupno več tednov posla. Treba žival razkomadat (ok, to lahko mesar naredi), potem meso natančno narezat in presortirat, mast od kože odstranit in ga narezat za ocvirke ter mesenke. Čreva oprat in drobovino skuhat za krvavice ter tlačenko. Nasolit šunko in podimit...
To ni posel za enega moža. Se bo dekle ob vsem tem času daleč izogibalo vsem sodelujočim?
Koline so tudi ena stvar, ki se bi ji težko odrekel.

OK, če bi lahko zaslužil dovolj, da vedno kupujem meso (ker se kupuje le za eno osebo), kako je potem z morebitnim otrokom? Kako ga bosta vzgajala?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

madviper ::

Ok! Se strinjam da ne more bit bol pestro (vsaj teoretično). Trenutno je to off-topic, ko me je opozoril Tic.

@Saladin
Osebno vem kaj so koline in kolk dela je. Vem pa tud, da dve osebi ne morata it koline. Za prasca dol vreč in ga razrezat smo pr nas vsaj 4-je (to so primerki tam do 150 kg žive vage). Seveda je dost dela še potem.

Ni moja stvar, ampak ko že sprašuješ. Ne moreš od nekoga zahtevat da se ti popolnoma prilagodi. Lahk pa se prilagodita oba. Za koline boš obvezno rabil pomoč (kolegi in sorodniki pridejo prav, da o mesarju sploh ne govorimo - ta je obvezen, vsaj v večini primerov). Za naprej pa ne moreš pričakovat, da bo ona takoj zram, konec-koncev ona niti ne ve kak okus naj bi meso (klobase, krvavice ipd...) sploh imelo.

Če gledamo mal staromodno, je res fajn pridit domov iz službe pa da maš topel obrok na mizi. Ampak očitno nekateri pozabljate, da so cajti taki, da tud ženske "morajo" delat in ponavadi ne pridejo nič prej domov kot moški.

Vzgoja otrok pa je taka. Otroka moraš navadit da je vse (dans je to prava umetnost, kr je mularija vsak dan bol zbirčna). Če bo vegi al ne pa se lahk odloči tam pri 16-17 letih. Kr telo v razvoju rabi ogromno vsega. Ok ne bom reko, da tak mora bit, tak je pač moj pogled (če sta oba vegi, pol je stvar mal drugačna).

@Nejc Pintar
Ok si pač izjema ki potrjuje pravilo ;)
Drugač pa dost ljudi ne mara ekseprimentriat (upam da sem prav napisal :D ) z hrano, zato je jedilnik večinoma enak - ponavlja se vsak teden (vsaj v osnovi).
I'd like to do something crazy!

Nejc Pintar ::

Glede otroka bi jaz izrecno zahteval da je meso, dokler se sam ne odloči drugače.
Lahko je biti prvi, če si edini!

whatever ::

OK, Saladin, najprej v prvem postu celo dvakrat omeniš, kako je to dekle pametno in inteligentno, po drugi strani pa bi rad imel kmetico. Ali pa inteligentno kmetico (te so verjetno bolj redke). Torej ni vegetarijanstvo problem samo po sebi, ampak je to zgolj podmnožica pravega problema, ki se glasi, da je ženska cel dan doma za štedilnikom, štrika in skrbi za otroke in občasno zakolje kakega prasca:D . Tiste, ki bi igrale celo življenje vlogo kmečke gospodinje, obenem pa bile razgledane, zabavne in inteligentne, so najbrž bolj redke. Tak da se boš nečemu moral odreči. Good luck!:D Aja glede vzgoje otrok se pa absolutno strinjam, da mora jesti vse, tudi meso in naj se kasneje odloči za način prehranjevanja. Povečini mislim, da se tega zavedajo tudi vegetarjanci, tak da to ne bi smel biti problem (če pa je tvoja izrecno proti temu stališču in tudi svojim otrokom ne bi privoščila mesa, potem pa je to realen problem, ki ima globje korenine, ne pa njeno lastno vegetarjanstvo, ki je čisto osebna odločitev).
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

madviper ::

Celo se v nečem strinjamo :D

whatever: Se podpisujem pod tvoj post!
I'd like to do something crazy!

Daedalus ::

Eh, Saladin...iščeš težave tam, kjer jih ni. Zakaj? Ko boš z eno skup živel, bo to pač taka deklina, s katero boš zelo kompatibilen. In po zgoraj opisanem, ti vegetarijanke ne dišijo. Se pravi, da se s takimi pač ne boš ubadal, če pa, bojo pa za kak krog, dva, pol bo pa konec. Torej...ni problema, sploh.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Saladin ::

Kakšne veze ima inteligenca z kolinami oz. z delom gospodinje? Če imaš izobrazbo in denar še ne pomeni, da moraš imeti še služkinjo doma, da ti vse naredi.

Če oba delata, potem večjih težav res ni. Denarja bi (praviloma) bilo tako dovolj, da bi se lahko kompletno izognil kolinam oz. da bi za meso lahko sam poskrbel (tako nabava kot priprava)

Deadalus - Torej ljubezen res gre skozi želodec ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

whatever ::

Če imaš izobrazbo in denar še ne pomeni, da moraš imeti še služkinjo doma, da ti vse naredi.

