» »

Pivski trebuh

Pivski trebuh

«
1
2

zee ::

Ojla.
Mene pa zanima, kako najhitreje izgubim pivski trebuh (beerbauch). Trebušnjake delam kot pri norcim pa se no pozna kaj dosti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Gwanaroth ::

Jst sem imel tudi težave s tem..

Za nekaj cajta probaj namesto pive pit vodo ;>
Lights often keep secret hypnosis..

zee ::

a to res nuca?

na pitje vode se še privajam ... manjkajo mehurčki pa tista čvrsta pena in tisti sladkogrenki okus ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Meamoto ::

hehe, stvar metabolizma po vsej verjetnosti...

Spijem dosti več piva kot vode pa sem še vedno kot deska.. :P

Gwanaroth ::

Ja, voda te prečisti in ne vsebuje nobenih maščob in ogljikovih hidratov, ki bi se ti nabirali v trebušnem predelu..

S telovadbo pa tud ni nekega velikega učinka..

Je pa pomoje tud odvisno od ostalih tvojih dimenzij.. Če si 180cm/100kg, potem še telovadi zraven;> Jst sem 185/70 in mi je voda kar pomagala. Sem pa mel kar konkretn "vamp", prav zaradi pive..
Lights often keep secret hypnosis..

Vanich ::

S trebušnjaki ne izgubljaš špeha (samo) s trebuha.

S trebušnjaki boš bore malo zgubu špeha. Blizu nič.


Treba je gledat kaj se je + kri scat na aerobnih treningih kjer se ful švica. Če maš dost volje pa še fitnes - uteži.

Če pa res hočeš shujšat na brzino, se pa začni drogirat s heroinom; tko do poletja ti garantiram da boš zgubu trebuh.

Gwanaroth ::

Mah, če nisi lih nek bodybuilder in te fitness in aerobika ne zanimata kaj preveč, se da tud na precej bolj preprost način spravit vamp dol..

Da bi zaradi pive hodil v fitness? Ne, hvala :> Raje spijem liter vode pred spanjem in zjutraj ko vstanem. Ceneje in preprosteje ;>
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gwanaroth ()

zee ::

visok sem nekje 185 cm in težak 81 kg. kar je resda daleč od tega, da bi bil predebel, vendar je malo hecno videt tipa (g33k style), ki je relativno suh ima pa spredaj privesek.

začel sem tudi hoditi v fitness, kjer kombiniram uteži & aerobno vadbo (bicikel, stepper).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Go-ahead ::

Že samo ime anomalije ti pove kaj moraš opustiti. Sploh pa pozimi pivo ne paše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Go-ahead ()

kixs ::

S tebusnjaki krepis trebusne misice :D in bos imel lep 6-pack... ki se ga seveda ne bo videlo, ker je veliko mascobe nad temi misicami!

Ce se mislis resno lotit tega, potem moras kompletno zamenjat trenutne navade.

Zdrava prehrana in imet 5 obrokov na dan (vsake 2:30 ure), vsak obrok 1/5 dnevnih kalorij. Glede na to, da hujsas, jih moras seveda zmanjsat (nic sladkega in prevec mastnega). Piti cca 2L vode na dan (vkljucno ostala tekocina s hrano). Definitivno telovadba, ce nisi vajen, potem 3x tedensko ne prevec napornih vaj... aerobno naj traja cca 45minut. Vkljuci tudi vaje z utezmi, vendar ne v istem treningu. Najbolje izmenicno. Cez kak teden telovadi vsak dan, en dan v tednu si vzami za pocitek.

To bi bilo okvirno. Seveda se moras tega tudi drzat!! Upam, da imas mocno motivacijo, ker ta "pivski" trebuh je prakticno najtezje odstraniti, ker se rezultati zelo pocasi kazejo!

Racunaj, da bo trajalo nekje 3-6 mesecev, da bos imel dober rezultat.

Ne se stradat! Ne se tehtat (pridobil bos misice, ki tehtajo vec kot izgubljena mascoba in bos mislil, da zadeve ne delujejo). Naredek preverjaj pred ogledalom in splosnim pocutjem. Ce se bos slabo pocutil, potem nekaj narobe delas. Ne uporabljaj raznih dodatkov (proteinskih, sladkornih...) !

