» »

Prerok in karikakture (nadaljevanje)

Prerok in karikakture (nadaljevanje)

1 2
3
»

veteran ::

> Prihrani nekaj denarja in se odpravi na izlet v npr. Hong Kong, Singapur,

Singapur? A ni to tista silna država, kjer te za tako malenkost, kot je odvržen žvečilni gumi, prebičajo in vržejo v zapor za nekaj mesecev? ;)

Stepni Volk ::

The Jack - vrnitev k fundamentalizmu je samo vprašanje parih žrtev ali zagona pro ekstremistov. Kakršnegakoli. Zahodnega, vzhodnega, južnega, severnega...

TheJack ::

Stepni Volk: Si prebral omenjeni članek?
Bonis nocet, qui malis parcit.

Thomas ::

Da bi bila prepoved blasfemije uzakonjena, je interes vseh organiziranih religij.

Ne pride v poštev, če hočemo obdržati svobodo govora.

Vendar je miroljubno in civilizirano lobiranje v to smer seveda dopustno. Nikakor pa ne nasilno, podkrepljeno z grožnjami s smrtjo, kar izvajajo zdaj islamski fundamentalisti.

Niti jahanje na tem valu ne, kar si je po mojem privoščil Štuhec.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Fino da je nekdo končno omenil od Štuheca članek tukaj. Me je kar mrazilo ko sem ga bral. Jaz, površni opazovalec cerkvene scene v Sloveniji, sem ga vedno imel za nekoliko zmernejšega, ampak v zadnji Dnevnikovi kolumni je dokazal, da je čistokrven fundamentalist. Tak, ki si iskreno želi nazaj v 14. stoletje in ki bi se med Talibani počutil kot doma.

V kolikor se komu ljubi, bi prosil, če lahko pretipka kolumno...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

Mislim halo, pa kaj je z vami. Takoj začnete bluzit o feredžah, kamenjanju, mutilaciji, ki da se obeta Zahodu in te blodnje so opravičilo za ideje o nukanju. Pa kaj ste sami paranoiki, ali kaj?

Ti scenariji so bebavi in brez osnove. Verjeten pa je scenarij, da se bodo države kot npr. Kitajska in Indija znanstveno in tehnološko osamosvojile in da bodo prevzele vodilno vlogo. To ne pomeni nazadovanja tukaj, ampak le, da bo napredek tam hitrejši kot pri nas.

Zaradi tega se bo njihov mentalni vpliv tudi bolj poznal. Tega sicer ksenofobna Evropa ne sliši rada. Predlagam, pa sa se greste sprehodit po Londonu. Razlika je le, da so ti ljudje v Londonu bolj integrirani kot bodo prihodnje množice.

But what is your problem anyway? Zakaj ste desničarji tako agresivni? A (mentalno) še zmeraj ne morete pozabiti Prašičjega zaliva in propada operacije Northwoods?
sudo poweroff

veteran ::

Daedalus, je precej za tipkat. In res ne bi tega fundametalističnega gnusa še enkrat bral. :( Slika članka, mislim, da se bo dalo prebrat.
članek

drejc ::

Verjeten pa je scenarij, da se bodo države kot npr. Kitajska in Indija znanstveno in tehnološko osamosvojile in da bodo prevzele vodilno vlogo


Ja vušde. To bi skor prej reku da se loh arabcem zgodi če se skulirajo v demokracije in pošteno prodajajo nafto.

Krneki, od kje vm take bedarije...dej primer, k vsaj malo kaže v to smer?

A protiprimer bi...recmo to da enga originalnega avta al pa rakete niso sposobni SAMI narest?

lemr :\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Daedalus ::

Hvala. Bom prebral in komentiral:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

Drejc, bodi no malo manj agresiven.

Prvič. Kitajci se zelo veliko učijo od Zahoda. Znanosti in organizacije. Obstajajo študije o tem, da to delajo načrtno.

Drugič - na veliko kradejo znanje zahoda. Trenutno sem v tujini in sem ravno o tem problemu govoril včeraj z enim iz Departmenta of Homeland Security. In za ZDA je to VELIK problem, tako daleč je že prišlo. Torej - Kitajci se učijo. In to je njihova strategija.


Glede Štuheca pa - lepo je povedal kaj je cilj. Cilj je samocenzura. Čisto direktno je to napisal. To lahko pričakujemo - samocenzuro ali pa cenzuro. To je pač logika desnice.

