» »

Šnops igra za PC ?

Šnops igra za PC ?

M4TECH ::

A mogoče ve kdo če obstaja ta igra s kartami za PC in da lahko špilaš online ? :p

SmukY ::

Obstaja Tarok, slovenska igra prek spleta. Najdi več na http://www.google.com

jRk0 ::

snops ni tarok=) ceprav je neka poenostavljena varianta taroka=)
lahko ga pa kdo nardi =) sajni tako tezka igra =)
You fuck up once, you loose two teeth.

Nejc Pintar ::

Kdo sploh igra ta šnops? Šele enkrat sem videl igro šnopsa, pa še to tako na daleč. Saj so to tisti želodki kajne?
Lahko je biti prvi, če si edini!

#000000 ::

Ne tisti želodi ipd. je neka druga igra 'men se zdi da neka mađarska inačica' podobno šnopcu 'sem clo parkat igral, ampak za boga se nemorem spomnit kako se ji reče. Aja nism glih siguren če je mađarska :D

Firebat ::

Kje bi lahko dobil pravila za snopc igro, ker me je mati prosila, ce bi lahko pravila za snopc najdu? Doma mam karte za snopc (24 kart, želod, src, lipa pa se neki)

Srachko ::

V kolikor jaz vem rabiš za šnopc 20 kart. Da bi to kdo sprogramiral za na pc, niti ni slaba ideja, vendar jaz ga raje igram na mizi ob prijateljih in določenih substancah (saj veste, keber pa to :)) )...
I can see clearly now, the brain has gone...

Mavrik ::

Ne tisti želodi ipd. je neka druga igra 'men se zdi da neka mađarska inačica' podobno šnopcu 'sem clo parkat igral, ampak za boga se nemorem spomnit kako se ji reče. Aja nism glih siguren če je mađarska :D

Kartam se pravi da so madžarske. Drugače pa tisto je šnops (pravzaprav so tisto edine 'pravoverne' šnops karte ;) ).

Glede online igre pa močno dvomim da boš kaj našel.
The truth is rarely pure and never simple.

mah, snops je pr nas 20 kart. od vsake barve (prav barve - torej kriz, pik, karo, srce) imas 5 kart in sicer: pubec, baba, kralj, 10, as - po tem vrstnem redu se tudi vrednotijo.

igra se lahko z 2, 3 ali 4 igralci. Najbolj zabavno je seveda v 4, kjer so pari igralcev vedno - tista ki sedita nasproti. pa se igre obstajajo. mali, veliki, snops, etc...

Good Guy ::

šnops se najbolje igra tako da maš pred sabo 1 litr šnopca v kupu maš vse karte in vlečeš iz kupa karto vsak iz kroga eno in kdor potegne najmanjšo ga enkrat rukne >:D >:D >:D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

no, sej zraven snopsa smo se vedno napili ane =) ker je taka igra fajna :)

Lahko kdo razloži pravila šnopsa?

to je kar dolgotrajno. lahko ti recimo razlozim za 2 igralca. za zacetek:

prvo si preberi kaj sem zgoraj napisal - glede kart.

20 kart premesas. das 3 karte soigralcu, 3 sebi. potem eno karto obrnes in jo polozis. potem das se 2 karti soigralcu in se 2 sebi, preostali kup pa polozis na obrnjeno karto. barva obrnjene karte predstavlja ADUTA. ADUT je barva, ki je nadmocna (pobere) ostalim barvam. no, potem zacne tvoj soigralec, ki da eno karto. pri snopsu v dvoje ne rabis barvat njegove karte, lahko polois karkoli nanjo. pobere pac tisti, ki ima vecjo karto enake barve, oziroma adut. kdor pobere "stih" ima pravico prvi vzet naslednjo karto iz kupcka. zmaga igralec, ki doseze 56 pik. karte se vrednotijo: pubec 2, dama 3, kralj 4, 10ka 10, as 11 tock. potem, ce imas damo in kralja iste barve lahko dobis 20 tock, ce to reces in pustis eno karto od njiju za stih. 40 tock dobis ce to storis z adutom. pol, ce mas pubeca od aduta, lahko zamenjas obrnjeno karto pod kupckom. tja das pubeca in vzames vecjo karto. ko zmanjka kart v kupcku, ostane vsakemu igralcu 5 kart. od tega trenutka dalje je potrebno barvat karte - se pravi, ce da en srce, mores ti dat srce. ce ne mores barvat, moras pobrat z adutom. ce nimas aduta, pac vrzes nekaj druga :) drugace pa, med igro si lahko vedno prestejes, koliko pik ze imas. ce noben nima dovolj pik do konca, zmaga tisti, ki pobere zadnji stih.