LP in veliko uspeha!

zee ::

kakšni pa naj bi bili ti obroki? tako okvirno me zanima.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Smorny ::

Če intenzivno treniraš moraš uporabljati dodatke, ker so nujni za obovo mišičnega tkiva. Vitamin C, kofein in veliko vode + elektroliti. Če želiš izgubiti maščobo so najboljše aerobne vaje in tek. Korenita spremebba v prehrani je prav tako nujna. Na začetku se ti zdi, da se čemu odrekaš, vendar se hitro navadiš in zadeva steče sama od sebe. Aja, pa tehtaj se vedno natešče, zjutraj, maksimalno vsakih 14 dni. Kot so rekli, na rezultate je treba počakati in biti potrpežljiv, zaradi tega jih veliko odneha.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

frenk ::

če boš res obupan si loh omislš kombinacijo 50mg efedrina 200mg kofeina, ampak previdno s temi stvarmi, ker ima stranske učinke

seveda si morš uredit tud trening...uteži ne dvigat, ker to ni namenjen hujšanju...raj si omisl kakšne aerobne vaje...nabav si kšno uro za merjenje srčnega utripa, ampak more mert na prsih in ne na roki, ker je baje dost bol točna...pejt na fitnes al pa nekam da ti zmerjo v katerem rangu srčnega utripa boš najbol hujšal

ured si prehrano...mogoče ločevalna dieta, al pa ketonska...če maš dost samokontrole, lahko probaš s presno prehrano

hm...pa dej čimprej prešaltej forum:D, in sicer pejt na maxximum pa si mal preber...pa zapomn si...brez muje se še čevelj ne obuje;)

zee ::

poznam doping (sem študiral v tej smeri) ...

hvala za link do foruma.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kixs ::

Pri nekem normalnem hujsanju ni potrebno prevec paziti kaj jes, samo da se drzis vodila, da ne jes prevec. Da ne jes sladkih stvari (tu pa tam, enkrat na teden se gre).

Vse je v kalorijah in porabi le-teh. Okvirno naj bi normalen moski pri 80kg rabil cca 2500 kalorij na dan. Za hujsanje moras zmanjsati to stevilko ali pa povecati porabo.

Zato je fino, da ugotovis koliko hrane (kalorij) pojes zdaj in to zmanjsas na cca 2000 kalorij in to delis s 5, kar dobis nekje 400 kalorij na obrok. Definitivno zacni z zajtrkom, ki je najpomembnejsi obrok (saj prekines post, ki je trajal cca 10 ur!).

Nekateri celo kombinirajo z vnosom "kalorij"... dva dni po 1800 in tretji 2200 in tako naprej. Saj problem pri zmanjsanju kalorij je, da lahko zacne telo varcevati z energijo. Zato ekstremne diete z drasticnim znizanjem "kalorij" ne morejo delovati. Telo upocasni metabolizem (porabo kalorij!).

Pri hujsanju je pomembno samo, da porabis odvecne kalorije, zato je dobro kombinirati aerobno in anaerobno telovadbo. Saj pri dvigovanju utezi (seveda ne pretiravat) porabis veliko vec energije.

Kar se tice dodatkov pa takole, ce jes veliko sadja in zelenjave, se ti minerali ne bodo zmajsali. Neke dodatke potrebujes samo ob nekem resnem bodybuildingu, kar pa tule ne pride v upostev!

LP

Keyser Soze ::

Hm, par popravkov(???).

Prvo prehrana... Manj ogljikovih hidratov, več kalorij iz beljakovin. Pusta skuta, meso, morske ribe(veliko esencialnih maščob). Pazi, da se ne boš v popolnosti izogibal maščobam. Telo jih potrebuje za normalno funkcioniranje. In jej veliko vitaminov in mineralov.

Seveda lahko ješ dodatke k prehrani. Razni proteinski napitki z malo OH in kakšno CLA so dobrodošel nadomestek polnovrednega obroka.

Piti moraš tudi veliko vode. 2L je pod minimumom. Pojdi si zmerit delež tekočine v telesu. Večina ljudi je namreč kronično dehidriranih, pa se tega še zavedajo ne. 3L vode najmanj, sploh če boš telesno aktiven.