Pa še eno dejstvo. Tisti Danski časopis NI HOTEL objaviti karikatur Jezusa, češ, da bi užalile čustva Kristjanov. Toliko o svobodi govora.
sudo poweroff

Dr Evil ::

Veteran,jaz ne vidim kaj je v tem članku tako gnusnega.

Dejstvo je,da se v zahodnem svetu,od kar levaki igrajo vlogo,svoboda govora razume predvsem kot pravica žaljenje ene skupine,ta druge pa ne.Dvoličnost je levakom na kožo pisana.Kadar tulijo proti krščanstvu je vse OK,proti muslijem pa so nenormalno stprni,simpatizarijoči.Vzrok je vsakomur znan.Sovražnik nojega sovražnika je moj prijatelj.Zdaj je Štuhec enkrat igro obrnil,pa se nekateri že pritožujete.Tak pač je to,ko se boomerang vrne.Menda niste pričakovali,da bodo eni v nedogled vaše žaljenje trpeli.Največja fora vsega pa je,da pride boomerang iz druge smeri,kot bi bilo za pričakovat.


Bodite torej enkrat za spremembo načelni,pa branite svetinjo,svobodo do lastnega mnenja,ne glede na posledice.Stavim,da je ne boste.Ker ne vete kar ta sploh je.

TheJack ::

Dr Evil: Si ti članek spoh prebral?! Štuhec zagovarja muslimanske skrajneže ki zažigajo ambasade in nasilno protestirajo. Zraven še navrže, da bi morali škodo povrniti tisti, ki so karikature objavili!

Očitaš dvoličnost ''levakom'', sam pa bentiš proti muslimanom, kristijanu ki piše in misli enako kot najhujši muslimanski skrajneži pa pritrjuješ.

Mam obutek, da so tebi načela zadnja briga in da vse skupaj gledaš po liniji 'naši' in 'njihovi'. Štuhec je 'naš', muslimani in 'levaki' pa 'njihovi'.
Ko potem sam sebe zapleteš v paradoks, še opaziš ne.
Bonis nocet, qui malis parcit.

poweroff ::

Dr Evil je desničar. Nadaljne razlage niso več potrebne.
sudo poweroff

Dr Evil ::

Matthai,ne ve kar je,pa mu povem.Zmeden je.:\ 8-O

Dr Evil ::

The Jack.Sem prebral in uspelo mi je celo povezat ozadje,kar pa ne uspe vsakomur na slo-techu.Večina zapade spet v mirovniško bluzenje,prebrano v mladini,pa si domišlja,da ve o čem govori.S takimi mam ohoho izkušenj.

TheJack ::

Zdele nisi nič povedal. Dobesedno nič.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Dr Evil ::

Torej potrjuješ zgoraj napisano.

jype ::

Pravzaprav je ponovil, da ima hude težave s kognitivnimi sposobnostmi, oz. da jih nima.

Povedal je, da je članek prebral, da se strinja z napisanim, ker je avtor sovernik, da se pa ne bi strinjal z napisanim, če bi avtor imel na glavi brisačo.

Makes sense, saj takih je večina neonacijev.

TheJack ::

Dr Evil: Okej, hvala ti za tole. Na STju veliko preberem, ampak si malokdaj zapomnim kdo kaj napiše. Sedaj si te bom zapomnil.

Morebiti si iz tistega kar sem tu (in drugje) napisal, sklepal da sem na 'tvoji' strani. Mistake. Na politično pripadnost se že dolgo ne oziram. Je pa res, da navijače in bluzatorje vse zmečem v isti koš. Pa naj bodo levi ali pa desni.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Dr Evil ::

Ma pri nas je itak vsak,ki ni komuno-ateist po možnosti pa je celo član rkc,neonacist.Bravo jype,spet si dokazal svoj domet.Neonacist neonacist neonacist.Bravo,pamet ti kar iz ušes šprica.


Verjetno zato,ker je glava preneumna.


The jack.Nisem prav nič sklepal,kam se hočeš uvrščat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Dr Evil ::

Mam obutek, da so tebi načela zadnja briga in da vse skupaj gledaš po liniji 'naši' in 'njihovi'. Štuhec je 'naš', muslimani in 'levaki' pa 'njihovi'.



