Forum » Loža » Resno; RKC in dinozavri
Resno; RKC in dinozavri
McWolf ::
WaDaFak!
Fantje, posluste, mene pa ful zanima kaj pravi RKC (ja rimsko katoliška cerkev pa tud use ostale vere) na dinozavre, pa nafto, pa še kej,... Ampak najbolj me zanimajo dinozavri!
LP, acid
Fantje, posluste, mene pa ful zanima kaj pravi RKC (ja rimsko katoliška cerkev pa tud use ostale vere) na dinozavre, pa nafto, pa še kej,... Ampak najbolj me zanimajo dinozavri!
LP, acid
Go tell it on the mountains!
zee ::
RKC priznava evolucijo torej tudi dinozavre in mamute. Njeno stališče je, da se Svetega pisma ne sme jemati dobesedno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Matek ::
Ja da jih ni bilo. Ravno zadnjič so se na Toplovodu (ne vem, če poslušaš kaj Val 202) pogovarjali kreacionizmu in evoluciji, pa je en malo bolj ortodoksen kristjan poklical in povedal, da te mamute in dinozavre naj majo kar tardeči. Bog jih ni ustvaril, torej so neresnični, ateistična propaganda.
EDIT: Hmm, zdajle sem prečital zgodnji post, pa nisem čisto prepričan, kaj je res. Bomo počakali kak preverjen vir, ampak kolikor je meni znano, Cerkev ne priznava evolucije. Ker če smo ljudje nastali ob nastanku sveta, potem nekako bi do zdaj že zevoluirali, ane?
EDIT: Hmm, zdajle sem prečital zgodnji post, pa nisem čisto prepričan, kaj je res. Bomo počakali kak preverjen vir, ampak kolikor je meni znano, Cerkev ne priznava evolucije. Ker če smo ljudje nastali ob nastanku sveta, potem nekako bi do zdaj že zevoluirali, ane?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
Sba ::
Verjetno je bolje da ne povem svojega mnenja o RKC, ali pa kar Cerkvi nasploh. Polno nepojasnjenih zadev itd., nebom se spuščal v to saj za to obstaja že ena tema.
Zanimiva mi je izjava da se Svetega pisma ne sme jemati dobesedno, torej katerega njegovega dela, ker bi s tem lahko izpodkopali marsikatero trditev.
Glede dinozavrov pa nevem, mogoče pa jih priznavajo kot živali, ki so živele z Adamom in Evo.
Zanimiva mi je izjava da se Svetega pisma ne sme jemati dobesedno, torej katerega njegovega dela, ker bi s tem lahko izpodkopali marsikatero trditev.
Glede dinozavrov pa nevem, mogoče pa jih priznavajo kot živali, ki so živele z Adamom in Evo.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
Thomas ::
> RKC priznava evolucijo torej tudi dinozavre in mamute. Njeno stališče je, da se Svetega pisma ne sme jemati dobesedno.
Zagotovo. Kdor tega ne ve, naj manj piše pa več bere.
Zagotovo. Kdor tega ne ve, naj manj piše pa več bere.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Barakuda1 ::
Stališče RKC je skozi vso njeno zgodovino bilo v prvi vrsti pragmatično.
Vse stvari (je) zmeraj tolmačila tako, kot je bilo v tistem trenutko zanjo naugodneje. Enako tudi Sveto pismo.
Glede evolucije, posebaj Darwinovega nauka, pa so sploh našli "genijalno" rešitev, ki gre nekako takole.
Vse je ustvaril najprej bog, potem pa so se stvari razvijale skladno z naukom evolucije.
Iz te podmene tudi razvijajo svobodno voljo človeka.
Ta podmena se poenostavljeno ( a zajema bistvo) glasi :
Bog je ustvaril človeka po svoji podobi in mu dal svobodno voljo
No če jim je to uspelo, pol ti je verjetno jasno, da dinozavri niso noben problem. Celo za adventiste in Jehovove priče ne, kajšele za RKC.
Vse stvari (je) zmeraj tolmačila tako, kot je bilo v tistem trenutko zanjo naugodneje. Enako tudi Sveto pismo.