Tehtaš se lahko. Pomembno je le dejstvo, da ti to bore malo pove o tvoji telesni maščobi. Najučinkovitejša domača metoda, s katero boš spremljal svoj napreden je kaliper(merilec) in redno merjenje kožne gube na več delih telesa. Ampak pri začetnikih oz. "frišnih telovadcih" to ponavadi ni potrebno takoj. Na začetku mišice rastejo izredno hitro, pa tudi maščoba se ponavadi vidno izgublja. Vendar po kakšnem mesecu ali dveh, ko se telo adaptira na nov tempo, napredek postane neočiten. Takrat ga moraš spremljati s pomočjo meritev. Če hočeš bit maksimalno efektiven.

Razne fat burnerje ala efedrin in kofein pa ti ni treba uporabljati. Sploh sedaj na začetku. Raje uporabljal kombinacijo zelenega in oolang čaja, morda dodaš še črnega...

zee ::

kaj je kaliper?

A ni efedrin med poživili in se ga kot takega ne da dobit v trgovinah?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Saladin ::

Ne preveč komplicirat.
Poskusi leto dni z osnovnim
-Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan, večerjaj kot siromak
-Čimveč in samo vodo pij. Nič umetnih sokov, nič sladkanega, le vodo ali čajčke z medom, če drugače ne moreš (pri tem pazi, da ne pretiravaš, ker se z vodo izloča tudi sol in lahko pride do resnih težav. Recimo kakih 5 litrov vode na dan in zaužij tudi dovolj soli))
-Ne stradaj. Če si fejst lačen imej vedno kakšen nemasten prigrizek pri sebi (kakšne slane krekerje npr.)
-Prav rečejo - trebušnjaki sami niso dovolj. Potrebno ti je spravit maščobe iz celega telesa, kar boš najhitreje ustvaril z fizično dejavnostjo, ki ti uporablja vso telo in ne le en del.
-Osebna fora: Vleci trebuh not. Vedno. Sprva ti bo čudno, ampak vse tiste aparate za vajo trebuha lahko nadomestiš, če se sam navadiš imeti trebuh napet. Seveda ne pretiravaj z oponašanjem herkulesa, ampak navadi se imeti konstantno utrjeni trebuh.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Keyser Soze ::

Efedrin
Fat burnerji
Čaji

Kaliper, ne vem kako drugače bi mu še rekel. Pač merilec, za merjenje kožne gube. Zgleda kot ene škarje ali pa kljunasto merilo.

zee ::

štekam zdaj, kaj je kaliper. 0:)

Imam pa zelo efektivne ledvice -> tekočina, ki jo spijem, gre praktično čez mene; že po kakšnih 10 minutah grem lahko odtočit
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Keyser Soze ::

Sploh po dveh pirih, ki jih spiješ v tistih 10 minutah.;)

Roadkill ::

No... lahko pa namest na vodo prešaltaš na vino. Precej lažje.
Jaz sem nekje na polovici poti. Počasi šaltam na vino in hodim na fitnes (zdej sicer že en mesec nisem, pa se po izpitih spet spravim).

Drugače pa pravijo, da je "edin" način, kako zares shujšati (torej izgubiti mast) - tek. Tko da spomladi začnem laufat.

Feeling, ko se prvič v lajfu spravš mal telovadit je pa neverjeten. Sicer ti je prvih par dni žal, da si živ (napačno izvajanje vaj, slab strečing in splošno pomanjkanje kondicije), potem pa stvar zalaufa in se počutiš super.

Bomo vidl, kako bo s tekom.
Ü

Keyser Soze ::

Aja, še to... Trebušne so pogosto žrtev popolnoma napačnih izvedb vaj. Poskrbi, da bodo izvedbe vaj pravilne. Sicer bo zadeva mnogo bolj podobna "peklu" kot pri "udomačenih" vajah, ampak so pa toliko bolk efektivne in zdrave.

Vaje, streching... vse po različnih mišičnih skupinah.

ReBi ::

Men pomagajo trebušnjaki...

kixs ::

ReBi:
kot smo ze prej rekli, odvisno kok mas trebuha pred trebusnimi misicami. Sicer pa so trebusnjaki naslabsi nacin za znebit se odvecnega sala! Dobri so samo za definicijo 6-packa.