Ti ne opaziš,da uporabljam metode,katerih se nekateri na tem forumu pogosto posložujejo.Potem pa sem spet jaz ta grdi neonacist.


Jaz se poleg vseh muslimanskih izpadov spomnim tudi izpadov takoimenovanih "ateistov",ki neomajno blatijo eno vero,pri drugi so pa tiho.Očitno pa tega nihče ne opazi.Kažem le na dvoličnost.Velikokrat z mojo dvoličnostjo.Namerno!

jype ::

Jah, tvoje politicno prepricanje je "neonacist". Ce mislis da ni, potem moras pac zacet zagovarjat reci, ki niso znacilne za neonaciste.

Sicer je pa bistveno vec kristjanov na tem planetu naklonjenih demokratizaciji in multikulturalizmu, kot katoliskemu konzervativizmu. Po njih se zgleduj.

Je pa zanimivo da kar posplosis obtozbo, ki si jo zasluzil z zagovarjanjem genocidnih idej, na gonjo proti vernikom. Tudi to je zelo znacilno za nacije (tudi ta nove).

jype ::

Rode je tut popizdu, ko so Strelnikoff izdal tist album z Marijo s podgano.

Samo je premalo vpliven, da bi ljudje na njegov poziv tekli pozgat kulturno ministrstvo in se odpovedali svobodi govora (ki ji g. Stuhec in ti tako srdito nasprotujeta).

A smo se za to boril? Ce nocemo svobode govora, potem je komunisticna diktatura popolnoma dovolj dobra in bi se komot prikljucili Sovjetski Zvezi, ne pa da smo tvegali vse zivo, da smo svobodo govora sploh dobili.

Dr Evil ::

Tvoj domet je prekratek.

jype ::

Omadona, kaksna argumentirana diskvalifikacija.

Dejstvo je, da se je tezko sprijaznit z lastno dvolicnostjo. Nic ne recem, marsikdo je biased, marsikdo dvolicen in marsikdo ima skrajne poglede na svet, ampak jaz sem se vedno preprican, da so precej bolj nevarna posplosevanja v obliki "koncnih resitev arabskega vprasanja" in njih glasniki, kot pa zaresni arabci, ki so v bistvu precej normalni ljudje.

Pa ne sekiram se toliko zaradi risbic, ker je jasno da mediji slisijo samo tiste, ki najbolj robantijo.

Bolj me skrbijo arabci, ki precej potiho koljejo tam v afriki, o cemer "mirovniki", "levicarji" in "ateisti" trobijo ze dve leti, pa se se ni nic zgodilo. A je v Darfurju premalo nafte, al kaj? Tistim se nic ne bo mudilo v sluzbo, ko bodo koncali klanje, zato bi bilo veliko bolj smotrno, da klanje koncamo mi.

Pa ne tako, da se delamo norca iz vseh arabcev, se razume. Vecina si zeli moznosti mirne asimilacije v drzavo z laicno oblastjo.

Thomas ::

Med svobodo govora paše vse, kar je tukaj gori napisanega. Kako modro je pa kaj, to je pa drugo vprašanje.

Vsekakor zastopam stališče, naj se zgornjih 10 ali koliko postov šteje, kar pač so. Mnenja. Zelo različna mnenja, ki smejo svobodno v javnost.

Ni pa nobeno imuno, da jih kdo drug srdito napade.

Step one.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Mnenje:

Vecina si zeli moznosti mirne asimilacije v drzavo z laicno oblastjo.

Kritika mnenja (tudi moje mnenje):

(Žal) ni res.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

S tem se popolnoma strinjam, obstaja pa majhna tezava.

Ce nekdo ne sprejema oz. ne razume ali ne zmore uporabljati logike, potem seveda ni noben problem trditi da iz A sledi B in iz A ne sledi B.

V nasprotnem primeru tega ne pocnemo.

TheJack ::

Danes berem, da je (sedaj že bivši) italijanski minister Roberto Calderoli na eni oddaji po televiziji nosil majico s sporno karikaturo, še prej pa papeža pozival, naj sproži novo križarsko vojno proti muslimanom.

Robertu Calderoliju je svoboda govora zadnja briga. Če bi taiste karikature prikazovale recimo Marijo s podgano v naročju, bi verjetno taisti gospod pozival h križarski vojni na avtorje.