zmaga igralce, ki prvi doseze 7 tock. 1 tocko dobis, ce ima igralec vec kot 33 pik v kupcku. ce ima manj in vec od 0, dobis 2 tocki. ce si pobral vse stihe, dobis 3 tocke. to so tocke ob koncu zaigrane partije.

seveda je to zelo na hitro in skrceno. obstaja se kaj vec, ampak s tem bi se dalo ze nekako igrati =). pravila v 3 in 4 so pa malo tezja in bolj obsirna.

DOOM_er ::

šnops je zakon nezahtevna igra s kartami.meni najljubša:)
Robots will steal your job. But that's OK

|Luka| ::

Tista igra z želodki ipd, je pa briškula. igral nekoč a pozabil...

LP

kontra ::

Tista igra z želodki ni nobena briškula ampak je, kot je že nekdo napisal šnops in so tiste madžarske karte, ki jih je 20. So pa srce, zelje, želod oz. žir in tikva oz. buča. Lahko se tudi igra s tistimi kartami kot so za poker ali remi kot je navedel jrko ampak so ta prave tiste madžarske.
LP KK
tečnoba

iskra ::

Briškula se igra s popolnoma drugačnimi kartami. Navadno so Triestine, obstajajo pa še Siciliane, Napoletane in še par drugih - samo motivi na njih so narisani v drugačnem slogu - glede na pokrajino. Na Goriškem so najbolj razširjene Triestine, so pa tudi najlepše.

Offtopic: ve kdo kje dobiti karte za grass pri nas? Kolega jih je pred ene 10 leti prnesu it Avstralije pa jih je zgubil par let nazaj in bi bilo fino, če bi spet malo zašpilali zadevo :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iskra ()

Firebat ::

Take karte mam jst doma, so pa sigurn za šnopc (24 kart).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Firebat ()

To so taprave karte za šnops. 24 jih je za eno drugo igro šnops se pa igra z dvajsetimi.
tečnoba

Mavrik ::

Jap, to so 'prave' karte za šnops... edino tiste devetke je treba vzeti stran.
The truth is rarely pure and never simple.

Grass

Frend naroča stvari s tega shopa. Pa je zanimiva igra?

Morda kdo ve kje dobiti Ghettopoly

K smo jo nazadnje igrali, je blo preveč dobro - primerljivo z enko oz. malo boljše. Sicer smo jo igrali samo par tednov na morju.

Ampak za ta keš jih ne kupim niti pod razno - bratranc pravi, da stanejo v Avstraliji $AU12 - današnja cena.
Ajow! 5 metru drow ...

Avstralija je daleč. Če pa bo kdo ravno hodil v avstralijo pa se priporočam za en paket;)

Sporoči, če te bo čez par let še zanimalo ;)
Ajow! 5 metru drow ...

error7891 ::

Ko smo glih pri kartanju me neka zanima. Kk se reče igri pri kateri igrata npr. dva igralca in vsak dobi poleg 15 kart še npr. tri kupčke po 5 kart, ki so obrnjene navzdol razen prve. Karte se zlagajo po barvah od dvojke do ase. Cilj igre pa je da se znebiš najprej kart iz kupčka, kasneje pa še kart iz roke. Js ji pravim bridge, sm se mi zdi da to ni, ker pri bridgu se rufa in je tut adut, tu ga pa ni. :8)

bralec02 ::

Halo. Če razumeš vsaj osnovne pojme nemščine, je ta stran primerna zate, če hočeš igrati šnops preko neta. Najprej se moraš registrirati, da dobiš nick, ... Večina igralcev je Avstrijcev, nekaj nas je tudi Slovencev. Pa še link: šnops Aja, pa izbrati moraš rubriko Webschnapsen. Če pa še kaj ne bo jasno, pa se oglasi.