Glede evolucije, posebaj Darwinovega nauka, pa so sploh našli "genijalno" rešitev, ki gre nekako takole.
Vse je ustvaril najprej bog, potem pa so se stvari razvijale skladno z naukom evolucije.
Iz te podmene tudi razvijajo svobodno voljo človeka.
Ta podmena se poenostavljeno ( a zajema bistvo) glasi :
Bog je ustvaril človeka po svoji podobi in mu dal svobodno voljo
No če jim je to uspelo, pol ti je verjetno jasno, da dinozavri niso noben problem. Celo za adventiste in Jehovove priče ne, kajšele za RKC.
Ja, najprej sem bil ful navdusen kaj sm zej postudiru, pol mi je pa use poklapal. Hvala vseen
Aja, neki še, k se ne navezuje ravn najbol na to temo; Če je cerkev tako pragmatična, zakaj pol najhujsi puritanci izhajajo iz nje?
Matek ::
Mah, pragmatična je, ko ji gre za lastno rit. S tem, da je Bog najprej vse ustvaru, naprej pa fural Darwin, so rešili malo morje kvazi-intelektualcev, ki so morda začeli zaradi določenih znanstvenih vidikov evolucije dvomiti v vero.
Sicer pa niso najbolj pragmatični in se držijo tradicije. Če bi bili količkaj resnično pragmatični, bi pustili Afričanom met kondome.
Sicer pa niso najbolj pragmatični in se držijo tradicije. Če bi bili količkaj resnično pragmatični, bi pustili Afričanom met kondome.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
urban99 ::
evo, ekstremna debata na to temo, trenutno zelo aktualno v USA :)
"They're (dinosaurs) used to teach people that there's no God, and they're used to brainwash people"
d20 ::
odgovor je na dlani:
http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/
sploh ni treba bit pragmaticn in neki prirejat, samo poznat je treba dinozavre in biblijo:
http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/d...
http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/
sploh ni treba bit pragmaticn in neki prirejat, samo poznat je treba dinozavre in biblijo:
http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/d...
http://www.worldjumpday.org
Saladin ::
Kako pa razlagajo meritve na temelju rapada ogljikovih izotopov in podobnim, ki dokazujejo starost Zemlje nad 4 miljarde let?
Mislim, če pokažeš, da je en kamen star več kot 5000 let, njihova clelotna teorija propade.
Kar pa res ne bi smelo biti težko.
Mislim, če pokažeš, da je en kamen star več kot 5000 let, njihova clelotna teorija propade.
Kar pa res ne bi smelo biti težko.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
matvoz ::
ravno to zadnje sem vprasal enega zelo vernega pri jehovih pricah, ker me je res zanimalo, kako se resijo te starosti..
imel je zelo enostaven odgovor..
po 4000 letih (ali nekaj podobnega) ogljikovi izotopi ne razpadajo vec enakomerno.. in zaradi tega kaj starejsega kot to ne moremo dobiti, ker ce dobimo vec, ne kaze pravilno..
(sem mislil, da se šali, pa se ni)
imel je zelo enostaven odgovor..
po 4000 letih (ali nekaj podobnega) ogljikovi izotopi ne razpadajo vec enakomerno.. in zaradi tega kaj starejsega kot to ne moremo dobiti, ker ce dobimo vec, ne kaze pravilno..
(sem mislil, da se šali, pa se ni)
ne morš verjet!
zee
iration ::
enostavno, če se odločijo da ne bojo verjeli, pač ne bojo. dejstva pri njih ne zaležejo, učinkovito bi znalo biti edinole smešenje v javnosti, da bi jih bi bilo sram, da zastopajo taka srednjeveška stališča.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
to je ena od možnosti, ampak spoštovati je treba drugačnost ...
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kreacionizem prihaja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22842 (19974) | donfilipo |
» | Ali ne prihaja svetloba od zvezd? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6196 (4910) | Shegevara |
» | Adam ni nikoli srečal Eve (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10835 (7427) | BigWhale |
» | Verouk kot oblika pranja možganov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 18729 (14112) | Barakuda1 |
» | ali sodi verouk v šole (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5590 (4773) | Gandalfar |