Medtem ko gre pri Štuhecu za sinister-fundamentalističnega intelektualca, ki dobro ve kje je kleč in kaj hoče, gre pri ministru Robertu in podobnih ljudeh na tem forumu za primitivno 'Us vs. Them'' logiko. Svoboda govora in podobne zahodne vrednote (kamor se na njihovo žalost sekularizem uvršča precej visoko) jim pomeni le trenutni izgovor za pritlehni rasizem.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

jype ::

Thomas: imas kaksno ustrezno statistiko?

Jaz nisem se videl Arabca, ki si ne bi zelel ziveti v "western style democracy", razen tistih na televiziji.

Ne verjamem, da jih je tako mnogo. Tako kot v Nemciji ni bilo tako ogromno nacistov. So pa v ogromni vecini muslimani, tako kot so bili v ogromni vecini Nemci v NSDAP.

Ker zadeva, takoj ko posezemo v religije, ni vec jasna, saj se realnost lahko poljubno ukrivlja, je tezko reci, kdo si kaj zares zeli. Ni pa nesmotrno domnevati, da je vecina Arabcev takih, kot jih srecamo na trznici, ne pa takih, kot jih vidimo na televiziji.

Thomas ::

> Tako kot v Nemciji ni bilo tako ogromno nacistov.

Mislim, da si preoptimističen. Večina Nemcev je bila pro naci.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

Bolj me skrbijo arabci, ki precej potiho koljejo tam v afriki, o cemer "mirovniki", "levicarji" in "ateisti" trobijo ze dve leti, pa se se ni nic zgodilo. A je v Darfurju premalo nafte, al kaj? Tistim se nic ne bo mudilo v sluzbo, ko bodo koncali klanje, zato bi bilo veliko bolj smotrno, da klanje koncamo mi.



O tem tako imenovani krščanski fundamentalisti trobijo bistveno dlje od vas levakov jype.Če poznaš situacijo v Sudanu,je odgovor jasen,a ne?


Pa jaz nisem nikoli slišal kakšnega levaka opozarjat na ta problem.Koga poslušaš?8-O

Od njih slišim le neumnosti v stilu,jugoslavija je suverena država,zato se ji ne sme preprečit genocid,Irak,ker iračani,ki volijo svojega ljubljenega el presidentota z 99,9%,živijo v razmerah kakršnih jim najbolj pašejo:D :D :D ,abu grajf,ker jim gre toliko slabše kot v njihovi lastni državi.


Se mi zdi,da levaki ne znate ocenit resnost situacije.Na eni strani jokate zaradi abu grajfa,na drugi ste pa tiho glede šeriatskega prava.Da se ja ne bi kakšnemu musliju zamerli.

Dr Evil ::

Robertu Calderoliju je svoboda govora zadnja briga. Če bi taiste karikature prikazovale recimo Marijo s podgano v naročju, bi verjetno taisti gospod pozival h križarski vojni na avtorje.


Čist laž.

In kakšna je razlika med sliko na majci in sprednji strani revije?:\ :\ :\

Človek tebi se meša.

jype ::

Ni razlike. Razlika je samo v tem, da se lastnik danskega casopisa ni odlocil odpustiti odgovornega urednika, Berlusconi pa se je odlocil, da bo ministere Calderoli odstopil, ker njegova vlada pac ne bo izgledala kot gruca primitivnih ksenofobov, ker bi jih v nasprotnem primeru na volitvah povozila opozicija.

Dr Evil: Glede na to da je na razmere v Darfurju prva opozarjala AI, ki je ocitno mirovniska, ateisticna, ne vem pa koliko je levakarska organizacija, mislim, da imas napacne podatke.

Thomas: pro nazi in nazi ni isto. Ce ne grejo vsi ostali razbijat zidovskih izlozb, potem tudi povprecni clan NSDAP ne gre. Enako velja za ogromno vecino mnozic, tudi za "nas" in "njih".

Tudi v Sloveniji je vecina ljudi dejansko ksenofobov in homofobov (po raziskavi v eni cudni reviji, mislim da nika al nekej takega), ampak noben od teh ne bi pretepu Bosnjaka ali pa gaya, ce ne bi enako delali tudi sosedje.