Si si že sam odgovoril. Če ti pa povem še eksplicitno: povečini inteligentna bitja nočejo igrati vloge sužnja (OK, razen pri kakšnih seksualnih deviacijah, ampak o teh ne teče tukaj debata). Čisto realno in dobronamerno ti svetujem, da si izbranko iščeš med študentkami Fakultete za kmetijstvo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

A. Smith ::

Pretiravaš. Sosed ima kmetijo pa je poročen z žensko, diplomirano ekonomistko, ki je menedžerka v večjem podjetju. Ko pride domov, skuha in pomaga v hlevu, pa se mi ne zdi niti malo neumna in nerazgledana. Res pa je, da obstaja delitev dela in da mož medtem nikakor ne pegla kavča!

Ženske so se pripravljene prilagajati in delati. Tisto, česar ne prenesejo je samo len in razvajen dedec, ki ga je treba streči spredaj in zadaj. In prav imajo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith ::

Aja, še tole. Na kmetiji je delo veliko bolj raznoliko, kot pa samo koline. Obstaja ogromno dela, ki ga je pripravljen opravljati vsak vegeterijanec. Če pa dekle ne mara takega okolja pa to ni zato, ker bi bila vegeterijanka. To je pač od osebe do osebe različno.

EDIT: S tem sem prišel do rahlega nasprotja z repliko, ki sem jo dal nekaj postov više. Jebiga...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

jype ::

Ce jo imas res ful rad in ti je vsec, potem jo lahko skuhas :)

whatever ::

Ja se čisto strinjam s tabo, A. Smith. Samo Saladin je to podal na način, kot da bi morala biti njegova bodoča žena njegova služkinja. Je pa tako, da bolj zahtevno službo kot opravljaš, težje je zraven skrbeti še za otroke in kmetijo. Take ženske potem ratajo zgarane že pri 40tih.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

sidd ::

amen. podpis pod A. Smith-ov post

Saladin ::

Samo Saladin je to podal na način, kot da bi morala biti njegova bodoča žena njegova služkinja.


Želel bi le, da mi skuha kak pošten čušpajz. Zelo čudna predstava služkinje, če mene vprašaš. Delitev dela se podrazumeva in nisem mislil, da je to potrebno naglaševat.

In koline še ne pomenijo kmetijo pa hlev. Bolj rentabilno je kupiti prašiča in vse ostalo narediti sam.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

jype ::

Saladin: zakaj si ga pa sam ne skuhas?

Jaz si tut sam delam paradajzovo solato, ker je dekle ne mara, pa se vedno lahko normalno hodim.

Fizikalko ::

To, da je nabava prasca bolj rentabilna, je pa res odvisno. Zame že ne - v cajtu, ki bi ga jaz porabl za pedenanje in razkosavanje pracsa (+gnus ob tem), zaslužim 3x več lahko...

Saladin ::

Jype: Preberi si še enkrat, o kakih situacijah govorim.

Fizikalko: Za en mesec dela na leto in dobrim želodcem prišparaš najmanj polovico kot pa da isto kupuješ pri mesarju. Ta računica se še izboljša ko govorimo o predelanih izdelkih, klobase, šunke.
Domača pašteta, domača tlačenka, domača mesenka, domača šunka, naravna čreva, doma dimljeno, doma zasoljeno in začinjeno + vse ostalo meso, praktično vse se ponuca...
Pejdi v trgovino in razmisli, koliko boš lahko nakupil za 100-150k SIT na leto in računaj, da je to roba vsaj srednje klase, če ne že višje.
Da ne govorim da tukaj ni nobene kemije in je vse naravno.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Tic ::

Predlagaj ji naj ti plačuje razliko do visoko kvaitetnih kupljenih mesnin! ;)
persona civitas ;>

murphyboy11 ::

prvo kot prvo mislim da punca ki ne je mesa oz je vegetarjanka ima tudi drugačen odnos do živali kot pa mesojedi ljudje zato mislim da ni mogoče da bi živela in funkcjunirala na kmetiji vsaj jast vem da ne bi mogel skrbeti za živali jih futrati .... potem pa jih hladnokrvno umoriti razrezati in natlačiti v lastno črevo pojesti in mislim da bi bila to najhujša mora vsaki vegetarjanki. Tako da take punce pač niso za tebe sorry drugega ne vidim..
Glede pestrosti vegetarijanske hrane v teoriji res ni možno ker mesojedi jedo tudi zelenjavo + meso kar pomeni da lahko mešajo zelenjavo med sabo + meso in pri tem pač pride več kombinacij ampak v teoriji pač temu ni tako pri vegetarjanski hrani recimo lahko narediš pečenice hrenovke pohane zreske sarme musake golaž vse kot tudi mesojedi ljudje samo da imajo bol razvito domišlijo pri prehrani seveda ni pa to pravilo so tudi mesojedi ki to obvladajo ampak večino ki jih jast poznam ne marajo preveč zelenjave....