Tear_DR0P ::

za izgubo beerbauha so trebušnjaki zelo slabi, ti misliš da maš beer bauh, u bistvu maš pa malo sala, pa vlke trebušnjake :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

zee ::

ono ta prvo je, ta drugo pa mogoče kaj :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Balandeque ::

Nisem noben strokovnjak, sem pa suhe postave, z latentnim beerbauhom. Pomaga pa štemanje. Ker sem len, delam to samo takrat, kadar bunka postane kritična. In sploh ni treba dosti, da se mišice tam doli nazaj napnejo.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Saladin ::

Štemanje?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

garv ::

Štemanje pomeni da se z rokami primeš prečne palice na višini cca 2m, pol se pa dviguješ in spuščaš.

jRk0 ::

jaz sem pa mislo, da je to kaj v zvezi z gradbenimi deli :D
You fuck up once, you loose two teeth.

Backup22 ::

LOL jRk0!

Balandeque kako ti "štemanje" aktivno pomaga pri trebuhu, pa ni jasno... Kot da bi delal počepe pa čakal, da bicepsi zrastejo:D Je pa res, da tudi pri štemnju kuriš odvečne kalorije...
//

Keyser Soze ::

Aha, dvig na drogu. Pol vi delate vaje za hrbet.. In s tem krepite trebušne mišice al kako? Ja no, sej gre. Sam smešno mi je, da bi delal vaje kjer je poudarek na poplnoma drugih mišicah (hrbet, ramena, roke) zato, da bi okrepil trebušne mišice.

Če že hoče delati efektiven vaje za tisto bunko si na to prečno palico naveži dve culi v katere nato vtakneš roke. Pač, da ne držiš celega telesa samo za rokami. Ker je to zelo zahtevna vaja. Iz iztegnjenega položaja nato počasi dvigneš kolena, tako da so stegna vzporedno s tlemi oz. kolena v isti višini z medenico. Vajo izvajaš počasi cca. 2 sekundi gor, dve dol. brez zadrževanja v zgornjem položaju. Logično se osredotočas na to, da ne kriviš preveč hrba in da delajo trebušne. Pa ne izvajat vaje sunkovito.

P.S.: Pri dvigu na drogu(štemanju???) se krepijo trebušne le v tej meri, kolikor stabilizirajo trup med izvajanjem vaje. Torej... Ne ravno preveč.

Zgodovina sprememb…

jRk0 ::

kolko se spomnim testiranj iz sole, ko je bla vesa v zgibu - pac visenje na drogu, so me najbolj zatem bolele ravno trebusne misice, roke sploh ne :)

pa Štemanje JE gradbeno delo drugače :D Ko nekaj razbijas ce se ne motim:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Keyser Soze ::

Verjetno si kaj pokrčil noge med samo veso? Kajneda? Pa še malo si se krivil v hrbtu oz. trupu? Pa malo počival na bradi.:D Poznamo te muke in tudi vemo, da so vsakogar, ki je pravilno izvajal veso, sigurno bolele roke. So te morale.

Saj delajo trebušne pri tej vaji. Ampak niso glavna skupina mišic na katero se osredotoča vaja. Samo pomagajo pri vaji.

jRk0 ::

raven sem bil:D saj, ne da me niso bolele roke, ampak trebusne so me pa tudi :) sam ta vaja je ful smesna, en kolega, ko ma kar misice, je zdrzal cist malo, drug pa cist suh (in ocitno kitast) pa kak dolgo ces :D
You fuck up once, you loose two teeth.

kixs ::

jRk0:
to je cisto logicno :)

Balandeque ::

Res je da niso glavna mišica pri tej vaji, res pa je tudi, da mi trebušnjaki niso pomagali nič, po "štemanju" pa tudi jaz precej čutim trebušne mišice. Mogoče bi pa naši smučarji morali vaditi izrazni ples in bi bili boljši? :D
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Fatboyslim ::

OMG, malo sem na hitro preletel in videl kakšne bedarije eni govorijo

Nikoli, ampak nikoli ne poskušaj efidrinov in podobne kemije.

Treniraj 3x na teden, konec vsakega treninga delaj aerobne vaje 20 min.

Za zajtrk kompleksne OH (musliji), malica kako sadje, jogurt. Kosilo Riž, puranji zrezek, nekaj v tej smeri pač.
Ko sem sam intenzivno hujšal sem popoldan (ali po treningu) 200g skute (lahko z banano) in to je bilo vse za ta dan.

Čeprav nisem bil debel (nabildan a brez definicije), sem v roku 2-3 mesecev izgubil nad 10kg, s tem tudi nekaj moči - a se mi je izplačalo, ker sem prvič v življenju zagledal izbokline na trebuhu.