TheJack ::

Dr Evil: Zanimivo. Na Jokerjevem forumu (če koga zanima, naj poišče temo 'Sporne karikature'. Tam sem svoje mnenje o celi zadevi precej bolj na široko razložil) so mi fundamentalisti prav tako očitali da se mi meša in še hujše stvari. Ampak tam so bili to muslimanski skrajneži in levičarski 'strpneži' (ki jim ni šlo v glavo, da strpnost do islamofašizma ni nobena strpnost in da v bistvu niso nobeni levičarji ampak bolj ujetniki floskul o tem kaj naj bi levičarstvo bilo. Levičar ne tolerira fašizma v nobeni obliki. Tudi islamski ne).

Se mi pa, moram priznati, prav fino zdi. Če te napadajo skrajneži in brezvezniki vseh političnih barv, očitno delaš nekaj prav. :))
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Dr Evil ::

Dr Evil: Glede na to da je na razmere v Darfurju prva opozarjala AI, ki je ocitno mirovniska, ateisticna, ne vem pa koliko je levakarska organizacija, mislim, da imas napacne podatke.


Še zdaj ti ni kapnilo.Žrtve v darfurju so večinoma kristjani.Torej kdo misliš,da je prvi začel na to opozarjat?:\


Thomas: pro nazi in nazi ni isto. Ce ne grejo vsi ostali razbijat zidovskih izlozb, potem tudi povprecni clan NSDAP ne gre. Enako velja za ogromno vecino mnozic, tudi za "nas" in "njih".


Jaz ne morem bit nacist,saj sem celo zagovornik Izraelcev,židov,kar vam levakom ne morem pripisat.:\

Tudi v Sloveniji je vecina ljudi dejansko ksenofobov in homofobov (po raziskavi v eni cudni reviji, mislim da nika al nekej takega), ampak noben od teh ne bi pretepu Bosnjaka ali pa gaya, ce ne bi enako delali tudi sosedje.


Večini ljudi grejo razne Godine in co.,pač na živce.Zato se marsikdaj zgodi,da se kakšna pametna,čeprav redko,presliša.


The jack.

Imaš tudi ateistični fašizem.To je pojav,kadar se jaz nad podgano v marijinem naročju ne smem niti pritožit,medtem ko sem prisiljen v toleriranje ravno tega pri vernikih drugih religij-ideologij.Pa ne samo tega,ampak stokrat hujšega.Fašizem je tudi,kadar ljudje ne smejo imet svojega mnenja o evoluciji in se jih obklada z žalivkami.Fašizem je,kadar rečeš verniku,ti si neumen ker veruješ.Fašizem je vedno,kadar se ena skupina izživlja nad drugo.In iskreno premisli,katero skupino se je na naših tleh v zadnjih 60 letih največ diskriminiralo?A si imun na fašizem,samo zato,ker si politično nasprotje tega?

OwcA ::

Imenovati vse kar si zdaj naštel fašisem je samo zelo uboga retorična figura, žal.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Dr Evil ::

Čudno,da nisi opazil termina neonacist.

jype ::

Ce mislis da so slovani za odstrel in zagovarjas Izrael in Zide nisi nic bistveno manj nacist, kot ce pocnes obratno, recimo. Da si za vmesavanje centralizirane cerkvene oblasti v zasebnost drzavljanov si ze nakazal v drugih temah, tako se zdaj meni zdis precej podoben nacistom. Od tod pac izvira oznaka.

Zrtve v Darfurju ne le da nimajo telefona, tudi ce grejo v telefonsko govorilnico jim na klic ne odgovori nihce drug, kot AI. No, zdaj se je to spremenilo, dejstvo pa je, da so Evropejce o tem obvescali "mirovniki", ne pa "kristjani iz Darfurja".

Fasizem ni vedno tisto, kar ti mislis, da je.

TheJack ::

Dr Evil: Nič od tega kar si naštel ni fašizem. Okej, jaz sicer (v tej debati) uporabljam termin islamofašizem ki je sporen, ampak meni se zdi nadvse primeren.
Bonis nocet, qui malis parcit.

poweroff ::

Dr Evil, daj umiri se no. Če si ti desničar še ne pomeni, da smo mi levičarji. Jaz se nimam za levičarja. Če pa desničarji vse, ki niso desni vidiko kot sovražnike (=levičarje) je pa to njihov problem.