Zgodovina sprememb…

Mati ::

Problemi so če je oseba, ki je vegetarijanec tako glupa, da bi rada prepovedla partnerju slasten zrezek, zato ker jih pač ona ne je.
Imam prijatelja, ki ima žensko vegetarijanko in ona mu non-stop tupi, da naj ne je mesa. V hladilniku seveda nimajo ničesar razen kakega paradižnika in hruške...

Tip pač večkrat gre z nami na malico na zrezek ali podobno, vendar bog ne daj, da ga ženska zaloti saj naredi cel hudič zaradi tega.

No sedaj je kolega končno pamet srečala in ji je pokazal, kako se vrata od zunaj zaperejo. Ne boste verjeli, sedaj pa ga kliče in ponuja kompromise, da bi pa vseeno na kakšno oko zamižala, če bi samo 2 krat na teden jedel meso.
Ne pove pa, da že 2 leti ne more zanositi zaradi svojega glupega vegetarijanstva. Tudi zdravniki so jima svetovali naj začne jesti rdečo meso, da se bo plod lažje prijel, vendar ona ne želi slišati o tem.

No ampak kot pravim, zveza je končana in na dolgi rok ne verjamem, da je možno sobivanje vegetarijanca in mesojeda!

bamfy ::

Sam sm vsejed in me ne moti če je pupa vegi(sm meu enčas eno).
seveda dokler je ta vegi do tebe kot vsejedca strpen(na).
po mojih izkušnjah je pa problem ker vegiji do krutih ubijalcev nedolžnih bogih živalic>:D
nikakor niso strpni in razumevajoči. Primer jst si zlahka za zraven ocvrem zrezek(al pa karkol mesnega)
sam njej to že smrdi pol pa še jst smrdim... pa živalce pomagam ubijat...
Ona je pa kljub njeni "raznoliki" prehrani slabokrvna(ja kljub dodatkom k prehrani)
No ksreč mam zdej vsejedko:)
Point vsega je po mojem vzajemna strpnost do drug drugega, če to obstaja se da čisto v redu sobivat
pač kompromis se je treba jet, ne da je tko k je bodisi en bodisi drug reku!
Če ni za konpromis pol je pa ne rabš, ker se boš moru pol cel življenje podrejat tega pa nihče ni vreden
LP
wtf?

Mati ::

Aja pozabil sem prej povedati, da tip ni smel salam ali mesa v hladilniku shranjevat, ker potem naj bi to "okužilo" tako zdravi Mango in Avokado, pa še cel hladilnik baje smrdi!

Svašta...

btree ::

Saladin,
moja punca je tudi vegetarijanka. No, jaz tudi :). Samo vem, da ženske vegetarijanke ali pa ne, znajo zase kuhati bolj "lahko" hrano. Saj ni res, da se vegetarijanske hrane ne moreš najesti,..., razen če ješ samo solato in krompir. Reci ji, naj ti pripravi bolj konkretni vegetarijanski obrok, da ne boš sestradan, potem boš tudi pozabil na zrezke. Boš videl razliko, koliko več moči in energije boš imel. Govorim iz lastnih izkušenj, pa četudi me bodo zdaj vsi po vrsti popljuvali :).

Mati ::

Zakaj bi te popljuvali. Ti kar bodi vegetarijanec. Napaka vegetarijancev in fašistov je, da se jim gabijo ostali, ki niso takšni kot oni sami.

Glede več energije pa bi se lahko pogovarjali. Pred eno operacijo 3 tedne nisem smel jesti mesa in težje hrane, pa sem se komaj vlekel od vogala do vogala. Menim, da je vsako telo drugačno in nekomu pač paše trava, nekdo pa brez mesa ne bi mogel funkcionirat!

perci ::

Moja je tut vegetarjanka in sva pac tko zmenjena, da ona men mesa ne kuha, ane. Ce hocem meso, si ga skuham sam. In ker sem len, si ga zelo redko ;).

Ga pa jem zunaj, tko da enkrat do dvakrat na teden ga itak jem - to je pa pomojem ze kar zadosti. Prevec mesa tut ni fajn jest. Za vikend pa ponavad ribe jeva - to sem jo pa prsilu, ker ribe so pa nesporno zelo zdrava zadeva.

Vsake tolk cajta mi pa itak mama poturi kasn golaz za domov, tko da se tisto zbasem ;).

Ko bo noseca, jo bom pa tut meso prsilu jest, ker to pa ni šala.

m_a_t ::

hja, zame pa ni kosila brez mesa... ratam prehitro pol lacn :D
aja pa tisto o ribah, pa kok so zrave... odvisno kolko tezkih kovin majo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m_a_t ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegetarijanci in "umetno" meso (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44457129 (1968) m0LN4r
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313144 (3877) c3p0
»

V Belgiji uvedli en dan v tednu izključno vegeterjansko hrano (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1348944 (6105) BigWhale
»

[prestavljeno] Živina bogatih žre kruh revnih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17611502 (9215) mchaber
»

Hrana za Homo Sapiensa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
19711735 (9838) Thomas

Več podobnih tem