Prav tako nevem, zakaj ste nekateri odsvetovali beljakovine? Če vzdržuješ razmerje beljakovine:OH=50:50 se maščobe same topijo kot maslo. So tudi odličen obrok pred spanjem (pazi da bodo kvalitetne in visokoprocentne)

Aja, glede piva: ni toliko dobro, kot je dober občutek ko te bejbe božajo in šlatajo po božajo po nabreklem mesu;) Mišice stari moj, mišice >:D

zee ::

sem bom držal tega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

cryptozaver ::

Eeeh kaj bi to. Prave zenske imajo rade malo trebuscka...

Tear_DR0P ::

mišice in ženske jep LOOOOOL
seveda ne smeš bit debel kot svinja, sam tip ki kar naprej visi v fitnesu, žensko vidi sam na steperju, tist ki hujša pa pri dietologu
omisli si seks trikrat na dan najmanj, žensko boš videl večkrat kot vsi drugi, delal boš najboljšo vajo za trebušne mišice in hujšal boš :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

frenk ::

OMG, malo sem na hitro preletel in videl kakšne bedarije eni govorijo

Nikoli, ampak nikoli ne poskušaj efidrinov in podobne kemije.


...no ,no...da ne bomo o tem kolk kemije je v raznih klobasah in podobno...poleg tega se efedrin jemlje samo en mesec, pol pa pavza, kemijo v hrani pa ješ vsak dan:P

Roadkill ::

Lih klobase si mogu oment. NI bolj naravne stvari pod tem soncem, kot je to zmleta krava v ovčjem črevu. NI.
Ü

Keyser Soze ::

WTF, sem malo preletel tele poste pa vidim, kakšne bedarije eni govorijo. Kje je pa pujs?!!:P

Moravče ::

Mam tudi mal wampa, ampak sm par let nazaj ztačel z tistim da maš trebušne mišice skos napete in moram rečt da shujšu ne vem če sm kej, ampak se mi je postava popravla. Wamp ne visi ampak je čvrst :) no ni glih bauh orenk (sm 190/85) ampak neki pa je.

nja no, pomaga tudi študentarija, odkar sm na bonih (bruc sm) sm shujšu 5kg. Nenamerno, jebiga. Ni dnara da bi si kaj veliko za jest kupoval, pa pol na bone ješ južno da se naješ.

hermi84 ::

Mam tudi mal wampa, ampak sm par let nazaj ztačel z tistim da maš trebušne mišice skos napete in moram rečt da shujšu ne vem če sm kej, ampak se mi je postava popravla. Wamp ne visi ampak je čvrst :) no ni glih bauh orenk (sm 190/85) ampak neki pa je.

nja no, pomaga tudi študentarija, odkar sm na bonih (bruc sm) sm shujšu 5kg. Nenamerno, jebiga. Ni dnara da bi si kaj veliko za jest kupoval, pa pol na bone ješ južno da se naješ.

Točno to je to... Trebušne mišice stalno držat napete in gre maščoba zelo hitro stran. Je pa res da se je precej težko disciplinirat da maš stalno napete, ampak ko se tega navadiš, sploh ne razmišljaš o tem in trebuh izgine oz. se zmanjša.
Ampak brez vztrajnosti ne gre...

imagodei ::

Viš, kako si prijazen, ko odgovarjaš na skoraj 4 leta staro temo...
- Hoc est qui sumus -

DimmniBurek ::

Za tako hujšanje nisem še nikoli slišal.
Preverjena metoda 1000×:
-kardio na tešče
-fitnes za manj izgube mišične mase in pospešitev metabolizma za nadaljnih ~8h
-pošlihtana prehrana
Ob vsem tem, ti kila na teden ne uide. Preverjeno ;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

Izi ::

-kardio na tešče

Kaj naj bi to bilo? Kardio ni beseda ampak samo prvi del zloženke in pomeni nekaj kar se nanaša na srce.


A se bo zee kaj javil in poročal kakšno je stanje njegovega pivskega trebuha po štirih letih upoštevanja vseh gornjih nasvetov :P
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaje za "six pack" (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
749131832 (93028) fosil
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116489 (13221) m0LN4r
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222533 (20506) egonk
»

Vaje z utežmi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14827990 (24928) Okapi
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618853 (11961) demon#666

Več podobnih tem