Dejansko je problem to, da desničar vedno vidi in išče same sovražnike. Prav ustvarja jih, tudi tam, kjer jih ni. Meni se to zdi klinično nenormalno.
sudo poweroff

Dr Evil ::

jype.pisal

Ce mislis da so slovani za odstrel in zagovarjas Izrael in Zide nisi nic bistveno manj nacist, kot ce pocnes obratno, recimo. Da si za vmesavanje centralizirane cerkvene oblasti v zasebnost drzavljanov si ze nakazal v drugih temah, tako se zdaj meni zdis precej podoben nacistom. Od tod pac izvira oznaka.



OMFG8-O 8-O

Kdaj sem kaj takega zagovarjal?Ti in tvoji kameradi mene po stari maniri označite za fašista in me kar "osrečite" z lastnostmi in besedami katere meni niso lastne.

To je tako kot bi jaz tebi očital,da si fašist,ker podpiraš palestince,pa je vsekakor veliko bolši argument od tvojega.

Da si za vmesavanje centralizirane cerkvene oblasti v zasebnost drzavljanov si ze nakazal v drugih temah, tako se zdaj meni zdis precej podoben nacistom. Od tod pac izvira oznaka.


Spet mi očitaš česar nisem rekel.Ti si si o katoličanih ustvaril mnenje in zdaj vsakogar po tvoji izbiri,osrečuješ s svojimi kompleksi,in verjetno kompleksi staršev ter starih staršev.

Jaz sem srečen,da imamo sekularno državo.Kdo bi si to mislil?8-O
Če si zares kristjan,potem daš cesarju kar je cesarjevega in Bogu kar je božjega.O zločinih,ki so se dogajali v imenu vere se ne mislim opravičevat,ker vem,da v imenu ljubezni ne moreš ubijat.

Zrtve v Darfurju ne le da nimajo telefona, tudi ce grejo v telefonsko govorilnico jim na klic ne odgovori nihce drug, kot AI.


Misijonarje pa si pozabil.:\



Dr Evil: Nič od tega kar si naštel ni fašizem. Okej, jaz sicer (v tej debati) uporabljam termin islamofašizem ki je sporen, ampak meni se zdi nadvse primeren.


Vem kaj je definicija fašizma.Vem pa tudi,kaj večina ljudi ,ki ta termin oziroma žaljivko uporablja,misli.Na naših tleh se cerkev neopravičeno zelo rado izenačuje z fašizmom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Dr Evil ::

Matthai.daj umiri se no. Če si ti levičar še ne pomeni, da smo mi desničarji. Jaz se nimam za desničarja. Če pa levičarji vse, ki niso levičarji vidijo kot sovražnike (=desničarje) je pa to njihov problem.

Pa to misel si si od mene sposodil.

jype ::

Skrajni levicarji in skrajni desnicarji so si zelo podobni. Skrajnih levicarjev (razen mogoce IceMana) tukaj se nisem videl.

Zagovarjas (ali pa si zagovarjal) pravico dolocene religije, ki je po tvojem mnenju "najvecja in najbolj civilizirana", do uveljavljanja zakonov v doloceni drzavi.

Ne podpiram Palestincev, le nekatere od njih lahko razumem.

Kristjani dvomim, da so kdaj ubijali v imenu ljubezni, so pa zagotovo v imenu vere in celo v imenu boga.

Misionarji niso edini prisotni v Darfurju in ceprav odlicno sodelujejo z AI (mirovnisko in ateisticno organizacijo, da ne pozabim), jih cerkev prav nic ne obsoja, da se druzijo s komunajzarji.

Mimogrede, ko ze omenjas cerkev in fasizem: ravno na nasih tleh so nekateri cerkveni veljaki z veliko zlico zajemali fasizem, nekateri ga pa se danes. Da ne bomo slepomisili: med slovenskimi partizani je bila vecina borcev katolikov in krscanskih socialistov.

Mislim, da je prav, da se pritozujes nad podgano v Marijinem narocju, ker je to pac svinjarija, ceprav ima nekdo pravico, da tako rec naredi in razsirja. Ampak paziti moras, ko udrihas po svojih namisljenih sovraznikih, ker se se prehitro lahko izkazejo za edine zaveznike. Predvsem pa pocni, kar ti naroca tvoja vera: odpuscaj. To ni nic sramotnega.