Lp
Leidenschaft.

boych ::

@jrko

Lepo si to razložil!
Le s to razliko, da pri nas zmaga tisti, ki ma prvi 66 pik!
V štiri pa se dejansko igra podobno, le da se vsakemu da 5 kart, se pravi vse se razdelijo, tisti, ki prvi dobi karte "rufa aduta", potem pa nasproti sedeča igralca igrata skupaj!
Možnosti igre:
-navadna igra kjer veljajo ista pravila kot za dva igralca, le da je potrebno barvati; zmaga tisti par, ki ima prvi 66 pik
-6 ali šnops, igralec, ki to napove more sam v treh "štihih" zbrati 66 pik, noben od soigralcev mu ne sme prevzeti "štiha"
-7 ali majhen, igralec, ki napove igro začne pred sebe polagati karte od majhnih do največjih, noben od soigralcev ne sme imeti manjše karte od njega(iste barve)
-9 ali velik isto kot majhen le da igralec ne polaga kart pred sebe ampak "štiha" in začne z največjimi(asi), noben soigralcev ne sme imeti karte večje od njega(iste barve)
-12 isto kor 9 le da so tu pomembni še aduti(se pravi igralec, ki napove to igro mora najprej pobrati vse adute, ker mu v nasprotnem primeru lahko kdo "štih" prevzame
-18 vseh 5 kart iste barve, ki niso aduti, ta igra se položi
-24 vseh 5 kart iste barve, ki so aduti, tudi ta igra se položi

Zmaga tisti par, ki prvi zbere 25 točk, navadna igra se točkuje isto kot pri dveh igralcih, ostale igre od 6 do 24 odvisno od igre. Če igralec igre ne dobi piše nasprotni par pač toliko kakšno igro je napovedal. Vsaki igri se lahko da tudi "kontra" nakar se pač pišejo "duple pike"!
To je blo na kratko "Šnops v Štiri"
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

ups, glede 66, seveda se igra do tolko =)

waLkeR^! ::

js ga ne znam, pa tud volje niam da bi se uču :D
Don't annoy me. I can be really really strange.

http://www.members.a1.net/zillinger/
Tukaj je link do šnopsa, sicer je samo za dva in lahko zbiraš med tistimi navadnimi kartami ali pa pravimi madžarskimi. Za dva je super ampak moram še najt za štiri. Če je že kdo našel naj sporoči!
LP KK
tečnoba

bsaksida ::

Kr velik del pravila manjka.

Ponavadi kar se igra v dva se ponavadi gre do 11 točk. V tri ali štirih do 22

Manjka klicanje kot so Durhmarsh, Berač, Šnopc, Zapiranje.

3 ali 4 igralci: Vse kar se kliče, se kliče na začetku pred prvo karto.
Durhmaršs je vreden 12 točk in se ne smeš nobenga štiha zgubit. Aduti ne veljajo. Igraš sam
Berač je vreden 12 točk in ne smeš pridobit enega štiha. Točna pravila ne poznam. Igraš Sam

Šnopc je vreden 6 točk in ne smeš izgubit štiha, aduti veljajo in lahko ustaviš ko imaš dovolj točk. Igraš v skupini

2 igralca:
zapiranje: Vreden 6 točk. Zapreš lohk le takrat ko je kupček in ima več kot eno karto. Lohk zgubiš kakšen štih, vendar moraš met dovolj. Ni obvezno takoj zapredi pred prvo padlo karto

2,3,4 Igralci:
navadna igra: Zadnji štih prevzame, je tisi zmagovalec. Pri tej igri, točkovanje je tko, če tvoj nasprotnik ni pobral kakšnega štiha imaš 3 pike, en štih 2 piki, In če nasprotnik ima 33 pik pomeni da je iz vode, torej lohk dobiš samo eno pike.

v 2: Karte se delijo tko: 3 vsakmu, eno obrne in ta je adut, 2 vsakmu in ostalo damo gor. Začne ki je prvi dobil karte, ko je kup ti ni treba barvati, če hočeš prevzet moraš barvati. Nato tisti ki prevzame, mora prvu vzet novo karto s kupčka. Adut ki je obrnjen navzgor se lahko zamenja z janezom adutom samo če si na potezi in če je več kot ena karta. Ko kupček zmanjka, moraš obvezno barvati.

v 3: 3 vsak, dva talon, 3 vsak. Tisti ki prvi dobi rufa svojega aduta, glede na prve 3 karte. če se ne more odločiti, prevzdigne eno karto ostalih 3 kart in mora pokazati vsem in tista barva je adut.Pol lohk vzame še ostale 3(2 če je prevzdignil karto) karte. Tisti ki rufa je sam. Ostala dva pa lahko dajeta točke skup. Igralci, če kličejo kakšen berač,durhmarš, se lohk reče da je prevzel igro.
in nasljednič še enkrat rufaš. Če ti rufaš in kličeš durhmarš, si nisi prevzel igre in pol rufa nasljedni igralec. Preden se začne tist k rufa, lohk zamena dve ali eno kart s talona. Če igralec zamena eno karto, ne sme gledati talon med igro.

v 4: 3 vsak, 2 vsak. Tist k rufa kliče barvo in karto, npr: Pik 10, to pomeni kdor ima to karto je znjemu. Lohko se tud sam sebe rufa po naključjo ali pa za nalašč. To rufanju Vzame še dve ostali karti. Noben ne ve kdo je skom, dokler ta karta ne pade na mizo. Če se igra konča prej ko je ta karta padla, si sam piše, drugače si pa pišeta skupaj. Če kdo kej namigne s kom je se lahko kliče renons.

Klicanje med igro:
20: Kralj in dama iste barve.
40: Kralj in Dama iste barve, ki so aduti.

te točke se pršteje k točkam kart.
Renons: se kliče takrat, ko nekdo naredi velko napako naprimer pove skom je če ne bi smel al pa goljufa al pa takrat če se zmoti pri deljenju kart al pa ko ne barva na barvo takrat ko bi mogu in imel barvo. Piše se 6 točk vsem razen tistemu ki je naredil napako.

Vredne karte:
J = 2
Q = 3
K = 4
10 = 10
A = 11

Ponavad se igra do 21 razen v dveh do 11 pik. ( te pike niso v zvez točkam kart)
Verjetno sem spustil kr velik pravil, ki se trenutno ne spomnim

seminal ::

LOL špila se do 25 v 3 ali 4 in do 7 če igrata 2. Nevem od kot tebi 11 in 21:\
Pa šnos je vredu igra. Še boljša pa mi je Tarok, moraš malo razmišljati.Pa remi sem tudi veliko igral..>:D

bsaksida ::

Mene so kr učil da se igra do 11 v 3 ali več pa 21. Po mojem je tu stvar dogovora, ali pa neka svoja različica. Igranje taroka, sem se probu učit, sam nisem našel nobenih igralcev, in na računalniku mi ni bil všeč. Remi pa že kr lep čas nisem igral.

dejansan ::

jah do koliko se igra je odvisno od vasi do vasi

mi npr. igramo do 9, 18 ali celo 27

je pa tako kot pri taroku, ko je v vsaki vasi malo drugače :D , konec koncev pa niti ni važno, če se dogovoriš do 9, 11 ali pa 25
dejansan

Gr0unD Zer0 ::

mi mamo druge izraze za v 4 al pa 3... pa v dva se špila do 7, če zapreš pišeš tri, enako če nima nasprotnik štiha na koncu igre.
2 pišeš, če ma štih, a nima vode(se pravi 33)
1 pa pač če ma vodo pa maš dovolj, ali pa če pobereš zadnji štih.

v tri je pač sam tisti, ko rufa, ali pa kaj špila.
v 4 pa pač sedimo tak, da sta si nasproti sedeča igralca skupaj.(da lahko obema nasprotnikoma karte gleaš:D)

špilaš lahko malega, šnops, velkega, 12, pa 24(igra se pa do 25)

mali se špila tak da se karte polagajo na mizo, in ne pobirajo kot štihi.
pač noben ne sme imet manjše karte iste barve od tebe v istem štihu. 7 pik

šnops je pač z aduti, ko špilajo 4je moraš imeti v 3 štihih 66, ce spilajo trije pa v 4ih. 6 pik

velki: aduti ne veljajo, pobrat pa moraš vse štihe. 9 pik

12: enako kot velki, ampak da veljajo aduti. 12 pik

24: če maš sreco, da rufaš in kasiraš vse adute(v 3 menda rabiš še enega asa polek.). 24 pik

če si ziher, da boš nekoga držal, ko kaj špila, rečeš kontra, ter se piše duplo število pik(če oni vseeno naredi, on piše dvojno pik)

švinglat pa menda znate in ni potrebno razlagat ne?

tak se pri nas špila okvirno, zgleda da ni povsod enako

dejansan ::

hahah, ground zero poglej objavo najinih postov :D
dejansan

Gr0unD Zer0 ::

timing kot pri vojakih

Meto ::

Pravila za šnops imaš (v angleščini sicer) tukaj:
http://www.pagat.com/marriage/schnaps.h...
Šola je za neumne.

opeter ::

Oh, madžarski šnops... hja, imajo kar nekaj odličnih iger s kartami.