Dr Evil ::

Skrajni levicarji in skrajni desnicarji so si zelo podobni. Skrajnih levicarjev (razen mogoce IceMana) tukaj se nisem videl.


In v čem sem še desničar razen v tem,da se smatram za kristjana?Aja temperamentno zagovarjam svojo vero.Maš prav,na naših tleh je to dovolj,da si kvalificiran za nacista.Juhu sveta preproščina.:D

Zagovarjas (ali pa si zagovarjal) pravico dolocene religije, ki je po tvojem mnenju "najvecja in najbolj civilizirana", do uveljavljanja zakonov v doloceni drzavi.


Aja?Katerega?
Kristjani dvomim, da so kdaj ubijali v imenu ljubezni, so pa zagotovo v imenu vere in celo v imenu boga.


Odvisno kako ti definiraš kristjana.Če je kristjan vsak,ki je bil krščen,potem si verjetno tudi ti kriv za zločine RKC.Če pa jih definiraš po evangeliju,potem je nemogoče,da je kak kristjan ubijal.

Misionarji niso edini prisotni v Darfurju in ceprav odlicno sodelujejo z AI (mirovnisko in ateisticno organizacijo, da ne pozabim), jih cerkev prav nic ne obsoja, da se druzijo s komunajzarji.



Misijonarji prav gotovo živijo bližje ljudem kot sodelavci AI.

Praviš,da so vsi delavci AI ateisti?

Mimogrede, ko ze omenjas cerkev in fasizem: ravno na nasih tleh so nekateri cerkveni veljaki z veliko zlico zajemali fasizem, nekateri ga pa se danes. Da ne bomo slepomisili: med slovenskimi partizani je bila vecina borcev katolikov in krscanskih socialistov.


O tem teče diskusija.Enostnosti v zgodovini še zdaleč ni videti.Viri,ki so bili ustvarjeni od zmagovalcev,po vrhu še izjemno strašnih,niso verodostojni,žal jype:\


Mislim, da je prav, da se pritozujes nad podgano v Marijinem narocju, ker je to pac svinjarija, ceprav ima nekdo pravico, da tako rec naredi in razsirja. Ampak paziti moras, ko udrihas po svojih namisljenih sovraznikih, ker se se prehitro lahko izkazejo za edine zaveznike. Predvsem pa pocni, kar ti naroca tvoja vera: odpuscaj. To ni nic sramotnega.



Lepo si še enkrat preberi,kdo koga smatra za gnusnega,pol pa sledi zadnji povedi,ki si mi jo tako dobornamerno namenil.:D

poweroff ::

Dr Evil: Sovražniki in bedaki.

Da ne boš spet bluzil...:D
sudo poweroff

Dr Evil ::

Sam ti pa si z.a.b....Pol pa mi boš jamral,da ne bereš mladine.:D :\ :\ :\

Dr Evil ::

Če že hočeš potrdilo,da si za...



It is impossible to understand politics in the world today without grasping the fundamental fact that there exist two different Lefts. I propose that the two be referred to by everyone as the Stupid Left and the Satanic Left.

The two are very different, although they work together. People who are part of the first are simply stupid people. People who are part of the second may in fact be quite shrewd, but are evil and nefarious. There is no third type of leftist.

Over time, the Stupid Left has been losing its numbers, as many Stupid Leftists either become smarter or morph into Satanic Leftists, and so desist from being mere Stupid Leftists. So a process of selection is occurring whereby the strength of the Satanic Left within the overall Left grows.

The anti-American demonstrations we have been witnessing in Europe and the United States are attended by both kinds of Leftists, although they were organized by Satanic Leftists.

Both the Stupid Left and the Satanic Left demonstrate together against the United States, in favor of Saddam Hussein, in favor of destroying Israel and in favor of Palestinian terrorism.

But they do so for different reasons.

The Stupid Left really thinks that if the U.S. leaves Iraq alone, Saddam will refrain from developing weapons of mass destruction. The Satanic Left supports Iraq precisely because it knows that Saddam will develop them — and will use them.

The Stupid Left is anti-American because it thinks people in America are oppressed, poor, mistreated and that America is an evil country. The Satanic Left is anti-American precisely because it knows the opposite is the case.

The Stupid Left hates America because it thinks America promotes evil, oppressive

regimes around the world. The Satanic Left hates America because America gets in the way of the evil, oppressive regimes that the Satanic Left promotes.