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Atos ::

pa Stargames - Webschnapsen. Igram že zelo dolgo...organizirajo tudi turnirje pa še druge igre so gor.

@Gr0unD Zer0

Jp, to bodo pravilna točkovanja...tako igramo tudi mi pa tudi na tej strani je tako

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Atos ()

yuser33 ::

http://www.members.a1.net/zillinger/
Tukaj je link do šnopsa, sicer je samo za dva in lahko zbiraš med tistimi navadnimi kartami ali pa pravimi madžarskimi. Za dva je super ampak moram še najt za štiri. Če je že kdo našel naj sporoči!
LP KK

En za 4 igralce, pa tudi za 3 in 2 je trenutno še v razvoju :)

[url=http://shrani.si/?n/oB/OMDJuxj/snopc.jp...

Pravila pa so/bodo takšna kot se igra na dolenjskem...
Samo igre 3-navadna igra, 6-šnopc, 9-berač, 12-durhmarš. Pa še možnost "kontra".
Končna igra za 2 igralca bo takšna, da bo vsak igralec imel 8 kart, talona pa se ne bo smelo menjavati...

teac ::

yuser33, zgleda obetavno. Sicer pa tudi sam delam en program za igranje šnopsa. Mam pa v načrtu igro proti računalniku in preko neta z drugimi nasprotniki.
Če je kdo zainteresiran se mi lahko pridruži ;), ker idej imam polno, časa pa bolj malo.

black ice ::

Na hitro sem preletel poste in kolikor sem opazil še nihče ni omenil naslednje strani:
http://www.schnapsen.at

Stran je v nemščini. Pa veselo igranje vam želim! :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

Barakuda1 ::

ups, glede 66, seveda se igra do tolko =)

Pozabili ste še dodat (če nisem spregledal:8) ), da je tudi število osvojenih točk odvisno od števila zbranih štih-točk nasprotnika

če nasprotnik zber vsaj 32 štih-točk, dobite le 1 točko od 7 potrebnih za zmago
će nasprotnik zbere manj kot 32-štih točk, dobite 2 točki, potrebni za zmago
če nasprotnik ostane brez štiha, vi pa zberete 66 štih-točk in igro zaprete, dobite 3 točke potrebne za zmago.

Berač (na štajerskem tudi "petler") mislinm da šteje (tle nisem več siguren) 3 točke

Pa še nekaj iger je, ki se točkujejo višje od 1 točke.

Teoretično lahko zmagaš že po dveh razedljenih igrah.

echo ::

Pravila se razlikujejo od vasi do vasi. Pri nas se igra do 66, brez štiha pišeš tri pike, do 33 dve piki, nad 33 eno piko. (33 pik in več = nad vodo)
Šnops (v treh štihih do 66): 6 pik
Veliki (durhmarš - vse pobereš) - 9 pik, z aduti 12
Mali (nič ne SMEŠ poberat): 10 pik
Oberštajer (maš vse adute): takoj zmagaš

Igramo pa do 24 pik.

Yossarian ::

Pri nas so en malček drugačni izrazi:

6 točk = šnops
7 točk = mali (npr. igram maliga)
9 točk = gangl
12 točk = paver
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

T-h-o-r ::

a kdo ve kako angleži rečejo tej igri...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

BOCo. ::

Imaš tudi na http://playtoy.tportal.hr/ht_multiplay/...

Registriraj se in potem poišči med Multiplayer igrami (prvi stolpec)!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Server za igranje taroka - katera varianta se največ igra?

Oddelek: Loža
212571 (2237) T-h-o-r
»

Verjetnosti pri kartah (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
60443929 (25136) itak37
»

Tarok (karte) (strani: 1 2 )

9512795 (8588) AndraĹž
»

Karte remi pravila

773458 (70905) cbr2005
»

Karte