The Stupid Left denounces capitalism and globalization and supports communism because it really believes that people are poor and oppressed under capitalism but free and happy under socialism. The Satanic Left denounces capitalism and supports communism precisely because it knows that the opposite is the case.

The Stupid Left does not know that communism produces gulags. The Satanic Left supports communism precisely because it produces gulags and also because the Satanic Leftists presume they will be placed in charge of the gulags.

The Stupid Left wants a Palestinian state because it thinks that such a state will pursue peace alongside Israel. The Satanic Left wants a Palestinian state precisely because it knows such a state will launch a war of destruction against Israel and endless atrocities against the Jews.

The Stupid Left thinks Israel mistreats Arabs. It does not know that Arab regimes mistreat Arabs. The Satanic Left knows Israel does not mistreat Arabs and Arab regimes do. It wants Israel destroyed not because it thinks Israel is unjust, but rather because it hates Jews.

The Stupid Left opposes Israeli armed force being used to suppress terror because it thinks that terror can be resolved through dialogue and negotiations. The Satanic Left opposes Israeli armed force being used to suppress terror because it supports terror against Jews.

The Stupid Left is convinced that most Arabs seek peace, are moderate and decent people, and have a legitimate grievance against the West. The Satanic Left supports Arab aggression and terror precisely because it knows this is not true.

The Stupid Left thinks that Palestinian leaders and Arab nationalists are progressive and liberal. The Satanic Left supports the same people precisely because it knows they are fascists.

The Stupid Left is under the impression that Arab states have elections and freedom and enlightenment. The Satanic Left supports Arab regimes because they want to destroy Israel and murder Jews.

The Stupid Left thinks the West should not place its Arab residents under surveillance because they are decent people and loyal to their adopted countries. The Satanic Left opposes such surveillance because it wants more Bin Ladens.

The Stupid Left thinks that Israeli settlements are an obstacle to peace. The Satanic Left wants the settlers evicted or killed because they are an obstacle to the Palestinians destroying Israel.

The Stupid Left thinks the Middle East conflict is about Arab human rights. The Satanic Left knows the Middle East conflict is about suppressing Jewish human rights. They support this suppression.

The Stupid Left thinks the Middle East conflict is about land and borders. The Satanic Left knows it is about Israel`s existence.

The Stupid Left thinks Israel is a discriminatory, apartheid country. The Satanic Left wants Israel destroyed so that the Arabs can impose an apartheid regime directed against the Jews and any other non-Moslems.

The Stupid Left believes it is trying to reform and change America. The Satanic Left wants to destroy America.

The Stupid Left thinks socialism works. The Satanic Left wants socialism because it knows it does not.

The Stupid Left thinks it is opposing racism. The Satanic Left`s fundamental urge is to impose its own mode of racism and

anti-Semitism on the world.

The Stupid Left thinks Zionism is a form of racism. The Satanic Left supports anti-Zionism precisely because it is a form of anti-Semitism.

The Stupid Left chooses its political positions on the basis of the desire by leftists to make their mommies and daddies mad. So does the Satanic Left, but they really hate their parents.

The Stupid Left says it favors equality. The Satanic Left favors transferring power to itself so that it can oppress others.

The Stupid Left supports Marxist groups all over the world because it thinks these are non-violent and favor pluralism. The Satanic Left supports them because they know these are violent and totalitarian.

The Stupid Left thinks animals should be treated like humans. The Satanic Left thinks humans should be treated like animals.

The Stupid Left wants socialism because it thinks that people will not have to work under socialism and because it thinks that leftists will have a lot of friends under socialism. The Satanic Left wants socialism because Satanic Leftists will not have to work under socialism while they turn everyone else into slaves, and because they`ll get to shoot their friends.

Dr Evil ::

Ti se uvrščaš v prvo skupino.:D

BigWhale ::

Tema se je odpeljala nekam dalec, na osebno obracunavanje. Zaklepam. Pa ne odpirajte nove teme, ce boste isto poceli v njej.

Hvala.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172581 (39110) Double_J
»

Sporni videoposnetek na YouTubu blokiran v čedalje več državah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10026241 (22548) para!
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7626822 (24960) ahac

Kje so prerokove karikature (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50731466 (21049) kuglvinkl

Več podobnih tem